Keresés

Részletes keresés

'szti Creative Commons License 2016.09.13 0 0 11066

ha olvasod ezt és nem gond, megnéznél nekem valamit?

a reptéri duty free shopban kapható-e vinsanto csoki és mennyibe kerül?

köszi.

Így néz ki:

Előzmény: Órarugógerincűfelpatanó (11065)
Órarugógerincűfelpatanó Creative Commons License 2016.09.10 0 1 11065

Tegnapi készültek.

suzi_mou Creative Commons License 2016.09.09 -2 0 11064

Vilaghiru sziget es ez alapjan szerintem is jobban oda kene figyelni a kulsosegekre.

Nekem emiatt Mykonos osszessegeben jobban tetszett, mert az egesz sziget egyseges es rendezett volt.

Előzmény: Órarugógerincűfelpatanó (11063)
Órarugógerincűfelpatanó Creative Commons License 2016.09.09 0 0 11063

Minden építmény gyönyörű itt, kivéve a félbehagyottakat.
Az összes többi területet át kéne adni a svájciaknak, akkor ez lenne a világ legszebb helye.

'szti Creative Commons License 2016.09.09 0 0 11062

ha már növény, meg vadregény és május végén nem túl meleg, akkor még egy ötlet: korzika. bár nem épp olcsó, de megéri :-)

Előzmény: attamatta (11053)
'szti Creative Commons License 2016.09.09 0 0 11061

ja, akkor elvesztettem a fonalat. én még ott tartottam, hogy jan-februárra keresünk kellemes hőmérsékletet :-)

Előzmény: geodo1 (11056)
Flower2000 Creative Commons License 2016.09.08 0 0 11055

Jók is a fenyők, én is szeretem, ezért is megyek most Ibizára.

geodo1 Creative Commons License 2016.09.08 0 0 11054

na a fenyőkről csak annyit, hogy mikor először megérzem a görög fenyők édeskés illatát, a kabócák hangos ciripelésével, eddig még mindig elfogott a de jó élni-érzés. 

úgyhogy a fenyők abszolút részei a görög tájnak, ahogy az olivaligetek, a leanderek, a bougainvilleák is. santorini pedig messze nem egyenlő görögországgal. ez egy hihetetlen sokarcú világ, még a szigetvilág is több, jól elkülönülő térségre oszlik. 

ha érdeklődsz tényleg, akkor érdemes lenne utánamenni, mert akkor látni fogod szinte azonnal, hogy az, amit tenerifére írtál ("összességében van növényzet és fák") minimálisan igaz görögországra, de igazából sokkal több is.

attamatta Creative Commons License 2016.09.08 0 0 11053

Összetévesztesz valakivel...:)) Dél-Tenerife-n csak egyszer voltunk, valahogy elég is volt, északon kétszer, ott még elbolyonganék párszor, Anaga miatt is. A Teide mint hegy tetszik, de Canadas-t túlságosan nem jártuk végig - főleg nem gyalog. És összességében a szigeten van növényzet fák és ültetvények formájában is, de Santorini-n semmit se látok. Ahogy Máltán sem. És például nagyon szeretem a fenyők illatát is, főleg amikor "verejtékeznek" ( Flowers most kap a fejéhez...). Korfu, Kréta tetszik, talán megpróbálom, csak indittatás kellene.

Előzmény: geodo1 (11053)
geodo1 Creative Commons License 2016.09.08 0 1 11053

Szóval. :) Messze nem csak kopár görög szigetek vannak. Bár nem értem nálad ezt, mert tudtommal tetszik dél-tenerife is, a teide és a canadas is, pedig hótt kopár, és ezzel együtt mégis szép.

Tenerifével összevethető Rodosz úgy fele, vagy nyugat-kréta is (miközben biztos vagyok benne, kevesen hiányolják a zöldet, miközben Krétán leautóznak zirosból xerocambosba, vagy anopoliból Chora sfakionba), míg Kefalónia, Lefkada, Ithaka, Korfu, Thassos, vagy ebben a kategóriában (zöld, nem drága, hangulatos, kedves, nincsenek sokan) titkos favoritom, Samos könnyen lehet, hogy még zöldebbek is. Nem sziget, csak félig az, a Pelion, szintén igen zöld rész, ahogy a mellette fekvő híres szporád szigetek se simán csak kopárak. És olyan tengerpartok, mint amik ezeken vannak, csak nagyon messze találhatóak, ráadásul csomó közülük még mindig nyugodt.

A blogomban a fentiekből Lefkadáról, Korfuról, Thassosról, a Pelion-félszigetről és Samosról van beszámoló, csomó képpel, akár odajutási infóval.

Korfunak kifejezetten használható fóruma van itt, ahogy Krétának is. A thassosi is elmegy kólával.

Előzmény: attamatta (11051)
geodo1 Creative Commons License 2016.09.08 0 0 11056

A délen fekvést nem értem, nem télre javasolnám egyiket sem. Pont azt írtam, hogy az égei rapszódikus, időnként kellemetlen időjárása miatt a téli görögország nem éppen tökéletes választás. Vagyis, nagyon lutri, mert azért ha jó idő van, andalúziát is le tudja verni hőmérsékletben és napsütéses órák számában is (nem pont santorini, de rodosz pl., vagy dél-kréta egyes részei).

Előzmény: 'szti (11052)
'szti Creative Commons License 2016.09.08 0 0 11055

van gagyi is, kínai is meg minőségi igazi kézműves is, persze az utóbbi drágább. csetreszek, falra rakható mindenféle, sok kerámia, festett selyem, meg a szokásos apróságok.

ha konkrétan érdekel vmi szólj és lefotózom :-)

Előzmény: attamatta (11054)
attamatta Creative Commons License 2016.09.08 0 0 11054

Köszönöm a meglátást és a képeket is.

Az általam prefarált időszak a már javasolt május környéke volna, kicsit júniusba hajlóan, így az nem baj, ha nincs túl délen. Valóban Santorini elég vadregényes és kuriózum, ez vonz benne, de a sok kőtől roppant kellemetlenül tudom érezni magam...valamiféle fóbia lehet, Lanza is emiatt maradt ki eddig.

Mennyira gagyik ott a szuvnírek/ékszerek (nem aranyra gondolok, kézműves termékekre)?

'szti Creative Commons License 2016.09.08 0 1 11053

'szti Creative Commons License 2016.09.08 0 1 11052

santorini egy unikum. lehet nem szeretni, mert nagyon elüzletiesedett, de akkor is egyedi. legalábbis én így gondolom.

nekem az a tavaly őszi kiruccanás nagyon bejött a sok eső ellenére is. persze ehhez az is hozzájárult, hogy oiában volt a szállás a kalderán. így szezonon kívül és az eső miatt szinte üres volt a város.

arra kíváncsi vagyok, hogy milyen szigetet fognak javasolni, mert a kanári eléggé délen van, még krétához képest is.

Előzmény: attamatta (11051)
attamatta Creative Commons License 2016.09.08 0 0 11051

....mert vannak egyébként sokkal zöldebb, akár nagyon komolyan zöld görög szigetek is, némelyiknek a hangulata is sokkal jobb, mint santorininek, legalábbis szerintem.

Köszönöm a részletes ismertetőt! A fentiekre várom a tippeket, ha van indexes fórumjuk, amit érdemes bogarászni, akkor a linket szívesen venném.

Szimplán csak arról van szó, hogy valami olyant keresnék, ami könyebben elérhető mint a Kanárik, mert ezek kezdenek zsúfoltak és drágák is lenni. Mert hiába írják, hogy nem, a számunkra elfogadható kategóriájú és elhelyezkedésű szállások ára 30-40%-al több lett. Vagy már nem elérhetőek a korábbi akciós időszakok.

Előzmény: geodo1 (11049)
Gergőke_1988 Creative Commons License 2016.09.07 0 0 11050

Holnap megyunk mi is :)

JO idotoltest

Előzmény: Órarugógerincűfelpatanó (11047)
geodo1 Creative Commons License 2016.09.07 0 1 11049

ez az égei-tenger igazából. ami ugyan a földközi beltengere, de nagyon más, mint mondjuk az adria, vagy a földközi úgy általában. rendre szeles az égei-tenger, máshogy és más fúj télen és nyáron, de az közös, hogy bizony igencsak kiszámíthatatlanul. nyáron ez kevésbé gond, mert rendre csak a meleget teszi szárazabbá és teljesen elviselhetővé (persze nem akkor, ha hetes szél van :) ), télen viszont bármi lehet. ezért is írtam már neked, hogy bár simán ki lehet fogni olyan időszakokat a déli görög szigeteken, hogy 20+ fokok legyenek, de egy nyirkos, szeles, barátságtalant is. télen igen nehezen tervezhetőek. 

a legjobb időpont az, mint általában: május-június, szept-okt. de mint írtam az előbb, a görög szigetvilágban általában s nyár sem sokkoló, ködzönhetően a meltemi nevű szélnek, ami mozgatja és szárítja a levegőt, az alacsonyabb páratartalom miatt pedig a 33 fok se olyyn, mint mondjuk itthon.

a kopárságot viszont nem értem. mármint, hogy ha nem tetszik, miért nézegeted? vagy a kedvesed nagyon kívánkozna ide? :) mert vannak egyébként sokkal zöldebb, akár nagyon komolyan zöld görög szigetek is, némelyiknek a hangulata is sokkal jobb, mint santorininek, legalábbis szerintem.

Előzmény: attamatta (11042)
attamatta Creative Commons License 2016.09.07 0 0 11048

A megközelítés során módosították a leszállási irányt, eredetileg a sziget mellett elrepülve egy jobbos-süllyedős kanyar után szálltatok volna le, de mivel közben változtattak, amihez még magasan volt a gép, ezért tettetek 1 kört. Nem volt az jobbra-balra, csak egy balos-süllyedős 360fokos konfiguráció..:))

Előzmény: Órarugógerincűfelpatanó (11047)
Órarugógerincűfelpatanó Creative Commons License 2016.09.07 0 0 11047

Így érkeztünk. Otthon rosszul lettek, amikor a gép elkezdett távolodni a szigettől. Nem nagyon tudtuk mi történik, csak dőltünk jobbra-balra. 
A parkolással jól átvágtak. A 86-ból 95 lett. 
Itt egyébként mindenki nagyon kedves, igazi vendéglátósok a görögök. Majd el olvadnak, amikor elsütöm azt a három görög szót, amit tudok. A szél enyhén, de állandóan fúj. A nap a parton nem tűnik veszélyesnek, de valójában éget.
Még jelentkezem.

Előzmény: Gergőke_1988 (11033)
'szti Creative Commons License 2016.09.07 0 0 11046

hát nem a dús vegetációjáról híres, ez biztos :-)

tavasszal azért több növény van, de ha nem vonz, akkor ne menj.

attól függetlenül, hogy növénymániás vagyok, bennem nem hagyott kopár érzetet a sziget. gondolom a kalderára épült mesevárosok ellensúlyozták

Előzmény: attamatta (11045)
attamatta Creative Commons License 2016.09.07 0 0 11045

Köszi az info-t és a képeket.

A növények szinte teljes hiánya nagyon zavar, évek óta nem tudok megbarátkozni a szigettel...:((

Előzmény: 'szti (11044)
'szti Creative Commons License 2016.09.07 0 1 11044

Előzmény: 'szti (11043)
'szti Creative Commons License 2016.09.06 0 0 11043

így van, nincsenek számottevő különbségek, max. annyi, hogy lehet szelesebb pont, vagy oldal vagy épp egy helyi felhőből esik

akartam mutatni képet, de erről a gépről nem tudok :-(

Előzmény: attamatta (11041)
attamatta Creative Commons License 2016.09.06 0 0 11042

Gondolnám, hogy a Földközi-n nincsen akkora anomália, mint az Atlantin, de persze sejtem, hogy tutit itt sem lehet mondani. Mindössze a "szokványos" időjárást próbálnám belőni, ami nekünk ideális.

Előzmény: suzi_mou (11039)
attamatta Creative Commons License 2016.09.06 0 0 11041

Gondolom a sziget egészére ugyanolyan időjárás jellemző, nincs "vízválasztó" mint az összehasonlított szigetnél?

Előzmény: 'szti (11040)
'szti Creative Commons License 2016.09.06 0 0 11040

nem, nem. teljesen más jellegű az időjárás. kevesebbet esik az eső, sokkal melegebb van és kicsi a sziget.

viszont ha kifogsz egy esős hetet, erős széllel, az vacak.

engem tavaly nem zavart, mert nem először jártam ott, de volt olyan, hogy fél napig ki se tudtam dugni az orrom a szállásról.

október elején még abszolút nyár volt, én a legvégén mentem, pont akkor volt 4 esős nap.

Előzmény: attamatta (11038)
suzi_mou Creative Commons License 2016.09.06 0 0 11039

Oktober elso fele idealis idojaras es arak szempontjabol.

Az idei tel egyaltalan nem volt tul esos es szeles sem. Februar olyan volt mint majus. Szerencse kerdese is.

Előzmény: attamatta (11036)
attamatta Creative Commons License 2016.09.06 0 0 11038

Kopár, száraznak tűnő sziget, és többet esik az eső, mint Madeira-n?

Előzmény: 'szti (11037)
'szti Creative Commons License 2016.09.06 0 0 11037

nekem tavaly október végén a szakadó esőben május javasolták a helyiek :-)

Előzmény: attamatta (11036)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!