Keresés

Részletes keresés

lerr Creative Commons License 2001.08.06 0 0 349
Hát igen, de a Nemzetit nem tőlük kaptam. Tőlük ezt az épületet és helyet kaptam egy másik helyett.

De nem baj. Most már álmodhatok foci EB-ről, Olimpiáról, Kiváló magyar autópályahálózatról, Erdélyi autópályáról például.

Hát igen. Álom-édes álom.....

De azért a politikusok lehetnének kicsit reálisabbak szerintem. Legalább az egyik lábukkal a földön járhatnának.

MErthát magánemberként álmodni egy dolog, de egy ország élén, az meg egy másik dolog.

Lehet, hogy mi vagyunk az Álomország?

Csak nehogy fájdalmas legyen az ébredés.

Előzmény: Horus (348)
Horus Creative Commons License 2001.08.06 0 0 348
Azért ne szomorkodj! A Nemzeti Sz.ház No2. már majdnem kész.
Előzmény: lerr (347)
lerr Creative Commons License 2001.08.06 0 0 347
Hát igen, kaptunk Orbánéktól egy álomgyárat.

Minden csak álom, de meg még nem valósult semmi.

Előzmény: Horus (346)
Horus Creative Commons License 2001.08.06 0 0 346
Viki megint álmodott, s merészet! Lehet, hogy Győző bá már mustrálgatja is a leendő nyomvonal közeli kavicsbányákat.

De komolyra fordítva a szót:
1) Autópályát gazdasági érdekből "szokás" építeni, nem össznemzeti alapon. Hol van a magyar befektetők azon széles rétege, amely pusztán emiatt beruházna Erdélyben? Vagy segítsünk az adóforintjainkkal a multiknak, hogy gyosabban odébbáljanak?
2) Az összeg töredékéből lefizethető az egész román parlament, hogy ők akarjanak ott saját pénzükből autópályát építeni. (69. hely a Trasparency International korrupciós listáján)
3) Előbb talán el kéne érni a határokat a "folyamatban lévő" autópályákkal. Neagyj' isten még egy Győr-Székesfehérvár-Dunaújváros-Kecskemét autópálya, hogy fellélegezhessen a főváros.

Szóval egy kicsit más segíteni, mint megcsinálni helyettük. Avagy hogy is volt Viki azokkal a házifeladatokkal az alcsútdobozi isiben? :-)

armagnac Creative Commons License 2001.08.06 0 0 345
Meg lehetett volna ezt csinálni sokkal kisebb hírveréssel is.
Na és ki állt a hírverés mögött? Mert én csak a Duna tv-ben láttam erről műsorokat, egészen a szavazást megelőző 1-2 hetet bezárólag. Nagy ritkán megemlítette néhány más tv és újság is, hogy zajlik a törvény előkészítése. A hangzavar csak a román tiltakozás után keletkezett a hírlapbaloldalnál. De az is nagyon lehalkult, mióta a románok mellverésről áttértek a csendes beletörődésre.
Előzmény: lerr (344)
lerr Creative Commons License 2001.08.06 0 0 344
"Ha jól hallottam, Ukrajna például kifejezetten támogatja a kedvezménytörvényt"

Hát nem jól hallottad!

Ukrajna elfogadja!

Ne m támogatja, főleg nem kifejezetten!
Elfogadja, mert nam akar bonyodalmakat.

Ez nem ugyanaz.

Egyébként meg ez az egész akkor is melldöbgetés.

Meg lehetett volna ezt csinálni sokkal kisebb hírveréssel is.
Csak akkor a nagy-magyarok nem mondhatnák, hogy bezzeg mi......
Hanem csak csenben segítettek volna.

Ez meg nem az ő stílusuk. Ők, mint már írtam a szavakban élnek... Minél nagyobbak a szavak, annál nagyobb magyarnak érzik magukat.
Aki meg nem áll be hőzöngeni közéjük, azok magyarellenesek, hazaárulók!

Tudod, én sem mondom a feleségemnek minden órában, hogy szeretlek, ő sem nekem, mégis mindketten tudjuk, hogy így van. A tetteink beszélnek!

Előzmény: armagnac (343)
armagnac Creative Commons License 2001.08.06 0 0 343
Nézd, az ukrajnai magyarokon egy Záhonyig tartó autópálya is segít. Onnan Kievig viszont kicsit hosszú az út, és nem sok magyar jár arra. Persze lehet, hogy építhetnénk még egy kis szakaszt Munkácsig, de őszintén szólva nem hiszem, hogy ezzel sokat segítenénk rajtuk.

Ami a fül-farok behúzást és melldöngetést illeti, szerintem pont most vagyunk jó helyen. Csak a román nacionalisták és a tisztelt magyar hírlapbaloldal nincs még ehhez hozzászokva. Kellemetlenül érinti mindkettőt az önállóság, de majd megszokják. Melldöngetésről majd akkor beszéljünk, ha harcias követelések hangzanak el, de jelenleg éppen adni szeretnénk és nem elvenni.
Ha jól hallottam, Ukrajna például kifejezetten támogatja a kedvezménytörvényt.

Ha megkérhetnélek, velem kapcsolatban többet ne használd a "ti" megszólítást, én sem soroltalak se munkáspárti se szdsz-es pártkatonák közé. Talán engedd meg nekem, hogy továbbra is függetlenkén képviselhessem itt a saját véleményem.

Előzmény: lerr (340)
lerr Creative Commons License 2001.08.06 0 0 342
Elolvasta.....

Hát ugyan nem tudom, ki ez a Dr. Kőrösi Imre, de biztos igaza van, hisz egy tüntetésen mondta:)))

Hagyjál már a hülyeségeiddel!!

Mi fogadjuk el ezeket a számokat gondolkodás nélkül, míg Ti aztán semmit nem ismertek el a jelenlegi kormány lenyúlásaiból? Komolyan azt hiszed, hogy ez így helyes! Nevetséges!

Egyébként ha már itt tartunk mi volt a spontán privatizáció? Tudod? Csak mert úgy dobálózdot ezzel a kifejezéssel!

Előzmény: puzdra (304)
Tecs Creative Commons License 2001.08.06 0 0 341
Tehát azt javaslod, hogy amíg be nem üvegszál optikázzuk Magyarországot, addig ne vegyünk egyetlen külföldi beruházásban sem részt? (vagy csak ez az autópálya a kivétel?)

Puzdra,

igen, tényleg ezt írtam, kiemelve, hogy az állam külföldi autópálya-beruházását ellenzem. Máskép fogalmazva, ne külföldön fektesse be az állam az itthoni adóbevételeket. A külföldi beruházásokkal akkor nincs bajom, ha abban a magántőke vesz részt, saját kockázatára. Az állam a mi adónkból itthon építsen infrastruktúrát, könnyítse meg a vállalkozások életét, javítsa az életminőségünket, hozzon létre egy olyan egészségügyet, hogy a várható élethosszúság legalább a Kádár korit utolérje, nem beszélve az európai átlagról. Támogassa a csatornázást, hiszen az egész ország egy szennyvíztengeren úszik, amelyet egyre táplál a sok kilyukasztott falú derítő. Utak, telefonkábelek hiányoznak, ezt mindannyian tudjuk.

Az alapkérdés ebben a vitában az, hogy szabad-e nekünk, magyarországi magyaroknak előreszaladnunk a fejlődésben a szomszédsághoz képest, élvezhetjük-e lelkifurdalás nélkül a (remélhetően hamar bekövetkező) jólétet, fejlettséget, miközben az elszakított területen élő magyaroknak nehezebb sors jut, vagy pedig tanúsítsunk önnmérsékletet, és ne szaladjunk nagyon előre, mondjunk le fejlesztési lehetőségeink egy részéről, hogy felzárkóztassuk pl. Erdélyt is valamennyire.

Ebben nem fogunk egyetérteni, mert szerintem hatalmas hiba, ha nem használjuk ki maximálisan a saját lehetőségeinket, hogy az országunk vonzó, követendő példakép legyen.

nem feltételezem rólad, hogy pld. pedagógus húgod építkezésére ne ajánlanád fel anyagi segítségedet, akár a ti autótok lecserélésének elhalasztása révén is. (ráadásul Magyarországnak ez a felajánlás üzlet.

A hasonlatodnál maradva, ha a pedagógus húgom vállalkozásba akar fogni, nekem pedig már van egy Kft-m, amelynek éppen jó lehetősége van a felfutásra ha beleteszek egy bizonyos pénzösszeget, akkor, Puzdra, vess meg érte, de én a saját Kft-met fogom fejleszteni, azzal a hátsó gondolattal, hogy mindketten jobban járunk - egy sikeres, befutott céggel később a húgomat is jobban tudom majd segíteni, míg ha most lemondok a fejlesztésről azzal azt érem el, hogy mindkettőnknek lesz egy kínlódó, tőkeszegény vállalkozása.

Előzmény: puzdra (333)
lerr Creative Commons License 2001.08.06 0 0 340
:)))

Ideges az nem vagyok.
Az elütésekkel meg ne törődj! Megértetted így is, hogy mit akarok mondani nem? Akkor meg mit érdekel?

Ami meg az ukrániai magyarokat illeti, szólj, ha tévedek, de sokkal embertelenebb körülmények között élnek, mint a romániaiak.

Persze, ne zavarjon. Hisz csak államigazgatásilag tartoznak más országhoz:))
Aztán, majd a becsuknak pár magyar iskolát, megadóztatják az alapítványokon keresztül mMO-ról érkező pénzt, akkor meg majd szidd őket, hogy milyen bunkók (azok is lennének egyébként). Szerintem egyszerűen nem kellene provokálni őket!

Én nem mondtam, hogy az elmúlt 50 év alatt sikert értünk el.
De azért nem kellene egyből a ló tulsó oldalára esni!
Az eddigi kussolás helyett most jön a melldöngető politizálás. Rossz mind a kettő. A kettő között kellene valahol politizálni, de az meg nem hoz szavazatokat jobbról!

A TI meg az igen tisztelt jobboldal (MIÉP, FIDESZ kéz a kézben). Tudod Te ezt is, akkor meg nem tudom miért kell itt játszani a hülyét? (Vagy nem játszod?)

Na, egy kis személyeskedés tőlem is:)

Előzmény: armagnac (303)
zavarok Creative Commons License 2001.08.06 0 0 339
"Böszme dolog igérni össze-vissza anélkül, hogy kidolgozott projekt (de szép szó) lenne!" - lásd nyugdíjasok "megröptetése" Horn által
Előzmény: hócipő (334)
armagnac Creative Commons License 2001.08.06 0 0 338
T. hócipő!

Lehet, hogy nem olvaslak elég alaposna, de egyre inkább azt hiszem, hogy ősi bp-i vagy, ezért nem tudod, hogy az átlagos városkörnyék lakossága vidéken kb 2x-ese a városénak. (A városénak, ahová román politika szerint lasszóval fogták a havasalföldi betelepülőket.) Én mindenesetre nem neveznék súlytalannak 2 millió embert, amíg egy 10 milliós államban lakom.

Előzmény: hócipő (334)
armagnac Creative Commons License 2001.08.06 0 0 337
T. fehérfarkaska!

Bízzuk a brit autópályák tervezését a brit közlekedési szakemberekre! Feltehető, hogy nem Brazília, Kuba vagy Bulgária összehasonlító adatai inspirálják őket az úthálózat fejlesztésekor. Életszerűbbnek tűnik, hogy oda építettek autópályát, ahol nagyobb volt a forgalom:)))) Abban pedig - mily meglepő - nagy szerepe van a lakosság létszámának és a népsűrűségnek.

Megpróbálom mégegyszer, utóljára elmagyarázni az é-erdélyi autópálya - általam vélt - jogosságát: a határtól távol lakik 2 millió magyar, tömbben, nem túl rózsás körülmények között, az anyaországtól messze elszakítva. (A távolság kizárólag az ő esetükben merül fel, a délvidéki, felvidéki és kárpátaljai magyarok a határ mellett laknak.) A beruházásból nem csak erkölcsi, de anyagi haszon is várható. Profit. Bevétel, kiadások nélkül, mert a fenntartás a románok költsége lesz.

Hogy hol termelnék áramot, az kissé komolytalan kérdés volt, ha akarod belátod, ha akarod nem, de ezen nem fogok Veled offolni.

A segélyadatokból nem világos, hogy mit akartál kihozni, de szerintem ezt még Te sem tudod. Feltehetően nem azt, hogy Romániában 2,5x magasabb az életszínvonal.

Az úthálózat hosszánál nem annak minőségét, hanem az összehasonlítás alapjául vett utak jellegét vizsgáltam. Te sem olvasol figyelmesen.

A barcsi nyugdíjasra visszatérve: miért ne akarhatna az unokája Csíkszeredán dolgozni?

Kicsit érdekesnek tartom az érvrendszeredet, hogy miért ne legyen autópálya. Eddig kb. ammyit hoztál fel, hogy

1. a szemét Orbán találta ki és csakis PR okokból tehetett ilyet
2. mert - függetlenül attól, hogy származik-e belőle anyagi haszon - ne fektessünk be külföldön, hisz ki látott még olyat?
3. miért pont Észak-Erdély?
4. Románia rendkívül fejlett állam, ellentétben Magyarországgal
5. csak, szemét nacionalisták, dögöljetek meg.

PS: most már tényleg avass be, ki vagyunk mi és ki a mi vezérem?

Előzmény: fehérfarkaska (322)
armagnac Creative Commons License 2001.08.06 0 0 336
T. Tecs!

A jelenlegi hazai autópálya rendszerben a felújítás díját kell csak fizetned, sőt, azt sem teljes mértékben. A fejlesztésekre a matricából nem futja. Arról tehát szó nincs, hogy 2x kellene kifizetned az utakat.

Előzmény: Tecs (319)
hócipő Creative Commons License 2001.08.06 0 0 335
Pogán=Rogán
hócipő Creative Commons License 2001.08.06 0 0 334
T.deniboj

Hu ! Tényleg ezt írtam !

Javítás ami lemaradt a mondat vége:

... a tervezett út mentén."

(Feltételezve az út nyomvonalának: Nagyvárad-Kolozsvár-Marosvásárhely-Brassó.)

Ha már beleléptünk a lélekszámba, akkor az RMDSZ adatai szerint:

"A legutóbbi népszámlálás (1992 január) hivatalos adatai szerint 1.624.959-en tekintik magukat magyarnak (az ország lakosságának 7,1%). A fent említett népszámlálási adatok szerint a magyarság túlnyomó többsége (98%) a nyugati kereszténységhez (51,7% református, 41,2% katolikus és 5,1% neoprotestáns) tartozik.

Táblázatosan, persze nem tudom, hogy fog kinézni, de a szám után az "M" a magyar főt jelöli az "Ö" az összes lélekszámot jelöli. A % az a magyar arány.

Megye: Hargita
Összlakosság: 348335
Ebből magyar: 295104
Százalék: 84,72

Megye: Kovászna
Összlakosság: 233256
Ebből magyar: 175502
Százalék: 75,24

Megye: Maros
Összlakosság: 610053
Ebből magyar: 252651
Százalék: 41,41

Megye: Szatmár
Összlakosság: 400789
Ebből magyar: 140392
Százalék: 35,03

Megye: Bihar
Összlakosság: 638863
Ebből magyar: 181703
Százalék: 28,44

Megye: Szilágy
Összlakosság: 266797
Ebből magyar: 63151
Százalék: 23,67
.
.
.

A nagyobb városok:

HARGITA megye:

Székelyudvarhely 38 937 M 39 959 Ö 97,4%

Csíkszereda 37 924 M 45 769 Ö 82,9%

Gyergyószentmiklós 18 888 M 21 289 Ö 88,7%

Székelykeresztúr 9 071 M 9 500 Ö 95,5%

KOVÁSZNA megye:

Sepsiszentgyörgy 51 073 M 68 359 Ö 74,7%

Kézdivásárhely 20 998 M 22 912 Ö 91,6%

Barót 10 094 M 10 493 Ö 96,2%

MAROS megye:

Marosvásárhely 84 493 M 164 445 Ö 51,4%

Segesvár 7 159 M 36 170 Ö 19,8%

Forrás:

http://www.extra.hu/molnaristvan/erdelyben.html

(Az RMDSZ adatai alapján készült honlap)

Grafikusan a http://lazarus.elte.hu/hun/maps/ke2500.gif honlapon látható mindez szépen (érdemes megnézni).

Ez alapján látható, hogy a magyarok tk. mindössze Hargita és Kovászna megyében vannak többségben, a nagyobb városok közül alig-alig, persze, ha a 20-70 ezer lakosúakat nagynak vesszük. Az igazi nagyban csak Marosvásárhelyen van többség.

Persze a tanya szót nem kell komolyan venni, de itt most a pár száz-ezer fős kinézetre tényleg a magyar tanyákhoz hasonló településeket jelenti, amiknek "súlya nincs".

T. puzdra !

1. Tőkés püspök - érdemei mellett- ma már többet árt mint használ azzal, hogy folyamatosan lázít, s ezzel saját maguknak árt.

2. S ugyanúgy ahogy "Gyula vitéz" alatt ki lett túrva Bod, ha Surányi hibázott, Viktor vitézed is seggbe rűghatta volna. Csak valszeg nem csinált hibát. Ne gyere azzal, hogy demokrácia, meg blabla, mert másokat simán kirúgtak minden indok nélkül.

3."Nem hiszem, hogy az általad leírt hamis magyarféltésre igényt tartanak az elcsatolt magyarok. Az SZDSZ. Hasonló indoklású "nem" szavazatát, Tőkés püspök, aki alighanem nálunknál jobban ismeri a körülményeket, nemzetárulással egyenértékűnek nevezte"

Tudod innen könnyű ám pofázni, úgy is szokták ezt mondani, hogy más f@szával verni a csalánt, de lakj ott egy gyűlölködő légkörben, mindjárt másként beszélnél. Tőkésnek, meg semmi nem drága, úgyis többet hegyel külföldon, mint odahaza, más dolgába ütve az orrát. Odahaza a lakhelyén legyen szives harcolni, ne itt. Az sem ártana, ha nem azon törné a fejét, miként verje szét az RMDSZ.-t.

4. Szászok. A legutóbbi adatok szerint a már említett népszámlálás alapján német anyanyelvűnek az ország 1,6%-a vallja magát, ami kb. 400000 főnek felel meg. A kivásárlás 1989 után megszünt.

5. Mi köze a koperi kikötőnek a sztrádához?

6. A saját családomról történü gondoskodást ha szabad kérnem ne hasonlítsd a vadidegenekről történő gondoskodáshoz. Az meg már csak hab a tortán, hogy a testvér megsegítését egy szintre veszed a román autópályával (Tecsnek adott válaszodban)

7."Orbán ajánlatáról az ellenzék majd a kidolgozott konkrét projekt országgyűlési vitájában mondhatja el a véleményét, a végén pedig három gomb közül is választhat. De előre károgni, bizony elég böszme protokoll"

Az bizony ! Böszme dolog igérni össze-vissza anélkül, hogy kidolgozott projekt (de szép szó) lenne! Persze a a miniszterelnöknek van országa, és nem fordítva. Ez a jellemző Rátok.
A választási lehetőségről csak annyit, hogy a múmiázó Pogán kijelentette, nem ismerik még Orbán úr sztráda ajánlatának részleteit, de feltétlenül támogatják azt. Mintha ilyeneket már hallottuk volna a "Pártunk és kormányunk" időszakában.

Ha meg olyan jó üzlet azaz autópálya Romániában akkor építsék meg koncesszióban, de ahogy elnézem nem nagyon tülekednek érte 1-2 nacionalista hős kivételével, az se a sajátjából, hanem közpénzből építené.

Egyébként még egy adalék a témához - ha hinni lehet a hírnek:

"Elképzelhetô, hogy Romániában még az idén megkezdik annak a Nagylak-Arad-Temesvár közötti autópályának az építését, amelynek további útvonala Brassót is érintené - írták a román lapok Sorin Bota közlekedési államtitkárra hivatkozva. Az autópálya Lugosig terjedô szakaszát még az idén elkezdenék, s azt négy éven belül be is fejeznék. A nagylaki határátkelôtôl induló romániai szakaszt elôbb-utóbb összekötnék a Nagyvárad-Kolozsvár közötti országúttal, amelynek felújítása és korszerûsítése is szerepel a román közlekedési minisztérium fejlesztési tervei között." írja az ÖN-KOR-KÉP 2001. januári (!!!) száma. ( http://www.net.hu/English/onkorkep/11_01/).

Ha ez igaz akkor most miért volt jó júliusban egy másik vonalat javasolni?? Vagy a magyar kormány ennyire tájékozott, vagy dafke azértis??

S még egy: írod valahol, hogy ami most épül 1998 óta először autópálya az a mi zsebünkhöz szabott.Kérdés: hogy is volt a 98-as igéret?? Valami ingyen pályáról volt szó... vagy rosszul emlékszem??

A logika gyengéje a fijjugnak: elfogadva a fizetős sztráda tényét , most miliárdokért lebontani a kapukat, 100 milliókért elektronikus érzékelőket beépíteni, majd fizetik az autósok. Európában sok helyen megfelelő a mostani rendszer, még a sokkal-sokkal nagyobb gazdasági hátterű országok sem csinálnak ekkora baromságokat.(Ausztria, Svájc, Olaszország), pedig ott sokkal több autó megy az utakon. Igaz az előbbi kettőben kapu sem volt.

Látom kezdesz az érveidből kifogyni, s ez jó jel....

Aranyosan át tudod lépni a dolgokat és ki tudsz térni a kérdések megválaszolása elől. Ez olyan Ovis, meg Csurkás....

Előzmény: deniboj (325)
puzdra Creative Commons License 2001.08.06 0 0 333
T. Tecs!

1. A megtermelt tizenöt forint valóban Magyarországot illeti meg. Az tőlünk elszakított magyarokról való gondoskodási kötelezettséggel együtt. Bár nem ismerlek, csak ez a pár sor alapján, de nem feltételezem rólad, hogy pld. pedagógus húgod építkezésére ne ajánlanád fel anyagi segítségedet, akár a ti autótok lecserélésének elhalasztása révén is. (ráadásul Magyarországnak ez a felajánlás üzlet.

2. Tehát azt javaslod, hogy amíg be nem üvegszál optikázzuk Magyarországot, addig ne vegyünk egyetlen külföldi beruházásban sem részt? (vagy csak ez az autópálya a kivétel?)

puzdra

Előzmény: Tecs (316)
puzdra Creative Commons License 2001.08.06 0 0 332

T. hócipő!

- A 10 forintos törvény ugyanott kell, hogy legyen, ahol a családod iránti szeretet és kötelesség van megírva. Keresd csak, meg fogod találni.
- Teljesen mindegy kire szavaztál. De ha nem rá, akkor te úgy választottad meg (velünk együtt) dr. Orbán Viktort miniszterelnöködnek, hogy nem rá szavaztál.
- Orbán ajánlatáról az ellenzék majd a kidolgozott konkrét projekt országgyűlési vitájában mondhatja el a véleményét, a végén pedig három gomb közül is választhat. De előre károgni, bizony elég böszme protokoll.
- Nem hiszem, hogy az általad leírt hamis magyarféltésre igényt tartanak az elcsatolt magyarok. Az SZDSZ. Hasonló indoklású "nem" szavazatát, Tőkés püspök, aki alighanem nálunknál jobban ismeri a körülményeket, nemzetárulással egyenértékűnek nevezte.

- Surányi úrnak a szerződése biztosította a végkielégítést. Surányi úr Gyula vitéz alatt túrta ki Bot Péter Ákost a helyéről, a munkaszerződése is akkor íródott.

- Erdély visszatértében nem én reménykedtem, de azért tudok népet, amelyiknek kétezer év után csinált a világ országot. Csak azt veszted el örökre, amiről lemondasz.

- Beveszed az impotensek érveit. Mi a francból épülnek a nemzetközi olajvezetékek? A nagyfeszültségű internacionális hálózatok? Az orenburgi olajfinomító és város? A fiumei kikötő felújítása és kibővítése? A koperi kikötő? Az EU-költségbefizetések? Tessék, lehet froclizni őket. Ezekben mind ott van a pénzünk.

Tehetetlen vénaszonyok. Impotensek. A média nélkül egy kalap szart érnének. Ötlettelenül kormányoztak is, meg ellenzéknek is azok.

- Németországnak nem kell a szászai miatt autópályát építenie Romániában. Ők megvették, kivásárolták a szászaINKAT a kárpátok géniuszától. ( a német liberálisok legkisebb ellenvetése nélkül)

puzdra

Előzmény: hócipő (313)
puzdra Creative Commons License 2001.08.06 0 0 331
T halleveses pvc!

Úgy sem veszik komolyan. Talán ha időnként a kételkedő bölcselkedők egy-egy hónapra áttelepednének. Mindannyiunknak jót tenne.

Utána végre én is túlzottan liberális lehetnék a szemükben, az hétszentség.

Előzmény: halleves (312)
puzdra Creative Commons License 2001.08.06 0 0 330
T. fehérfarkaska!

1. Ha a spontánprivatizáció alatt Medgyessynek hívták a pénzügyminisztert, akkor mit kell bizonyítani?
2. A spontánprivatizáció, a médiaeladások 1989 előtt kezdődtek.
3. A 74-es hozzászólásomból "Az eső ciklus kormánya a felszabadulás bebiztosítását (oroszok kivonulása, munkásőrség és a hamis proletárönérzet megtörése-meggyőzése stb.) tartotta a legfontosabbnak. Csak névleg voltak hatalmon, hiszen a bankokban, médiában, munkahelyeken az előző negyvenhárom év janicsárjai szűrték, blokkolták és gúnyolták a demokráciát. Előkészítve közben, a maguk sem remélte, újabb négy évre szóló hatalomra kerülést, amikor is végleg letarolták ezt az Isten áldotta, senkiháziak verte országot."
4. A nulla km autópálya építése a mostani ciklus alatt nem érv. Jobb, hogy nem építettek újabbakat M5-ös díjszabással. Akkor most az árára panaszkodnál. Ami most épül a zsebünkhöz mért lesz.
5. A racionalizmus, amiről írtál célszerűt, ésszerűt jelent. Az erdélyi autópálya esetében a megoldás akkor lehet racionális, ha figyelembe vesszük az ott lakó magyarok érdekeit. Vagyis Magyarország gazdasági érdekei után, az Erdélyben lakó magyarok érdekei a második szempont, végül az egész kedvező kell, legyen Románia számára is, hogy kedvük legyen az üzletbe belemenni önszántukból. Ha EU pénzt is akarunk használni, akkor az EU ajánlásokat is figyelembe kell venni.

Esetünkben ennyi az egészsége nacionalizmus. Ezt az ügyet nem intézheted nacionális érdekek figyelembe vétele nélkül. És ez így együtt logikus. Logikus, hogy egészséges és magyar média, politikai párt, vagy akár egy ebben a topicban vitatkozó, nem tehet semmi olyat, a szerződés megkötéséig, amivel a tárgyaló fél pozícióit erősítheti. Ergo, amelyik orgánum, párt vagy vitatkozó ezzel ellenkezően cselekszik, az vagy nem magyar vagy nem egészséges.

6. Szó sincs nagybácsi szerepről. Csak tovább kell látnod az orrodnál.
7. Igen, beszélgetek, itt élő külhoni magyarral. Nem csak Erdélyből, de Újvidékről és Kassáról itt tanuló diákokkal, a szüleikkel. Egy bákói csángó meg egy székelyudvarhelyi góbé fiatalember dolgozik is nálam, három-három éve. Természetesen jobban örülnének most mind, ha Magyarország Ausztriai jóléttel érte volna meg 1989-et, de ez érv szerinted a mi vitánkban? Kölnben élő egyik unokaöcsém 1987-ben, középiskolás korában egy kanadai középiskolással cserenyaralt egy hónapra. Évekig át akart Kanadába, a lehetőségek hazájába, települni. A más füve…….

8. " Mi lenne akkor a véleményetek, ha mondjuk a szoci, vagy libsi oldalról hangzott volna el az erdélyi autópálya ötlete? " KÉRDEZED.

Mit szólnál, ha arra ébrednél egyszer reggel, hogy Arafat és Sharon csókolódzik a képernyőn? Vagy ha az én anyósom egyszer befogná a kereplőjét? Ugye ezek mind lehetetlen dolgok.

De ha már megkérdezted, onnantól magyar érdekű pártnak tekinteném őket. De ahhoz, hogy ne kelljen félnünk a hatalomra jutásuktól, el kellene számolniuk a nemzettel, mind erkölcsi, mind anyagi téren. És hát ez a harmadik a pillanatnyilag lehetetlenségek között.

puzdra

Előzmény: fehérfarkaska (308)
deniboj Creative Commons License 2001.08.06 0 0 329
Mármint a helyzetüket lehetne legalizálni, nem a disznóólat!!!

db

Előzmény: deniboj (328)
deniboj Creative Commons License 2001.08.06 0 0 328
fehérfarkaska,

engem frankón nem zavarna, ha a Wágner Henrik nevű egykori osztálytársam hamarabb kapna németországi munkavállalásit, mint én.

Ami a nálunk dolgozó határon túli magyatok fizetését illeti, nos, én úgy hallottam, hogy a kárpátaljai meg erdélyi magyarok többsége, akik itt dolgoznak most svarcba és a jövőben kapnak 3 hónapra érvényes munkavállalásit, azok főként hagymát pucolnak Makón meg építkezéseken gürcölnek Pest környékén napi 12-14 órát, napi 2.500.- forintért. És disznóólakban laknak.

Ezt lehetne legalizálni. És ez szerintem nem baj.

db

Előzmény: fehérfarkaska (326)
fehérfarkaska Creative Commons License 2001.08.06 0 0 327
Ja, a miépesek pedig kezdhetik a magyar faj megtisztítását saját magukkal. Ugynis vérszerinti magyar kis hazánkban már nem is él, csupán a székelyek és a csángokra foghatnánk még rá, de ők meg határainkon kívül élnek. Vagy a nacionalizmusuk hirtelen új értelmezést kap?
Hol is született Medgyessy Peti? Ha a miépesek tényleg ennyire oda vannak a magyar vér fenntartásáért, akkor miért nem Medgyessy mögé sorakoznak föl? Ja, mert őt meg komcsinak mondják.

Ezzel csak azt akartam mondani, hogy felejtsük már el ezt a Nagy-magyrország dumát. Nem követelt-e ez már elég ártatlan életet? Amíg határon túli társaik hátán csattan az ostor addig úgysem fogják föl.

Remélem holnap hátfőn újra jön valaki értelmesebb jobbos akivel szintén lehet értelmesen és szakmai szinten vitatkozni.

fehérfarkaska Creative Commons License 2001.08.06 0 0 326
Most őszintén mindenkitől. Mit szólnánk ha a sváb magyarok holnaptól szabadon vállalhatnának munkát Németo.-ban? Vagy az egész unióban? Míg mi meg nem. Míg nekünk munkavállalási engedélyekre kelle várakoznunk, aztán vagy megfelelünk vagy nem. De említhetném a görög kisebbség tagjait is. Míg mi itthon is alig kapunk munkát, pláne jól is fizetőt, addig a több évtizede melled lakó szomszédod/barátod egyik napról a másikra egy fejlettebb országba mehetne dolgozni a fizetésed sokszorosáért, míg te továbbra is éhbérért görnyedsz. Csupán az ősei származása miatt.

Vagy akik az erdélyi magyarok mennyiségéről írnak.
Képzeljetek el Mo.-nál (93.000) nagyobb országot, úgy 130.000km2 (a teljes románok által elcsatolt terület) nagyságban, ahol van ma már sajnos csak pár olyan nagyváros (100.000-350.000 fő) ahol a lakosság majdnem a fele magyarajkú. A többségük pedig csupán pár 1000 vagy 10.000-res városokban van már csak többségben. És összessen adnak 2, 2 1/2 millió főt.

Ezenkívűl a román fél még azzal is érvelhet, hogy már az 1910-es években is ebből a 130.000km2-ből 68.000km2(!) jóformán tiszta románajkú volt. Ráadásul addigra már több mint 6-700 éve költöztek oda. Kulturális és gazdasági alapon pedig a német kisebbség igényelhetne jogokat, és kapásból Brassóra meg Segesvárra,Erdély messze földön hírs városaira. Az északi csücsökre pedig az ukránok sem jogtalanul tartanának igényt.

Lehet, hogy magyarellenesnek hangzik, de attól még tény és igaz. Most maximum azzal érvelhetnénk, hogy a románok, akik már a török betörése előtt is többségben voltak, csupán jobbágyok voltak. Ők meg azzal, hogy mi már akkor is, mint kisebbség, csak kizsákmányoltuk őket.

Lehet, hogy itthon tilos ezt kimondani, de a külföldi szakirodalom kicsit objektívebben szemléli a dolgokat. Ha valaki igazán jót akar Erdélynek és az ottani magyaroknak, akkor az inkább egy különálló, független multikultúrális Erdély államot opártol, mely Erdély és se nem román, se nem magyar, se nem német.

Most várom a vírus emailokat ezér az írásért.

Csak zavar, hogy egyesek meghamisítják a történelmet. Ők sem jobbak mint a tót és román társaik akiket szidnak. Pont ugyanúgy viselkednek.
A tolerancia számukra egyenlő a pusztuljon a másikkal.

deniboj Creative Commons License 2001.08.05 0 0 325
hócipő,

azt írod az erdélyi magyarokról: " ... aki azért eléggé szét van szórva, és nem nagyon található magyar többségú település, kivéve a párfős tanya jellegű településeket. "

Bocsi, de Székelyudvarhely, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Marosvásárhely és társaik nem nevezhetők tanya jellegű településnek... Ezek közül Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen az idén jártam, minimum 80%-uk magyar... És nem beszéltem még a székely megyék több tucat kisvárosáról, nagyközségéről. Ne sértsük már mi is őket, kapnak a románoktól eleget az arcukra...

db

Előzmény: hócipő (313)
fehérfarkaska Creative Commons License 2001.08.05 0 0 324
puzdrával pedig ne is törödj, csak azt tudja mondani ami az aktuális vezényszó. Tudod ő nácionalista alapon csinálna gazdaságpolitikát, úgy mint főnöke, a csurkapista pénz nyomna a pénzhiány enyhítésére. Az hogy az inflációt akkor már csak a HUBBLE teleszkóppal látnánk csak, őt nem érdekli. De lehet, hogy fityeszes, akkor pedig Deutch Tomikától tanulta a közgázt. :-D
Előzmény: Tecs (316)
fehérfarkaska Creative Commons License 2001.08.05 0 0 323
Csak az a különbség, hogy nem minden országban fizettetik meg 2x. De ott is a pénztárcákat nálunkénál kevésbé megterhelő módon.
fehérfarkaska Creative Commons License 2001.08.05 0 0 322
Ha népsűrüségnél tartunk:
Magyarország:110 fő/km2
Románia:98fő/km2
(Fro.:107fő/km2, ezt miért nem írtad?)
Na így már jobb? Látod-látod, Wales még így is sűrűbben lakott, mint Mo. meg Románia. Egyébként a korábbi adatokat sem számháború miatt közöltem, hanem, hogy mondanivalómat alátámasszam. Úgy látszik pont a lényeg felett siklottál el. Nem ismétlem magam. Inkább olvasd el korábbi hozzászólásaimat! Nem mondom, hogy az az egyedüli igazság, mert ilyet nem szoktam mondani, de olyat igen, hogy az általam felvázolt scenárióra nem válaszoltál. Helyette a magyar testvéreink dumát lököd már megint. Csak É-Erdélyben élnek magyar testvéreink? Vagy ők azért fontosabbak a többieknél, mert Ovi most azt mondta? És ha holnap a vajdaságiakkal jön elő, vagy ne adj isten a kárpátaljaiakkal? Tudod már megint a számok. 2-2 1/2 Erdélyben, többségük, micsoda véletlen É-Erdélyben. Őket fejleszteni kell. A sokkal rosszabb helyzetben levő kárpátaljaiakkal szemben meg avval érvelsz, hogy az áramot szállítani is lehet. És hol termeled meg? Bősnél? Vagy a pincédben? Mondhatom komolyan tudsz érvelni és szociális érzékenységed is kb csak ennyit is ér. Arad, Temesvár, Nagyszeben? Az ottani magyarok is le vannak szarva? Pedig, ha ránéznél a térképre láthatnád, hogy ha elszőrtabban is élnek ott magyarok, az autópálya az egész déli régiót fejlesztené.

Akkor már le sem merem írni a következőket:
Kapott segélyek: (források. ugyanonnan, mint korábban)
Magyarország:7$/fő
Románia:3$/fő

Ezzel nem azt mondom, hogy a román gazdaság jobb helyzetben van, mint a mienk (mielött valaki már megint kiforgatná a szavaimat), csupán azt, hogy játszuk majd akkor a nagybácsit, ha 7$/fő segély helyett mondjuk 0$/főre leszünk rászorulva, netalán mi is a segélyeket osztogatók közé tartozunk majd (most nem az eladhatatlan búzamennyiség segélyként való szétosztására gondolok). De ehhez előszőr a saját országunk gazdaságát kell minél gyorsabban javítani (persze a ti vezéretek a tőzsde tartós zuhanása után tett válasz után már nem vagyok ebben olyan biztos). Vagy a román gazdaság az eredményekből valamit is fog nekünk adni? Elég nekik, hogy hivatkozhatnak arra, hogy lám az ottani magyaroknak is mennyire hasznos, és ezzel le is tudják a kisebbség ügyének támogatását.

Az úthálozat sűrüségénél írtam, hogy az nem a minőségre vonatkoik. Vagy nem figyelmesen olvastad?

Az M3 példádat nem értem? Annak hatására ugyanis a magyar területek és nem a szomszédos országoké fejlődnek. Lehet, hogy a barcsi nyugdíjasnak nincs belőle közvetlen haszna. De az unokájának, lehet, hogy a szráda gazdasági vonzere következtében nem kell majd Gyöngyösről Fehérvárra költöznie, hogy munkát kapjon. Mondanád, hogy a kolozsvárinak is ugyanez lenne a haszna az é-erdélyi sztráda miatt, csakhogy az ő adópénzéből rám egy fillér sem jut. És majd akkor akarom őt eltartani, ha majd nem hóvégéről hóvégére kell majd élnem, ha a barátnőmmel hétvégeken az ország túlfelébe is megengedhetjük, hogy kiránduljunk (beleérve a szállást, éttermet, belépőket, utiköltséget). Addig a saját adómat nem nacionalista szemléletből hozott döntésekre akarom fordítani.

A logisztika szerepét pedig ne becsüld le. Nem véletlen, hogy a katonaságtól az iparon és kereskedelmen át az élet számos területén alkalmazzák.

Előzmény: armagnac (309)
fehérfarkaska Creative Commons License 2001.08.05 0 0 321
Akkor nem éreztél rá a kérdésem lényegére. Ezt azért tettem fel, mert többed magammal már leírtuk, hogy szerintünk miért nem jó ötlet az É-erdélyi autópályája abban a formában, ahogy itt egyesek magyarázzák. Ők továbbra is a Nagy-magyarság tudatunkra akarnak hatni racionalítások helyett. Ezért kérdeztem tőlük, hogy akkor is ezt mondanák, ha a másik oldalról jött volna ez a beszólás? Lásd 2kamarás ügyet. Már a madöf idején is foglalkozott vele a jobboldal, aztán valamiért az egészből nem lett több. Most jön valaki a baloldalró aki újra felveti a kérdést, de már komolyabb hangnemben, errefől a madöfön kívűl az összes jobbos, aki akkor mellette volt, most élesen támadja. A szadesznek szabad, az akkor is támadta, így ők nem váltottak köpönyeget.
De mint láthatod nem is akarnak "rendesen" válaszolni a kérdésre, mert még önmagukkal kerülnének összeütközésbe. Én megmondhatom, én akkor is a már leírt álláspontot tartanám, hogy ha MP hozta volna elő a témát.
Látod, egy lényeges kérdést mégis csak felvetett veled a kérdésem. Azt, hogy leírd, a lényeg a miérten van. Miért akkor, miért ott, miért azon a módon? Ja és hol volt Matolcsy? Mennyit tudott erről a gazdasági kabinett? Vagy erre is az alultervezett infláció által lesz pénz? Vagy ez is csak egy lufi? Vagy...
Előzmény: minderbinder (311)
Tecs Creative Commons License 2001.08.05 0 0 320
Kis helyesbítés: az M7-es csak jövőre lesz fizetős, de a lényegen ez sem változtat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!