Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

NilsHolgerson Creative Commons License 2001.08.02 0 0 708
Maximálisan egyetértek az előttem szólüval.
Az átlag magyar és az átlag amerikai ember műveltsége fényévekre van egymástól (természetesen a magaré magasabb).
Ez adodhat az amerikai iskolarendszerből, amit és a Suli című szappanoperából nagyon jól ismerek:-))
Az amerikai autókat én is fikázom, mert nem tudnak autót (motort) építeni. Nekem pl egy Honda VTEC, Toyota VTi (utambocsá VW PD TDi) a motorépítés művészete, nem pedig egy 5 literesből kihozni 190LE-t.
Egyetlen értékelhető amerikai autót ismerek, mégpedig a '67-es Mustang (látszik, hogy ott előjött egy kicsit az eutópai koncepció)

Másik, hogy Boro12-nek szerintem átmosták az agyát a nevadai sivatagban és letöltötték neki az Amerika a legkirályabb.exe alkalmazást. Azt hallottam, hogy minden európai munkavállalóval megcsinálják

Nils

Előzmény: ha5nx (707)
ha5nx Creative Commons License 2001.08.02 0 0 707
Kirgizisztán fôvárosát én sem tudnám megmondani, de tudom, hogy létezik mint állam és nem egy pizzaszósz neve. :))

(Mellékesen pont abban az idôben volt Mo. felvétele a NATO-ba. Az amcsi médiákban naponta x-szer elhangzott a Hungary szó...)

"Azt hiszed, hogy itthon az atlagember tobbet tud a vilagrol, mint egy atlag amerikai?"

Nem hiszem. Tudom.

Előzmény: Törölt nick (672)
ha5nx Creative Commons License 2001.08.02 0 0 706
"No, ezért tartják Magyarországot balkáni országnak. :-((( Ha nem tetszik a munkád, akkor lépj ki! Elvégre micsoda dolog, hogy valaki meg akarja Neked mondani, hogy dolgozz a pénzéért?! Igazán előremutató a felfogásod... "

Persze. Dolgozz negyedannyiért mint egy amerikai, csak nem nap 7 órában hanem napi tizennyégyben. Ha valami nem tetszik, akkor az indok a következô: "Ez biztos jó így, mert amerikában is így csináljuk."

Mellékesen balkáni országnak mondják Mo.-t? Na ne röhötess, Koszovó elôtt azt sem tudták mi az a Balkán?

Előzmény: Boró12 (688)
BX_thomas Creative Commons License 2001.08.02 0 0 705
Baró12! nem akarok vitázni veled erről mert nem itt van a heje...
Inkább a vw konszern termékeire koncentráljunk itt! :)

koncentrálok.....

ja.... megvan.... citroen! ja nem jó hejen vagyok?

Barátomnak volt passátja tdi 4 motion meg hasonlók, 4 évesen megvált tőle...
indok:
nyikorgott az eleje mint eg lovaskocsinak!
szervizben kicserélték gariba mert tipushibája a passatoknak.... No comment...
történt mindez 3 hónapja....

tcaoe Creative Commons License 2001.08.02 0 0 704
Ez termeszetesen nem igy van, de ha esetleh igy is lenne, akkor sem az az igazsag. :)))

de en csak gonosz vagyok.:)

Előzmény: Hawaii (703)
Hawaii Creative Commons License 2001.08.02 0 0 703
Nahhh, mivel itt az elmúlt napokban volt itt már mindenféle amerikai vs. európai vs. akármi, itt egy témábavágó cikkrészlet a portfolio.hu-ról:

'Aratott a BMW és az Audi
2001.08.02. 10:54

Gyakorlatilag változatlan az összkép az amerikai autópiacon; a vezető három autógyártó Chrysler, Ford és GM összesített piaci részesedése tovább csökkent (a tavalyi 66%-ról 64%-ra), míg az európai és ázsiai gyártók erősítették pozícióikat.

....

A Ford értékesítése esett a legmeredekebben, 13%-kal a tavalyi évhez viszonyítva, mely nem kis mértékben a hibás gumiabroncsok visszahívásából adódó fogyasztói bizalom megingásának köszönhető. A GM eladásai 9%-kal csökkentek, míg relatív jó teljesítménynek számít a Chrysler 3%-os visszaesése. A Chrysler esetében kedvező adatokat tud felmutatni az új Jeep Liberty (24%-os növekedés júniushoz képest).

Kiemelkedő teljesítményt ért el a BMW, mely 26%-kal növelte eladásait, az Audi (+22%). Meglepő módon visszaesett a Honda értékesítése 6%-kal. Napokkal ezelőtti Honda gyorsjelentésben még azt olvashattuk, hogy az amerikai piacon elért sikerek húzták a japán gyártó profitját."

Aszpirin Creative Commons License 2001.08.02 0 0 702
Hehhe, az nem baj :)))

Egyébként megtiszteltetésnek veszem, hogy a káoszmérnök (nem vagyok mi hozzád méltók!! :)) is megszólalt ebben a topikban. Így legalább a profik is képviseltetik magukat.
A fekete műanyag szörny tulaja pedig valahogy nincs formában, régebb nagyobbakat tudott beszólni.

Előzmény: Detonátor (697)
thomee Creative Commons License 2001.08.02 0 0 701
miért, leégett a magnó/CD ?! :-))
Előzmény: BkorVette (698)
BkorVette Creative Commons License 2001.08.02 0 0 700
Jólvan..mamég nem is szoltál be úgy igazán!:-))
Éppen itt volt az ideje...át is gondolom azt az elöbbi egymásraborulást...biztosan valami légköri zavar vihetett rá a dologra:-)))

Üdv.:B.korVette akit megkavart a légkör

Előzmény: tcaoe (699)
tcaoe Creative Commons License 2001.08.02 0 0 699
CD az, nem?:)
Előzmény: BkorVette (698)
BkorVette Creative Commons License 2001.08.02 0 0 698
"krémje". :)))

Ezzel is azt akarod mondani, hogy dögöljön meg mindenki?:-))))))))

Üdv.:B.korVette aki könnyezik E30M40 magnójától

Előzmény: Detonátor (697)
Detonátor Creative Commons License 2001.08.02 0 0 697
Aszpirin! Vége a topicodnak. Lassan itt lesz az index "krémje". :)))
tcaoe Creative Commons License 2001.08.02 0 0 696
Puszi erte, te Index Rozsa Sandora.:)
Előzmény: BkorVette (695)
BkorVette Creative Commons License 2001.08.02 0 0 695
"Ezert szeretek itt lenni."

Óóóó! Mi is szeretünk téged...hüppphüppp:-))))

Üdv.:B.korVette

Előzmény: tcaoe (693)
ZolikA Creative Commons License 2001.08.02 0 0 694
Szasztok !

Jó kis mennyiségben irtatok ! :-)))

A lényeg !

Boró12 !

Veled telejesen egyetértek az ami kocsikat illetően . Én se nagyon mászkálnék "presztizs" márkával amerikában mert szerintem se jobbak sőt ! De ezt Te jobban tudod ! :-))))

Viszont azért az amerikát illető kritikáknak van azért alapja szerintem . A Te hozzászolásaidból az derül ki hogy szerinted nálluk tökéletesebb nincs . Az azért érdekes hogy a tapasztalatok vagy mesélők mert sajnos még én sem voltam kint de azért egy-két ismerős van aki kint él és hallotam egy két dolgot . Szóval inkább a nyugalom jellemző az ottaniakra és talán ezért nem szeretik használni a fejüket . :-)))) De valahol a mi kritikánk és a Te dicséreted között lehet a valóság .

tcaoe Creative Commons License 2001.08.01 0 0 693
Jol nem olvasom vegig, csak beledumalok.:)
Egyreszt: jomagam gyakran irok kritikat eme termekekrol, bar hogy Aszpirin oruljon, en a Seatot nemigen bantom. A kritika ihletoje pedig tobbnyire az a hozzaallas, hogy a VW/Audi az isten.... Meg amikor valami iszonyatos nagy marhasagot, mint a hengerenkenti 5 szelepes turbomotor, vagy az alukarosszeria pozitivumkent akarnak feltuntetni. Nem egyezunk, nincs mese. Eppen ezert meg tudom erteni pl. Georg hozzaallasat, aki azt szereti, es kesz, de nem akarja elhitetni velem, akitol ez a vilag tavol all, hogy pedig a jo csak az lehet. Eppigy a BMW-t is csak az idetlenekkel es az ostobakkal szembenallva fikazom, mivel ez csak egy jatek. Aki komolyan veszi, annak ugy is kell. A satisztikak elorangatasa, a torestesztek, az alkatreszarak, hat ez mind a jatek resze...Ettol fuggetlenul en az osszehasonilitos/fikazos topicok alapjan sosem vennek autot. Mert ott sokan csak jatszunk... De itt az Indexen rengeteg hasznos informaciohoz lehet jutni ettol eltekintve. Ezert szeretek itt lenni.
ZolikA Creative Commons License 2001.08.01 0 0 692
gaboca-1 !

Hát akkor tévedtem ! :-))))) De régi Toledo az tuti sokkal nagyobb mint a Golf , mindenestre ezekszerint itt is visszafele fejlődtek a VW-nél ! Akkor abban sem lehet elférni ! :-)))

Előzmény: gaboca-1 (580)
Detonátor Creative Commons License 2001.08.01 0 0 691
Szerintem a termékek fikázása abból adódhat, ahogy megpróbálják eladni. Ez a stílus szerintem nagyban "köszönhető" Piech bácsinak. :( És a fikázás inkább neki és pajtásainak szól, mint magának a terméknek.

Aszpirin!

Megjött BkorVette, hogy gyarapodjon az "offolós csapat"! :))) (Velem együtt, persze. ;) )

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.01 0 0 690
Nekem is!

Azért elég jól megyôztél Boró12.

Előzmény: BkorVette (689)
BkorVette Creative Commons License 2001.08.01 0 0 689
"A főnököm (a vállalat tulajdonosa) például az éves jövedelméből 3 naponta vehetne magának egy új Rollsot, "

Boró! Nem lehetne megdumálni vele, hogy ugyis annyi a pénze vegyen már nekem is egy TownCar-t!:-))Egye kutya a szállitást kis hazánkba vállalom, de a vámot ha lehetne akkor....:-)))

Üdv.:B.korVette

Előzmény: Boró12 (688)
Boró12 Creative Commons License 2001.08.01 0 0 688
Kedves ha5nx!

"Az első ütés után még nem kellene ítéletet mondanod az ellenfeled komolyságáról. :)))"

Nem az ütésem zavart, hanem a sírásod. :-)

Kedves szenyor Lopez!

Sajnálom, hogy ilyen nehezen megy át a légyeg: arra utaltam, hogy a különböző autókategóriák európai, különösen kelet-európai megítélése teljesen eltérő az ittenitől. Otthon például egy kabrió magamutogatásnak számít, itt nincs benne semmi feltűnő. Ugyanez igaz a sportkocsikra is. Egy jobb családi ház 300 ezer dollárnál kezdődik. Ehhez képest mi egy S600-ért kifizetett 100 ezer (egy egyszerű sorházi lakás ára)? Az ezzel való tekintélyteremtés megmarad a villantani akaró kismilliomosok tízezreinek. A főnököm (a vállalat tulajdonosa) például az éves jövedelméből 3 naponta vehetne magának egy új Rollsot, mégis egy 40 ezer dolláros Lincoln Town Carral jár, pedig nem igénytelen ember. Igaz, a yachtja 4 millióba került, a private jetje szintén... De azok is a kényelem és a korszerű berendezések miatt drágák, nem a magamutogatás okán...

A nagyobb autókról és a velük kapcsolatos elvárásokról pedig azt hiszem az eddigi tulajdonosként szerzett tapasztalataim alapján sejtek valamit... Én sem azért jártam Buick Roadmasterrel, mert le akartam vele gyorsulni a BMW-ket...

Kedves Aszpirin!

Az otthon maradt magyart nem nézem le (miért is tenném?) csak mulattatott, ahogy ha5nx egymás után rúgta az öngólokat a felvetéseivel. :-)

"Én SOHA nem jártam Amerikában, de rokonaim vannak Kanadában (Oakville, Ontario), és azok félévente megjelennek nálam, és mesélnek eleget pl. Amerikáról (beleértve az USA-t is)."

Ja, ha Neked is csak mesélnek Amerikáról... :-)

Kedves C16SE!

"Az autókról is meg van a véleményük, érdekes nekik is a Merci és a BMW az igazi autó nem egy amcsi."

No, akkor biztos meg tudod magyarázni azt is, hogy ha így áll a helyzet, akkor miért vesznek sokkal többen Grand Cherokee-t, mint Mercedes ML-t annak ellenére is, hogy kb. ugyanannyiba kerülnek (ML 320 $36,445 versus Grand Cherokee $35,695)?

Biztos azért, mert jobban vágynak egy Mercire. :-) Azt hiszem, el vagytok tévedve (de alaposan) az amerikai autóárakkal és egyebekkel kapcsolatban. Egy német autónak csak addig van nagyobb presztízse egy amerikainál, amíg jóval drágább. Ugyanolyan árszint mellett a vevők az amerikait választják.

Kedves BX_thomas!

"én spec ami cégnél dolgozom. Nem értem miért nekünk kell tótágast állnuk, ha ő úgy kivánja, miért modja azt mert ez náluk igy meg úgy! ki nem sz@rja le."

No, ezért tartják Magyarországot balkáni országnak. :-((( Ha nem tetszik a munkád, akkor lépj ki! Elvégre micsoda dolog, hogy valaki meg akarja Neked mondani, hogy dolgozz a pénzéért?! Igazán előremutató a felfogásod...

"Ha kimész amerikába szabájok vannak, amit neked be kell tartanod, onnantól kezdve hogy itt a követségen basztatnak... kiváncsi lennék mia hejzet a magyar követségekkel amerikában? az amit nem baszogatják, nem várja bevándorlási hivatal amikor leszáll a repülőről...."

Tessék akkor bevezetni a viszonosságot és megnézni az eredményét! Valószínűleg nagyban vissza fog esni a Magyarországon illegálisan munkát vállaló amerikaiak száma. :-) Egyébként érdekes, de senkit nem láttam még magyar fórumokon amiatt hőbörögni, hogy a magyar export jelentős része vámmentesen érkezik Hozzánk, míg az itteni termékeket otthon sok esetben komoly büntetővám terheli (autó: 43 %). Biztos én olvasok figyelmetlenül... :-)

Boró

Detonátor Creative Commons License 2001.08.01 0 0 687
Igazándiból a VW konszerm termékeiből egyedül a Seat-ok között tudnék válogatni, mert a többi (külsőleg) nincs rám semmilyen hatással. Nekem az az elvem, ha valami első ránézésre nem mozdít meg bennem belül semmit (szívtájékon :) ), akkor nem erőltetem a dolgot.
Előzmény: Detonátor (686)
Detonátor Creative Commons License 2001.08.01 0 0 686
Persze, téged hivatalból kell hogy érdekeljen. ;)
Egyébként a kérdésedre a válasz: Igen. De, ha megfigyeled itt fórumon mindenki mindent fikáz. :) Főleg, ha valaki olyat mond egy másik autóra, ami annak tulaját kellemetlenül érinti, akkor kezdődik a banzáj, és egymás sárba tiprása. (Sarkítva, persze.)
Előzmény: Aszpirin (685)
Aszpirin Creative Commons License 2001.08.01 0 0 685
Engem az alaptéma nagyon is érdekel, de ismersz eléggé, tudod, hogy egyáltalán nem viszolygok egy-egy kis offolástól... :)))
Előzmény: Detonátor (683)
GTI 16V Creative Commons License 2001.08.01 0 0 684
BX_thomas!

Egy barátomnak volt egy Lada samarája kb 8 éve akkor majdnem új volt, tehát alkatrészek még nem bagyon voltak cserélve benne és egy-két gumicsövön olvasható volt a "made is usa"!!! Akkor az egy überfasza gép volt?

Előzmény: BX_thomas (677)
Detonátor Creative Commons License 2001.08.01 0 0 683
Kezd kellemes lenni a klíma. Ha már ilyen offolós lesz, akkor jövök én is! ;))) (Ha, már az alaptéma nem annyira érdekel. :) )
Előzmény: Aszpirin (679)
thomee Creative Commons License 2001.08.01 0 0 682
meg mert egy fókszvágent fikázni jó! :o)
Előzmény: AtomAnti (681)
AtomAnti Creative Commons License 2001.08.01 0 0 681
Janibacsi!

Mert divat!!

Előzmény: Janibacsi (680)
Janibacsi Creative Commons License 2001.08.01 0 0 680
Eszméletlen randa...

Hmmm. Prototipus a cikk szerint. Akkor meg minek fikázni?

Jano

Előzmény: Cgo (678)
Aszpirin Creative Commons License 2001.08.01 0 0 679
Hehe, ez egy divatos megjegyzés volt. :))))

De egyet kell értenem. :))))))

Előzmény: Cgo (678)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!