Keresés

Részletes keresés

Robert William Creative Commons License 2004.09.02 0 0 66

Szia 'Rpee!

Érdekes volt olvasni, hogy a "A Different Beat" albummal ismerted meg Gary-t!

Jó kis album, bár eléggé megosztotta a "Gary-hívőket". Elsőre én is megdöbbentem, habár nyitott vagyok mindenféle jó muzsikára, sőt néhány acid-jazz, drum'n'bass anyag kifejezetten a kedvencem!

Szerencsére Garynek fantasztikus érzéke van a különböző stílusok elegyitéséhez :)

Neked mi a véleményed az albumról?

Ami pedig egyéb munkáit illeti:

A '70-es évek elejétől "raklapnyi" albumot, session-munkát készített, úgyhogy mindenki talál az ízlésének megfelelőt! Fúziós rock, jazz-és progresszívrock épp úgy megtalálható a diszkográfiájában, mint a '80-as évekre beért hard-rock albumai (ebből a korszakból a "Corridors Of Power" ill. a "Wild Frontier" kifejezetten ajánlott").

1990-től kezdve többnyire blues lemezeket készít, amelyeket már már a "hard-core" blues közönség is kezd elfogadni. Szerintem fantasztikus, hogy valaki ennyire érezzen ilyen sok teljesen különböző műfajt, és ez az ami kiemeli a többi agyonsztárolt gitárvirtuóz közűl. (Blues albumai közül az 1990-es "Still Got The Blues" számít alapvetésnek, de ha tetszik a ez a műfaj, nagyot egyikkel sem tudsz hibázni! :) )

1997-ben megjelent a "Dark Days In Paradise"  c. albuma, melyen inkább a dalokra koncentrált és rengeteg modern hangzású nóta található rajta. Számomra ez a legjobb Gary Moore album! Dalok, hangzás tekintetében mindenkép, de a mások által hiányolt gitár, szerintem itt is elég meggyőző! :)

Erik Truffaz-t ismered egyébként??

Üdv,

RW

Előzmény: 'Rpee (65)
'Rpee Creative Commons License 2004.09.01 0 0 65
Én csak a Different Beat-et hallottam GM-tól, mert főleg elektronikus cuccokat hallgatok, épp ezért azt kérdezném a hozzá értőktől, hogy melyek a legismertebb számai és albumai...
Robert William Creative Commons License 2004.08.21 0 0 64

Pár perc múlva kezdődik egy 3 órás, ritka Gary Moore koncertfelvételeket bemutató műsor a Budapest Rádión!!!

FM 88.1

14.35-17.30

http://www.budapestradio.hu/

Üdv,

RW

Robert William Creative Commons License 2004.08.05 0 0 63

Hi,

Ma este 20.00 órától Gary Moore Jam Band koncert a Sziget 2004 Fesztivál "Durex Táncdalfesztivál" sátrában!

Üdv,

RW

További infók, részletek:

The Lord Of The Strings - World Wide Gary Moore Fansite

Robert William Creative Commons License 2004.07.04 0 0 62

Nem tudom minek köszönhető, de nem egy ilyen gyönyörű helyszín ugrik be elsőre a Bukarest név hallatán. :)

Volt már valaki arrafelé koncerten? Mik a szokások?

A jegyár mindenestre elég kellemes! 750.000 Lej (kb. 19 euro)

Arenele Romane

Üdv,

RW

Robert William Creative Commons License 2004.06.30 0 0 61

Hi,

Tegnap felraktak a hivatalos honlapra egy újabb dátumot az elég rövidke nyári fesztivál turné kapcsán.

Még életében nem játszott Bukarestben :)

Én se voltam még, úgyhogy nagyon úgy néz ki, július 10-én (jövőhét szombat) mindketten debütálunk ott! :)

Elég exkluzív helyen lesz a buli:

Arenele Romane

A koncertjegy ~4600 Ft, úgyhogy nagyon nincs min gondolkodni :)

Üdv,

RW

Robert William Creative Commons License 2004.06.29 0 0 60

Sziasztok,

Íme az új lemezborító:

Power Of The Blues - 2004

Nem elhanyagolható hír továbbá, hogy július 18-án vasárnap Soprontól nem messze lép fel az ausztriai Wiesen Jazz fesztiválon!!! (John Mayall, Colosseum, The Doors társaságában)

Részletek: http://www.garymoore.hu

Üdv,

RW

Gary (M)úr Creative Commons License 2004.02.27 0 0 59
Mindenkit várunk sok szeretettel!

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Részletes információk

Gary (M)úr Creative Commons License 2003.12.19 0 0 58
Mekkora kép!

Sok hihetetlenűl technikás gitáros van, de ezen a képen talán a három legnagyobb, legfeelingesebb!

Íme A Három Királyok :)

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Gary (M)úr Creative Commons License 2003.12.18 0 0 57
Akkor én a DVD-t javaslom!

Jó lenne ha jövőre kiadnák a régebbi videóit is DVD! Az ebay.com -on szoktam látni a kalózváltozatokat DVD-n, de gondolom nem jobb minőségüek a gyári VHS szalagoknál, amiket még régen megvettem!

Múlt héten néztem a Live in Stockholm videót! Anno azon nőttem fel! Talán 1988-ban láttam elöször. Rögtön hátast dobtam. Az nem ártana a gyomromnak egy jó éles DVD kiadásban!

Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 56
Nekem nem gond a DVD beszerzese, sok helyen lattam mar, es akkor vleg inkabb arra megyek ra, mint a CD-re.
Előzmény: Gary (M)úr (55)
Gary (M)úr Creative Commons License 2003.12.18 0 0 55
Igazából tök ugyanaz a setlist mind a kettőn és mivel a DVD valamilyen oknál fogva úgysem beszerezhető itthon, marad a CD. (Nekem is egy angol ismerősöm küldte. Az BMG itthon elég töketlen, ők terjesztik a Sanctuary Recordos dolgokat.)

Tervezek egy GM klubos napot majd jövőre, egy-két ismerőssel (innen-onnan). Ha esetleg itt is kialakul egy társaság, szívesen látok bárkit egy kis közös Gary DVD megtekintésre. Budapestiek előnyben :)

Előzmény: Törölt nick (54)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 54
Szakacs konyvet olvastam, a cikket nem.
Ezexerint a DVD es a CD kulonbozo anyagokat tartalmaz? Ez most nem jott jol, mert epp azon tunodtam, melyiket kene megvennem:) Mindenesetre nekem a setlist tetszik.
Előzmény: Gary (M)úr (53)
Gary (M)úr Creative Commons License 2003.12.18 0 0 53
Ma este újra hallgatom a Grinding Stone-t. Már biztos :)

Az új koncertlemezről írt Szakács Gábor a Rockinformban egy súlyosan lehúzó kritikát. Annyit azért kell tudni róla, hogy 1990-ben írt egy GM könyvet és azóta azt hiszi magáról, hogy mint Gary "legnagyobb" hazai rajongója, mindent amit csinál sárbatiporhatja. Érdekes szemlélet. 1990 óta egy lemez sem tetszett neki. Pedig már csinált egy s mást az Öreg azóta! Legnagyobb szószólója volt a "Gary! Játsz újra rockot!" tábornak, és lám most hogy kiadott egy ilyen anyagot...
Szóval. Alapból az anyag teljesen élő, semmi stúdiós rájátszás nincs rajta, ami manapság nagyon ritka! Ez érvényes a DVD változatra is, ami egy másik koncertet tartalmaz. Az ének helyenként tényleg nem túl jó. Annyit Gary védelmében, hogy a dalok többségét a nyolcvanas években szülte, amikor még sokkal magasabb fekvésben írta a dalokat. Azért ő is változott az utóbbi egy-két évtizedben. A lemez se tekinthető túl hosszúnak. (10 dal, ~63 perc)

Szerintem nagyon együtt voltak a dobos és basszusos fickóval. Jó dalokat is válogattak, nekem nincs nagy bajom az anyaggal, bár kétségtelen, hogy nem a legszerencsésebb megmozdulás volt. Ráadásul a borító botrányosan rossz. Gary managementje néha elég visszahúzó tud lenni.

Nekem a DVD változat abszolút 10 pontos (van rajta 15 perc interjú, 15 soundcheck is). Ott lényegesen jobb az ének is...
Itthon úgytudom nem lehet kapni, csak a CD-t.

Nem beszéllek le róla!
:)

Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 52
Az enekhang tenyleg borzalmas, de nalam a Spirit mellett a cimado szam is alapmu, ezert a kettoert mar megeri.
Btw, hallotta mar vki az uj koncertalbumot? Vleg megveszem, de erdekelne nehany velemeny.
Előzmény: Gary (M)úr (51)
Gary (M)úr Creative Commons License 2003.12.18 0 0 51
Szia,

Hát nem sok embertől hallottam még dícsérő szavakat a Grinding Stone kapcsán, pedig tényleg értékes anyag. Még nagyon fiatal volt, úgyhogy van egy pár kiforratlan megoldás rajta, de például a Spirit című dal alapmű nálam. Őrületesen nagy nóta!

Nem lenne semmi, ha Lizzy-s Brian Downey is csatlakozna a bandához! Már csomagolnám is az utazós cuccaimat!!! Remélem lesz közeli koncertjük idén is!

Előzmény: Törölt nick (50)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 50
Nekem a nagyon regi idokbol a Griding stone nagyon bejott. Es persze rengeteg mas is:)
Előzmény: Gary (M)úr (49)
Gary (M)úr Creative Commons License 2003.12.17 0 0 49
Hello,

A napokban felmerült az egykori Thin Lizzy dobos neve is mint lehetséges vendégzenész Gary új lemezén!!! Nem lenne semmi!!!

Kinek mi volt a kedvence a régi időkből?

Gary (M)úr Creative Commons License 2003.12.15 0 0 48
Azért van annak is előnye, ha elfogult az embör fia. Az említett gyenge lemezeket sem hajítja el egyből, hanem ad nekik lehetőséget és a végén még az is előfordulhat, hogy talál bennük fantáziát. Én legalábbis így vagyok ezzel. Más kérdés, hogy Garynek nincs is gyenge lemeze :) Legfeljebb nem értik meg a rajongók, hogy mit szeretett volna csinálni. Könnyű a zenészek, művészek dolga! :)
Előzmény: mud (47)
mud Creative Commons License 2003.12.15 0 0 47
En elfogult vagyok a Robin Trower-rel, csak ugy, mint te a GM-el. Sajnos, neki is vannak gyenge lemezei.
Előzmény: mud (46)
mud Creative Commons License 2003.12.15 0 0 46
...aztan meg van egy Egberto Gismonti nevu pasi.
Előzmény: mud (45)
mud Creative Commons License 2003.12.15 0 0 45
Hat persze... Azert van itt az enber, hogy picit kotekedjen:-)

A Satrianival kezdek ugy lenni, mint sorben a Heinekennel...
Ami AlDiMeolat illeti, 1978-ban vettem meg az elso lemezet, tiz even keresztul mindet, most viszont nincs egy se:-(
Sokat utazom...

Előzmény: Gary (M)úr (44)
Gary (M)úr Creative Commons License 2003.12.15 0 0 44
Kedves Mud,

Ízlések és pofonok :)
A felsorolt (általam is elismert) "istenek" mind rendelkeznek (-tek) saját stílussal. Szerintem vitathatatlan, hogy Gary is. Ráadásul Ő több műfajban is bizonyított (jazz, rock, blues, prog. rock, egyéb csemegék), míg az általad említett húrnyűvők, kivétel nélkül megmaradtak a jól bevált formuláknál. Talán csak Santana és Keith Richards az akik ki vannak tíltva a polcaimról. A maradék helyeket inkább olyanok kapják meg, mint Jeff Healey, Joe Satriani...
Robin Trowerrel nincs gondom :) Simán megkaphatná a második helyet :), ha alapból nem lenne hülyeség rangsorolni a gitárosokat ilyen szinten.

Üdv,
Gary (M)úr

Ui.: A jazz az tényleg más tészta! Nem igaz, hogy milyen gityósok vannak...Sajna kimaradt az Al Di Meola koncert tegnapelött. Megnéztem volna! :( Valaki esetleg látta?

Előzmény: mud (43)
mud Creative Commons License 2003.12.15 0 0 43
Robin Trower sokkal jobb.

Vannak, mondjuk halott istenek is, mint Jimi Hendrix vagy Stevie Ray Vaughan, de ha DG isten, akkor David Gilmour, Eric Clapton sot meg a Carlos is micsoda?
Nem beszelve a reszeg istenrol, Keith Richards-rol...

(a jazz kategoriat most hagyjuk ki}

Gary (M)úr Creative Commons License 2003.12.14 0 0 42
Sziasztok!
Remélem sikerül feltámasztani a topikot

Az aktuális hírek:

A pletykák szerint ismét csatlakozott Bob Daisley (ex-Uriah Heep, Ozzy Osbourne, Black Sabbath, Rainbow) Gary bandájához! 1984 és 1992 kettő között dolgoztak együtt hosszabb-rövidebb ideig.
Egy svéd zenei magazinban megjelent interjúban nyilatkozta Gary, hogy a Scars nevű bandáját lezártnak tekinti és jelenleg egy blues-rock albumon dolgozik Darrin Mooney (ex-Primal Scream) dobos ill. Bob Daisley basszusgitáros társaságában. A felvételek november közepén elkezdődtek, így jó sanszunk van arra, hogy jövő év február körül napvilágot lát az új Gary Moore album. Koncertek leghamarabb március körül várhatóak.

További hírek hamarosan:
Lord Of The Guitar - The HunGaryan Moore Fansite
http://www.lordoftheguitar.net

BBWD Creative Commons License 2003.08.06 0 0 41

lesz koncert valamikor?
Előzmény: Dempsey (40)
Dempsey Creative Commons License 2003.08.06 0 0 40
Mivel, már több mint egy éve halodik ez a toppic, igy gondoltam felhozzom (hátha).
JohnnyBoy Creative Commons License 2002.07.28 0 0 39
A cím helyesebben :)

Lord Of The Guitar - The HunGaryan Moore Fansite
http://members.tripod.com/garyapu0/index.html

Hálájhó!
Kellemes vasárnapot!

JohnnyBoy Creative Commons License 2002.07.28 0 0 38
Sziasztok,

Alakulóban a WorldWide Gary Moore Fanclub a hivatalos oldallal karöltve!
Aki szeretne jelenlenni a születésnél, látogasson el a már "agyonreklámozott" oldalon ( http://members.tripod.com/garyap0/index.html ) és töltse ki a "Fanmap" alatt található "jelentkezésilapot". Ez persze egyelőre csak toborzás ( jelenleg kb. 30 emberkével ), de az őszre tervezett induláshoz, nem árt megtenni a kezdőlépéseket.

Amúgy az ÚJ GARY MOORE album, augusztus 26-án jelenik meg SCARS név alatt!!! Állat lemez!!!

Kellemes hétvégét!

Üdv

Big (the real) Creative Commons License 2002.07.12 0 0 37

eljen Gary Moore!!!
Előzmény: JohnnyBoy (36)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!