Keresés

Részletes keresés

Ingyen Sári Creative Commons License 2007.05.03 0 0 272
Érdekes, ugyanezt a képet akartam feltenni :))
Előzmény: Hacsek (271)
Hacsek Creative Commons License 2007.05.03 0 0 271

Itt egy igazán ontopic kép:

A lányunk Olasz kevertet fejt, de minimum ellenőrzi... :))

Hacsek Creative Commons License 2007.04.24 0 0 270
Úgy látom, most frissült az egész honlap! :)
Hacsek Creative Commons License 2007.04.22 0 0 269

A vezetőség azon (volt) tagja, aki eddig biztosította, hogy az eredmények gyakorlatilag a versenyt követő napon megjelenjenek a honlapon, NEM FELELŐS a jelenleg kialakult helyzetért.

1. A vezetőség többi tagjának jóelőre jelezte, hogy a 2006. decemberével lejáró mandátumát és feladatkörét nem kívánja meghosszabbítani sem új választással, sem az esedékes közgyűlés elmaradása esetén "szokásjog" alapján. Ennek okairól jelen helyen nem kíván nyilatkozni, ha esetleg lesz közgyűlés, akkor ott igen.

2. A feladatköre és a szükséges dokumentumok átadására nem kérte meg senki a vezetőség (volt) tagját, illetve a honlapra feltöltés technikai feltételeit (belépési kód és jelszó stb.) nem tudta kire átruházni. A honlap működéséhez szükséges régebbi fájlok a tárhelyen rendelkezésre állnak, ugyanakkor a főloldalba (más általi) szakszerűtlen beavatkozás történt március folyamán, ennek reparálását technikailag nem tudja elvégezni.

3. A debreceni egyéni versenyen körvonalazódott, hogy kik végzik tovább ezt a feladatot, akiknek a vezetőség (volt) tagja felajánlotta a segítségét, hogy az idei eredmények nyilvántartására szükséges táblázatokat összeállítja, ha megkapja az eddig lezajlott 3 csapat és 1 egyéni verseny eredménylistáit. Jelen pillanatig nem kapta meg.

Előzmény: bartha gábor 2 (267)
István Gyuri Creative Commons License 2007.04.22 0 0 268

Úgy tudom, hogy tevénykednek "újoncok", remélem, ez hamarosan látható is lesz :)

Az új honlap-frissítési rendszer remélem, hamarosan működni fog. Türelem.

Előzmény: bartha gábor 2 (267)
bartha gábor 2 Creative Commons License 2007.04.22 0 0 267

Miért nem lehet 1 hét alatt kijavitani és az egyesület oldalán megjeleniteni az előző verseny eredményeit. Ha másirányú elfoglaltsága miatt nincs ideje a vezetőségnek, akkor legyen önkritikájuk és mások talán aktivabban ténykednének.

Papkalap Creative Commons License 2007.03.20 0 0 266

Kedves Rejtvényfejtő Társak!

Szívesen részt vennék a hétvégi csapatversenyeken, ha valahol hiányzik egy tag.

Ebben az esetben, kérlek, írjatok!

Minden jót,

Szabóné Papp Judit

szabonepappjudit@hotmail.com

Papkalap Creative Commons License 2007.02.23 0 0 265

Kedves Rejtvényfejtő!

A Fülesben megjelent felhívás szerint a helyszín a Sanoma Budapest Zrt épülete lesz, a III., Montevideo u. 9. alatt.

Minden jót,

Szabóné Papp Judit

Előzmény: rejtvenyfejto (263)
Hacsek Creative Commons License 2007.02.22 0 0 264

Szia!

Én csak annyit tudok erről. hogy aki regisztrálja magát emailben, az a válaszból megtudja a helyszínt. De aztán pszt! :)))

Előzmény: rejtvenyfejto (263)
rejtvenyfejto Creative Commons License 2007.02.22 0 0 263

Sziasztok!

Valaki megtudja mondania Sudoku-VB válogató pontos helyszínét?  Én már regisztráltam rá.Mikor kapunk valami értesítést vagy nem is kapunk?

Köszi a válaszokat

Z.család Creative Commons License 2007.02.16 0 0 262

Kedves Rejtvényfejtő Barátaink, Ismerőseink!

Köszönetünket fejezzük ki István Gyurinak, a ROE elnökének, a ROE vezetőségének és az országban valamennyi kedves rejtvényfejtő barátunknak, ismerősünknek Andi lányunk halálával kapcsolatban a sok együttérző levelet, telefont és a temetésen való személyes megjelenéseteket!

Lányunk betegsége régóta tudott dolog volt, de mindig reménykedtünk a felépülésében. Élete volt a rejtvények szeretete és a Veletek való találkozás öröme. Mindig nagy izgalommal várta az ország különböző helyein való megjelenést, a Veletek való találkozást!

Köszönetünket fejezzük ki a Békéscsabai Rejtvényfejtő Klub tagjainak, barátoknak a sok szeretet, törődést, bíztatást, amelyet Andinak adtatok!

Köszönjük a temetésen való megjelenéseteket, mert nélkületek nehéz lett volna elviselni nagy fájdalmunkat!

Tisztelettel: Zahorán Pál és felesége Marika 

István Gyuri Creative Commons License 2007.02.12 0 0 261

Szomorú üzenetet kell megosztanom Veletek:

Megtört szívvel tudatjuk, hogy lányunk Zahorán Andrea 2007. február 12-én hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt.

Tisztelettel: a gyászoló Zahorán család

Hacsek Creative Commons License 2007.02.10 0 0 260

Szia Judit!

Csak egy tipp (fogalmam sincs, hogy az érintettek mit szónak hozzá):

A Miskolc nevű mestercsapat szinte állandóan azzal a problémával küzd, hogy nincs ott egyszerre mind a négy tag... (na persze, ettől még folyton ők a bajnokok).

Szerintem érdemes lenne megkérdezned a fiúkat, hogy lehetnél-e állandó (csere)ember, aki mindig ott van...

De ha nem akarják, akkor szerintem bármelyik MJ csapat kapva kap érted! :)))

Előzmény: Papkalap (259)
Papkalap Creative Commons License 2007.02.10 0 0 259

Kedves Játékostársak!

Eddig csak egyéniben indultam a különböző versenyeken, de szívesen részt vennék csapatban is. Ha valahol hiányzik egy tag, kérlek, írjatok!

Addig is minden jót,

Szabóné Papp Judit

szabonepappjudit@hotmail.com

István Gyuri Creative Commons License 2007.02.04 0 0 258

Február 3. - A rejtvényfejtők napja

http://www.metro.hu/techtud/cikk/45327

(további részletek a www.roe.ini.hu -n)

Ünnepel a Füles

http://www.metro.hu/techtud/cikk/45733

Március 3-án Sudoku válogatóverseny, március 24-25 Encs-Kazincbarcika (csapat-csapat) és várhatóan április 14-15 Debrecen (szombat egyéni, vasárnap csapat).

wicktroll Creative Commons License 2006.11.23 0 0 257
Ez igy van, de a taktikai tanacsokat is szivesen veszem :).
Koszonom egyebkent a valaszokat.
Előzmény: Boborjan (256)
Boborjan Creative Commons License 2006.11.23 0 0 256
Mi úgy csináljuk, ahogy írod, de a kérdező csupán arra volt kíváncsi, hogy négy egyforma rejtvényt kapunk-e. :-)
Előzmény: Hacsek (255)
Hacsek Creative Commons License 2006.11.23 0 0 255

"Csapatversenyeken négy rejtvényt kapnak a csapatok (négy különbözőt), és csapaton belül eldöntik, hogy ki melyik rejtvénynek lát neki. Aztán ellenőrzik egymásét."

Így csináljátok ti... :))

A még profibb módszer az, hogy még mielőtt ellenőriznek, megpróbálják mind a négy rejtvényt minél készebbre csinálni. Aki tehát kész a magáéval, átül a legrosszabbul álló mellé. Ebből az következik, hogy végül mind a 4-en egy rejtvény (általában a legnehezebb) fölé görnyednek. Amikor az is kész, akkor kell körbeellenőrizni, és/vagy megbeszélni a kétes betűket.

Másik nagyon jó módszer, hogy ha ketten akadnak el az elején a másik kettőhöz képest, azonnal, de legkésőbb 15 perc után cseréljenek rejtvényt, akármennyi is van meg belőle! Ehhez persze kell egy rutinos csapatkapitány, aki figyeli a többieket is, és irányítja ezeket a manővereket...

Többször bebizonyosodott már, hogy nem az a jó csapat, ahol sok (tudásban és akaratban) erős egyéniség van, hanem amelyik optimálisan dolgozik össze! :)

Előzmény: Boborjan (254)
Boborjan Creative Commons License 2006.11.23 0 0 254
Csapatversenyeken négy rejtvényt kapnak a csapatok (négy különbözőt), és csapaton belül eldöntik, hogy ki melyik rejtvénynek lát neki. Aztán ellenőrzik egymásét. A csapat minimális létszáma két fő, maximális létszáma négy fő.
Előzmény: wicktroll (253)
wicktroll Creative Commons License 2006.11.23 0 0 253
A keresztrejtveny versenyeken a csapatverseny hogy mukodik? Osszeul a csapat egy asztalhoz, es egyuttesen oldjak meg a feladatot, vagy mindenki megkapja kulon-kulon, es az osszhibaszam szamit?
Hacsek Creative Commons License 2006.11.14 0 0 252

Szívesen...

Ha valaki olvasná azok közül, akik feljegyezték, hogy a scr-ben milyen betűk voltak kisorsolva, szívesen közzétenném azt is. :)

Előzmény: wicktroll (251)
wicktroll Creative Commons License 2006.11.14 0 0 251
Köszönöm!
Előzmény: Hacsek (250)
Hacsek Creative Commons License 2006.11.14 0 0 250
Most meg lehet nézni a ROE honlapon az összrejtvényverseny logikai feladatlapját és a kvízt.
Előzmény: wicktroll (248)
Hacsek Creative Commons License 2006.11.13 0 0 249

Hááát... a kvízkérdések file-ját épp most délelőtt kaptam meg... azt feltehetjük éppen!

A logikai sor a maga testi valójában csak egy összeollózott fénymásolat volt, de több darabból össze lehetne hozni egy darabba... és úgy akkor publikus lehet.

A keresztrejtvény még kb. egy hónapig megjelenhetős, azt egyelőre nem lehet kitenni...

A scrabbleről nincs semmi dokument, esetleg ha valakinek lenne rá egy feljegyzése, hogy mik voltak a betűk... :))

Előzmény: wicktroll (248)
wicktroll Creative Commons License 2006.11.13 0 0 248
Az osszrejtveny verseny feladatai (vagy legalabb nehany izelitonek) kint lesznek majd a ROE lapjan?
Hacsek Creative Commons License 2006.11.12 0 0 247

"Nevezheted tahóságnak vagy bárminek az igazság kimondását, de attól még az igazság igazság." (ismert mondás)

"Hiába csinálsz úgy, mintha nem érdekelne a kudarc, ezzel a más sikerét nem tudod eljelentékteleníteni, csak magadat." (közismert mondás)

Versenyezhetünk kamu közmondásokban is, ha akarod... Végre egy nyelvi műfaj, ami iránt érdeklődést mutatsz! :))))

Előzmény: ZormaC (246)
ZormaC Creative Commons License 2006.11.12 0 0 246

"A gigantikus tahóság tetszőleges számú és típusú smiley hozzáadásával is az marad, ami: gigantikus tahóság." - (ismeretlen)

Boborjan Creative Commons License 2006.11.12 0 0 245
A pontozást most már értem, köszi. (Nem néztem meg a neten az eredménylistát, csak ott a helyszínen hallottam a helyezésemet.)
A scrabble-t papíron kéne játszani, igen! Színezett mezők helyett elég lenne csak az adott mező körvonalát színezni, és egy külön papíron (vagy csak a játék előtt, szóban) közölni, hogy a piros keretű mező a szóérték-háromszorozó, a sötétkék keretű mező a betűérték-háromszorozó stb. Ez a harmincvalahány betűs verseny kb. azzal egyezett meg, amit a heti versenyek első fordulójában csinálunk: iksz darab betűből rakjunk ki egy táblát a (blablabla) szabályok szerint. De akkor sokkal kevesebb betűből játszunk: elvileg 16-ból - néha, ha nagyon genya betűk vannak, 18-ból. Az általad javasolt játék is jól hangzik. Ráadásul ha többfordulós, akkor több esély van a sikerélményre.
A kvízt olyan módon kell csinálni, hogy mindenki azonos kérdéseket kapjon - hiszen az összes többi versenyszámban teljesen azonosak a feltételek mindenki számára. Nem tudom, hogy ezt hogy lehet máshogy megoldani, mint teszttel.
Előzmény: Hacsek (244)
Hacsek Creative Commons License 2006.11.12 0 0 244

1etért, 1etért ...

"Hadd kérdezzem meg: hogyan ment a pontozás?"

Ha megnézed a táblázatokat, láthatod, hogy nem úgy, ahogy írod... Hanem ahogy kell! :)) Egyenlő súllyal szerepelt a négy játék, az elsődleges pontozás a saját szabályrendszer alapján (logikainál: helyesen megoldott teljes feladatok pontszáma, keresztrejtvénynél: hibaszám, kvíznél helyes válaszok száma, scr-nél pontszám) történt, ezek egyenlősége esetén figyelembe véve az idősorrendet... DE ez csak a fordulónkénti sorrend megállapítására szolgált! Ezekből a helyezésekből lett a mérvadó érték: (50-en lévén) az 1. kapott 100-at, a 2. 98-at, stb. a 49. 4 pontot, az 50. 2 pontot. A képlet, ha érdekel: 100*(n+1-k)/n, ha n versenyző közül a k. lettél. (Ez ugyanaz, mint a keresztrejtvényBAJNOKSÁG szisztémája, 100-al megszorozva). És végül ezek, a rangsorból eredő értékek lettek összegezve...

Más... én nem tudom, hogyan lehet egyéniben játszani a scrabble-t, ha nincs elég tábla... (talán papíron)

Én azt kértem M-tól, hogy valami olyat találjon ki, amit a szerteágazó szabályok ellenére is tudnak játszani olyanok, akik nem ismerik a scr táblát... (félreértés ne essék: ez nem ugyanaz a hátrány, mint hogy valaki ritkán szokott keresztrejtvényt fejteni, mert amaz előtt el lett mondva az összes szabály!). Másrészt azt kértem M-tól, hogy a többihez hasonlóan itt se a létező legnehezebb játéktípus legyen (nem voltak 6 pöttyös logikaik, kevert olaszok sem stb.) Mint megtudtam viszont, ez a 30+ betűs játék még profiknál sem szokás...

Mondom, ehhez a műfajhoz én nem igazán értek, de szerintem valahogy úgy lehetne egyéniben scrabblezni a jövőben, hogy papíron kapnak az emberek valami jó kis játékközi táblaállásokat (több beírt szóval) és hozzá 8-10 betűt. És ilyenből mondjuk 5-6 darab feladat... Megvan benne a játék lényege, könnyen értékelhető, nem kell hozzá 50 csomag betű és 50 tábla stb...

De ismétlem, ezt nem én akartam meghatározni, hogy mint legyen... ezért bíztam M-ra; meg azt is, hogy értesse meg a scrabble-es társasággal, hogy miről szól ez a játék... (nem jöttek)

Mindegy, ez lett most, tanuljunk belőle, legközelebb majd még jobb lesz...

Mindazonáltal még az is jó lenne, ha Gyuri elmondaná a kvízzel kapcsolatos, megvalósítható ötleteit... Szerintem most az volt a legtisztább játék, nem kellett hozzá semmit magyarázni...

Természetesen lehetne gombnyomós körmérkőzéses vagy kiesős játék is, (lehetőleg jó sok és hosszú vitatkozással :)), de az szerintem feleslegesen hosszú lenne... Vagy az nem tetszett, hogy pont 50 kérdés volt, vagy hogy csak vegyesek voltak vagy mi??? Tényleg nem tudom, mi baj volt a kvíz-körrel?? :))

Előzmény: Boborjan (243)
Boborjan Creative Commons License 2006.11.12 0 0 243
Szerintem jó volt az összrejtvényverseny - a scrabble-t kivéve. Azt egyrészt egyénivé kéne tenni, másrészt talán egy kicsivel részletesebb szabálymagyarázatot kéne adni az elején.
Nem "savanyú a szőlő", sőt: maximálisan elégedett vagyok magammal, sokkal rosszabb összeredményre számítottam. A középmezőny elején végeztem. Mivel kvízben és keresztrejtvényben tényleg kb. ott állok, logikaiban és scrabble-ben viszont rendszerint kibérelem az utolsó helyet, tényleg nagyon elégedett voltam.
A keresztrejtvény szerintem a haladó és a mesterjelölt kategória határán mozgott, de inkább haladónak minősíteném. Ha az első sort és az utolsó oszlopot összevetjük, eléggé nyilvánvaló, hogy melyik Tolsztoj-regényt kell beírni a két - jó, lehet, hogy több, de én csak kettő ismertet tudok ennyi betűvel! :-) - lehetséges közül, és onnan már nem nehéz.
A logikai sorban volt négy könnyű, egy közepes és egy nehezebb rejtvény, korrekt szabálymagyarázattal. Az öttusa ötlete jónak tűnik, így a részrejtvényenkénti azonos pontszám miatt talán kevésbé szórná szét a mezőnyt ez a forduló.
Hadd kérdezzem meg: hogyan ment a pontozás? Ugye jól értettem, hogy mindenki abszolút pontszámot kapott, azaz pl. a logikainál 230-at, 190-et stb., a rejtvénynél 251 mínusz hibaszámot, a kvíznél a helyes válaszok számát, a scrabble-nél pedig a tábla pontértékét? Egyéni scrabble esetén talán minden versenyszámnál megvalósítható lenne a keresztrejtvényeknél megszokott módszer: az első helyezett 50 ötvenedet kap, a második 49 ötvenedet usw.

OFF
Aranyos élményem volt a tegnapi kvízen. Beugró teszt, az egyik kérdés egy bizonyos hitelfajta meghatározása. Brrr... De mielőtt sírógörcsöt kaptam volna, alaposabban elolvastam a kérdést. Jé, ez ismerős! Mintha kb. így határoznák meg a "rulírozó hitel"-t a keresztrejtvényekben! :-) Szabályos mássalhangzó-magánhangzó váltakozás, ugye... :-) És lőn... :-)
ON

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!