Szia, most jutottam hozzá, kipróbáltam. Azt látom, hogy a megtalált email címek végéről 5 karaktert átír x-re. Ami a per jelek (\) törlését illeti, könnyen kivédheted, ha megduplázod őket. Ugyanis csak az első törli a fórummotor (vezérlőkarakternek hiszi), a másodikat átengedi.
Én is csináltam valamit, bár segítségül hívtam az Excelt. A Word parancsokhoz egyelőre nem találtam leírást. Még van egy kis gubanc, azt holnap rendbe szedem, és küldöm. Már csak azért is, hogy ha jelentkezik plus2 olvtárs, akkor tudja, hogy nem felejtettem el.
Do While talal With Selection.Find .Text = wild_c .Replacement.Text = "xxxxx" .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = True .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchAllWordForms = False .MatchSoundsLike = False .MatchWildcards = True End With Selection.Find.Execute With Selection If Selection.Hyperlinks.Count = 1 Then Selection.Range.Hyperlinks(1).Delete End If .Find.Execute Replace:=wdReplaceOne talal = Selection.Find.Found End With Loop
Do While talal With Selection.Find .Text = wild_c .Replacement.Text = "xxxxx" .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = True .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchAllWordForms = False .MatchSoundsLike = False .MatchWildcards = True End With Selection.Find.Execute With Selection If Selection.Hyperlinks.Count = 1 Then Selection.Range.Hyperlinks(1).Delete End If .Find.Execute Replace:=wdReplaceOne talal = Selection.Find.Found End With Loop
Természetesen vannak hibái. Ha a local-part (a @ előtti rész) csak egy karaktert tartalmaz, azt kihagyja, ha van benne valami különleges karakter, akkor az addig tartó részt meghagyja. Viszont nem jellemző, hogy ilyen legyen egy email cím.
"The addresses: Abc@def@example.com, customer/department=shipping@example.com and !def!xyz%abc@example.com are all valid." (Innen: https://www.linuxjournal.com/article/9585)
Én még nem találkoztam ilyennel, de ezeket is keresni meghaladja a képességeimet (lehet, ki tudnám tökölni, de az tényleg egy komolyabb makró lenne). Az !def!xyz%abc@example.com-ból most ez lesz: !def!xyz%xxxxx, a customer/department=shipping@example.com-ból pedig ez: customer/department=xxxxx. Gondolom belefér...
Szerintem ehhez egy makróra lesz szükség. Viszonylag egyszerűre. Még kell keresni a @ jelet, majd átírni az előtte lévő karaktereket addig, amíg szóközt nem talál. Aztán ugyanezt előre is megcsinálni. Aztán a következő @ keresése, és így végig.
Sajnos Word programozásban nem vagyok jártas (csak Excelben), de egy hét múlva megnézem, mit lehet tenni, ha addig nem oldja meg valaki.
Az a problémám, hogy egy többszáz oldalas dokumentum rengeteg email címet tartalmaz. Ezeket kellene eltüntetni. Helyettük xxxx, vagy szóköz. Tehát minden szót, ami @-t tartalmaz.
Hogy tudok helyettesítő karaktereket használni? Keresésnél, cserénél.
Régebben * és ? használva tudtam hasonlókat megoldani, de most nem működik.
Működik, igen, csak látványos keretbe foglalja a megjegyzést, ami nekem nem jó. Azért köszönöm szépen.
Egyelőre azt találtam ki, hogy a "jobb oldali behúzás" csúszkáját balra beljebb húzom, és a keletkező "űr" eleje környékére berakok egy tabulátort. Így a szöveg alapban a behúzásig tart, de HA a sorban bekezdés vége van, akkor a szövegtörzs tördelésének elrontása nélkül tudok írni a tabulátorpozícióra.
1. Korrektúra -> Új megjegyzés: ez beszúr a lap szélére egy megjegyzést a kijelölt szöveghez, és azzal együtt mozog
2. A Word beállításaiban, a Megjelenítés/Nyomtatási beállítások alatta "Rejtett szövegrészek nyomtatása" opciót kiválasztod.
Ez Word 2007-ben biztosan működik, w2016-ban nem tudom kipróbálni. Szerintem ott is működni fog, de lehet, hogy máshol találod meg, vagy másképp hívják...
azt szeretném megtudni, hogy van-e Wordben (Word 2016) lehetőség arra, hogy a lap szélére széljegyzeteket írjak, amelyeket a szövegtörzs soraival pontosan egy magasságba, mondjuk az elképzelt pl 5 cm széles lapszélen belül balra igazítva helyezhetnék el és amelyek a szövegtörzs mellette lévő sorával lehetőleg együtt mozognának. Ilyen jegyzet oldalanként mondjuk 5-10 lenne, tehát sok üres jegyzetsor közt szórványosan fordulna elő. A jegyzetek a kész, kinyomtatott dokumentum látható részét képezik. Szemre (mondom szemre) olyan kinézettel, mint egy kéthasábos laptükör, pl. álló A4-esen 2+13+5+1 cm-es szélességekkel (bal margó, bal hasáb, jobb hasáb, jobb margó).
Ami nem igazán jó (már kipróbált, nem bevált) ötlet:
a) hasábok: mivel rengeteg az üres jegyzetsor és a Word (joggal) minden oldalon újrakezdi a hasábtördelést (és szakasztörést természetesen nem a sor mellé, hanem a szakaszrész alá tesz), szinte minden módosításnál újra kell pozicionálnom a jegyzeteket. A dolog a "tabulátor helyett huszonhat szóköz" esetére hasonlít, csak függőlegesen.
b) szövegdobozok: a jegyzeteknek a sor vonalába és egymás alá igazítása esetleges, macerás, az eredmény csúnya lesz vagy roppant időigényes műszerészmunkát kíván.
Ezt nem ismertem. Természetesen az én 2010-esemben is megvan. Kipróbáltam. Egy eltérést azért találtam az én javaslatomhoz képest. A Csere funkcióban a cserélendő formátumot beállíthatom úgy, hogy általában az aláhúzottakat cserélje dőlt betűsre, függetlenül ez egyéb formázási beállításoktól.
A kijelöléssel történő kiválasztáskor az összes formázási paramétert figyelembe veszi (naná, hiszen nem gondolatolvasó), és ha például számozott felsorolásban választom ki a mintát, akkor azt csak a felsorolásban veszi figyelembe, ha az aláhúzott egyben félkövér , akkor csak a félkövér aláhúzottakat jelöli ki. Igaz, a kijelölésnél az összes szót ki is hagyja. (Ezt tapasztalta Bakasuz olvtársunk is)
Ha viszont a teljes szöveg azonos formátumú, akkor a kijelölésnél azt írja: Az összes hasonló formátumú adat kijelölése (nincs adat) Azt, hogy miért írja, hogy nincs adat, azt nem értem. És azt sem, hogy ha a kijelölést megszüntetem, de újra kérem, akkor már nem jelenik meg az "összes", nem a nincs adat. Viszont ettől még jól kijelöli, amit kell.
Nem ismerek olyan megoldást, ami egy lépésben elvégezné az ilyen cserét. Ha nem akarod az adatokat átmásolni egy másik programba, akkor szerintem az a legegyszerűbb, ha például mértani sorozat szerint cseréled: először 16-ot, aztán 8-at (vagy egyből ezzel kezded), aztán 4-et, és végül kettőt, mindegyiket többször egymás után, amíg már nem lesz több találat.
Végül James 42 tanácsa vált be, bár így is sokat kellett vele szöszölni, mert többszörin nekifutásra készítette el a doksit és mindig máshogy formázta a dolgokat.
Valahol csak nagybetű, valahol félkövér + aláhúzott stb.
engedjetek meg még 1 kérdést.
Ahol sok szóközt használt azt is a cserénél akartam törölni.Ezt úgy csináltam hogy belementem a cserébe, ott kerestettem 2 szóközt, alulra meg egy szóközt raktam.
A végeredmény az lett, hogy lefelezte.
Hogy tudom megcsinálni, hogy ahol 2 szóköznél több van oda csak egyet szúrjon be?
Nekem nem 2016-os van, de talán abban is működik: a keresett formátumú szöveg egy részének kijelölése, majd Kezdőlap, Szerkesztés, Kijelölés: az összes hasonló formátumú szöveg kijelölése (vagy valami ilyesmi).
Ha sikerül kijelölni, akkor már alighanem a formátum megváltoztatása is menni fog: amíg ki vannak jelölve, kikapcsolod a félkövér opciót, és be az aláhúzást.
Nekem Office 2003 van, de abban még ki se kell jelölni, elég, ha rákattintok az egyik átformázandó szóra a jobb egérrel, megjelenik a menüben a "Hasonló formátumú szöveg kijelölése" opció, és klasszul működik is a kijelölés, és a formátum változtatás is.
A csere funkción belül próbáltad a formátum beállítást? A Csere menüpont alatt van "Egyebek" gomb, az alatt pedig a "Formátum". Itt beállítható, hogy melyik formátumról, melyik formátumra kéred a módosítást. Természetesen a cserélendő szöveg mezőt üresen hagyod, és az összes cseréjét kéred.
Megjegyzés: Én ugyan Office 2010-et használok, de nem hinném, hogy lényegesen változtattak volna ezen az újabb verziókban.
Na igen. Szerinted. Mások szerint meg a Word és a Windows nem ugyanaz. Még akkor sem, ha ugyanazzal a betűvel kezdődik a nevük. Csak 1.0-s júzerek szoktak olyat kérni, hogy "lécci, tedd ki nekem a Windowst az Asztalra".
Köszi! Rég nem jártam arra, most benéztem, és érdemes volt. Viszont vannak ott, akik segítenek, csak egy kicsit lassan reagálsz rá. De ez itt eléggé offtopic.
A Word a Microsoft Office programcsomagjainak a része. A Start menüben általában Microsoft Office Word vagy Microsoft Word néven jelenik meg, de a program, amit elindít, a WINWORD.EXE. Tehát végül is igen, a Word ugyanaz, mint a Winword.