Keresés

Részletes keresés

rali Creative Commons License 2001.10.12 0 0 1746
Úgy van,nekem is csak egyszer jött egy automata mail,hogy vírusos levelem van és nem küldik el.
Előzmény: sz (1745)
sz Creative Commons License 2001.10.12 0 0 1745
Igaz, de nagyon gyanusnak kellett volna lennie, hogy az uzenet szovege megegyezik az "igazi" szovegevel, a csatolt allomany neve+kiterjesztese szinten egyforma, a targyrol nem is beszelve. Ezek utan szerintem vissza kellett volna dobnia a levelet a szervereknek, de csak egy tette meg. Mindegy, a lenyeg az, hogy a _valodi_ virusokat sem szuri a legtobb szolgaltato, es ez baj.
Előzmény: SzappanosGabor (1744)
SzappanosGabor Creative Commons License 2001.10.12 0 0 1744
De semmi gaz sem volt a levellel, merthogy virust nem tartalmazott.
Akkor tehat az az automata hibazott, amelyik feluletes ismervek alapjan figyelmeztetett.

Szapi

Előzmény: sz (1743)
sz Creative Commons License 2001.10.12 0 0 1743
Automata válasznak kellett volna jönnie, hogy valami gáz van a levéllel... És ez csak egy helyről jött, ha jól emlékszem.
Előzmény: SzappanosGabor (1742)
SzappanosGabor Creative Commons License 2001.10.09 0 0 1742
Akkor pont az az egy cim rontotta el, nemde?
Hiszen nem virust kuldtel, milyen alapon kellett volna visszajonnie valasznak?

Szapi

Előzmény: sz (1738)
FRODO Creative Commons License 2001.10.09 0 0 1741
Tuuudom, tuuudom. Kicsit elkapott a paranoia.

:)))

Előzmény: trash (1740)
trash Creative Commons License 2001.10.09 0 0 1740
elrontotta a címzést, erre nem gondoltál? :-)
Előzmény: FRODO (1739)
FRODO Creative Commons License 2001.10.09 0 0 1739
Kaptam ma egy érdekes levelet.

Dátum: Tue, 9 Oct 2001 20:26:12 +0200
Feladó: Király Réka
Tárgy: Pix Beütésszám-maximum arány: jobb pajzsmirigy.

--------------------------------------------------------------------------------
Bal nyálmirigy 28; 200.0 %
háttér 14; 100.0 %

Ennyi a levél szövege. Csatolmány nincs.
A feladót nem ismerem, nem vártam ilyen levelet. Király Réka neve ismerős, mivel Sircam ügyben váltottunk már pár szót. Ugyanis kaptam tőle párat nemrég.
Mi a véleményetek erről?

sz Creative Commons License 2001.10.03 0 0 1738
Annak idején csináltam egy "ál-ILOVEYOU"-t :)
0 bájt volt a mérete, hiszen egy üres txt fájl volt. akkoriban elküldtem kb. 10 címre (matávnet, elender, datanet, freemail, mailbox stb.), és talán csak egyről jött automata válasz, hogy gázos a cuccos... érdekes próba volt :)
Előzmény: ZöPö (1735)
trash Creative Commons License 2001.10.03 0 0 1737
ez a vírusirtós attachment átnevezés jó ötlet. Van olyan irtó amelyik tudja, és nem zavar sok vizet? (Nem is szeretném tudni, hogy ott van a gépen).

Felraktam egy SpamKiller nevű szoftvert is, ami elvileg nagyon automata (kitalálja az abuse@ címet is, nem tudom mennyire jól), de gyakorlatilag nem megy, mert versenyeznek a levélletöltésben az Outlook Expressel, és valami Murphy törvény miatt mindig az Express nyer :-||, pedig annak nagyobb a letöltögetési intervalluma

rali Creative Commons License 2001.10.03 0 0 1736
Ez nekem teljesen új volt.Köszönöm az információt,tzimbora.
ZöPö Creative Commons License 2001.10.03 0 0 1735
Hmm... Azt tudja az Outlook, hogy "Ha a Feladó X.Y., akkor továbbítani a@b.c címre". Azt viszont nem találom benne, hogy forward esetén az attachmentet is továbbküldje-e. A "síma" Outlookban azt be lehet állítani, de az Outlook Express azt hiszem, hogy mereven tartja magát a "Reply - no attachments, Forward - yes" szabályhoz. Nézegetem, hátha rájövök.

Keresztkérdés: ha vírusos attachmentet küldesz, a vírusirtód nem kapja le? Az enyém azt csinálja, hogy mondjuk például az ILOVEYOU.TXT.VBS-t lecseréli egy ILOVEYOU.TXT.TXT-re, aminek a szövege az, hogy "vigyázat, ebben eredetileg mérges nyálka volt". Ezt viszont már nyugodtan autoforwardolhatom bárkinek.

Előzmény: trash (1733)
rali Creative Commons License 2001.10.02 0 0 1734
Én nem,de az Abszolút Nulla nagyon kenyi-vágja az Outlookot.Javaslom,keresd meg.
Előzmény: trash (1733)
trash Creative Commons License 2001.10.02 0 0 1733
tudtok arra megoldást, hogy egy állandó vírusforrástól jövő leveleket (400 levél jött eddig tőle) automatikusan továbbítsa az Outlook Express a szolgáltatója abuse@ címére?

Az attachment néllkül kell forwardolni, mert attachmenttes levelet automatán visszaküldenek.

rali Creative Commons License 2001.10.02 0 0 1732
Csapjátok hozzá a ki küldözgeti topichoz,ott jó helyen van.
Előzmény: Törölt nick (1731)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.02 0 0 1731
Most néztem meg a postámat, és az alábbi levelet találtam benne:

Tárgy: Elnezest kerunk a hirlevel miatt

Tisztelt Holgyem/Uram!

Sajnalatos technikai hiba miatt az On postafiokjaba egy hibas
hirlevelet kuldtunk.
A hibat az ejszaka folyaman javitottuk.
Ezuton szeretnenk szives elnezeset kerni:

Nyiro Andras
Turnhauser Laszlo

Azt is mondhatnám, hogy oké rendben, sajnálom. Viszont még mindig nem értem a mail delivery failure leveleket. Megnyugtatóbb lenne, ha azt is megérthetném.

Előzmény: Pepin (1730)
Pepin Creative Commons License 2001.10.02 0 0 1730
Részemről oké.
Előzmény: Törölt nick (1729)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.02 0 0 1729
Nagyon nem szeretnék az internetes marketing ellen hangulatot kelteni, mert az e-marketre szerintem szükség van. Azt is sajnálnám, ha kiderülne, hogy teljesen vétlen a hírlevél eredeti feladója, és más hibája miatt kevertem (~edett) hírbe.

A tömeges e-mail küldeményekkel kapcsolatban azért lenne egy minimál-elvárásom. Legyen benne minden fontos tudnivaló a feladóról (nem árt, ha van székhelye vagy telephelye, Matáv által ismert telefonszáma, irodája), lehetőség szerint közölje, hogy honnan szerezte a címemet, és azt sem bánnám, ha nem nekem kellene kérnem a nem-küldést, hanem automatikusan leszoknának rólam, ha nem válaszolok.

A konkrét eset magyarázatára továbbra is várok.

Mit szólnátok hozzá, ha a moderátoroktól a ki küldözgeti topiccal való összevonást kérném, így az indokolatlannak bizonyult 'támadás' szó eltűnne.

Előzmény: Pepin (1728)
Pepin Creative Commons License 2001.10.02 0 0 1728
Biztos vagy abban, hogy levlista? Ahogy én nézegettem, arról van szó, hogy egy kéretlen hírlevelet küldenek egy címlistára - és a visszapattant levelek landolnak idegen postafiókokban.
Egyébként szerintem sem támadás - csak felelőtlen és hozzánemértő kéretlen tevékenység.
Nem tudom, melyik a rosszabb.
Előzmény: pint (1727)
pint Creative Commons License 2001.10.02 0 0 1727
Aha, ez nem hírlevél, hanem levelezőlista. Ide bárki írhat, és amit ír, azt a többiek megkapják. A "tértivevények" (de jó kifejezés!) a listára mentek vissza, így a szerver szétküldte mindenkinek, mint új hozzászólást. Ez egy elég régóta ismert probléma, egy valamirevaló levelezőlista-motor odafigyel a levelekre, és kiszűri az ilyen adminisztratív darabokat. Ezúttal valami olyan tértivevények jöttek, amikre nem volt felkészítve. Nem biztos, de az is lehet, hogy a programozó lustasága vagy hozzánemértése miatt.

Amúgy mázlid van, ha már abbahagyta, mert ugye a szemetet a hibás címekre is el akarta küldeni, ami persze megint nem megy, tértivevények vissza, szétküldés, stb, amíg csak valaki meg nem reparálja.

ui: ezt azért ne nevezzük támadásnak, mert nyilván nem szándékos.

Pepin Creative Commons License 2001.10.02 0 0 1726
Ha ez vigasztal, mi ugyanúgy kapjuk ezeket a szemeteket. BCC-vel küldték, címlistát ugyan nem látok, de legalább tudom, hogy mely címek nem működnek a listájukon...:-)
(Egyébként az axelero ma egész nap többé-kevésbé szar volt - én betudom egy 'pillanatnyi' gyengélkedésnek.)
Előzmény: Törölt nick (1724)
pint Creative Commons License 2001.10.02 0 0 1725
Oké, akkor mégse.
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.02 0 0 1724
Az eredeti hírlevélen nem szerepeltek a címzettek. Valószínű, mindenki BCC-vel kapta. Akkor a címek - ahonnan visszajött a mail delivery failure - hogy juthattak volna hozzám?
Előzmény: pint (1722)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.02 0 0 1723
Egyszerre érkezett meg a gépemre a hírlevél és a sok mail delivery failure message. Ha az én postafiókom fertőzött, akkor az nem a PC-m, hanem az Axelero szervere. Hiszen ha tényleg én küldtem szét a hírlevelet, azt olyankor tettem, amikor a PC-m egyáltalán nem volt on-line.
Előzmény: pint (1722)
pint Creative Commons License 2001.10.02 0 0 1722
És tutira nincs a gépeden email worm? Mert az megmagyarázná, hogy a féreg a körlevél láttán csujde megörült a sok címnek, és egyből terjeszteni kívánta magát.
Előzmény: Törölt nick (1721)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.02 0 0 1721
Küldtek egy kéretlen e-mail hírlevelet. A hírlevelük után a postafiókom tele van 'Mail Delivery System', 'System Administrator', 'Mailer-Daemon' és hasonló feladójú üzenetekkel, amelyek szerint nem sikerült kézbesíteni a hírlevelet különböző, általam soha nem látott, de valószerűnek tűnő email címekre. Ebben az a poén, hogy a postafiókomban (ez nem az indexes postafiókom) napok óta nem jártam, maga a hírlevelek és a kézbesítési (sikertelenségi) értesítések egy adagban érkeztek.

Tehát úgy néz ki, mintha én próbáltam volna megannyi címre szétpermetezni onlájnék hírlevelét, és a tértivevények hozzám jönnek vissza. Szerintem pedig nem az én PC-mről mentek szét ilyen levelek, sőt nem is az Axelero-s postafiókomból. Az dühít, hogy az Axelero a nyomozáshoz semmiféle segítséget nem hajlandó adni.

Előzmény: vénólánzsahleF (1720)
vénólánzsahleF Creative Commons License 2001.10.02 0 0 1720
most néztem, és bejött az oldal

milyen mennyiségben támadtak?

Előzmény: Törölt nick (1716)
NagyAnd Creative Commons License 2001.10.02 0 0 1719
"hogy lehetne elcsípni?"

Az még a CIA sem tudja (OMA = OszaMA b.L.) :-)))))))))))))))

Zsoldos Creative Commons License 2001.10.02 0 0 1718
0-át a nyakába
hogy mindenki lássa
Ö az a garázda
Vanek Creative Commons License 2001.10.02 0 0 1717
Nullavetővel!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!