"Én ált. a www.baba.lap.hu oldalon a receptlinkek között szoktam keresgélni. Ott a babakonyha címszó alatt Tasha összegyűjtött egy csomó jó ötletet, amit innen válogatott össze (http://freeportal.hu/babakonyha/)!"
A Tasha oldalán van egy táblázat, mikortól mit lehet adni. Egy-két babafőzőcske oldalon az ételeknél megtalálható, mikortól ajánlatos bevezetni, máshol meg nem. :-( Babód elvileg tejtermékeket is kaphat, s csak akkor kell jobban odafigyelni rájuk (vagy kihagyni még egy darabig), ha van tejérzékenység a családban.
Kislányom 9 hónapos múlt és eddig amiket kapott az a krumpli, hús, répa, karfiol...stb...szóval az egyszerű zöldségek. Igazából még főzeléket se nagyon csináltam neki.
Szeretnék neki már változatosan főzni. Mit tudtok ajánlani?
Korábban sokat emlegették itt a 7 gabonás pelyhet. Most hétvégén a Tescoban találtam egy Pehelymix (Fortunate Kft.) nevű 4 komponensű (búza, rozs, árpa és zab) pelyhet. Kb. fele-, ha nem harmadannyiba kerül, mint a márkás társa, de persze nem a babakajáknál volt...
Enneki örülök! S az az elmaradhatatlan alma... ;-) Ajánlanék ak kertetekbe sok-sok-sok almafát. Nem tudom, kijön-e a ruhákból, mert Kicsim nagyon szépen eszik, így van, hogy egy partedlit 1 hétig is használunk.
Mangó: frisset vettem és összeturmixoltam. Biztos ízleni fog Marcidnak! :-)
Nevéhez fűződik az Antropozófia mint a modern emberiség "filozófiája" megalkotása.(http://antropozofia.lap.hu) Svájcban és Németországban sokkal ismertebb mint nálunk.
Talán itthon a Waldorf módszer révén ismeretes a neve (és tudtommal a Waldorf iskolákban/óvodákban mellőzik is a krumpli fogyasztását).
Aki a gyermek testi egészségén kívül a szellemi-lelki egészségét is fontosnak tartja és világnézetében közelebb áll az Antropozófiához mint a materializmushoz, annak fontos lesz pl. az, hogy ne adjon krumplit a gyermekének.
úgy is jó, mint egy tökfőzelék kaporral :-) párolva - aztán lehet joghurtos habarás (rizsliszttel, ha gluténérzékenység miatt aggódsz), vagy akár pici krumpli az én gyerekeim nagyon szerették
aztán majd a paradicsomos - cukkinis cuccok nagyon finomak lesznek :-)
Mi is megkóstoltuk azóta, egy kis almával összekeverve. Bejött neki:o))) Egyébként a babaruhákból is kijön a foltja??? Vagy nagyobb mennyiséget majd csak pelusre vetkőztetve adjak neki??;)))
Suppy, már ezer éve akarom kérdezni Tőled, hogy a mangót (ugye jól emlékszem, Te mondtad, hogy azt kap Endre) milyen formában szerzed be? Friss gyümölcsöt pürésítesz? Vagy konzervből adod neki?
Én ált. a www.baba.lap.hu oldalon a receptlinkek között szoktam keresgélni. Ott a babakonyha címszó alatt Tasha összegyűjtött egy csomó jó ötletet (http://freeportal.hu/babakonyha/)!
Az egyik onnan: Cukkinis-paradicsomos tészta, ala fantázia
kockákra vágott paradicsom, hámozott cukkini kis olajon párolgat. mehet bele répku is. bazsalikom, pici só. oszt csók. tészta főz, összekever. akinek szabad, reszelt sajtot rá (mzsperx)
S nagyhirtelen még ezt találtam (www.babafalva.hu):
cukkinifőzelék Kategória: Bébiételek Nehézségi fok: Könnyű
Rövid leírás
Hozzávalók 1 kisebb cukkini 1 kisebb krumpli olivaolaj ásványvíz/víz oregánó esetleg csipet só Elkészítés 1 kisebb cukkinit (10dkg) meghámozok,félbevágom,magjait kikaparom. Kis olivaolajon megpárolom,majd felöntöm egy kis vízzel és puhára főzöm.Külön lábosban kis db krumplit főzök.Végén botmixerrel összeturmixolom az egészet.Ja!A cukkinihez teszek egy csipet oregánót is.Sót nem szoktam,de azt is lehet tenni egy kicsit. 8 hótól adható.
joghurtot már eszik? én sokat csináltam így: nagyjuku reszelőn lereszeltem a cukkinit, pár csepp olajon megdinszteltem, kevés vízzel felöntöttem, lefedve főztem 10-25 perc, majd johurtot öntöttem hozzá, azzal még kicsit főztem, kész.
ha még nem eszik tejterméket leht pl. sinlaccal sűríteni.
Kb. 1 hete adtam enyémfiúnak céklát. Cuppogta. :-) Viszont én kisebbeket vettem, jól megmosva a héjában főztem, így max. 35 perc alatt megfőttek. S tényleg jó vörös volt utána a széklet. :-)))
Ja, fehérrépás főzelék: van benne még alma meg pipihusi, krumpli csak 20-30 g, sűrítésnek, és az én ízlésemnek is finom!! Először nem fűztem hozzá nagy reményeket, de kellemesen csalódtam.
Woow, Suppy, ezer köszönet!! Majd valahogy átkonvertálom pürére!:)))
Jégmadár, én épp ma főztem a céklát. Olyan félujjnyi szeletekre vágtam, mint a savanyúban szokott lenni és így főtt kb. 50 percig. Bár még nem kóstoltam, nem néz ki rosszul (lé lila, cékla lila:)) és könnyen belemegy a kés is.