Keresés

Részletes keresés

oncogito Creative Commons License 2011.06.12 0 0 9573

A videót akkor bemásolom. Az oktató simizi az egyik oldalon, a gyerekek a másikon.

Később még jött több gyerek is.

 

http://video.xfree.hu/?n=oncogito|523d9d3bfdb75a7fa1f4b470fa167113

 

oncogito Creative Commons License 2011.06.12 0 0 9572

Hát, hogy senki nem mondhatja, főleg én nem hogy mindent tud a kutyákról, az bizonyos.

Nekünk is kutyaszakértő segítségét kellett kérni a vendégkutyus miatt.

A kisebbik ebünk, Picur, a foxi keverék elementáris erővel próbálja szétmarcangolni az új ebet, eddig nem tudtuk egy szobában tartani őket póráz és szájkosár nélkül. Többször oda lett vágva a földhöz, rászólva, félrelökve, de hasztalan.

A befogadott vendég ebke meg annak ellenére, hogy kétszer akkora, reszket, mint a nyárfalevél és bújik minden sarokba előle. Már kezdtünk kétségbe esni, amikor kértük egy kutyakiképző segítségét.

Ő mondta, hogy ilyen nagyobb testű ebeknél a lakásban nem lehet összeszoktatni, előbb a szabadban kell összeengedni őket.

Nohát, ki lettek víve a Ligetbe. És lássatok csodát, ott teljesen megfordultak az erőviszonyok.

A gazdira váró ebke ott már nem volt nyuszi. Az első rohamot határozottan visszaverte. Picur meg azonnal tanul a  határozottságból - és többet nem is próbálkozott. Nagyon szépen megvoltak együtt és hazafelé is a fiam hozta a kettőt, a világon semmi gond nem volt. Itthon is megvannak már egy szobában, bár itthon a gazdira váró ebke változatlanul nyuszi, de Picur már nem olyan vérszomjas. Bár észnél kell lenni és a legisebb jelre reagálni, de mostmár lehet megelőzni az összetűzést.

Hát, megint tanultunk újat, nem csak a határozott közbelépés kell, hanem a helyszín is meghatározó.

 

És még valami. A kutyakiképző valami olyat ért el Picurnál a Ligetben, amit én álmomban sem gondoltam volna. Picur ugyanis nem szívleli a gyereket, komolyan nekiront és nem tréfál. Ezért kell rá mindig szájkosár.

Nomost a kutyakiképző szépen lefektette Picurt, odahívott 2-3 gyereket, akik simizték, dögönyözték, ajnározták. És Picur meg se rebben. A fiam csak annyit tudott mondani: ez nem az én kutyám!!!

Utána, mikor el lett engedve, ugyan nem ment a gyerekekhez, kikerülte őket, de nem volt már agresszív velük egyáltalán.

Szóval, mindig mindenkitől mindenhol lehet tanulni - és ezt én nagyon élvezem.

A videót, amit a fiam készített a gyerekekről és Picurról majd felrakom, de még át kell konvertálni, meg igazítani rajta, én ehhez nem értek. Majd ha megcsinálja, felrakom.

 

 

valimami Creative Commons License 2011.06.09 0 0 9571

Bocs, még egy kis adalék a kutyák gondolkodására, tervezési képességére:

A kis cseles

Napok óta nem tudok rájönni, mi ez az újabb szokás Mayánál. Vacsora után le-fel galoppozik a lakásban, ha kinyitom az ajtót, hátha ki kell mennie, akkor sértődötten hátrál onnan. Leveti magát előttem a földre, a lábfejemre fekszik, kalimpál az ég felé a négy lábával[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

valimami Creative Commons License 2011.06.09 0 0 9570

Na ja, sokévi kutyázás után van miről anekdótázgatni:-)) De én imádom az ilyen sztorikat.

 

Manapság aktuális, mert sokat dörög meg villámlik:

Brútuszom németjuhász keverék volt, apa ismeretlen, de az anyjától örökölte a németjucik eszét. Semmi mástól nem félt, csak a dörgés-villámlástól. Persze az ő hallásával a legtávolabbi kis morajt is meghallotta, én csak azt vettem észre hogy átmegy terelőkutyába. Egyszerűen nem hagyott eltávolodni a háztól, egész testével lökött befelé a ház felé. Boldog vigyorgással ügetett mellettem, amikor elindultam befelé, de ha az ajtóhoz érve nem be, hanem a ház másik oldalán a kert felé vettem az irányt, megint elém penderült.

 

Ha már anekdótázunk, itt egy másik történet, Brútuszom fifikás eszéről:

Brútusz három lábon

Ezúttal egy aranyos, vidám történetet mesélek el nektek, mert most jó kedvem van. Pippanyról és a reikiről jutott eszembe.   Alexám második komoly betegsége műtéttel zárult, ami azzal járt, hogy itthon is sokkal többet forgolódtam körülötte, mint máskor, és mint a másik[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Előzmény: oncogito (9569)
oncogito Creative Commons License 2011.06.09 0 0 9569

A történet aranyos, és bizony mutatja, hogy rengeteg eszük van, sokszor jobban felismerik a szitut, mint az ember. :-)

 

Eszembe jut nekem is egy sztori, amikor még Buksikámmal mentünk kutyasuliba.

Egyik alkalommal korábban mentünk, mert akartam még egy picit gyakorolgatni vele. Akkor még a Sashegyi suliba jártunk, ami azóta már megszünt. Nyílt terep volt, nem volt kerítése, csak fák és bokrok voltak körül.

Szóval kezdtem az előreküldéssel (szerencsére!) Leültettem magam mellé és adtam a vezényszót: előre. Az ebkém elindult, aztán kb. két méter után megállt, nem ment tovább. Üvöltöttem, hogy tovább, előre. Akkor leült. Méregbe gurultam, odamentem hozzá, megcibáltam és üvöltöttem: előre. Akkor lefeküdt. Nem tudtam, mi baja, mert ilyet még soha nem csinált. Akkor megragadtam a nyakörvénél fogva és húztam előre.

 

És akkor láttam, hogy a magas fűben minden egy merő üvegszilánk! Az éjjel valami banda járhatott ott és azok randalírozhattak.

Mondanom sem kell elszégyelltem magam, össze-vissza dícsértem, tutujgattam. A foglalkozás persze elmaradt, mikor jöttek a többiek kalákában szedtük a szilánkokat...

 

Egyébként Buksi igen ritka képességgel volt megáldva, a megérzéseire teljesen lehetett hagyatkozni. Nagyon ráérzett az emberek szándékaira. A csibészelést is immel-ámmal csinálta, láthatóan csak a kedvemért. Szerintem pontosan tudta, hogy színjáték. Viszont ha cselekedni kellett élesben, azonnal tette amit kell. Volt, hogy  visszataszító, rossz arcú ember ment el mellettünk, meg sem rezdült, míg máskor egy teljesen átlagos embert úgy el kezdett morogni, hogy az átment a túloldalra.

Teljes biztonsággal mehettem  vele éjjel-nappal bárhová, tudtam, hogy rá számíthatok.

 

Pajti is nagyon véd, de ő a szitura reagál, amit sokszor félreért. Volt, hogy beszélgettem ismerőssel, ő nyugodtan ült mellettem. Aztán az ismerősnél megcsörrent a mobil, zsebébe nyúlt és elővette -- akkor nekiugrott. Aki hadonászik, közel jön, hangosan beszél, azt mind "rendre utasítja".

 

Picur meg, a maga foxis beütésével mindenkit zavarna ha kell, ha nem legalább húsz méteres körzeten belül :-)))

Tavaly nyáron történt vele. Rekkenő kánikula volt, lihegve, lassan bicegett mellettem. Lehet, azt hitték, valami kis öreg félénk ebecske. Jött velünk szemben három kisebbségi fiú, szotyiztak. Az egyik Picur elé ugrott, hogy megijessze egy hangos "bumm"-al.

Picúr abban a pillanatban elfelejtette a kánukulát és átment sátánba, hatszáz fogát mutatta, miközben oroszlánüvöltést hallatott. A gyerek ijedében hátraugrott és az egész csomag szotyi ívben kirepült a kezéből. Még a másik két gyerek is röhögött rajta...

 

No, jól ittfelejtettem magam, de most megyek dolgomra. :-)

Előzmény: valimami (9568)
valimami Creative Commons License 2011.06.09 0 0 9568

Én az első boxeremmel jártam kutyasuliba, anno, fiatal koromban. Hogy én is hozzak valami vidámságot, olvassátok el a blogombók a következő történetet:

Fogd, csibész!

Életem legszomorúbb kutyás története után a legvidámabb kutyás történet felidézésével próbálom jobb kedvre deríteni magamat és titeket is. Miután annyi éven át vágytam kutyára, reménytelenül, közben be kellett érnem a Szabó Ervin Könyvtár összes kutyaneveléssel és[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Előzmény: oncogito (9565)
valimami Creative Commons License 2011.06.09 0 0 9567

Igen, mindenki ezt mondja, hogy utána csak jobb lehet. Hát az jó lesz, mert elegem van, hogy se ülni, se menni, néha feküdni se jó.

Dehát olyan vagyok, mint a kutyáim. Alexám is dp-s, eddig nem volt sok panasza, mostmár egyre nehezebben áll fel (mint a gazdi is).

Spagit meg azért nem akarta senki kivinni a menhelyről, mert súlyosan dp-s. Amikor a dokink meglátta a röntgent, azt mondta, csoda hogy menni tud. Pedig egyenlőre csak annyiban nyilvánul meg, hogy a fiamékhoz csak nagyon ritkán megy fel az emeletre, igaz csináltunk is egy kiskaput, hogy ne tudjon, mert árt neki a lépcsőzés, de azért néha felszökik utánam, ha csak behajtom a kaput, nem zárom be. Úgy megy fel a lépcsőn, meg le, mint a gazdája: egyenként lép mindkét lábával a lépcsőkre. Remélem nem tőlem tanulta a lépcsőjárást. :-)) Azon kívül nem tud beugrani az autóba, be kell emelni a popsiját, és nem tud felmászni az ágyra sem. Azóta hogy megtalálta magának a kempingágyat, ez a magasság még megy, azóta le se száll róla.

Előzmény: Guriga 01 (9566)
Guriga 01 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 9566

Na ezt is ismerem, férjem nemrég esett át a második csípőprotézis műtéten, mindkét oldalra kapott. Volt egy pár nehéz hónapunk, de már egyre jobb. És főleg az a jó, hogy az a rengeteg fájdalom jelentősen csökkent. 

Előzmény: valimami (9559)
oncogito Creative Commons License 2011.06.08 0 0 9565

Négy éve még simán mentem kutyasuliba Pajtival, pedig akkor még elég vehemens volt. Engem legalábbis nagyon véd, idegent nem nagyon enged közelembe, a suliba is megkapott valakit, aki hadonászva jött hozzám közel. :-/

Most már csak a fiam jár ki velük hétvégeken.

 

Két kép a suliról, az elsőn jobboldalról az elsők vagyunk. A másodikon csak mi ketten:

 

 

valimami Creative Commons License 2011.06.08 0 0 9564

Na akkor igen csak egy korosztály vagyunk, hasonló gondokkal.

Tavaly még remekül elboldogultam két kutyával, idén már eggyel se sűrűn merek elindulni, csak ha nagyon jó épp a lábam.

 tavalyi boxer majálison a Noénál

Előzmény: oncogito (9561)
oncogito Creative Commons License 2011.06.08 0 0 9563

Hogy egy kis vidámság is legyen, a homokzsákról jutott eszembe ez a néhány másodperces kis video:

 

http://video.xfree.hu/?n=oncogito|e00548ddd9f286dcc98c9cc1a35e53c7

valimami Creative Commons License 2011.06.08 0 0 9562

Én csak e-mailben tudom körbeküldeni az ismerőseimnek, de talán az is segíthet.

Előzmény: Guriga 01 (9558)
oncogito Creative Commons License 2011.06.08 0 0 9561

Fiatalabb korban nem lett volna gond, de bizony mostmár ha a  harminchét kilós ebke nekilódul a kutyacsajnak, igencsak homokzsákként viselem. :-)))

A fiam maximálisan segít, de ő sokat dolgozik, késő este jön haza, de egyszer mindenképpen kiviszi mindhármat.

Én csak egyesével tudom, de elmúltam hatvan éves, már nem olyan mint régen.

Pedig szívem szerint megtartanám, annyira jó kutyus...

Igy csak remélem, hogy rátalál egy tényleg jó gazdi.

Előzmény: valimami (9559)
oncogito Creative Commons License 2011.06.08 0 0 9560

Köszönöm! Hogy haragudnék, sőt!

Előzmény: Guriga 01 (9556)
valimami Creative Commons License 2011.06.08 0 0 9559

Nagyon igaz, hogy három kutyával már nehéz. Először is kevés a kezünk, mert persze mind ott tolong, ha egyszer simogatás van kilátásban. De ez még megoldható volt, mert szépen sorbaálltak.

 

  

 

Most épp Alexával járogatok a dokihoz, egy kis vitamin, egy kis ez, egy kis az, fájdalomcsillapító, bolha-kullancs szerek, mostmár válogat, nem eszik meg akármit, dehát 16 évesen ez már megengedett. Ha az ember nyugdíja is megengedi.

 

Úgyhogy én most nem igazán vállalok újra harmadik kutyust. Ráadásul műtéti várólistán vagyok csípőprotézisre, már a sétákat se igazán tudom vállalni. Szerencsére hatalmas kert van meg rengeteg labdánk, Spagival megoldjuk ott a sétát rosszabb napjaimon. Alexa meg már akkor is többször lefekszik pihenni, ha csak a kert végébe megy el. Őt már nem viszem sétálni.

 

Úgyhogy nagyon megértem, ha valaki azt mondja, három kutyus már nagyon megterhelő anyagilag de főleg fizikailag...

 

Előzmény: oncogito (9542)
Guriga 01 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 9558

Felraktam a Te felhívásodat is, hátha...

Előzmény: Fricz Anita (9550)
Guriga 01 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 9557

Kijavítottam. Bárcsak lenne foganatja.

Előzmény: oncogito (9551)
Guriga 01 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 9556

Mayára gondoltam, csak közben Alexán is járt az eszem, elírtam. Ne haragudj!

Előzmény: valimami (9549)
Fricz Anita Creative Commons License 2011.06.08 0 0 9555

Nagyon szépen köszönöm!

 

Az elveszett-talált kutyák összesítve szerepelnek a netboard-on kutyák részén.

Előzmény: oncogito (9552)
oncogito Creative Commons License 2011.06.08 0 0 9554

Buksival annak idején én is mentem munkahelyemre. Kft-nél dolgoztam akkor, elég kétes környéken. Délután műszakot mertem vállalni vele egyedül, mert megbízható testőröm volt.

Még a takarítónő sem mert bejönni az irodába, pedig fogtam az ebkét...

 

Előzmény: valimami (9549)
Fricz Anita Creative Commons License 2011.06.08 0 0 9553

bocsánat de a képe lemaradt :-)

Előzmény: Fricz Anita (9550)
oncogito Creative Commons License 2011.06.08 0 0 9552

Én is felteszem őt is több helyre, ahova csak tudom.

Előzmény: Fricz Anita (9550)
oncogito Creative Commons License 2011.06.08 0 0 9551

Szuper, nagyon szépen köszönöm!

 

Talán csak annyit helyesbítenék, ha lehet, hogy május 17.-én találtuk. A régebbi hozzászólásomhoz képest volt csak egy hete.

Ez talán azért lényeges, mert három hét alatt senki nem kereste, nem jelentkezett eredeti gazdija.

Előzmény: Guriga 01 (9548)
Fricz Anita Creative Commons License 2011.06.08 0 0 9550

Bocsánat a zavarásért csak nagyon sürgősen gazdit kell találni ennek a kis szépségnek.

Kérlek benneteket küldjétek tovább akinek csak tudjátok hátha a ti ismerősötök ilyen kutyusra vágyik.

Nagyon szépen köszönöm és további jó beszélgetést.

 

Liza kutyus gazdit keres!

 

Labrador méretű, kopó jellegű nagyon kedves, bújós, ragaszkodó, szeretet éhes és szófogadó, kb. 2-3 éves szuka kutyus sürgősen gazdit keres. Eddigi életét láncon és sok- sok éhezésben töltötte. Ezért nagyon hálás minden szóért, a napi élelemért, mindazért, amit ideiglenes befogadójától most megkap.

Kiegyensúlyozott, kimért viselkedése, megbízhatósága miatt alkalmas családi kutyusnak. Egészséges idegrendszerű, nyugodt kutya.

 Ha szeretnéd ezt a kis tündérkét örökbefogadni kérlek hívd a 0620/414-0324-es számot.

A további kutyusok is gazdit keresnek, illetve néhányan közülük ideiglenes befogadót mert gyepmesteri telepen várják a segítséget:
http://gallery.site.hu/u/F_Anita/ozd_gazdkeresoi/
Illetve bármilyen segítséget szívesen fogadunk! Vegyél részt megmentésükben!

valimami Creative Commons License 2011.06.08 0 0 9549

Nekem szerencsém volt, egy magán kft egyetlen alkalmazottja voltam, egyedül dolgoztam egy szobában, nem kellett gyesre mennem. A főnököm meglátta a pici Alexát és ellágyult, nem szólt semmit. (Nem Alexa, hanem Maya volt az ír szetter neve a videón, akinek talán sikerült egy kis boldogságot csempészni az életébe.)

Előzmény: Guriga 01 (9541)
Guriga 01 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 9548

Na meg is van, nem vártam vele, sose lehet tudni.

Ezen a linken meg tudod nézni az alkotásomat:

 

http://brianmayfan.gportal.hu/gindex.php?pg=34239259&nid=5962829

Előzmény: oncogito (9547)
oncogito Creative Commons License 2011.06.08 0 0 9547

Köszi, és jó sétát! :-)

(Mi már túlvagyunk a nagyján)

Előzmény: Guriga 01 (9546)
Guriga 01 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 9546

Akkor még ma felteszem, csak megmozgatom a falkámat, amíg világos van.

Előzmény: oncogito (9545)
oncogito Creative Commons License 2011.06.08 0 0 9545

Minden segítséget nagyon megköszönök!

Előzmény: Guriga 01 (9544)
Guriga 01 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 9544

Ha beleegyezel, szívesen kiteszem a kutyust a weblapomra, ugyan teljesen más a témája, de látogatják elegen, hátha valaki pont erre a kutyusra vár.

Előzmény: oncogito (9543)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!