Keresés

Részletes keresés

Szul Creative Commons License 2001.07.29 0 0 7
Nem a Genoa a balos es a Samp jobbos??
Előzmény: biancoblu (3)
Juan Pablo Creative Commons License 2001.07.29 0 0 6
Végre egy jó téma!

Az, hogy Ká-Európában nincs baloldali tábor, az egyértelműen történelmi és kulturális okokra vezethető vissza. Szerintem akkor fog ez megváltozni, ha felnő az első olyan generáció, akinek már a szülei is a rendszerváltás után (vagy közvetlenül előtte) születtek. Esetleg olyan életszínvonal-növekedés lesz a térségben, ami csökkenti a frusztrált szélsőjobbosok számát.
Mert itthon igenis vannak baloldali szurkolók (ultrák), még az olyan hagyományosan jobboldali (vagy annak tartott) táborokban is, mint az Újpest. És itt most nemcsak magamra gondolok. :-)
A sok náci bunkó, akik a magyar huligánok túlnyomó többségét alkotják, megakadályozzák másmilyen hangok érvényesülését. Ez van.

A vidistáknál egyébként a legutóbbi Megyeri úti mecsükön feltűnt egy "Red Ultras" feliratú kiszászló, rajta egy 5ágú csillaggal. Valószínüleg csak divatból tették ki (mert az olaszoknál ezt látják). Szóval Agyarországon még nem elég érettek a fiatal szurkolók arra, hogy megfogalmazzák, mit is gondolnak. Már ha egyáltalán gondolkoznak. Ami a legtöbb ún. ultra és hool esetében igencsak kétségbevonható.

Ja, és a nk-i viszonyok! Kifejezetten baloldali táborok főleg az olaszoknál vannak. Pl. firenzeiek, livornóiak, perugiaiak stb., illetve a spanyoloknál, de azokat nem nagyon ismerem.
Ami érdekes, hogy az olaszok olyan jelképeket, neveket használnak, amitől normális magyar (akár radikális) balodaliak idegenkednek. Pl. sarló-kalapács, Lenin, Sztálin (!) stb. Ennek persze nagyon egyszerű az oka: Ny-Európában sosem volt baloldali diktatúra. (Jobboldali annál inkább.)
Legnépszerűbb jelképük természetesen Che Guevara.

Kiváncsi leszek, itthon mikor fogok látni ilyen drapit!

Előzmény: biancoblu (-)
biancoblu Creative Commons License 2001.07.29 0 0 5
Az Inter?! Az egyáltalán nem baloldali. Egyébként egész érdekes, hogy a Milan tábora baloldali, míg a tulajdonosuk a jobboldal színeiben lett miniszterelnök, ráadásul még maffiózó hírében is áll...
Előzmény: Lorinc_d (4)
Lorinc_d Creative Commons License 2001.07.29 0 0 4
Allitolag eredendoen az AS Roma is "balos" klub, bar a mostani taborukban eleg sokfajta ember forul elo.
Milan? Hat szerintem nemigazan, inkabb az Inter. Legalabbis hivatalosan, de a szurkolok ott is igen vegyesek.
biancoblu Creative Commons License 2001.07.29 0 0 3
A Milan is megosztott ilyen szempontból, a RAMS elég jobbos. Olaszországban egyébként rengeteg balos tábor van: Atalanta, Brescia, Pisa, Livorno, Ternana, Sampdoria...
Előzmény: fcf (1)
biancoblu Creative Commons License 2001.07.29 0 0 2
Ott voltam, meg ezt amúgy is tudom. Egyébként a BF sem foglalkozik politikával, sőt Magyarországon egy teljesen baloldali tábor van, a BKV-s B.O.R.T., a pécsieknél és a fehérváriaknál láttam már balos jelképeket, de ezek messze nem az egész tábort jellemzik.

HAJRÁ MTK!!!

Előzmény: A PROFI (0)
fcf Creative Commons License 2001.07.29 0 0 1
Külföldiek közül hirtelen a Milan jut eszembe,magyar szinten a BKV,illetve a mi táborunknak is szerencsére nem csak jobboldali tagjai vannak.
A PROFI Creative Commons License 2001.07.29 0 0 0
Ha tegnap este te is tagja voltál a 34(megszámoltam!) fős MTK szurkolótábornak, akkor a bőrödön is tapasztalhattad, hogy a Loki-tábor nem éppen szélső balos. Mint ahogy egyik magyar csapat sem lesz az, amikor az MTK odalátogat...
biancoblu Creative Commons License 2001.07.29 0 0 topiknyitó
Arra gondoltam, hogy érdemes lenne kicsit beszélnünk a világban megtalálható különböző baloldali szurkolótáborokról, főleg úgy, hogy itt, Európa keleti felén szinte alig vannak.

Várom a hozzászólásokat!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!