Keresés

Részletes keresés

Earles Creative Commons License 2016.03.02 0 0 4403

Sziasztok! Június második felében tervez valaki autóval korzikai nyaralást? Költségmegosztással betársulnánk az útra (2 fő). Csak az utazásra oda-vissza, a szállásba nem, a szigeten külön utakon járnánk. Kb 10 napot szeretnék eltölteni, dátumban tudunk alkalmazkodni. A többit privát üzenetben :)

Sárcipő Creative Commons License 2016.01.25 0 0 4402

Szia! Megvannak még a térképek?

Előzmény: almos1992 (4398)
'szti Creative Commons License 2016.01.06 0 0 4401

köszi

Előzmény: brigó001 (4400)
brigó001 Creative Commons License 2016.01.02 0 0 4400

Mi hurcoltuk a cuccunk, nem is néztük van e lehetőség leadni, de semmiképp nem kell.  Először a felső szinten kerestünk ülőhelyet, lecuccoltunk, söröztünk, ettünk, majd mivel mi éjjel hajóztunk este behúzódtunk a bárba és ott folytattuk. Éjfél körül a bár félig közösségi alvóhely lett :) a kanapékon, a szőnyegen mindenfelé aludtak a fiatal hátizsákosok, a középkorú jól szituáltak és még egy idős pár is. A déli részen nem volt kancsó víz, legalábbis ahol mi jártunk.

Előzmény: 'szti (4399)
'szti Creative Commons License 2015.12.21 0 0 4399

sziasztok, két kérdésem lenne.

egyik a komppal kapcsolatban: ha nem autósok vagyunk, a poggyászt hurcoljuk magunkkal, vagy le kell adni vhol?

a másik, hogy korzikán is működik az étkezéseknél a kancsó víz, ami párizsban? vagy az itt felejtős?

almos1992 Creative Commons License 2015.08.23 0 0 4398

Sziasztok!

Korzikai túrát tervezőknek a figyelmébe. Eladjuk az idei korzikai nyaralásunkon vásárolt túratérképeinket. A három térkép eredeti ára 33 euro, egyszer használtuk őket és mindhárom nagyon jó állapotban van. 

Monte d'Oro, Monte Rotondo túratérkép 1:25000
(Vergio-hágó, Vizzavona-hágó, Monte Rotondo, Tavignano-szurdok, Nino-tó)

Corte és környéke, Monte Cinto túratérkép 1:25000
(Monte Cinto, Tavignano-szurdok, Barrage de Calacuccia, Ponte Leccia) 

Michelin Korzika térkép 1:150000
(Ajaccio, Bastia, Calvi, Bonifacio, Corte, Sarténe várostérképekkel)

A három térképet együtt áruljuk 6500 Ft-ért. 

Elvihető Budapesten, illetve postai úton a vidéki kiszállítás is megoldható.

Christy666 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 4397

Mi is megérkeztünk kalandos Korzikai nyaralásunkról .

A komp kikötése után elromlott az autónk , és senki a világon nem volt hajlandó megszerelni Korzikán .

Ezért béreltünk a reptéren egy másikat , sajátunkat Bastiában hagyva .

Körbe jártuk a szigetet 9 nap volt, és mindennap másik kempingben aludtunk .

Mindenhol találtunk helyet elsőre , 10 Euróból / fő ( sátorral ,autóval ) mindenhol kijött a szállásunk .

Az üzemanyag olcsóbb mint Olaszoknál szerencsére .

Nagyon tetszett  Cap Corse , Morsiglia-Nonza szakasz  és onnan lefelé Sant Florent felé a part .

Nonzában tényleg isteni a pizza és a crepes :-) .

Sajnos Salecciába terepjárónk elromlása miatt nem jutottunk le .

Nagyon tetszett Portó, Bavellák és Corte környéke is . Restonica szintén . Bonifació top ! Gyönyörű város és pezseg az élet, itt 2 napot eltöltöttünk .

Strandok közül az elhagyott , néptelenebb gyönyörű strandokat részesítettük előnyben .

Azért megnéztünk a " sztár " strandok közül is párat :  Santa Giulia , Palombaggia , Nonza stb 

Kempingekről ha valakit érdekel szívesen adok infót .

Érdemes a kötelező látnivalókon túl letérni a turista csapásról , csodásak a hegyi falvak, és elhagyott strandok .

galoscsabus Creative Commons License 2015.08.02 0 0 4396

Üdv Hölgyek és Urak!

Tegnap érkeztünk haza 5. korzikai utunkról.

Újfent tele kellemes élményekkel....és hulla fáradtan, ahogy az egy jó motoros túránál elvárható :-))

Az eddig ismert és kipróbált kempingektől kicsit el akartunk szakadni és ezért keresgéltük az igazit.

Na ez nem volt egyszerű, mert nyugodtan ki lehetne tenni a "Korzika megtelt" táblát Bastiában a kapu elé :-))))

A Marina D'Alériában egyetlen helyet tudtak volna adni, de egy szál fűre való árnyék sem volt rajta. 

A Marina D'Erba Rossa és az Arinella Bianka recepcióján már nem is jutottunk át, egyetlen helyük sem volt szabad egy sátornak.

Aztán elindultunk vissza Észak felé és találtunk egy árnyas helyet a Merendella kempingben, Moriani Plage-nál.

A kemping 4*-os jelöléssel van, ami egy kissé barokkos túlzás, de egy erős 3-ast megérdemel.

Kezdjem a negatívumokkal (nem sok lesz):

Ha valaki nem megy el zuhanyozni 7, de legkésőbb 8-ig, akkor már csak jéghideg vízben teheti meg.

Keleti parton van, elvileg homokos szakaszon, de az ökölnyitől a focinyi méretűig változó kövek miatt nem egy kimondott partmenti pancsoló hely. Gyerekes családnak nem ajánlanám.

A parcellában a talajon, a fákról hullott levél és kéreg-termés törmelék.

Ezen felül mindenben nagyon jó minősítést érdemel.

Gyakran takarított és kielégítő felszereltségű vizes blokkok, bérelhető fagyasztó boxok állnak rendelkezésre.

Nagyon kedves és angolul is egész jól beszélő személyzet a recepción és a parton lévő étteremben is.

Igen jó (de nem méregdrága) étterem a bejárat közelében.

Baráti árszabás (4 éjszaka, 2 felnőtt, sátor, motor, adó) ami 110 Eurót jelentett.

Ajánlom azoknak, akik pár éjszakát akarnak egy helyen maradni és nem első számú fontosságú nekik a tengerpart minősége.

Amúgy Korzika még mindig gyönyörű!!!!!! :-))))))))))))))))))

csacsi1899 Creative Commons License 2015.07.29 0 0 4395

Van második része is a videónak, illetve vannak még mások is youtube-on.

A Bodris kemping mellett a strandon voltam, a kempingtől kb 2-3 perc sétára van a strand, ami tényleg nagyon szép, és kellemes meleg a víz.

Előzmény: Christy666 (4393)
csacsi1899 Creative Commons License 2015.07.29 0 0 4394

Előzmény: Christy666 (4393)
Christy666 Creative Commons License 2015.07.19 0 0 4393

Gondolom ez érvényes a Camping u Paradisura való eljutásra is ? Milyen út vezet le ? 

Valaki volt már ebben a kempingben ? Közvetlen tengerpartinak tűnik és elég jónak ..A Camping le Bodrit nézegetem még , ez is tengerparti ha jó látom, személyesen valaki ? 

Előzmény: Butch Cassidy (4314)
Christy666 Creative Commons License 2015.07.17 0 0 4392

Ne haragudj ,de mi volt ezen nem, határozott kérdés ? Személyes tapasztalat alapján keresek tengerparti kempinget ...

Mivel jó sok van Korzikán ,ezért kérdezem azokat akik már próbáltak ilyet . 

Amit az időm engedett ,végig olvastam , és ezek után az említett kérdések maradtak nyitottak bennem .

Körbe szeretnénk járni a szigetet ..

kofic Creative Commons License 2015.07.17 0 0 4391

Szia ! 

Tudom, azt gondolhatod, hogy elodázom a válasz, de a helyedben elolvasnám a topikot . 4000hsz. nem egy tetemes mennyiség. Szerintem rengeteg hasznos infó gyűlt itt össze. /kemping, könyv, térkép, látnivalók, útvonal, komp stb./ Annyira tipikus kérdések, de még is nagyon általánosak-kivéve az üzemanyagot. 

Melyik részre szeretnél menni,mennyi időre, mennyit akartok utazni, mit szeretnétek megnézni? 

Szerintem a jegyzetelés után, már te is határozottabb kérdéseket tudsz feltenni! Hajrá :)

Előzmény: Christy666 (4390)
Christy666 Creative Commons License 2015.07.17 0 0 4390

Sziasztok ! 

Tudnátok e ajánlani Korzikán közvetlen tengerparti ( olcsó ) kempinget ? 

Van e olyan hogy valamelyik kikötőből olcsóbb a komp jegy ? 

Sajnos nem tudtunk  nagyon előre foglalni , tervezni , most derült ki , hogy  hónap végén megyünk Korzikára , most kezdem s.o.s összerakni az utat .

Nem találtam részletes útikönyvet a szigetről , hol tudnék ilyet venni ? 

Kb milyen kaja , és üzemanyag árakkal érdemes számolni ?

Köszönöm a válaszokat .

MmeErrant Creative Commons License 2015.07.15 0 1 4389

Van úgy, hogy a legkézenfekvőbb dolgok nem ugranak be! Jó utat és jó nyaralást! 

Előzmény: csacsi1899 (4388)
csacsi1899 Creative Commons License 2015.07.15 0 1 4388

Mme: Köszönöm a segítséget. Valamiért nem jutott eszembe, hogy arra googlizzak, hogy "la carte de randonnée les calanques de piana", de így tényleg vannak térképek. :)  

kofic: köszi neked is! Jó a link, meg fogjuk nézni élőben is.

Capu Rossu is tervben van, de az teljesen világos a google mapsból is, hogy hol kell parkolni, illetve onnan merre induljunk.

Szóval a szkenneléssel ne fáradj, szombaton már amúgy is úton leszünk! :)

kofic Creative Commons License 2015.07.14 0 1 4387

Remélem működik a link! Én ezt az utat kedvelem a legjobban. Ha körbefordulsz, ott van az az ikonikus szikla , az út mellett a sziklában -az üveg mögött- egy kegyhely, és jól látszik a lépcsősor kezdete is. Ezekről nagyon könnyen be lehet azonosítani. A nagyobb gondot a parkolás fogja okozni ebben az időszakban. 

A másik kedvencem ezen a környéken a Capu Rossu. Ehhez kicsit többet kell sétálni, a vége picit zihálós, de az egész öbölre remek a kilátás. Régebben tettem fel róla képeket is. Hétvégén áttúrom a térképeimet, ha találok olyat ami jó neked, akkor beszekennelem azt a részletet. De nem kell ennyire túlaggódni, nagyon könnyen megtalálható helyek ezek. Vagy csak egyszerűen leülsz oda, ahol kedved leled egy  kövön. Ahogy a ravaszdi William mondotta : Ahogy tetszik . 

https://www.google.de/maps/@42.24739,8.656674,3a,75y,215.69h,85.41t/data=!3m6!1e1!3m4!1sU0NO6y0TDngWI3CMiWWIsg!2e0!7i13312!8i6656?hl=de

Előzmény: csacsi1899 (4384)
MmeErrant Creative Commons License 2015.07.14 0 2 4386

la carte de randonnée les calanques de piana              így még jobb

MmeErrant Creative Commons License 2015.07.14 0 0 4385

"randonnée les calanques de piana"    Guglizz rá, a képek alatt kihoz pár túrautat. Naplementét ki ne hagyjátok itt!!!!!!!!

csacsi1899 Creative Commons License 2015.07.14 0 0 4384

Köszönöm szépen a választ Mme!

Lehet félreérthető voltam, de én csak kisebb túraútvonalak térképeit keresem, ezért is kérdeztem a túrakönyvet.

A GR-20-ról találok is milliót, de az ilyen kisebbekről nem. 

Amit dobtál linket, ott van egy jó kis összefoglaló egyébként, de még mindig nem az igazi:

http://www.visit-corsica.com/en/infotour/formvitineraires/23227/Activities/Sports-and-outdoor-activities/Walks-and-hikes 

A les Calanches-sel kapcsolatban konkrétan arra gondoltam, amit ercsibe írt 2008-ban, hogy

"A túrakönyv 3 utat ír a Calanches bajárásához, a túrák kombinációja 4,5 óra. Bennünk a Chemin des Muletiers hagyta a legményebb nyomokat. Először nem találtuk a Piana felőli végén a feljáratot, aztán gondoltam egy nagyot, és a (papírzsepik alapján) WC-nek használt ösvényen elindultunk felfelé, hátha az az. ÉS bingó, mert az volt. Gyorsan feljutottunk az út feletti sátaútra, ahonnan P.A.Z.A.R. volt a kilátás és leírhatatlanok a színek és az alakzatok."

Szóval gondoltam van valami térkép a neten, ahol látom ezt a három utat.

De szerencsére ha nem találok se dől össze a világ, majd helyben megoldjuk. :)

Előzmény: MmeErrant (4383)
MmeErrant Creative Commons License 2015.07.14 0 1 4383

Szia!   korzika.lap.hu Térképet tudsz venni boltban, újságosnál. Helyi kis térképet, tájékoztatókat adnak "office tourisme" irodákban. http://www.visit-corsica.com/ és még számtalan oldal.

Ne kilométerben számoljatok, hanem órákban. :) (Átlag 40-50km/h.) Készüljetek a tömegre augusztusban! Ha nézelődni akar a sofőr, inkább álljatok félre, de ne autózzatok tekingető üzemmódban!!!

Nem tudom hogyan kerested a neten, hogy nem találtál térképet!? google: carte corse

Ha azt hallod itt, hogy les Calanques az csak egyet jelent. Piana. De lehet, hogy csak én vagyok tájékozatlan.

Jó nyaralást! Mme

Előzmény: csacsi1899 (4382)
csacsi1899 Creative Commons License 2015.07.11 0 0 4382

Sziasztok!

Már három éve tervezzük a Korzikai nyaralást, de eddig mindig más desztináció nyert helyette, végre azonban eljutunk a szigetre.

A topicot hellyel közzel átolvastam, de lenne egy kérdésem:

Kerestem neten a  Rother Wanderführer - Korsika túrakönyvet, amit többen ajánlottak itt, de nem járok sikerrel.

Gondolom Korzikán szupermarketben meg lehet venni, de igazából nem is biztos hogy kellene, mert nem nagy túrákat tervezünk, csak ilyen alap dolgokat, hogy Ninu tó, Calanches, stb.

Na szóval a kérdésem: Ezekhez kell túrakönyv, vagy helyben a tourist officeokban adnak valami ingyen térképet? (Ugye a Calanchesen három útvonal is van pl.)

Vagy csak kövessük az embereket? :)

Neten esetleg valami olyan oldal ahol ezek össze vannak szedve térképpel?

(Kerestem, de nem találok)

brigó001 Creative Commons License 2015.06.03 0 0 4381

Én azt mondom nem kell feladni :-) Bár mi most előszezonban voltunk,  pár nappal előtte vettük a jegyet mert munka ügyében ugyanígy voltunk mint te. Valóban drágább volt, mintha előbb megvettük volna,  de így is megérte mert csodás volt Korzikán :-) Francia kikötőből indultunk este,  hosszú az út,  így aludtunk a nyílt tengeren. Marseille-ből mentünk volna eredetileg,  de jóval drágább és hosszabb út, ezért Toulonba átautóztunk, így kevesebb lett. Barátunk Korzikán dolgozik és eddig hazajutottak mindig,  de B verziónak ott van Genova,  onnan is indul komp, ha Livorno nem jön össze... Sakkoztunk mi is az indulási és érkezési helyekkel, ha kis autózás még belefér össze jön az! De Olaszország sem rossz ha minden kötél szakad. 

Előzmény: pfly (4379)
szofi762 Creative Commons License 2015.05.27 0 0 4380

Ha már mindenképp így tudsz csak menni akkor legalább ne péntek-szombat legyen! Ezek a napok a turnusváltás miatt nemcsak drágábbak de nagyon zsufik. Kedd/szerda környékén sokkal jobb esélyekkel kapsz jegyet a kompra! Amúgy meg max. eltöltesz 1-2 napot a környéken, Livornotól délre nem olyan rossz a tengerpart...

Előzmény: pfly (4379)
pfly Creative Commons License 2015.05.27 0 0 4379

Hát nem tom akkor hogy lesz. mert, ténleg olyan szinten tudok elszabadulni.Hogy idézöjelben, löttyen az agy hogy elég mindenböl, és ajtó becsuk,telefon kikapcsol. És mig kiállok a kocsival csak addig ne találjon meg senki-)))). De ténleg. Szóval akkor csak a vak szerencse a kompjegyre?? Hát nem jol hangzik. Eddig a görögországot jártuk korfu,thassos ilyesmik.Ott nem volt gond,kistársaságok mindig lehetett ráállni a hajora jövet ,menet. És igazán azért kb egy ezres uton szerintem kiszámithatatlan hogy mi jön közbe odáig. Azért aki válaszolt annak , köszke.-))).

szekelypeti Creative Commons License 2015.03.13 0 0 4378

Jó látni embereket a kávéológiáról :-) Köszönöm a választ.

Előzmény: lali.hu (4377)
lali.hu Creative Commons License 2015.03.12 0 0 4377

Augusztusban szerintem esélytelen. Az aránylag kevés szálloda és a lassú közlekedés miatt még június-júliusban is sok idő elmenne vele. 

Előzmény: szekelypeti (4376)
szekelypeti Creative Commons License 2015.03.05 0 0 4376

Üdv mindenkinek! Idén augusztusra tervezünk négyen egy tíznapos korzikai nyaralást.

Nem ismerem a helyi viszonyokat, talán tudtok segíteni. Ha szállodában szeretnénk minden nap aludni, érdemes szobafoglalás nélkül elindulni a szigeten azon az elven, hogy ahol ér minket az este, majd ad-hoc keresünk szobát a helyi szállodákban, vagy ilyenkor nulla az esély, mert minden tele van?

Előre is köszönöm a segítséget!

Christy666 Creative Commons License 2015.02.28 0 0 4375

Sziasztok !

Eredetileg Szicíliába készültünk , de nézegetve a képeket Korzika lett belőle :-)

Most kezdem összerakni az utat , és olvasva itt a hozzászólásokat, lenne jó pár kérdésem .

Szerintetek egy körutat milyen irányban érdemes kezdeni Korzikán ( van a valami ésszerű , és praktikus irány , útvonal )

Tudtok e ajánlani igazi  kevés turistás ,  " viszonylag " érintetlen falut , helyet , öblöt ( ami téged megfogott ) 

Sátorral megyünk július végén , és spontán dolgok lesznek , kapok e így  sátorhelyet , ha nem , nagyon problémás e a vadkemping ? Legolcsóbb és vadregényesebb kempingek ?

Július végén van e embertömeg , és folynak e a helyi patakok vagy kevés a víz ?

Tudtok e olyan helyet ahol lehet túra lovagolni ?

Köszönöm előre is válaszokat :-)

cheezey Creative Commons License 2015.02.19 0 0 4374

köszönöm a tippet!

Előzmény: MmeErrant (4372)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!