Az autópályán egy hosszú részen általában környezetvédelmi okokból csak 100-110el lehet menni, utána 80al, ahol nincs autópálya. A Googlemapsen meg tudod nézni, hogy van-e dugó és hol.
még egy kérdés. kifelé jövet láttam a haza felé vezető úton München és Salzburg között kb 30 km-es dugót (3-án szombaton). Lindau - Innsbruck - Bp felé milyen az út? sok autópálya nélküli út van? köszi.
Olvastam, hogy valaki egy kisbuszt keresett, amely oldalán egy telefonszám volt, csak nem tudta elolvasni. Gondolta othon weben megnézi, de nem találta ...Lehet hogy ez az? http://www.privattaxi.hu
- Kifele (Budapest - Svájc) minden Kedd este 20:00 es Vasárnap reggel 08:00 - Vissza (Svájc - Budapest)minden Szerda este 18:30 es Vasárnap este 21:00
Münchenben tulajdonképpen a városon keresztül kell menni, de építettek egy elkerülő jellegű aluljárót ami elég jó. Persze ha a reggeli vagy az esti csúcsforgalomban mész, akkor azért vannak dugók.
Kártyával lehet mindenhol fizetni. Egy jó pár helyen (főleg a határmenti részen) elfogadnak PAPÍR eurót, és CHFben adnak vissza. Ez egy kényszer megoldás, nem a legjobb az árfolyam, nem javaslom.
A németeknél nincs autópályadíj, Svájcban 40CHF az éves, ami nevetséges, amennyiben a hónap elején Franciao-ban egy nap alatt többet kifizettem ennél :-(
Kicsit megkésve bár,de annál nagyobb lelkesedéssel a tavalyi Alpoktúránkról készült élménybeszámoló első része, filmes,fotós és írásos formában elérhető:
Példàul az A13 Buchs - Sargans majd A3 Sargans - Walenstadt szakaszon, de nemrég végigmentünk a St Gallen - Zürich - Solothurn - Bern utvonalon, az is jo (minusz ahol épitkezés van).
A München - Deggendorf - Passau rész is rendben volt, mig fel nem turtàk szinte az egészet. Majd az épitkezés utàn, gondolom, megint jo lesz.
Amiket irtàl, Bécs - Hegyeshalom, illetve München - Salzburg, az kritikàn aluli mind a kettö. A München - Salzburg-ra irtam is, hogy nem ajànlom még magamnak se :-)
> az M1 teljesen rendben van,
Kinek a pap, kinek a Pappné ... én többször aggodtam, hogy kàrosodik a futomü. Kifejezetten rossz volt az M1-en autozni nyugat felé vezetö irànyon. A régi - régi M7 jutott eszembe rola.
Az M1 nem üti meg az autópálya színvonalat? Mire gondolsz autópálya-színvonal alatt, A4 Bécstől Hegyeshalomig, de különösen Parndorf után, vagy München és Salzburg közötti halálpályára? Esetleg az olasz autópályákra? Ne viccelődjünk, az M1 teljesen rendben van, csak a köcsögök száma nő meg látványosan a határ után.
A München - Salzburg utvonalat nem javasolom még magamnak se :-)
Néhàny hete meg kellett tennem oda - vissza. Szivàs a köbön. Odafelé hétköznap: Münchenig elég jo, München - Deggendorf között utlezàràs utlezàràs hàtàn, a sebességkorlàtozàsokat össze - vissza tették ki, semmi informàcio, hogy meddig tart még, vagy valami ...
Az osztràk szakasz normàlis volt, eltekintve attol, hogy a "kedvenc" utszéli kajàldànkat St Pöltennél àtépitették, és a joféle ételek helyett lehet pizzàt enni.
A magyar M1-es nem üti meg az autopàlya szinvonalat.
Visszafelé vasàrnap jöttünk, csak annyival volt jobb a helyzet, hogy kamionok nem nagyon voltak az uton.
Az alternativ utvonal Innsbruck felé lassabb, de a környezet sokkal szebb. Az Arlberg alagut megint le van zàrva, fel kell menni a passra, elképzelheted, mekkora zsufoltsàg lehet ott.
Hát, ez ennyi, 105-ös nettó átlagot nagyon hétköznap és nem nyáron bírtam csak összehozni, ha elindulnak a törökök haza, szevasz 10 óra, jön a 12-14 órás szopás.
Ha a Waze nagy szopást mutat Münkenben, lehet menni még Passau felé, bár szerintem mióta megcsinálták a gyorsforgalmit át a városon, nem érdemes (2 éve nem jártam arra).
Genf - BP 12-13 óra forgalom függvényében, a sebességhatárokat betartva, MÜnchenen keresztül.
Az Alpokon keresztül nem jobb a helyzet, mert egy hosszú szakaszon (Arlberg) nincs autópálya, meg ahol van, ott is gyakran, környezetvédelmi szempontból, le van korlátozva a sebességhatár.
Mivel Tessinben vagyok így én délre indulok: A2 Chiasso olasz határ, majd Milano elkerülése Monza alatt, Bergamo, Bressica, Verona, Padua, Velence, Villese, Ljubljana, Maribor, Muraszombat, Lendva, Letenye, M7... bő 9 óra kisebb pihenőkkel. Ha a szüleimhez megyek akkor a Balatonra egy a legjobb útvonal.
A ti tapasztalataitok alapján mennyi idő eljutni Zürichből a magyar határig és merre szoktatok menni? Én a Bécs, München és Zürich útvonalat próbáltam, de bőven 10 óra felett volt az időtartam - igaz nyugis tempóban mentem. Az alpokon átvágva mennyire lehet ezen javítani, valaki meg merte próbálni? :D
Hihetetlen, hogy lassan 8 éve volt, amikor a magyar hokiválogatott hosszú idő először az "A" csoportos hokiVB-n szerepelt, amit mi is elmentünk megnézni. A rövid, de eseménydús 3 napos kirándulásról Zürichben és környékén (Rapperswil, Einsiedeln, Hombrechtikon, Kloten) útibeszámoló is készült, akit érdekel, itt találja:
Landquart (520 m) - Wolfgang pass (1.631 m) - Davos(1.558 m) - Tiefencastel (850 m) - Albula pass (2.315 m)-St. Moritz (1.822 m) - Majola pass (lefelé 1.824 m) - Chiavenna (333 m) - Morbegno (262 m) - Passo San Marco (1.985 m) - Lecco (214 m) - Passo del Ghisallo 758 m) - Como(201 m) - Argegno (122 m)-Campione ( 300 m)-Lugano (270 m)-Menaggio (203 m) - Chiavenna (333 m) - Splügen pass (2.113 m) - Bonaduz (640 m) - Landquart ( 520 m)
Este megtaláltam a Swiss Half Fare Cardot ill. a Halbtax-ot, ezekkel lényegesen olcsóbb sok vasút, felvonó, de cserébe a beszerzésük nem túl egyszerű és még számolom, hogy egyáltalán nekünk megérné-e.