Eső vizzel mosnék. Gondoltam simán a mosás elején beleöntöm az automta mosógépbe a vizet. Ugye a már beleöntött vizet is érzékeli, beleszámolja ,tehát kevesebbet enged hozzá?
Nekem is volt hibám hasonló, sőt a víz ki is folyt a hűtő elején.rájöttem, hogy hátul el volt dugulva az a kifolyó nyílás ami ki kell, hogy vezesse a nofrostal leolvasztott vizet a hűtő hátulján levő tartályba - a motortól ebbe belevezetnek egy réz csövet ami aztán a motortól felmelegedve egyszerűen elpárologtatja a tartályba összegyűlő leolvasztott vizet. A fagyasztóba belülről le kellett bontanom a belső borítást így láttam meg, hogy a belső huzalok szigetelései mint egy kátrányszerüen leolvadtak és ez zárta el a kifolyás utját. Kicsit macerás volt a szét és összerakás de ha kicsit ügyes vagy akkor meg tudod oldani.
szóva ez a NAGY NOFROST találmány, síma elpárologtatás.
Adott egy kb 10 éves Electrolux hűtő-fagyasztó szekrény, 2 kompresszoros. A fagyasztó része az elmúlt hónapokban nagyon gyengén teljesített, korábban képes volt -18-20 fokon tartani akkor is ha tele volt, most nyáron -15 volt a legjobb, szinte üresen. Kihívtam egy szerelőt, megállapította hogy gázhiányos, újratöltötte. Azt mondta várjak egy órát utána kapcsoljam be és jó lesz. Nyilván ha szivárog valahol akkor lehet hogy hetekig vagy max néhány hónapig lesz jó, ezzel tisztában vagyok. Viszont most egyáltalán nem hűt, a kompresszor elindul, 3-5 másodpercig viszonylag hangosan üzemel aztán a hangja megszűnik csak enyhe remegést produkál, majd kb 10 másodperc múlva egy relé kattan és kikapcsol. 2-3 perc múlva indul újra és ismétli ezt a végtelenségig.
A szerelő szerint elöregedett, nem bírja a normál gázmennyiséggel már az üzemet, megszorul és a védelem lelövi. Szerinte dobjam ki, így jártam. A kompresszor típusa amúgy Embraco EMY 32CLC ha ez számít valamit.
Kérdésem az hogy ez mennyire valószínű magyarázat? Látott már valaki ilyet? Lehet vele valamit tenni a cserén kívül? Mivel a normál hűtő része hibátlanul üzemel ezért nem akarnám kidobni vagy aprópénzért beszámíttatni, viszont fagyasztóra szükség van, még egy szekrény nem fér el, na meg nem is volt most pénzügyileg betervezve. Ez most így mindenhogy sz*r :(
LG gr 399-sq no frost - os hütőnk elkezdett nem no frostos lenni . a probléma abban nyilvánul meg hogy a fagyasztó rész alján el kezdett jegesedni ,olyan mértékben hogy az alsó polcot nehezen lehet ki húzni a jég miatt. az ajton elenöriztem a mágneses gumit ,látszolag szigetel ,zár. utána leszereltem a hátuljárol az alsó burkolatot , kiporszivoztam a ventilátor környékét ( 8 év szöszmie volt benne) ,lejebb vettem 3-rol 2 -esre a fagyasztás mértékét , de a gond nem szünt meg , talán kicsitt kevésbé jegesedik ugyan annyi idő alatt . valakinek ötlete ,tapasztalata van e ilyen meghibásodásal ?
Electrolux ESL 620 mosogatógépem van szétszedve, a hiba az, hogy a szivattyú motorjának tengelyén megforog a lapát. A motor recés tengelyére egy műanyag hüvely van ráhúzva, ennek a külső négyzetes keresztmetszetére kerülnek a lapátkészlet elemei. A műanyag hüvely el van repedve, ezért kitágult némileg, és elég könnyen megforog benne a motor tengelye. A gond az, hogy vagy komplett szivattyút lehet kapni motorostul lapátostul nagyon sokért, vagy lapátkészletet, ez viszont nem tartalmazza a kritikus műanyag hüvelyt. Kérdésem, hogy nincs-e valakinek ötlete, hol lehet ezt hüvelyt beszerezni. Már eldöntöttem, hogy megpróbálom ráragasztani a tengelyre a repedt hüvelyt, hátha megtartja, mert semmi kedvem egy 100 forintos alkatrész miatt komplett szivattyút cserélni. De az igazi megoldás a csere lenne, hátha tudtok ebben segíteni.
Én csak villanytűzhelyre tudok nyilatkozni, hogy mennyit fogyaszt. Azonos használat mellett a korábbi hagyományos villanytűzhelyemhez képest az indukciós tűzhely 20-30 kW megtakarítást jelent havonta. Nem beszélve, hogy nagyon gyors. Vetekszik a gáztűzhellyel.Gyakorlatilag hulladákhő nincsen.Az edény megfelelősége meg nagyon fontos. Nem csak a hőelosztás miatt, hanem feküdjön fel pontosan a főzőfelületen, mert különben nem jön létre a megfelelő indukciós kapcsolat.
Mintha előtted elemezték volna éppen a gáztűhelyeket.
De a gáztűzhelyek alap elvei mind ugyan azok. az égés és az élettatam azonos , majd végtelen. A zománcos lemez soha sem megy tönkre. Nos a kiegészítők azok amik az árat emelik. Így az égésbiztosítás ( habár ez már minden vezetékes gáznál kötelező - pb. nél nem ). Tovább - elektromos gyújtás ott is egy kezes vagy két kezes - a kétkezes egy nagyon durva megoldás, aztán belső világítás , grillezés elektromos sütő kiegészítő és a többi , pl. sütő hőmérséklet beállítás stb.
ja és a márkanév ami plusz 10 eft
Megjegyzés albérletbe általában nem vesz a bérlő tűzhelyet csak a tulaj.
Igaz oda én is a használtat adtam - gyufás, de jól működik még legalább 20 évig.
Más . vannak a 3 és 4 égős tűzhelyek. Ok. De van háziasszony aki egyszerre 4 égő felett tud főzni , tud odafigyelni ??
Szeretném megkérdezni, hogy valakinek van-e valami tapasztalata MORA márkájú tűzhelyekkel kapcsolatban, ugyanis a Media Makrtban láttam tök jó áron egy Mora gáztűzhelyet. 39.990 Ft- ért árulják és a csajos albérletünkbe szükség lenne már egy újra. Vélemények? Köszi előre is
Még két gázszolgáltató árai között is van különbség. Összahasonlítani nem egyszerű. Sajnos nem adják meg a készülékgyártók a hatásfokokat.A szabadtéri bográcsozást sem lehet összehasonlítani a gáz- és villanytűzhelyekkel. A "fapados" villanytűzhely is viszonylag jól szabályozható. Gáztűzhelyek esetében 5-6-7 miliméteres lángot lehet beállítani például a sütésnél. Ki tudja, milyen hőfoknak felel meg a saccra beállított érték. Sajnos az indukciós tűzhelyek a fapados gáztűzhely árának a négyszerese, a fapados villanytűzhely árának háromszorosa, a korszerűbb üvegkerámialapos tűzhely árának a duplája. Az indukciós tűzhelyek esetében a speciálisan indukciós tűzhelyekre kifejlesztett edénykészletet kell használni, vagy egyszerűbb esetben mágnesezhető aljú edényket. Sajnos az indukcós tűzhelyek spciális edényei prémium kategóriás edények. Itt nem csak a WMF edényekre lehet gondolni, hanem a Tefal edényekre is. Egy ugyan olyan méretű Tefal serpenyőből árai között is nagy eltérek vannak, hiszen más az edény alja (nem deformálódik hőhatására), más az edény zománcozása, tapadásgátló bevonata (karcállóbb). A gáztűzhelyen egy inox edény a láng miatt elszíneződik rövid idő után. Hiába sikálja az ember. Az indukciós tűzhely esetében hosszú használat után is úgy néz ki, mintha új lenne. Persze megfelelő tisztítás után. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy gáztűzhely esetében elhasználódik a levegő. Hiába szellőztet az ember. Gáztűzhely esetében rengeteg a hulladékhő. Indukciós tűzhely esetében a főzőlap az edénytől lesz meleg. Ha netán kifut az étel, nem kell kapargatni. Elegendő kihülés után nedves ruhával való letörlése. Nyári melegben nem fő meg az ember. A sütésnél a tűzhely oldala égési sérülés nélkül is tapinható.Mondhatni, egyik legmodernebb főzési technológia, amivel élmény a főzés.Villanytűzhelyek esetében biztosan olcsóbb egy indukciós tűzhely üzeme.Aki korábban csak gázzal főzött és áttér a villanytűzhelyre, könnyen megszokja a kényelmét és rájön sokkal szebben főz, süt. Aki pedig egy "fapados" villanytűzhelyről tér át az indukciós tűzhelyen való főzésre, szintén nem akar visszatérni az előzőre.Kisarkítva: Aki meg spróolni akar mindenáron, annak legolcsóbb megoldás a két téglára tett edény alatt meggyújtott rőzse lángja.
1-2 napja olvasgatok cikkeket tűzhely témában. Mindenhol az indukciósat istenítik, és gondolom nem alaptalanul. Mindenhol a gazdaságosság a fő marketing vonal, de arról semmit nem találtam, hogy fajlagosan melyik tűzhely a leggazdaságosabb.
Indukciós és sima gáztűzhely összehasonlításból melyik jönne ki győztesen, ha nem az időt, hanem a tényleges kifizetendő villany/gázszámlát nézzük?
DIMARSON D80N20YL-50A típusu mikrómnak elkevertem a kezelési utasítását. Megköszönném, ha valaki be tudná szkennelni és elküldené. Interneten nem találtam és az egész lakásba se.......
Van valakinek tapasztalata a Whirlpool AMW 49x szériás beépíthető mikrohullámú sütőkkel kapcsolatban? Maximum 60 ezret szánnánk egy60 cm széles beépíthető gépre. Csak melegítésre kellene, és legalább nézzen is ki valahogy. Szerintetek?
Régen akartam venni konyhai szagelszívót , lett is egy 2400W-os Philips , aminek lába kelt. . . .Hosszú idő óta megint úgy alakult , vennék egy ilyet , de azt látom , a maiak 100--200 Wattosak . Ennyire feljavult a hatásfok , vagy tegyek le arról , hogy erős motorú masinára lelek a Gugli révén ?
Egy vegyestüzelésű kazán fölé tenném , mert elegem van a szellőztetésokozta hülésekből . Köszönöm a választ .
Hűtővel kapcsolatos kérdésem lenne! Van egy lehet 3 csillagos 280/60 l-es hűtőnk ilyen mint a képen , és soha nem kapcsol ki. Állandóan megy, hűt.
Tapasztalt már valaki hasonlót? Mi lehet a baja, melyik alkatrész lehet rossz benne? Esetleg javítási költsége ? Köszönöm mindenkinek aki válaszol, sziasztok.
Szerintem ha "baj" van, az mindegy milyen tűzhelyen történik :) Aggodalmad megalapozatlan, ráadásul mindegyiken van egy "főkapcsoló" gomb, amivel azonnal lehet az egész lapot is kikapcsolni.
Köszi a választ! Én attól félek, hogy ha gyorsan kell reagálni, akkor hosszú másodpercekig kapcsolgatni kell. Sokat főzök kuktában, ha forrásban van, még az sem megoldás, hogy lekapom a lapról, ha forrni kezd, mert azonnal kivág a gőz és összegégetem magam. Gondolom, a külön kapcsolósnál is csak némi ujjgyakorlat után lehet leszabályozni a lapot.