pont olyan, mint mashol ... de ez van kikialtva igazinak.
jo kis osztrak ettermek vannak ... ha mentek a "Spittelberg" piacra, a MQ környekere ( egyebkent is Becsben a legjobb hely) akkor ott a környeken rengeteg JO etterem van.
esetleg valami jó kis osztrák kajáldát nem tudsz ajánlani?:) 10-én megyünk vásározni és a srácok igazi bécsi szeletet szeretnének enni. pár éve találtunk egy kis éttermet valami kis utcában, de sajna már tavaly sem találtunk oda vissza.
Tavaly már voltunk ilyentájt,jók a tapasztalatok.Köszönjük a segítséged.Szombaton megyünk,mert így lett befizetve.Most állítjuk össze a részletes útitervünket.
Most megyünk először Bécsbe vasárnap, egy adventi utazás szervezett keretei közt. Az adventi vásár mellett leginkább a Naschmarkt érdekelne. Eddig készültem is rá nagyon, mert sok jót hallottam róla, erre most olvasom, hogy vasárnap zárva :-(
Meg tudnátok mondani, hogy ez advent vasárnapra is vonatkozik, vagy lehet, hogy most nyitva lesz?
Olyan jó lenne!
Ha mégis zárva van, ebédelni érdemes elkószálni arra (gyros, kebab témakörben gondolkodunk)?
Kedves bécsi segítség!Meg tudnád mondani milyen az időjárás most Bécsben?Esik az eső?Szitál?Esetleg zápor van?Nézem a neten az előrejelzéseket,de jobb,ha Te,mint ott élő az igazat látod :-)Köszönöm szépen!
Még egy kérdés tömegközlekedéssel kapcsolatban. Ha megvesszük a napijegyet a tömegközlekedésre, elég ha a jegy nálunk van, vagy valamilyen úton-módon ezt folyamatosan érvényesíteni kell minden beszállásnál metrón is villamoson is? Ha érvényesíteni kell, leírná valaki, hogy kell ezt megtenni metrón is és villamoson is. Mo-n is ritkán használom a helyi tömegközlekedést (csak a helyközit, de a teljesen más), ezért már azt se tudom nálunk, hogy működik, de itthon meg tudom kérdezni, németül viszont nem tudok, sajnos.
Szia, még mindig a segítségedet szeretném kérni abban, hogy hol találhatnám meg azt a leírást (táblázatot, vagy PDF-et), mely tartalmazná a bécsi műemlékek falára kihelyezett táblák jegyzékét. Segítséged előre is köszönöm!
ebböl mar volt vita. szerintem ez csak az osztrakokra vonatkozik, de soha az eletben nem lattam, h ellenör kert volna barmi papirt. mondjuk ha egy gyerek nagyon "hatareset" es ker töle igazolvanyt akkor nem tudom mi van.
a "gyerekjegy" - szerintem - mindenkepp oke ha tanulo.
"An Sonn- und Feiertagen, am Allerseelentag, am 15. November sowie zu den im Wiener Schulgesetz festgelegten Ferien fahren alle Kinder bis zum 15. Geburtstag auf den Wiener Linien gratis"
alle ... = minden gyerek ... nyomtasd ki es lobogtasd!
Értem már a neved eredetét, nem ismertem az internetto-t. De ennek ismerete nélkül is jól hangzik a neved. :-)
Akkor csak egy pár nappal maradtunk le a díszkivilágítás felkapcsolásáról. No nem baj, biztos, hogy megyünk még Bécsbe, a kisfiamnak nagyon tetszett a város. Pedig milyen jól nézhet ki a Hotel Bristol (remélem jól emlékszem) oldalán lévő hatalmas piros szalag + masni kivilágítva, meg persze a sétálóutca fényei is. Megyek keresem a másik topikba feltett képeidet. :-) Köszi az infókat.
(A facebook-os fazont nem értem, hogy miért jó tavalyi képekkel megtévesztő infókat adni? Mondjuk engem nem tévesztett meg, mert fényévenként járok a facebookra, én saját magam logikáztam ki tévesen a dolgokat. :-) )