Gondolod, kell mge nekik a Te penzed? Vagy akarmelyikunke? En az alkotoi szabadsag es autonomia mellett vagyok, mindenkor muvesz-, s nem rajongoparti. Ha bizniszelni akarnanak, a rajongok kegyeit keresnek, es durrannanak a vegtelen klisek az idok vegezeteig. Orok problema ez persze, szabad-e "elarulni" a rajongokat stb., de azert errol meg jelen esetben sztem nincs szo. Amugy a Holy Mountain: meg kene varni, mit nyilatkoznak rola. Mi van, ha szimplan baromkodtak egy jot?
en megmondom, milyen zenet adjon ki a cult: olyat, hogy megvegyem ez nem olyan ennel a lemeznel a circus diablo sokkal jobb nem is ertem, hogy duffy minek szallt be abba a projectbe, mikozben a cult dalait irta csak egyre kellett volna osszpontositania
(persze kesobb ugyis meg fogom venni, ha mar 22 eve szeretem a cult-ot; majd jol az astbury szololemez melle rakom, amit ugyancsak a cult szeretete miatt vettem meg, de hallgatni nem szoktam)
Bocsanat a durva hangnemert, aszittem, absztrakt kozszereplot tematizalok epp. Nem tudtam, hogy a kritikusholgy kozvetlen kozelebol van itt valaki. Termeszetesen semmi nem indokolja az ilyen hangnemet, meg egyszer elnezest kerek. Viragozzek minden virag, hallgattassek meg minden velemeny stb. Meggondolatlan, felelotlen duvad vagyok, el kene tiltani a forumozastol.
"a Cult mindig, minden lemezén tudott fogós refréneket írni, meg persze Billy Duffy védjegyszerű riffjei is rendesen ráhúzták az emberre a libabőrt. Ebből most az égvilágon semmit nem kaptunk, illetve épphogy érintőlegesen, amolyan megmutatom-meg-nem-is módon."
Hulye picsa. Hallgassa azokat a lemezeket, ahol megtalalja azt, amire ragerjedt. UGYAN MIERT volna koteles barmilyen zenekear, barmilyen zenesz, egyaltalan barmilyen muvesz elethosszig ugyanazt puffogtatni?? Tud Billy Duffy utos riffeket? Tud. Megmutatta parszor? Meg. HAT MOST meg nem volt kedve utos riffekhez. Na und?? Hetente bizonyitsa be, nem felejtett el gitarozni??
Hallgattal volna, bolcs maradtal volna, Bátky-Valentin Szilvia.
"A borító nevetségesen gyenge grafikájára pedig nincs mentség." Ld. 1227-es bejegyzes ("Ne írkálj ((ide)), ha nem értesz hozzá.") - Hö.
Jovan, vajtabb fulu a kritikuscsaj nalamnal, meg nyilvan ert is a zenehez, OK, meghallotta Astbury "kinlodasat a hangokkal", amit en nem, rendben. DE mar megint az egyik legszanalmasabb attutuddel lehet talalkozni, amikor is a rajongo szeretne megmondani, milyen zenet is adjon ki a kedvence. Bassza mar meg, olyat ad ki, amilyet akar, aztan vagy tetszik, vagy nem.
Egen a dob az mashogy szol, mint Matt Sorum oramu-precizitasu es dongolese, egesz mashogy. De ezekhez a szamokhoz talan jobban megy. Viszont a BGAE vele szolt jobban.
A lemezről tudni kell, hogy az egész lemez felvétele 32 napig tartott. Nos a magam részéről totálisan egyetértek vele, hogy nem öltek bele több munkát és időt a mai „letöltögetős és másolgatós” világban (a többlet munkájuk biztosan nem térült volna meg).
A lemez nehezen emészthető, véleményem szerint minimum 20-30 meghallgatás kell, hogy valaki igazán megkedvelje (vagy megutálja, bár lehet, hogy ehhez kevesebb meghallgatás is elegendő) ezt a lemezt. Egyébként nem kedvelem az egy meghallgatást követően „tetsző” lemezeket, mert azok sohasem voltak hosszú életűek, hamar megunta őket az ember.
A lemez első pár meghallgatása során nekem is úgy tünt (csatlakozva a lentebb leírtakhoz), hogy a számok totál egyformák……...kevés kivétellel, azonban a többszöri meghallgatást követően egyre jobban kijöttek a számok közti különbségek.
Véleményem szerint az összes szám „koncert barát”, remélem mindet játszani fogják élőben (kivéve ezt a Holy Mountain –t).
A lemezen számomra kiemelkedő volt Tempesta és Chris Wyse, remek munkát végeztek. Sajna Billy „szólóiból” keveset kapunk a lemezen a ritmus szekció dominál, ezt a részt kicsit (inkább nagyon) hiányolom az új lemezről.
Szerintem király számok:
1. Tiger In The Sun (kedvenc). 2. Sound of Destruction (kedvenc). 3. I assassin (kedvenc). 4. Savages. 5. Born Into This. 6. DLR.
Jó számok:
7. Diamonds. 8. Citizens. 9. Illuminated.
Gáz szám:
10. Holy Mountain (nos ez totálra nem tetszik, übergagyi).
Igazabol neked latatlanba is tetszene. Amugy a borito a "szandekosan gagyi" kategoria, ez vilagosan lejon az elbaszott, reszketeg korvonalu, rosszul osszeillesztett betukrol.
No meg meg lehet hogy kurvara nem ertek hozza, de ez a hangzas osszessegeben... szoal mintha mar hallhattunk volna valami majdnem hasonlot, masoktol. '90-es evek. De hogy iranyvaltas kovetkezik a BGAH-hoz kepest, azt mar abbol vagtam, milyen sok osregi cuccot nyomattak a Pecsaban. (vagy netan mindig ennyit szoktak? Akkor mellefogtam, de a vegeredmeny tekinteteben nem.) Amugy egyik-masik szam mintha a tancos labakat celozta volna meg, ha nem is annyira, mint a Whitch.....
Rendben ez a cucc, de emmeg attol a kenyszerkepzettol nem tudok szabadulni, hogy 1-2 kiveteltol eltekintve vegig ugyanazt a szamot jatsszak. Mintha ugyanarra a temara jammelnenek egyfolytaban, valamikor a megahosszu turne szuneteiben. Elso 3 seggugyanaz, Assassin megint ugyanaz, es utana is vissza-visszajon ugyanaz a hangzas. Amugy nehogy ma' a Mountain nagyobb nyaladzas legyen, mint a Sweetsoul vagy az Edie!! Legalabb uj enekhanggal kiserletezik. En a Tigertol szenvedek, olyan total nyomaszto, tiszta Mission.
Nekem a kosos jelenti az igazi Cultot, mert abban valóban érzékelhető az a kettősség, ami az előző albumokban csak nyomokban volt meg. Hát igen, lehet vitatkozni, hogy ez vagy az miért nem annyira jó, de én tényleg elfogult vagyok, tökmindegy, mit csinálnak, az akkor is tetszik, ha nem tetszik.
Kosos albummal sincsen gond. Egyszerűen ha Cultot akarok halgatni akkor elmegyek mellette.
Én azt értem, hogy most nem akartak agyalni, csak felrántottak spontán 10 nótát egy albumra, de valjuk be hogy a netre felrakott előzetes két szám a megjelenés előtt ami valóban süt, nekem a többi tölteléknek hat + van pár szám ahol a refrén kimondottan idegesít.
Szóval az előző agyon volt producerelve ez meg alul:-)
Nincs az a kényszerem mint mondjuk a Ceremonynál vagy az előzőnél hogy állandóan azt kell beraknom a lejátszóba.
Azért a mai bandákat így is üti, magukhoz képest kicsit léc alattinak érzem.
Nekem a Beyond-dal pont az a bajom, amit az Astbury is mondott, hogy szarrá producerelték. Jó, meg kemény, meg lendületes, de az ösztönösség hiányzott belőle. Szerintem ez a lemez pont attól jobb annál, hogy itt nem szaroztak, felrántották, ami eszükbe jutott. Mondjuk az is biztos, hogy három év múlva ezt is a földbe tapossák Ian-ék, mint most a Beyondot, de hát ez minden albummal így van. Meg a másik, hogy máig nem értem, mi a gond a kosos albummal, ha valami a zenei zsenit kihozta belőlük, akkor az volt az.