Akitöl kaptam azt mondta, hogy ne nagyon tisztogassam körülötte, hagyjam meg az avart, egyéb kerti hulladékot, azt szereti. de elfelejtettem és szépen körbeástam, tán még meg is trágyáztam az összel.
Nem akarlak elszomorítani, de szerintem, ne reménykedj. Nálam virágzott néhány, kb. a 80%-a kipusztult. Én is naponta néztem mi baj lehet, de nem jöttem rá. Évekig semmi baj nem volt velük. Ahol a legnagyobb tövek voltak, ott egy szál sem nőtt ki.:-((((
Most 10 cm hó borít mindent. A nárciszok már nyíltak. A múltkori havazást átvészelték. Olvadás után virítottak tovább. A későbbi fajták bimbóban vannak. Szerintem mind elfagytak. Azért reménykedem, hogy néhány talán kinyílik.
A hunyor teljes pompájában virított. Ki sem látszik a hó alól. :-((
Most néztem híradót. Vasárnapra 17 fok meleget mutatott!!!!!!!!!! Elképesztő!!!!!!!!!
Az előző adag hó elolvadása után nyíló májvirágot találtam a kertben. Most megint hó takarja... nálam egyébként télen is megtartotta a leveleit. Gondolom, elvirágzás után jönnek a frissek.
Ha kicsit visszaolvasnál (nem kell oldalakat, csak konkrétan 3 hozzászólást) épp erröl beszélünk. Jó hogy neked legalább egy virágod van; (bár megnyitni nem lehet) nekem nincs egy se, csak barna levelek, és fogalmam sincs, hogy a növény él-e.
Nálam valami baj van a májvirággal. Az, hogy ilyenkor nincs levele, az szokásos, de csak ez az egyetlen bimbó jelent meg, miközben az előző években nagy tövek voltak.
Virágmagokat szoktatok-e már ilyenkor vetni? Benti, poharas-előnevelős vetésre gondolok. Vettem jó pár féle virágmagot megint, de nekem ezek valahogy nem annyira mennek... a zöldségekkel semmi bajom, az megy. Ma elvetettem bolti és saját fogású magokat is, kiváncsi vagyok, mi sikerül, mi nem. A harangvirágokra különösen fáj a fogam, kleopátra tűjére, stb, de ma díszpipacsot, mályvarózsát, nem is tudom miket vetettem még. TI ezekkel a magosokkal hogy boldogultok? Van tapasztalt, rutinos tanácsad itt? Örülnék neki nagyon.
Ne. Az enyémen sincs most levél. Olyan is volt, hogy már nyáron elszáradt, meg benőtte mindenféle más növény. Akkor is kihajtott tavasszal, bár nem volt olyan szép, mint mikor őszig megvolt a lombja. Ilyenkorra eddig még mindig elszáradt, és már jó pár éve megvan.
Sziasztok, van valakinek májvirága? nekem van egy kis csomóval, de mostanra teljesen elszáradtak a levelei, és nem tudom, hogy él-e. Ki ismeri a szokásait?
Azt írják addig kitartanak a levelei, míg az újak meg nem jelennek, de ez csak virágzás után esedékes, ami meg csak márc-ápr.-ban várható. Aggódjak?