... én minig csíptem az upgrade lehetőségét, mert az upgrade-hez arany kell, 1 kör alatt megvan, építeni sokáig tart, és pajzsba kerül, amit súlyt a korrupció, nem lehet épületekkel növelgetni stb. Aranyból általában eleve sokkal többet lehet termelni mint pajzsból, és még azt is tovább lehet növelni marketplace-ekkel, bankokkal. Az igaz hogy erre szükség van tech fejlesztésére, ill. luxury fenntartására, de ezet elég olcsón meg lehet oldani ha van luxury good, a technológiákat meg úgy veszed a többi civtől (ideális esetben kapod a great library miatt...)
igen, a városok ingyen fenntartott egységeiről írtam, azokat nem kell a városban tartani, de olcsóbb az ingyen-katonával biztosítani a happiness-t mint, egy felépíthetetlen, és körönként 2-3 aranyért fenttartható épülettel.
Igazad van, bár azért az épületek több boldogságot adnak lényegesen, mint az egységekkel fenntartott változat. Ráadásul a katonai rendészet csak elégedetté teszi a népet, és nem boldoggá. Persze ott ahol iszonyatos a korrupció, és egy évtized lenne, míg felépítem a vallási intézményeket, ott szükség van a te módszeredre. Én úgy szoktam csinálni, hogy a távoli korrupt városokban pénzből veszek bíróságot ill. rendőrséget, és sorban építem utána a vallási cuccokat. Próbálok minél több szórakoztatót beállítani, illetve rendőrt, ha lehet. Ha ünnepelnek, kisebb a korrupció, és minél nagyobb a korrupció egy városban, annál érdemesebb boldoggá tenni a népet !
A demokrácia azért jó, mert egyrészt csomó bónusz lóvét ad, amit a korrupt városokban építkezésre elhasználsz.
2. Ha olyan birodalmad van, ahol a városok 50%-a 95%-os korrupcióban van ( a birodalom méretei miatt), és sok egységet kell fenntartanod, akkor azt lehet hogy olcsóbb kommunizmus alatt intézni a kevesebb trade ellenére, mert a nem termelő városok még mindig előállítják az ingyen-fenntartást, és a kaját is - a korrupció csak a tradre és a pajzsra vonatkozik.
Hát ilyen eszméletlen nagy korrupcióban tényleg jobb ez a módszer, de ezt meg lehet akadályozni azzal, hogy a saját városokat ugye nem építed túl messze a fővárostól, illetve jól helyezet el a tiltott várost, az ellenfél városait meg porig rombolod, a lakossága megy rabszolga lesz.
a kényszermunka miatt előálló unhappines tény, de idővel elmúlik, a rajta vásárolt épület/egység viszont megmarad. A népesség csökkenése miatt az unhappiness lényegében olyan, mintha maradt volna az eredeti városméret, a populáció csak később éri el az eredeti szintet, ezért evvel általában nincs gond. A Conscript egységek harcértéke eleve olyan, hogy másra nem is igazán alkalmasak, mint rendőrnek.
Ha jó sok ártér és mező van a város körül, akkor talán jó ez a módszer. Távoli városoknál különösen bejön, hogy kaját termelsz pajzs helyett, mert az ugye korrupciómentes, majd belőlük "vásárolsz" :)
Amúgy az egyésgek fejlesztése piszok drága ! Ahoz képest, hogy felépítettem a Leonardo műhelyét, majdnem annyi az upgrade, mint ha vásárolnék egyet az új egységből. Azt hiszem érdemesebb feloszlatni a régit, kapunk érte pajzsot !
igen, a városok ingyen fenntartott egységeiről írtam, azokat nem kell a városban tartani, de olcsóbb az ingyen-katonával biztosítani a happiness-t mint, egy felépíthetetlen, és körönként 2-3 aranyért fenttartható épülettel
2. Ha olyan birodalmad van, ahol a városok 50%-a 95%-os korrupcióban van ( a birodalom méretei miatt), és sok egységet kell fenntartanod, akkor azt lehet hogy olcsóbb kommunizmus alatt intézni a kevesebb trade ellenére, mert a nem termelő városok még mindig előállítják az ingyen-fenntartást, és a kaját is - a korrupció csak a tradre és a pajzsra vonatkozik.
Ez bizonyos fokig igaz a luxury beállításokra is, luxury-t hiába állítasz ott, ahol azt a korrupció lenyeli, az egységek viszont továbbra is működnek..
a kényszermunka miatt előálló unhappines tény, de idővel elmúlik, a rajta vásárolt épület/egység viszont megmarad. A népesség csökkenése miatt az unhappiness lényegében olyan, mintha maradt volna az eredeti városméret, a populáció csak később éri el az eredeti szintet, ezért evvel általában nincs gond. A Conscript egységek harcértéke eleve olyan, hogy másra nem is igazán alkalmasak, mint rendőrnek.
nyilvánvaló, hogy ennek lényegében csak akkor van jelentősége, ha a korrupció miatt nem tudod a "hagyományos módon" felépíteni őket
A számolgatás alapja egy olyan város mérlege, ahol a korrupció miatt lényegében 1 pajzs marad (és egy 5%-nyi trade)
Bár ebből nem sokat tudtam meg, nem tűnik valami bíztatónak !
Kommunizmuson viszont rakhatsz bele egységeket, amiknek a fenntartását "alanyi jogon" állja, és ha 12+ akkor még nyersz 4 fenntartható egységet amit ha ki tudsz használni, lényegében adót váltasz ki vele. Ez fontos amikor NAGY birodalmad van. (jut eszembe, ez civ1.29, bár gondolom ezek conquestben is így van)
Te most a városonként támogatott egységekről beszélsz? Én úgy tudom, hogy nem kell a városban lenni az egységnek, ahhoz hogy ne kelljen érte fizetni ?!
Amikor az első pár játékot nyomtam, akkor ha sok-sok egységem volt, mindíg monarchiát vagy kommunizmust választottam. Viszont mivel a demokráciában és a köztársaságban +1 arany termelés van mezőnként, nem érdemes az ingyen fenntartás miatt komcsinak lenni. A másik dolog meg az, hogy a siettetési módszer emnberéletet követel, és az emberveszteséget nehezebb pótolni, mef persze ezért nem is igen fognak szeretni téged...
nem pluszt, ez az eredeti fenntartási költség. A számolgatás alapja egy olyan város mérlege, ahol a korrupció miatt lényegében 1 pajzs marad (és egy 5%-nyi trade)
Itt nyilván nem tudsz templomot/katedrálist építeni építeni mert lényegében nincs benne termelés. Ha történetesen vannak is benne épületek, azokat ő maga nem tudja fenntartani, mert a korrupció a trade-et is elviszi. Így a városod deficitessé válik.
Kommunizmuson viszont rakhatsz bele egységeket, amiknek a fenntartását "alanyi jogon" állja, és ha 12+ akkor még nyersz 4 fenntartható egységet amit ha ki tudsz használni, lényegében adót váltasz ki vele. Ez fontos amikor NAGY birodalmad van. (jut eszembe, ez civ1.29, bár gondolom ezek conquestben is így van)
Az egységekkel fenntartott happiness pedig egységenként egy arany (arra most speciel nem emlékszem de mintha komm. alatt egy egység kettőt tesz content-é), mert ha háborúzol akkor az kellene a frontra.
Eddig nem is tudtam, hogy a katonai rendőrségként használom fel az egységeimet, akkor + kell fizetni az egység fenntartási költségén kívül. Én speciel csak vészhelyzetben használok ilyet, mert hosszú távon tudtommal egyrészt a lakosság berág rám, másrészt a pedig a vallási intézmény építése és fenntartása hosszú távon jobban megéri. Háborúban azért jól jön az elfoglalt városokban a rend fenntartására, bár én azokat többnyire lerombolom, kivéve ha más sok dolog fel van benne építve. Sajnos amikor már nincs több felépíthető vallási intézmény, és túl van népesedve a város, akkor muszáj, de én akkor is inkább szórakoztatókat alkalmazok.
hát nemtom, amikor párszor kipróbáltam azok a városok ahol nagy volt a korrupció (tehát 1 pajzs marad) ott ez maradt is, hiába kommunizmus, viszont a központi városokban érezhetően magasabb lett. Az egységekkel fenntartott happiness pedig egységenként egy arany (arra most speciel nem emlékszem de mintha komm. alatt egy egység kettőt tesz content-é), mert ha háborúzol akkor az kellene a frontra.
A városokba pakolható rendőrök száma 4, amit a 6 fölötti városok tudnak 0szaldósan fenntartani. 12 fölött pedig keletkezik +4 "pop limit" a katonákra, ami egy nagy, túlnépesedett civ számára adott esetben kifejezetten ócsóvá teszi a katonák fenntartását...
Ami érdekes az a forced labour, illetve a sorozás. Evvel egy túlnépesedett civilizáció gyorsan átkonvertálhat fölös (= korrupt) népességet rendőrré, az emiatt keletkező unhappiness egy idő után elmúlik, és lehet velük helyettesíteni a katedrális - colosseum párost... illetve át is lehet őket mozgatni a centrum városaiba
a kommunizmust háborúra találták ki. alacsony a korrupció szinte mindenütt. egyedül arról kell gondoskodnod, hogy városonként 3-4 egység kell ahhoz hogy happy legyen a nép
Esetleg ha hozzájárulsz, akkor felnyomom netre, hogy a maradék CIV3 rajongok kipróbálhassák, mert szerintem igen jó munkát végeztél.
Remek ötlet, ezt csak támogatni tudom ! :)
Amúgy egy vezér a terjeszkedéshez elengedhetetlen !
Amikor egy fővárostól távoli civilizációt hódít az ember, az elfoglat/felépített városokban borzalmasan magas lesz a korrupció ! Ekkor odaviszünk egy vezért, siettetünk vele ott egy tiltott város építést, és probléma megoldva :)
Bár lehet hogy egyszerűbb kommunizmusba átváltani, csak ott nem tudom, hogyan számítja ki az egy városra jutó korrupciót. Attól tartok, hogy ha sok a távoli város, akkor a közös korrupció is magas lesz, és az se jó !
Nekem már vagy 17 városom van, ez nem okozhatja, rés tudtommal csak a seregek számát korlátozza városok száma, vezérem attól még lehet. Érdekes, hogy a heroic epic megépítése után nem kaptam csak vezért. Te kaptál vezért azután, hogy ezt megépítetted?
Bevallom, mostanában nem nagyon civ3-azok. De mikor játszottam, nekem adta rendesen a hadvezéreket. 1.22 conquests van nekem is. A vége felé már vagy nyolc seregem is volt.
Ja, még egy fontos dolog: minden sereghez (hadvezérhez?) kell 4 város, tehát ha pl. 9 városod van (akármilyen méret, nem feltétlenül city), max. 2 sereged lehet. Ha rombolnak/foglalnak a városaidból, természetesen nem szűnnek meg az addigi seregek, csak újakat nem kaphatsz.
Akkor van esélyed ilyet kapni, ha te kutattad ki legelőször az egyik tech-et. Scientific civ-eknek nagyobb esélyük van (bár ez nem biztos...). Felhasználhatod a scientific age-re vagy nagy csodák elkészítésére. Sztem ebből se lehet kettő egyszerre, de kicsi is rá az esély, hogy addig nem használod fel az elsőt.
Ha jól sejtem, az előzetes véletlengenerátort lehet ki/be kapcsolni.
Értsd: mentesz, támadsz 1 csapatoddal, veszítesz. Visszatöltöd. Megint támadsz. Ha működik az el. v. g. (per pillanat nem tudok jobb megfogalmazást rá), pontosan ugyanaz lesz az eredmény, ha nem, lehet, hogy más.
A játékban nicsenek "tapasztalati pontok", elite után nem fejlődik tovább a csapat, és addig is csak véletlenszerűen. A gond talán az lehet, hogy olyan elite csapatokkal nyomulsz, akik már hoztak létre vezért. Az ilyenek a "csillagosak". Ha nem ez a gond, akkor vagy peched van, vagy bugos a progi.
Most éppen a kínaiakkal nyomulok, de attól függetlenül, hogy katonai civilizáció, eddig mindössze 2 katonai vezetőm keletkezett. Pedig nagyon sokat csatáztam, és mindíg az elit egységekkel. Direkt vigyáztam a gagyi lovasaimra, és ha lehetett mindíg velük csatáztam, de még mindíg nem került ki egyikből sem vezér, pedíg már kismillió tapasztalati pontjuk lehet. Felhasználtam az első két vezéremet, ez nem lehet a probléma oka ! Miért nem kapok vezért?
Azt ugye mindannyian tudjuk, hogy ha pl. vallásos civilizációval nyomunk, akkor olcsóbban(kevesebb pajzsért) építenek vallási épületeket. Ez a dolog csodákra is érvényes? Tehát pl. piramist és zeusz templomot is olcsóbban lehet építeni? Mert vallással kapcsolatos nem csoda több is van(templom,katedrális), de katonai építmény csak egy van: a laktanya. Szóval az erőviszonyok nem jók !
Unartis: Oké, még megkérdezem Százbolhát, hogy neten át tudja-e küldeni, ha nem, akkor küldöm a címet. Amúgy nincs valami util, amivel meg lehet nézni, hogy melyik egységnek hány tapasztalati pontja van? Mert ugye akkor azzal az elit egységgel gyilkolászom az ellent, amiből a leghamarabb lehet vezér :)
tegnap rómaiakkal emperoron megnyertem space race-el.
A gép (németek) két army-val is beköszönt hozzám. Az első swordsman-ekből állt, a másik cavalry-ból. A leverésük közben úgy emlékszem egy-egy lovast vesztettem, a swordsman-nél a menekülés miatt úsztam meg ennyivel,ott knightokat használtam. A cavalry army meg cavalryval szemben nagyon gyorsan elvérzett ( ugye hatos attack a 3as def ellen...), jóformán az első leszedte, a második cavalrynak csak be kellett fejeznie...
A forbidden palace kiépülését és a körülötte lévő városok beindulását követően egyértelműen elbillent a helyzet. Egyetlen tankot sem kellett elsütnöm, én láttam el tech-el az egész bolygót - és azzal együtt hogy mindenki utált senki sem mert belém kötni... :))
Ha elküldöd a lakcímedet a tzmod@freemail.hu és az általam küldött címre, mellékelsz 1 db cd-t, akkor megírom és elküldöm a játékot(ugyanis, otthon nincs internet!) Így küldtem Százbolhának is!