Keresés

Részletes keresés

schgy Creative Commons License 2007.02.27 0 0 411
"Nem tudom, mennyire ismeros a PhD diakok helyzete, ..."
Eléggé, mert én egy fokkal vagyok csak "feljebb" :-) . Engem azért tartanak papíron Postdoc-nak, bár PhD-m sincs, mert nem találtak értékelhető képességekkel rendelkező sysadmint a diákok között, a rendes sysadmin-ok helyi átlagfizetése meg az enyém kb. kétszerese, tehát nem tudnák megfizetni.
Meg olyan is volt, amikor éppen státuszközi állapotban voltam (a J-1 már végetért, a H-1B még nem érkezett meg, ezért legálisan az országban tartózkodhattam, de fizetést nem kaphattam), hogy a labor igazgatója saját magának fizettette ki a nekem adandó pénzt, aztán nekem "kölcsönözte", hogy itt tudjak maradni (én feleséget és 3 gyereket is eltartok mellesleg, ezért elég lényeges a rendszeres jövedelem, amíg egyedül voltam, mint pl. anno Oroszországban, akkor jól viseltem a 0 jövedelmű hónapokat is, amikor épp olyanok voltak).
Nekünk a kajakeret 5 emberre napi 20 dollár (ennyi marad a rendszeresen kötelező kifizetések után, bár ebben a gyerekek miatt némi olyan extrák is vannak, mint pl. karate és úszótanfolyam, meg ugye, ha ma kell új lakásbérletet keresnem akkor az ivararányok miatt kötelezően háromhálószobás lakást kell bérelnem a mai kéthálószobás helyett, amit viszont már nem tudnék kifizetni), tehát a rendszeres Subway ránk sem jellemző. Néha azért van hámból kirúgás.
Mindenesetre tény, hogy a PhD-s diák státusza nem alkalmas a gazdagodásra.
schgy
Előzmény: Brutalis Harmonia (407)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2007.02.27 0 0 410
Koszonom az otletet... Gimnazistak jo otlet. (Egy szar kis -60 000-es- allami egyetemen tanitok, szoval, amikor nyaron egy csajt kellett a Columbiarol tanitanom, vert pisiltem. Kemenyen verte az ELTE szinvonalat...)
Előzmény: Törölt nick (409)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.24 0 0 409

Szoval tutoring az lehetne?

SAT elokeszito tanfolyamokat tartani, vagy realtantargyakat tanitani/korrepetalni kozepiskolasoknak?

Ird be Learning Center es a lakohelyed a keresobe, kijon majd nehany, kozoluk en a Sylvan-t ismerem, onnan tudom a tarifat is, legalabbis, amit nekem szamlaznak :(

Jard vegig mindet es hatha az egyiknek pont te kellesz :)

Előzmény: Brutalis Harmonia (407)
Tasly Creative Commons License 2007.02.24 0 0 408

Sziasztok!

Floridában élő gyermekkori barátnőmet keresném. Tudnátok-e segíteni, hogy hol/hogy találhatnám meg Őt? Floridai fórumot nem találtam, esetleg tudtok-e ilyet ajánlani?

köszi

Brutalis Harmonia Creative Commons License 2007.02.24 0 0 407
Egyetemen vagyok diak :) Nem tudom, mennyire ismeros a PhD diakok helyzete, de ok vannak a rangletra legaljan. Jogok semmi, penz semmi -amint belepsz a laborba, egy kimondatlan szerzodesbe egyezel bele, hogy a fonokod ott es akkor valositja meg rajtad a hatso szandekot, ahanyszor csak akarja. A fizetes meg olyan, amilyen -de semmikepp sem targyalas alapja. Ez az oka annak, hogy az USAnak szuksege van olyanokra, mint en -nincs az a normalis amerikai, aki ennek alaveti magat. 30 evesen azon toprengek, hogy van-e 10 dollarom elmenni egy Subwaybe. Ehhez kepes, ha ugye 23 evesen nekiallsz "penzt csinalni" valami kis alap fokozattal, 30 evesen mar ket kocsid, hazad es csaladod van. (Gondban is van a tanszekunk. Nem tudom, mi megy a tobbi egyetemen, de hozzank mar meg a kinaiak es az indiaiak sem jonnek...) De ez teljesen off-topik :)
A magantanitas allati lenne, de telitett a piac... hihetetlen, micsoda "erezd-el-a-hajamat" kuzdelem megy a "tutorok" kozott.

Koszonom a cimeket; majd megnezem.
Előzmény: schgy (404)
Tralfamador Creative Commons License 2007.02.21 0 0 406
Esetleg őket hívd fel almapaprika ügyben:

http://members.aol.com/HungImprts/

Itt a "katalógus":

http://members.aol.com/HungImprts/OttosCat.htm

A kedvencem innen: "Magyar Bór • Magyar Peszgõ "

Készre vágnak az ilyen amerikai-magyar weblapok, de lehet h. kevésbé kritikus szemmel kellene néznem :P Mindegy.

G'Luck
Előzmény: Brutalis Harmonia (391)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.19 0 0 405
tanitani sem tanithatsz mashol, gondolom. Mert amugy abbol, amit irtal, megtalalnam a kiskaput maszek tutoringgal, de azert sejtem, az is tilos. Mert a kulontanaroknak is a prostikkal vetekszik am az orabere...
Előzmény: Brutalis Harmonia (402)
schgy Creative Commons License 2007.02.19 0 0 404
Az nem merült fel benned, hogy esetleg szóljál, hogy többet fizessenek (már csak azért is, mert a státuszod nem engedi a hivatalos pluszmunkákat)?
Nekem egy ilyen lépés 15%-os fizetésemelést eredményezett (három év alatt 5%-onként, mert annyit lehetett az egyetemi policy-k miatt emelni maximálisan, hiszen papíron én is postdoc vagyok, még ha igazából nem is ezzel foglalkozom).
schgy
Előzmény: Brutalis Harmonia (399)
Tralfamador Creative Commons License 2007.02.17 0 0 403
Ezen a heten en sem tudok elmenni uszni, mert -10 fok van. Nem is az a baj hogy hideg van...csak annyi hogy tökre elfáradok, amire léket vágok "a habokba" :)

Monnyuk kockaztatni tenyleg nem erdemes az ilyen helyzetekbe....Az egeszseges paranoia meg szvsz normalis dolog. En is egyre jobban paranoias vagyok, habar ez lehet a korral a jar....5 eves kor folott igy megy ez.
Előzmény: Brutalis Harmonia (402)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2007.02.17 0 0 402
Jaja. :) Azert annyira ne legyetek ram duhosek. Ezen a heten nem tudok elmenni uszni, mert 10 fok van ;) Az elet igazsagtalan...
(Viszont a mult heten lattam egy masfel meteres barrakudat a part mellett...)

Nem dolgozhatok. Mindenfele munka meg van tiltva, ami nem a tanitassal kapcsolatos, es egyszeruen nem eri meg kockaztatni, hogy az INS kirugjon innen. (Torvenytiszt... torvenyfelo ember vagyok. Es egyre paranoiasabb, mert kicsit elfajultak errefele a dolgok.)
Arrol meg nem is beszeltem, hogy gyakorlatilag minden idomet a laborban toltom. Max a prostitualtaknak es a jogaszoknak van olyan orabere, hogy a maradek heti 1-2 oramat erdemes legyen pihenes helyett munkaval toltenem.
Előzmény: Törölt nick (400)
Tralfamador Creative Commons License 2007.02.16 0 0 401
hat van egy olyan erzesem, hogy valahol FL kornyeken lehet az a "lent delen"...ebben az esetben viszont az osszes altalam ismert átkot odaszórom, mert ugye nekem meg eppen befagy a seggem, a kocsit meg nem talalom reggel, mert valami feher ize belepte 1 meter vastagon. :))) keremkapcsoljaki....
Előzmény: Törölt nick (400)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.16 0 0 400

Hol vagy, melyik allamban?

Magyarhoz hasonlito paprikat DC kornyeken az azsiai szupermarketekben lehet kapni. Nyaron meg valoban a farmer's marketen elofordul.

 

Dolgozhatsz a tanitas mellett is?

A fiam 17 eves es egy etteremben dolgozik sok tanulas es mindenfele mas mellett 15 orat hetente, ebbol osszejon 100 dollar adozo kereset plusz ugyanennyi borravalo, ugyancsak hetente.

Előzmény: Brutalis Harmonia (399)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2007.02.15 0 0 399

Tanitok, es ezert kapok penzt. Miutan kifizettem a tandijat es a biztositast, kevesebb, mint evi 16ezerbol kell gazdalkodnom. Kiszamoltam, hogy ha mindent kifizetek (autobiztositas, benzin, heti 50 dollar kaja, internet), akkor havonta 4-5 dollarom marad ruhara, szorakozasra es veszhelyzetre...ez viszont azt jelenti, hogy ohatatlanul is a hitelkartyarol elek. (Persze nincs oriasi tartozasom, de meg egy 2000 dollaros hitelt is kinos lenne egy otthoni posztdok fizetesbol allni.)

 

Viszont amugy is tervezem, hogy par honapra lemegyek a Keysre pincerkedni, ha vegeztem :)

 

(Almapaprika ugyben koszonom a valaszokat. Magyar cukrazda van. Magyar bolt nincs...)

Előzmény: Tralfamador (398)
Tralfamador Creative Commons License 2007.02.15 0 0 398
A 2.-es kerdesedre valaszolva...azaz kerdezve :) Nem ugy van, hogy ha itt tanulsz, akkor valamennyit dolgozhatsz legalisan is, bizonyos szabalyok, megkotesek alapjan?

Ha mindenkeppen feketen kell megoldani, ill. vissza akarod fizetni a penzt, akkor (igy zsigerbol) lehet jobb ha itt elbohockodsz meg x honapot itt, feltetlezem 1xubben ossze lehet kaparni itt azt a penzt. Monnyuk ezt te latod/erzed...pl hogy mennyire akarsz lelepni innen a rákba, vagy viszonylag jol elvagy es szivesen maradnal meg picit...ez az egesz gondolom baromira helyzet/ember fuggo.
Tralfamador Creative Commons License 2007.02.15 0 0 397
Szvsz a "legegyszerubb" az lesz ha rendelsz palántát ;)

Pl. innen:

http://www.chileplants.com/search.asp?CategoryID=1,9&Keyword=ALMAPAPRIKA&SearchButton=Pressed

Lovesem sincs hol lehet venni "kesz termek" formajaban, en pl. keresnek valami magyar boltot. Lattam mar ilyen nagy aruhazak polcain randomszeruen feltunni magyar cuccokat, de konkretan almapaprikara nem emlexem. Mondjuk vasarnap megyek (ha minden igaz) egy echte magyar boltba, megkerdezhetem, hogy mi a palya almapaprika ugyben.
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2007.02.15 0 0 395
Lehet, hogy vannak, csak nem tudok roluk...
Előzmény: diigiiaart (394)
diigiiaart Creative Commons License 2007.02.13 0 0 394
Arra nincsenek Hmongok?

Előzmény: Brutalis Harmonia (393)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2007.02.13 0 0 393

Hmongok?

Piacok?

Koszonom a valaszt, de meg nemi segitseget kernek... Milyen piacok? Itt, delen, csak egyet ismerek, ahol farmerek vannak, de nincs naluk ilyesmi.

Előzmény: diigiiaart (392)
diigiiaart Creative Commons License 2007.02.13 0 0 392
Piacon a Hmongoknál keresd
Előzmény: Brutalis Harmonia (391)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2007.02.13 0 0 391

Sziasztok

Kis kiegeszites: kalandor volt (a "hivatasos" brandenburgiak a legtobb szerzo szerint leneztek), es o rabolta el Horty fiat is..

 

Ket kerdesem lenne az USAban elo sorstarsakhoz.

1. Lehet-e valahogyan almapaprikahoz hasonlito paprikat kapni? Megorulok egy kis lecsoert. Daralt makot mar talaltam, de ez kifogott rajtam.

 

2. A masik kerdes az a hozzam hasonloan ideiglenesen itt allomasozokhoz szol (PhD-mat csinalom): az ember ohatatlanul felhalmoz nemi adossagot. (Az oka annyi, hogy minimalis az osztondij). Ezt hazaterve hogy egyenliti ki az ember? Vagy mosogassak egy fel evig, miutan vegeztem, feketen? :)

Előzmény: LB53 (387)
Tralfamador Creative Commons License 2006.10.13 0 0 390
Media. "Buying" nelkul :)
attila400 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 389

Érdekelne, hogy érdekelt-e valaki közületek a media buying üzletágban? Magazinokban szeretnék majd elhelyezni hirdetéseket, ezért kontaktot keresek. (igen, próbáltam már ajánlatot kérni a "nagyoktól")

LB53 Creative Commons License 2005.02.22 0 0 387

Otto Skorzeny, mint tömeggyilkos?

Olvassál már utána, mielőtt hülyeségeket írsz!!!

Brandenburgi-hadosztály pk-ja volt. Német kommandós, aki a háború után a UK-ban élt, egészen haláláig. Nem volt háborús bűnös sem...Különben a zsidó titkosszolgálat elrabolta volna és Izraelben kivégezték volna....

A kommandós taktikáját pedig a jeruzsálemi egyetemen oktatták, az akkor felállítandó Izraeli hadsereg tananyaga lett....

Ennyit a háborús bűnösségről...meg a tömeggyilkos mivoltáról.....

Egyébként ő volt az, aki kiszabadította Mussolinit az amerikai fogsából..Illetve amerikai és angol ruhában, aamerikai és angol akcentussal profin beszélő katonákkal diverzáns akciókat hajtottak végre mélyen a szövetséges vonalak mögött.....Egy profi kommandós volt, nem más...

Előzmény: Bitangszkij (363)
konyvmolnar Creative Commons License 2005.02.10 0 0 386

videki vagyok, ez mit jelent. Most ez egy forum, vagy jelbeszed?

ha lusta vagy irni, telefonalj. Megadjam a szamot?

Előzmény: Tralfamador (385)
Tralfamador Creative Commons License 2005.02.10 0 0 385
:DDDDDDD
fotógám Creative Commons License 2005.02.10 0 0 384

A miskolci kápó.

Sosem kedveltem azt a várost. Bár az Avas-ban jónéhány rántott sertést megettem.

A piactér még mindég Balkán?

KanOne Creative Commons License 2005.02.10 0 0 383
Ragikák : kéretik nem OFFolni.
A topik címe : USA KELETI PART.
Period.
-Survivor Creative Commons License 2005.02.10 0 0 382
Igazad van....Off volt! Mea culpa ( de en csak reagaltam).
Take it easy....The Life is so beautyfuuuuuul...

:-))
Előzmény: Tralfamador (375)
Tralfamador Creative Commons License 2005.02.09 0 0 381
Thx ;)
Felolem azt csinal, amit akar, ahogy en is azt csinalok, amit akarok ;)
Az internetes dolgok (chat, forum, stb...) azok, amik 1xuen nem tudnak kulonoskeppen izgatni.

-- OFF -- innentol csak altalanossagban--
Tudod en mindig ugy voltam ezzel hogy, ha valakinek mas basztatasatol (nem szexualis ertelemben) lesz erekcioja, akko' hajra, verje ra a klaviaturara ;)
Most ne menjunk bele a pszichologiaba, de alt. az interneten "hangoskodo" net-huszarok azok akik a VV-ban a sajat kis sarga tocsajukban toporognak, ha valahonnan az utcai bokorbol elougrik nekik egy tenyleges konfliktus ;)
-- ON --
Előzmény: fotógám (379)
konyvmolnar Creative Commons License 2005.02.09 0 0 380

ugy latod, hogy le vannak gyozve, tehat az o oldalukrol mennek rosszul?

Szerintem igen. Ugy nez ki kifogytak az ervekbol.

De ez az oldal nem politikai, itt erdeklodnek a keleti partrol.

Mindjuk Chicago mar a kozepe, de szepen megirtal nekik mindent.

 

A mumu nem tartozik a karakterizalt magyarok koze. Neki van sok kulfoldi tapasztalata, csak tan felkapta a vizet es hazament, amit mar ban es hibaztatja a magyarokat, hogy mikozben o eveket lehuzott kinn es ajandekba kaptak a szabadsagot, most ilyen korulmenyekkel fogadtak, amikben most mar neki is ott kell hogy eljen. Ez a keseruseg keszteti sokszor a szemleyeskedesre meg az ellenallasra. Tudja o nagyszeruen, mi a dorges, aki nemetben lehuzott par evet es jol beszel nyelveket, az tudja, Sokan vannak ilyenek, de tehetetlenek, a sok lud disznot gyoz.

Előzmény: fotógám (379)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!