Keresés

Részletes keresés

névtelen Creative Commons License 2001.09.20 0 0 652
namármost a béke az az egyeség része kell, hogy legyen....
Előzmény: sin x (650)
sin x Creative Commons License 2001.09.20 0 0 651
"ne hidd, hogy "vérpacifista" vagyok. Bizony, van olyan, amikor az erőszakra szükség van, de amíg lehet, addig elkerüli az ember. (asszem kb erről szólnak a keleti harcművészetek filozófiái is) "

Hát, azok nem erről szólnak. Mind1.

Mellesleg, _eddig_ az USA is pont ezt a filozófiát követte. Beszélni amíg lehet, utána meg ütni. Szaddammal is próbálkoztak először (természetesen túl sokáig nem lehetett), meg Miloseviccsel is. Vele sajnos túl sokáig is.
És érdekes módon akkoriban, a hozzád hasonló humanisták azért ordították tele a médiát, hogy az USA, és a NATO miért tűri az értelmetlen népírtást, miért nem tesz már valamit. Most meg elítélik utólag. Érdekes fajta vagytok ti, humanisták. Olyan gyorsanfelejtős...

Előzmény: névtelen (649)
sin x Creative Commons License 2001.09.20 0 0 650
"A legkompromisszumképesebb vezetőkkel. Arról, hogy ők intézzék el OLB-t. "

És mit értesz "elintézés" alatt? ;)

"Az usa odaadja a tálib bíráknak a bizonyítékokat, ők kiadják egy semleges országnak (ha nincs meg előkerítik), és ott elítélik ha tényleg bűnös. "

Mire ítéljék? Börtön? Mert akkor az összes maradék genya azért fog gépeltéríteni naponta 6x, hogy kiszabadítsák hőn szeretett vezérüket. Arról nem beszélve, hogy az a meg nem nevezett "semleges" ország lenne onnantól kezdve az elsődleges célponjuk. Az USA csak 2.

Előzmény: névtelen (647)
névtelen Creative Commons License 2001.09.20 0 0 649
ne hidd, hogy "vérpacifista" vagyok. Bizony, van olyan, amikor az erőszakra szükség van, de amíg lehet, addig elkerüli az ember. (asszem kb erről szólnak a keleti harcművészetek filozófiái is)

Amúgy a példám nem volt jó. Mert a diplomata az magasnak kvalifikált szemény, a katona: az is lehet, sőt vannaok olyanok, de potenciálisan csak az egyszerűá közkatona az alternatíva.

Tehát a példám csak a diplomata-közkatona (,mint parancsvégrehajtógép) összállításban állja meg a helyét.

"Azt nem veszed észre hogy az afgánok (kifejezetten a Tálib fajtákra gondolok) amelett hogy sunyik, gyávák és semmilyen erkölcsel nem rendelkeznek"

Hány tálibot ismersz, hogy ezt kijelented? Honnan tudod? Szakértője vagy a témának? Mi a különbség az európai és a muzulmán erkölcsfelfogás között?

"politikus egyenessebb"

Ezt a két szót így nem lehet egymás mellé tenni:-))

"Mellesleg a Tálib kormányt az USA hozta létre, és pénzelte (minap volt rolla fejtegetés) hogy megteremtse a békét és az egyensúlyt a térségben..."

Mondani legalábbis ezt mondták...

Előzmény: Szabadharcos (645)
sin x Creative Commons License 2001.09.20 0 0 648
Nem nagyon van kedvem írni az utóbbi időben, de valakiknek mindig sikerül kiprovokálni mégis. :(
Ilyen szintű demagógiára, és tárgyi tévedésekre reagálni kell.

"Egy Nimitz osztályú hajó ára megoldaná az egész Föld minden baját, nagy értékről van szó. "

:)))) Azért, a Föld ennél nagyobb bajban van. ;)

"Hogy világháborút provokálnak? Nem baj, "

Több ezerszer elmondtuk már (a másik topikot is beleértve -WTC), hogy világháborúhoz __2__ nagyhatalom kell! Egy nem elég! Ha mondjuk a ruszkik beszállnának az arabok _mellett_, akkor oké, amit mondasz. De a ruszkik pont nem erre készülnek.

"Pakisztán nem engedi át a szárazföldi csapatokat a területén. "

Ezt hol hallottad? Volt ilyen kijelentés?

"Ledobálják őket M1 tankokkal együtt, vagy esetleg megtámadják Pakisztánt is? "

Nah, itt kellett 10-ig számolnom, mielőtt kitört volna belőlem az IQ. :)
Az ezt követő agyszüleményeidre nem is reagálok.
Csak annyit... az öbölháborúnál az történt, amit itt vízionáltál nekünk?? Nem. Még az arab világ is megosztott volt. A szaudiak azonnal az USA oldalára álltak, hiszen Szaddam őket is fenyegette. Irán, Egyiptom, Líbia stb... sem küldött csapatokat az amik ellen, pedig szeretik egymást ők is.
Gondolkozzál is néha, nem fog megártani.

Előzmény: Nogo (646)
névtelen Creative Commons License 2001.09.20 0 0 647
"1. ha nem OBL-lel, akkor kivel kéne tárgyalni, és miről? "

A legkompromisszumképesebb vezetőkkel. Arról, hogy ők intézzék el OLB-t. Cserébe meg kapnak valamit. De szerintem ezt is csinálják, csak nincs annyira reklámozva..

"2. OBL-lel személyesen (és a bandájával) mit kéne csinálni? (Mi lenne a helyes _diplomáciai_ lépés?) "

Az usa odaadja a tálib bíráknak a bizonyítékokat, ők kiadják egy semleges országnak (ha nincs meg előkerítik), és ott elítélik ha tényleg bűnös. Cserébe.. na ez már biztos nem lesz publikus..
/még az is lehet, hogy pont ezt csinálják, csak kell egy kis ökölrázás, motivációnak../

Előzmény: sin x (644)
Nogo Creative Commons License 2001.09.20 0 0 646
Az anyahajók már úton vannak, úgyhogy biztos hogy lesz háború. Hogy Bin Laden volt-e vagy nem? Kit érdekel! Ha már legyártották ezeket a hajókat, tengeralattjárókat, meg repülőket, meg kell mutatni, hogy szükség van rájuk. Egy Nimitz osztályú hajó ára megoldaná az egész Föld minden baját, nagy értékről van szó.
Hogy világháborút provokálnak? Nem baj, lényeg az, hogy az amerikai polgár a fotelből, szépen hátradőlve nézze, amikor az "intelliens" bomba repül a célpontra (mondjuk egy sátorra, vagy romhalmazra). Aztán majd valahogy mennek a fiúk is a hegyekbe. Kérdés hogy hogyan. Pakisztán nem engedi át a szárazföldi csapatokat a területén. Nyilván Irán sem, az ex-szovjet államok sem. Akkor hogyan? Ledobálják őket M1 tankokkal együtt, vagy esetleg megtámadják Pakisztánt is? Ott sem szeretik az USA-t, esetleg kiderül róluk, hogy ők is "tudtak" a merényletről, meg "binladen" közeliek. Ráadásul ott is muzulmánok, tehát eredendően gonosz emberek élnek. Bombát nekik!
Ráadásul India nincs jóban Pakisztánnal, szinte hadban állnak egymással, kérdés, hogy mit csinálnak, kihasználják-e a zűrzavaros helyzetet. Mellesleg mindkét országnak van atomfegyvere.
Közben Izrael nyilván minden eddiginél keményebben meg fogja támadni Palesztinát. Úgyis arabellenes a hangulat, Saron megmondta egyébként, hogy ami az USA-nak Bin Laden, az nekik Arafat. Szegény Arafat, már majdnem sikerült elérnie valamit, erre tessék, minden reménye elveszett. Háború lesz ott is. Kérdés, hogy mit szól ehhez az elég jól felfegyverzett Egyiptom. Ha ezek is egymásnak esnek, akkor lángba borul az egész térség. Beszáll esetleg Irak, meg Irán is. Irak már úgyis régen kapott "égi áldást". A NATO tag Törökország sem örül a helyzetnek.
A Medvén meg Kínán múlik minden. Meg persze az USA-n, de az ő önmérsékletében kár bízni. Ők "megtorolni", "odacsapni" akarnak.

Recesszió lesz, élelmiszerhiány, égbe szökő benzin- és energiaárak, zavargások, értéktelen pénz, stb. Magyarországon ettől kell félni, és nem attól, hogy visznek a sivatagba harcolni (bár ez sem elképzelhetetlen, ha kezdenek fogyni a csillagos fiúk). Ez a globalizáció. Néhány, a haláltól sem félő fanatikus gyerek papírvágókéssel összedönt egy épületet New Yorkban, és az egész világ megérzi, pedig ez amúgy az ártatlan áldozatok okozta sajnálaton meg részvéten kívül kit érdekel?

Most a pesszimista verziók írtam le, remélem, hogy ez nem következik be.

Szabadharcos Creative Commons License 2001.09.20 0 0 645
Jajj gyerekek...

El kéne fogadni azt is ,hogy bár vannak milicista fölfogásúak (mint én is,bár ebben az esetben nem is vagyunk olyan extrém milicisták,mert szerintem jogossan kardoskodunk a megtorlás mellett)...
Vannak olyan emberek akiknek valamilyen békemozgalmista bemagyarázta hogy igenis szavakkal mindent meg lehet oldani...Hát nem...
Igenis néhány esetben nincs msá célravezető eszköz mint az erőszak!
És ha nem osztod a nézetem, kérdezd meg Káthágó vezetőit...Ők nem panaszkodtak...(már halottak voltak)
Igenis van olyan konfliktus amit csak fegyverrel lehet lezárni és ezt nekik is el kéne fogadni...

Mellesleg Névtelen kedves barátom, ha te szerinted a diplomata és a politikus egyenessebb és okosabb mint egy katona akkor téged nem csak a békemozgalmiak hülyítettek meg, hanem a politikusok is...Te tényleg elhitted példáúl hogy csökken az infláció, és növekszik az életszínvonal?

Mellesleg ha szavakkal minden megoldható, akkor kedves arab/afgán vagy bármilyen terroristáink miért nem így gondolják? Mondjuk szervezhettek vonlna békés tüntetést a WTC elé,nem?

Azt nem veszed észre hogy az afgánok (kifejezetten a Tálib fajtákra gondolok) amelett hogy sunyik, gyávák és semmilyen erkölcsel nem rendelkeznek, (a szememben 5000-10000 ÁRTATLAN ember legyilkolása hadüzenet nélkül...had ne részletezzem) milicista kormány, és amint már említettem több szakértő szerint is POLITIKAILAG alkalmatlanok a békés rendteremntésre...

Mellesleg a Tálib kormányt az USA hozta létre, és pénzelte (minap volt rolla fejtegetés) hogy megteremtse a békét és az egyensúlyt a térségben...Namármost a ha a Tálibok így "hálálják" meg a bizalmat...Hát nem tudom...Névtelen, ha én kölcsönadnék neked 100.000 huf-ot te azt úgy hálálnád meg hogy megkéselsz?
Kösz akkor nem adok, viszont igenis megtorlást szeretnék!

sin x Creative Commons License 2001.09.20 0 0 644
De amúgy, rendben van. Tárgyaljunk. :)
2 db. kérdésem lenne ezügyben (de ne beszélj mellé!!):

1. ha nem OBL-lel, akkor kivel kéne tárgyalni, és miről?

2. OBL-lel személyesen (és a bandájával) mit kéne csinálni? (Mi lenne a helyes _diplomáciai_ lépés?)

(Magán jellegű kérdés: te voltál katona?)

Előzmény: névtelen (642)
sin x Creative Commons License 2001.09.20 0 0 643
Szerinted azért van több katona mint diplomata, mert ahhoz kisebb tudás kell?? :)))))
Hát, ez pojjénnak nagyon jó volt. :)
Előzmény: névtelen (642)
névtelen Creative Commons License 2001.09.20 0 0 642
", és menjél tárgyalni (beszélni) Laden bátyóval, de előbb kössünk fogadást, hogy melyikünk fog tovább élni. ;)

asszem mondtam olyant, hogy nem pont OBL-el kellene tárgyalni...
A diplomáciához meg tudás kell (ami nekem nincs) az öléshez meg csak fegyver.. nem véletlen van több katona, mint diplomata...

Előzmény: sin x (641)
sin x Creative Commons License 2001.09.20 0 0 641
Rendben. Akkor mi (ha megengeded, magamra veszem, bár nem nekem címezted közvetlenül) megyünk a seregbe már holnap afgánt lőni.
Te pedig jelentkezzél ENSZ nagykövetnek, és menjél tárgyalni (beszélni) Laden bátyóval, de előbb kössünk fogadást, hogy melyikünk fog tovább élni. ;)
Előzmény: névtelen (640)
névtelen Creative Commons License 2001.09.20 0 0 640
kizárólag olyanok ellen szoktam elsütni, akik megtorlásban, bosszúban, vérontásban gondolkodnak. Tőlem lehet akár az idegenlégió is...
Előzmény: sin x (639)
sin x Creative Commons License 2001.09.20 0 0 639
"Taszár? Jelentkezés az usa hadseregbe?"

Névtelen, plíz...! Hányszor fogod még ezt a javaslatot elsütni ezen a 2 fórumon (WTC + III VH)?
Tudom, hogy vannak gumicsontok, de legalább ezt az egyet hagyjuk már.
Már csak azért is, mert kivitelezhetetlen. Gondolod, hogy bárki bemasírozhat Taszárra, hogy jöttem jelentkezni az armyba?? Ne má'!

Előzmény: névtelen (619)
maczilaci Creative Commons License 2001.09.20 0 0 638
"Micsoda? Minek kellett rácsapnia egyáltalán"

Túl sok tv-t nézel...

Mellesleg szerezd meg a múlt havi Top Gunt, és olvasd el, hogy hogyan lőtték le az angol harrier-pilótát...

(ötödik rácsapásra...)

Előzmény: obsidian (632)
maczilaci Creative Commons License 2001.09.20 0 0 637
Nagyon remélem, hogy ha nálunk is lesz valami buli, akkor az arabusok keresnek valami nagyobbb csoportosulást, és ott robbantanak.

Majd küldök virágot a temetésedre...

Megjegyzem, az még nem jutott eszetekbe, hogy a háborút az arabok kezték??

Oda menjetek felvonulni!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: szevtaV (621)
maczilaci Creative Commons License 2001.09.20 0 0 636
bedos:

No, ne mondhad, hogy nem vallottam szín:
(A többiektől elnézést kérek, ez még az én egyébként is szélsőséges hangnememnél is durvább lesz!)

A N Y Á D nevében nyilatkozgass, ő biztos megengedi.

Előzmény: bedos (595)
maczilaci Creative Commons License 2001.09.20 0 0 635
"Ilyen hibát nem vétenek az amerikaiak"

De vétenek...
Igaz, összekevertem az esetet az O'Grady féle F-16 lelövéssel.
Akit mellesleg - miután hősként mutatták egy hétig - ki is rúgtak a seregből...

Előzmény: questor (634)
questor Creative Commons License 2001.09.19 0 0 634
Hát nem véletlenül, hanem kimondottan elbaszásból!!

Egyébként a pilóta két hibát vétett:
1.: azonos irányból másodszor is rácsapott ugyanarra a célpontra.
2.: lejött a felhő alá nézelődni, a lenti tüzek megvilágították a felhőt, és nagyszerűen látszott a gép a világos háttér előtt.

Ilyen hibát nem vétenek az amerikaiak. A lopakodót tervezési hiba miatt szedték le, mivel egy ww2 alatt használt orosz radar észrevette. (nem nyelte el az 50 éve használt lokátorok frekvenciáját)

Előzmény: maczilaci (594)
bedos Creative Commons License 2001.09.19 0 0 633
Na te is járatos vagy ám mert a célpontistáknak sok kukkja van a bevetési útvonal-tervek-hez.

Úgyszokták, hogy előreküldenek egy embert akit az egész hadműveletbe beavatnak, hogy el lehessen kapni és jól kivallatni belőle mindent.

Egyszerüen rossz szögben repült és megcsillant rajta a napfény ennyi.

Előzmény: obsidian (632)
obsidian Creative Commons License 2001.09.19 0 0 632
"Egyébként a pilóta két hibát vétett:
1.: azonos irányból másodszor is rácsapott ugyanarra a célpontra. "

Micsoda? Minek kellett rácsapnia egyáltalán? El sem kell repülni felette.
Nincs szükség rá: kijelöli a célt, dobja a cuccot, és megy haza!

Máshol kéne tapogatózni... annak idején volt egy kétsoros híradás, hogy jugó-kémet fogtak a szövetségeseknél. Sejtik, hogy bizonyos célpontistákat, és esetleg bevetési útvonal-terveket szivárogtatott ki, ami - és itt főként a második - nagyban megkönnyíthette a védekezést.

Ezzel együtt lehet, hogy hibázott a pilóta, bár erre a típusra nem kifejezetten a majrézós, elsőbevetéses zöldfülűeket teszik.

Előzmény: maczilaci (594)
bedos Creative Commons License 2001.09.19 0 0 631

Van egy szörnyű látomásom.

Az USA és az afgánok teljesen kiirtják egymást.
Az utolsó kettő a két vezér egymást lövi le.

Mi lesz a földdel ezután? nem tudom elképzelni.

bedos Creative Commons License 2001.09.19 0 0 630
Tudod mikor feltételezés?

Már a rakéta megalkotása óta ismert és kikisérletezett cucc, fele energia ua, teljesitmény. Autónál is működne de a sok hülye ember nem reklamál, hogy jó lenne. Úgy kell nekik.

Előzmény: Szabadharcos (627)
bedos Creative Commons License 2001.09.19 0 0 629

Jó lenne a SPAMODAT nem itt aggatnád ki.
Amúgy sem tetszik a képetek túl erőszakos.
Előzmény: szevtaV (621)
bedos Creative Commons License 2001.09.19 0 0 628
Nyugi!

Az a lényeg, hogy ne állj közéjük és akkor a szabad világ nem fog bántani.

Előzmény: Zak (616)
Szabadharcos Creative Commons License 2001.09.19 0 0 627
Hm...

Ha jól tudom (utánnanézek) Az F-117 '84-ben repült elösszőr...És Panamában ('86?! talán...)
már nyomult...

A B-2 Spirit is lopakodó 96'-óta repül asszem...
A fejlesztés iránya más volt, mert az F-117 sikokkal oldotta meg a radarjel visszaverését, de a B-2 Spirit meg ugy van megoldva hogy olyan felülete van hogy ELMÉLETLEG nincs olyan 3 pontja, ami sikban lenne egymással...Vagy valami ilyesmi, már rég olvastam...Ennek a felületnek van valami neve is, de már nem emlékszem...

Állítólag ráadásúl negatív ionokat sugároznak a hajtómű sugár-nyalábjába,mikürben pozitív ionokat vezetnek a géptest felületébe...Asszem ez még az elörehaladásban is segíti őket, és a pozitív ion plusz adalék a lopakodó üzemmódhoz...

Ezek csak felételezgetések,meg kitalációk (Top-Gun újságban volt, ha megtalálom,megmondom melyik)
de eléggé elgondolkozató az hogy:
-Gyakorlatokon meg repülőnapokon kifejezetten radarreflexió növelő szögvisszaverőkkel repülnek
(Hogy egyátalán látni lehessen őket a radaron)
-A négy hajtómű össz ereje elméletileg nem elég a gép felemeléséhez...

Ez már a jövö, és tiszta X-Akta, ugyhogy nem is mondk rolla többe, mert lehet hogy hülyeség...:)

Valaki halott még rolla valamit?

Előzmény: Nogo (625)
Gmaster Creative Commons License 2001.09.19 0 0 626
Te pedig menjél inkább terroristának (úgyis annyira szereted őket) és szakadjál le rólam légyszíves!
Előzmény: névtelen (619)
Nogo Creative Commons License 2001.09.19 0 0 625
Tudtommal az F117 volt előbb, már a 80-as években készen volt, Tripolit is azzal bombázták. A B2 később jött.
Előzmény: DINGO (624)
DINGO Creative Commons License 2001.09.19 0 0 624
off
nem egyenes ági leszármazottja a B-2 az F-117-nek, de technikailag gondoltam az utód szót...
mellesleg (ez tényleg csak kérdés, mert már nem igazán érdekel a téma, de régen...) a B-2-t nem az F117 elött alkották?
bocsi!

ON

Előzmény: Szabadharcos (617)
névtelen Creative Commons License 2001.09.19 0 0 623
kérdezd meg őket! hátha lehet!
Ha nem, akkor ott az idegenlégió!
Előzmény: Szabadharcos (622)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!