Keresés

Részletes keresés

glad Creative Commons License 2009.02.06 0 0 538

"....az eredeti elképzelésem: aláígérős portfolió vállalásra, vagy "barter"-es ajánlatra nemigen gerjednek a t. hölgyek. Mert itt is érvényes a mondás: "csak a szart adják ingyen..."..."

 

Ez valahogy tényleg így van. Én is inkább mondok egy alacsony összeget+bartelt.

 

 

 

 

"...Nem beszélve, hogy neki a legidétlenebb "csíííz"-es fotók kellenek, addig nem nyuxik..."

 

Én szigoruan nem adom ki az összes fotót. Vállogatom az izlésem szerinti 20-30 képet aztán abból választhat.

 

 

 

"...Ahogy nézegetem: egy profi modell tudja, hogy mit várnak el tőle, tud beállni, mozogni, stb. Aztán a szerződést meg mindkét fél aláírja, megkapja ... és akkor a témák publikálásával sincs gond...."

 

Mondjuk ezzel kapcsolatban én azt furcsálottam, amikor itt az egyik workshop leírásnál korlátozták a felhasználást.

Rá is kérdeztem az okára itt, de nem kaptam választ pedig nem kötekedésnek szántam.

Amúgy amit láttam árakat itt mostanában a workshop-okra azok korrektek voltak. Na persze nem túl ocsók, de elfogadhatóak.

Előzmény: panabubus (534)
glad Creative Commons License 2009.02.06 0 0 537

"de könyörgöm, ki akar narancsbőrös.... fotózni?"

 

Pl az aki nem tömeg cuccot akar fotózni.

Ne feljetsük el, hogy kortás festésztben a dollármillókat bezsebelő rekorder egy hájtömeg szocmunkásnőt ábrázol meztelenül. :)

Amúgy anno nagy felháborodás volt (bőszáz éve) amikor egyik híres festő kukacos, félig rohadt almákat kezdet fotózni és lám az idő őt igazolta...

Előzmény: panabubus (536)
panabubus Creative Commons License 2009.02.06 0 0 536
Pontosan... A tapasztalatom amúgy még az, hogy ha ilyen tiniféleség (persze szigorúan +18 jáccik csak) ráál, vagy éppen ő jelentkezik, akkor azonnal és izibe meg is kell csinálni, max. három napon belül. Utrána már felejtős a dolog. Vagy "alszik rá egyet", vagy valakinek előre eldicsexik, és akkor azért borul a dolog.
Egyébként meg: a női lélek ismeretéből ha jól tudom, még nem védte meg senki a disszertációját.

(Csak ilyen Csides Kata -félék, aki egyszer eszmét futtatott a Cool-on ilyetén módon: "aki a pasik közül a kis mellű és filigrán nőket preferálja, az látens pedofil..." Hehe. Mondja ezt ilyan, aki sértő szándék nélül tényleg nem aza kategória. De szexológus doktorasszony.:(

És én se azért utaltam fenntebb a tini-kategóriára, mert.... Egyszer a régi oldalamon futtattam erről eszmét, azzal a záró gondolattal: "de könyörgöm, ki akar narancsbőrös.... fotózni?" Hogy mit kaptam érte...
Pedig valahogy erről (is) szól a fotózás, festészet, stb. Rubens is csak egy volt, többről nemigen tudok ilyen "tipusú" modell-választás terén..:)
Előzmény: Csabi0204 (535)
Csabi0204 Creative Commons License 2009.02.05 0 0 535
:)))) jókat írtál nagyon :)
Igaz, ami igaz. Én is hasonló problémával küzködtem..
Eljött a lány, nem tudta mit akar, de barátnői unszolására készült kicsit szexisebb fotó.. DE semmi sem látszott ki, még anny sem mint egy akármilyen strandon..
Erre: függetlenül attól, hogy az elején beleegyezett, hogy felhasználhatom referenciaként a képeket, utólag: Bocs, mégse. És miért? Mert vannak olyan emberek, akik úgy viselkednek mint egy serdülő diáklány (nem tudják, hogy mi is akarnak..)
-NO COMMENT!
Előzmény: panabubus (534)
panabubus Creative Commons License 2009.02.05 0 0 534
Kezdek ám igazat adni neked... (Mint annyi más mindenben. ld. honlap pl.)
A napokban én is belefutottam egy ajánlatba. párE ft/óra: műterem, minden szükségessel... Ha az ember nagyon akarja és tudja is hogy mit akar, egy óra is elég, és lelőtte a vadat..
Megtakarítás: egy rakás felesleges gányolással, barkácsolással elszúrt idő, amit ha virtuálisan számolja az ember "órabérben" se semmi. (ergo: lehetne hasznosabbra is fordítani az időt, anyagot, stb.)

Modell-szempontból kezdek hajlani rá, hogy ugyanaz a helyzet. Pl. a workshop-okat nézve. Ahogy olvasgatom, szaporodnak, és a piac törvényei szerint rá is ígérnek egymásra. Kis idő elteltével már egész barátságos áron is elérhető az ilyesmi. (Anélkül hogy "üzletrontás" lenne a célom, csak kalkulálgatok: tíz jelentkező esetében akár 8-10 magasságában is kifizető lehet. egy fél napos pl.)

Az embör fijja meg megtakarít egy rakás idegeskedést, "rádumálós bevetést", stb. stb.

Mert a tapasztalatok szerint:

- az eredeti elképzelésem: aláígérős portfolió vállalásra, vagy "barter"-es ajánlatra nemigen gerjednek a t. hölgyek. Mert itt is érvényes a mondás: "csak a szart adják ingyen..."
- ha meg bejön, akkor jó kurva módjára elviselni, hogy juliska, mariska a leghüjébb és legidétlenebb otthonkájában, és a legbaromibb pózban igényli a "saját verziója" képeit. (Nem beszélve, hogy neki a legidétlenebb "csíííz"-es fotók kellenek, addig nem nyuxik...
- vagy esetleg hülye kispi...ák céltáblája az ember, akik qrva jól elszórakoznak a vén fax hülyítésén, valszeg hatalmas röhögőkórusokat produkálva a nagyszünetben, barátnőik társaságában....
- aktban ha benn is vannak, "a netre aztán véletlenül sem, a bimbike főleg nehogy láccon, mert akkor ajjaj...."

- aztán a másik kategória: ő pénzét ugyan mindent, stb. ahogy az egyiktől kapott levél tanúsítja: "a felső határ már belefér a "mindent" kategóriába is (értse mindenki ahogy akarja). Pedig akad olyan alkalom, amikor az ember tényleg csak azt akarná.. Mármint a fotót.

Akkor mi értelme is az egésznek?

Ahogy nézegetem: egy profi modell tudja, hogy mit várnak el tőle, tud beállni, mozogni, stb. Aztán a szerződést meg mindkét fél aláírja, megkapja ... és akkor a témák publikálásával sincs gond.
Előzmény: Aga (532)
Csabi0204 Creative Commons License 2009.02.05 0 0 533
érdemes nézegetni:
http://www.slrgear.com/reviews/showcat.php/cat/2
Előzmény: moyer (511)
Aga Creative Commons License 2009.02.04 0 0 532
az a 24mm egyebkent 38 :) de valoban, vateran is lehet tatteret venni... de egy jobb mutermet mar 5eft-ert ki tud berelni egy orara, mi a fenenek annyi penzt kidobni 1 alkalomert? De mind1 nem az en dolgom.
Előzmény: gepet_vennek (531)
gepet_vennek Creative Commons License 2009.02.04 0 0 531
beírtam az exif alapján a weboldalra az adatokat (Canon EOS 30D, 24 mm, rekesz 1.8). A "tárgytávolságot" csak tippelni tudom, valahol 1,5-2 méter közé tenném. Ennél 25-40 cm az éles zóna mélysége...

Én is kedvelem a Mikrosatot, de máshol is árulnak háttereket. :) <a href="http://www.awpest.hu/products.php?id=74" target="_blank">AWPest</a>
Előzmény: Aga (504)
Aga Creative Commons License 2009.02.02 0 0 530
a kepek most is ottvannak, csak a cimet nevezte at aljas modon :) igy nem tudni, hogy melyiket csinaltam en es melyiket nem, mert azert van ott par, amit nem. Enyemeken ha kicsit is, de latszik a keret meg a (c) alul.
Előzmény: Törölt nick (529)
Aga Creative Commons License 2009.02.02 0 0 527
linkeld mar be azt a kepet, mert most vegigkattogtam Szilard oldalat es egy kepet talalatam ahol volt orrarnyek, de az egy szimpla lupe semmi mas...
Előzmény: Törölt nick (525)
Aga Creative Commons License 2009.02.02 0 0 526
Zita

Ugye nem erre gondoltal? Mert ha igen, akkor ez szandekos volt :) sot, eleg erosen NX is :)
Előzmény: Törölt nick (525)
Aga Creative Commons License 2009.02.02 0 0 524
:) igen, bevallom buneimet :) amugy ha jol remlik az adott studio sajat emberkeje volt aki tologatta a lampakat es neha nem figyeltunk mert a modell mozgott es sok kep qka lett miatta... amikor a hajfenynek szant lampa masodik napot jatszik az mar nem olyan szep :) de ok is, en is tanultunk belole...
Előzmény: Törölt nick (522)
panabubus Creative Commons License 2009.02.02 0 0 523
Amivel enegm is "megdumáltál"... és nem is hátrányára a dolognak..:)

Amúgy meg: ahogy olvasgatok itt vissza, egy dolog tuti: a HELY a legégetőbb gond. Mármint a mérete a helyiségnek. Mert a papírháteret+tartót ki lehet váltani IKEA-s akciós textilekkel, stb. Ha meg mégse teljesen okés, akkor ott a PS azzal jól el lehet kenni, hogy az édesanyja se ismer rá a homogén ágytakaróra, stb. Ernyőnek megteszi egy felesleges otthoni is. Akril-dekorspray létezik, amiben akd fényvisszaverős is, azzal le lehet fújni a belsejét , és elég jó a végeredmény. Derítőnek is jó pl. a hobby-boltok arany-fólia választéka. Lámpák is akadnak olcsón. (Az egyik netes TV is mezei halogénekkel nyomatja a főfényeket) De a távolság hiánya... Az kiüt minden próbálkozást..:(
Előzmény: Aga (517)
Aga Creative Commons License 2009.02.02 0 0 521
nah, jolvan, akkor csak elbeszeltunk egymas mellett :) en tudok az enyemmel, mar ki is probaltam :) De szerintem lapottunk is, mert irrelevans ez a tema szempontjabol :)
Előzmény: Törölt nick (520)
Aga Creative Commons License 2009.02.02 0 0 519
varj, lehet nem ertek valamit... studioban a te vakud max akkor villan, ha nincs iR vagy radios kioldod de akkor is csak manualis modban a legalacsonyabb teljesitmenyen pl 1/128-ad villanas. Ergo az semmit se jatszik a kepalkotasban. Ha a vaku 1/1000 vagy meg egy kicsit gyorsabb sebessege nem elegendo akkor komolyabb vakut kell venni, ami mar 1/5000 alatt elvillan es akar a repulo pezsgosdugot is kimerevited vele :) az, hogy a geped zarideje min volt 1/60-on vagy 1/300-on az teljesen mindegy (feltetelezve hogy a vaku a fofenyed es nem sut be a nap) mivel az 1/60 - 1/3000 idotartam kozott csak a nagy fekete semmi megy bele a ccd-be (cmos) ami ugye nem jelenik meg a kepen :)
Előzmény: Törölt nick (518)
Aga Creative Commons License 2009.02.02 0 0 517
stroboszkop csak sorozatfelvetelhez kellene. Studiovakuk 1/1000-1/5000 kozott villannak alt. Epp ezert kb majdnem mindegy hova allitod a zarsebesseget, csak a blendevel tudsz jatszani.
Előzmény: Törölt nick (513)
Aga Creative Commons License 2009.02.02 0 0 516
es akkor meg nem beszeltel Szipal Martin-rol, akinel ez a kijelentes ugy hangzik, hogy a portre obi az 200-tol indul :)
Előzmény: Csabi0204 (515)
Csabi0204 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 515
igaz, de ezt csak azért említettem meg, mert sokan azt mondogatják, hogy portré csak 70-100 között az igazi, de akinek nincs tapasztalata, nem biztos, h bele gondol ebbe.. (én sem gondoltam bele korábban)
Előzmény: Aga (512)
Csabi0204 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 514
jó, de azt sem, h csak melltől felfelé..
Előzmény: futoz (510)
Aga Creative Commons License 2009.02.02 0 0 512
es azert nem art ugyelni arra, hogy 50mm ala nem megyunk max effekt cellal meg egesz alakosnal sem.
Előzmény: Csabi0204 (509)
moyer Creative Commons License 2009.02.02 0 0 511

És a "Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM" ?
Előzmény: Csabi0204 (509)
futoz Creative Commons License 2009.02.02 0 0 510
nem írta, hogy egész alakos képeket akar csinálni
Előzmény: Csabi0204 (509)
Csabi0204 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 509
egy apró javaslat, mert ebben az elején én sem gondoltam bele..
az 55mmes kezdő miatt legalább 6mes szobában tudsz csak teljes alakos aktot vagy potrét csinálni.. (különben nem fog beleférni a képbe a csaj a látószög miatt..)
Előzmény: moyer (508)
moyer Creative Commons License 2009.02.02 0 0 508
Felteszem a kérdést másképp mert nem nagyon értem a vitát de ez azt hiszem

csak tapasztalat kérdése.


A tapasztalat súlyos pénz mert ha veszek egy obit ami tökéletesen alkalmatlan
az nem esne jól :)

Tehát azt szeretném kérdezni hogy ha veszek egy hobby vaku set-et és ráteszem a
450D-re ezt az obit "Canon EFS 55-250mm f/4-5.6 IS" akkor szerintetek
ez jó akt és portré fotózáshoz?

Ebből a videoból indultam ki:

http://www.digitalpixels.net/2008/03/photography/choosing-a-lens-for-portrait-photos-video-tutorial/

Köszi

:)))

Csabi0204 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 507
én is ilyen árakon szereztem be..
Előzmény: Aga (504)
Csabi0204 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 506
ok-ok :)
Előzmény: Aga (497)
Aga Creative Commons License 2009.02.01 0 0 505
Ez a kép ma készült 70-200 2.8-al 95mm (ekv 142) f4-en kb 2m-rol. A weboldalad szerint itt nekem 2-2cm a DOF. Szerintem meg bosegesen elegendo volt a celomnak. (fokuszpont a szeme volt termeszetesen)

70-200_2.8_f4
Előzmény: gepet_vennek (502)
Aga Creative Commons License 2009.02.01 0 0 504
es mit mondasz a belinkelt fotora ahol elvben kb 1-2mm kellene hogy legyen a DOF? Lehet, hogy papiron annyi, lehet, hogy ipari standard szerint annyi, sot 1/3-2/3 aranynak is lennie kellene a "tankonyvek" tanitasai szerint. A lenyeg, hogy a valosag kicsit mas.

Amugy egy villanyj körte meg 8-10eft körül van ha joltom... amugy mikroszatos (tehat nem a leg profibb) papir hatter 21.600,-Ft Brutto hozza a tarto szett pedig 31.680,-Ft Brutto. Azaz 50eft+ vagyunk mar csak egy papirlappal.
Előzmény: gepet_vennek (502)
gepet_vennek Creative Commons License 2009.02.01 0 0 503
Sima papírháttér kb 15.000 Ft (2,75 m széles), háttértartó állvány (alsó kategóriás) szintén kb 15.000 Ft.

Előzmény: Aga (497)
gepet_vennek Creative Commons License 2009.02.01 0 0 502
Ez fizika...a linkelt oldal amolyan iparági standard, ha rosszul számolna, biztos jelezték volna az alkotónak. Nem kell hinned neki, keress nyugodtan másik kalkulátor és ellenőrizd. Makró obik kicsit másképp működnek, azokat ebből a szempontból ne hasonlítsuk a többihez. Az, hogy mit látsz élesnek függ a megjelenítés helyétől (papír, monitor, stb.) és a nézési távolságtól is.
Előzmény: Aga (496)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!