Keresés

Részletes keresés

wqpw Creative Commons License 2002.04.14 0 0 9
én spec. úgy éltem meg, hogy ha valamit kértem a szüleimtől akkor azt mondták, hogy nincs, naponta 5x volt téma, hogy mennyire nincs pénzünk, persze kicsinyes dolog csokit nemkapni, de az a lényeg, hogy én is, és mindenki aki polizizál, élt akkor és tudja milyen volt.
Az a másik dolog, hogy van aki nem képes túllépni azon, hogy a bokros-csomag elvette a pénzt míg a fidesz osztogatja(azért ott is marad rendesen) és ezért rájuk kell szavazni. megegyébkéntisamocskoskommunistákmegabokrosfujj.

aki meg esetleg átgondolja, hogy nem halltunk bele, a csomag nélkül ott is tarthatnánk mint argentína és lehet, hogy az orbán mégse az asztal alól húzta elő a pénzt hanem valamire jó volt a Bokros az mind mocskos hazaáruló kommunista.

Előzmény: di manó (5)
netizen Creative Commons License 2002.04.14 0 0 8
mennon ez mind igaz. Bokros zseniálisan csinálta, tologatta a zsetonokat a tartozik/követel oldal között, jól csinált fiskális politikát, értékelte lefele a forintot igy serkentve a kivitelt, a gazd teljesítménye nőt. igen.

Amit Bokros elfelejtett, hogy a zsetonok mögött emberi életek, egzisztenciák, sorsok voltak, keserűség kilátástalanság és 95-ben rekordmennyiségű öngyilkosság.

Hogy képszerű legyek: Amikor kimész a kertbe a fűnyíróval, mert elburjánzott a gyep akkor biznony kinyirsz egy csomó kicsi hangyát is. Pedig a hangya jó a gyepnek. A te füved szép lett, de ezért a szépségért a hangyócák az életükkel fizettek.

Előzmény: mennon (-)
Mage Creative Commons License 2002.04.14 0 0 7
Azt hiszed, hogy itt meg valakit erdekelnek a tenyek meg az eszervek?
Akinek van egy csopp (0-nal tobb esze), es foglalkozott a dologgal, az tudja, mi a helyzet. A fideszesek is tudjak. De nem erdekli oket, mert gyulolni akarnak minket, "komcsikat", mert Orban es Kover azt mondja nekik, hogy mi rosszak es gonoszak es nem is magyarok es nem is emberek vagyunk.

Bokros szakember? Le van szarva. Az itt nem szamit mar, talan sosem szamitott.

Előzmény: mennon (-)
feesh Creative Commons License 2002.04.14 0 0 6
Valoban teljesseggel foloslegesen nyitottad ezt a topicot. Azert orulok, hogy vannak meg olyan emberek is, megprobaljak a gazdasagot a racionalis kalkulacio utjan szemlelni. Es a Bokros-csomag az egyik legjobb intezkedese volt a Horn kormanynak.

Előzmény: mennon (-)
di manó Creative Commons License 2002.04.14 0 0 5
Más ésszel felfogni és más megélni.
Ezt lovagolja meg mindkét tábor. No meg azon dagonyáznak, hogy meddig tekinthető a Bokros csomag hatásának, és mikortól az egyéb kormányzati intézkedésekének az elért gazdasági fejlődés.
Előzmény: mennon (-)
Fidélia Creative Commons License 2002.04.14 0 0 4
Nem utoljára,ha ügyesek vagyunk kapunk még1et:-(
Előzmény: mennon (-)
mennon Creative Commons License 2002.04.14 0 0 3
Köszi, igazad van!Tényleg hogy is gondolhattam hogy bárki hisz a tényeknek?

Komolyabb közgazdasági összefüggéseket az átlagember nem tudja átlátni, különösen azért, mert a makroökonómusok állításainak valóságtartalmát általában a saját pénztárcáján méri

Előzmény: bormester (0)
PRAETORIANUS Creative Commons License 2002.04.14 0 0 2
Jajjaj:)
Sapka..:)
Előzmény: Horász (1)
Horász Creative Commons License 2002.04.14 0 0 1

Ezt magyarázd meg a burzsoá nagytőkével fenyegető Orbánnak.Meg a Rogánnak,aki ekkor még azért küzdött otthon,hohy ne kellejn sapkába mennie suliba...

Előzmény: mennon (-)
bormester Creative Commons License 2002.04.14 0 0 0
Hiába erőlködsz, ez itten túl intellektuális. Próbáld meg a Barcelona szurkolóknak megmondani, hogy nézzék már meg Zidane milyen extraklasszis focista. Ez a szint. Még örülhetsz ha simán elsüllyed a témakör, mert akkor nem kell egy rakás tömény baromságra megpróbálnod válaszolni.
Előzmény: mennon (-)
mennon Creative Commons License 2002.04.14 0 0 topiknyitó
MINEK SZÓLSZ BAROMSÁGOT A BOKROS CSOMAGRÓL
HA NEM IS MERED A TÉNYEKET!!

amivel ijesztgetnek Bokros csomag,tények..:

Az egykor rettegett és utált pénzügyminisztert a Euromoney a kilencvenes évek végén az Év pénzügyminiszterének választotta, a lengyel után immár a horvát kormány is szakértőjének hívta meg, s a Bokros-féle közgazdasági nézetek egyre több nyugati egyetem tananyagában bukkannak fel.

1994 végére és 1995 elejére az ország csőd közeli állapotba került. 1994-ben a folyó fizetési mérleg hiánya 3,9 milliárd dollárra, az az évi GDP, vagyis az összes hazai megtermelt termék értékének közel 10 százalékára rúgott, s az államháztartás hiánya megközelítette a 9 százalékot

Azonban a Bokros és csapata által tudatosan “sokkhelyzetbe” hozott gazdaság kezdett magához térni, s a csoda megtörtént. Bokros Lajos szavaival élve “a cirkáló kezdett lassan megfordulni”. A fizetési mérleg hiányának növekedése 1995 második felében lelassult, a költségvetési deficit pedig megfeleződött. Az export szinte egy varázsütésre növekedni kezdett. Mindezek mellett a legnagyobb meglepetést mégis az okozta, hogy a gazdaság teljesítménye a megszorító intézkedések közepette egyáltalán nem esett vissza

Sajnálatos, hogy a jelenlegi kormánypártok, akik feltehetően még nálunk is jobban tudják, hogy mit köszönhetnek a Bokros-csomagnak, azt napi politikai célból a mai napig furkósbotnak használják.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!