Keresés

Részletes keresés

aprila Creative Commons License 2012.01.06 0 0 38234

Pont 1 hónap múlva 10 éves lesz a topic!!!

Topicgazda, nem akarsz egy bulit szervezni?:)

aprila Creative Commons License 2012.01.06 0 0 38233

Gabanyónak köszönhetően már én is zumba rajongó vagyok:) Ki nem hagynám a csütörtököket. Nagyszerű kikapcsolódás, jó zene, vidám hangulat, eszedbe sem jut a napi stressz. És nem utolsósorban nagyszerű mozgás, a béna ritmusérzékemmel is egyre jobban ráérzek:)

Ez itt nem a reklám helye, csak szeretném, ha Ti is jól éreznétek magatokat:)

Úgyis régen volt már topictali, itt a remek alkalom. Lehet, hogy már meg sem ismerek senkit, elsétálunk egymás mellett az utcán, pedig milyen jó volt annak idején.....

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.05 0 0 38232

Csak ismételni tudom magam:

http://www.youtube.com/watch?v=xpGhLBK6V2Y&feature=mfu_in_order&list=UL

Depresszióra, sztresszre kiváló orvosság. Legalább heti 1x muszáj tenni az egészségedért, alakodért!

Mióta zumbázok, sokkal jobb lett a közérzetem, fogytam 10 kilót, magabiztosabbnak, és még nőisebbnek érzem magam.

És sokkal többet mosolygok! Kedves anyukák, igenis mindenkinek kijár egy kis kikapcsolódás!

Jövő héten csütörtökön salsa cd-t  is kapnak az  órán résztvevők ajándékba.

CseZaBu Creative Commons License 2012.01.05 0 0 38231

Sziasztok!

Évekkel ezelőtt érdeklődtem, kértem segítséget, információkat tőletek, mielőtt ideköltöztünk volna. (végül Fehérvár mellé Pákozdra) Azóta nagy-nagy ritkán, pár havonta benézek hozzátok, olvasni picit.

Láttam, hogy iskolaválasztás a téma - Kossuth suliról érdeklődtetek. Némi infóm nekem is van, a legnagyobbam, Csenge, odajár, 3. osztályos :)

Nyílt napon mi is voltunk, Zalán érdekelt és lesz elsős szeptembertől.

Az iskolát nagyon szeretjük, jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek. Nagyon gyerekcentrikus iskolának tartom a Kossuthot, ahol tényleg figyelnek a gyerekekre - tanórán, iskolán kívül is, nemcsak a pedagógusok, hanem a dolgozók is (portás néni/k :) Tanórán kívül sok lehetőségük van a gyerekeknek: nyelv, zene, sport. A korcsolya és az úszás lehetősége/szervezése is nagyon jó. Ugyanakkor nem érzem a "versenyistálló" szellemet, jelleget - ami nekem tetszik -, számomra fontos volt, hogy alsóban ne terhelődjön túl a kisiskolás, hanem tanuljon meg tanulni, legyenek biztos alapjai és szeressen iskolába járni. Csengénél ez bejött, bár ő problémamentes, jógyerek :)

Napköziben is sok kézműves dolgot csinálnak - bár ez tanító néni függő.

Látásból már ismerem a leendő elsős tanító néniket, azt gondolom kellően lelkesek és gyakorlottak, én bármelyikőjükre szívesen bíznám Zalánt. Ica néni és Viki néni nagyon aranyosak voltak, enyémgyereket elbűvölték. Ildi néni kicsit szétszórtabb volt (nekem, bár lehet nem volt jó napja). Ugyanakkor van ismerősöm, akinek most 4. osztályos nála a fia és nagyon dicsérik őt. Nagyon jól tart fegyelmet, szereti a gyerekeket, azok is őt, minden kérdésre, problémára nyitott...

Remélem sikerül a következő foglalkozáson is ott lenni, hogy többrétűbb legyen a kép a tanító nénikről.

Ha van kérdésetek - és tudok -, szívesen válaszolok!

Előzmény: Törölt nick (38214)
faramuczi Creative Commons License 2012.01.05 0 0 38230

Sziasztok!

mi is megvagyunk, rég jártam erre, de visszaolvastam. :)

játékok: nálunk verdás duplo nyert a legjobban, ezzel meg voltam elégedve. :)

aztán activity first, de ez túl könnyű már a 4,5 évesemnek. :))) jó, persze ez kis túlzás. :)

konyhát kapott még, úgy rendeltem a netről, zanussi minikonyha és borzasztó gagyi. :( szóval ez nem volt túl jó választás.

azt a t-s duplot mi is megvettük, én sem vagyok elájulva tőle.

amit írtatok játékokat megnézem, kár, hogy nem karácsony előtt beszéltük róla, nagyon sokat nyüglődtem jó ajándékon.

ami még érdekes lehet: a józsef utcai készségfejlesztős játékboltnak van honlapja, úgy láttam, ha ott rendelünk, akkor olcsóbb a játék, mintha egyszerűen bemész a boltban. :) 

faramuczi Creative Commons License 2012.01.05 0 0 38229

Kedves Doktornő! köszönjük!

Előzmény: dr.Kökényes (38222)
Bébirépa2 Creative Commons License 2012.01.04 0 0 38228

igen, én igyekszem pörögni!:-)

Előzmény: barrix (38225)
Bébirépa2 Creative Commons License 2012.01.04 0 0 38227

Sziasztok, boldog új évet, nekem pár hétig heveny antiírós kedvem volt, most stagnál. Sokszor napok mennek el úgy, hogy írnék, de akkor meg időm nincs. Ez van...:-)

Remélem, midenki átvészelte az ünnepeket... én két napig könyörögtem az embernek, szedjük le a fát, mert irtóra pereg, de nem engedte, mert babonás és újévkor nem szabad söpörni. Na, 2-án hatalmas csörömpöléssel el is dőlt, mármint a fa. Hát, nem volt könnyebb így leszedni...

amúgy az ünnepek jól teltek nálunk, szilveszterkor még bulizni is tudtam, mert átmentünk a szembeszomszédékhoz és Marcára negyedóránként rápislantott valamelyikünk, de végre kitáncikálhattam magamból sok hónap feszültségét. Kellett már nagyon. Marca illedelmesen aludt, semmilyen petárdázás nem zökkentette ki, éjjel egykor kicsit borízű anyatejet kapott, de nem reklamált...

Nem bírom ezt a januárt. Sokat sétáltatok, mindenhol a szomorú, lecsoffant, kilátástalan arcok jönnek szembe. Hülye politika és hülye gazdasági mutatók. Nem lesz könnyű ez az évkezdet, úgy tűnik, senkinek.

MArca öthónapos lett, tündéri kisgyermek, végre hajlandó hason is ellenni, s már forog is:

És egy másik, komoly úriemberes:

Na ő az a gyerekem, akit még sosem néztek lánynak pedig lila kezeslábasban flangál.:-)

Szép napot mindenkinek!

Előzmény: Törölt nick (38216)
Pami2002 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 38226

Gabanyó!

Nem is tudtam, hogy teszt is van...

Na megcsináltam.

Súlyos depressziós tüneteim vannak...

(Eddig is tudtam.)

Előzmény: Törölt nick (38224)
barrix Creative Commons License 2012.01.02 0 0 38225

Sziasztok!

Boldog új évet a topiknak!

Remélem, idén nagyobb lesz a pörgés!!!

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.01 0 0 38224

Húha, én súlyos krízishelyzetben vagyok  a teszt alapján :-D

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.30 0 0 38223

köszönjük!

dr.Kökényes Creative Commons License 2011.12.30 0 0 38222

Kedves fehérvári Anyukák, Kismamák, kedves faramuczi és kedves 123457!

Kérdéseikkel, problémáikkal a honlapomon megjelenő telefonszámon kereshetnek, vagy írásos üzenetüket elküldhetik a honlapomon keresztül, melyre igyekszem időben válaszolni!

Boldog új évet kívánok!

dr.Kökényes Marianna

pszichiáter főorvos

http://www.kokenyes.hu/

Előzmény: faramuczi (38142)
Pami2002 Creative Commons License 2011.12.29 0 0 38221

Sziasztok!

Rummiklub nekünk is megvan, de nem csak a számos, hanem a betüs is. Ez kicsit nehezebb, inkább már olvasni tudó gyerkőcnek ajánlott. Nagyon szerettük. Még Dani kapta anno, de Marci is sokat játszott vele.

Nálunk most társasjáték gyanánt a wii megy. A Party lemezen vannak olyan játékok, amit 2-en vagy akár 4-en is lehet játszani. Olyan, mint egy társasjáték, csak interaktív. Ill. van hozzá sport csomagunk is. Így 4-esben nagyon jó kis bowling partykat tartunk. :)

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.29 0 0 38220

Barrix

jó hogy írod a társast....sokszor láttam már a Rummiklubot, de ismerős véleménye nélkül már nem veszek drága társasokat...könnyen befürdik az ember.

Most utánanéztem és mások is jókat írnak róla.

Van különbség az XXL és a Junior között?

Előzmény: barrix (38219)
barrix Creative Commons License 2011.12.29 0 0 38219

Sziasztok!

Jó téma a társas. 

Ami legjobban mostanában bejön az a Rummiklub. /Ez nem karácsonyi ajándék/ Tképpen ez a klasszikus Rabló Römi, amit mi rengeteget játszottunk gyerekkorunkban. Csak itt nem kártyák, hanem műanyag lapokon számok vannak. Kristóf azért szereti, mert nem kell a kártyát kézben tartani. Lehet ketten is játszani, hárman-négyen izgalmasabb.

K. Kapott karácsonyra Tik-Tak Bummot is, amivel é még nem játszottam. Sajnos a bombába az elemet csak úgy lehet beletenni, hogy csillagcsavarhúzóval kell kicsavarni a csavart. A csavar meg valami olyan vacak anyagból van, hogy szétment a feje, nem lehet beletenni a csavarhúzót. Úgyhogy vissza kell vinnem. 

Kapott egy Lego Heroica társast a déditől. Nem voltam elájulva tőle, szerintem elég bugyuta a játékszabály és sok helyen nem is egyértelmű, valamint túlbonyolított. 

Legnagyobb örömöt  egy nagy Lego Star Wars űrhajó szerzett, kb. 7 óra alatt rakta ki, teljes megszállottsággal. 

Voltunk Zichy ligetben korizni, nagy ötlet, jó kivitelezés, máskor is megyünk. 

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.28 0 0 38218

Ha van kedvetek, osszátok meg tapasztalataitokat a karácsonyi gyermekjátékokkal kapcsolatban

hátha lesz benne tanulság :)

ÉN Castle Logix játékot vettem 4,5 éves fiamnak, a doboz szerint 3-8 korosztálynak ajánlott. Az oviban is van hasonló, így tudtam, mit veszek...Csak arra nem számítottam, hogy simán kirakja a füzetben lévő formákat, csak az expert fokozattal nem bírkózik egyedül. Lehet, hogy hamar kinőljük :)

Vettem egy olcsó társajátékot is (nem volt 2ezer ft):  Dínók kalandjai (manapság szokásos vacak kivitel, de a játék elég élvezhető. Ami meglepett, hogy nem rendes bábuk vannak benne, hanem kemény karton képek, amiket műanyag talpba kell helyezni. Mondtam is a gyerekeknek, hogy egyszer beletesszük és nem vesszük ki, különben nem sokáig lehet vele játszani, mert tönkremegy. Nem értem miért nem tettek bele 5-6 műanyag kis dínót. Összessgében azért jópofa.

Amiben nagyot csalódtam, az a T betűs nagyáruházban vásárolt Duplo. Néhány állat (elefánt, zebra, krokodil és oroszlán) két (fél) fa, virág és néhány kocka. A doboz szerint 4 kockán figurának (matricának) kellene lennie (majom, stb.) hát semmi ilyesmi nem volt benne. A másik - amin nagyon kiakadtam, hogy a duplókat hiába teszem egymásba, szétesnek, nem állnak úgy össze, ahogy normálisan kellene, vagy ahogy a lego egymásba építhető. Ez pénzkidobás volt.

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.26 0 0 38217

Mindenkinek kellemes napokat, Boldog Új Évet kívánok!

Nehezen hangolódtam az ünepekre, pont 20-ától sikerült munkát találnom, kampényjellegű, 27-én is folytatom pár hétig.

Éppen emiatt is, hihetetlen, de nekünk csak húsvéti szalvéta jutott az ünnepi asztalra:-)))

Fenyőt viszont 24-én 11- kor vásároltunk, szerintem féláron sikerült.

Na és persze az ember dereka is beállt már 19-én, nem lehet mit tenni, a nedves idő...

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.24 0 0 38216

kár, hogy ilyen néptelen a topic.

Boldog karácsonyt mindenkinek!

aprila Creative Commons License 2011.12.23 0 0 38215

Áldott Karácsonyt, jó egészséget kívánunk az Új Évre az egész topicnak!!!

aprila és családja

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.13 0 0 38214

Kösz, Neszi! :) Igen, Sárának is Viki néni a szimpatikus (csak és kizárólag és másról hallani sem akar), de azért megnyugtató lenne hallani lelkes diákokat is, akik megerősítik, hogy jó a lányom megérzése. Voltatok a nyílt napon? Nem láttalak. Zsukatáékkal találkoztunk, Mesi is kezdi az elsőt. :)

Az iskoláról és a sok lehetőségről már én is kaptam infókat, Ica néniről csak szuperlatívuszokban beszél mindenki, de a másik két tanárnőről semmi info.

Ha lenne valami plusz értesülésed, majd feltétlen tájékoztass.. :D

Csimpi, a Te fiaid nem ide járnak?

Előzmény: neszike (38211)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.10 0 0 38213

Yorka Neked is köszönöm

valahogy az lenne a normális, ha tájékoztatnának, vagy legalább kitennének egy tájékoztatót a folyosón pl. a bizttságnál, ahol döntenek a gyerekről. Gondolom jó sokan esnek el mindenféle jogos támogatástól emiatt.

Én pl. nem jártam volna utána az ingyenes tankönyvnek, ha a férjem szeretője nem kavar be a gyerektartás összegébe, mondván, én úgyis mindent ingyen kapok. (bírói döntés még nincs...hamarosan lesz)

Előzmény: yorka2 (38208)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.10 0 0 38212

Köszönöm Neszike,

nem is tudom miért vagyok ilyen naív...hogy valaki majd kérés nélkül ad valamit :)

megpróbálom igényelni,

köszönöm a választ

Előzmény: neszike (38207)
neszike Creative Commons License 2011.12.09 0 0 38211

Szia IO. Laura is kezdi a sulit, ide fog jönni a kosstuhba Ő is, 2 tanítónéni is szimpatikus, az egyik a Viki néni a másik az Ica néni (Ő ének tanánő is alsóba az emelt énekesek hozzá járnak) mi elégedettek vagyunk a sulival, van minden amit szeretnénk, mellette a Csitáryba hangszer tanulási lehetőség is. Néptánc, angol, német, atlétika, stbstb Elsőbe volt korcsolya nagyon szerettük, most pedig úszás van 2.-ba. Kérdezz nyugodtan privibe és válaszolok szívesen!! Lehet, hogy oszt társak lesznek a lánykáink ;-)

Előzmény: Törölt nick (38210)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.09 0 0 38210

Sziasztok! Én a Kossuth suliról szeretnék infókat, a legjobb lenne, ha mostani negyedikesektől tudnánk tájékozódni. Általánosságban jó véleményeket hallani, de mint tudjuk, pedagógust és nem iskolát kell választani. :)

Tudtok segíteni? Jöhet priviben is at erbrand kukac gmailpontcom-os címemre. Köszi előre is!

(Aprila, én, mint leendő elsős-gyerekes anyuka, köszönöm a felajánlott lehetőséget, de mi elsősorban a helyi suliban gondolkozunk. Ha ez nem rossz, akkor inkább nem vinném messzebb a leányzót.)

Többen is kezdik most a csapatból a sulit, nem? Ha nem csalnak az emlékeim, Csicsikéék, talán Baboék, Belyáék (?) is... Én állandóan tépelődön, rágódom a témán: kezdve ott, hogy kell-e egyáltalán iskolába vinnem jövőre- ez már kb. eldőlt, hogy megy. Aztán melyik iskola legyen - kell-e már alsóban speciális (angol, művészi, sport stb..) vagy "erős" iskola- talán inkább nem, de ez sem biztos, és ha megvan a kiszemelt suli  (mondjuk pl. a Kossuth) - akkor melyik tanárnő?

AZ egyikükről kizárólag jót hallottam, szinte minden elsős hozzá akar kerülni.. persze, Sárának nem ő tetszik, ami még nem is lenne baj, csak nehogy végül melléfogjunk- van már rossz tapasztalatunk ezügyben.

neszike Creative Commons License 2011.12.08 0 0 38209

http://www.kismamatanoda.hu/csaladi-potlek/tartosan-beteg-gyermek-orvosi-igazolasa

Ez az a nyomtatvány amit ki kell töltetni. Ha megfeleltek a kritériumoknak akkor Gyes.t is igényelhetsz és mellette korlátlan lehet munkat vállalni is. 

Előzmény: Törölt nick (38206)
yorka2 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 38208

Sziasztok! Az emelt családi pótlék nem jár automatikusan, igényelni kell a szakorvos által kitöltött igazolással. (Azt, hogy ez kék-e nem tudom, én a netről töltöttem le anno...) Amúgy nem is mondják, hogy járna... mi is évekkel később intéztük (:-(( Azt sem mondják el, milyen kedvezmények vehetők igénybe (utazási, tankönyv, étkezési, uszodai kedvezményes bérlet stb.) Az biztos, jó sok másolat kell az igazolásból (szakorvosnál marad 1, háziorvosnak 1, iskolába étkezéshez 1, tankönyv igényléshez 1, ha közgyógy jár akkor ahhoz is 1, neked is jó ha van 1 stb.

neszike Creative Commons License 2011.12.08 0 0 38207

Semmit nem adnak automatikusan, ha a kezelő orvosa szerint vonatkozik rá, hogy fogyatékkal él vagy tartósan beteg akkor van egy nyomtatvány amit az orvossal kell kitöltetni és a kincstárba kell leadni a családi pótlék igényléséhez. 

Előzmény: Törölt nick (38206)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.08 0 0 38206

...csak olyan ellentmondásosnak látom.... mert a "kivastagított" kategóriába sorolta a bizottság, ami szerintem azonos ....az emelt családi pótlékot automatikusan adják, vagy kérvényezni kell?

(de közben a neten is keresem)

Előzmény: neszike (38204)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.08 0 0 38205

Köszönöm, ezek szerint nem tartozik abba a kategóriába.

Előzmény: neszike (38204)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!