Keresés

Részletes keresés

Laa-Yosh Creative Commons License 2002.01.13 0 0 180
PEdig nekem úgy tűnik, hogy kellett... Carmack már mítikus hőssé magasztosult, és a lehetetlenre is képesnek tartják ;)

Amúgy ne gondold, hogy a bump mapping önmagában megoldja a korlátozott textúrafelbontás problémáját... Inkább a felületek egyformaságát szünteti meg, a megfelelő specular tulajdonságokkal párosítva. De ha közel mész, akkor a bump map is szétfolyik, sőt még randább lesz az eredmény.

Előzmény: SoSimple (179)
SoSimple Creative Commons License 2002.01.12 0 0 179
Laa-Yosh nem akarlak megbántani,de hidd el,nem kell féloldalnyi magyarázat ahhoz hogy megértsék az emberek hogy miért is NEM 250.000 polys modellek lesznek a doom3ban real time...aki életében legalább 2szer elindított egy 3dsprogit,vagy esetleg tisztában van azzal hogy mondjuk egy quake3ban hányszáz polys modellek vannak,az könnyesre röhögné magát ezen a negyed million.
Amúgy meg én mind a két dolgot baromságnak tartom,én (is) olyan 10.000-15.000 polys modelleket valószínűsítek.
250.000 ezret egy szörny,szerintem olyan 3 év múlva fog kapni...majd mikor kint van a geforce7.

Bár jobban belegondolva,szerintem kb. a geforce4nél érkeztünk el odáig,hogy mostmár a fotorealizmus nem polygonszám kérdése.

Mindenesetre elnézve a Kreed techdemot..hát...bizony igencsak ottvan,persze nem kétséges hogy ezt is ütni fogja Carmack,mert ő egy zseni,de azért iszonyatosan durva.

Jah és még valami,el nem tudom mondani mennyire örülök a "mindenen bump map" dolognak,iszonyatosan idegesítő volt már évek óta hogy az ember közel ment valamihez és a fél képernyőt összefolyt pixelek foglalták el =)

BIRDy Creative Commons License 2002.01.12 0 0 178
Ha elore tudta volna, hogy ilyen Unreal domping jon, bzitos bejelentkezett volna, szerintem egy ket heten belul varhato valami lepes, hogy nem minden az U2-rol, meg az UT2-rol szoljon :)
Az a baj, hogy nekik is valami alkalom kell, hogy lepjenek, ilyen lehetett volna ez a macexpo, de nem hasznaltak ki.
Kúper Creative Commons License 2002.01.12 0 0 177
Menjen már haza Kermek :( Ott se volt a MacExpon. Nem hiszem el, hogy még ennyire kezdeti stádiumba lenne a játék, 1 éve már mutogatta a motorját, a quakeconon ki is jelentette, hogy a motoron gyakorlatilag már semmit nem kell csiszolni, csak a játékra koncentrálnak. Akkor most miért nem tud mutatni valamit? :(
Sedyl Creative Commons License 2002.01.07 0 0 176
Talán lesz valami újdonság.Remélem minimum egy pár nyálcsöpögtető screenshot vagy egy a múltkorinál jobb minőségű videó...
Előzmény: Kúper (175)
Kúper Creative Commons License 2002.01.07 0 0 175
Holnap indul a Macexpo! Remélem Kermek megtartotta azt a kellemes tulajdonságát, hogy mint a tavalyin ezen is be fog mutatni valami a dúmból :) Mondjuk a Gef4en.
BIRDy Creative Commons License 2002.01.05 0 0 174
Sajna abszolut semmi info nincs a Nerve jatekrol...
Viszont van uj Kreed techmuvi:
http://www.hardwired.hu/dl.hw?id=229&dl=1
Előzmény: Kúper (173)
Kúper Creative Commons License 2001.11.25 0 0 173
Ejj denagy pangás van.

Nem doom téma, de idsoft. Ugye emlékeztek a quakeconon bejelentett az ID a nerve-el(aki a wolfi multiját is csinálta) egy közös játékot, amit a nerve hp-ján így jellemeznek:

"Secret Project: Nerve is currently crafting concepts and ideas, in collaboration with Id Software, for an as-of-yet untitled entirely new franchise. In the future, look for a multi-player, co-operative focused game using Id technology, unlike anything you've seen before."

Lehet erről a játékról tudni valami többet, vagy ez minden?

BIRDy Creative Commons License 2001.11.05 0 0 172
Nem eppen Doom3, de egy fasza kis engine:
Burut: Kreed
http://www.hardwired.hu/rock_part1.hw
Liquid_FX Creative Commons License 2001.11.03 0 0 171
Interjút megnéztem, érdekes, de érdemleges, imho egetrengető újdonság nincs benne. (Az általam elérhető 56k-ra optimalizált stream hangminősége csapnivaló volt, inkább az okozott megértési problémákat, mint JC bácsi déli akcentusa)
Előzmény: BIRDy (168)
Kúper Creative Commons License 2001.11.02 0 0 170
Nem olyan nehéz, csak ki kell keresni a temp alkönyvtárban a file nevét, amíg éppen játsza le, ami általában 6-7 betűből álló zagyvaság :)
Előzmény: Laa-Yosh (169)
Laa-Yosh Creative Commons License 2001.10.31 0 0 169
Hát valaki, aki le tudja menteni a gépére... :)
Előzmény: BIRDy (168)
BIRDy Creative Commons License 2001.10.30 0 0 168
Carmack elmondta, hogy miert a macexpon szerepelt, azert mert Jobs hivta, es o elment. Jobs jol raerzett , hogy C. szereti kimutatni fuggetlenseget a MS-tol (DirektX fikazasa stb.), es erre jol ra is jatszik. Nagy kartyajatekosok ezek...

Ki fogja leforditani az interju lenyegi mutivumait????

Laa-Yosh Creative Commons License 2001.10.30 0 0 167
Interjút megnéztem, jó meg minden. Mondjuk az infók nagy részét már összeszedegettem máshonnan (pl. a D3 renderer működési elve), a normal map generálást illetően meg örültem, hogy bejött az elképzelésem.
Egyedül az a fura, hogy Carmack kissé idegesítően beszél :), de ezt már a tokiói felvétel óta tudom.
Liquid_FX Creative Commons License 2001.10.29 0 0 166
A Mac (meg a linux) támogatása is joo példa arra, hogy (egy bizonyos szinten persze, elévégre ?k is a piacrool élnek) lesz@rják azt, hogy éppen mi a trendi, meg mi hozná gyorsan a legtöbb zsét. Ha igy gondolkodnának, akkor már a Quake23-at adnák ki, még mindig a Q2 motorral...
Előzmény: Kúper (165)
Kúper Creative Commons License 2001.10.29 0 0 165
Hát igen, Carmacot nem a pénz hajtja... Akkor minek foglalkozik a Maccal annyira? Mindig a mac expokon mutatja be a legújabb fejlesztéseit... (q3 test is először Mac-re volt). De ha tényleg Xboxra fog először megjelenni a Doom3, akkor nagyonnagyot fog bukni a szememben...
JetBoy Creative Commons License 2001.10.29 0 0 164
Azért nem semmi mekkora arc ez a Carmack...
Előzmény: BIRDy (162)
Liquid_FX Creative Commons License 2001.10.29 0 0 163
Eh, dehogynem elég neki a GF3, szerinted hülyék azok ott az ID-nél, és még nem létezö hardverre fejlesztenek egy jövöre megjelen? játékot?

A minimum (ahogy Kúper is írta) a GF1. Mire a Doom 3 megjelenik (imho minimum 2002 Q2) addigra már minden komolyabban játszó pécés emberkének ott fog figyelni az a gf3 a gépében, szóval ez nem lesz probléma.

Előzmény: cyen (160)
BIRDy Creative Commons License 2001.10.29 0 0 162
Karmak leszarja a penzt, egyszer mondta, hogy egy nagy ceg meg akarta venni oket nayon sok penzert, de mondta, hogy neki mindegy, hogy 20 vagy 40 millio dollarja van a bankban, ugysem tudja elkolteni... Ez szerintem utal valamennyire az anyagi helyzetere...
A doom3bol hires jatekot akar csinalni, az id presztizse miatt. A D3-enginet meg kurva jora akarja csinalni, a sajat presztizse miatt, ennyi.
Előzmény: cyen (160)
Kúper Creative Commons License 2001.10.29 0 0 161
Gef1 is elég lesz neki,(persze mint minimum config) nézd meg az interview-t.

Intervijúv

Itt van 4 részre osztva. Az elején mindíg van 2 reklám, tekerjétek őket a végére >:)

Laa-yosh te neked külön ajánlom, hogy nézd meg, aztán írjál véleményt róla :D

cyen Creative Commons License 2001.10.29 0 0 160
én nem kételkedek abban amit mondasz
de szerintem carmack inkább engine-t akar irni mint játékot
gondolom abban több a pénz
és ezzel az enginnel 2-3 évig jól fognak keresni
az ötlet nagyon jo, csakhogy egy gef3 nem nagyon elég neki

Előzmény: we.n (159)
we.n Creative Commons License 2001.10.29 0 0 159
cyen: Alapvetően máshogy kell nézni a poligonszámot, perpixel shadinges modelleknél, főleg ha az árnyékolást nagyobb felbontású mesh alapján számolja.

Ez nem csak bump mapping kérdése, egyszerűen nem kell több, mert ahogy Laa-yosh is említette, így is jobban néz ki, mint egy 10000 poligonos modell vertexenkénti árnyékolással.
csinálhattak volna hagyományos módon tízszer több poligonból lévő emberkéket, bírta volna a gef3, valószínűleg nem véletlen döntöttek ennél.

Az effektív poligonszám (amilyennek látod) valahol az 1500 és a 250000 között lesz, a kontúrok relatíve szögletesek, viszont ami 2benne" van, az olyan, mint a 250000 poligonoson.
(hiszen amit szemből látsz, az csak az árnyékolás, és az 250k-ra van kiszámolva)

mindenesetre ami a videóban volt modell, jobban nézett ki és részletesebb volt, mint eddig bármilyen más játékban.

(ja és szerintem még így is több lesz ez bőven, mint 1500, majd ha Carmack mondja, akkor el lehet hinni)

BIRDy Creative Commons License 2001.10.29 0 0 158
Ha ertesz vaalamit akkor forditsd le leci, mert en nem ertem am a texas-i dialektusat :)
Előzmény: Kúper (157)
Kúper Creative Commons License 2001.10.29 0 0 157
Az már biztos, hogy a gameben szereplő modellek "quarter-million" poligonos modellekről fogják kapni a "cuccost" (most fáradt vagyok, hogy értelmeswen fogalmazzak :)

Nézzétek meg az interview-t, érdemes! Sok érdekességet mond Carmac bácsi.

cyen Creative Commons License 2001.10.29 0 0 156
szerintem az 1500 poligonos modell nem kamu
mert a gef3 kb ennyit bir kirakni
ha minden felület bump mappingos,és árnyékolt
de attól még a játék a fényeffectek miatt nagyon jol fog kinézni !!!
amugy az az érzésem azért csinál ilyen engine-t
mert igy rengeteg fejleszztönek el tudja adni
mert szép játékokat lehet vele csinálni
a poligonszám meg idövel ugyis emelkedik a graf kártyák fejlödése miatt
és ez nem igényel nagy változtatást an engine-n
nem ugy mint pl egy effect belerakása

Előzmény: Kúper (151)
Kúper Creative Commons License 2001.10.28 0 0 155
a gamespoton fent van 1 interview Carmaccal,amit a quakeconon csináltak, látta már valaki? 4 részletben van, de nekem nem volt még kedven letölteni.(illetve megnézni, mert a gs-en múvikat csak megnézni lehet)
BIRDy Creative Commons License 2001.10.28 0 0 154
Na kerem, termeszetes ezek a poligonszamok nincsenek hivatalosan megerositve, en itt olvastam roluk:
http://www.doomworld.com/files/doom3faq.shtml

Ez a nemhivatalos doom3faq.

Az info egy ex-ionstormos animatortol szarmazik, aki allitolag latta a modelleket. Mondjuk engem a dolog annyira nem erdekel, az eredmenyt szeretnem mar nagyon latni, full kepernyon, nem tomoritetten, nem valami szar videon...

Xbox tema: Igy van, akik a vegleges jatek valtozatokat tesztelik nagyon jo velemennyel vannak rola, fagyas=none.
En orulok az xboxnak, igy majd lesznek verekedos jatekok pcre is, mert tok konnyu oket portolni.

Kúper Creative Commons License 2001.10.28 0 0 153
ha nem csal az emlékezetem, akkor annyi 'lesz'...
Előzmény: JetBoy (152)
JetBoy Creative Commons License 2001.10.28 0 0 152
Az unreal 2-ben 10-20 ezer poligonból állnak a playermodellek??
Előzmény: Kúper (151)
Kúper Creative Commons License 2001.10.28 0 0 151
Szerintem az is kamu, hogy 1500 as lowpoly modellek lesznek. Azért az első (tokyói)videón Carmac mutatott néhány modellt, és azok igen magas polysoknak túntek. Külön kiemelte, hogy néhány éve a modelleken pl. az orr egy triangelből állt, most meg külön van orr, ajak, fog, szem stb... Azért ezeket 1500as modellekből nem lehetne kihozni. Szerintem legalább 10-20 ezer poligonos midellek lesznek (mint az unreal2ben).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!