Keresés

Részletes keresés

fboy18 Creative Commons License 2005.08.20 0 0 669

sziasztok!

 

Akartok csak úgy ajándékba 125 Usdt?

Semmi kockázat,csak nyerni lehet vele...

GabiGEM Creative Commons License 2005.08.20 0 0 668

Ez nem tüntetés volt, csupán megpróbáltuk az összefogást... Hát ez lett belőle :(

 

Volt aki még arra sem vette a fáradtságot, hogy a z üzeneteket elolvassa.Telefonon megpróbáltam elérni néhány embert, 6ból 4 nem ért rá, és egyébként sem látta semmi értelmét.Ilyen hozzáállással valóban nem lehet elérni semmit.

 

Mi legalább megpróbáltunk vmit.Saját szemünkkel láttuk, hogy az iroda bérbeadója már a cég nevét is levette a bejáratról.Ha Tencz János és Kálmán Tamás röhög, akkor nem rajtunk hanem azokon, az embereken akik még erről a kevésről is megpróbálják lebeszélni a károsultakat.

 

Mindenesetre aki ott voltunk, egy lépéssel előrébb vagyunk.

 

 

 

Előzmény: Mossi (658)
Mossi Creative Commons License 2005.08.20 0 0 667

Hát persze.

Így kerek a világ.

;-)

Előzmény: Törölt nick (665)
Mossi Creative Commons License 2005.08.19 0 0 664

Úgy látom Maxval, hogy te megmaradsz észosztónak.   :-(

 

 Szerintem a magánéletedben nem ért más mint csalódás és szopás.

 

Sajnállak, talán jobban mint magamat, mert én előbb-utóbb túl teszem magam az ügyön, talán még sikerélménnyel is, de te sajnos megmaradsz annak ami vagy, a partvonalról bekiabáló, észosztó, szerencsétlen tudálékos "szakértőnek".

 

Sajnállak és veled érzek.

Előzmény: Törölt nick (662)
Mossi Creative Commons License 2005.08.19 0 0 663

Hello kulacsos!

 

Úgy gondolom, hogy az általad belinkelt cikk előbbre viszi az ügyünket és nem csámcsog rajta.

 

Én személyesen köszönöm szépen.

Előzmény: kulacsos (661)
kulacsos Creative Commons License 2005.08.19 0 0 661
Mossi Creative Commons License 2005.08.19 0 0 660

OK, OK!

 

Balekok, balf*szok voltunk, ezt tudjuk már a dolog kirobbanása óta....

Most már nem visz előbbre, ha mindenféle valahol megjelent régi cikkel próbáljátok meg bizonygatni, hogy lám-lám milyen balekok voltatok.

Vagy ennek állandó bizonygatása valamilyen kéjérzettel tölt el beneteket?

 

Előre kellene nézni és nem a múlton kéjelegni!

 

Azt hiszem ez volt az utólsó hozzászólásom az utólag oly okosok felé.  :-(

 

 

 

Előzmény: Zottjoghurt (659)
Zottjoghurt Creative Commons License 2005.08.19 0 0 659

ez egy 2003-as cikk, ha valaki ezek után is feltett rá 10 millát, az most ne csodálkozzon. Rengeteg gyanús jel volt:

 

Egy jelentős gyémánttőzsdén dolgozó, neve titokban tartását kérő szakértő szerint valószínűtlen, hogy a De Beers Holding beszállt volna a csiszoltgyémánt-üzletágba, hiszen ez hamar kitudódna, és komoly pánikot váltana ki a piacon. Tapasztalata szerint a csiszoltgyémánt-piacon az utóbbi négy évben alig változtak a tőzsdei árak, így abszurdnak tartja az évi 28 százalékos nettó hozamot. Leinemann szerint viszont ennek a magas hozamnak a fedezetét a De Beer´s Diamond Ltd. biztosítja az A-C Kft. számára, az értéknövekedést pedig a De Beers Holding garantálja. Bárhogy is áll a dolog, nehezen érthető: ha ekkora hozam elérésére van lehetőség, miért pont Magyarország az egyik kedvezményezett, hiszen a befektetők kezüket-lábukat törnék a briliáns után. Arra a kérdésre, miért titokban, ajánlók útján toboroznak befektetőket, ahelyett, hogy óriásplakátokon hirdetnék e lehetőséget, a kereskedelmi igazgató azt felelte: a reklámozással már tiltott betétgyűjtésnek minősülne a tevékenységük - amit viszont a PSZÁF-nál cáfoltak.

Előzmény: Mossi (658)
Mossi Creative Commons License 2005.08.19 0 0 658

Kedves MAXVAL,

 

Szeretném azt hinni, hogy tényleg az áldozatok/károsultak oldalán állsz.

 

Hidd el, most már mi is tanulva a történtekből, legalább annyira utáljuk az ilyen gazemberek által felépített piramisrendszereket, mint te. A gyémántpiramist meg különösen.

 

De sajnos ami megtörtént az megtörtént...és ahol valamiféle megoldást kellene keresni a történtek orvoslására, bizonyosan nem esik jól egyik "baleknek" sem, hogy állandóan csak arra emlékeztetik, hogy, lásd-lásd mekkora balek volt X, Y vagy Mossi.

 

Ha már ilyen nagy szakértője vagy a dolognak, akkor légy szives abban próbálj segíteni, hogy hogyan lehetne számunkra (balekok számára) a legelőnyösebben kikecmeregni ebből az ügyből.

 

Mert az ugye téged is felháborít, hogy Tencz Jani és csapata a markában röhög valahol egy luxushotelben a tölünk kicsalt pénzből.

 

Szeretném, ha már nem a kioktatás lenne a fő témád, valamint az, hogy itt már úgy sem lehet semmit sem csinálni, hanem valami előremutató javaslat.

 

A többi károsultnak (inkább ezt a kifejezést szeretném használni a balek szó helyett) meg azt üzenem, hogy most már tényleg össze kellene hangolnunk a teendőket és egy 3 fős "tüntetéssel nem volna szabad nevetségessé tenni magunkat.

Előzmény: Törölt nick (657)
8_milla_ugrott Creative Commons License 2005.08.18 0 0 655

ÉN egyetértek BCO-val és minden kedves fórumossal!

Valóban jól beszél MAXI foxi... de MI ezen a fórumon megoldást keresünk nem pedig negatív megállapításokra vagyunk kiváncsiak!!!

 

Mivel a töketlen államigazgatás az ügyészség és a fatökű rendőr banda semmire nem jó kénytelenek vagyunk mi összefogni és a nyilvánosság erejével valamit tenni...

vagy legalább megpróbálni ha másért nem is saját lelkiismeretünk megnyugtatásaként és ezért azt kérjük aki nem tud építő gondolatokat megosztani

velünk károsultakkal az legalább NE BOMLASSZA az így is elég gyenge közösséget!!!

 

Ez a baj az egész országgal nincs igazi összefogás szét vagyunk esve!!!

Ahogy egy csapatszellem kialakul valami jó magyar mentalítással jön egy

hátbatámadás az egész ellen és önérdekéből tönkretesz valaki minden addig pozitív dolgot!!!!

 

Ha jól végiggondoljátok vajon melyik országban lehetne ezt ilyen szépen végigcsinálni??? Melyik ország lakói akik ilyen módon hagyják magukat átverni???

 

Sajnos elkeserítő az igazság de csak mi magyarok vagyunk ennyire gyengék!!!

 

ÉN MINDENKIT arra buzdítok hogy fogjunk össze és ne hagyjuk hogy

ilyen pitiáner nemzetközi csalók mint TENCZ "úr" kifosszon minket és

a vagyonát családjára iratva és külföldre menekítve megússza ezt a dolgot!!!

 

LÁZADÁS!!!!!

 

Kitartást kívánok mindenkinek!!!!

 

 

Zottjoghurt Creative Commons License 2005.08.18 0 0 654

Maxval-nak igaza van, főleg a 644-ben. Ilyesmiken a tengerentúlon már rég túl vannak:

 

részlet egy FTC figyelmeztetésből:

 

"Óvakodjon az olyan tervektől, ahol késleltetik a megegyezést és arra kérik a tagokat, hogy bízzanak az üzletben. Sok piramis úgy hirdeti magát, hogy induló fázisban van, pedig sohasem tudnak vagy nem is akarnak elindulni. A piramisjáték sohasem tudja teljesíteni a kötelezettségeit a tagság nagy részének. A túléléshez minél több tagot kell magához csalogatni és megtartani, ezért a szervezők közösségi öntudatra/szolidaritásra  próbálnak hatni, miközben fenyegetik a kívülállókat és a szkeptikusokat. Gyakran a kormány a célja a piramistagok kollektív dühének, különösen, amikor a sémát felszámolják. Az FTC megbízottai már előrelátók, elkerítik a tárgyalótermet és őrséget állítanak, amikor összeomlott piramisról kapnak peraktákat. A piramis tagok fele úgy érzi, hogy becsapás áldozata, amit túl későn állított meg az FTC, a másik fele viszont a kormánybeavatkozás áldozatának tartja magát, ami megfosztotta őket a milliomossá válástól

 

 

Ugyanakkor ne feltételezze, hogy egy termék vagy szolgáltatás megjelenése megszüntet minden veszélyt. Az FTC találkozott olyan piramis működéssel, ami mögött megjelentek ajánlatok: befektetési lehetőségek, jótékonysági segélyezések, off-shore hitelkártyák, (hamis) ékszerek, drágakövek, női alsóneműk, kozmetikumok, tisztító szolgáltatások, elektromos készülékek. "

 

Furcsa módon az FTC honlapon nincs szó gyémántos csalásról. Vajon miért K-Európában nyomulnak ezek a szélhámosok?

 

Előzmény: esztigger (653)
esztigger Creative Commons License 2005.08.18 0 0 653

Lehet, hogy annak indult, de már nem az, ha nem vetted volna észre...

 

Itt most már károsultak próbálnak egymással infokat közölni.

 

A vita az, mikor valaki állít valamit, és a másik azt tagadja, ill. ellenvéleménye van.

 

Itt Te b***ogatsz minket, mi pedig információt cserélünk. Ez nem vita.

 

A hozzászólásaid nem különböznek egymástól: "ostobák, balekok, hülyék   Minek akarjátok a pénzeteket? Miért nem nyugodtok bele, hogy elvesztettétek?" Ha Te szeretnél x millió elvesztésébe belenyugodni, hát tedd, de MI NEM!

Jó lenne, ha ezt nem vennéd zokon.

De a legjobb az lenne, ha most, miután már legalább 50x elmondtad rólunk a véleményed, találnál más szórakozást, ha nem elégít ki a munkád.

Mossi Creative Commons License 2005.08.17 0 0 650

Hát kedves MAXVAL tényleg elmehetnél már a kárörvendező szuperintelligens balekozásoddal és elmetani kategóriáddal a 'csába.

Elléggé perverz dolog amit te itt művelsz a nagyokos (Furzgescheid) fejeddel!

Előzmény: Törölt nick (649)
Mossi Creative Commons License 2005.08.17 0 0 648

Tisztelt Juszt László Úr!

Feltételezem, hogy Ön is ismeri a DT Diamond által elkövetett gaztettsorozatot, amely során több száz (lehet, hogy naiv) befektetőt vertek át és most röhögnek a markukban a károsultakon, miután a rendőrségi nyomozás megállapította, hogy nem történt bűncselekmény.

Véleményem, és sokak véleménye szerint ez szélhámosság a javából, miszerint több 100 millió Forintot, érvényes visszafizetési (visszavásárlási) szerződés ellenére eszük ágában sincs visszafizetni.

Most ugyanazt csinálják Lengyelországban, Csehországban, Romániában és Szlovákiában is.

Aki követi az eseményeket, azok számára világos, hogy egy szélhámos bandáról van szó, de mindenki ölbe tett kézzel nézi az eseményeket.

Kérem Juszt úr, ha lehetőséget lát arra, hogy az üggyel foglalkozzék, úgy kérem tegye meg, mert lassan nem látok már lehetőséget az ügy normális rendezésére.

Úgy gondolom, hogy a fenti és a Baumag ügy rendelkezik némi hasonlósággal.

Elküldöm Önnek a levelezéseim egy részét is a tisztánlátás végett.

Fáradozását előre is köszönöm és maradok tisztelettel a magam és sok-sok károsult nevében

"Mossi"

 

Érdeklődése esetén sok-sok részlet olvasható az alábbi Index fórumon (per pillanat 647 hozzászólás):

http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9082893&na_order=

Információként még néhány cikk az utóbbi idő terméséből:

.

.

.

.

lopikula Creative Commons License 2005.08.17 0 0 647
Most már tényleg jó lenne ha nem osztanád az észt itt ezen a nyilvános fórumon.

Míg az ismerősödnél a lada polgári peres kategória, addig ezeknek a szerződéseknek büntetőjogi vonzatának illene lenni.
Előzmény: Törölt nick (645)
esztigger Creative Commons License 2005.08.17 0 0 643

Igen, igazad van!

 

Bármilyen ökrök voltunk - bár nekem volt elméleti hátvédem, csak ő sem számított Gut Imre ilyen mértékű aljasságára (hosszú a story) - szóval, bármilyen hülyék voltunk, megtörtént.

Ha pedig az a szerződés, amit mi "ökrök" kötöttünk: legális, AKKOR teljesítse a másik fél is az ott vállalt kötelezettségét!!!!

Vagyis, akik itt b***ogatnak minket, hogy milyen buták voltunk, mert ez a szerződés igen is törvényes, akkor tegyék már meg nekünk azt a szívességet, hogy nem itt tépik a szájukat, hanem a DT Diamonds-nál, hogy tejesítsék a LEGÁLIS, TÖRVÉNYES szerződésben vállaltakat!

 

Üdv

Előzmény: nettiwolfi (642)
nettiwolfi Creative Commons License 2005.08.17 0 0 642
Jogunkban áll bármilyen ökör szerződést megkötni.

Mondjuk Ökör az ügyfél, Szélhámos a gyémántügynök.

Ökör a neve módján meg is veszi 10szeres áron a követ, Szélhámos ezt nem titkolja, viszont vállalja, hogy azokat majd vissza is veszi.

És ez nem történik meg, akkor Szélhámos, akármennyire is beletette a 10szeres árat a bevallásába, még szerződésszegő lesz, ami pedig retorziókkal kéne hogy járjon.

Sztem eleve ott van elb@szva, hogy a PSZÁF nem figyelt eléggé.

Mosmár szerintem tökmindegy... bár remélem, h nem így lesz. Tudjátok, a lepényhal megy elől, remény hal meg utoljára (húúú de szar)
bco Creative Commons License 2005.08.16 0 0 641
Tisztelt MAXVAL!

Nem tudom, de nem is érdekel, hogy ki a f... vagy!!
Eddig csak olvastam a hozzászolásaidat, de mostmár írok is!

Ez a fórum sajnos már arról szól, hogy a DT-s befektetők, néhányan próbálnak információkat cserélni ilyen módon is.

Valószínüleg nálad okosabb emberek, is befektettek ebbe a buliba!
Te itt mindenkit kioktatsz a nagy bölcsességeiddel!
Azt gondolod, hogy te mindenkinél okosabb, megfontoltabb vagy!
Csodálkoznál, hogy kik és milyen emberek vannak benne ebben az ügyben!
Miből gondolod, hogy több száz ember akik beszálltak, mind hülyék!!?

Sajnos ebben az országban nem a károsultak érdekeit képviseli a törvény!

Te pedig annak, hogy családok mehetnem, mennek tönkre ez miatt, úgy látom örülsz!

Jó lenne, ha a kárörvendő rosszindulatú, kiotató megjegyzéseidet megtartanád,
vagy máshol osztanád az észt!
Erre itt senki sem kiváncsi, úgyhogy jól enne, ha elhuznál innen.

Nem akartalak megsérteni, üdv:
bco!
Előzmény: Törölt nick (640)
lopikula Creative Commons License 2005.08.16 0 0 639
Ja és a szélhámos börtönben van már?
Jogállamban így dukál, hiszen a szélhámos lopott a vétlen áldozattól.
Előzmény: lopikula (638)
lopikula Creative Commons License 2005.08.16 0 0 638
NO ÁLLJON MEG A MENET!!!!
Azért egy jogállamban nem egészen így vagyon!
Az egyiket szélhámosnak hívjuk, míg a másikat vétlen áldozatnak!
Előzmény: Törölt nick (637)
Zottjoghurt Creative Commons License 2005.08.16 0 0 636

Lassan ledől a gyémántpiramis? (MH cikk)

Tegnap reggel kilenckor még csak hárman ácsorognak a legnagyobb jóindulattal is legfeljebb B kategóriásnak nevezhető irodaház lobbijában Becslések szerint vagy hatszáz befektető vár arra, hogy a tavaly novemberben a pénzügyi felügyelet által betiltott gyémánt-befektetési cég, a DT Diamond fizessen. Egyre több jel utal arra, hogy a cégek generációin keresztül ugyanazt a tevékenységet végző vállalkozók ezúttal nem tudják majd új bevételekből kifizetni a régi tartozásokat. Tegnap reggel kilenckor még csak hárman ácsorognak a legnagyobb jóindulattal is legfeljebb B kategóriásnak nevezhető irodaház lobbijában, vaskos dossziékkal a hónuk alatt. A jól szituált középkorú házaspár és a fiatal srác nem sok közös vonással bírhat, mégis vagy egy órán keresztül szóval tudják tartani egymást, míg megérkezik még néhány dossziés ember. A téma még akkor is ugyanaz, amikor tizenegy körül a cég, a DT Diamond egyik alkalmazottját üdvözlik: a gyémánt.
A rózsadombi irodaház szűk falú lobbijában a legapróbb információmorzsának olyan értéke van, ami a dosszié nélküliek világából nézve érthetetlen. A közülük valók szemében – még egy ügyvédében is – jelentősége támad egy fénymásolt papírfecninek, amin egy név, egy számlaszám és a "kölcsön" szó szerepel. Mindenki keserűen elmondja, hogy soha nem kapja vissza a milliókat, amelyeket a cég gyémántjaiba fektetett. De ez még nem a beismerés hangja, inkább valamiféle vudu: mintha a negatív jövőkép kimondásával el lehetne hárítani annak megvalósulását.
Ők – és senki sem tudja pontosan, még hányan – nem tudtak belenyugodni abba, hogy a DT Diamond nem fogja ígéretéhez híven nyolc napon belül, 28 százalékos felárért visszavásárolni azokat a gyémántokat, amelyekért milliókat fizettek ki az elmúlt idők egyik legrafináltabb piramisjátékában. Nem voltak hülyék: amikor a DT Diamondnál tavaly novemberben beütött a krach (felfigyelt rájuk a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete – PSZÁF), sokan azonnal felértékeltették a köveiket. Gyorsan elterjedt a hír: az ékszerpiacon az eredeti befektetéseik tíz százalékát ha megkapnák az egykarátos briliánsokért. Ezért amikor megjelent egy új szereplő – Kálmán Tamás – a színen, és azt ígérte, fizetni fog, vettek egy nagy levegőt, és emelték a tétet.
Odaadták neki az ékköveket arra az ígéretre, hogy napokon belül visszakapják az eredeti befektetéseiket és két százalék hozamot ("a többit majd később rendezzük").
Most se pénz, se kő. Van, akinek már hónapok óta. Csak ígéretek. Mindig a "jövő héten".
Az egész tulajdonképpen az Atlantis-Contor Kft.-vel kezdődött 2002-ben. Ez volt az a cég, amelyen keresztül Tencz János (akit a károsult ügyfelek mellett lapunk sem tudott elérni) a német Eugen Dettingertől tanult módszerrel először értékesített – becslések szerint – több milliárd forint értékben "befektetési céllal" gyémántokat.
Az üzletmenet ma is ugyanaz, mint akkor: az ügyfél befizeti a pénzt, kap egy gyémántot tanúsítvánnyal "letétbe", és egy szerződést arra vonatkozóan, hogy a cég egy év múlva a rögzített hozammal visszavásárolja a gyémántot.
Valami azonban nem stimmelt, az Atlantis-Contor ugyanis egyszer csak átadta a következő generációnak a stafétabotot. A követeléssel rendelkező ügyfelek a (2003 áprilisában már a Tencz János által alapított) DT Diamond Rt.-hez fordulhattak. Ott újra elkezdett épülni a befektetési háló, amelyben a károsultak szerint ma vagy hatszázan vergődnek. Ma az ötvenmilliós jegyzett tőkéjű DT Diamond Kálmán Tamásé (akit nem tudtunk utolérni), és Tencz ismét új céget alapított: a Diamond Trade Kft.-t. Elindult a DT átalakítása is. A cégből lassan már semmi sem a régi: más a tulajdonos, és a cégbírósági bejegyzések szerint hamarosan TT Diamond Rt. névre hallgat majd.
A követelések "cégközi" továbbgörgetése most már nem lesz olyan egyszerű, mint korábban. "A felügyelet más társaságok tevékenységét is figyelemmel kíséri annak érdekében, hogy kiszűrje a jogosulatlan pénzügyi szolgáltatókat – mondta lapunknak Binder István, a PSZÁF szóvivője. – Ennek érdekében a felügyelet a szlovák, a lengyel, a cseh és a román társszervezetekkel is kapcsolatban áll." Információink szerint a cég Lengyelországban ugyan sikertelenül próbált terjeszkedni, Kolozsvárott és Prágában viszont ma is működik irodájuk. Talán az sem elképzelhetetlen, hogy a visszavett gyémántokkal az új piacokon új befektetőket toboroznak.
A cég sorvadására utal, hogy főbb embereit hetek óta nem látták a befektetők. A két hét szabadság után visszatérő alkalmazottakat fel sem engedték az első emeletre. Úgy tudjuk: holnap dől el, hogy egyáltalán lesz-e kinél kilincselniük a befektetőknek. Dóra Melinda Tünde

8_milla_ugrott Creative Commons License 2005.08.16 0 0 635

 

JA, elfelejtettem:

 

A RENDŐRSÉG MEG HÚZZA MAGÁBA A FA***át és DÖGÖLJÖN MEG A SOK PANCSER!!!!

 

Arra van eszük hogy a közutakon idétlenkedjenek kergessék a semmit de bűnözőket fogni az nem megy, az egész nem ér semmit amit csinálnak!!!!

 

VAJON MIÉRT FIZETÜN ADÓT?

 

(lásd: KULCSÁR ÜGY)

 

 

 

 

8_milla_ugrott Creative Commons License 2005.08.16 0 0 634

 

SZIASZTOK!

 

Senki ne sértődjön meg de ez a tüntetés nagyon szervezetlen volt, szerintem a DT rajtunk röhög... ennyire nem kell senkinek a pénze!!! Belenyugszunk hogy elbuktuk...

 

Szerintem senki ne adja le a gyémántját mert simán el is lopja vagy a tencz vagy az új igazgató... még az irodát sem tudják fizetni...

 

Azt hallattam hogy a megőrzésre leadott gyémántoknak is lába kelt, nekem legalább van csillogó kavicska a kezembe... úgy látszik van aki rosszabul járt se pénz se gyémánt...

 

SZERINTEM MINDENKI GONDOLKODJON EL ÉS DÖNTSÜK EL VÉGRE MIT AKARUNK....

 

SANYAROGNI vagy PÉNZT ???!!!!

 

 

 

bco Creative Commons License 2005.08.16 0 0 633
Üdv!
Írja már le valaki, hogyan lehet elérni Kálmánékat!!!

Híd Creative Commons License 2005.08.15 0 0 632
Állítólag ma tüntetés volt a DT irodájánál. Engem felhívott a PSZÁF. Volt ott valaki? Mi történt?
Előzmény: Mossi (631)
Mossi Creative Commons License 2005.08.15 0 0 631

Én még nem, de nagyon leült a fórum, belenyugodtunk?!?!

 

más:

 

Tegnap láttam a Friderikusz által bemutatott videórészleteket Kulcsár Attila "kihallgatásáról".

 

Hát ilyennek képzelem el a Tencz Jánosét is, csak ezúttal a rendőrség által elkövetve az ügyészség "felügyelete" mellett.

 

:-(

Híd Creative Commons License 2005.08.15 0 0 630
Mi újság? Kapott már valaki pénzt?
Híd Creative Commons License 2005.07.29 0 0 629
Hát, akkor azok, akik leadták, azokra vonatkozik az állítás. Aki nem adta le, arra nem vonatkozik nyilván.
Előzmény: esztigger (628)
esztigger Creative Commons License 2005.07.29 0 0 628

Leadta a követ mindenki?!?!?! Érdekes... az enyém még nálam van...

De majd meglátjuk, mi lesz a dologból...

Előzmény: Híd (621)
lopikula Creative Commons License 2005.07.29 0 0 627
Örülök hogy megnyugtattál.:-))

A Baumagról meg a Pszáfról jut is eszembe. Még 1996/1997-ben a Pszáf előd feljelentést tett ellenük jogosulatlan pénzintézeti tevékenység miatt. Érdekes módon ez az ügy is lezárult egy pár éve bűncselekmény hiányában.
Akkor amikor az anoním betéteket nemzetközi nyomásra megszüntettük, mintha valakiknek ezt pótolandó nagyon használhatónak bizonyultak ezek az ingatlanszövetkezetek.
Az gondolom ismert, hogy ezeknél a kutyának sem kellett jelenteni a készpénz mozgásokat a pénzmosás elleni tv. nevében.

Annak külön örülök, hogy még szigorúbb szabályokat kényszerít ránk az EU és vélhetően ezek a bűnbandák eltakarodnak a perifériára. Állítólag a közeljövőben minden nagyobb értékű kp-s vásárlásnál a kereskedőnek is jelentési kötelezettsége lesz.
Előzmény: Híd (623)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!