Keresés

Részletes keresés

Chino-San Creative Commons License 2009.08.10 0 0 3482
ez rendszeresen lesz ezentúl szombatonként?
Előzmény: Dj. Adalberto (3479)
CrazyAngel Creative Commons License 2009.08.08 0 0 3481
tanárként is az:)
igaz, én csak egy son órát élvezhettem végig, de ahhoz az ő stílusa nagyon passzolt ( ez amolyan zsigeri megérzés csak, de rég láttam embernél ilyen mértékű finomságot és határozottságot együtt, engem magával ragadott, nem volt harsány, mégis figyeltél rá...hát, igazából akkor és ott sem találtam rá megfelelő szót..egyszerűen nem tudtál nem rá figyelni...és ez nem csak az én véleményem volt...a korábban belinkelt youtubeos video semennyire nem mutatja ezt meg
Előzmény: Törölt nick (3461)
kheiron Creative Commons License 2009.08.08 0 0 3480
A tagolás csiszolásán kívül nem ártana a kétszer berakott első bekezdést is javítani. :-))))

De tetszik, jó amit írtál.
Előzmény: Greg145 (3478)
Dj. Adalberto Creative Commons License 2009.08.08 0 0 3479
Sziasztok!

Placc Terasz Salsa Party ma este (Aug. 8. szombat.)
Kezdés: 22-órai kezdettel.
Belépés: ingyenes

Megközelítés:

A Nemzeti Színház előtti hajóorrban ( a színház bejáratától kb 10 méterre), a Duna és a Soroksári út közötti területen.
Cím: Budapest, IX. kerület, Bajor Gizi park 1.

Gépkocsival

Könnyű parkolás a szervízúton vagy Művészetek Palotája mellett.

Villamossal

A Jászai Mari térről, illetve a Vágóhídtól induló 2-es, valamint a Baross tér felől érkező 24-es villamosról a színház melletti Vágóhíd utcai megállóban kell leszállni. A Bécsi úttól induló 1-es villamosról pedig a Lágymányosi hídi végállomásán.

HÉV-vel és autóbusszal

A Boráros térről több jármű is közlekedik a Placc felé: a csepeli HÉV, illetve a 23-as, piros 23-as és 54-es autóbusz megállója szintén közel van.

Kapcsolat:

Web: http://www.placcterasz.hu
http://www.adalberto.hu

Telefon: 06 309 616 333
E-mail: info@placcterasz.hu

Mindenkit várunk szeretettel.
Greg145 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 3478
Sziasztok,

Először is, ha jön valaki érdeklődni, a saját reklámon túl nyugodtan tolhatjátok neki ezt a linket, nemrég írtam:
http://www.salsalovers.hu/hogyan-kezdd/
Még csiszolok a tagoláson, mert elég sok lett, tőlem nem szokatlanul.

Másik téma: vasárnap Holdudvar, DJ T-Bee-vel, ha van kedvetek, gyertek!
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.07 0 0 3477
És mikor nyitod meg a tánciskoládat? Már igazán ideje volna...
Előzmény: Chino-San (3474)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.07 0 0 3476
Ja, pont a padlóról akartam írni a Rio kapcsán is: korábban aszittem, tán cska én vagyok a betonra ennyire érzékeny, h ha tánc után véletlen nem kapom meg a szokásos esti maszírozást :-), amit pedig iylenkor különösen úgy érzem, h az nekem igenis jár, akkor két napig fáj a féllábam; és a beszélgetések során kiderült, h ez sok lánynak probléma, h a beton után fáj a lábuk, főleg a térdük.
Szeretem a Riot, de oda sajnálom a jobb cipőket, szandálokat felvenni, külön ide vettem egy nyúzhatót (ami viszont annyira bevált utcainak is, h már ezt is kezdem betontépésre sajnálni :-))). Viszont borzalmas érzés, amikor fordulnék, és a cipő (meg benne a lábam) nem mozdul, mert tapad a betonon. Márpedig ezt pl kungfun v swingen külön is hangsúlyozta a tanár, h nem szabad a lábat kicsavarni, mert tönkretezsi az ember térdét. És hát fáj is .-(
Előzmény: Chino-San (3472)
gyuro Creative Commons License 2009.08.07 0 0 3475

ööö..jól emlékszem, hogy ruedáztál is vele? :)

ha nem vele, akkor valamelyik másik ismert személlyel biztosan :)

jah, atádra mész?

Előzmény: Chino-San (3474)
Chino-San Creative Commons License 2009.08.07 0 0 3474
most, hogy mondod. én is Seo Fernandez tanítványa voltam.((c:§
Előzmény: gyuro (3473)
gyuro Creative Commons License 2009.08.07 0 0 3473

én meg attól megyek a falnak, amikor beírja valaki, hogy tanult pölö Israel Gutierreztől, vagy Seo Fernandeztől, vagy más ismertebb táncostól, oszt' annyi történt csak, hogy volt egy Cubamemuchon ezer másik emberrel, s részt vett valamelyik nagyobb név által tartott órán jósokadmagával...

nekem kicsit hiteltelennek tűnik így ez a kijelentés, de lehet, hogy én vagyok kukacoskodó :)

Előzmény: bandikaa (3458)
Chino-San Creative Commons License 2009.08.07 0 0 3472

voltam tegnap az uszálystrandos bulin.

a zene jó volt. főleg az elején. volt sok timba, azt csípem nagyon.(c:§

a padló viszont táncolhatatlan (valami gumiborítás van rajta), azt az egy csíknyi farostlemezt leszámítva.

részemről a továbbiakban felejtős - ha csak nem csinálnak valamit a talajjal.

Chino-San Creative Commons License 2009.08.07 0 0 3471

köszi, de nem csak egy workshop keretében szeretném. (meg akkor amúgy is épp nyaralni fogok "sajnos".(c:§)

valamint

láttam már Gertit és Attilát sont táncolni. én ezt kifejezetten tőlük szeretném tanulni.

Előzmény: bandikaa (3468)
gyuro Creative Commons License 2009.08.06 0 0 3470
chino basszus, hol meg nem fordultál... :)))
Előzmény: Chino-San (3460)
bandikaa Creative Commons License 2009.08.06 0 0 3469
Igen, Menyhért Attiláról is szinte csak jót lehet hallani, viszont a calientések közül is sokan szépen el vannak szállva maguktól...

Ja, még egy felejtős név: Kovács Gabriella, Oktogon tánciskola. Elragadó személyiségnek tűnik (elsőre), de tanárként duplanulla.
bandikaa Creative Commons License 2009.08.06 0 0 3468
Ha Sonra vágysz, hajrá: Son workshop (igen, ez reklám :) )
Előzmény: Chino-San (3464)
Desire Creative Commons License 2009.08.06 0 0 3467
Nagyon köszönöm.
Chino-San Creative Commons License 2009.08.06 0 0 3466

az majd kiderül.

nem biztos, hogy mind indul.

nem biztos, hogy mind megfelelő időpontban lesz.

nem biztos, hogy mind tetszeni is fog. (nem mindegyiket próbáltam még.)

de ha belefér, akkor mindet szeretném, igen.

Előzmény: Z83 (3465)
Z83 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 3465
Ezt mind egyszerre?
Előzmény: Chino-San (3464)
Chino-San Creative Commons License 2009.08.06 0 0 3464

szeptembertől én részemről ezt szeretném:

salsacaliente: style, partnermunka, son (ha lesz kezdő)

barto y beige: salsa (Szittyánál)

salsa con timba: rumba (meg még esetleg más. még nem jártam náluk, de a rumba óráikról nagyon jókat hallottam. meg eleve nincs is máshol sehol rendszeresen rumba...)

jó lenne folytatni a calit is, meg érdekelne egy kis hip-hop, WCS, reggaeton, stb. stb. (c:§ de ezeket már nem tudom hova, mikor préselem be.

Törölt nick Creative Commons License 2009.08.06 0 0 3463
Olvass vissza.
Előzmény: Z83 (3462)
Z83 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 3462
Sziasztok, engem is érdekelnének a szeptemberben induló tanfolyamok Budapesten!
Táncmúlttal nem rendelkezem ezért csak a teljesen kezdő csoport jöhet szóba.
Jelenleg partnerem nincsen, de gondolom az első pár alkalommal az alaplépések elsajátításakor nem feltétlen szükséges.
Szóval, ha valaki kezdő tanfolyam indulásáról tud vagy hasznos tanáccsal tudna bíztatni az írjon.
Zoli
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.06 0 0 3461
Endre kellemes táncos, és emberileg is az. Tanárként? Ki kell próbálni, nemtom.

Pozitívan egyvkit emelnék még ki az elhangzottakhoz: Lalasalsa, a jól tanított salsán túl nagyon jó kis közösség van. Nincs agyonhirdetve, de szájhagyományból terjed már -sztem már több mint 10 éve, és nem véletlen :-)
www.lalasalsa.hu
Vonalasban meg Franklin :-) Ezerrel, ezereggyel, millióval :-))))

Képzeljétek, mit láttam: Eladó -ez van a Brooklynra írva :-(((((((((((
Chino-San Creative Commons License 2009.08.06 0 0 3460

akiket én elsősorban ajánlanék (ha most kezdeném, hozzájuk mennék. meg amúgy is!(c:§):

http://www.salsacaliente.hu

a vezető tanár Menyhért Attila, aki szerintem Mo. egyik legjobb (ha nem A Legjobb) kubai salsása és mindemellett tanítani is tud. és itt a többi tanár, Gerti, Bea, Edina, Gergő is nagyon jó, mint táncos és mint tanár egyaránt. (ez sok helyen csak a vezető tanárról mondható el.) Attila a tanítványokat is nagyon egyben tartja, nagyon jó, összetartó a közösség is, bár viszonylag kicsi.

http://www.youtube.com/watch?v=iJHQmWCg3WM

http://www.youtube.com/watch?v=npfISbVs9C0

http://www.youtube.com/watch?v=bzJUccJZ8Wc

szintén nagyon jó táncos még Ladányi Zoltán, de ő tanárként és főleg emberként, már nehezebben elviselhető. http://www.puntocubano.hu/

http://www.youtube.com/watch?v=OWXZ85qv4ow&feature=related

jó szívvel ajánlom még a Barto y Beige-t is, azon belül Mándoky Szittyát és Bayer Vicát. ők mindketten kiválló táncosok és tanárok.

(Szittyáról nem találtam videót, csak Vicáról: http://www.youtube.com/watch?v=kgCT5WMGab4&feature=related a férfi partnere Drimba Peti, szintén itt tanít.)

a nem régiben hozzájuk csatlakozott tanárok közül Bardach Istvánt és Rostási-Szabó Zsófit.

nekem a Bandika által ajánlott Kovács Endre nem igazán meggyőző. de élőben még azt hiszem nem láttam táncolni, nem voltam az óráján, szóval simán lehet, hogy csak ez a video ilyen semilyen.

http://www.youtube.com/watch?v=5sdj_F8dYHQ&feature=related

ami neked most fontos lehet még:

nyár van. ilyenkor igazi kezdő tanfolyamok nem indulnak. jellemzően intenzív, gyorstalpaló kurzusokat tartanak, de az úgy is kevés lesz, ha igazán beleszeretsz a salsába.(c:§

szeptembertől viszont szinte minden tánciskola szokott kezdő tanfolyamokat indítani.

Desire Creative Commons License 2009.08.06 0 0 3459

Nagyon köszönöm a részletes információt!

Próbálkozni fogok.

Előzmény: bandikaa (3458)
bandikaa Creative Commons License 2009.08.05 0 0 3458
Hát, ha lány vagy, akkor a Loca nem jó (most)... :(

1001, akkor lássuk a listát:
Kerülendők:

Salsa Diabolica (avagy Diabólica), és az összes hely, ahol ők tanítanak.
Okok: A lényeg a lehúzás, kb 2 év alatt tanítanak meg annyi anyagot, ami normálisan 3/4 év lenne.
A fiúkat nem tanítják meg vezetni, de az überultracomplicadokat minden mennyiségben beléjük verik, ha le tudják vezetni, ha nem. (Überultracomplicado alatt értendő: Olyan figurák, amiknek kb az a céljuk, hogy egy figurán belül minél többször kitörjön a lány keze.) Szó szerint nézni is rossz, amit csinálnak.
Zeneiség nem sok van, erőszakos übermacsó hozzáállás annál több.
A lányok többsége vezethetetlen és önjáró, nem tudnak követni.

Carmen és gyermekei: Egy valaha nagynevű iskola volt, szétesett, az összes normális tanár elhúzott, és saját név alatt próbálkozik, több-kevesebb sikerrel.
A tapasztalataim kevés kivétellel rosszak, ugyancsak igen nehezen vezethetőek a lányaik, a fiúkról nem tudok nyilatkozni :)

Ha jól tudom, a Barto i Beige is carmengyerek, Szittya órái állítólag jók. Én speciel nem az ő óráját próbáltam ki "időponthiba" miatt. Ahol voltam, az elképesztően gagyi csoport volt, állítólag két éve táncoltak, de a szintjük egy gyenge kezdő III lehetett. Követésről nem is hallottak a lányok.

FONTOS: A fentiek nem általánosítások, minden iskolában lehet jó táncost találni, de ez jó tanár nélkül ritka, mint a fehér holló.

Ezeken kívül, inkább általában: Nagyon messziről kerüld el az olyan "tánctanárokat", akik az "iskolájuk" honlapján nagy mellénnyel hirdetik, hogy 2-3 éve táncolnak :)

Próbáld ki:

A Fuerte esetleg bejöhet, próbáld ki. Nagy csapat, jók a tanáraik, és a táncosaik sem mennek a szomszédba tudásért :)

Vannak Carmenből kivált, viszonylag jó iskolák, a Menta Stúdiót pl merem ajánlani, de ez speciel egy pici iskola, nagy csapatra ne számíts.

A király még mindig a Salsa Loca. Az egyik srác kb poénból végigpróbálta szinte az összes tanárt Bp-n, de azt mondta, nem bírt olyan jó tanár találni, mint Kovács Endre.
Előzmény: Desire (3456)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.05 0 0 3457
De nyugodtan leírhatod, h hova ne. Egyrészt szólásszabadság van, másrészt nicket perelni? (Van róla konkrét tapasztalatom: engem is fenyegetett itt egy idióta, röhögtünk rajta egyet a moderákkal, oszt annyi. Mintha még tace-pao is lenne róla.)

Másrészt télleg a legjobb módszer végigjárni a próbaórákat, és akkor könnyebben kiderül, mert van saját tapasztalat. Mondjuk, már az is érdemi infó, ahol nem engedik az ingyenes első órát...
Előzmény: bandikaa (3455)
Desire Creative Commons License 2009.08.05 0 0 3456
Köszönöm.

Tulajdonképpen talán a legfontosabb szempont, hogy jó társaságban és jó hangulatú helyen, jól megtanuljak salsázni.
Keresgélek...

Egyébként lány vagyok, így a fiúhiányos állapotokon nem javítok.
Előzmény: bandikaa (3455)
bandikaa Creative Commons License 2009.08.05 0 0 3455
Szia, hely az van kismillió, sőt, annál is több.
JÓ hely viszont édeskevés akad.

Ebben tanácsot adni sajna nagyon nehéz, mindenki végigjár két-három- ... - húsz sulit, mire megtalálja a neki megfelelő tanárt, csoportot, helyszínt.
Utána meg persze arra helyre esküszik, ahol megragadt.

Az is komoly szempont, hogy mi számít jobban: A nagy társaság, az árszínvonal, avagy éppen az, hogy normálisan megtanulhass salsázni. Ezek közül kettőt összehozni egy iskolában igen nehéz, hármat meg pláne :)

Igazság szerint azt kellene leírnom nekem is, hogy hova NE menj, de sajna ez nem megy, joggal perelnének be...

Akit meg én ajánlanék, sajna nyilvánosan nem tanít, de van egy tánccsoport, amit vezetget, és állandó fiúhiánnyal küzd, be lehet csatlakozni, magánórán felzárkóztat: www.salsaloca.hu
Előzmény: Desire (3454)
Desire Creative Commons License 2009.08.05 0 0 3454
Sziasztok! Tudnátok olyan helyet ajánlani, lehetőleg belvárosit, ahol salsát lehet tanulni. Jó hangulatú klubbot, vagy iskolát keresek.

Elnézést, ha már volt róla szó, de nem tudom visszamenőleg elolvasni az összes hozzászólást.

Segítségeteket előre is köszönöm.
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.05 0 0 3453
Na, Csinoska, tegnap beszéltem egy LA-ssel, neki jó volt, Melissától elolvadt, de az ígértek és tartottak közötti különbséget ő is említette, és h nem így kellene hirdetni.
Előzmény: Chino-San (3451)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!