Keresés

Részletes keresés

pimre Creative Commons License 2019.08.05 0 0 732

Szia, most jutottam hozzá, kipróbáltam. Azt látom, hogy a megtalált email címek végéről 5 karaktert átír x-re.  Ami a per jelek (\) törlését illeti, könnyen kivédheted, ha megduplázod őket. Ugyanis csak az első törli a fórummotor (vezérlőkarakternek hiszi), a másodikat átengedi.

Én is csináltam valamit, bár segítségül hívtam az Excelt. A Word parancsokhoz egyelőre nem találtam leírást. Még van egy kis gubanc, azt holnap rendbe szedem, és küldöm. Már csak azért is, hogy ha jelentkezik plus2 olvtárs, akkor tudja, hogy nem felejtettem el.

Előzmény: m54-b (731)
m54-b Creative Commons License 2019.08.03 0 0 731

Utólag okos az ember...

Az első "wild_c="-ben a {2;} --> {1;} lecserélve az  " ' ismétlés az a@example.com jellegű címekért"-től a "Loop"-ig törölhető.

Előzmény: m54-b (730)
m54-b Creative Commons License 2019.08.02 0 0 730

Tovább olvasgattam

https://nixlog.info/questions/35821/milyen-karaktereket-engedelyeznek-egy-e-mail-cim

https://www.ietf.org/rfc/rfc2822.txt

A speciális karaktereket "" jelek közé rakott local-part-nál engedélyezik. Ennek megfelelően a makró:

(Mert a Word 3 féle " jelet ismer, a cím lehet hyperhivatkozás, azt is törli.)

Sub email_cim_csere_docm()
'
' email_cim_csere Makró
'

kul_kar = Chr(132) + Chr(34) + Chr(148) + "#$%&@'*+-/=?`{|}~\!"
wild_c = "[A-Za-z0-9-._" + kul_kar + "]{2;}[@]{1}[A-Za-z0-9-._]{2;}"

Selection.Find.Replacement.ClearFormatting
talal = True

Do While talal
    With Selection.Find
        .Text = wild_c
        .Replacement.Text = "xxxxx"
        .Forward = True
        .Wrap = wdFindContinue
        .Format = True
        .MatchCase = False
        .MatchWholeWord = False
        .MatchAllWordForms = False
        .MatchSoundsLike = False
        .MatchWildcards = True
    End With
Selection.Find.Execute
      With Selection
        If Selection.Hyperlinks.Count = 1 Then
            Selection.Range.Hyperlinks(1).Delete
        End If
        .Find.Execute Replace:=wdReplaceOne
        talal = Selection.Find.Found
    End With
Loop

' ismétlés az a@example.com jellegű címekért

wild_c = "[A-Za-z0-9-._" + kul_kar + "]{1}[@]{1}[A-Za-z0-9-._]{2;}"

talal = True

Do While talal
    With Selection.Find
        .Text = wild_c
        .Forward = True
        .Wrap = wdFindContinue
        .Format = True
        .MatchCase = False
        .MatchWholeWord = False
        .MatchSoundsLike = False
        .MatchWildcards = True
    End With
Selection.Find.Execute
      With Selection
        If Selection.Hyperlinks.Count = 1 Then
            Selection.Range.Hyperlinks(1).Delete
        End If
        .Find.Execute Replace:=wdReplaceOne
        talal = Selection.Find.Found
    End With
Loop

Selection.HomeKey Unit:=wdStory

End Sub

a visszaperjel miatt ábra is beszurva.

Hogy ne kelljen szenvedni feltettem ide, a gyakorló emailcímekkel: http://eletmod.atw.hu/email_csere.docm

Garanciát nem vállalok ;-)

Előzmény: pimre (728)
m54-b Creative Commons License 2019.07.29 0 0 729

Természetesen vannak hibái. Ha a local-part (a @ előtti rész) csak egy karaktert tartalmaz, azt kihagyja, ha van benne valami különleges karakter, akkor az addig tartó részt meghagyja. Viszont nem jellemző, hogy ilyen legyen egy email cím.

"The addresses: Abc@def@example.com, customer/department=shipping@example.com and !def!xyz%abc@example.com are all valid." (Innen: https://www.linuxjournal.com/article/9585)

Én még nem találkoztam ilyennel, de ezeket is keresni meghaladja a képességeimet (lehet, ki tudnám tökölni, de az tényleg egy komolyabb makró lenne).  Az !def!xyz%abc@example.com-ból most ez lesz:  !def!xyz%xxxxx, a customer/department=shipping@example.com-ból pedig ez: customer/department=xxxxx. Gondolom belefér...

Előzmény: pimre (728)
pimre Creative Commons License 2019.07.29 0 0 728

De jó, amint hazaérek (vasárnap), ki fogom próbálni. Remélem működik, és akkor nem kell magamnak megkeresni a megoldást.

Előzmény: m54-b (727)
m54-b Creative Commons License 2019.07.29 0 0 727

Én is elrontottam!

Vessző helyett pont van ott:

Előzmény: m54-b (726)
m54-b Creative Commons License 2019.07.29 0 0 726

Persze, hogy nem jól jelenik meg a szöveg!

<[A-Za-z0-9-,_]{2;}[@]{1}[A-Za-z0-9-._]{2;} 

A [ és a @ között egy visszaperjel található! A "9" és a "-" között szintén.

Előzmény: m54-b (725)
m54-b Creative Commons License 2019.07.29 0 0 725

Remélem jól jelenik meg (a kép alapján korrigálható):

<[A-Za-z0-9-,_]{2;}[@]{1}[A-Za-z0-9-._]{2;} 

A {2;} helyett lehet, hogy {2,}-t kell használni, rendszerbeállítás függvénye.

A makrórögzítővel felvett makró:

Sub email_cim_csere()
'
' email_cim_csere Makró
'
    Selection.Find.ClearFormatting
    With Selection.Find
        .Text = "<[A-Za-z0-9-,_]{2;}[@]{1}[A-Za-z0-9-._]{2;}"
        .Forward = True
        .Wrap = wdFindContinue
        .Format = True
        .MatchCase = False
        .MatchWholeWord = False
        .MatchSoundsLike = False
        .MatchWildcards = True
    End With
    Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll
End Sub

Előzmény: plus2 (722)
plus2 Creative Commons License 2019.07.28 0 0 724

Köszönöm, lehet hogy ráérne addig.

Tényleg, excelben én is csináltam hasonlót réges-régen, én már ott sem tudnám. Wordben meg végképp nem. 

Előzmény: pimre (723)
pimre Creative Commons License 2019.07.28 0 0 723

Szerintem ehhez egy makróra lesz szükség. Viszonylag egyszerűre. Még kell keresni a @ jelet, majd átírni az előtte lévő karaktereket addig, amíg szóközt nem talál. Aztán ugyanezt előre is megcsinálni. Aztán a következő @ keresése, és így végig. 

Sajnos Word programozásban nem vagyok jártas (csak Excelben), de egy hét múlva megnézem, mit lehet tenni, ha addig nem oldja meg valaki.

Előzmény: plus2 (722)
plus2 Creative Commons License 2019.07.26 0 0 722

Sziasztok!

Az a problémám, hogy egy többszáz oldalas dokumentum rengeteg email címet tartalmaz. Ezeket kellene eltüntetni. Helyettük xxxx, vagy szóköz. Tehát minden szót, ami @-t tartalmaz.

Hogy tudok helyettesítő karaktereket használni? Keresésnél, cserénél.

Régebben * és ? használva tudtam hasonlókat megoldani, de most nem működik.

XtraP Creative Commons License 2019.05.01 0 0 721

Köszönöm a tippet!

Működik, igen, csak látványos keretbe foglalja a megjegyzést, ami nekem nem jó. Azért köszönöm szépen.

Egyelőre azt találtam ki, hogy a "jobb oldali behúzás" csúszkáját balra beljebb húzom, és a keletkező "űr" eleje környékére berakok egy tabulátort. Így a szöveg alapban a behúzásig tart, de HA a sorban bekezdés vége van, akkor a szövegtörzs tördelésének elrontása nélkül tudok írni a tabulátorpozícióra. 

Köszönöm még egyszer.

Előzmény: Törölt nick (720)
Törölt nick Creative Commons License 2019.04.30 -1 1 720

Mit gonolsz erről:

1. Korrektúra -> Új megjegyzés: ez beszúr a lap szélére egy megjegyzést a kijelölt szöveghez, és azzal együtt mozog

2. A Word beállításaiban, a Megjelenítés/Nyomtatási beállítások alatta "Rejtett szövegrészek nyomtatása" opciót kiválasztod.

Ez Word 2007-ben biztosan működik, w2016-ban nem tudom kipróbálni. Szerintem ott is működni fog, de lehet, hogy máshol találod meg, vagy másképp hívják...  

Előzmény: XtraP (719)
XtraP Creative Commons License 2019.04.30 0 0 719

Kedves tudorok,

azt szeretném megtudni, hogy van-e Wordben (Word 2016) lehetőség arra, hogy a lap szélére széljegyzeteket írjak, amelyeket a szövegtörzs soraival pontosan egy magasságba, mondjuk az elképzelt pl 5 cm széles lapszélen belül balra igazítva helyezhetnék el és amelyek a szövegtörzs mellette lévő sorával lehetőleg együtt mozognának. Ilyen jegyzet oldalanként mondjuk 5-10 lenne, tehát sok üres jegyzetsor közt szórványosan fordulna elő. A jegyzetek a kész, kinyomtatott dokumentum látható részét képezik. Szemre (mondom szemre) olyan kinézettel, mint egy kéthasábos laptükör, pl. álló A4-esen 2+13+5+1 cm-es szélességekkel (bal margó, bal hasáb, jobb hasáb, jobb margó).

Ami nem igazán jó (már kipróbált, nem bevált) ötlet:

a) hasábok: mivel rengeteg az üres jegyzetsor és a Word (joggal) minden oldalon újrakezdi a hasábtördelést (és szakasztörést természetesen nem a sor mellé, hanem a szakaszrész alá tesz), szinte minden módosításnál újra kell pozicionálnom a jegyzeteket. A dolog a "tabulátor helyett huszonhat szóköz" esetére hasonlít, csak függőlegesen.

b) szövegdobozok: a jegyzeteknek a sor vonalába és egymás alá igazítása esetleges, macerás, az eredmény csúnya lesz vagy roppant időigényes műszerészmunkát kíván.

Köszönöm az ötleteket előre is.

pimre Creative Commons License 2019.01.07 0 0 718

Ezt nem ismertem. Természetesen az én 2010-esemben is megvan. Kipróbáltam. Egy eltérést azért találtam az én javaslatomhoz képest. A Csere funkcióban a cserélendő formátumot beállíthatom úgy, hogy általában az aláhúzottakat cserélje dőlt betűsre, függetlenül ez egyéb formázási beállításoktól.

A kijelöléssel történő kiválasztáskor az összes formázási paramétert figyelembe veszi (naná, hiszen nem gondolatolvasó), és ha például számozott felsorolásban választom ki a mintát, akkor azt csak a felsorolásban veszi figyelembe, ha az aláhúzott egyben félkövér , akkor csak a félkövér aláhúzottakat jelöli ki. Igaz, a kijelölésnél az összes szót ki is hagyja. (Ezt tapasztalta Bakasuz olvtársunk is)

Ha viszont a teljes szöveg azonos formátumú, akkor a kijelölésnél azt írja: Az összes hasonló formátumú adat kijelölése (nincs adat) Azt, hogy miért írja, hogy nincs adat, azt nem értem. És azt sem, hogy ha a kijelölést megszüntetem, de újra kérem, akkor már nem jelenik meg az "összes", nem a nincs adat. Viszont ettől még jól kijelöli, amit kell.

A szóköz kezelésre nekem sincs jobb ötletem.

Előzmény: James 42 (714)
Bacusuz Creative Commons License 2019.01.07 0 0 717

Köszönöm a segítséget, már kész is vagyok vele

Előzmény: James 42 (716)
James 42 Creative Commons License 2019.01.07 0 0 716

Nem ismerek olyan megoldást, ami egy lépésben elvégezné az ilyen cserét. Ha nem akarod az adatokat átmásolni egy másik programba, akkor szerintem az a legegyszerűbb, ha például mértani sorozat szerint cseréled: először 16-ot, aztán 8-at (vagy egyből ezzel kezded), aztán 4-et, és végül kettőt, mindegyiket többször egymás után, amíg már nem lesz több találat.

De lehet, hogy lesz másnak jobb tippje is.

Előzmény: Bacusuz (715)
Bacusuz Creative Commons License 2019.01.07 0 0 715

James 42, pimre köszi a segítséget.

Végül James 42 tanácsa vált be, bár így is sokat kellett vele szöszölni, mert többszörin nekifutásra készítette el a doksit és mindig máshogy formázta a dolgokat.

Valahol csak nagybetű, valahol félkövér + aláhúzott stb.

engedjetek meg még 1 kérdést.

Ahol sok szóközt használt azt is a cserénél akartam törölni.Ezt úgy csináltam hogy belementem a cserébe, ott kerestettem 2 szóközt, alulra meg egy szóközt raktam.

A végeredmény az lett, hogy lefelezte.

Hogy tudom megcsinálni, hogy ahol 2 szóköznél több van oda csak egyet szúrjon be?

Előzmény: James 42 (714)
James 42 Creative Commons License 2019.01.07 0 0 714

Nekem nem 2016-os van, de talán abban is működik: a keresett formátumú szöveg egy részének kijelölése, majd Kezdőlap, Szerkesztés, Kijelölés: az összes hasonló formátumú szöveg kijelölése (vagy valami ilyesmi).

Ha sikerül kijelölni, akkor már alighanem a formátum megváltoztatása is menni fog: amíg ki vannak jelölve, kikapcsolod a félkövér opciót, és be az aláhúzást.

Nekem Office 2003 van, de abban még ki se kell jelölni, elég, ha rákattintok az egyik átformázandó szóra a jobb egérrel, megjelenik a menüben a "Hasonló formátumú szöveg kijelölése" opció, és klasszul működik is a kijelölés, és a formátum változtatás is.

Előzmény: Bacusuz (712)
pimre Creative Commons License 2019.01.07 0 0 713

A csere funkción belül próbáltad a formátum beállítást? A Csere menüpont alatt van "Egyebek" gomb, az alatt pedig a "Formátum". Itt beállítható, hogy melyik formátumról, melyik formátumra kéred a módosítást. Természetesen a cserélendő szöveg mezőt üresen hagyod, és az összes cseréjét kéred.

Megjegyzés: Én ugyan Office 2010-et használok, de nem hinném, hogy lényegesen változtattak volna ezen az újabb verziókban.

Előzmény: Bacusuz (712)
Bacusuz Creative Commons License 2019.01.07 0 0 712

Sziasztok!

Van egy hosszabb word szövegem amelyben sok félkövér szöveg van.

Ezt szeretném aláhúzottra módósítani.

van ötletetek hogyan lehet megvalósítani? Office 2016 ot használok.

A csere menüben próbálkoztam de eddig nem sok sikerrel...

Köszi a segítséget előre is

fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2018.11.10 0 0 711

Fura mód megoldódótt. Éppúgy váratlanul, mint ahogy keletkezett. Okát akkor sem, most sem tudom.

Előzmény: James 42 (710)
James 42 Creative Commons License 2018.11.10 0 0 710

Na igen. Szerinted. Mások szerint meg a Word és a Windows nem ugyanaz. Még akkor sem, ha ugyanazzal a betűvel kezdődik a nevük. Csak 1.0-s júzerek szoktak olyat kérni, hogy "lécci, tedd ki nekem a Windowst az Asztalra".

Amúgy mi a helyzet a problémáddal?

Előzmény: fidelio-Pyrandus (709)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2018.11.10 0 0 709

Sztem egy word-topikban nem lehet off a windows-probléma, én a win-topkban nem lehet off a word-probléma.

Előzmény: James 42 (708)
James 42 Creative Commons License 2018.11.06 0 0 708

Köszi! Rég nem jártam arra, most benéztem, és érdemes volt. Viszont vannak ott, akik segítenek, csak egy kicsit lassan reagálsz rá. De ez itt eléggé offtopic.

Előzmény: fidelio-Pyrandus (707)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2018.11.05 0 0 707

(Az 146678 hsz-tól kezdve). Jó mulatást!

Előzmény: fidelio-Pyrandus (706)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2018.11.05 0 0 706

Kösz, és itt van számodra tucatnyi hozzászólás egy megoldatlan problémámra a WGuruk-topikból, kérlek, ha van időd és energiád, csatlakozz. Kösz.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9157541

Előzmény: James 42 (704)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2018.11.05 0 0 705

Kösz.

Előzmény: James 42 (704)
James 42 Creative Commons License 2018.11.05 0 0 704

A Word a Microsoft Office programcsomagjainak a része. A Start menüben általában Microsoft Office Word vagy Microsoft Word néven jelenik meg, de a program, amit elindít, a WINWORD.EXE. Tehát végül is igen, a Word ugyanaz, mint a Winword.

Kielégítő volt ez a válasz?

Előzmény: fidelio-Pyrandus (703)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2018.11.04 0 0 703

Üdv. Word = Winword? - Nyilván, mert "Win. és alkalmazások". Dehát az Office, az milyen alkalmazás? Ott is winword vsan?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!