Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. A mellékelt képen látható rizspapíros megoldást úgy érem el, hogy a tányér hátuljára ragasztom a szalvétából kivágott mintámat aztán majd a rizspapírt és semmi festék? A riszpapírt egy vagy két rétegben? Köszönettel!
Szia, csak reménykedni tudok, hogy még most is néha ránézel a topikra. Kérlek küldj egy emailt /antikdedi@gmail.com/ papír ügyben. Szeretnék üzletelni veled. Köszönöm
Ez egy teljesen új "technika" vagyis anyag. Paverpol a neve, ezzel ragasztottam rá az anyag darabokat az üvegre és a dobozra is. Kis darab csipkék és flitteres anyagok, vagy bármilyen maradék anyag felhasználható. Ezzel az anyaggal kentem le alul és aztán felül is, de lehet úgy is, hogy belemártod az anyagot, a felesleget lehúzod a kezeddel és úgy ráragasztod a díszítendő felületre. Az anyagokat meg is lehet gyűrni, és úgy száradnak meg keményre.
Hajszárítóval lehet gyorsítani a száradást.
Ezután akril festékkel festettem le, és antikoltam.
jól néznek ki, nekem főleg a flitteres tetszik. azt mivel festetted? ilyen sokszínű volt eredetileg is? és a többin, a csipkéken milyen kence van? akril+patina/antikpaszta? ja és mivel ragasztottad az üvegre? több kérdésem nincs. :-)
Akkor nem is fájdítom a szívem, hogy nem voltam (most se). Én a belépőt mindig is sajnáltam, mert pofátlanságnak tartottam, hogy nemcsak az árusoktól, de a vásárlóktól is elkérték a belépőt, akik amúgy is jó sok pénzt hagynak ott... Már aki. :-)
Őszintén szólva fogalmam sincs. De nem is nagyon van már miért kimenni. Se akciós faáru, ami azért régebben mindig volt, se szép deku papírok, se kiegészítők, SEMMI:( Nem vagyok egy nagyon foghoz verős típus, de annyira sajnáltam a belépőt, de annyira...!
azért hzok -nagyon hosszú idő után ide képet, mert elő vettem a kedvenc szalvétatechnikámat.
jelen esetben azt, hogy közbélésre vasalom a szalvétát és úgy használom, mintha anyag lenne. Én már a konzervdobozok ujjászületésénél is szerettem ezt használni, mert teljesen más a hatása, mint csak úgy simán.
Őszintén szólva az egész egy nagy kalap izé volt:( Annyira szívszorító volt látni, hogy az a vásár, ahol egy-két éve még taposták egymást az emberek, mostanra hova jutott:(
Képzeljétek gyönyörű dekus faalapok voltak -vannak még ma a vásárban szinte fillérekért és már alig van rá kereslet. Ezek tényleg nem síma falapok voltak. Mindenféle jó forma.
Hamarosan itt a Husvet, kezdhetjuk a tojasok disziteset.Ha valakinek nincs, es szeretne , nekem vannak Kifujt, kifeheritett libatojasaim, diszitesre keszen, 9 cm feletti magassaguak, 50 es 100 darabos csomagolasban, kezbesites postai uton. Minden 10 utan adok egyet ajandekba. Reszletekert irj a agusiek777@gmail.com cimre, es hamarosan valaszolok. Udvozlettel. Lena
Díszítettem már egy-két virágcserepet régebben decoupage-technikával, most újra szeretnék ezzel foglalkozni kicsit, de még nagyon a tanuló fázisban vagyok... A cserepeket annak idején simán a ragasztóval kentem át (ezt tanácsolták a hobbyboltban, ahol az anyagokat vettem), de bizony az idő múlásával azért látszik, hogy a víztől kezd leperegni a festék.
Amivel a cserepeidet díszítetted, az is ragasztólakk volt, hiszen ha csak simán ragasztó lett volna, nagyon gyorsan lepunyult volna a mintád.
A decoupage ragasztólakk és a csak ragasztó közt ez a fő különbség - a ragasztólakk egyben vízálló felületet is ad, míg a ragasztó nem feltétlen. A lakknál ez követelmény.
A virágcserepeid azért hámlottak le, mert belülről a víz átszivárgott az agyagon és kifele lenyomta a díszítést. Ezt úgy tudod legközelebb elkerülni, hogy a cserepedet belül is lelakkozod, így a víz nem jut be az agyagba és nem tolja le a külső mintát sem.
Porcelán szett: olyan tartós díszítésed sosem lesz, mintha eredetileg magas hőfokon égetnéd rá a keámiamázat. Ezt feltétlen vedd figyelembe.
Amúgy pedig picit csiszold meg a felületét, így fizikailag is tapadni fog rá a díszítésed, fesd le a mintát világos színnel, hogy eltakard, majd arra szalvétázz! Eztán gondosan lakkozd le az egész tárgyat, a legstabilabb akkor lesz, ha az egész (és nem csak egy részlet) van lakkozva (előtte persze csiszolva). Hiszen ha egy részletét díszíted felül, akkor ott egy matricaszerűség lesz, aminek a széle bizony sérülékeny. Ráadásul az eredeti fényes máztól el fog ütni a Te dízsítésed fényben és stduktúrában is.
Létezik olyan, hogy decoupage-lakk. Tudomásom szerint ez pont erre a célra van, amire neked kell, hogy vízhatlanná tegye a felületet.Gondolom, a teljes szappantartót le kell vele kenni, és akkor működik.De én még sosem használtam,csak múltkor láttam, mikor ragasztót vettem, úgyhogy felelősséget nem vállalok érte! :)
Én viszont nagyon aljas szándékkal léptem be ebbe a topikba, és tényleg ne haragudjatok, de ez áll legközelebb ahhoz,amit kérni szeretnék.Én ugyanis befőttes üvegeket szeretnék kunyerálni tőletek, mert a nyáron tartandó esküvőmre magam készíteném a mécsestartókat decoupage technikával.Olyan üvegek kellenének, amelyekből kifogytak a Knorr tésztaszószok :).Múltkor vettem egy ilyen szószt és megihletett az üveg formája és mérete.Viszont mi nem eszünk annyit ilyenekből, hogy nyárra összegyűljön kb.25 darab, ezért kérném a segítségeteket.Pesti vagyok és 1-2 darab is érdekel!
Beleolvasgattam a fórumba, de közel hetvenezer hozzászóláshoz idő kell :D
Tanácsot szeretnék kérni. Kaptam egy porcelán fürdőszobai szettet (szappantartó, folyékony szappan-tartó, pohár), de nem nagyon vagyok kibékülve a mintájával. Van megoldás arra, hogy ezt a mintát valahogy eltüntessem, mondjuk decoupage technikával? Le lehet aztán a teljes felületét kezelni valamivel, ami teljesen vízálló és nem fog a minta leázni róla? Van valami jó ötletetek? Díszítettem már egy-két virágcserepet régebben decoupage-technikával, most újra szeretnék ezzel foglalkozni kicsit, de még nagyon a tanuló fázisban vagyok... A cserepeket annak idején simán a ragasztóval kentem át (ezt tanácsolták a hobbyboltban, ahol az anyagokat vettem), de bizony az idő múlásával azért látszik, hogy a víztől kezd leperegni a festék.