Keresés

Részletes keresés

dridy Creative Commons License 2010.02.01 0 0 3317

Meg itt az enyém is :-)

10 hónapos, alapengedelmességi vizsgás :-)

 

Előzmény: nedori (3316)
nedori Creative Commons License 2010.01.31 0 0 3316
cukormázak Mami büszkeségei :)
panettone Creative Commons License 2010.01.25 0 0 3315

Helló! Macika vagyok, szorgos, házias, gazdi függő majdnem-spaniel fiatalúr.

Csendes visszahúzód természetű, szolidan elegáns fekete négylábú.
Imádok fürdeni, fésülködni ölben simiztetni a pocakom. Ha kedvet
kaptál hozzám nézd meg a képeimet :
http://gallery.site.hu/u/marcsi_oroszfreemail_hu/kutyak/soskajoska_alias_hapci/
vagy hívd a 06309983947-es számot.

leokuty Creative Commons License 2010.01.02 0 0 3314
KIÁLLTVÁNY A KUTYÁKÉRT!

2009. karácsonya táján minden magyar emberhez elérkezett a változás szele! A gleccserek, jégmezők olvadása már nem színes dokumentumfilm többé. Emlékezünk az egész napos hóviharra, a mínusz 18 fokra. Majd a négy nappal későbbi plussz 20 fokos nyárelőre.

Ideje felismernünk, hogy a közös jövőnkért itt kell tenni a mában, most. A környezettudatosságot nem lehet levenni a polcról, betenni a kosárba és kifizetni. Azt magunkban kell kialakítani!

Most nem szólunk a madarakról, az erdőkről, a kipufogó gázokról, az elpocsékolt energiafelhasználásunkról, a csomagolóanyagokról, a kommunális hulladékainkról, a felesleges vásárlásainkról.

Most a kutyákról szólunk!
Több tízezrük él menhelyeken, ketrecben, a szerencsésebbje némi jó szóval, némi törődéssel.
Több ezrük él utcákon, az éhhalál küszöbén, autók, kamionok, vonatok között állandó életveszélyben.
Több tízezren élnek láncon, udvari portákon, elhanyagolva, élelem, orvosi ellátás, szeretet szűkében. Rettegésben, félelemben, bizonytalanságban, agresszivitásban, vagy teljes közönyben, méltatlan szerepben.

Ma elérkezett az idő, hogy észrevegyük, erről nem mások tehetnek, hanem mi magunk.
Itt az ideje, hogy ma, gondolkodást váltsunk.
Képesek legyünk egymással beszélni és megvizsgálni, én mit tehetek értük.

Be kell látnunk, hogy a kutyák tenyésztése tanulmányokat, pénzt, időt, szelektálást és minőségi követelményeket igényel. Meg kell értsük, hogy ők érző lények, akik ki vannak szolgáltatva nekünk embereknek. Mi hoztuk létre őket, nekünk is kell értük felelősséget vállalni.

Itt az ideje, hogy elfogadjuk a problémát és kitaláljunk különböző megoldásokat. A törvények, rendeletek és szabályok csupán időt húznak és altatnak.
Eljött az idő, hogy felébredjünk mély álmunkból és megoldásokat keressünk, tettekkel!
Ideje, hogy megvizsgáljuk mivel tudunk tenni itt a mában, hogy a sok problémára megoldások szülessenek.

Néhány maroknyi csapat igyekszik erőn felül tenni a kutyákért. Mentik őket, élelemhez, gyógyuláshoz és otthonhoz juttatni őket. Mind emellett szükség lenne tájékoztatásra, megelőzésre, és mindenek előtt gondolkodásmód váltásra.
Ideje, hogy valami picit tegyünk értük is, csatlakozzunk hozzájuk. Éppen annyira ami nem erőn felüli, hanem ami jól esik. Nem várhatjuk egymástól, hogy megszakadjon, de jólesően adhatunk bele egy apró dolgot, hogy megszülethessenek a megoldások!

Van, akinek pénze van. Van, akinek ideje. Van, akinek szállítóeszköze, valaki jól tud kommunikálni, valaki ért a számítógéphez, valaki az internetet bújja, valaki szívesen ápol, valaki szívesen gyógyít, sétáltat, nevel. Valaki csak a másik emberhez szól, de a lényeg, hogy tehetünk valamit értük.
El kell jutni az állatvédelemmel minden emberhez, hogy megelőzzük a felesleges szaporulatokat, a kóborlást, az utcára dobást, a kutyák ezreinek felesleges létét és halálát.

Szükségünk van nevelőkre, akik a gyerekeknek mutatják a jövő kutyatartásának elveit. Türelmes emberekre akik elmagyarázzák a chipeztetés és az ivartalanítás jelentőségét.
Tettre kész emberekre, akik elhárítják a bajt, akik kimentik a rászoruló kutyát a legsanyarúbb körülményből, legnagyobb veszélyből. Szükségünk van egymásra, hogy meghalljuk egymás gondolatait.
Még az is segítség, hogy meghallgatjuk az állatvédőket. Kezdetnek elég nézni és hagyni őket ahogyan teszik a dolgukat. Majd meglátva tettük jelentőségét, elismerve munkájukat, jó ha magunkénak érezzük már nézeteiket. A többi jön magától.
Lassan megszületnek a cselekedetek, a tettek, a megoldások.
Mi emberek, tudunk tenni a kutyákért, jobb sorsukért, európai körülményeikért!

Itt az ideje, hogy változzon a gondolkodásmódunk!
A kutyákért, a környezetünkért, az emberiségért és egy új földért!

Sztrucska Ildi
panettone Creative Commons License 2009.12.29 0 0 3313

Mandula vissza került a spanielmentés gondozásába, ha van kedvetek olvasni abejegyzéseit akkor kattintsatok a netboard-ra. Ide:  http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=18695

 

Jó olvasgatást!

 

Móki 07 Creative Commons License 2009.12.29 0 0 3312

Gazdikereső angol cocker spániel fiú:

 

 

http://i46.tinypic.com/33bdett.jpg

 

Bővebb információ: http://www.futrinkautca.hu

 

Zeszter79 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 3311

Sziasztok!

Bocs, hogy ide (is) írok, de már nem tudok mit kitalálni: nyáron befogatdunk egy fiatal fekete spániel kan kutyust, akit nem tudunk tovább "megtartani".

Ha valaki tudna segíteni, hogy gazdit találjunk Neki, megköszönnénk!!!

 

http://www.expressz.hu/allat_noveny/kutya/hirdetes-17851757/

SzaszaBaba22 Creative Commons License 2009.12.15 0 0 3310
Sztem a kis csizmában se nagyon tudna menni.. ha levágod a lábáról a szőrt akkor meg fázik. Majd megszokja, aztán ha felmentek letörölgeted/mosod a lábát.
Előzmény: Rencsa-baba (3309)
Rencsa-baba Creative Commons License 2009.12.14 0 0 3309
Sziasztok!

Akadt egy kis problémám,ma séta közben.A hoval ,pontosabban a kutyumnak akadt gondja.Rátapadt a ho a mancsijára.Szegény alig tudott menni.Mi a teendő,vegyek neki kis csizmát?Vagy elég ha levágjuk a szőr a talpán?Köszke
Móki 07 Creative Commons License 2009.12.12 0 0 3308

Kedves Hirdető!

 

Pár apróság:

  • Amire Ön gondol, az FAJTAtiszta, mert a FAJ a kutya. reméljük is, hogy FAJtiszták azok a kicsik, és nem a macskát kapta el egy körre a kankutya.
  • Mivel a szülők nem rendelkeznek törzskönyvvel, nem mondhatjuk a kölykökre, hogy fajtatiszták, tetszik vagy sem, ők bizony keverékeknek minősülnek (a kiválló vérvonalat nem is értem, ha nincs TK, ezt mégis mire alapozzák?)
  • Milyen állatorvos az, amelyik még most is csonkolja a spánielelket? Nem túl naprakész, az egyszer biztos. Olvasgassák el esetleg az FCI fajtastandard-ben az angol cocker leírást, és meg fognak lepődni.
  • Karácsonyi hirdetés?! Remek, Húsvétra mi lesz, második egymásratalálás a "Szerelmes" ebektől?

 

Kérdezhetek?

  • A kutyusok általános egészségi állapotáról mit tudnak? Volt bármi vizsgálat még a fedeztetés előtt?
  • Mennyi idősek, mert ugye másfél éves kor előtt nem ajánlott a fedeztetés.
  • Genetikailag öröklődő betegségekre szűretve voltak a kutyák? (Ha nem érti ezt a kérdést, komolyabb a baj, mint gondoltam - görgesse lejjebb az oldalt, és olvasgathat kedvére)
  • Bizonyára remek tenyésztőktől (talán inkább szaporítótól?!) vették a két kutyájukat, aki nyilván támogatta ezt a remek ötletet, hogy szaporítsanak egy kicsit otthon. Ja, hogy akkor Ő sem Tenyésztő?

 

Ezeknek a kutyáknak eszükben sem volt párzani, de Önök - ép ésszel fel nem fogható módon - hagyták, hogy az ösztöneik uralkodjanak (talán még be is segítettek) és most hasznot akarnak belőlük húzni. Csak gratulálni tudok. Ha körülnéz - akár itt, vagy az SOS topikban, esetleg a www.spanielsos.atw.hu vagy a www.olcsokutya.uw.hu oldalakon, rájön, mennyit ártott ezzel a fajtának.

Ha van Önben jó érzék, bejelenti a két kutyát ivartalanításra, és valóban szép, családi kedvenceknek járó boldog életet biztosít számukra a továbbiakban.

 

Mivel már megvan a baj, pár javaslat:

 

A hirdetéséből nem derült ki, így gyanítom, nincsenek a kiskutyák chipezve. Ezt feletétlenül tegyék meg, mielőtt gazdához kerülnek a kicsik (pénzt kérni értük pedig pofátlanság) - így leszenk bármikor beazonosíthatóak, ha elvesznének, könnyebben megtalálhatóak. 8 hetes koruk előtt nem javasolt elválasztani a kölyköket az anyakutyától, sem egymástól, ez szükséges a kellő szocializációhoz. Legalább a jövő év elejét várják meg. Így abban is biztos(abb) lehet, hogy nem csak karácsonyi ajándék lesz a Maga kölykeiből, hanem valóban az, aminek szánná, családtag.

 

 

 

 

 

Előzmény: nikianyus (3307)
nikianyus Creative Commons License 2009.12.12 0 0 3307

FAJTISZTA ANGOL COCKER SPÁNIELEK ELADÓK, KARÁCSONYI ELVITELLEL, VAGY AMIKOR SZERETNÉD :)

NOVEMBER 12-ÉN SZÜLETTEK A PICIK, FAJTISZTA NAGYON JÓ VÉRVONALÚ SZÜLŐKTŐL. A SZÜLŐK NEM TÖRZSKÖNYVESEK, MERT MI ELSŐSORBAN  CSALÁDTAGNAK VETTÜK ŐKET, CSAK MEGKEDVELTÉK EGYMÁST!! :) 

 ELSŐSORBAN MI IS TÖREKEDTÜNK ARRA, HOGY GYÖNYÖRŰ, NAGYON JÓ TENYÉSZTŐTŐL VEGYÜK A SAJÁTJAINKAT!

FAROKVÁGVA VAN MIND, ÁLLATORVOS ÁLTAL!!

A KUTYUSOK KARÁCSONYRA TÚL LESZNEK AZ ELSŐ OLTÁSON, FÉREGHAJTÁSON.

JELENLEG 5 DB VAN, 3 FIÚ + 2 LÁNY

1 BLACK, 1 CHOCOLATE, 3 GOLD SPÁNIEL

ÉRD: NIKIANYUS@GMAIL.COM

06-70-561-8556

panettone Creative Commons License 2009.12.03 0 0 3306
Brokkoli rajongók figyelem! Csak itt, csak most megnyerhettek magatoknak! Én vagyok az az angol pasi akért döglenek a háziasszonyok. Jajj hogy Te kutyát szeretnél ?! Hát én abból vagyok! És ha összebútorozunk meglátod, minden barátnőd Téged fog irigyelni, mert ha valaki hát én feszítek Veled a sétatéren, vagy piacon vagy bárhol...Na mizu baby? Teszünk egy próbát? Hívj: 06309983947
kábelbúvár Creative Commons License 2009.12.03 0 0 3305

Esetleg a Hungarian Derby dog show-ról.

 

Cocker

Előzmény: panettone (3304)
panettone Creative Commons License 2009.12.02 0 0 3304
ki ez a kis tarkaBarka? Lemaradtam valmiről?
Előzmény: kábelbúvár (3302)
panettone Creative Commons License 2009.12.02 0 0 3303
Üdvüzlöm, Karfiol vagyok, egy fiatalos felettébb akaratos angol cocker úr. Ha ez nem volt elég hogy belém szeressen had nyűgözzem le itt: http://users.atw.hu/spanielsos/karfiol.htm ,ha érzi mennyire egymásnak lettünk teremtve hívja a 06309983947-es számot. engedd meg, hogy le vegyelek a lábadról...
kábelbúvár Creative Commons License 2009.11.30 0 0 3302
panettone Creative Commons License 2009.11.29 0 0 3301
Sziasztok, Szilva vagyok állítólag egy standarden felüli, kicsit sem spaniel lányka, szerintem meg nem is tudom mi ez. Viszont tudok remekül jókedvre  deríteni, körbeugrálni, okosan figyelni és szépálmokat hozni de csak kis hatótávolságon belül- ez konkrétan egy kanapét jelent a gazdival- bár még ezt sem tudom mit jelent de a többiek szerint ha gazdija van az embernek- vagyis a Vaunak az főnyeremény. Szóval én is ilyen főnyereményt szeretnék. Lennél a nyereményem, Ha igen jelezd a 06309983947-es számonés kérd Szilvát, vagyis engem.   http://gallery.site.hu/u/SpanciManci/Ideiglenesek/Gazdikeresok/Szilva/
Rencsa-baba Creative Commons License 2009.11.26 0 0 3300
Sziasztok!

Tökéletesen egyetértek Mokival!Sajnos akik ilyen szaporitok nem gondolnak bele a kutya helyébe!De mondjuk sajna nem csak a kutyáknál van igy!Jo én se tenyésztőtől vettem a kutyát,de én nem is akarom tovább szaporitani,megy majd ivartalanitásra,de még mindig nem tüzelt,pedig már 10 honapos,nem mintha sietnék ezzel.

Azt nem értettem az "első ellés véletlen volt" és véletlen pont egy másik "spánielell"?Elég érdekes.Igaz nem tették hozzá hogy spániel volt!

De véletlen,én oda figyelek ha tüzel a kutyám,nem engedem ki egyedül az udvarra vagy teszek ellene hogy ne jusson kan a közelébe.Több szuka kutyám is volt már,még se lett terhes egy se,mert oda figyeltem.Én nem szeretnék kobor kutyák szaporitoja lenni.Épp nemrég fogadtam be egy kobor kutyust,pedig sokan mondják hogy a szomszéd faluba van a gazdája,akkor miért nem keresik vagy miért nem megy haza a kutya,nincs olyan messze,arról nem is beszélve hogy szegény kutyát még mindig nem tudom megsimogatni mert annyira fél,a bottól meg egyenesen meg riad,ha játszok a többi kutyával.Bár annyit már elértem hogy a kezemből elveszi a kaját.Elnézést eltértem a tárgytol.Csak egyszerüen felháborit ,hogy miért kell kidobni egy kutyát vagy akár más állatot.Ha már egyszer megunták vagy nem tudom mi oka van annak hogy kidobják az állatot inkább altattassák el,még az is humánusabb mint kidobni éhezni és veszélynek kitenni azzal hogy bármi elütheti vagy akármi.Ugyan ezt kéne tenni az ilyen emberekkel!Jo persze vannak menhelyek is,de egyrészt tele vannak,másrészt sajna sok helyen találkoztam olyannal hogy inkább hagyjuk.A lényeg egyszerüen nem értem az embereket!

párom kutyája és az én kis spancim

a befogadott kutyu ,Rudi

és az én kis Nudlikám
spancsi Creative Commons License 2009.11.20 0 0 3299
Kedves Spánielmentők!!

Ott lesztek 28-án a kiállításon?
Előzmény: panettone (3298)
panettone Creative Commons License 2009.11.19 0 0 3298
Üdvölöm, Max vagyok. Ahogyan a többiek én is gazdit keresek. Nincsnek különös elvárásaim, ne szerepeljen a tervei között, hogy nyugdíjas otthonba vonul és magamra hagy. Viszont mehet sétálni, piacra csontért, kirándulni meg ilyenek. Tervei szerint vagy otthon várom, esetleg időnként elkísérem. Az első találkozóra itt kérhet időpontot: 06309983947 és itt olvashat rólam: http://users.atw.hu/spanielsos/max.htm
dridy Creative Commons License 2009.11.17 0 0 3297

Ott a pont!!!

Tökéletesen definiáltad a FELELŐS ÁLLATTARTÁSt!!! Az a baj, hogy ezeknek mondhatod... Hányszor de hányszor érzem azt hogy nem értik miről beszélek. Az biztos, hogy nem elég hogy tudatlanok, felelőtlenek, de tuti hogy egy csöpp szeretet sincs bennük a kutyájuk iránt :-(

Egyetlen megoldás az lenne, ha bírság vonzata lenne minden mulasztásnak, de valami jó nagy összeg.

Pl. Minden kutya ivartalanítását rendelném el, kivéve a tenyésztőket, nem elég hogy a fajtisztákat.

Ha nem kap oltást, szintén jó nagy bírság. Előbb utóbb minden marinénit visszatartana az "állattartásról" szerintem. Hány kutya él ilyen marinéniknél, kölyökkora óta láncon, és úgy, hogy mosogatóvizet(!) "eszik"!!!! Ez nem vicc, mosogatószer nélkül forró vízben mosogatnak, és ha langyos kiadják a kuyának, mert az finom ízes lett!!! Kérdeztem: friss vize van e? Válasz: Minek az, most ette a mosogatólét.

:-( Sírhatnékom van, és a rosszullét kerülget.

Ha elérnénk, hogy nem lenne véletlen alom, és jóval kevesebb lenne a gazdátlan állat, talán csökkennének az állatorvosi költségek is.

Őszintén: én a menhelyen próbálok mindnek szeretetet adni. De olyan rossz, hogy látom; az én napi kis szeretet adagom életeti őket :-( Mert mind megérdemelmé, hogy napi 24 órában szeressék!!!!!!!!

Tudjátok, néha úgy gondolom, ennél még humánusabb lenne minden gazdátlan állatot elaltatni, és másnaptól jöhetne a szigorú törvény, amit fent említettem...

Előzmény: Móki 07 (3296)
Móki 07 Creative Commons License 2009.11.16 0 0 3296

Megpróbálok mindenre reagálni, bár az együgyűség rettenetesen bosszantó. Hogy ne legyen félreértrés, az általad írottak lesznek dőlt betűvel szedve.

 

"Nos persze a pénz is szerepet játszik benne nem is akarok áll szent lenni de a lényeg nem ebben van hanem abban hogy nem meggazdagodni akarok belőle azt hiszem ezt írtam az előbb is nem azt hogy egyáltalán nem érdekel a pénz szerepe a dologban... mert akkor már nem egy kutyám lenne.. nem is akarom nagyon erőltetni ezt a szaporítást... eddig 3 ellés volt de ebből az első nem tervezet volt aféle véletlen....."

 

Tök jó, hogy nem a pénzért elleted halomra a kutyádat  - ha jól sejtem, 1 tüzelés talán kimaradt, de a többi alkalommal befedeztetted; az, hogy az első véletlen volt, hát ez sajna nem számít, akkor is a te felelősséged - de akkor mégis miért? Ezt valahogy a nagy "nemérdekelapénz" mantrában elfelejtetted leírni.

 

"azt nem értem hogy hogyan hoztad össze azt hogy állat orvoshoz hordom a kutyámat bármi baja is van és azt hogy felpároztatom az eb-et..."

 

Egy szóval sem írtam, hogy a te kutyád beteg lenne (bár ugye nincs szűrve a fajtára jellemző genetikai betegségekre, így sajna nem tudhatod, nem hordoz-e bármi örökletes betegséget, ha nem érted, ez mit jelent, olvass utána, a google a barátunk), de emlékeztetőül, ismét idéznék tőled:

"nem is tagadom hogy nem vagyok jártas olyan dolgokban amit egy tenyésztő a kisujjából kiráz.. de éppen ezért járok állatorvoshoz hiszen ki más ha nem ő ért legjobban az állatokhoz fajtától függetlenül..."

 

Hogy "felpároztatod", ehhez nem kell nagy ész, Te magad írtad, hogy már 3 ellésen van túl a kutya, ezt mégis minek neveznéd? Én kizsákmányolásnak, és rettenetes felelőtlenségnek.

 

a "garancia" az az általad említett dolgokra biztos kiadható... de attól még nincs rá arra garancia hogy mondjuk fél éves korában nem pusztul el valami más bajban.... a hangsúlyt ez előző hozzászólásban sem az örökletes betegségekre értettem csupán csak arra akartam kitérni hogy véleményem szerint nem lehet arra garanciát adni hogy minden ok lesz a kutyával... azért is írtam hogy "bármit elkaphat bármikor"

De igen, a tenyésztői minőség (ti. a tenyésztő személye a garancia, hogy nem egy hobbialom Fifike és Dönci párosításából, vagy egy szaporító futószalagjáról származó, fajátja szégyene ebet kapsz), a garancia arra, hogy a kutya a lehető legjobb körülmények közül kerül ki, a szülők egészségesek, jól tápláltak, szocializáltak, kölyökoltásokkal, férgehajtással kezeltek, chip van bennük, hogy beazonosíthatóak legyenek, és igen, ezek után kicsi az esélye, hogy bármi baja lehet. 100 % garancia nyilván nincs, de egy igazi tenyésztő vállalja a felelősséget, tartja a kapcsolatot az új gazdikkal, támogatja őket, ha baj van, segít, akár anyagilag is, ha olyan baj merül fel, amit elvileg Ő kizárt  a szerződéseben (pl. Diszplázia mentes felmenőktől származó kölyök mégis dp-s lesz). Ó, igen, szerződéssel adja el a kutyát, nem egy telefonon megbeszélt utcai találkahelyen adja át egy kocsiból a kölyköt.  

 

A leveledből arra gondolhat egy kívül álló szemlélő hogy én valaha is tenyésztőnek vallottam volna magam holott ez nem igaz....

Az előző hozzászólásomban csupán nem akartalak rögtön leszaporítózni, de Te magad is ezt írtad, így elnézést, légy szaporító - de ne legyél rá büszke legalább.

 

Ha annyira szereted a kutyádat, és jót akarsz neki, utánajársz, mennyit ártasz neki azzal, hogy minden tüzelésénél befedezteted, és mennyit ártasz a fajtának is. Nem foglak tovább győzködni, mert vagy felfogod, amit írtam, vagy nem, eselteg érted csak nem érdekel - ez a legrosszabb eset.

 

 

Azért az előző hsz. kérdésemre válaszolhatnál, miért is kell a kutyádnak olyan sűrűn ellenie? Köszönöm, ha megválaszolod ezt a kérdést.

 

 

Előzmény: Sullc (3295)
Sullc Creative Commons License 2009.11.16 0 0 3295
Nos persze a pénz is szerepet játszik benne nem is akarok áll szent lenni de a lényeg nem ebben van hanem abban hogy nem meggazdagodni akarok belőle azt hiszem ezt írtam az előbb is nem azt hogy egyáltalán nem érdekel a pénz szerepe a dologban... mert akkor már nem egy kutyám lenne.. nem is akarom nagyon erőltetni ezt a szaporítást... eddig 3 ellés volt de ebből az első nem tervezet volt aféle véletlen.....

én nem szeretnék tenyésztő lenni mert tényleg nem akarom erőltetni nem szeretném ha a kutyám egész élete erről szólna.... lehet hogy én is csak egy mezei szaporító vagyok de nálam házi kedvenc ként van tartva a kutya.

azt nem értem hogy hogyan hoztad össze azt hogy állat orvoshoz hordom a kutyámat bármi baja is van és azt hogy felpároztatom az eb-et...

a "garancia" az az általad említett dolgokra biztos kiadható... de attól még nincs rá arra garancia hogy mondjuk fél éves korában nem pusztul el valami más bajban.... a hangsúlyt ez előző hozzászólásban sem az örökletes betegségekre értettem csupán csak arra akartam kitérni hogy véleményem szerint nem lehet arra garanciát adni hogy minden ok lesz a kutyával... azért is írtam hogy "bármit elkaphat bármikor"

A leveledből arra gondolhat egy kívül álló szemlélő hogy én valaha is tenyésztőnek vallottam volna magam holott ez nem igaz....

megnéztem az oldalt és most már legalább tudom hogy mi a különbség... pontosan ilyen helyről kapta az ismerősöm a francia buldogot...
Előzmény: Móki 07 (3293)
panettone Creative Commons License 2009.11.16 0 0 3294

Hát a közjó javára, te kis butus! Mert nem mindenki endeghet meg magának egy "drága" kutyát. Kell az utánpótlás a spánielmentésnek....és jól jön az a kis pénz évente egyszer kétszer.

Mindamellett hogy én így látom, persze lehet másként is.

Én amire kiváncsi lennék még, hogy mikor lesz a következő alom és hogy az eddig megszületett kicsik gazdáival milyen a kapcsolatod? Ha nem kaptak tk-t akkor jutott nekik legalább chip? Ha elkódorognak visszakerülnek-e Hozzád vagy a gazdihoz?

 

 

 

Előzmény: Móki 07 (3293)
Móki 07 Creative Commons License 2009.11.16 0 0 3293

Nem az a kérdés, hogy más-e a véleményünk dolgokról, hanem az, hogy - és megbocsáss, de az írásaidból ez tűnik ki - nem értesz annyira a kutyákhoz, mint kellene akkor, ha tenyészetni akarsz. És ne mondd, hogy Te nem akarsz tenyészteni, csak jó dolog a kiskutyázás, a dokitok javasolta, hogy szüljön a szuka, szép a kutyád és szeretnéd "reprodukálni", stb. mert ezeknél felelőtlenebb kijelentés kevés van.

 

"személy szerint én nem szeretem a tenyésztőket mert ismerek nem is egyet és nem különb egyik sem mint én csak annyi hogy több kutyájuk van és nem házi kedvencnek hanem igenis pénz kereseti eszköznek tartják a kutyákat....."

Akikről írsz, azok nem tenyésztők, hanem szaporítók (még ha ilyen-olyan papírok és koszorúk is vannak a nevük mellé tűzve), és jelen állás  szerint, az a szomorú valóság, hogy Te is közéjük tartozol. Ha nem érted a különbséget, semmi gond, látogass el erre a honlapra, és hidd el, megérted hamar. http://olcsokutya.uw.hu/

 

"garanciát véleményem szerint nem lehet vállalni egy állatért ugyanis mint akár csak az ember egy állat is bármi nyavaját elkaphat bármikor... és ezt nem az határozza meg hogy tenyésztőtől vagy mástól veszed a kutyát"

 

Garanciavállalás egy egészséges fajtatiszta kutyakölyökre minden tenyésztőnél (nem szaporítónál!) alap. Csak megint ismétlem magamat, de nem érted miről beszélünk. Ezeket a betegségeket - ti: Dp ( csípőizületi diszplázia), PRA (progresszív retinasorvadás), vesebaj - nem elkapja a kutya, hanem genetikai úton örökíti. Ezt nem egy szimpla állatorvosi vizsgálat deríti ki, hogy a szülőpár örökíti-e, hanem komoly diagnosztikai szűrővizsgálatok (és ezek sajna nem két filléres vizsgálatok, de legalább tudja a tenyésztő, hogy egészséges a tenyészkutyája). Ha erről nem tud az orvosod, javaslom, sürgősen keress másikat, mert egy kontár.

 

"nem is tagadom hogy nem vagyok jártas olyan dolgokban amit egy tenyésztő a kisujjából kiráz.. de éppen ezért járok állatorvoshoz hiszen ki más ha nem ő ért legjobban az állatokhoz fajtától függetlenül..."

 

A tenyésztésben nem elég, ha egészséges és fajtatiszta egyedekkel pároztatsz. Ennél jóval többről szól, és ha ezekről vajmi fogalmad sincs, hidd el, Te is csak szaporítasz. Millió  olyan szempont van a tenyésztés során, amit be kell tartani, de szimplán állatorvos nem elég hozzá, igenis ismerni kell az adott fajta jellegzetességeit - és nem úgy ált. a kutyákat - és ismerni kell az állományt, főleg, ha az olyan túlszaporított, beteges, mnit pl. a spániel is sajnos.

 

Még egy kérdés így a végére, ha gondolod, válaszolhatnál rá, mert érdekel: miért hozol le újabb és újabb almokat a kutyádtól? Nem a pénzért, ahogy írtad, ok elfogadom, legyek jóhiszemű. De mégis, miért? Tényleg érdekel.

 

 


Előzmény: Sullc (3292)
Sullc Creative Commons License 2009.11.16 0 0 3292
Nézd szerintem nem tettem semmi rosszat azzal hogy beírtam ide a kérdésemet.... és nem lettem rossz ember attól hogy más véleményem van mint neked... személy szerint én nem szeretem a tenyésztőket mert ismerek nem is egyet és nem különb egyik sem mint én csak annyi hogy több kutyájuk van és nem házi kedvencnek hanem igenis pénz kereseti eszköznek tartják a kutyákat.....

Én szeretem a kutyámat és nem is belőle akarok meggazdagodni... nem is azért vettem... a kérdést is csak azért írtam ide be mert érdekelt hogy hogyan alakulnak az árak mi az ami befolyásolhatja az alakulását... de úgy látom mindenki maga generálja az árakat

(Kapok garanciát, hogy a kicsi nem lesz idegbeteg, dp-s, vese vagy szembeteg?)

garanciát véleményem szerint nem lehet vállalni egy állatért ugyanis mint akár csak az ember egy állat is bármi nyavaját elkaphat bármikor... és ezt nem az határozza meg hogy tenyésztőtől vagy mástól veszed a kutyát

nem is tagadom hogy nem vagyok jártas olyan dolgokban amit egy tenyésztő a kisujjából kiráz.. de éppen ezért járok állatorvoshoz hiszen ki más ha nem ő ért legjobban az állatokhoz fajtától függetlenül...

A következő már nem ehhez a témához tartozik csak eszembe jutott a tenyésztőkről: az egyik ismerősöm kapott egy francia buldogot egy tenyésztőtől.. 4éves a kutya és eddig 6 ellésen van túl... a tenyésztő azt mondta hogy a francia buldog nem tud természetes úton szaporodni csak is császárral.. hogy ez igaz-e vagy sem azt nem tudom.... szóval 6 császáron van túl az eb.... mivel ez a tenyésztő olyan helyen lakik ahol szorosan vannak építve a házak és több kutyája is van ( akik csak akkor jöhetnek ki a ketrecből amikor szoptatják a kiskutyákat) ezért szerencsétleneknek ki vágta vagy vágatta a hangszáljaikat mivel hangosak! szerencsétlen kutya azt sem tudta mi az hogy öröm...

ezzel nem aszt akarom mondani hogy az összes tenyésztő ilyen.... ne értsen félre senki!
Előzmény: panettone (3287)
Móki 07 Creative Commons License 2009.11.16 0 0 3291

Kedves Sullc, már nem haragudj, távolról sem a rosszindulat szól belőlem, de: az írásod alapján bárki azt hi(het)né, hogy téged az zavar, hogy a Te üzleted rontják a 10e Ft-os spanikölyköt árulók, hiszen te "kemény" 25e Ft-ot is elkértél értük a nyáron. A kutyusod 2-3 év közötti, de már túl van 3 ellésen, ez "dícséretes". Ha az előzőkeben is hasonló áron adtad a kicsiket, a mama már megkeresete az árát a tartásnak, igaz? Mit költöttél vajon azokra a kicsikre - és persze a mamakutyára - , hogy ennyiből kijöttek? Te azt mondod, egészségesek - adja ég, hogy így legyen - de ezt nem tudhatod, mert gondolom még Neked sincs röntgenszemed, hogy beleláss a kutyáidba, milyen esetleges betegséget örökítenek. Az sem tiszta, hogy legalább a szülők törzskönyvesek-e, de ha igen, mégis mirét nem kapnak a kicsik is igazolást arról, hogy a fajta, aminek árulod őket, valóban a sajátjuk. Egy tk kiváltása nem dobja meg a vételárat 10-20 ezrekkel, ezt mind tudjuk. A vágott farokról meg no comment, ebből is látszik, hogy nem tenyésztő vagy.

 

"A legnagyobb veszélye ennek az ( legalábbis szerintem) hogy sokan beijednek és ők is 15-ért árulják a kölyköket"

 

Ne haragudj, de egy igazi TENYÉSZTŐ (igen, nagybetűvel!!) az nem ijed meg a szaporítóktól, mint konkurenciától. Egy igazi tenyésztőnél a kölykökre előjegyzés van, eleve a párosítások meg vannak tervezve, nem adjuramisten egy kan és egy szuka kerül össze. Mind a szülőkre, mind a kölykökre rengeteget költ egy ilyen tenyésztő, és nem azért adja drágán (ez is relatív, mennyitől drága az a kölyök), hogy ezen gyarapodjon - ált. egy igazi tenyészet veszteséges, legjobb esetben nulszaldós. A tenyésztés egy szakma, ami emellett hobbi = nem kenyérkeresetre való.

Előzmény: Sullc (3285)
jewel1979 Creative Commons License 2009.11.16 0 0 3290
Én visszalapoztam, és azokon a kutyákon kívül, akiknek a neve mellé oda van írva, hogy keverék, a többi szerintem fajtatiszta... mégis, melyik kutyákra gondolsz, hogy nem azok?...
Előzmény: dridy (3288)
dridy Creative Commons License 2009.11.16 0 0 3289
Sidi
Előzmény: dridy (3288)
dridy Creative Commons License 2009.11.16 0 0 3288

Mindkét félnek igaza van valamilyen formában.

Nem tenyésztőtől vettem kiskutyát, mert akinek szimpatikus volt a tenyészete az pont csak többszínű spanit tenyésztett, nekem arany vagy black and ten volt az álmom.

Egy távoli ismerős család első almából vettem kölyköt, mert egyszerűen bizalomgerjesztőek voltak már ami a kutyáikkal való bánásmódot, felelősségérzetet illeti. Tudtam, hogy törzskönyves, gyönyörű kutyák, 3 évesek, és nem akarják agyonpárosítani őket.

Nem láttam még közelről előtte spánielt, nem tudtam milyennek kell lennie egy szép spani kölyöknek, de hatalmas mákom van vele, mert gyönyörű, egészséges, az állatorvos is nagyon dícséri. Mostmár tudnám, mit kell rajta nézni...

7 és fél hónapos, de a kutyaiskolában már nincs keresnivalónk, már csak buliból járunk, mindent tud amire itthon szükség van. Sőt, megtanulta a "tarhál", "puszit" szavakat :-), illetve leteszem a kajáját, 2 méterről nézi és csak akkor kezd enni ha azt mondom: "ehetsz!" . Ez azért nagy szó, mert írtam az elején itt is, hogy mekkora falógép...

És 15000 Ftért vettem, vagyis ez az ár nemcsak a szaporítóknál van, hanem a nem nyerészkedésből, családban,szeretetben felnőtt kutyák gazdáinál, noha nincsenek agyonszűrve.

Mellesleg csatolok egy képet, mindenki olyan büszkén felrakja ide a spanija képét. A legtöbb csak "spániel alakú", de nem fajtiszta...Ehhez képest itt most a pedigreeről megy a vita. Pl mikor soknak szőke haja van, meg a testén is ilyen fehéres rackajuh szerű valami, hát borzalmas. Meg a kék szemű állat, mert kék szemű spániel nincs!!!

 

Előzmény: panettone (3287)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!