Volt mar valaki az LTI costa caribe szallodaban? Tapasztalatok? Mi csak Isla Margaritan leszunk. Erdemes autot berelni? Talaltam olyat, hogy $210 6 napra, az mar nem olyan veszes.
Mukodnek meg az illegalis "penzvaltok" amikrol olvastam a forumban? Meg lehet bennuk bizni? Oktober 22-en indulunk. Sajnos csak 6 napra, mert igy volt olcso a repulojegy. Sok helyen lehet snorkelingelni?
Volt valaki mostanaban a szigeten? Hogy alakulnak az arak? Erdemes sok KP-vel nekivagni?
En nombre de todas las organizaciones de la Casa Hungara, los esperamos el domingo 19 de Agosto para celebrar el dia de San Esteban con un delicioso almuerzo tipico hungaro.
El menu ofrecera las siguientes opciones:
1. Székely káposzta (Repollo a la Székely)
2. Sült disznóhus krumplival és vörös káposztával (Pernil horneado con papas y repollo morado)
3. Lecsóscsirke salátával (Pollo a la Bácska con ensalada)
4. Vadas hús gomboccal (Carne a la cazadora con albondigas de pan)
+ Postres variados
Precio del almuerzo: Bs. 25.000,- con postre incluido.
Hora: 12:30 pm (despues de la misa catolica)
Dirección: Casa Hungara, Av. Alvarez Michaud, Los Chorros, No. 4.
nem csomagoltunk borondoket. sem a hatizsakokat, mi azzal mentunk. oda vissza semmi nem tortent. merida-caracas-los roques szakaszon viszont kivettek a hatizsak zsebebol a fejlampainkat, igy azt buktuk. szerintem borondot, ha kodzaras nem kell csomagolni.
A hepatitis oltások már meg vannak. Beszéltem a venezuelai nagykövetséggel és azt mondták, már nincs kötelező oltás, csak ajállott. Semmi olyanról nem tudnak, ami a túristákra veszélyes lehet, de azért óvatosságra intenek mindenkit. Lehetőleg kerülni kell a tömegmegmozdulások színhelyét és nerm szabad feltünő dolgokat viselni.
Csak egy kérdés! A bőröndöket itthon becsomagoltattátok? Átszállásnál nem volt probléma a csomagokkal? Én Rómán keresztül megyek. 1 órám van az átszállásra. Remélem elég lesz. Nem ismerem a Fiumicino repteret.
Ha van még képed, tedd fel. Nagyon klasszak voltak az utolsók, majd én is teszek, ha hazajöttem! Kaptam néhány szép képet egy barátomtól, bár ő nem Caracasban él, hanem Barquisimeto-ban, de a mamája Caracasban lakik.
spanyolul sajna nem tanultam meg, de kenytelen voltam rovid idore par szot megtanulni, mert angolul eleg kevesen beszelnek. de spanyol nelkul is kezelni lehet a helyzetet es mindent elintezni, max korulmenyesebb es kicsit tobbe kerul :-)
Szerintem hepan kivul mast nem kell beadatnod magadnak. Mi sem adattunk es boven voltunk dzsuvas helyeken. Nem jellemzo arrafele a malaria vagy sargalaz stb.
Arra gondoltam, hogy rakja mar fel a kepeit ide. Szep kepek felelevenitenek az elmenyt, vagy valakinek kedvet adnanak. De nem tudom miert nem rak fel Plutoka, ha 1x bejelenti.
Igaz, en is tartozom meg utazasunk utolso reszevel.
Ha az utóbbi 3 db képekre gondoltál, azt GONZALO tette fel és nem Plutokas.
Minden esetre én azért figyelemmel kísérem az ottani politikai helyzetet és mindig van új infom, mert vagy küldenek, vagy olvasom a yahoo-n vagy az univision.com-on.
Pontosan még nem tudom hová megyünk, mert még nincs semmi megszervezve előre. Az biztos, hogy 6 napot Caracasban leszek, és utána megyünk a tengerpartra. Még azt sem tudom, hányan megyünk, mert egy barátnőm is lehet, hogy csatlakozik. Az egyik Barátom Maracaibo-ban lakik és ő sem tudom mikor jön Caracasba, mert még nem beszéltem meg vele. Még van 3 hónapom. Vele skype-n szoktam beszélgetni. Minden nap itt van, úgy hogy elérem akármikor. De tudom a telcsiszámukat is és sms-t tudok küldeni nekik. Nem tudom, hogy Los Roques számításba jön-e, majd megbeszélem velük. Kb 2-3 hét múlva már többet tudok. A szállásomat is le kell foglalni. Találtam egy jó szállodát, aránylag jó árral. Sajna nincs e-mail címük, úgy hogy telefonon tudom csak a szobát lefoglalni. Annyi városba kéne mennem, hogy azt sem tudom hol kezdjem. Kell vennem egy ottani telcsikártyát, mert vagy 10 emberkét fel kell hívnom ha ott vagyok. Mindenki elküldte a telcsiszámát, hogy hívjam fel ha ott vagyok.
Még az oltások vannak hátra, de azt is jövőhéten megcsináltatom. Nem tudod pontosan milyen oltások kellenek? Azt tudom, hogy a hepatitis A-B az kell. De a többi??? Azt hiszem a kólera is kell. Mindenki mást mond. Láttad, hogy a másik forum megint eltünt????
Apropó! Nem írtad, hogyan boldogultál a nyelvvel ott kint?????? Megtanultál spanyolul???? :-)
Puerto La Cruzba sztem ne menjetek mert nem egy nagy szam: fustos, meleg nem szep stb. (legalabbis en ennyit szurtem le belole).
Choronirol nem tudok semmit.
Te zsu, ha mar elmesz ilyen messzire, miert nem nezed meg legalabb a szep tengerpartokat ? tudom baratok, meg minden. no de azert megis. Los Roquest vetek pl kihagyni.
Örülök, hogy jól sikerült az utad. Lassan az enyém is itt lesz!
Tedd fel a képeket!! Kíváncsi vagyok!!!!:-)
Maracay? És még merre voltatok? Mi úgy néz ki Choroni-ba, vagy Puerto La Cruz-ba megyünk. Még nem határoztuk el, hogy jobbra vagy balra menyjünk. Choroni kicsit közelebb van. Kaptam egy nagyon kedves barátomtól Venezuela térképet és bescenneltem a gépre.
Megvolt a Venezuelai út. Hát mit ne mondjak. Legnagyobb sajnálatomra nem jutottam el a Magyar házba, mert nem számítottam arra, hogy Maracay ilyen messze van, és az autópályán ekkora dugók vannak.
Az ország rendkívül szép, jártam 2 parton és egy dzsungeles helyen is.
Kellemesen csalódtam, mert nem tűnt veszélyesnek a terep. A benzin meg egyenesen nevetségesen olcsó.
Legközelebb mindenképpen szeretném meglátogatni Caraast is, melyet most csak távolról sikerült. Készült rengeteg kép akit érdekel.
¡¡¡¡PASALOOOO!!!!DESDE MAÑANA PARO ESTUDIANTIL A NIVEL NACIONALLOS MEDIOS DE COMUNICACION TIENEN PROHIBIDO DAR ESA INFORMACIONNO DEJEMOS QUE NOS QUITEN NUESTRA LIBERTAD.. TODO ESTA EN NUESTRAS MANOS. ¡SALGAN DE SUS LUGARES DE TRABAJO A LAS 11 :00 AM SOLO 5 MINUTOS, ASI ESTAREMOS TODOS EN LA CALLE !A ESA HORA LOS CORRESPONSALES DE CNN INTERNACIONAL ESTARAN CUBRIENDO CALLES Y AVENIDAS DE CARACAS : DEMOSTREMOS QUE SÍ SOMOS MAYORÍA ...¡¡pásalo URGENTE!!
Tiene 72 horas para salir del poder. Vea el video para más detalles.OJO: En este video está la prueba de que GLOBOVISION es el "OTRO" proyecto comunicacional que tiene el Gobierno de Venezuela, como parte de la agenda del Foro de Sao Paulo, para consolidar la invasión y ocupación extranjera que actualmente sufre Venezuela.RUEDALO !!!!
Disfruten de este video super triste, llore como una Magdalena...
El Himno de Venezuela, oído miles de veces en el transcurso de nuestras vidas, toma una nueva dimensión y un significado diferente oyendo esta versión.
La libertad, Sancho, es uno de los más preciosos dones que a los hombres dieron los cielos; con ella no pueden igualarse los tesoros que encierran la tierra y el mar: por la libertad, así como por la honra, se puede y debe aventurar la vida.
tenyleg jo a hozzaszolasod Caracasrol, en is ilyennek lattam ket eve.
Bar azt irtad, hogy sok a youth hostel, en nem igazan talaltam meg oket. Voltam a Sabana Grandehez kozeli hotelek utcajaban a Plaza Venezuela utan, de inkabb bordelynak tuntek a szallodak. Az egyetlen normalis hostel a Hotel Altamira volt a Plaza Francesnal, a tobbi szallodahoz oda se mertem menni az elhelyezkedesuk miatt.
Milyen a kozbiztonsag most? Romlo vagy javulo tendenciat mutat?
Az eletszinvonal es a jokedv emelkedik? Bar a jokedvvel nem volt eddig se baj...
A Fidel kep operacio utan frenetikus ;-) Kubaban ket honapja voltan, es eleg gaz a kajahiany miatt (minden bolt es etterem szinte ures ill. ami van nagyon de nagyon ocska tej helyett tejpor csirkemell helyett mindenhol csak es kizarolag csirkelab stb.), es sok a lehuzas, dragabb minden sokkal mint Venezuelaban vagy Spanyolorszagban (!!!) (itt tanulok egyetemen), es raadasul letartoztattak ketszer is olyanokat akik egyutt voltak velem az utcan, de persze engem is bevittek a kozrend megzavarasa cimen...
Viszont Kubaban nem volt az a megboghatatlan kozbiztonsag teljes hianya erzesem mint Venezuelaban.