Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2009.06.19 0 0 1618

Bármilyen is a tenger ott, mindenképp kellene az értelmes tevékenység egyéb nyomának is jelen lenni, de semmi csak a szögletes, értelmetlen formázatú és méretű "teraszok".

"...:) Ha ezek az álltások igazak lennének, a logikád alapján a carnaci kősor is természetes.... Nem is beszélve a magyar kurgánokról, amelyek természetes dombok. Az ördögárkot meg földikutyák csinálták..."

No, ez hogy jött össze?

Mi van az Ördög árokkal, meg a kurgánokkal, hogy jön össze a kettő?

Mutass olyan ember alkotta építményt, amelynek nincs logikus szerkezete, funkciója!

Előzmény: ouzo (1611)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.19 0 0 1617
Hmm.. tehát akkor mégiscsak Kovács Bandris táltosfővezírünknek vagyon igazsága?
Szóval az atlantisziak tulajdonképpen magyarok, akik a Szíriuszról jött pártus szkíta szumírok..
Értem...
8-D
Előzmény: Törölt nick (1613)
alfer Creative Commons License 2009.06.19 0 0 1616
Ha már mesélő topic...

Volt egyszer egy parasztember, meg annak egy nagy akaratú felesége. Az mindent jobban akart tudni az uránál. Pedig már csak azért sem tudhatott többet nála, mert kivételesen buta asszony volt.

A parasztember, ahogy az már illik, maga szokta vásárba vinni a gabonáját. Mert ott aztán még az okosnak is föl kell csavarnia az eszét, mivel a kereskedők igen hajlanak a szegények becsapására. Kiváltképpen a gabonavásárló kereskedők.

Elmúlt az aratás, a cséplés. Készült hát a szegény paraszt megint a vásárba.

Hát a felesége, az a rövid eszű, de hosszú nyelvű, most is kezdi kötni az ebet a karóhoz, hogy így-úgy, mért csak a férje megy mindenüvé. Hogy most már ő is megy egyszer a vásárba.

Azt mondja neki végül is az ura:

- Hát akkor menj te!

S azzal elengedte a szekér búzával s a kis szolgagyerekkel.

A falutól talán ötkilométernyire lehettek, mikor az asszonynak eszébe jutott, hogy hát nem tudja, mennyit kell kérni a búzáért, elfeledte megkérdezni az urától a búza árát! Mondja tüstént a kis béresgyereknek:

- Eridj vissza, kérdd meg a gazdádtól, hogy adjuk a búzát!

A gyerek visszament, s bekiáltott az ablakon. A gazda ki sem jött, ő is csak úgy az ablakon át mondta, adják csak ők is úgy, ahogy jár; vagyis, ahogy általában veszik.

Elérkeznek a vásárba, az asszony meg a gyerek. Hamarosan odament hozzájuk egy ravasz kereskedő. Kérdi az asszonyt:

- Hogy adja a búzát?

- Ahogy jár - mondja egyszerűen az asszony.

A kereskedő azt felelte, elmegy megkérdezni, hogy jár most a búza. De közben azon gondolkozott, hogy csapja be ezt az asszonyt, aki még alkudni sem akar. Amikor visszajött, azt mondta, hogy a búza most úgy jár: felit adják hitelbe, felit meg várakozás fejibe.

- Jól van, ha úgy jár, hát úgy adom - mondja a buta asszony. - És pénzt mikor kapok? - kérdezte.

- A legközelebbi vásárkor!

- Jó! De hogyan ismerünk egymásra? Mert az sokára lesz.

Feleli a ravasz kereskedő:

- Én odaadom magára az én rossz kabátom, maga meg ideadja a bundáját. Ki-ki megismeri a holmiját, így egymásra találunk.

A buta asszony ezt nagyon okosnak találta. Rögtön levetette a bundát, átadta a kereskedőnek, a kereskedő meg odaadta az asszonynak az ő rossz kabátját. Kész volt a vásár Elindultak hazafelé. A kereskedő vitte a búzát, a buta asszony vitte a nagy büszkeségét, hogy ő is tud vásárra járni.

A gazda megkérdi tőle, ahogy hazaért:

- Hogy adtátok a búzát?

- Ahogy járt! - feleli az asszony.

- Helyes. A pénz hol van? - kérdi az ember.

Mondja nagy gőgösen az asszony:

- Pénz nincs, mert a búza most úgy jár: fele hitelbe, fele várakozás fejibe.

Csodálkozik az ember, de még kérdi:

- Mégis, pénzt mikor kapsz?

Mondja emelt fővel a szellős agyú asszony:

- Legközelebbi vásárkor!

Néz az ember, most már haragosan, s kérdi:

- Honnan ismered meg a kereskedőt?

Feleli csípőre tett kézzel a butaságtól most már harcias asszony:

- Megcseréltem a bundámat az ő kabátjával! Erről találunk egymásra.

Az embert elhagyta a türelme. Azt kiáltotta:

- Még ilyen bolondot sem láttam!

Feleli mérgesen az asszony:

- Mert mit lát maga? Hisz sehova se jár!

Az ember még jobban megmérgesedik:

- Jó! Megyek máris világgá, s addig haza se jövök, míg ilyen bolondra nem találok!

Elindult valóban az ember tüstént a világba. Lassan ment, mert szentül hitte, úgyis sokat kell mennie, az ő feleségénél nehezen lel butábbat. Egy sötét erdőn ment átal. Meglátott messziről valami világot, s arra tartott. Bekopogtatott oda.

Beköszönt:

- Adjon isten jó estét!

Egy vénasszony fogadta.

- Mi járatban van? - kérdezte az embert.

Az ember már megcsinálta a tervét a buta fejűek kipróbálására. Tehát szép nyugodtan azt felelte:

- Most érkeztem a másvilágról.

A vénasszony egy cseppet sem csodálkozott.

- Nem tanálta ott véletlenül a fiamat? - kérdezte suttogva.

Az ember most már azon volt, hogy a butaság mélységét megismerje.

- Dehogyis nem! Csonttal s ronggyal kereskedik.

- Igazán? - kérdi kerek szemmel az asszony.

Az ember csöndesen folytatja a szót:

- Rongyos szegény, rossz a kabátja is, maga húzza a szekeret.

- Jaj, jó ember, visszamegy még maga oda?

- Vissza én, holnap reggelre már ott is kell lennem.

- Van egy szürke lovam, nem vinné el neki? Hogy ne neki magának kelljen húzni azt a szekeret!

- Dehogynem! Elviszek én akármit.

- Maradt még vagy három kalácsom is az ünnepről; aztán sütök még három libát, meg gyűjtöttem egy kis pénzt, amiről az uram nem tud. Vigye el neki, hogy legyen mivel forgasson egy kicsit. Meg most jut még eszembe: a férjem elcsalt a múlt vásáron egy bundát egy buta asszonytól, vigye el szegénynek azt is, hogy ne fázzék.

"Úgy látszik, ráakadtam, akit kerestem - gondolta az ember. - Nem is kellett olyan messze mennem."

De nem szólt. Lepihent ott egy kicsit, az asszony meg nekifogott a sütésnek. Levágta a libákat, s elkészítette az útravalót. Reggel felkelt az ember, felnyergelte a lovat, s úgy ment el.

Alig ment el az ember, mindjárt érkezett haza a kereskedő.

Az asszony hangos vidámsággal fogadta, már messziről:

- Gyere, gyere, hírt hallottam a fiunkról!

A kereskedő hitetlenkedve nézett rá:

- Menj el, tán megbolondultál?

- Nem is hiszed? Itt a bizonyíték! Nézd meg, elküldtem a lovat neki. Szegény csonttal meg ronggyal kereskedik odaát; maga húzza a szekeret! Küldtem neki egy kis kalácsot is, meg három libát, s még a kis gyűjtött pénzből, amiről te nem is tudtál. Na, meg a bundát is, amit arról az asszonyról lecsaltál!

A kereskedő nagyot lélegzett, úgy ránehezedett a haragosság.

- Ki volt az, te boldogtalan, akinek te ezeket adtad?

- Egy ember a másvilágból! Egyenesen a másvilágba ment.

- Csak butaság ne volna a világon - kiáltotta az ura. - Hogy valaki ilyen hiszékeny, ilyen tökkelütött, ilyen buta tudjon lenni!

Azzal a kereskedő elindult nyomban az ember után. Az ember már messziről észrevette, hogy valaki mérgesen siet utána. Bement a közeli erdőbe, megkötötte a lovát egy fához. Arrébb, az erdő szélén is volt egy fa, amelyik úgy állott, mintha el akart volna dőlni. Az ember fogta magát, nekidőlt, úgy tett, mintha azt támasztotta volna.

A kereskedő odament hozzá, és kérdezte tőle:

- Mondja! Nem látott egy embert erre menni egy szürke lovon?

Az ember látta, hogy a kereskedőnek a méreg már-már az eszét veszi.

Azért így felelt:

- Dehogyis nem láttam! De hiába is megy utána, mert az olyan erős ember, hogy senkitől nem fél!

A kereskedő megriadt egy kicsit. Nyelt egyet. De a mérgét csak nem nyelte le.

- Mondja, magától sem fél? - kérdezte.

Felelte az ember nyugodtan:

- Tőlem fél.

- Nem lenne szíves, hogy nekem visszahozza azt az embert? Adok száz forintot.

Az ember azt gondolta: "No, kipróbálom ennek is a butaságát." S azt felelte:

- Nem mehetek! Mert arra vagyok ítélve, hogyha ezt a fát nem támasztom, apám, anyám, testvérem, mind meghalnak.

A kereskedő valóban se látott, se értett a dühétől és fukarságától. Azt mondta:

- Tartom én addig azt a fát Csak menjen gyorsan! Hozza vissza, mert nagyon sok mindent elcsalt a feleségemtől!

Az ember bólintott, köszönt, szépen felült a lóra, elindult, és elment egyenest haza.

Otthon azt mondta a feleségének:

- Hazajöttem, mert akadtam olyan bolondra s butára, mint te!

A kereskedő egész nap várta az embert, hogy jöjjön vissza. Mikor megunta a várást, nagy óvatosan félreugrott, nehogy ráessen a dűlő fa. Akkor látta, hogy a fa nem dől le, akkor látta, hogy őt, a nagy ravaszt is lóvá tették.

- Miért jöttél haza? - kérdezte otthon az asszony, akit a konokság akkor is még megtartott a butaságban.

- Mert van olyan buta még, mint te! - felelte az ember.

- Nem megmondtam? - vágott vissza tüstént az asszony. - Nem volt igazam?

Az ember békét akart, s azért csöndesen azt mondta:

- Igazad volt. Nem te vagy a legbutább.
alfer Creative Commons License 2009.06.19 0 0 1615
Atyaúristen! Te aztán ott vagy a szeren!
Csekk Creative Commons License 2009.06.19 0 0 1614
Jézusom. :(
... kezdem megérteni a szkeptikus mozgalom aktivistáit.
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.19 0 0 1613

Most olyan dolgot mondok el, amit sokan nem fognak elhinni. Mivel hogy nem igazán tudnak semmit Atlantiszról. A tudósaitok is csak találgatnak. Hadd beszéljek most erről. Két Atlantisz is létezett – egy régi és egy új. Földrajzi értelemben is és időben is távol voltak egymástól. Az, amelyiket mostanában keresik, jóval fiatalabb annál, mint gondolnátok. Mivel az új atlantiszi civilizáció sokban hasonlított az egyiptomi kultúrára és egyidőben léteztek. Az előbbi a nyugat-európai ember fejlődésének köszönhető, a másik pedig a közel-keleti ember létezésének.

“Kryon, hol van akkor a legújabb Atlantisz?” Hadd adjak egy kis segítséget: itt van a közelben. A “csizma” másik oldalánál keressétek. Ez minden, amit elárulok. [Ne felejtsd, hogy ennek az üzenetnek az átadása a Földközi-tengeren történt, tehát a hivatkozás a hajó akkori helyétől számítandó. A “csizma” másik oldala (Dél-Olaszország másik oldala), ahonnan a hajó indult, Görögország és Kréta területére helyezi Atlantiszt. A hajó éppen elhagyta Rómát, amikor ez az információ érkezett.]

“Kryon, hol van a régi Atlantisz?” A válasz: a Csendes-óceán területén volt, távol az újabbik Atlantisztól. Jóval idősebb is volt. Lemúria egyik gyarmata volt, ahol nem sokáig maradt meg a lemúriai tudatosság. A hely a rabszolgaság és a dekadencia mintájává vált. A technológiát rossz célra használták fel. De erről most nem mondanék többet.

Tehát most már többet tudtok a lemúriaiakról. Azt is tudjátok, hogy másfajta tudatossággal rendelkeztek, mint ti most. A próba felépítésében vettek részt, és nálatok hiányzik az ő aktív DNS-ük egy része amiatt az energia miatt, amit dualitásotok megéléséhez választottatok. És ez a szabad akarat energiája, és a kérdés, vajon felismeritek-e és visszakövetelitek-e. Ez már a DNS kvantum része. Ezt a részt neveztük a lemúriai és plejádi rétegnek, és az egyik ezek közül az Akasha-feljegyzéseket tartalmazza. Ha mindezt végiggondoljátok, megértitek, hogy A LEMÚRIAIAK FELADATA A FÖLD KOZMIKUS AKASHA-KRÓNIKÁJÁNAK A LÉTREHOZÁSA VOLT.

(részlet, Atlantisz története)

A lemúriai civilizáció 35.000 évvel ezelőttől 15.000 évvel ezelőttig létezett, a leghosszabb ideig fennálló központi kormányzású társadalomként. Különbözik minden más civilizációtól, amit valaha is létrehoztok majd. Lássuk csak, hogy mi történt! A lemúriai civilizáció és a két újabb DNS-réteg valódi célja az volt, hogy előkészítse a terepet valami újnak. Mint amikor a konyhában az ételt készítik- olajat öntenek a tepsibe, előkészítve a hozzávalókat és a fűszereket az ízesítéshez, de ettől az étel még nincs kész.

Valahogy így volt a lemúriaiakkal is, ami a veletek és a Földdel való kapcsolatot illeti. Spirituális értelemben, az étel lassacskán elkészült… Habár, most újra elmondjuk, hogy az ő Akasha-bejegyzéseiknek másfajta jellege volt. 350 millió lemúriai egyetlen életre szegődött a bolygóra. Mindannyian egyedülállóak voltak, és nagyon kevés kivétellel, mindegyiküknek egy élet adatott. Úgy is fogalmazhatnék, hogy az Akasha krónikát töltötték meg. Képzeld el a Teremtés Barlangját, benne annyi kristállyal, ahány lélek a Földön megfordult. Minden egyes alkalommal egy-egy angyal inkarnálódott, hogy lemúriaiként élje életét. Energiájuk esszenciája beíródott a bolygóba. A névvel ellátott kristály bekerült a Barlangba. Néhányatok most nem tudja, hogy miről beszélek, amennyiben nem hallottatok még a Teremtés Barlangjáról. Az egész lemúriai civilizáció azt a célt szolgálta, hogy a Teremtés Barlangja felépüljön és beolvassza a 350 millió lélek energiáját. És egész történelmük folyamán csak néhány ezer tért vissza egy újabb életre, ezek főként a tudósaik voltak. A többiek egyetlen életet éltek a bolygón, utána pedig vártak, hogy a civilizáció befejeződjön. Mindez okkal történt, mégpedig azért, hogy a Földön elvessék a spirituális jövő magjait, és hogy megerősítsék a Teremtés Barlangjának kristályminőségeit.

A lemúriaiak látták, mi történik. Ahogy már említettük, kb. 15.000 évvel ezelőtt, a jég olvadásnak indult, és az a lassú folyamat eltartott még 5.000 évig. Mondhatnám, hogy elég idejük volt, hogy felkészüljenek, és így is tettek. Először tengerjáró nemzetté váltak és hajókat kezdtek építeni. Lassacskán, a legtöbben elhagyták a völgyet, ahol laktak, amelyet a víz kezdett elönteni, ahogy a vízszint a Földön egyre csak emelkedett. Mondhatnánk, hogy a hajókon keresztül a többi szárazföld partjait benépesítették. Keresd őket Új-Zélandon, a Húsvét-szigeteken – itt nem sok maradt belőlük, és a nagy szárazföldön, Észak –és Dél-Amerikában. Itt a nyugati parton voltak fellelhetők, Alaszkánál és a másik kontinenshez vezető átjárónál. Ott voltak. Sokan közülük a Shasta-hegynél telepedtek le, és emberi formában éltek itt, amíg be nem költöztek a hegybe interdimenzionális lényekként.

http://mecs.uw.hu/Arvisura_elemei/image006.jpg

Néhányan közülük új társadalmakat hoztak létre azokkal az emberekkel, akik korábban távoztak és teljesen elfelejtették leszármazási águkat. Ezek egyike voltak a SUMÉROK, a Közel-Kelet területén. Ebből fejlődött ki később az egyiptomi kultúra. Nagyon különös, hogy a történelem számotokra itt kezdődik!

(részlet, Lemúria története)

http://www.asztralutazas.hu/index.php/Uj-Fold/Kryon-AZ-EMBERISEG-TORTENETE.html

Nagyon érdekes az a rész, amely arról szól az egyiptomiak ősei a sumérok ,
a suméroké meg a lemúriaiak. Tehát az egyiptomiak lemúriaiak és sumérok.
És ha ebbe a képbe belevesszük a sumér-magyar nyelvhasonlóságot
és a rengeteg kultúrális és vallási hasonlóságot a hunok Nap-kultuszával......
(és a sok magyar hangzású egyiptomi helységet , települést)...

Csekk Creative Commons License 2009.06.18 0 0 1612
Nos akkor leírom, hogy kb mi volt a helyzet az adott helyen, és környékén.
A krátertől számított 4-500 km-es körzetben minden élőlény az első percekben megsemmisült. Szó szerint. ki a közvetlen hőterheléstől, ki később a nyomáshullámoktól, Aki meg a nyomástól sem vált péppé, az a későbbi levegőhiánytól egyszerűen megfulladt.
A robbanás közvetlen hatása kb. 1000 km-es sugarú körre terjedt ki, itt az epicentrumtól való távolság, vagy relatív domborzati védettség figyelembevételével az élőlények többsége elpusztult.
(hosszabb hatás, hogy a megváltozott légkörzés miatt kb. 3000 évig innentől jelentősen több csapadék hullott észak-afrikára. ... és akkor itt ismét megemlítem, hogy vajon mitől halmozódhatott fel akkora víztömeg a tanaka tóban, ami képes volt egy földrengést kiváltani, ... s ami persze talán párszáz éven belül meg is történt. )

Tehát itt az történt Egyiptomban még a legoptimálisabb esetben is hogy a Nílusvölgyben élők nagyobbik fele azonnal megsemmisült, az életbenmaradtottak zöme pedig napokon belül. ( a sérülések miatt, vagy csak úgy éhen, vagy szomjan) Csupán pár százalékuk menekülhetett meg, több semmiképpen sem. (De még az is lehet, hogy szó szerint senki sem. Ebbe beletartozik az akkori nílusdelta is. vagyis az akkori Nílusdelta és déli irányban az egész nílusvölgy úgy 1000 km. hosszban.
Ez annyit jelentene pld ma ha most történne, hogy egyiptom teljes lakosságából csak azok maradnának életben akik a távoli szaharában laknak, vagy tartózkodnak éppen.

Visszatérve a papiruszra.
Ha komolyan vesszük az abban foglaltakat, akkor ugyebár az első kataklizma az, hogy csillag pottyan a szigetre, és ott kivétel nélkül mindenkit elpusztit. Csak az az egy elmesélő (nevezetesen a sárkány) maradt életben, és ő is csak azért, mert az esemény időpontjában éppen távol volt lakhelyétől.

Jelenleg nem ismerünk olyan valós eseményről a megjelölt korszakban ahol is ilyen globális katasztrófa sujtotta volna az észak-afrikai térséget.
Szantorin sokezerévvel később volt, és csupán egy szigettársadalmat pusztított el. de még ha északafrikában is történt volna meg a santorini robbanás, szárazföldön csupán pártucat kilóméteren lett volna komolyabb hatása. A földközi tengeren is csak azért volt az jelentősebb esemény, mert a víz a robbanás energiáját tsunami formában elvitte távolabbra is.
Tehát Santorinnál a kiszabaduló energia nem csak nagyságrendekkel volt kisebb, hanem az expanziós idő is lényegesen hosszabb volt.
Egyszerűen nem is említhető a 2 esemény egymás mellett.
Előzmény: joy (1610)
ouzo Creative Commons License 2009.06.18 0 0 1611
A tenger (nem) kicsit jobban erodál ott. Alexandriánál soha nem volt olyan vihar, ami ott évente többször van. És idősebb is.

"kőkorszaki szakik fölösleges dolgokat csináltak volna", "Minden ember alkotta építménynél megtalálhatóa a mindennapi élet egyéb nyomai, kellékei ", "Mindenképp látszani kellene, hogy valami módon megfaragták őket", "értelmetlen formájú"

:) Ha ezek az álltások igazak lennének, a logikád alapján a carnaci kősor is természetes.... Nem is beszélve a magyar kurgánokról, amelyek természetes dombok. Az ördögárkot meg földikutyák csinálták...
Előzmény: joy (1609)
joy Creative Commons License 2009.06.18 0 0 1610

Sztem nem ugyan arról van szó.

Két egészen más történet.

-1. Az apokalipszis valóban lehetett a meteor okozta földi pokol, de nem sziget pusztult, hanem a világ égett, dühöngő szelek romboltak, és megindült /rengett/ a föld. Össze is hozhatóak az apokalipszis lovasai, amint óriási szélvihart kavarva égetnek-pusztítanak, rombolnak le mindent.

Nem a nílusvölgyi, hanem az arab félszigeten akkor virágzó életet pusztította el a lepottyant égi kavics. Ne feledjük, az egyiptomi civilizációval egyidőben igen erős hatalmak uralták azt a környéket, a táj sokkal termékenyebb volt a nagy folyók völgyeiben!

A természet lenyugvása után a bőtermő terület gyorsan regenerálódott, útkereső ükükapáink is gyorsan visszatértek a dús vegetációjú helyekre.

Nem évtizedek-századok, de évezredek teltek el!

-2. A sziget pusztulása, és a hatalmas tengerár-özönvíz, sokkal inkább a Sztromboli, fölrobbanását, a minoszi kultúra elpusztulását valószínűsíti. Ez lehetett az Atlantisz-legenda alapja.

-3. Ám nekem még mindig marad hiányérzetem az "igazi" özönvízről.

Abban lehet, hogy Hancocknak igaza van (vak tyúk is talál szemet :o), és a "Jégkorszak2-olvadás" az eredete a világ népei legtöbbje legendáriumában meglevő történetnek.

Előzmény: Csekk (1608)
joy Creative Commons License 2009.06.18 0 0 1609

Kétlem, hogy a kőkorszaki szakik fölösleges dolgokat csináltak volna. Ahol alapokat emlegetsz, ott fölépítmények is megtalálhatóak.

Még a víz alattiaknál is!

http://www.franckgoddio.org/

Minden ember alkotta építménynél megtalálhatóa a mindennapi élet egyéb nyomai, kellékei is, ám a yonaduni teraszoknál semmi erre utaló nyom nincs!

És én nem találtam rá semmiféle utalást, hogy emberkéz munkájának nyomát megtalálták volna azokon a teraszokon!

Az, hogy olyan különös-fura alakzatok, nem egyenlő a megmunkált kövekkel!

Mindenképp látszani kellene, hogy valami módon megfaragták őket.

Mindazonáltal, mi a francnak teraszítottak volna olyan fura alakzatokat?

Nézz szét a valóban emberkéz alkotta építményeken a világon, ilyen értelmetlen formájú, méretű alakzatokat sehol nem találsz!

Előzmény: ouzo (1607)
Csekk Creative Commons License 2009.06.18 0 0 1608
Nos megkerestem az általam korábban említett meteorbecsapódást forrását.
Ez a gigászi esemény lehetett az a "csilag hullott a szigetre" momentum, ami képes volt az akkori Nílusvölgyi civilizáció jelentős részét elpusztítani annak ellenére, hogy térben többszáz km. választotta el az eseménytől.
Vagyis a papíruszon lévő történetben szereplő (korábbi) első katasztrófának ez lehetett az alapja.

Megtalálták az apokalipiszis történeti gyökerét?
Előzmény: Csekk (1604)
ouzo Creative Commons License 2009.06.17 0 0 1607
Yonagunin nicnsenek nagyon formázott kőtömbök, csak az alapokat adó teraszok vannak meg. MÁshol vannak formázott kőtömbök, igen nagyok, mert pl az áthidalók, egyéb teherhordó szerkezetek igenycsak vastag tömbökből lettek kifaragva, ahol a voltívet nem használták.... Egyébként meg mint mondttam, nem lépcsők, hanem teraszok. Dél-amerikai, közelkeleti, mediterrán városromoknál is ilyen alapszerkezet figylehető meg.
Most újból megnézegettem a képeket, vannak újak is; meglehetősen nevetséges természetes képződménynek tartani ezeket. Bár matematikai esélye megvan annak, hogy egy szeméttelep felett elhúzó tornádó összerak egy boeing737-t, ilyen véletlenekben hinni eléggé fundamentalista dolog.
Előzmény: Hy (1602)
Siphersh Creative Commons License 2009.06.17 0 0 1606

Nagyon jó filmet találtam:

Stories From The Stone Age

Stories From The Stone Age is a three-part documentary that attempts to explain why and how humans abandoned the nomadic hunting and gathering existence they had known for millennia to take up a completely new way of life - the decisive move to farming.

The programs also look at the beginning of the domestication of animals, permanent settlements and the discovery of metals - setting the stage for the arrival of the world's first civilisation. Based on extensive research, Stories From The Stone Age takes us on a journey where we get to live alongside our ancestors as they cross between the Old and the New Worlds and into civilisation.

http://www.onlinedocumentaries4u.com/2009/06/stories-from-stone-age.html

Csekk Creative Commons License 2009.06.17 0 0 1605
Hát ebből a sárkányos meséből ezt levezetni nem semmi :DDD

A sárkányos mese, csak támogatása a platoni mesének. Az egyezés kapcsán nem lenne logikus ignorálni ha egy régi, "elsűllyedt" társadalmat keresünk.

Elég valószínűtlen, hogy egy felboruló folyami hajóból mindenki meghal, csak egy mber menekülne meg, és az is pont egy szigetre és nem a folyópartra úszna ki. No meg nem ártana 10.000 éves sárkánycsontokat sem talalálni a térségben. :) De legalább egy fejlettebb civlizáció nyomait.

Én csak történet alapjait veszem figyelembe. Úgy gondolom, hogy azok lehetnek a tények.
Ezek tehát a papírusz kapcsán.
Egy korábbi meteorbecsapódás során egy társadalom jelentős része elpusztult.
Egy áradás során pedig napokon belül megsemmisült az ami maradt belőle.
Mivel a pusztító áradás olyan vizen történt ahol is hajós a fáraó aranybányájába igyekezett így ez nagy valószínűséggel a Nílus folyam.
Az áradás hirtelen jött és olyan nagy volt, hogy az addig nyugodtan hajózó hajó megsemmisült.
Ilyen folyami áradás pedig csak akkor lehetséges, ha az nem közönséges áradás volt, hanem folyami tsunami. Folyami tsunami pedig csak úgy jöhet létre, ha egy kellően nagy plusz víztömeg kerül a folyómederbe. Ez pedig akkoriban csak 1 természetes víztározóból, nevezetesen tóból kerülhet oda.
Innen már egyenes út vezet oda, hogy megnézzük a nílus 2 forrástavát. A tanaka tó környéke ma, és persze akkoriban is az volt, a világ egyik legaktívabb szeizmikus területe.

Még senkit nem hallottam, aki nem a tengerbe tette volna Atlantiszt.

Még én sem. De évek óta ezügyben irogatok, miszerint az én mesém alapján ha létezett atlantisz, akkor az nem lehetett máshol mint Egyiptomban, amelyet szinte teljesen megsemmisített egy korabeli folyami tsunami. :)
Az egész nílusvölgyi társadalom ráment. mert mit se tudtak róla, 99%-uk abban a nílusvölgyben élt, amely teljesen megsemmisült pár nap leforgása alatt.
Esélyük sem volt a menekülésre, így számomra is hihető, hogy nem maradt annyi tőlélő akik képesek lettek volna pár nemzedék alatt újraépíteni mindent.
Minden más jelenleg ismert lehetőséget elvetek, mert nemn hiszem el, hogy bármilyen más földtani eseményt ne tudtak volna (komoly hajózási ismeretek birtokában) pld. tömeges meneküléssel kompenzálni.

Előzmény: Pusztai Telivér (1590)
Csekk Creative Commons License 2009.06.17 0 0 1604
" na de ha a meteor okozta a hullamzast, akkor annak mar el kellett mulnia addigra, mig a hajotorott odaert.
Ha nem, akkor milyen mas hullmazas pusztithat el egy szigetet, ami raadasul napokig tart?"

Vegyük sorra, mert a papiruszon nem egy, hanem 2 kataklizma van leírva.

Az első az volt, amikor is a meteor bevágott.
A sárkány csak azért maradt életben, mert ő éppen távol volt.
Vagyis volt egy meteoros katasztrófa ami olyan jelentős pusztítást végzett, hogy csak az a "sárkány" (túlélő) maradt életbe aki a katasztrófa idején távol volt otthonától.

Azt persze nem tudjuk, hogy a második katasztrófa mennyivel később történt, mint az első. Egy ilyen példamese szerű történetben ez akár egy egész társadalomra vonatkozhat. Pld a sárkány jelképezi az elpusztult társadalmat, a korábbiban elpusztult többi pedig a környékbeli korábbi királyságokat.

A második katasztrófa (Áradás, vagy jobb szóval folyami tsunami) azért tartott tarthatott napokig, mert ahhoz kell ennyi idő, amíg egy víztározó vízszintje az új szintre beáll.
Képzeljük el azt pld, hogy egy nagyobb sima víztározónak mondjuk a felső része megsérül olymódon, hogy annak következtében a felgyülemlett víztömeg felső 10%-a szabadon átbukik a gáton. Ilyenkor a tárolt víztömegtől függően Órákig, napokig tart a lefolyás, mert az új nulla pont fölötti vízmennyiségnek egy átfolyási keresztmetszet azért gátat képez.
A Tanaka tó esetében akár egy néhány méteres átbukás is több balatonnyi plusz víztömeget produkálhatott csak az első 24 órában. ... és az egész plusz vízhozam lefolyás nem tarthatott tovább mint 2, - 3 nap.

A szigete, szigeteket (nevezetesen a nylusdelta akkori szigeteit) nem a hullámzás egymaga pusztította el, hanem az áradás óriási energiája. jelen esetünkben ez a víz által magávalsodort iszap, kő, és mindenféle egyébb hordalékot kell érteni.
Ez a meder alján valami olyasmi lehetett, mint a híg beton.
semmi nem volt képes ennek ellenállni. Így az akkori Nílusdelta lakott szárazulatai sem lehettek képesek.
Az adott korban a delta jellege, mérete is teljesen más volt. Csak az anyaga volt hasonló mint a mai szárazulatnak. Homok, finom iszappal keverten.
Az a mai térszín alatt található meg legalább 80 méterrel. Ezt onnan is lehet tudni, hogy kairói fúrások alapján a finom iszap egészen minusz 80 méterig tart, onnantól viszont érdekes mód, szó nincs normális lerakódásról mint amilyen a legutóbbi párezer évre jellemző.
A minusz 80 méter egyébként passzol az akkori kor tudható tengerszintmagassághoz is, ami azért több mint érdekes lenne egy 5 milló évnél is régebben létező deltánál, mert hogy akkor már miért nem -120 méter az finom iszap, hiszen állítólag kb az akkori tengerszinttnél idult újra a kéknílus.. ;)
Előzmény: Vajk (1592)
Csekk Creative Commons License 2009.06.17 0 0 1603
" Platonról is csak azt lehet elmondani, hogy az ő korában ez az eszménykép létezett. Nem tény, csak eszménykép, amit le is írt, és a később élők már nem tudják meghatározni, hogy mennyire igaz az, amit ő annak vélt. "

Én pont ezért gondolom, hogy platon az ismert történet helyszínét megváltoztatta. A példameséje szempontjából fontosnak tarthatta, hogy ne egy ősi Egyiptom legyen a megnevezett ország. Az ősi, nagy kataklizmában eltünt, megsemmisült egyiptomi társadalomból tehát így lett Atlantisz, és valszeg ezért is helyezhette át a helyszínt is olyan helyre amit nem ismertek.
Előzmény: Vajk (1587)
Hy Creative Commons License 2009.06.16 0 0 1602

Pont azért nem stimmel, mert én úgy képzelem el, ahogyan a különböző más, ma is föllelhető vízfelszín fölötti városokat építették. Azokban nincsenek 1,5-2 méteres formázott kőtömbök, ha igen akkor meg tisztességesen formázták, tökéletesen illesztették.

LSD: indián, és egyiptomi piramisok, ma is ismert sziklafalvak-városok...

Egyáltalán nem ilyen véletlenszerűen összedobált valamik.

A faragásról:

Stonehenge köveit is kifaragták!

Előzmény: ouzo (1601)
ouzo Creative Commons License 2009.06.16 0 0 1601
Bazaltot nehéz faragni. Így gondolom a természetes felszínt nagyolták, a közöket pedig téglával, fával pótolták. Ha volt eszük, persze.
Úgy kell elképzelni, mint egy folyamatosan, lassan kialakított alapot. Meg kell nézni egy olasz vagy horvát városkát, hogyan alakították ki a folyamatosan az épületek helyét.
Előzmény: joy (1600)
joy Creative Commons License 2009.06.15 0 0 1600

Nem.

Csupán a képválogatás, és a hozzá fűzött szöveg félrevezető lehet.?!

Ugyan is nem mind 1, mi mekkora, milyen?

Szeretném tudni pölö, hogy azok az utcakövek mekkorák, valóban köve-e, vagy mélyen van a szikláknak folytatási is.

A japánnál talált terasz-lépcsőrendszerről is azonnal kiderül, hogy nem emberi alkotás, amint valaki megpróbál járni rajta, hisz a "lépcsőfokok aránytalanok, és írdatlanok, némelyik embernél jóval magasabb. Akkor pedig?

Így van ez azokkal a képekkel is. Mekkora darabjuk, mekkora a hézag közöttük, milyen vastagok azok a kövek?

Az a nehány, amin búvár is áll, eléggé méretes utcakőnek, és a többin meg nagyon fura a kiképzésük, és lerakásuk. Inkább tűnik töredezett bazaltnak, egyéb vulkanikus kőzetnek, mint emberkéz lerakta utcaköveknek.

Nézzük pölö ezt a két képet:

Ha az így megépített úton ókori emberek saruban, vagy mezítláb elsétálnak 1-2 kilométert igen sok bokaficamot-törést kell végén kezelni! Víz alatt könnyű ellebegni fölötte, de a levegőn 65-75 kg-s testtel már bonyolultabb a méretes domborulatok-mélyedések miatt! /Jármű biztosan nem közlekedett rajta!

Ha megnézzük a megmaradt valódi ókori építményeket, ennél precízebb a kidolgozásuk.

Láttad a legújabb Stonehenge verziót a NatGeón? Érdekes, és hihető. Különösen, hogy a föltárt archeológiai leletek igazolni látszanak a hipotézist.

/Én megszólítottalak?:o(

Egyébként nem vagyok előítéletes, csak figyelmes könyvolvasó./

Előzmény: Törölt nick (1595)
ouzo Creative Commons License 2009.06.15 0 0 1599
MArhaság, ott nincsenek kráterek...
Akkor inkább legyen a holt-tenger a bevetés helye.
Előzmény: Törölt nick (1594)
repcsepista Creative Commons License 2009.06.13 0 0 1597

Átlátók s kontra?

Az érdekesség amit leirtá, amit pont az éjjel láttam, hogy a lelkeket, akik ide bgyünnek, azokat elktromos ketrecekbe...( lehetett hallani, hogy az alienek, kis cippekebe raktározzák őket, amiről többet tudok mondani... czagg irtó nejéz maga a gondolat, mert van gondolat gátló, meg most ténleg amit irtá...tá tá tá...) amit ugy gépzeljünk el, hogy valóban az egész földet, egy kis gömbözskébe, valaki ténleg, aki azon aszinteken van, a kezében tarthahahahahaaaa... mint most trudjátok, az a valaKi...

Hasi csakra!? A valóságban, a gondolatainkkal meg érzésvilágunkkal rendkivül vissza tudnak élni, mint az hogy féljed az istent... kés, meg ha ezekbe a rácsokba zárnak, ill. kalitkák, amikor tregyük fö, hogy a tudás... az utólsó időkbe kitudódhahahahahahaaaa.... nos, ketrecnek lehet venni a testet, meg egyre több kinzó ketreceket hoznak létre, ami bijja mint KATA LIZA torrok, torkok ami egy olyan sav (méregsav) tultermelés, ami valóban éhség, kieelégithetettlen, meg baszdüh... olyan  őrület, amit senki kontrolálni, ha egyszer ez a plexus azaz pokol nedve elszabadult, vége, még Vig Andrisnak is?

A rémisztő, ha egyszer ezek a tudás meg technika az egekbe ciciwilizáczionok is hazavágták magukat, miért ne mi is?

Áltláttok, a függönön, falvédőn, meg a falazódon, kontra sok sokk ...motty?

Pusztai Telivér Creative Commons License 2009.06.13 0 0 1596
Ez maradhatott volna abban a blogban, akkora marhaság.
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.13 0 0 1595
Hancock szerinted másképp fényképez? Neki a fényképezőjébe is be van építve a hazugságmodul igaz? Szerinted ha elmegy Biminihez és lefényképezi azt, ami sok tízezer más ember is a bimini-i víz alatti utaknak tart (tehát nem a kisujjából szopta), akkor mi ebben a parádé?
Nem vagy te pöttyet előítéletes és szemellenzős tesóm?
Előzmény: joy (1593)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.13 0 0 1594
2009. február 11. (Igazságkereső Blog)

Űdvözlet minden Igazságot kereső Léleknek!

A mai emberiség a tudatlansága, a valódi önismeret hiánya miatt most már a végmásodperceit éli! Rosszabb helyzetben van mint a korábbi földtörténeti korszakokban, vagyis Atlantisz és Lemúria idején.

Azokban az időkben más volt az alapvető probléma: akkor, különösen Atlantiszban, az érzelmi élettel való visszaélések és bűnök domináltak, először az uralkodó mágus-papi kaszt részéről, majd később az egész nép részéről is.

Az a mérhetetlen HATALOMVÁGY, amely minden akkori vezető férfi solar plexus (hasi csakra)-rendszeréből feltört, halálos csapást mért az addig alapvetően NŐ-ELVŰ kultúrára.

A mérhetetlen hatalomvágyuk ösztönzésére az atlantiszi feketemágikus papi kaszt Kr.e. 13.000-ben megindította hódító háborúját a Föld leigázására. Ennek azonban csak egyetlen akadálya volt: Lemúria kontinense a Csendes-óceánban.

Lemúria spirituálisan jóval fejlettebb és jóval régebbi volt, mint Atlantisz, de mágikus fegyverek készítésében elmaradt mellette. Ennek ellenére mindkét fél készült a végső összecsapásra.

Az a terület, ahol aztán egymás ellen legtöbb NUKLEÁRIS FEGYVERT BEVETETTÉK, mai is látható: Arizona, Nevada és New Mexico sivataggá lett tájai!

Hát senkinek sem tűnt fel eddig, kedves Barátaim, hogy az ezen a tájon végtelen számban megjelenő ( és a vadnyugati filmeknek állandóan hátteret adó ) bizarr szikla- és hegyformák semmiképpen sem alakulhattak ki természetes körülmények között? Hogy csak egy rendkívül erős nukleáris robbanássorozat ( a hiroshimainak kb. az egymillószorosa )tudja csak ilyen csöpögősre olvasztani a kőzetet több tízezer négyzetkilométeres területen?

Az indiánok mindig ÉREZTÉK ezt. Azért tartották és tartják mai is szentnek ezt a tájat. Miért? Azért, mert itt tudnak TISZTÁN EMLÉKEZNI!

Az európai ember azonban már régen elvesztette a tiszta emlékezés képességét. Ő csak a rögeszmékkel tud kelni és feküdni. Csak a nagyagy asszociációs mezői által kialakított szürke, sivár teológiai vagy tudományos világképben érzi otthon magát: vagyis lelkileg teljesen halott lett!
joy Creative Commons License 2009.06.12 0 0 1593

Bevallom, nem a g.hancocki parádéra gondoltam, hanem kicsikét hitelesebb cégre-személyre.

:o)

Előzmény: Törölt nick (1589)
Vajk Creative Commons License 2009.06.11 0 0 1592
na de ha a meteor okozta a hullamzast, akkor annak mar el kellett mulnia addigra, mig a hajotorott odaert.
Ha nem, akkor milyen mas hullmazas pusztithat el egy szigetet, ami raadasul napokig tart?
Előzmény: Csekk (1582)
Pusztai Telivér Creative Commons License 2009.06.11 0 0 1591
Elég erős fantáziával megáldott a szerző...
Előzmény: Törölt nick (1561)
Pusztai Telivér Creative Commons License 2009.06.11 0 0 1590
Hát ebből a sárkányos meséből ezt levezetni nem semmi :DDD

Elég valószínűtlen, hogy egy felboruló folyami hajóból mindenki meghal, csak egy mber menekülne meg, és az is pont egy szigetre és nem a folyópartra úszna ki. No meg nem ártana 10.000 éves sárkánycsontokat sem talalálni a térségben. :) De legalább egy fejlettebb civlizáció nyomait.

Még senkit nem hallottam, aki nem a tengerbe tette volna Atlantiszt.
Előzmény: Csekk (1582)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.11 0 0 1589
Előzmény: joy (1588)
joy Creative Commons License 2009.06.11 0 0 1588
Ha valaki talál képeket a "Bimini utak"ról, linkelje már be, hol?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!