Dehogynem :)). Minel tobabb lehet forrositani anelkul, hogy egetne.
Nem kell tul nagy jelentoseget tualjdonitani az olajnak - elobb tapasztald ki, mit szerettek, hogy szeretitek. Repce olaj jo - kezd azzal. Az olajok legtobbjenek van ize - nem biztos mit szeretsz, mit nem - es ha bevasarolsz?!
Sziasztok! Szeretnék venni egy wokot, ki is néztem az Ázsia Bt-nél egy nyeles, kerek aljú wokot. Használ valaki onnan vásárolt wokot?
Minőségre milyen?
Itt visszaolvasva látom, hogy földimogyoróolajat javasoltok "zsiradéknak". Abból találtam a Sparban, Auchanba 1 literes kiszerelésben, 1000-1500 Ft körüli áron? Ez jó lesz, vagy nézzek valami drágábbat, kisebb kiszerelésben? Illetve van itthon szőlőmagolaj, azzal esetleg érdemes sütögetni?
Van lapos alju lemez wok is - az hamarabb melegszik fel - de nem tudom mennyi fokra melegszik fel egyaltalan a tuzhely. Mert nem minden gaz melegit vel eleg nagyra...
A szabad tuz biztos jo - ha mar jo vastag parazs van, az kevesbe kormol, de a ho hatalmas...
Kerámialapos tűzhelyünk van, azon a lemez wok szerintem nem működik. Nekem még palacsintát sem sikerül sütni azon a vacakon, már ezerszer megbántam, hogy nem gáz égő van...
A kerti grillnél teljen kormos lenne az edény alja, így ez sem működik. Így maradt a régi rezsó, mint lehetőség.
Az öntöttvasnál gondoltam ha jól felmelegszik, akkor meg tudja tartani a hőt, ami a sütéshez kell, szemben egy lemez wokkal, mert itt ugye a nagy hőfok fontos.
illetve ha mégsem jön be, akkor az öntöttvas edény a sütőben jól használható rakott cuccok, sültek készítéséhez, így gondoltam kárba nem vész semmiképp a vásárlás.