A Sigma elégtelen gyártási kapacitása engem is érint sajnos.
Január elején mintegy utókarácsony gyanánt akciósan rendeltem egy Sigma 70-200 OS HSM -et Pentaxra. Mint kiderült az importőrnél sincs, majd kiderült, hogy az EU -ban sincs, majd az is, hogy a Japán központ is arra vár, hogy gyártásba kerüljön. Mindez kb. két nap alatt derült ki. Gyártásba meg kb áprilisban kerül a cucc. Úgy tudom, hogy nem csak ezzel a típussal vannak problémák. Na mindegy. Tavasszal is állítok fenyőfát :-)
Ami még nem megy, hogy kint, ami beolvad a környezetbe, ...
Tudnál erre konkrét példát mondani?
Ha jól emlékszem, akkor valami "sokpontos" AF-beállítást használsz. Célszerű leszűkíteni, hogy a gép ne választhasson fókuszpontot, és vagy a középsővel fókuszálni, vagy egy olyannal, ami oda esik, ahol a témát élesre szeretnéd. (A középső fókuszpont általában gyorsabb és biztosabb, a többi nem feltétlenül tudja ugyanazt.)
Vannak olyan rendszerek, ahol a vízszintes elmozdulás kompenzációját külön is ki lehet kapcsolni (csak a függőleges kompenzáció marad), így azok svenkeléshez is jók.
Hát nem,de kezdő se, csak az érdekel hogy mennyire jó gép,meg ilyenek.Fotóztam már lányt elég ratyi körülmények közt pl:páromat és jók lettek,fények vannak és 3d háttér rajz,ismerősöm ezzel foglalkozik,azért köszi az infot
Modellt fotózni nem a váz fog, hanem te :) Ami minimum kell, az egy jó objektív, megvilágító eszközök, vagy megvilágítást módosító eszközök (fényterelő lapok, stb.)
Ha szakmailag felkészült lennél, akkor bizonyos helyzetekben elég lehet a 18-55-ös kitobi - de a pár mondatod azt mutatja, hogy nem vagy túl gyakorlott ezen a területen.
Canon gépet vennék de már inkább egy közép kategóriát mert kicsit szűkös a keret egy d 600 ra is 2 es optikaival 18-55.Kérdés az lenne hogy lehet e vele modellt fotózni,persze volt már pana fz 18 am kezdésnek.Így a beállítások mennek.A kérdés hogy mennyire jó ez a d 600 as
Az optikai (akár az objektívben mozgó lencsetaggal, akár szenzormozgatással működő) semmiképpen.
Az olcsóbb kompaktokban előszeretettel "digitális stabilizátornak" nevezett marketingtrükk viszont felhúzza az érzékenységet, így a záridőt csökkenti, viszont jellemzően az ilyen "stabilizátorral" felszerelt kompaktokban messze az elviselhető tartományon túli ISO-val.
ha izgo mozgo celpontot fotozol, akkor legyen kikapcsolva, ha valami statikusat, akkor meg be ;-) Hosszabb zaridot meg tudsz fogni berazas nelkul.
A kettes problemara kiter a manual is,hogy mikor celszeru inkabb kezzel elesseget allitani. Az egyik a koryezetbe olvados celtargy ;-)
Első leckét amúgy gyakoroltam. Ami a legjobban segített, hogy messzebbről próbáljak meg zoomolni. Ami még nem megy, hogy kint, ami beolvad a környezetbe, arra nem tudok élességet állítani. De szerintem ez azzal függ össze, hogy hasonlít a háttérhez.
Nem tudom kérlek, hogy az mitől van, de ha én ráklikkelek a képre, nekem nem ilyen táblázat jelenik meg. Talán azért, mert másmilyen böngészőt használunk?
Nekem XP-m van és Operálok. :-)
Remélem nem tételezed fel, hogy csak ugratlak azzal a 25-ös számmal??????
A mutatott képre jobb gomb, kép tualjdonságai, és a vaku után van egy 25-ös szám. Na ezt nem tudom mit jelent. De egy másik képen 16-os szám van a vaku után.