Keresés

Részletes keresés

balint81 Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1611
köszi. a címem balint.veres@gmail.com ide írj kérlek.
Előzmény: HA-SLZ (1610)
HA-SLZ Creative Commons License 2005.07.22 0 0 1610
Hello!

Szivesen segitek neked tippet adni, hogy hogyan tudod a papirjaidat renbe rakni itthon. Repulogep berlesben is tudok segiteni, de a moderator valoszinuleg kitorolne a hozzaszolasomat ha itt konkret penzrol beszelgetnenk.
Ezert inkabb javaslom hogy privatban csereljunk elerhetosegi cimet, es a tobbit majd ott.

Udv
R.
Előzmény: balint81 (1607)
navati Creative Commons License 2005.07.21 0 0 1609

Én hasonló ügyben szintén ezt tapasztaltam.

Szóval, Hajrá PLH!! :-)))

 

Üdv: Attila

Előzmény: széles tamás (1608)
széles tamás Creative Commons License 2005.07.21 0 0 1608

Ma ismét tapasztalatokat szereztem a PLH-s ügyintézésről. Engedjétek, meg, hogy megosszam veletek is! Elöljáróban magamról annyit, hogy finoman szólva is hidegrázásom van a "közhivatalnokok"-tól.

 

A történet hétfőn kezdődött, amikor a repülési osztály illetékesének átadtam minden dokumentumot, ami a mot "C" betétlap kiállításához kell. Ugye innen indul a 30 nap, ami az államigazgatási eljárásokra irányadó.

 

Kértem az előadót, hogy írja rá az anyagra, hogy NE postázzák, mivel holnap után elutazunk és nem szeretném, ha esetleg elkallódna, vagy a postaládában gyűlne. Ma reggel biztos ami biztos alapon felhívtam a PLH-t. Judittkát éppen helyetesítik, és így nem is az illetékessel, hanem a helyettesítőjével tudtam beszélni. Elmondtam, hogy csupán azt szeretném, ha véletlenül sem postáznák amíg nem leszek itthon, és kértem, tegyék félre, ha hazajöttem beugrok érte. Még dél sem volt, mikor felhívott a hölgy és közölte, hogy a betétlapot elkészítették, aláírva lepecsételve vár az ügyfélszolgálaton. A PLH tartotta a 30 napos határidőt, csupán a nullát felejtette el a végéről. :-)

 

Ismét kellemes tapasztalatokkal gazdagodtam.

 

Köszönöm!

balint81 Creative Commons License 2005.07.21 0 0 1607

Egy rövid történet ami szerintem sokat elárúl:

Márciusban 1 bő hónap alatt Floridában megszereztem FAA által kiadott PPL jogosítványom. Hogy miért ott az az árakon kívűl talán azért mert ott van polgári repülés. Na de lényeg az, hogy hazajöttem és bementem a PLH-hoz hogy szeretném honosítani a jogosítványom mi a teendő?! Erre valami listáról kinézték, hogy be kell fizetnem 22 ezer forintot (miért pont annyit azt ugyebár nem értem) ezen kívűl ki kellett töltenem egy formanyomtatványt, megmutatni az amerikai fénymásolatát, két fénykép és egy erkölcsi bizonyítvány. Ennyi és küldik! Ez alapján én a legfrissebb magyar PPL jogsimmal holnap vehetnék, vagy bérelhetnék egy repülőt és irány az égbolt! Az egy dolog, hogy másnap elvennék mert nyílván megszegnék rengeteg szabályt azonnal, lévén hogy az amerikai és magyar szabályzat meg légtér teljesen eltér.

Erről jut eszembe ha valaki tud jó áron bérelhető gépet és esetleg hajlandó lenne felvilágosítani, hogy mégis hogyan működik az itthoni repülés azt megköszönném.

Balint

Hamster Creative Commons License 2005.06.22 0 0 1606

Elnézést, hogy az outsider is beleszól a topicba, de az előbb véletlenül rábukkantam egy régi, lelkes írásomra, amit most gyorsan fel is rámoltam a webre:

 

Tréner-életérzés
Éljenek a trapéz alakú szárnyak!

Gregor83 Creative Commons License 2005.06.19 0 0 1605
Mi a problémád vele?
Előzmény: széles tamás (1604)
széles tamás Creative Commons License 2005.06.18 0 0 1604

A polgári repülés helyzete 2005-ben! :-(

 

http://index.hu/gazdasag/magyar/otpfalcon/

H. Balázs Creative Commons License 2005.06.11 0 0 1603

Kedves Topiclátogatók!

 

Kérlek benneteket, ha vannak olyan fényképeitek, amelyeket szívesen megosztanátok az érdeklődőkkel a weboldalamon (http://horac.fw.hu), legyetek szívesek számomra E-mailben elküldeni.

 

Előre is köszönöm!

 

Horváth Balázs

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.15 0 0 1602

Hali!


A figyelmetekbe ajánlom új oldalunkat, mely a www.pilotamagazin.hu címről elérhető.

Akinek van 5lete a lap fejlesztésével kapcs. kérem jelezzen.

 

Üdv. Miklós

gelleri Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1601

Sziasztok!

Gondolom, érdekel titeket, hogy megjelent a "Ferihegy titkai" dupla DVD! Részletek, előzetes és megrendelés itt: www.ferihegytitkai.hu

 

Kedvcsinálónak egy kis infó:

 

MEGJELENT A "FERIHEGY TITKAI" DUPLA DVD!

 

Örömmel tudatjuk, hogy megjelent  a "Ferihegy titkai" című, kétrészes, ismeretterjesztő film dupla DVD-n! A kétórás anyag a ferihegyi szakemberek saját kommentárjával mutatja be a fontosabb és érdekesebb repülőtéri munkaköröket és helyszíneket, az extra felvételekben pedig - többek között - vágatlanul láthatjuk és hallhatjuk, mi minden történik egy utasszállító pilótafülkéjében egy teljes ferihegyi le- és felszállás alatt.

 

A jó minőség és tartalom megőrzése érdekében úgy döntöttünk, hogy a dokumentumfilmet - komolyabb áremelés nélkül - dupla DVD-n adjuk ki.

 

A "Ferihegy titkai" dupla DVD-t internetes vagy telefonos megrendelés esetén most bruttó 2900 Ft + postaköltség bevezető áron kínáljuk (csak a készlet erejéig).

 

 

MEGRENDELÉS:

 

WEB:                      www.FerihegyTitkai.hu

E-MAIL:                info@ferihegytitkai.hu

TELEFON:             06 20 9533 086

 

A WWW.FERIHEGYTITKAI.HU honlapon további információk olvashatók, valamint letölthető a film előzetese.

 

 

A "FERIHEGY TITKAI" DUPLA DVD TARTALMA:

 

1. rész

 

- Csomagosztályozó

- Gurulóutak, futópályák

- Fénytechnikai, navigációs és időjárásjelző berendezések

- Catering

- Hangárban (Boeing 767)

- Érkezéstől indulásig - a forgalmi előtér (rampa)

- Utaskísérők vészhelyzet-gyakorlatai (oktatóközpont)

- A repülőtéri tűzoltóság különleges gyakorlatai

 

2. rész

 

- Technikatörténeti érdekesség: iskolakör a legendás Tu154 szimulátorban

- Repülés otthon számítógéppel

- A légiforgalmi irányítás (ANS)

- Munka a ferihegyi toronyban

- Utazás a pilótafülkében (Budapest-Párizs-Budapest)

 

EXTRÁK:

Teljes fel- és leszállás a pilótafülkéből (vágatlan)

Felszállás kívülről (31L futópálya végéről nézve)

A kisgépes terminál néhány pillanata

Filmzene

Ajánlók

 

 

WWW.FERIHEGYTITKAI.HU

 

doncike Creative Commons License 2005.03.30 0 0 1600
Szerintem írd ezt be a "Repülőcserencsétlenség" topikba, az sokkal pörgősebb. Ott szerintem lesz olyan, aki segíteni tud.
Előzmény: gabor42 (1597)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.28 0 0 1599

Hello Mindenki!

Elkészült új weboldalunk, reméljük mindenkinek tetszeni fog.

http://www.pilotamagazin.hu

Üdv. G.M.

széles tamás Creative Commons License 2005.03.27 0 0 1598

Úgy tudom, az ápoló schokkos álapotban túlélte, gyalog indult el a baleset helyszínéről - vélhetőleg segítségért - és több kilométerre találták meg.

 

Menj ki fahegyre, keress egy köpcös szerelőt, akit Zolinak hívnak. Ő mesélt nekem is az esetről. Elég rég a szakmában van, szerintem hiteles infókat kaphatsz tőle.

Előzmény: gabor42 (1597)
gabor42 Creative Commons License 2005.03.27 0 0 1597
Tisztelt Olvasó!


Repüléstörténeti kutatásokkal foglalkozom és egy repülőeseményt szeretnék feldogozni és ehhez szeretnék egy kis segítséget kérni.
1971. augusztus 12-én Körvélyespuszta közelében lezuhant az Országos Mentőszolgálat HA-LDD lajstromjelű L200 Morava típusú repülőgépe. A balesetben életét vesztette a gép pilótája, Tóth György, aki akkor a légimentők főpilótája volt, a szállított beteg és lehet, de nem biztos, hogy a betegkísérő is. Ez utóbbiról pontatlan információim vannak.
Szeretném feldolgozni a fenti esetet és ehhez szükségem lenne minden elérhető információra. Keresek korabeli jegyzőkönyveket, a balesetről készült fotókat, a kivizsgálásban részt vett szakembereket, esetleg szemtanúkat és szintén fotókat a gépről még sértetlen állapotában. A szerencsétlenség mellett szeretném bemutatni és megismeri – emléket állítva ezzel nekik - a három személy életét, különös tekintettel Tóth Györgyre. Így keresek minden olyan embert, aki ismerte őt, vagy vele dolgozott, vagy fotói vannak róla, legyen az barát, rokon, kolléga, gyermeke, felesége, testvére, vagy bármelyik hozzátartozója és bárki aki szívesen mesélne róla. Ugyanígy keresem azokat, akik ismerték a betegkísérőt, vagy a beteget, vagy tudják, hogy kik voltak ők.
Előre is köszönöm mindazok fáradozását, akik időt szakítanak arra, hogy akár a legcsekélyebb információt is megosszák velem.
Tisztelettel: Nagy Gábor
Elérhetőségeim: e-mail:nagygabor42@hotmail.com
Telefon: 06-30-360-2385
fősárkány Creative Commons License 2005.03.25 0 0 1596
GPS az ICAO-ban

 

Amint azt már korábban megüzentünk, a PoLéBiSz nyílt szakmai fórumot szervez a műholdas navigáció és a repülésbiztonság összefüggéseiről.

VIGYÁZAT!

A FÓRUM eredetileg szombatra tervezett időpontját péntek délutánra kellett áttennünk. Ugyanis meg  akartuk óvni az MRSZ-t attól, hogy közgyűlése a FORUMmal ütközzön. Tehát:

 

FORUM

 

2005. április 1-én (pénteken)

15.00 órától előre láthatóan úgy 20.00 óráig,

a BME Általános- és Felsőgeodézia Tanszék előadójában,

azaz az Oltay teremben.

Pontosabb információ:  a        www.hasb.hu   honlap HÍREK rovatában.

(A MEGHÍVÓ szó alatt a  "Helyszín"-re rákattintva beugrik egy eligazító térkép.)

 

Amikor a FÓRUMot meghirdettük, akkor csak sejtettük, most már tudjuk is, mennyire időszerűek vagyunk. Megjelent ugyanis az ICAO Doc 9849, azaz a GNSS Kézikönyv, melynek bevallott célja, hogy leírja  mindazokat a megfontolásokat, melyekre a GNSS alapú léginavigációs szolgáltatások bevezetését tervező államok támaszkodhatnak. Mint minden repülési szabályzat, a Doc 9849 is vérrel íródott. Igen, van már néhány "GPS related" balesetünk, súlyos is. A FORUMon a legilletékesebbektől hallunk majd olyan időszerű tudnivalókat, melyekre a jövőben a megelőzés alapulhat.

 

Mindenkit szeretettel várnak a FÓRUMra a rendezők,

azaz a BME Általános- és Felsőgeodézia Tanszéke

és a PoLéBiSz.

 

 

 

 

keknya Creative Commons License 2005.03.23 0 0 1595

Sziasztok!

 

Hallottatok már úszótalpas motoros sárkányról? Van ilyen valahol Mo-n szerintetek?

széles tamás Creative Commons License 2005.02.28 0 0 1594

Ha a héten a fagy nem enged fel és teszi lucskossá a pályát, akkor LHBS-ről dobunk egy pár kört!

 

Egyéb iránt a zimankós idő elteltével a gép egy korrektebb reptéren fog szundikálni, tehát ha LHBS-en akarod megtekinteni, siess! :-)))

Előzmény: B735 (1592)
navati Creative Commons License 2005.02.28 0 0 1593

Szia B735!

 

Jelenleg LHBS-ön található. A tulajt, biztos ismered. ;-)))

 

Üdv: Attila

Előzmény: B735 (1592)
B735 Creative Commons License 2005.02.28 0 0 1592

Így látatlanban (is) biztos ismerem. :)  Hol tartózkodik a gép most? S ki az új tulaj (PLH szerint rep. egyesület, amelyet kétlek, hogy oktatni tudna)?

Minél ritkábban...

Előzmény: széles tamás (1591)
széles tamás Creative Commons License 2005.02.27 0 0 1591

A gépet már elhozták LHDK-ról, most az új tulajdonos oktat vele.

 

Szerintem Te is ismered, de nevet csak személyesen adok ki az érintett beleegyezésével.

 

Te milyen gyakran jársz LHDK-n?

Előzmény: B735 (1590)
B735 Creative Commons License 2005.02.27 0 0 1590
Aham, akkor ne áruld el. Jó repülést az L200D-hez. Az öreg Hámorit + üdvözlöm.
Előzmény: széles tamás (1589)
széles tamás Creative Commons License 2005.02.27 0 0 1589
Negatív!
Előzmény: B735 (1588)
B735 Creative Commons License 2005.02.27 0 0 1588
Aham. Asszem itt R. Károly jöhet akkor szóba.
Előzmény: navati (1581)
navati Creative Commons License 2005.02.26 0 0 1587

Szia Tamás!

 

A kép félig saját, rólam készült, de nem én készítettem. ;-)))

Még én is szándékozom párat készíteni. ;-)))

 

 

Szia: Attila

Előzmény: széles tamás (1586)
széles tamás Creative Commons License 2005.02.26 0 0 1586

"navati"!

 

Honnan sikerült megszerezned ezt a képet? Valamilyen tárhelyen található? Esetleg magad készítetted?

 

Az elkövetkezendő hetekben én is sok képet szándékozom készíteni!

 

Üdv'!

 

Sz.T.

Előzmény: navati (1585)
navati Creative Commons License 2005.02.26 0 0 1585

Nekem is!!

 

Én is ezt írtam, csak félreértetted. ;-)))

Előzmény: széles tamás (1584)
széles tamás Creative Commons License 2005.02.25 0 0 1584

Nekem tetszik!

 

Miért mondod,hogy munkás? Inkább odafigyelést kíván! Nem szereti a kapkodós embereket! :-)

Előzmény: navati (1583)
navati Creative Commons License 2005.02.25 0 0 1583
Kicsit munkás, de csodálatos repülőeszköz ;-))))
Előzmény: széles tamás (1582)
széles tamás Creative Commons License 2005.02.25 0 0 1582
Affirm!
Előzmény: navati (1581)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!