Igen... bar a nagy ablakos - esetleg toloajtos kilepos - "kertkapcsolasos" (na mit tanultam...) bennti furdo igazan vonz... jo lenne... szep... de hat...
Nem merek belegondolni.... nekem nem biztos, hogy igazan lehetoseg lenne, meg ha lehetosegem is lenne ra! :)... De oriasi erzes lehet...
A masik oldala, milyen amikor esos... viharos... havas... minden kiszaradt... szoval tobb oldala is van - de ez a "zold" oldala nagyon tetszik. Jo lenne kiprobalni...
Itt az utcában az építész átalakított családi házára is tervezett magának két ilyet. Erkélyre nincs szükség, de ezen több fény jön be, több levegő jön be, ha kinyitod, és kívülről is feldobta a tűzfalas oldalt.
Mivel elso szintrol van szo - foldszint -igy nem nagy dolog nalunk a futes kivezeteset arrabb vinni... mert vagy a falbol jon ki vagy a padlobol. Vannak ugyan olyan hazak is ahol kulon van a hidegnek, kulon a melegnek. A hideg fenntrol jon a mennyezetbol, a meleg meg a folszintjehez kozel...
Ilyen van nalam is ami alul van - az ajto mellett.
Nalam csak egy duct rendszer van, es a mennyezeti ventilator segit a meleg es hideg levego elosztasaban.
virágot is jobban lehet egy ilyen elé tenni (a fűtés szempontjából viszont problémás, jobb, ha van a közelében rendes ablak is, és az alá tenni a radiátort - persze padlófűtésnél más a helyzet,meg cserépkályhánál is :) )
Igen - feltetlenul mas erzes. Nyitott... nekem egyik lakasomon loggia volt, azt is nagyon elveztem. Eleg nagy volt, ki tudtunk ulni kavezni, es sokszor csak ennyi hianyzott a jo hangulathoz. Szep volt. Mind mas szerepet tolt be, es jol van ez igy.
Nalunk van egy a tetoterben. Viszonylag nagy szoba es csak egy kb 1m szelessegu ablak volt hozza. (nem volt tul vilagos) Ablakcserenel kivagtuk alatta majdnem padloig, eg es fold a kulonbseg vilagossag szempontjabol!
Van ahova az erkely nem megfelelo... Tulajdonkeppen egy nagy ablak, es mivel emeleten van, jo a korlat elotte :)). Nekem nagyon tetszik. Van teraszom, az erkely erkely nem hianyzik - de ezt szivesen vennem.
A legnagyobb baromság. Vagy legyen tisztességes erkély előtte, vagy csak sima ablak, de ez a franciaerkély-szerű csak arra jó, hogy nekifutásból ki tudjon ugorni valaki, ha megunta az életét. Valami agyament divatmajom kitalálta és mindenhol elkezdték majmolni. Legszívesebben felfalaznám ablakig, de nem engedik.
Konyhaba/furdobe csak az egyseges burkolat miatt menne laminalt amugy lehet akarmi...
A vizallosag miatt nem aggodom, se a furdoben, sem a konyhaban nem szoktam annyit pacsalni, amit akar egy normal laminalt ne birna akar ki! (amit neztem meg ugy reklamozzak, hogy "akar 48 orat azhatnak a vizben")
Szobak es nappali mindenkeppen valami fa hatasu vilagosabb laminalt. Neten bongeszve talaltam vizallo laminalt padlot is, ami elvileg mehet siman konyhaba furdobe is!
Mi a velemenyetek a kovetkezokrol:
-osszes laminaltal burkolt helyiseget ugyanazzal a szinnel burkolni (gazdasagosabb az anyagfelhasznalas, helyisegeket ugymond "osszekoti", nem kell burkolat atvezetes)
-furdobe is laminalt burkolat, zuhany pedig valami lapos profilu talca (masik opcio pedig jarolap, epitett zuhanypadloval)
...oh... mi is igy vettuk a hazunkat... nem tudtuk eldonteni az elejen mennyi mardek van a hazban - de nagyon jo aron vettuk, szoval... idobe telt mire a pincet, padlast es a garazst kiuritettuk... mert szemetes kontenerre nem telt...