Keresés

Részletes keresés

nettomazsola Creative Commons License 2011.12.03 0 0 903

hat ebben az undorito szürkesegben egyik varos sem vonzo ... de azert szerintem tetszeni fog. nyaron mindenkepp sokkal kellemesebb!

Előzmény: Normogo (901)
nettomazsola Creative Commons License 2011.12.03 0 0 902

mi az "igazi"??

nekem pl a csirkes ... akkor is ha nem az az igazi, de en azt szeretem.

az ultimativ "igazi"  = http://www.figls.at/

pont olyan, mint mashol ... de ez van kikialtva igazinak.

jo kis osztrak ettermek vannak ... ha mentek a "Spittelberg" piacra, a MQ környekere ( egyebkent is Becsben a legjobb hely) akkor ott a környeken rengeteg JO etterem van.

Burggasse es környke.

ezek kiprobaltan nagyon jok;

Witwe Bolte“

http://www.witwebolte.at/witwebolte/index.php

"Zu den 2 Lieserln"

http://2lieserln.at/

Előzmény: Yv (900)
Normogo Creative Commons License 2011.12.03 0 0 901

Köszönöm!

Megnézzük, ha megtetszik Bécs, biztos megyünk még oda nyáron, ez a Naschmarkt különben sem hagy nyugodni :-)

Előzmény: nettomazsola (896)
Yv Creative Commons License 2011.12.03 0 0 900

szia!

esetleg valami jó kis osztrák kajáldát nem tudsz ajánlani?:) 10-én megyünk vásározni és a srácok igazi bécsi szeletet szeretnének enni. pár éve találtunk egy kis éttermet valami kis utcában, de sajna már tavaly sem találtunk oda vissza.

köszi!

Előzmény: nettomazsola (894)
nettomazsola Creative Commons License 2011.12.03 0 0 899

az egesz belvaros.

GRABEN!

a Rathaus elötti "igazi" piac a legnagyobb, de nem a legszebb - szerintem.

en betettem mar ide is, "oda" is joparszor linket a piacokrol, nem tudom neked milyen nyelven kell. magyarul is van biztos csomo info a neten.

Előzmény: tavasz21 (898)
tavasz21 Creative Commons License 2011.12.03 0 0 898

Hol a lexebb a karácsonyi kivilágítás? A városházán? Hamarosan ott leszek. mi a legszebb amit meg kell nézni most? 1-2 órám lesz ilyenre csak.

Előzmény: nettomazsola (897)
nettomazsola Creative Commons License 2011.12.03 0 0 897

gyors = olcso. ne kerdezd miert irtam el ...

nettomazsola Creative Commons License 2011.12.02 0 0 896

közben megtalaltam;

http://www.yelp.at/biz/kebab-la-diva-koc-wien

vasarnap is nyitva 11h - 21h-ig

Jay-X Creative Commons License 2011.12.02 0 0 895

Naschmarkt: valóban jó, de kiülve az igazi, szerintem próbáld be tavasszal :)

Előzmény: Normogo (885)
nettomazsola Creative Commons License 2011.12.02 0 0 894

hat a belvaros az sosem a gyors etnik kajakrol hires ...

az egyetemhez közel van a kedvenc törököm a 9. kerületben. megprobalom megtalalni es ugy leirni, h te is megtalald.

holnap raer? akkor bejelölöm terkepen.

Lichtensteinstraße - Berggasse majdnem sarok a buszmegalloban.

nem garantalom, h vasarnap nyitva van! szombaton 11h-töl!

ha nem felejtem el, holnap vegülis elmehetek arra, közel lakom hozza.

Előzmény: Normogo (893)
Normogo Creative Commons License 2011.12.02 0 0 893

Köszönöm a gyros választ :-)

Mégis van valami tuti hely a belváros környékén, ami a kedvenced, gondolom az egyetemek mellett lehet relatíve olcsó és jó gyrosos.

Előzmény: nettomazsola (887)
nettomazsola Creative Commons License 2011.12.02 0 0 892

ha van kerdes, akkor kerdezz nyugodtan. meg este benezek.

Előzmény: Wildfell22 (891)
Wildfell22 Creative Commons License 2011.12.02 0 0 891

Tavaly már voltunk ilyentájt,jók a tapasztalatok.Köszönjük a segítséged.Szombaton megyünk,mert így lett befizetve.Most állítjuk össze a részletes útitervünket.

Előzmény: nettomazsola (889)
nettomazsola Creative Commons License 2011.12.02 0 0 890

egyebkent a Naschmarkt tavasszal + nyaron + összel elmeny a rengeteg kiülös "kocsma", eves, ivas miatt.

vissza kell jönni ... ilyenkor a karacsonyi piacokon, muzeumokon kivül nem sok elvezhetö van a varosban.

nettomazsola Creative Commons License 2011.12.02 0 0 889

akkor jo helyre jöttök! nagyjabol minden mindenhol tolokocsival megközelithetö. összes metroban van lift, jardak sarka egeszen alacsony v nincs.

ha a karacsonyi piacra akartok menni akkor szombaton irtozatos tömegnyomor mindenhol!

menjetek vasarnap ha tudtok. a pentek - szombat este szörnyü!!

mikor jöttök?

idöjaras;

http://wetter.orf.at/wie/reportdetail

vasarnapra 10C - 14Cot mondanak! az mar kellemes. holnap kicsi esö.

Előzmény: Wildfell22 (888)
Wildfell22 Creative Commons License 2011.12.02 0 0 888

Köszi szépen.Csak azért fontos tudnunk,mert elektromos tolókocsival közlekedik egyikőnk.:-)

Előzmény: nettomazsola (886)
nettomazsola Creative Commons License 2011.12.02 0 0 887

Naschmarkt vasarnap teljesen zarva.

a közelben is van egy karacsonyi piac ami jo  a Karlskirche elött.

kebab 3 perc jarason belül barhol a varosban. mondjuk erdemesebb a külsö kerületekben "igazi"t enni, de nagyjabol mindenhol jo.

nettomazsola Creative Commons License 2011.12.02 0 0 886

undorito.

hideg, szürke, szital, stb. most.

allitolag a hetvegen jobb lesz.

Előzmény: Wildfell22 (884)
Normogo Creative Commons License 2011.12.02 0 0 885

Kicsit elszomorodtam...

Most megyünk először Bécsbe vasárnap, egy adventi utazás szervezett keretei közt. Az adventi vásár mellett leginkább a Naschmarkt érdekelne. Eddig készültem is rá nagyon, mert sok jót hallottam róla, erre most olvasom, hogy vasárnap zárva :-(

Meg tudnátok mondani, hogy ez advent vasárnapra is vonatkozik, vagy lehet, hogy most nyitva lesz?

Olyan jó lenne!

Ha mégis zárva van, ebédelni érdemes elkószálni arra (gyros, kebab témakörben gondolkodunk)?

Wildfell22 Creative Commons License 2011.12.02 0 0 884

Kedves bécsi segítség!Meg tudnád mondani milyen az időjárás most Bécsben?Esik az eső?Szitál?Esetleg zápor van?Nézem a neten az előrejelzéseket,de jobb,ha Te,mint ott élő az igazat látod :-)Köszönöm szépen!

Előzmény: nettomazsola (883)
nettomazsola Creative Commons License 2011.12.01 0 0 883

jol.

Előzmény: Jay-X (882)
Jay-X Creative Commons License 2011.12.01 0 0 882

Egyszer kell érvényesíteni, rányomja a dátumot meg az időt, onnantól ketye ga 24 óra (ha jól tudom).

Előzmény: Angela4 (881)
Angela4 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 881

Sziasztok,

Még egy kérdés tömegközlekedéssel kapcsolatban. Ha megvesszük a napijegyet a tömegközlekedésre, elég ha a jegy nálunk van, vagy valamilyen úton-módon ezt folyamatosan érvényesíteni kell  minden beszállásnál metrón is villamoson is? Ha érvényesíteni kell, leírná valaki, hogy kell ezt megtenni metrón is és villamoson is. Mo-n is ritkán használom a helyi tömegközlekedést (csak a helyközit, de a teljesen más), ezért már azt se tudom nálunk, hogy működik, de itthon meg tudom kérdezni, németül viszont nem tudok, sajnos.

Előre is köszi a segítséget!
Üdv: Angéla

nettomazsola Creative Commons License 2011.11.29 0 0 880

fogalmam sincs. en is kerestem, nem talaltam.

Előzmény: bvideo (879)
bvideo Creative Commons License 2011.11.28 0 0 879

Szia, még mindig a segítségedet szeretném kérni abban, hogy hol találhatnám meg azt a leírást (táblázatot, vagy PDF-et), mely tartalmazná a bécsi műemlékek falára kihelyezett táblák jegyzékét. Segítséged  előre is köszönöm!

Előzmény: nettomazsola (828)
nettomazsola Creative Commons License 2011.11.25 0 0 878

ebböl mar volt vita. szerintem ez csak az osztrakokra vonatkozik, de soha az eletben nem lattam, h ellenör kert volna barmi papirt. mondjuk ha egy gyerek nagyon "hatareset" es ker töle igazolvanyt akkor nem tudom mi van.

a "gyerekjegy" - szerintem - mindenkepp oke ha tanulo.

atallithato angolra is, ha ugy egyszerübb;  http://www.wienerlinien.at/eportal/ep/channelView.do/channelId/-31780/pageTypeId/9083

"An Sonn- und Feiertagen, am Allerseelentag, am 15. November sowie zu den im Wiener Schulgesetz festgelegten Ferien fahren alle Kinder bis zum 15. Geburtstag auf den Wiener Linien gratis"

alle ... = minden gyerek ... nyomtasd ki es lobogtasd!

Előzmény: dokizsuzsa (877)
dokizsuzsa Creative Commons License 2011.11.25 0 0 877

hali

olvasom: 15 év alatti gyermekeknek ingyenes a tömegközlekedés vasárnap, ünnepnapokon  és iskolai szünetekben

ez csak az osztrák gyermekekre érvényes vagy eu-s állampolgárokra is? 

illetve az érdekelne még,hogy 16 éves tanulónak felnőtt napi jegyet kell venni,vagy van valami kedvezmény?

köszönöm a választ

Big big fish Creative Commons License 2011.11.24 0 0 876

Értem már a neved eredetét, nem ismertem az internetto-t. De ennek ismerete nélkül is jól hangzik a neved. :-)

Akkor csak egy pár nappal maradtunk le a díszkivilágítás felkapcsolásáról. No nem baj, biztos, hogy megyünk még Bécsbe, a kisfiamnak nagyon tetszett a város. Pedig milyen jól nézhet ki a Hotel Bristol (remélem jól emlékszem) oldalán lévő hatalmas piros szalag + masni kivilágítva, meg persze a sétálóutca fényei is. Megyek keresem a másik topikba feltett képeidet. :-)
Köszi az infókat.

(A facebook-os fazont nem értem, hogy miért jó tavalyi képekkel megtévesztő infókat adni? Mondjuk engem nem tévesztett meg, mert fényévenként járok a facebookra, én saját magam logikáztam ki tévesen a dolgokat. :-) )

Előzmény: nettomazsola (869)
gogog Creative Commons License 2011.11.24 0 0 875

Köszi neked is, megjegyeztem a Kis Tirol címét. Hát napi vendég nem leszek, de egy próbát megér.

Előzmény: Törölt nick (874)
nettomazsola Creative Commons License 2011.11.24 0 0 873
Előzmény: nettomazsola (872)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!