Keresés

Részletes keresés

_Tapicska_forgalmista Creative Commons License 2022.01.02 -1 3 74929

BÚÉK! Mindenkinek.

Valaki végigtrollkodta a topikokat és Roger topikja csak a 18. oldalra került. Ez tűrhetetlen!

tt978 Creative Commons License 2021.12.31 0 0 74928

Nekem csak a második.

Az első ez volt:

https://www.youtube.com/watch?v=angbTaqDgaQ&t=86s

Előzmény: Isthy1 (74926)
tim26 Creative Commons License 2021.12.31 0 0 74927

Köszönöm😀 jól esett a lelkemnek!

Előzmény: Isthy1 (74926)
Isthy1 Creative Commons License 2021.12.30 -1 1 74926

https://podpad.hu/sports-heroes-s01-e01

A podcast meghallgatása után rögtön az első utam ide vezetett: https://www.youtube.com/watch?v=gmpLSW47MPQ

Opistho Creative Commons License 2021.12.28 -1 3 74925
lildiko Creative Commons License 2021.12.18 -1 1 74924
sanna41 Creative Commons License 2021.12.16 0 0 74923

Kíváncsian várom én is!:) 

És nyert megint!:) 

Előzmény: lildiko (74921)
lildiko Creative Commons License 2021.12.16 -1 4 74922

Juhuuuuuuu
Roger idén is a szurkolók kedvence :-) 19. egymást követő évben.

lildiko Creative Commons License 2021.12.16 0 0 74921

Ez a könyv azért jó, mert nagyon közel hozza Rogert. Nem statisztikákat hoz, vagy meccseket elemez. Van egy másik könyvem is, azt nem nagyon volt kedvem olvasni, annyira tömény statisztika volt.

Előzmény: sanna41 (74918)
Isthy1 Creative Commons License 2021.12.15 0 1 74920

Legyen így, kapjunk még egy olyannyira egészséges Rogert, hogy szépen tudja befejezni.

Én már olvasom :)

Előzmény: Opistho (74919)
Opistho Creative Commons License 2021.12.15 -1 1 74919

Ez szerintem tényleg egészség kérdése. Mert idén Wimbledonban is látszott, hogy még sántán is, úgy, hogy minden labdáról le volt maradva, így is eljutott a negyeddöntőbe, mert a keze, az ütései még mindig ott vannak. Csak kapnánk még fél évet az egészséges Rogerrel, akkor miért ne lehetne még pár szép pillanat? Egy kis szerencsével még keresnivalója is lenne a nagyobb tornák végén is, hogy szépen legyen vége. Itt minden azon múlik, hogy össze lehet-e rakni még azt a térdet. Mert Rogeren látszik, hogy még mindig hisz benne, 4 műtét után is azt gondolja, hogy képes lesz a neki megfelelő színvonalon versenyezni egy időre még. Kívánom neki, hogy legyen igaza.

A könyvet még nem olvastam, de be fogom szerezni majd. :)

Előzmény: sanna41 (74916)
sanna41 Creative Commons License 2021.12.14 0 0 74918

De jó, hogy te már konkrétan tudsz róla véleményt mondani, akkor még gyors írok a Jézuskának:)

Előzmény: lildiko (74917)
lildiko Creative Commons License 2021.12.14 0 1 74917

Hű, ha tudom, hogy ilyen gyorsan megjelenik magyarul is, ráadásul ennyivel olcsóbban, vártam volna. Augusztusban előrendeltem a Book Depositorynál, 8077 Ft-ért. Másfél hónap alatt ért ide és mivel épp augusztusban változtak a jogszabályok, még 2100 Ft vámkezelési költséget is kellett fizetnem. De a könyv ettől független jó.

Előzmény: sanna41 (74916)
sanna41 Creative Commons License 2021.12.14 0 0 74916
Előzmény: Opistho (74914)
horkat Creative Commons License 2021.12.14 0 0 74915

Úgy legyen! Eget rengető csodát nem várok, de azt gondolom, valamennyi döntésünk jövőbeni sikerességében a szerencse is egy fontos tényező lehet! :))

Előzmény: Opistho (74914)
Opistho Creative Commons License 2021.12.13 -1 2 74914

Roger pontosan a 16.helyen zárja az évet, pontosan ugyanazon a helyen, mint 2016-ot. Hozzon ez szerencsét neki a következő szezonra, hogy legalább még egyszer lássuk normálisan teniszezi párszor, nem sérülten.

lildiko Creative Commons License 2021.12.03 -1 4 74913

Ugye szavaztok Rogerre idén is? Attól, hogy alig játszott idén, még a kedvencünk.

https://www.atptour.com/en/news/atp-awards-2021-fans-favourite

Opistho Creative Commons License 2021.11.24 0 0 74912

Ez így igaz, nem is veszem el tőle. Sőt, nem is tagadom, hogy mivel olyan sokszor jött már vissza a sírból, érhető, ha nem könnyen engedi el a dolgot.

Még az is leírom, hogy ebben az évben féllábon is besántikált a wimbledoni negyeddöntőbe, ami pl. az ereje teljében lévő Zverevnek még egyszer nem jött össze, szóval a kezében még mindig ott lehet a magas szintű játék.

Csak azt mondom, hogy ebben az évben már kezdett olyan érzésem lenni, hogy a lendület viszi csak, hogy annyira hozzászokott már, hogy tulajdonképpen ez egyfajta függőségnek tekinthető, minden évben ott van ez a kérdés, de végül még egy év, még egy év, még egy, akárhány műtét után is.

Előzmény: horkat (74907)
Opistho Creative Commons License 2021.11.24 0 0 74911

Ne értsd félre, én nem azt akarom megmondani, hogy itt és most hagyja abba, csak azt, hogy az ilyen végnek milyen hatása van a rajongói közösségre, aminek 16 éve része vagyok. A Federernek szurkolás az életem egy jelentős részén elkísért, ezért írtam ide és más helyekre sok ezer hozzászólást, (és mint már korábban is írtam, ezért van teniszes Youtube csatornám, ezért írok cikkeket a teniszvilág.com-ra, ezért írom már 9 éve én Roger magyar Wikipédia szócikkét.) Az emlékeimben egy-egy eseményhez is sokszor tudok Federer döntőt kötni, hogy éppen hol voltam, mit csináltam az egyes wimbledoni döntők, AO döntők vagy más nagy meccsek alatt, hogy hol nyaraltam, kivel voltam, tanulást, munkát, akármit.

És nem ment ez az eszem, tudtam és most is tudom, hogy egyszer visszavonul és egyszer vége lesz ennek. De amíg még mindig ígérgeti, hogy még visszatér és olyanokat mond, hogy "látni akarom mire vagyok képes ha teljesen egészséges leszek", addig nem tudok én sem továbblépni, addig még mindig visszatérek ide, nézem, hogy van-e valami hír, de míg egy kis reményt még mindig fenntart, addig a rajongói is úgy veszik, hogy még aktív teniszező. Közben meg alig játszik, de hivatalos továbbra is aktív játékos.

Szóval Roger azt csinál amit akar a saját karrierjével, csak én nem szeretném, ha ennek a közösségnek egy lassú elsorvadással lenne vége, vagyis nagyon remélem, hogy ha majd egyszer tényleg befejezi, legyen ez jövőre, 2024-ben vagy bármikor, akkor majd a régi szurkolók is visszajönnek ide és együtt idézhetjük fel a legjobb emlékeket búcsúzóul. Mert lenne miről beszélni, annyi minden történt.

Előzmény: horkat (74908)
Opistho Creative Commons License 2021.11.24 0 0 74910

Eredetileg ezeket a befejezés utánra terveztem, de igazad van, valóban jó ötlet ezt arra használni, hogy amíg nem játszik, addig is legyen aktivitás. :) Majd írok párat a téli hónapokra.

Előzmény: tim26 (74909)
tim26 Creative Commons License 2021.11.20 0 0 74909

Hát persze, hogy várunk, hiszen ez a szerelem 😀

Azért ha ki teszel egyhavi irást, biztos lehetsz benne, hogy nem lesz hiába, mindenki itt lesz és elolvassa. Feléleszti az emlékeket és máris jobb lesz a kedvünk, ad még erőt, hogy lesz ez még jobb is.

Előzmény: Opistho (74906)
horkat Creative Commons License 2021.11.19 0 0 74908

Óhh, hát persze, hogy már nem lógunk itt, hisz alig játszik. Kedves Ophisto, miért gondolod, hogy az a normális, ahogy Te elgondolod(meg sokan mások is) egy sportkarrier befejezését??? Pedig ez csak sztereotípia, hisz a legtöbb sportrajongó így gondolja a végét...., attól, mert az átlag ezt gondolja, nem jelenti, hogy nem normális!

Előzmény: Opistho (74906)
horkat Creative Commons License 2021.11.19 0 0 74907

Valahogy így gondolom én is..., és még jónéhányan. A múltja, persze nem feltétlenül támasztja alá a 'mostbani' hitét és racionáls gondolkodását...., aláírom. Ehhez talán kevés volt az idei év kudarca, és ha jövőre újra megkísérli, érheti még nagyobb kudarc is. Szerintem ezzel tisztában van, de ma még, erősebb a hite, hogy újra csodát tehet! S ezt a hitét senki nem veheti el, még akkor sem, ha mi, a tisztelői és rajongói nem akarunk a további esetleges kudarcainak részesei lenni! És ez így van jól!!!

Előzmény: Opistho (74903)
Opistho Creative Commons License 2021.11.18 0 0 74906

Az a bosszantó, ami ezzel a topikkal történik. A régi szurkolók, akikkel olyan sok meccset végigszurkoltunk már szinte sosem írnak ide, mivel nem nagyon van miről, legalábbis jó dolgokról nem. Ha Roger normálisan vonult volna vissza, hogy amikor még aktív és egymás utáni években egészségesen játszik, egyszer csak abbahagyta volna, akkor normálisan, méltó módon lehetett volna elbúcsúztatni. Ehelyett annyira el van már nyújtva a karrier, hogy mikor tényleg befejezi, sokaknak szinte fel sem fog tűnni, hiszen előtte már éveken át csak vártunk, játék meg nem volt. Sokan, akik régen ide írtak, közben már továbbléptek az életükkel, már talán is felejtik a teniszt, mire egyszer, évek múlva majd tényleg rászánja magát a befejezésre a huszonhatodik visszatérése után. És ezért kár, nem Roger karrierjén ejt csorbát ez, hanem a rajongók azok, akikre a lassú szétszéledés, szétmorzsolódás vár.

Pedig évek óta terveim voltak, hogy ha egyszer befejezi, akkor majd csinálok egy olyan hónapot, ahol minden nap a karrierjének egy évéről írnék össze dolgokat, idéznék fel eseményeket és minden régi szurkoló megosztaná, hogy hogyan emlékszik vissza bizonyos meccsekre. De ahogy elnézem, mire ez eljönne, addigra már alig lesz RF drukker, akit még érdekelne annyira Federer, hogy ezt érdemes legyen megcsinálni. Ahelyett, hogy az egész szurkolótábor egyszerre kapott volna egy búcsút és azután másnap léphetett volna tovább, csak várunk és várunk és várunk, hogy újra meg újra visszatérjen, aztán megint lesérül és megint 1 évig várunk, stb. Ez az igazán szomorú.

Opistho Creative Commons License 2021.11.17 0 0 74905

De azt nem lebegteti, hogy visszatér-e még, hanem csakis azt, hogy mikor.

Pár éve még arról beszélt, hogy következő feltételek kellenek ahhoz, hogy játsszon:

• Egészséges
  • Esélyt lát nagy tornákra
  • Élvezi az utazgatást
  • A családja boldog így

A jelenlegi helyzet az, hogy folyamatosan, mindig sérült, hogy jelenleg szinte 0 az esélye nagy tornákat nyerni, hogy az utazgatás a családdal a járvány elleni intézkedések miatt már közel sem élvezetes. Vagyis már nemhogy egy feltétellel van baj, hanem a 4-ből 0 teljesül. És mégis folytatja, mintha ATP Tour-függő lenne, mintha elképzelné, hogy visszavonul valamikor és mégis minden év végén "még egy adagot, még egy évet" akarna.

Ezért kezdem gondolni, hogy talán nem tud reálisan ítélni. Annyiszor tért már vissza sérülésből, hogy elhitte, hogy ezt akárhányszor megteheti, 40 felett is.

Előzmény: twohandedtweener_ (74895)
Opistho Creative Commons License 2021.11.17 0 0 74904

Lehet az 2024 is simán. Nem tudja ez elengedni, most már két éve küzd a térdével, de akkor is hajtogatja, hogy mindenképpen visszatér. Ljubicic ezt nyilatkozta pár napja, hogy Roger "nem siet sehová", azaz, hogy akármeddig elnyújtja a karrierjét és akármeddig próbálkozik/kínlódik még:

“Roger Federer is unlikely to play the Australian Open. He is 40 and doesn’t recover as fast as before. But he wants to compete again and won’t retire all of a sudden. We will be able to see Roger again next year. I don’t know when exactly, but he is undergoing rehabilitation. He is recovering slowly, he is not in a hurry.”

Előzmény: Omar Khajjám (74896)
Opistho Creative Commons License 2021.11.17 0 0 74903

De pont, hogy nincsenek gondolatai a befejezésről, legalábbis még. Pár hete adott egy interjút, amiben ezt mondta, erre a kérdésre:

"On retirement, when will be the right time to stop?

When, like any athlete, you will just know when the time is right. I am not going to be the one that's just going to stick around because I want to stick around."

Szóval mivel jelenleg elég világos, hogy vissza akar térni valamikor, ez egyben azt is jelenti, hogy ő hisz benne, hogy NYERNI is fog tudni, ha visszatér. Hogy jelenleg NEM érzi úgy, hogy itt az ideje befejezni. Ő ebben tényleg, komolyan hisz. És ha 2-3 évnyi térdműtét után is ezt mondja, kezdem megkérdőjelezni, hogy mennyire tud reálisan ítélni és belátni.

Előzmény: horkat (74899)
twohandedtweener_ Creative Commons License 2021.11.17 -1 0 74902

ezt esetleg majd a doki alátámasztja (vagy sem), de nekem irreálisan soknak tűnik ez az idő.

Előzmény: Omar Khajjám (74896)
twohandedtweener_ Creative Commons License 2021.11.17 -1 0 74901

a kettő nem zárja ki egymást (+ sosem mondtam, hogy nem az ő dolga)

Előzmény: horkat (74899)
horkat Creative Commons License 2021.11.17 0 0 74900

Na ja, erre is lehet esély...

Előzmény: Petyka30 (74898)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!