Jani, te kérdezgetted ugye, hogy a kakukorrekció megyen-e a 300EZ-vel. Sztem ha TTL-ben, A-TTL-ben lehet használni, akkor valószínűleg igen. E-TTL az ugye nincs.
Szerintem NE vegyél canon eos 1000f-et. Ezért az árért már kapsz CANON 50-et (vagy 50E-t), kicsit többért Canon5-öt (Csak vázról beszélek, természetesen). Ezek sokkal jobb gépek.
Sziasztok! Nagyon gyors segítséget várok az alábbi emailcímre: littleangel007@freemail.hu az alábbiakkal kapcsolatosan.
Teljesen kezdőként érdekelne a fotózás világa, eddig nem volt komolyabb gépem, most szeretnék vásárolni. Digitálisra gondoltam, de a tükörreflexesek ára elég magas. Amúgy mennyire szükséges egy hobbifotósnak a tükörreflex? Megéri e még manapság analóg gépet venni? Annak a képei szerintem szebbek. Most van egy olyan lehetőség, hogy komplett canon eos 1000f csomagot vegyek kb. 30e-ért. Megéri? Vagy ez már nagyon régi modell? Esetleg van köztetek olyan, aki tud eladó nagyítógépről is? Mert szerintem a nem digitális gépet csak így érné meg megvenni. Ja igen, és nincs valakinek ehhez a canonhoz esetleg magyar használati utasítása? Mielőbbi segítő válaszotokat nagyon várom! Sziasztok!
na jó, tudom hogy nagyjából hogy megy ez a móka, de a canonnál sohse lehet tudni :))
egyébként az F4 -nél (ami, remélem végleg itt marad) is dettó ugyanígy megy ("a telepek kímélése érdekében" az első két kockát csak tekeri, és nem nyitja rájuk a zárat) is ugyanez van.
A 9-es trükköt én is hallottam már. A 300/30/3 nem nyekken a végén. DX alapján 36-ot enged aztán visszateker. Annyira, hogy a 3-ast be lehet állítani, hogy visszafelé számoljon 36-tól.
Ahmet "egy kockára max. 9-et lehet exponláni, de ennek így semmi értelme." Akár 1000-et is, csak a 9-es ciklus lejárta előtt újra 9-re kell tekerni.
hsoma "...rávágod a hátfalat, és lenyomod a gombot, akkor ellő 2 kockát... ezen két expót milyen exp. idővel teszi? " Ugyanmá, még nem volt a kezedben eféle masina? :-) Nem lövöldöz, csak beleteker a filmbe. A végén meg nem tud többet húzni, és visszateker. Hallani is a hangján, hogy egy pöttyet erőlködik(50e). Persze még nem próbáltam hosszabb filmmel, de majd kazettába fűzök egy ezeréves lejárt filmdarabot kíváncsiságból.
Van egy 1.0 verziója, az ingyenesen használható és kiírja az expo számot. Engem az érdekelne, hogy a valósat írja-e ki. Ha kell valakinek (és nem találja ..) írjon s átküldöm.
hát, abból, hogy csak makró, arra gondolok, hogy az eosnál jóval kisebb az eredeti rendszer filmtávja, éscsak adaptálták, de abszolute nem eosra tervezték. Talán valami ccd kamera vagy ilyesmi.
No de nem mindig lehet rekeszelni... Pl. f1.4-es obival ISO400-on nyitott rekesszel gyönyörű portrékat lehet csinálni. A lényeg, hogy ebben az esetben a modell szemben legyen veled:)
Az csak most jön ami bírja.(ha sikerül)100-400L Van egy régi Sigma 28-70 2.8-am(nem ex-es van vagy 20éves nem is megy digivel) az mindent bír!:)A többi "igényes"ilyen szempontból.
Én is öregségemre vettem a 3-ast, ami szép dolog, főleg, hogy nem vagyok még 30. : ) De szívesen tartanék a polcon én is egy 1V-t, de pénzem sincs rá, meg tényleg egy kicsit olyan >minek<.
Az EOS3 nagyot szól,-- ebben igazad van. Hogy a tükör berázná a gépet, ezt én sohasem tapasztaltam, nagytelénél persze tükörfölcsapás, állvány stb., de hát ez más gépeknél is ugyanígy van. Amit a második bekezdésben írsz, azzal mélyen egyetértek. Csak filmet gyártsanak még sokáig!
Nekem a 3-as nagyon tetszik most is.Ha lenne több pénzem meghagynám másodgépnek lecserélve a 300-ast. Amiért vátani akarok.Akkorát csattan exponáláskor,hogy rettenet.Köztudott,hogy ez a 3-mas tervezési hibája.A tükör berázza a gépet is. Igen,ki fogom használni a csepp állóságot is.Elég babra dolog amikor a törökfürdőkben vagy az erdő mélyén hasalva az esőben,agyon cellofánozva nem tudom állítani a gépet. És a legfőbb ok.Akarok egy darabot a történelemből(a legjobbat),mert már nem sokáig gyártanak filmes gépet.(bejelentette a canon is).És ha 50-100 ezer ft a differencia egy használt és egy új között akkor az újra voksolok.Erre én úgy fogok vigyázni,mint a hímestojásra.Ez velem fog megöregedni!:)
Bocsánat, hogy beleszólok, de őszintén érdekel: szerinted tényleg 320 eft különbség van az EOS3 és az 1V között? Én mind a hármat használtam (a 3. az 1N), és a gyakorlatban (a műszaki adatokat ismerem, azt most hagyjuk) mindegyik mindent tudott, ami csak nekem kellett. Mindegyik profi gép, ha az EOS3-at félprofinak hívják is. Tehát a kérdésem lényege, hogy te mit használsz ki az 1V nyújtotta pluszból? Gyorsaság? Vízállóság? PC-s testre szabás? Miért éri meg? Más: az 1 V itthon (használt, de újszerű allapot, 1-2 éves gépek) 250-300. Érdemes akkor az USA-ból hozatni? Vagy ennyire fontos, hogy vadonatúj (ezért az árért, gondolom, az) gép legyen?
szerintem a dx kód kikapcsolása csak az érzékenységre vonatkozik. a kockaszámot attól még figyelembe veszi. vagy a fene se tudja. az eos 3000be ha dx nélküli kazettát teszek teljesen megbolondul. tekeri ide-oda a negát aztán elmegy a kép és villog az elem. ha utána dx-eset teszek bele rendbejön.