Keresés

Részletes keresés

Zira82 Creative Commons License 2011.08.02 0 0 2097

Hahó !Valaki!Ne már kihalt a fórum?

Zira82 Creative Commons License 2011.07.31 0 0 2096

Zira82 Creative Commons License 2011.07.31 0 0 2095

Zira82 Creative Commons License 2011.07.31 0 0 2094

 Sziasztok!

Két hónapja lettünk dogtulajdonosok a párommal és azóta nagy a szerelem:) Van egy bobtail kutyám is 4 éves,azóta elválaszthatatlan játszótársak.Iszonyat türelemmel és óvatossággal bánik vele,pedig közel 70 kilós kan.Elég jól ismerem a fajtákat,nagy kutyás vagyok és  tisztában voltam a fajta jellemével,de álmomban sem mertem volna gondolni,hogy ennyire más lesz megtapasztalni.Ennyi ölelést és szeretetet még egy kutyától sem kaptam,pedig a bobtailom sem piskóta ilyen téren.Szóval 4 hónapos kislány és Zirának hívják,ha már kék foltos dogot említettetek,akkor illik róla képet beraknom:)

Szabópici Creative Commons License 2011.07.26 0 0 2093

Lenne egy nagyon fontos kérdésem: A ti kutyusutok is ropog. Sajna Pici felkeléskor és néha séta ugrás közben is roppan. Ez normál? GF 600-at szedetek vele. Kell még bármi? Menjünk orvoshoz?

 

 

Marcipán12 Creative Commons License 2011.07.24 0 0 2092

Marcipán12 Creative Commons License 2011.07.24 0 0 2091

Imádom :) Ő Happy Dog maxy baby-t eszik.
Pet Phos-ot meg Glyco Flex-et kap mellé.

5 hónapos 35 kilo. Imád kirándulni meg itthon rosszalkodni :D Tud pacsit adni, tudja mi az az ül, fekszik, helyedre, marad, menj ki, ölelés (tiszta aranyos)

Szabópici Creative Commons License 2011.07.20 0 0 2090

Sziasztok!!! Végre végeztem a fórum elolvasásával :)) No már mi is a dögösök népes táborát gyarapítjuk :) Kutyám neve Pici, mint az előttem szóló hölgy kutyája. Megkülönböztetés kedvéért Szabó Pici :D 75 cm marmagassággal és 44 kg-mal büszkélkedünk. Kizárt az Aldis kaja, amerikai tápot eszik a szentem és mekimilket, nyesedéket, farhátat valamint izületerősítőt a megelőzés kedvéért. Szóval tiszta kánaán. Fél évesen került hozzánk, lassan 3 hónapja. Ritka okos, 9 főbb vezényszó és trükk gyakorlója. Már fekete, elhagyta a gyerekszőrét :).  Túl vagyunk már két fellökésen :). Szabadesés gyönyörködtet. Légyvadász és harciárok ásó.

 

Sok jó dolgot olvastam itt, utólag is köszönöm :)

 

Az állatkinzóknak hasonló jókat kívánok, mint szegény állataiknak. Mintha nem mentene meg sok ember, hasonlóak mint mi, minden szenvedő ebet, ha a léte a tét.

 

Firedog Creative Commons License 2011.07.16 0 0 2089

Rendben, fel fogom tenni a képtáramba a fotókat, ahol bármikor megnézheted teljes méretben őket.

A tavalyi klubkiállítás fotóit (szinenként és nemenként külön albumokba csoportosítva)

itt találod: http://gallery.site.hu/u/Firedog/2010_09_27_ddc_klub/

Készült pár száz darab... olyan izomlázunk volt másnapra a sok guggolástól-felállástól, hogy mozogni alig bírtunk :)

 

Régebbi kiállításokról is találsz képeket, nyugodtan szétnézhetsz: http://gallery.site.hu/u/Firedog/

Előzmény: jojcye44 (2088)
jojcye44 Creative Commons License 2011.07.15 0 0 2088

De ha majd küldenél képeket a kiállításról azt megköszönném .

Előzmény: jojcye44 (2087)
jojcye44 Creative Commons License 2011.07.15 0 0 2087

Először is köszönöm ez jó ajánlat igen mennék én is de akkor épp a családdal nyaralunk.Másodszór Fehér -Szürke foltos kutyára gondóltam

Előzmény: Firedog (2086)
Firedog Creative Commons License 2011.07.13 0 0 2086

kék-foltost????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nem mondom, hogy nem létezik, de igen ritka színhiba, korábbi színkeverések miatt szokott ilyen visszaütés lenni.

 

Véletlenül nem a merlére gondolták? Az szürke (ha úgy tetszik kék) alapon fekete foltos, gyakran fehér mellfoltal, mancsokkal.

Hívják még grautigernek v. szürketigrisnek is.

Ők szinte az összes harlekin-fekete párosításban megtalálhatóak.

 

Ha tényleg sok (kb. 100) dogot akarsz egy rakáson látni, akkor gyere el a Zagyvarékasi német dog klubkiállításra.

Augusztus 13-án lesz, mi szinte bizonyosan megyünk fotózni. Ha gondolod, elviszünk. :)

Előzmény: jojcye44 (2084)
jojcye44 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 2085

Szeged mellet lakom azért keresek a közelben.

jojcye44 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 2084

előszőr is csak érdeklődök.Másodszór majd kék-foltos szukát szeretnék.Mivel van másik kutyám a szüleim nem is engednék.addig is kutatgatok és a fajtát szeretném tanulmányozni.

Előzmény: Firedog (2083)
Firedog Creative Commons License 2011.07.12 0 0 2083

Kölyköt keresel? Milyen színben?

Foltos-feketében az említett makói Hagymás-Városit, vagy a kecskeméti Romydog kennelt javasolnám.

Mindkét tenyészetben kölyköket terveznek a közeljövőben.

Kék tenyészet a Csávolyon van legközelebb.

Sárga-csíkos pedig nem is ugrik be így hirtelenjében.

A honlapom linkjei közt nézz szét, szinte az összes magyar dogos honlap fent van: http://doggen.fw.hu

 

Előzmény: jojcye44 (2082)
jojcye44 Creative Commons License 2011.07.12 0 0 2082

KÖSZÖNÖM:

 

Előzmény: Firedog (2081)
Firedog Creative Commons License 2011.07.12 0 0 2081

Nincs már aktív dogtenyésztő Szegeden. Akik voltak, mára már csak tartanak - vagy már azt se. Időnként egy-egy szaporító bukkan fel.

A legközelebbi kistenyészet Makón van, a Hagymás-Városi kennel http://hagymasvarosi.mlap.hu/

Előzmény: jojcye44 (2080)
jojcye44 Creative Commons License 2011.07.12 0 0 2080

Szegedi Dog tenyésztőt tud valaki?

 

Firedog Creative Commons License 2011.07.11 0 0 2079

Minden német dog fajtát kedvelőnek:

 

 

Segítsetek, hogy továbbra is segíthessünk

A Futrinka Egyesület Német Dog Fajtamentő csoportjának segítségre van szüksége! Nem sokszor szoktunk ilyet leírni, de sajnos most nem nagyon van választásunk. Félre kell tennünk a „büszkeségünket” és hozzátok kell fordulnunk. A mai nehéz gazdasági helyzetben egyre több kutya és köztük – sajnálatos módon – egyre több német dog kerül bajba, vár segítségre. Ilyenkor jövünk mi és minden erőnkkel próbálunk segíteni. Néha erőnkön felül is.
Az idei évben eddig 14 fajtatiszta és 1 német dog keverék került a gondozásunkba.
Jelen pillanatban 5 német dogról kell gondoskodnunk és többen várnak még segítségre.

Egy német dog napi ellátása nem olcsó. Dogjainknak próbálunk mindent megadni, ami testi és
lelki rehabilitálásukat segíti. Egy napi tartásuk a tárnoki kennelsorunkon körülbelül 1000-1500 forint. Ebbe beletartozik a kennelek bérleti díja, a rezsi, a hétközben a kutyáinkkal foglalkozó alkalmazottunk bére, az élelmezés. És ezen felül jönnek az állatorvosi költségek. Ez alapesetben az oltásokat, az egyedi azonosító mikrochipet, a féreghajtást és a bolha-, kullancs elleni védelmet, illetve az ivartalanítási műtét (mely szuka kutyák esetében a gyomorkivarrással is bővül, a későbbi gyomorcsavar előfordulási esélyének csökkentése érdekében) takarja. Ha csak ezeket számoljuk, akkor is cca. 40-50 000 forintról van szó egyedenként (függ a kutya súlyától és nemétől is, természetesen)
Azonban ritkán „ússzuk meg” ennyivel Sajnos a hozzánk kerülő kutyák általában nincsenek a legjobb formában. Gyakran soványak, legyengültek, illetve a dogok nagyon érzékenyek egyes fertőző betegségekre is (pl. kennelköhögés). Emiatt fokozottan figyelni kell az etetésükre, jó minőségű tápra, vitaminokra, immunerősítőkre, porcerősítőkre is szükségünk van, ami szintén megterheli az amúgy is üresen kongó pénztárcánkat,
Az állatorvosi tartozásaink pedig egy csak gyűlnek és gyűlnek, közben a napi egyéb kiadásokat próbáljuk megoldani és erre nem jut mostanában. A konkrét számok (természetesen egy-egy kutyánál itt csak az aktuális tartozásos összegek szerepelnek, amik ki vannak fizetve, azok már nem):




A jelenlegi összes tartozásunk 359.436 Ft. Ez még nem egy eszeveszett összeg, de szeretnénk, ha tudnánk törleszteni a rendelő felé, és nem tovább halmozni a tartozásunkat.
Szeretnénk egy pár kutyánk esetét bemutatni, hogy láthassátok, hogyan, miből jönnek össze ezek az összegek:


Paris hirdetését az Expresszen találtuk. Sovány volt, a hátulja rozoga és a leírásból az is kiderült, hogy „nagyothall”. 2011. május 20-án került hozzánk. 11 hónapos, foltos szuka, oltások nélkül. A hátsó lába születési rendellenesség miatt nem tökéletes. Természetesen kivizsgáltattuk, több röntgen is készült róla. Az ortopédus szakorvos szerint az operáció elképzelhető, de ő nem javasolja, hisz egyrészről túl komplikált lenne, másrészről a változás (javulás) mértéke elhanyagolható lenne. Viszont porcerősítővel sokat könnyíthetnénk a mindennapjain. Parisnál az ideiglenes befogadó jelezte, hogy nagy valószínűséggel a hallásával is komoly problémák vannak, így kértünk hallásvizsgálatot is. Ekkor derült ki, hogy Paris nem csak hogy nagyot hall, hanem teljesen süket. A látása szintén születési rendellenességnek „köszönhetően” nem tökéletes.
Amúgy egy végtelenül kedves, bújós, játékos kölyök kutya, aki így is teljes életet élhet majd leendő gazdija oldalán, de tény, hogy hallásproblémája miatt több odafigyelést és elhivatottságot igényel.

Flatazort 2011. április 14-én vettük át a nyíregyházi Állatbarát Alapítványtól. Korábban babéziával, egy kullancsok által okozott fertőzéssel kezelték, úgy tűnik, hogy ebből maradéktalanul kigyógyult. Majd elkezdett köhögni és betaknyosodott, hosszú antibiotikumos, vitaminos kúra következett. De hogy ne legyen egyszerű a helyzet és ne érezzük már annyira jól magunkat, egyik nap kapom a telefont, hogy Flatazor lesántult. És tényleg. A bal mellső lábát szinte alig használta, a kocsiból úgy kellett kiemelni. Az orvosnál kiderült, hogy szerencsére nincs törés, valószínűleg csak húzódás. Rimadyl kúra. Mikor végre elmúlt a taknyosságos-köhögős kór és már nem sántított, akkor gondoltuk, jöjjön, aminek jönnie kell: az ivartalanítás. A hátsó lábán lévő felfekvésből eredő csúnya, gyulladt daganatot is az ivartalanítással egyidejűleg távolították el. A műtét utáni időszak egy kissé kalandosra sikerült, mert a műtéti seb nagyon érzékeny területen található és Flatazor nem hajlandó róla tudomást venni, hogy neki most nyugodtan kéne feküdnie. Emiatt sajnos már többször kellett újra kezelni a sebét is. Sőt, a varratai is feladták, így a sebe egy pár nap után szétnyílt, így most egy nyílt seb van a lábán, amit naponta kétszer járunk ki kezelni és kötözni. Így is be fog neki gyógyulni, de sajnos sokkal tovább tart majd.
Minden orvosi vizit, minden gyógyszer súlyos forintokba kerül, de nem gondolkozhatunk ezen. Ha a gondozásunkban lévő kutyának orvosra van szüksége, akkor nem kérdés. Menni kell.
Flatazor egyébként gyönyörű és kedves és még csak nem is öreg... miért nem kell senkinek??

Az Egyesületünk adományokból tartja fent a kutyáit, abból vesszük nekik az élelmet, abból visszük őket orvoshoz. Viszont a célzottan a Német dog fajtamentő csoportnak dedikált adományok rettentő csekélyek. Összesen 2 (azaz kettő) rendszeres havi utalónk van, aki az óriásainknak utal bizonyos összeget. Nekik ezúton is nagyon szépen köszönjük! A rendszeres adományok hatalmas segítséget jelentenek. Mert kiszámíthatóak, mert tudunk rájuk alapozni. Így, ha valaki akár pár száz forintot is, de havi rendszerességgel tud utalni, az nagyon nagy segítség nekünk. Talán sokan nem is gondolnák, hogy mekkora.


Most valóban óriási segítséget jelent akár: - egy doboz cigaretta ára; - egy tábla csokoládé ára; - egy palack üdítő ára; - egy gyorséttermi menüről való lemondás is.....


Az adományokat állatorvosi költségekre fordítjuk, úgy ahogy arról az adományozók rendelkeznek. Az adományokat a Futrinka Egyesület K&H Banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számláján tudjuk fogadni. Kérjük, hogy ha valaki utal, a megjegyzés rovatban tüntesse fel: NÉMET DOG + a támogatni kívánt kutya neve.



Legyetek kedvesek segítsetek, hogy továbbra is segíthessünk!

Tovább »

forrás: Blogspot.com

 

Marcipán12 Creative Commons License 2011.07.04 0 0 2078

Nő :) és egyre rosszabb

Nem csak simán ellopkpdja a cipőket, hanem le akarja szedni az emberről menet közben :D

Előzmény: horex (2077)
horex Creative Commons License 2011.06.13 0 0 2077

Köszi

Kutyánszki nől?

by horex

Előzmény: Marcipán12 (2076)
Marcipán12 Creative Commons License 2011.05.08 0 0 2076

Én nem rég vettem, sokat megnéztem. Én úgy tapasztaltam h az árak 70-120 ezer között mennek. Szülőktől, törzskönyvtől függően.

Előzmény: horex (2075)
horex Creative Commons License 2011.04.25 0 0 2075

Mi az ára ma egy harlekin dog kölyöknek, nem  mintha vennék már, de érdekelne

Nem törzskönyv meg nemesi ősök nemesi levele érdekel

by horex

horex Creative Commons License 2011.04.25 0 0 2074

Wáááá, de fazon a kuty!

Előzmény: Marcipán12 (2071)
Duncsi81 Creative Commons License 2011.04.15 0 0 2073

Sziasztok!

Ha van kedvetek, csatlakozzatok a Facebook-on a Német Dog Fajtamentés csapatához!

Link: http://www.facebook.com/#!/pages/N%C3%A9met-Dog-Fajtament%C3%A9s-Great-Dane-Rescue-Hungary/123500464371153

Snoopy-Kriszta Creative Commons License 2011.04.15 0 0 2072

A táp neve: ROMEO High Premium

Összetevők: gabona, hús, olajok és zsírok, növényi melléktermékek, hal és hall melléktermékek, élesztő, zöldségek, ásványi anyagok

Tápanyagok:

nyersfehérje: 25%

nyers zsír: 16%

élelmi rost: 2,5%

nyershamu: 6,5%

kalcium: 1,3%

foszfor: 0,95%

Adalékanyagok:

A vitamin: 13.000NE/kg

D3 vitamin: 1.100NE/kg

E vitamin: 10mg/kg

cink: 10mg/kg

szelén: 0,25mg/kg

Etetési javaslat:

3-5 kg: 55-85g/24h

5-10 kg: 85-140g/24h

10-20kg: 140-240g/24h

20-30kg: 240-325g/24h

30-40kg: 325-405g/24h

40-60kg: 405-550g/24h

60-80kg: 550-680g/24h

(ezek az adagok irányértékek, kutyája szükséglete további tényezőktől - fajta, kor, aktivitás és tartásikörülményektől - függ. Fokozott aktivitás esetén az eledel mennyiségét emelje.)

--------------------------------------------------------------------------------

Ezt írják a tápon.

Előzmény: Marcipán12 (2071)
Marcipán12 Creative Commons License 2011.04.15 0 0 2071

Az enyém ezt a nagy plüss kutyám imádja "bántani", de el is alszik a hátán :D

Marcipán12 Creative Commons License 2011.04.15 0 0 2070

Ja és most 8 kiló és napi 4 X 70g-ot kap

Marcipán12 Creative Commons License 2011.04.15 0 0 2069

Én most a Happy Dog maxy baby-t etetem (29% fehérje), de mondta az állatorvosom, hogy térjek át a juniorra mert abba csak 23% a fehérje.

Snoopy-Kriszta Creative Commons License 2011.04.15 0 0 2068

Amelyik tenyésztőről beszélek az nem szaporító, a kutyáit kiállításra viszi és megvan neki a lapjai és a kutyáit: chippezi, törzskönyvezi és mindent megad nekik csak utána aggya el másoknak a kutyusokat...de nemgond ha nem hisztek nekem. Amivel a rossz minőségi kutyatápokat illetve....az nem aldis hanem a Royal Cannin kutyatáp de amint tudom leírom a zsírtartalmát meg mindent.

Mindenkinek köszönök mindent amibe segítettetek eddig.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!