Keresés

Részletes keresés

shindo_a Creative Commons License 2014.01.13 0 0 525

Mélységesen sajnálom ,Részvétem . Átérzem a fájdalmad akárcsak a többi gazdiét ,akik elvesztették kedvenceiket. Ahogy ezeket a sorokat írom közben   folynak  a könnyeim , mert tudom milyen küzdeni értük és reménykedni az utolsó percig.Közben mindig az jár a fejünkben mit tehettünk volna még értük?-vagy mit nem tettünk meg ! Ez egy igazi lelkiteher amit sajnos mindig magunkkal fogunk cipelni ,((MERT ANNYIRA TUDNAK HIÁNYOZNI !!! Az igazság vigasztaló szavakat ilyenkor nem lehet mondani, mert erre sajnos nincsen vigasz. Csak annyit tudok mondani nagyon nagyon sajnálom !!!

Előzmény: Babika28 (524)
Babika28 Creative Commons License 2014.01.13 0 0 524

Hát elérkezett ez a nap is. 1 hete még nem gondoltam volna, hogy én leszek a következő, aki kiírja, de Drága kis Dzsonókánktól ma búcsút vettünk. :'( Hihetetlen lelki teher az, amit most cipelek és nem tudom, hogy mikor leszek képes kiheverni. Haza sem szívesen megyek, hiszen szinte minden rá emlékeztet. Tegnap már tudtam, hogy a mai nap minden megváltozik majd, így este egy szemhunyásnyit sem aludtam. Magam mellé tettem a kis drágámat és simogattam és beszéltem hozzá, lestem minden kívánságát. Ma az utolsó pillanatokban is vele voltam. Seniknek nem kívánom ezt az érzést...az nyugtat valamelyest, hogy a kis bumburnyák szépen elaludt minden fájdalom nélkül. :(

Köszönöm a tanácsokat, sok hasznos dolgot találtam meg itt és bíztam a javulásban. Tegyétek ti is ezt! Mindig higgyetek, hogy lehet még jobb, de ha látjátok, hogy a kis kedvencetek szenved, próbáljátok őt elengedni! Kitartást minden cicagazdinak és jobbulást, újra egészséges életet kívánok minden cirmókának!

shindo_a Creative Commons License 2014.01.12 0 0 523

Nagyon nagyon sajnálom, és veled érzek !!!

Előzmény: Babika28 (522)
Babika28 Creative Commons License 2014.01.12 0 0 522

Attól tartok nálunk a Betadin már sajnos nem segít. Hiszen már nem csak a nyelvecskéjén vannak fekélyek, hanem a torkában és lehetséges, hogy a gyomrában is. Ma még visszük injekcióra, holnap dől el minden. Vígasztalhatatlan vagyok...:''(((

Előzmény: shindo_a (520)
shindo_a Creative Commons License 2014.01.12 0 0 521

Egyet értek Princ hozzászólásával .Nem a legerősebb kezelésekkel kellene kezdeni , főleg akkor ha még magától eszik és aránylag még  minden rendben van. A mi orvosunk is rögtön a Synulox-ot adta és azóta is ezt használjuk. Nekünk a 250mg-osból napi 2x 1/4 szem és ez így elég gazdaságos is ,főleg ha több cica is van. Ha nincsen a közelben állatpatika akkor rendes gyógyszertárban legalábbis nálunk meghozatják utólag meg viszem a receptet, mert nálunk kérik. A Stomorgyl meg úgyszintén egy jó gyógyszer. Ha nem értek egyet az itteni orvosokkal akkor egy szegedi Dr nőtöl szoktam segítséget kérni , nagyon sok hasznos tanácsot kaptam már az elmúlt évek alatt.

 

http://www.allatorvositanacsadas.hu/

shindo_a Creative Commons License 2014.01.12 0 0 520

Szia!

 

Ne add fel a Betadinos ecsetelést, mert nem látványosan fog javulni hanem lassan .A teljes végleges  gyógyuláshoz  olyan bő két hét kellett.Akkor tájt már kezdett tápot is enni. Habár a ti esetetekben ha olyan régóta fenn áll a fekély akkor lehet még több idő kell majd neki. Nagyon szurkolok nektek !!!

Előzmény: Babika28 (517)
kefgo Creative Commons License 2014.01.12 0 0 519

Kedves Mindenki!

 

Még annyit írnék az éjszakai hozzászólásomhoz, hogy -  több cicám van, sok minden történt már velük, így van  tapasztalat, ami vagy használható Nektek vagy nem, majd eldöntitek.

 

Szájdaganatos cicám STOMORGYL nevű, állatoknak készült gyógyszert kapott. Kifejezetten a szájban keletkező gyulladásokra van. Pici rózsaszín tabletta. Egy nap 1x kell beadni. Amikor bevette a lelkem - szintén étvágy függő volt - gyönyörűen használt. Őt nem nyüstöltem azzal, hogy lenyomjam a torkán,  plusz fájdalmat okozva. 

Állati keserű, ha csak picit oldódik már nem eszik meg. Így, amíg tudtam, májkrém darabba fogva adtam oda, etetés elején, amikor még éhes volt, és el is nyelte. A gond akkor volt, amikor nem akarta már megenni a darabos ételeket.

Viszont használtuk az étvágy felkeltéséhez a Medrolt - 4mg-ost. Amikor bevette az első tablettát már evett. 3-4 napig kellett adnom, majd lecsengetni.

Kapta mellé a fájdalomcsillapítót (MELOXIDYL), így az utolsó percig nem volt gond az evéssel, igaz összeturmixoltam neki a kaját, hogy csak nyelni kelljen, és válogatva csak a Felix tasakos eledelt ette meg. De vállaltam, megvettem, és örültem, hogy a betegsége ellenére jó húsban van. A daganat növekedése azonban ettől nem állt meg, így el kellett búcsúznom tőle. De mint mindenki, aki nálunk aludt el, ő is a karomban tartva kapta meg az első injekciót, nem is látta, hogy megszúrják, és én beszéltem, simogattam, amíg elaludt. 

 

A Stomorgylt nálunk az állatpatikában szemenként lehet venni - Zsuzsónak 10 napig kellett adni, utána 1 hónap szünet. Majd újra. Az 1 hónapot sosem bírtuk ki, hamarabb kiújúlt a fekély, de akkor újra szedte.

 

Magam is a természetes szerek híve vagyok, de a leukózis sokkal súlyosabb betegség, minthogy ne vegyünk igénybe mindent, ami segíthet, vagy könnyíthet az állapotukon.

 

Minden jót Nektek, hátha segít ez is egy kicsit néhányotóknak.

kefgo Creative Commons License 2014.01.12 0 0 518

Kedves Mindenki!

 

Sajnos mi is hasonló cipőben járunk, mint Ti.

Röviden: december elején magas lázzal, étvágytalansággal, szorulással kezdődött a baj. Végül a szorulást csak beöntéssel lehetett megszüntetni.

 

Lázcsillapítóként MELOXIDYL-t adok azóta is. Ez kifejezetten állatok számára kifejlesztett lázcsillapító. Minden nap 1x kell beadni (a cicám folyamatosan kapja, mert fájdalomcsillapító is, és enyhe gyulladáscsökkentő hatása is van). Kutyának valót veszek, 1,5 mg-ost, mert ez kiadósabb. Ez háromszorosa a cicák adagjának, tehát egy 3kg-os macsnak 1kg-os kutyaadagot kell adni. Az adagolása a mellékelt fecskendővel gyerekjáték. Bár 2800 Ft körül van az ára a 10ml-esnek, de kiadós.

 

Dec. 19-én kaptuk meg a vérvétel eredményét, ekkor derült ki, hogy leukózisos. De hogy ne legyen olyan egyszerű az élet, elkezdett nőni a hasa is ( kb. 1,5 éves befogadott fehér kandúr). Dec. 31-én kaptuk meg a hasűri folyadékminta eredményét, ami alapján azt véleményezték, hogy FIP-pes is (a vérvételnél FIP-re negatív volt).

Azt mondták, legfeljebb néhány héttel hosszabbíthatom meg az életét.

 

De nem tudom még elengedni, mert igaz, hogy madáradagokat, de végig evett, s most is eszeget. Szóval folyik a kezelés:

Infúziót kapott bőr alá egy alkalommal, mert nagyon kiszáradt.

Dec. vége óta kapja a thuja, arnica, arsenicum hármast, nem csökkentettem a kezdeti adagot.

Vetrit DMG-t szed, háromszoros adagban - tehát naponta 2x 0,75 ml-t.

Verospriront, Furont szed vízhajtónak + 3 naponta 1 kálium tablettát.

Két hétig Prednisolont szedett, csökkenő adagolásban (egy hétig napi 1-et, 1 hétig napi felet) gyulladásgátlónak (a Medrol is jó gyulladásra, de ezt túl erősnek találta most a doki).

 

Amit én adok: 1 teáskanálnyi joghurtba elkeverek 1 mokkáskanálnyi kurkumaport, és naponta 3x 1ml-t, fecskendővel, viszonylag gyorsan beadok neki. Bűn rossz íze lehet egy macskának, de lenyeli.

 

Ha úgy érzem hányingere van, fél Cocculine-t török össze, és beszórom a szájába. Ez szintén homeopátiás szer, édes ízű. Én is ezt használom. (Műtét után is, az ébredés alatt is lehet a nyelvére rakni a cicáknak - mi eddig mindig elkerültük vele az ébredés utáni öklendezést.)

 

Őrülten vérszegény, de láztalan, s ha akar, kimegy a macskaajtón,  és vissza is jön, ha éppen úgy gondolja.

Nincs rosszabbul, mint 2 hete, a pocakja sem nőtt, inkább kisebb lett, de leírni sem merem igazán, nehogy bármit elkiabáljak két halálos betegség mellett.

 

Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy a kurkuma hatását látom.

 

Bárhogy is lesz, tudnom kell, hogy mindent megpróbáltunk, enélkül nem tudom a végső döntést meghozni. Áprilisban találtam, összeroncsolódott lábbal, abból felépült. Alig volt "jó gazdánál" pár hónapot, és itt van ez. 

 

De még nem adtuk fel!

 

Azért írtam le mindezt, mert hátha tudok segíteni, pl. a lázcsillapítóval másoknak is. Ez a szer tényleg nagyon jó.

 

Minden jót, és gyógyulást kívánok!

 

Babika28 Creative Commons License 2014.01.12 0 0 517

Az alap probléma nálunk sajnos a nagyon magas láz volt sokáig és a fekélyesedés. A lázát néha sikerült kordában tartani, de volt, hogy pikk-pakk megint felszökött. A fekélyek viszont mindig lesben álltak. Amikor már úgy tűnt, hogy húzódik vissza, egész jó a helyzet, egyik napról a másikra a cicu megint nem evett, nem ivott és a fekélyek megint kialakultak. Pedig használtunk Corsodylt, Borax Glicerint, Ezüst kolloidot, a homeopátiás golyókat, 2 napja ecsetelem neki Betadinnal, volt diófalevél-, zsályatea és semmi, semmi javulás. Szegénykémnek lehet, hogy már az immunrendszere nem bírja. :((

PRINC. Creative Commons License 2014.01.12 0 0 516

http://www.nlcafe.hu/forum/index.php/?fid=441&topicid=132423&bw=1

 

 

 

Szia!

Nekem, már több macskám is átesett ezen a betegségen! Az egyik perzsa cicám éppen benne van!  Az állatorvostól ,mi SYNULOX nevű gyógyszert kaptunk , amit reggel és este kell beadni 1-1 szemet. 5 napos kúrát , tehát 10 szem gyógyszer kell, alkalmazni, de a kúra végére ,eddig, még mindig rendbe jöttek a macskáim! Ja a gyógyszert recept nélkül is lehet kérni ,bármely állat patikában!

Remélem meggyógyul a cicád!

Üdv. Süga 

PRINC. Creative Commons License 2014.01.11 0 0 515

amugy egy allatorvos tudhatna egy allat....ebbe az esetbe cica nem ember,,nem eszik gyumolcsoket..zoldcsegeket................Medrol uriti ki kaliumot es muszaly potolni..............kiszarodas lesz a vege......medrolol kezeles  anelkulnem gyogyitas hanem lassu halalhoz vezető ut

manya1 Creative Commons License 2014.01.11 0 0 514

Bizony nekem is úgy tűnt, mintha most ezen a cicen akarná a doki tesztelni a Medrol hatását... nem öröm:(

Előzmény: PRINC. (513)
PRINC. Creative Commons License 2014.01.11 0 0 513

amit medrol illeti ha azon kezelik barmilyen allatot muszaly adni Kalium R tabletat mert medrol uriti ki szervezetbal es kiszarodas lesz a vege,cica eseteben  nem olvastam vegig tortenetet de arra ami a szajaba van medrol nem arra valo...............esmivel volt hasanlo esetem a kek sziami cicamol.........2....3 nap nem evet nem ivot hirtelen abba hogyta minden sot hozank sem jott ....hat orvos  mondta ez egy őrőklotes betegseg és nem sok eselye van.....beadta neki inectio............és felirta synulox tabletat/valoszinu az inekciaban is kopot/és szerencsere már 2 nap utan rendesen javult az alopota es evet ivot................ez toob mint egy eve ezelot volt.....azota semmi baja nincs.Synulox az egy univerzalis antibiotikum............keres googleban....................

manya1 Creative Commons License 2014.01.11 0 0 512

Én már több, nagyon rendes orvossal találkoztam, de ez sajnos nincs összefüggésben az orvosi képességeikkel. A legaranyosabb doki öt év alatt egyszer se jött rá az akkori macskánk bajaira, pedig remek laborja, rendelője volt.

Előzmény: Babika28 (511)
Babika28 Creative Commons License 2014.01.11 0 0 511

Nem, nem veszem okoskodásnak. Higgyétek el, én is egyből infúzióztam volna, de az orvos azt mondta, hogy látnia kell, hogyan reagál az injekcióra infúzió nélkül. Egyébként egy nagyon rendes orvos, maximálisan az állatokért van. Volt, hogy pénzt sem kért kezelésért. Ez azért nagyon ritka. Feleslegesen ő sem szeretné gyógyszerezni, de minden tőle telhetőt megtesz. Én lennék a legboldogabb a világon, ha a kis szőröském újra egészséges lenne, de most nem magamra kell gondolnom, hogy még hány napig lehet velem, hanem arra, hogy neki ne legyenek fájdalmai, egyáltalán, semmi. Piszkosul nehéz és rohadtul fáj, de próbálom felkészíteni magam a legrosszabbra. Annyi mindent kipróbáltunk a rendes gyógyszerek mellett, a homeopátiás dolgokon át, sajnos Attila galaj tinktúrája nem érkezett meg. Szomorkodva olvasgattam mindig a rossz híreket és a részvétnyilvánításokat az oldalon, de nem gondoltam, hogy ilyen hamar mi is ennek a közelébe kerülünk. :(((

Kérlek Titeket kívánjatok sok erőt és minél kevesebb fájdalmat az én Dzsonókámnak. :((

Szaniq Creative Commons License 2014.01.11 0 0 510

 

Igen, én is úgy tudom, hogy a Medrol mellé kell adni Quamatel Minit, mert a Medrol nagyon hamar kikezdi a gyomrot.

Továbbá egyetértek shindo-val, szegény cica már 3 napja nem eszik, totál le van gyengülve, először lehet jobb lett volna egy infúzió, hátha kicsit helyrebillentette volna a helyzetet, aztán még mindig lehetett volna próbálkozni a másik gyógyszerrel.

 

Tudom, innen könnyű okosnak lenni... :(

Előzmény: shindo_a (508)
manya1 Creative Commons License 2014.01.11 0 0 509

Egyetértek, első az infúzió, anélkül vége, minden leáll...

Előzmény: shindo_a (508)
shindo_a Creative Commons License 2014.01.11 0 0 508

Nem gondoltál még arra, hogy esetleg a Medrol mellékhatásaként fájhat a hasa és hasmenése van? Eléggé sok csúnya mellékhatása van, főleg ha nem fokozatosan állnak le vele.Most nálatok akkor a fekély miatt sikerült a fokozatos leállás? Nem akarok okoskodni nem vagyok orvos ,csak azt tudom, hogy elég sokszor érdemes felülbírálni az orvosok döntését. Na pesze meg máik orvosokkal is konzultálni.De akkor sem értem miért nem adott először infúziót miért nyom bele rögtön egy újabb mérgező injekciót.Főleg ha jobban lett előtte az infúziótól.Ha a cica kivan száradva akkor meg hiába nyomja belé a gyógyszereket, mivel a szervezet nem tudja azt felvenni. Ha megengedheted magadnak miért nem konzultálsz gyorsan egy másik orvossal mielőtt még késő lenne, hátha az adna neki infúzió hiszen étel nélkül megvannak de víz nélkül már semmi esélye sem lesz.A vesék lefognak állni , sajna tapasztalat ez is. De tudom ilyenkor annyira bizakodunk, próbálunk reménykedni a csodában és a gyógyszerekben.Sajnos én már három cica elveztése után nem igazán hiszek, csak a homeopátiás kezelésben. elnéézést ha megbántottalak volna de hidd el én is nagyon szeretném ha meggyógyulna.Mindig amikor valamelyikünk küzd a cicájáért a saját küzdelmeim jutnak eszembe és élem át újra őket.

Előzmény: Babika28 (507)
Babika28 Creative Commons License 2014.01.11 0 0 507

Igen, megnyomkodta neki és a cicu nagyon hangosan nyávogott. Azt mondta, hogy a szájában a fekély a nyelvén van illetve a nyelve tövén, de lehet, hogy már a torkában is és a gyomrában is. Mondta, hogy ezek ugyanúgy kialakulhatnak a vesén is stb., de azt ő már nem szeretné megvárni, mert irtó nagy fájdalmakkal jár. A legutóbbi vérvizsgálat kb. 2 hete lehetett, amire azt mondta, hogy a csontvelőt támadta meg a vírus. Akkor még olyan állapotban volt a cicu, hogy azt mondta, hogy a csontvelőre alkalmazunk egy másik kezelést, ahhoz viszont az szükséges, hogy a Medrollal szép lassan leálljunk és megtaláljuk abból is a megfelelő dózist, ami nem árt a cicunak. Össze kell hangolni a kezeléseket. Dzsonókám azonban egyik napról a másikra nem evett a fekélyek miatt, legyengült, csütörtök este óta megy a hasikája, pedig ilyen soha nem volt nála, mindig kérdezte az orvos. Egyik napról a másikra megváltozott minden. Nem kapott infúziót, mert az orvos azt mondta, hogy bead neki egy Aids-es betegeken is alkalmazott injekciót, aminek a hatását látnunk kell. Az infúzió mellett ezt nem látnánk. Holnap is megkapja ezt az injekciót és, ha hétfőig semmi változás...talán még megpróbálja az infúziót és ami még emberileg lehetséges, de meg fogja mondani, ha már sajnos az sem segíthet. :((( A cicu egyébként most is itt van a szobámban a kis kosarában, épp alszik, de az előbb mászkált, nagyon lassan, néha dülöngélve, elmegy az alomhoz, pisil, kakil, aztán lefekszik a folyosón, bemegy a fürdőbe, vizet keres, de amikor adni akarok neki, nem issza. Csapvizzel és esővízzel is próbálkoztam, mert az utóbbi általában be szokott válni, de most azt sem issza. Aztán fogja magát és újra bemegy a fedett box-ba. A szívem megszakad, főleg, hogy itt van még a hugicája is. Emlékszem tesóm hozta őket haza a kabátjában a buszmegállóból. Két kis szőrmókot. Nem hittem volna, hogy ilyen hamar elveszítem egyiküket. :((((

Előzmény: shindo_a (506)
shindo_a Creative Commons License 2014.01.11 0 0 506

Szia!

 

Bocsájtsd meg a tudatlanságomat, de hogyan is állapította meg, hogy gyomorfájdalmai vannak?

Esetleg megnyomkodta és a cica nyögött ? Most kapott infúziót is  és legutóbbi  vérvizsgálat  mikor volt ? Milyen a viselkedése a cicának mert az biztosan jelzi, ha közeleg a vég és ők ezt sokkal jobban tudják  érzik ezt ,mint az orvosok. Sajnos tapasztalatból tudom.

Előzmény: Babika28 (505)
Babika28 Creative Commons License 2014.01.11 0 0 505

Sziasztok! Sajnos nincs jó hírem..Dzsonókám nagyon rosszul van. Ma az orvos újból megvizsgálta és szegénykémnek gyomorfájdalmai vannak. Az orvos azt mondta, hogy ad neki injekciót (a nevét nem tudtam megjegyezni, állítólag az AIDS-es betegeknek adnak ilyet). A csontvelőt próbálja felturbózni, meg a fehérvérsejteket..Holnap is megyünk..Ha hétfőig nem változik a helyzet még lehet, hogy megpróbál neki infúziót adni, de nem szeretné, ha a cica szenvedne, ezért kerek-perec kimondta, hogy akkor altassuk el. :(((

Potyognak a könnyeim. Szeptember óta kezeljük szegénykémet. Az orvossal abban bíztunk, hogy talán januárban ivartalanítani tudja és minden rendben lesz. Ilyen egy alattomos betegséget!! :((((

Évi2014 Creative Commons License 2014.01.11 0 0 504

Szevasztok,

A száj betegségeit, fekélyeket és sok más megbetegedést sokszor a fogak okozzák, ezért nagyon fontos, hogy cicánkat mindenképpen e terület specialistájának, vagyis szájsebésznek/fogdokinak mutassuk meg! Még akkor is érdemes ellenőriztetni a szájukat, ha úgy látjuk nincsen panasz. Ha van már, akkor persze még inkább fontos megnézetni, gyógyítatni.  A tüneteket lehet, hogy hiába kezeljük, ha a betegség kiváltó okát nem szüntetik meg.

Én is májjal szoktam időnként kényeztetni cicáimat és a tejet is szeretik. Meglepődtem viszont, amikor a szájsebész doktornő mondta, hogy a máj, azáltal hogy méregtelenítő szerv, tartalmazza/gyűjti a mérgeket, a szájban pedig a baktériumok melegágya, így ennek fogyasztása nem javasolt.  Tejterméket a felnőtt cicák bélrendszere nem tud feldolgozni és ez emésztési gondokat okoz.

Ezeket sajnos korábban nem igazán tudtam, így a biztonság kedvéért mostantól inkább már nem adom nekik.

A foghúzásokon átesett Bercikém időközben szépen gyógyulgat, remélem nemsokára jobban lesz. 2 hét múlva megyünk kontrollra. Ekkor a másik (szerintem tünetmentes) cicámat, Lujzit is elviszem (12 éves), jobb ha őt is megvizsgálják.

Zsuci, Anikó: őszinte részvétem, nagyon együttérzek veletek! Tavaly 2 tündéri cicám költözött a Szivárványhídhoz.  

Dzsonókának nagyon drukkolok, hogy gyógyuljon!

Előzmény: Évi2014 (487)
Anikó222 Creative Commons License 2014.01.11 0 0 503

Köszönöm, felírtam, remélem nem lesz rá szükségünk.

Előzmény: kismadzag1 (489)
Anikó222 Creative Commons License 2014.01.11 0 0 502

Csak az vigasztal, hogy csodaszép élete volt, és hogy most már nincs fájdalma, de azt feldolgozni, hogy min ment át, azt nagyon nehéz lesz :(

Előzmény: Szaniq (496)
Anikó222 Creative Commons License 2014.01.10 0 0 501

Őszinte részvétem, és szerencsések vagytok, hogy plusz 4 év jutott még. Hány évesen halt meg a cicus?

Előzmény: Zsuci84 (491)
Babika28 Creative Commons License 2014.01.10 0 0 500

Megvolt a napi háromszori kenegetés, sőt még 10 óra fele is bekentem neki. Nagyon bízom benne, hogy helyrejön tőle. Ú, nagyon köszönöm az ötleteket, meg is csináltam a tojásos-tejes és a májkrémes-tejes variációt. Adom is be neki. Biztos nem fog tetszetni neki. :-S

Előzmény: shindo_a (498)
Babika28 Creative Commons License 2014.01.10 0 0 499

Október vége, november eleje óta nyershúson él a drága. Hol pulykán, hol májon. Ez alatt az idő alatt, ha olyan kedve volt, próbálkozott nagyon apróra vágott virslivel, szalámival. Volt, hogy a főtt húst is megette, ha összenyomkodtam neki. Kedden és szerda reggel még olyan jól volt, hogy a kis pincsim konzerves kajája után sóvárgott, mert érezte, hogy adok neki. Megkínáltam őt is és úgy beverte, hogy öröm volt nézni. Szerda este óta viszont semmi. Kínáltam neki nyershúst, kenőmájast, tömlős sajtot, vettem neki Gourmet pástétomot, tejfölt és semmi. Egyedül a tejből ivott ma kétszer, bár nem sokat. Tegnap este ment a hasikája, de mivel szerda este óta nem evett, alig jött neki valami, szinte csak víz. Bár az is honnan, ha nem ivott semmit!? Ma egész nap én fecskendőztem a szájába vizet, adtam neki szépen elosztva ezüst kolloidot, majd kis Corsodyl-t. Adtam neki Calopet pasztát is. Érdekes, mindenhol azt írják, hogy a cicák hogy szeretik. Hát az enyém ki nem állhatja. J Minden baja van, ha a szájába nyomom. Olyan édes hangot ad ki, de közben nagyon sajnálom.  Illetve megpróbáltam a Betadint. Valamelyiknek hatnia kell!!! Most este még Zsálya teával ecsetelem neki, illetve fecskendővel adom neki, mert a nyelve tövén is van fekély.

A Medrol nálunk szintén elég régi történet. Azt is vagy október-november óta kapja változó dózisban. Most ott tartunk a doki szerint, hogy sajnos el kell hagynunk szép lassan. Mondta, hogy meg van a veszélye, hogy visszatér az alapbetegség, de muszáj lesz a vérképe miatt. Holnap tudom meg a részleteket, hogy miért is és mi lesz a kezelés folytatása. Szerintem holnap tuti infúzió lesz, legalábbis remélem, hogy az orvos nem mond le róla, mert szegénykém borzalmas állapotban van. Fekszik a kis ládikájában, néha kijön, de majd eldől, elmegy az alomhoz és vissza. Közben nézelődik. Hogy változhat meg egyik napról a másikra így az állapota?? Meg kell gyógyulnia! :(

 

shindo_a Creative Commons License 2014.01.10 0 0 498

Szia!

 

Ne hagyd, hogy az orvos lemondjon róla ,mert amint írtam az enyémről lemondott. Hidd el ha a napi háromszoros ,de lagalább kétszeri kenegetést megcsinálod akkor biztosan helyre jön.Csak nagyon fontos, hogy mindenhol bekend a nyelve alatt is , a szájpadlását  és az ínyét is. Jó tudom így könnyűnek hangzik , de csak rutin kérdés lesz a végére. A gyorsaság a fontos , hogy ne stresszeljük agyon a cicát. Gyorsan körbe kened és már kész is. Nem kell sokáig pepecselni vele ezért is kell sűrübben. Minden kezelésnél cseréljük az oldatot és a pálcikát is. Ha nem eszik akkor meg adjál neki nyers tojássárgáját kicsi tejjel kikavarva kész energia bomba. Ha nem issza meg akkor fecskdőböl. De ugyan ez mehet májkrémes tejjel is, és igen ha semmit nem eszik akkor nagyon fontos a Calo Pet paszta .Igaz az enyémet fecskendőböl etettem, mert ő egy hétig nem evett és nem ivott  és Calo pet pasztám sem volt. De a kezelés és az infúzió meghozta  az eredményt. Utána is még vagy két hétig csak a puha dolgokat tudta meg enni a táp az nem ment, de a lényeg, hogy evett.

 

     Jobbulást !

Előzmény: Babika28 (495)
manya1 Creative Commons License 2014.01.10 0 0 497

Vegyél neki Calopet nevű tápot. Tubusos, minden tápanyag-vitamin benne van, a szájába nyomva életben lehet vele tartani, folyékony, szeretik az ízét.

Előzmény: Babika28 (495)
Szaniq Creative Commons License 2014.01.10 0 0 496

Szia Babika!

 

Nyers husival próbálkoztál? vagy esetleg tejföllel, mindegy csak csússzon. A tejfölt tedd a szája szélére, le fogja nyalni. A sült hús szerintem egy kicsit száraz neki, ha fáj a szája.

Ha Kófi nagyon nyáladzik, tehát gyulladt a szája, akkor én Medrolt szoktam neki adni, az kicsit visszahúzza a gyulladást egy ideig.

 

Zsuci, Anikó: részvétem a cicák miatt. Vigasztaljon titeket a gondolat, hogy nekik már nem fáj semmi, és egyszer majd a szivárványhíd alatt újra együtt lesztek velük.

 

Szaniq

Előzmény: Babika28 (495)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!