Keresés

Részletes keresés

mikkkro Creative Commons License 2002.05.28 0 0 86
eszembe jutott még egy ON. :-)
A NY-BP metró nekem közvetlenül a Zenga Zének utáni kedvencem, de valahogy a főszereplő alak nem állt hozzám túl közel, és picit csalódtam, amikor VM azt mondta, hogy elég nagy %-ban ő van benne. Kedvencem a Joe "vezetéknevére-már-nem-emlékszem-segítsetek-ki" volt, akivel együtt utaztak, meg volt egy felesége, aztán híres író lett, vagy csak akart? Hűha, el kéne olvasnom újra. Aki még emlékszik, írja már be, mi volt ezzel a Joe-val, mert bosszantó, hogy nem ugrik be. Na de azért ő volt a kedvenc alakom benne. :-)

üdv
mikkro

mikkkro Creative Commons License 2002.05.28 0 0 85
hi, everyone,

látom, Prérifarkas ezt a fórumot is szétoffolja... ;-PPP
akkor én is egy kicsit: Lappa, én is ott leszek az LGT-fesztiválon :-) egy kb. 9 tagú társaságban, akik valószínűleg nagy kártyacsatát folytatnak majd (már amikor épp nincs semmi érdekesebb program)

talán on-abb (na erről mit írna a Nádasdy? :-) ): van már valahol fent a neten könyvheti program?

üdv
mikkro

kaviat Creative Commons License 2002.05.28 0 0 84
jaja, ismerős érzés.. [jómagam is csontcollection volnék, 193 cm magasan 57 kiló, ha szél van a párom mindig leláncol egy biztos ponthoz, el ne tünjek a twister tetején - persze neki könnyű, 93 kilójával igen csak határozott jelenség, de én így szeretem]

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: Prerifarkas (83)
Prerifarkas Creative Commons License 2002.05.27 0 0 83
Huuu, a metros nagyon jo, keszulj Lappaleany. :-) Forcson-kuki rulez! (NEM, nem obszcen dolgot emlitettem az elobb! Majd lsd. konyv.) :-)

Es testalkat? Az is szamit. Marmint szokeemberileg. En peldaul megijedek a csontkollekcioktol. Van egy fixa ideam, hogy ha osszeolelkeznek egy vekony emberrel, osszeutkoznenek a kiallo csontjaink (nekem mindenhol kiallnak, az albino etiop gyerek prototipusa vagyok), es az borzalmas lenne. Hat nem? :-)))

Koszi a felajanlast 2 ember-ugyben. Igyekszem odafigyelni szombaton, de kepes vagyok elfelejteni. Akkor eppen EU-t vagy algebrat fogok tanulni, ha jol sejtem. Egyik jobb, mint a masik (hogy egeszen pontos legyek, az utobbi jobb, mint az elobbi. Az EU-konytol ludborzik a hatam).

Ajjaj, mikkkro kerte, hogy ne terheljem le az indexet az otkilometeres bejegyzeseimmel, de asszem ennek elkerulesere nincs esely... :-))) (Udv, mikkk!)

Na berekesztem magam. :-) Pusz, Prerifarkas

Előzmény: Lappantyú (82)
Lappantyú Creative Commons License 2002.05.27 0 0 82
Kösz a linket. Egyelőre megpróbálok nem beleselkedni a metrós könyvbe, hanem mostmár kibírom a könyvhétig és azt is beszerzem végre.

Prérifarkas, emberség az van bőven, a szőkeség meg csak úgy szőrmentén. :-)))) De hát nem is az a lényeg.

Szombaton ismétlik a 2 embert? Ugyan nem leszünk itthon (LGT fesztivál!!!!), de a videót beindítom. (ha a nagy tanulásod okán a szombatiról is lemaradsz, szólj, eljuttatom neked a kazettát valahogy)

Persze, ezt a többieknek is mondom.

Lappa

Hoop Creative Commons License 2002.05.27 0 0 81
Prerifarkas Creative Commons License 2002.05.27 0 0 80
Hmmm, szoval kulon bejaratu szoke embere van nekije! Azt a betyar mindenit. (Beszel belolem a feltekenyseg, bar a szokeseghez nem ragaszkodom. Emberseg azonban elvaras. :-) )

PF

Előzmény: Lappantyú (77)
Prerifarkas Creative Commons License 2002.05.27 0 0 79
Miiiii??? En a nagy analizis heveben lemaradtam a 2 emberrol?! Arrrgh!

Egyebkent tenyleg ismetlik, az M2-n, ha jol tudom szombaton. Lappa, figyeld!

Tsok, PF

CsFeco Creative Commons License 2002.05.27 0 0 78
Nagyon jó volt a tegnap esti 2Ember is.
Monspart Sarolta és Szabó István volt a vendég.
Szabó István valóban lenyűgöző személyiség.
Sarolta pedig igazi küzdő.

Sajnos az hangzott el a műsor végén, hogy egyrészt nem lehet még tudni ki lesz a következő 2ember (több lehetőség van, de még senki nem állt kötélnek), másrészt azt sem lehet tudni mikor fog adásba kerülni, ha elkészül.

Előzmény: Lappantyú (77)
Lappantyú Creative Commons License 2002.05.27 0 0 77
Kedves Prérifarkas, elnézésedet kell kérnem, éngemet itten a barátaim üldöznek (:-))))*** - a barátaimnak), szóval én egy üldözött vagyok, na.
Noshát, a szőkeember, akire Sat utalt, az az én párom. A KN meg, akire a kaviat utalt, az a baráti társaságunk "fedőneve".
Szóval így. :-)

Tegnap volt a 2 ember. És én meg nem láttam, mert annyira halálosan fáradt voltam, hogy még annyi erőm se volt, hogy benyomjam a videofelvevő gombját. :-( Állítólag ismétlik valamikor, nemtom.

Lappa

Előzmény: Prerifarkas (76)
Prerifarkas Creative Commons License 2002.05.27 0 0 76
KN?!

Kedves neni?
Kemeny no?
Kerge nember?
Kis nadszal?
Kerek naspolya?

:-)

PF

Előzmény: kaviat (75)
kaviat Creative Commons License 2002.05.27 0 0 75
ugyanmár [visszafelé haladok], miccólsz egy KN diófához?

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: Lappantyú (70)
kaviat Creative Commons License 2002.05.27 0 0 74
szőke embör rulez!!!

diófacucc: most 2 új játékos dolgozik a kertemben [kissé eufórikusan hagzó persze így], az egyiket most [7végén] erősítettük meg MacFly barátommal [hogy egyenesen nőjön, kapott új karót].. [a vaóban az unokáknak ültetünk diófát, írtó lassan növögetnek]

a topicot meg el fogom olvasni [ez még restancia, de már is imádom mint a nyitóját], vámosjézus viszont nagy kedvencem, imádom amikor párom nagy párnák közé befészkelve apák könyvéből olvas fel, vagy csak sztorizik belőle

.kav]4t neofittnesspop

Prerifarkas Creative Commons License 2002.05.26 0 0 73
Sziasztok!

Anteus: rogeszmedben tarsad vagyok. Nem feltetlenul kotom 40 fole a konyv megjelenesi idejet, de valoszinu - addigra csak osszegyulik valami elettapasztalat. Persze turelmetlen is vagyok, messze van az meg.

VM-tol en is hallottam a diofa stb. koncepciot, bar asszem idezte. Mindenesetre van neki valami diofa-maniaja, ha megnezed az Apak konyvet, kiderul. :-) En azert szeretem, mert jol maszhato fa, ez nem is olyan reg elsorangu szempont volt. :-) Modositsunk a nemek egyenlosegenek elve alapjan: noi feladatok: meggyfa ultetes (mmmh, fincsi meggy), gyermekszules, feszekrakas, regenyiras. Igy jobb? Ebbol nekem meg mind a negy hatravan. Aj-aj. Igaz, gyerekszulni nem mostanaban kellene, nem is baj, hogy eddig elkerult a dolog. :-)

Lappa, te nagyon gyanus, ki az a szoke embor? :-)

Nekem dedikalasok kozul... hat, nem is tudom, melyik a kedvenc. Keves van, de mindegyiket ugyanannyira szeretem. VM-tol az Apak konyve van dedikalva, meg regesreg, VMBK elotti idokbol - azt azert szeretem, mert nagyon szep, elegans zold toltotollal vagyon irva, es mert VM vette a faradsagot, hogy pontosan leirja a nevemet - ami, kozelebbi ismeroim tudjak, nem kis feladat. :-)

Na megyek, bombazom tovabb a Neptunt (Lappa, te meg Neptun elotti idokben voltal kozgazos? Nem tudod, mirol maradtal le, ha igen...), hatha sikerul valami ertelmes tantargyt folvenni...

Puszi, Prerifarkas

Lappantyú Creative Commons License 2002.05.24 0 0 72
[Sat :-)]

No, meg is erősített téged VM odaát, hogy a könyvhétre megjelenő öt kisregényesben ezek lesznek. És sokszor fogja majd dedikálni, állítólag.

Tegnap a Bár pont ott nyílt ki, ahol dedikálta. Már el is felejtetettem, hogy írt a könyvembe, nagyon megörültem neki. (mondjuk a favorit a dedikációim közül Esterházy Pétertől származik).

Lappa

Előzmény: Prerifarkas (61)
Saturnus Creative Commons License 2002.05.24 0 0 71
A szőke ember majd ültet neked diófát, ír könyvet, és gondolom a többiről is gondoskodik...

Mind a tiéd lehet. :-)))
Sat

Előzmény: Lappantyú (70)
Lappantyú Creative Commons License 2002.05.24 0 0 70
[hm, akkor nekem se diófám nem lehet, se gyerekem, se könyvem... baj. :-)]

Lappalány

Előzmény: anteus (68)
anteus Creative Commons License 2002.05.24 0 0 69
bocs a duplázásért..
Előzmény: anteus (68)
anteus Creative Commons License 2002.05.24 0 0 68
Sziasztok :)
Vicces, de nekem is rögeszmém, hogy 40 év felett le kellene tenni az asztalra valamiféle írásművet...:))) Egyébként meg, hogy legyünk még inkább ontopic-ok, azt hiszem pont VM mondta valami interjúban, hogy a hagyományos férfifeladatok: a diófa ültetés, gyermeknemzés, házépítés és regényírás...nekem ebből már csak az utolsó hiányzik...:)))
Előzmény: Prerifarkas (60)
anteus Creative Commons License 2002.05.24 0 0 67
Sziasztok :)
Vicces, de nekem is rögeszmém, hogy 40 év felett le kellene tenni az asztalra valamiféle írásművet...:))) Egyébként meg, hogy legyünk még inkább ontopic-ok, azt hiszem , pont VM mondta valami interjúban, hogy a hagyományos férfifeladatok: a diófa ültetés, gyermeknemzés, házépítés és regényírás...nekem ebből már csak az utolsó hiányzik...:)))
Prerifarkas Creative Commons License 2002.05.24 0 0 66
Sziasztok!

IGEN, mostmar biztos, Szabo Istvan lesz az egyik vendeg a kovetkezo 2 emberben! Ugyhogy lessetek a vasarnapi TV-musort, es szoljatok, ha mar tudjatok, melyik heten lesz.

Mire nem jo az ELLE! Onnan tudtm meg a fentieket. Pedig epp keszultem kiabrandulni belole, egyre tobb benne az ezoteria meg a fogyokura meg a bugyuta noknek szolo cikk... magyaran hasonul az eddigi un. noi magazinokhoz, az altalam oly nagyra ertekelt kulturalis beallitottsag rovasara. De most kap megegy utolso eselyt. :-)

Kokojszi, szolits, ahogy tetszik, nyugodtan! :-) Negyszogletut szokas szerint hirtelen felindulasbol vettem, most nincs penzem feltolteni a telefonomat, dehat istenem. Ez fontosabb volt. :-)

New York-Budapest-et mostanaban olvastam ujra, azt is szeretem. Eleve a szerkezet tetszik, nem linearis, de megis kovetheto. Es az is tetszik, hogy az egyes fejezetek mindig egy-egy szereplo kore csoportosulnak. Igy van ez az eletben is, azt hiszem - mindig van az eletunkben egy-egy szemely, aki akkor a legnagyobb hatast gyakorolja rank, aki akkor a legnagyobb szerepet jatssza. Ezek a sulypontok allandoan valtoznak. Zsuzsa-korszakokra meg Hugi-korszakokra meg Lili-korszakokra meg Gabor-korszakokra (stb. stb.)oszthato az eletem. :-) A "hibas angol - magyarul" koncepcio zsenialis! :-))) Alapvetoen nem mindig tudok szimpatizalni a velejeig luzer szereplokkel, de Martont nem is erzem annak - bar neha mindent megtesz ennek erdekeben. :-)

Prerifarkas

Köki Creative Commons License 2002.05.24 0 0 65
Prérifarkas:
Szólíthatlak ahogy szoktalak?:)
Köszi, hogy a Négyszögletűről én jutottam eszedbe, ennél szebb bókot talán nem is hallottam:) Amúgy nekem sajna nincs meg, de innen, már a MEK-ről letöltöttem. Annak a vége nincs fent sajnos.

Különben a Bár nekem is az egyik kedvencem, az összes novellájával és én is gyakran olvasgatom!

Lappa: igazad van, hogy itt nyitottál egy Vámos Miklóst:) Indexen mostanában voltam, de nem sokat beszéltem, csak olvasgatok. Ezt viszont még nem vettem eddig észre, úgyhogy tényleg köszi!

Préri:
Emily néni szakálla nekem nagyon tetszett! A Hanyatt-homlok c. könyvben ez is megtalálható. A címe miatt én is bajban voltam, de teljesen érthetővé vált már:)

Rob: szia, szia:) Örülök neked is.
Mennem kell, munka van, jó, hogy itt vagyunk többen is már VMBK-ból is:)

robson404 Creative Commons License 2002.05.24 0 0 64
Sziasztok!

En in eltalaltam ide, Lappantyu kossz a linket.

Mikkro, Kokojszi, Prerifarkas, szoval ide bujtatok el? :)
Latom, hogy itt azert jobban pereg az elet, mint a "regi" forumon.

Nekem az En es en es a New York - Budapest metro tetszett a legjobban. Prerifarkassal egyetertek abban, hogy az Apak konyvenek teljesen optimista a befejezese, talan azert, mert nem menekulhetsz a sorsod elol es a tortenet mindig folytatodik, nem szakithatja meg semmi.

rob

Prerifarkas Creative Commons License 2002.05.23 0 0 63
Hello-hello te elsoszamu alumni! :-) (Ez itt Lappantynak szol.)

Irasaimat olvasni? Lehet. Titkos fuzetekben a szobam kulonbozo pontjain, 1-es betumerettel irott, mas fajlok kozepebe elrejtett Word file-okban a nethez nem csatlakozo sajat gepemen, ujrahasznositott papirok hatan regi-regi dossziekba suvasztva...

Szoval lehet, de csak nekem. :-)

Eljon meg az ido, amikor publikusak lesznek a dolgok. De meg nem alkottam maradandot.

;-)

Pusz: Prerifarkas

Lappantyú Creative Commons License 2002.05.23 0 0 62
Szia (sőt, sziasztok!)

Jaja, van egy régen elsüllyedt topic a tasztalon, Vámos Miklós a Lehetetlenben címmel. Azért nyitottam újat, mert szerettem volna, ha kevésbé konkretizáljuk a dolgot. :-)

VMBK-t olvasom folyamatosan, csak technikailag nekem az a fórum kicsit nehézkes, de talán majd megszokom.

Préri, és lehet olvasni az írásaidat valahol? (én is közgáz, csak tíz évvel elcsúsztatva az időt hozzád való képest :-))

Lappa

Előzmény: Köki (59)
Prerifarkas Creative Commons License 2002.05.23 0 0 61
A Konyvhetre megjeleno ot kis regeny egyebkent: Borgisz, Én és én, Emily néni szakálla, Hanyatt-homlok, Jaj.

Emily nenirol hallott valaki valamit?! Bizarrul hangzik, de ez nem feltetlenul rossz. :-)

Prerifarkas

Prerifarkas Creative Commons License 2002.05.23 0 0 60
Bibibiii, a sulimnak meg olyan fasza konyvtara van, hogy megvan benne az En es en... :-)

(Annyira jo, hogy itt halomban dicsekszunk.)

Egyebkent a Kozgaz Kozponti Konyvtar (NEM KKK, mint Ku Klux Klan!!! :-) ), es azert van benne nemi minimalis szepirodalom is, mert anno az atkosban csak ugy lehetett konyvtar, hogy szepirodalom szekcio is van benne. Hmm, nem rossz otlet. Onnan szedtem ossze a Vilagszezont is (drama by VM), az egyik hetvenes evekbeli Rivaldaban. Az egyebkent nem tetszett annyira. Az egyik foszereplot viszont Rob-nak hivtak, ezt nagyra ertekeltem. :-)

Egyebkent a szindarabokrol VM is mindig azt mondja, hogy rosszak, es majd egyszer meg kene tanulni rendesen dramat irni. Amikor befejezte az Apak konyvet (tudjatok, a hatan ott van, hogy "hosszabb idore letenni a tollat" stb.), elvileg lett is volna ideje, de aztan masba fogott (szokas szerint, es a mi nagy oromunkre - lasd pl Kesz regeny :-) ).

Kokojszi, de orulok, hogy itt vagy! Akarhol szolalsz is meg, az jooo. Tegnap megvettem a Negyszogletu kerek erdot, hogy meglegyen vegre, es rad gondoltam. Aztan a pomogacsoknal meg foleg. :-)))

Mikkro, hivhatlak altalam hasznalt neveden, vagy maradunk a Mikkro-nal? Igy furcsa, de megszokom.

Lappanty! Irogatok, irogatok... nem sokat, de azt lelkesen. Van egy elkepzelesem, hogy nem halhatok meg addig, amig nem jelent meg egy regenyem, vagy valami egyeb irodalmi muvem (tehat szakmai konyv nem szamit, bar lehet, hogy kesobb modositom a jatekszabalyokat). Ez nem azt jelenti, hogy miutan megjelent, meghalhatok! :-))) Korai lenne, asszem.

Tsok, Prerifarkas

Köki Creative Commons License 2002.05.23 0 0 59
Sziasztok:)

Mikkkro: én is úgy emlékszem, hogy a Hanyatt-homlok benne lesz.

Lappantyú: és bibibibbbiii, nekem az megvan, a Hanyatt-homlok:) még 16 Ft volt anno:)

Örültem, hogy Lappantyú megjelent a VMBK-ban, épp akartam is írni, hogy légy üdvözölve és hogy mintha itt az Indexen még lett volna egy topic Vámos Miklós néven, de a Törzsasztalban. Mert ott én, mint Harmónia tudtam meg, hogy hol van Vámos Miklós honlapja, régi szép idők, és azóta vagyok én ott. Mostanában ugyan már csak az idézetek rovat között, valahogy nincs mit hozzászólnom, olvasom, meg minden...

Mikkkro: nagyon örültem ám neked, hogy itten feltűntél:))

Prérifarkasnak is, de hát őt olvasom amoda át is:)

Előzmény: Lappantyú (57)
mikkkro Creative Commons License 2002.05.23 0 0 58
mintha úgy rémlene, hogy a Borgisz és a Hanyatt-homlok is benne lesz, de ne fogadj rá :-)
Előzmény: Lappantyú (57)
Lappantyú Creative Commons License 2002.05.23 0 0 57
Az Én és én-en kívül mik lesznek abban a könyvhétre megjelenő könyben? [merthogy nekem az Én és én megvan régi kiadásban, bibiii :-))]

Prerifarkas, szoktál írkálni?

Lappa

Előzmény: Prerifarkas (53)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!