Sziasztok! Nekem rettenetesen eldurvult a pikkelysömör a fejbőrömön, vastagon, viszketően már-már fájóan. Csinálhattam vele bármit nem használt. Ne értsetek félre, nem vagyok híve a sárkányfüveknek és ehhez hasonló sarlatán dolgoknak, de szembejött velem a facebookon a yin-yang kenőcs. Jó dolgokat írtak róla, végső elkeseredésemben vettem egyet. Két nap alatt elmulasztotta a fehér plakkokat, nem viszket, nem fáj. A pirosodás az meg van, de az már kit érdekel? A lényeg hogy nem vakaródzom fél éjszakákat át. Hatalmas előnye még a diprosalic kenőccsel szemben, hogy nem kell hajat mosni utána. Akár naponta lehet kenegetni. De nem kell mert most már csak ott kenem ha ne'adj isten véletlen egy-egy kis helyen előjön. De az messze nem olyan vészes mint amilyen volt. Próbáljátok ki! Igaz hogy húzós az ára, de nagyon megéri.
Tudom hogy autoimmun betegség.De vannak tapasztalataim még akkor is,ha gyakorlatilag gyógyíthatatlan általában. Most megint megugrott a húgysav szintem,a sömör is sokkal rondább lett.Aztán megemelték a gyógyszeradagot,és a sömör el kezdett finoman javulni. Jelenleg még vörös a bőr,de szemmel láthatóan kevesebb hullik le.És még további javulás lesz,nyilván nem gyógyulás.
Hát Ancsa, nem tudtál. Mint kb. xx orvos és egyéb okos természettudós, mert esetenként már és más a helyzet.
Mindenesetre azon vagyunk, hogy kiismerjük, klubbokban cserélünk eszmét és tapasztalatot, meg saját egyéni terápiákat próbálunk ki, nem is beszélve a c vitamin szintú trexat tartalmú inj. gyakori használatáról. :-)
Sziasztok!A pikkelysömörröl röviden: hámlással,gyulladással járó bőrbetegség,ami fejbőrön fordul elő,de az egész testet érintheti.Súlyos esetben az izületet is deformálhatja.Nem fertőő.Oka valamilyen genetikai elváltozás.Előidézheti fertőző betegség,bőrsérülés,vegyszerek,allergiát kiváltó anyagok,anyagcsere betegség,emésztési zavarok,életviteli problémák,erős lelki megterhelés.Megoldás lehet:méregtelenítő programok,kénes gyógyfürdő,holt tengeri só használata,fényterápia,magas vitamin és nyomelem-ásványianyag-tartalmú készítmények szedése (ezt tudok ajánlani jó minőségben,nem méregdrágán),májregeneráló,epehajtó,sav-bázis egyensúly háztartást korrigáló étrendkiegészítők.Remélem tudtam segíteni.Jó egészséget mindenkinek!Egyénre szabott terápiához kérlek keress meg itt: szancsa1987@gmail.com
Szia! Nekem van egy eladó MG217-em, egyszer próbáltam vele egy pici felületet de nem jól reagált rá a bőröm. nem nyerészkedni akarok vele, annyiért adom amennyiért vettem az USA-ból.
Azért, ez nem egészen így működik . Ahhoz hogy te,, biológiai terápiás kezelést kapjál ,pl. (kosentyx ) több feltételnek is ,meg kell felelned . Tüneteid milyensége és mennyisége , más kezelések nem voltak hatásosak . Ezalatt értem a szteroidos és különböző gyógyszeres kezeléseket . Vannak az országban biológiai terápiás központok csakis ott lehet igénybe venni .
Én elhiszem amit írsz, de kétségekkel. Mivel inzulinos cukorbeteg vagyok, már régen nem eszem a finomított dolgokat, inni pedig CSAK vizet iszom.
Addig volt rendben, amíg injekcióztam magam. Márciusban viszont a dokinő leállíttatta a vírus miatt, hogy ne tegye tönkre az immunrendszerem.
Utána visszajött, de ami érdekes, csak a jobb törzsemre és nem pikkely, hanem vörös. No ez sem szebb, már mindent kipróbáltam, többek között az itt ajánlott Gallmet-et is, de semmi.
Nem tudom hová lettek a régi fórumozók, igaz én is régen voltam jelen. Mi van veled B.GY.?
15 évig volt pikkelysömöröm. Főleg az arcomon, fejbőrömön és a kézfejemen. Kipróbáltam az összes létező krémet,UV fényes kezelést, de semmi nem használt.
Nem használt mert ezek csak a tüneteket enyhítő kezelések. A gyulladást kell megszüntetni a szervezetben amit (nálam) a szénhidrátok okoztak. Elsősorban a finomított cukrok és a gabonafélék(gluten). A magas szénhidrát alapú diéta gátolhatja a bőr egészségéhez elengedhetetlen vitaminok felszívódását.
A kenyeret és tésztát lecseréltem zöldségekre, a chipset mogyoróra, a felvágottakat igazi húsra, a sört vízre, abbahagytam a gyorséttermekbe járást és elkezdtem vitaminokat szedni(multi, c ,b, halolaj és d3) és testsúlyos edzéseket csinálni.
Egy hétre rá teljesen tünetmentes voltam. Még az acne is eltűnt a hátamról(meg a sörhasam). Ez volt kb 7-8 hónapja és még mindig nem jött vissza.
Szóval úgy érdemes enni mint egy cukorbeteg és kerülni a feldolgozott-finomított szarokat amik gyulladást okozhatnak.
Saját bőrömön tapasztaltam - és ezzel aligha mondok újat - hogy az okot kell megtalálni ami felelős ezért.Nekem a magas húgysavszintem kezelése hozott valamennyi javulást,de a legfontosabb ok az hogy minden stresszhelyzetre berobbanással válaszol a nyavalya. Nagy probléma esetén akár annyira,hogy kireped és vérzik mintha pengével vagdostam volna magam. A húgysavszintre van gyógyszer,az utóbbira nincs. Próbáltam szakembert keresni több vonalon is,de az eredmény nulla. Így nem marad más mint együtt élni a redvával,és reménykedni hogy sok lesz a nyugalom az életemben,mert akkor jelentős javulás állt be. Egy időben - amit visszasírok - a hátamról,a hasamról teljesen eltűnt,a kezeim nagy részen letisztultak és a kézfejemen és az alsó lábszáramon is ( ahol a legrosszabb a helyzet) soha nem látott javulás történt. Mindez úgy hogy sem gyógyszert,sem vitamint,csodaszert nem szedtem. Aztán az élet "helyrerakta" a dolgokat,és újra visszatért a sömör. Ez van.
Elméletileg nem is hülyeség ez a D3 kúra, hiszen a többségnek (legalábbis nekem) javul az állapota a napsütéstől, a napsütés meg hatással van a D-vitaminra, tehát lehet akár összefüggés a kettő között. A Covid miatt 2 hónapja szedem a D3 vitamint, de a sömör nem javult semmit, sőt romlik, mint ősszel mindig :(
Azt írod, hogy neked is volt psoriasisod . D3 kúrától, A bőr felülete 80 -90 %-ban rendbe jön . Most akkor, hogy is van ez ? Nincs psoriasisod vagy ? Vagy csak javult az állapotod ?
En del-amerikaban elek, nekek is volt psoriasisom viszont nalunk egy 6-8 honapos d3 vitamin kurat kap mindenki es 80-90% ban a bor felulete teljesen rendbejon. Braziliaban kezdtek 2013-ban.