Keresés

Részletes keresés

champy Creative Commons License 2016.01.28 0 0 619

Sziasztok!

Ázsia Bt ben megvettem a wokkot, beavatva. :)
Előtte:


És mikor kész lett:

nicko Creative Commons License 2015.12.01 0 0 618

Én már oda járok csak, ha valamire szükségem van, mert olcsóbbak mint a Vámház krt-on akármit vettem.

 

Előzmény: Törölt nick (617)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.01 0 0 617

Köszönöm a tanácsot!

Még nem jártam ebben a boltban, de hamarosan sort kerítek rá!

A fotók között egyébként szerepel a keresett fűszer... :)

Még egyszer köszönöm!

Előzmény: nicko (616)
nicko Creative Commons License 2015.11.30 0 0 616

Rákóczi téri csarnok oldalában lévő kínai bolt? Ott van mindenféle számomra is ismeretlen fűszer.

http://welovebudapest.com/uzletek.szolgaltatasok/elelmiszer.boltok.es.piacok/kinai.elelmiszerbolt

Előzmény: Törölt nick (615)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.30 0 0 615

Sziasztok!

Tudnátok segíteni?

Keresek egy chicken powder nevű port, ami sok kínai receptben szerepel, de nem tudom hol lehet beszerezni.

Hasonló lehet a mi leveskockánkhoz, csak por alakban és más fűszerezéssel.

AzsiaBt-ben nem találtam és az internet is csődöt mondott kis hazánkban...

A segítséget előre is köszönöm!

nicko Creative Commons License 2015.11.21 0 0 614

Ajánlom a Rákóczi téri csarnok oldalában lévő kínai boltot is. Ott olcsóbb és nagyobb választék volt mikor vettem és is magamnak egy újabb wokot.

De a szószok, főzőbor,szárított gombák mind olcsóbbak nem kevéssel.

Előzmény: wincseszter (603)
nicko Creative Commons License 2015.11.21 0 0 613

Akkor a szőlőolajat bátran kipróbálhatom vékony hússzelet sütésre vaslapon, nagyobb hőmérsékleten?

Előzmény: wincseszter (612)
wincseszter Creative Commons License 2015.11.20 0 0 612

nem tudom én még sosem használtam.

 

Mármint mit? :)

Előzmény: nicko (611)
nicko Creative Commons License 2015.11.20 0 0 611

Bő olajhoz miért nem jó a mogyoró? Csak az ára miatt?

 

igen :)

magasabb mint a normálnak, de szerintem nem éri el a mogyoróét.meg ezt az asszony veszi nem én :DD

nem tudom én még sosem használtam.

wokban mogyoró vagy kukorica olajat használtam eddig pirításhoz a mogyoró vált be.

keményítőnek viszont a kukorica kínai kajákhoz.

Előzmény: champy (609)
champy Creative Commons License 2015.11.20 0 0 610

Bocsánat, tegnap a feleségem volt bejelentkezve, nem figyeltem.  (wincseszter)

champy Creative Commons License 2015.11.20 0 0 609

Bő olajhoz miért nem jó a mogyoró? Csak az ára miatt?

A hidegen sajtolt napraforgóolajnak is magas a füstpontja? 

Akkor a szőlőolajat bátran kipróbálhatom vékony hússzelet sütésre vaslapon, nagyobb hőmérsékleten?

Előzmény: nicko (607)
champy Creative Commons License 2015.11.20 0 0 608

Akkor jó. :) Megnyugodtam, most kezdtem nézelődni a témában.

Köszönöm ezt a táblázatot, kerestem ilyet, de nem találtam. :)

Előzmény: ZsuR (606)
nicko Creative Commons License 2015.11.20 0 0 607

sparos 1l-es mogyoró olaj tökéletes én is azt használom pirításokhoz legyen az zöldség vagy rizs.

de húst sütni "bő olajban" ahogy a videókon látni, arra Mágocsi hidegen sajtolt napraforgó olajat használok.

repcét nem szeressük, mert büdös. :)

Előzmény: wincseszter (603)
ZsuR Creative Commons License 2015.11.19 0 0 606

Dehogynem :)).  Minel tobabb lehet forrositani anelkul, hogy egetne.

 

Nem kell tul nagy jelentoseget tualjdonitani az olajnak - elobb tapasztald ki, mit szerettek, hogy szeretitek.  Repce olaj jo - kezd azzal.  Az olajok legtobbjenek van ize - nem biztos mit szeretsz, mit nem - es ha bevasarolsz?!

Előzmény: wincseszter (605)
wincseszter Creative Commons License 2015.11.19 0 0 605

Nem inkább magas füstpontú kell? 
Az a baj, hogy nem találok kisebb kiszerelésben, csak szőlőolajat. (Azt vettem is)

Előzmény: ZsuR (604)
ZsuR Creative Commons License 2015.11.19 0 0 604

Akarmilyen alacsony fustpontu olaj jo.  Ha naponta hasznalod, akkor sem erdemes nagy mennyiseget venni - jobb kisebb mennyiseget venni, frisset.

Előzmény: wincseszter (603)
wincseszter Creative Commons License 2015.11.19 0 0 603

Sziasztok!
Szeretnék venni egy wokot, ki is néztem az Ázsia Bt-nél egy nyeles, kerek aljú wokot. Használ valaki onnan vásárolt wokot?

Minőségre milyen?

Itt visszaolvasva látom, hogy földimogyoróolajat javasoltok "zsiradéknak".
Abból találtam a Sparban, Auchanba 1 literes kiszerelésben, 1000-1500 Ft körüli áron? Ez jó lesz, vagy nézzek valami drágábbat, kisebb kiszerelésben?
Illetve van itthon szőlőmagolaj, azzal esetleg érdemes sütögetni?

 

nicko Creative Commons License 2015.09.09 0 0 602

ha valakinek olyan tűzhelye van ami nem alkalmas wok főzésre van ilyen is.

http://www.azsiabt.hu/termekek/wokx/gazfozo-432/432

hozzá egy ilyen szükséges még.

http://www.azsiabt.hu/termekek/wokx/butan-gazpalack-hs-8174/8174

ZsuR Creative Commons License 2015.08.17 0 0 601

Igen.  Ez jon a tuzhelyre - es ebbe teszed a wokot.

 

Az en tuzhelyem ilyennel jott - szoval ha ilyent latsz, ez is mukodik.

Előzmény: nicko (600)
nicko Creative Commons License 2015.08.17 0 0 600

ez mondjuk eszembe se jutott....köszönöm.

amit linkeltél az úgy működne, hogy leveszem azt a fém "rácsot" ami most rajta van és ezt helyezem a tűzhelyre? Mert így nem csúszkálna.

Előzmény: ZsuR (599)
ZsuR Creative Commons License 2015.08.17 0 0 599
Előzmény: nicko (598)
nicko Creative Commons License 2015.08.16 0 0 598

Tegnap az Ikeában jártunk és a beépíthető gázfőzőlapokon van wok égő és wok tartó is. Sajna külön nem árulják a tartót különben vettem volna egyet...

http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/categories/departments/kitchen/20812/

Előzmény: ZsuR (597)
ZsuR Creative Commons License 2015.08.12 0 0 597

Igy igaz... probald a parazsat... jo.  Ha itt az osz, meg kellemes is lesz. :))

Előzmény: SzaLev (596)
SzaLev Creative Commons License 2015.08.11 0 0 596

Hát minden az életben ez is kompromisszum...

A kerámia lapon - ami nekünk van legalábbis - igazából főzni jó. Állandóan ki be kapcsol a lap így wokozni azon lehetetlen.

 

majd a parazsas módszert egy kerti sütés végén kipróbálom.

Előzmény: ZsuR (595)
ZsuR Creative Commons License 2015.08.11 0 0 595

Azt hiszem a villannyal nem lesz olyan semmi sem.

Van lapos alju lemez wok is - az hamarabb melegszik fel - de nem tudom mennyi fokra melegszik fel egyaltalan a tuzhely.  Mert nem minden gaz melegit vel eleg nagyra...

 

A szabad tuz biztos jo - ha mar jo vastag parazs van, az kevesbe kormol, de a ho hatalmas...

 

 

Előzmény: SzaLev (594)
SzaLev Creative Commons License 2015.08.11 0 0 594

Kerámialapos tűzhelyünk van, azon a lemez wok szerintem nem működik. Nekem még palacsintát sem sikerül sütni azon a vacakon, már ezerszer megbántam, hogy nem gáz égő van...

 

A kerti grillnél teljen kormos lenne az edény alja, így ez sem működik. Így maradt a régi rezsó, mint lehetőség.

 

Az öntöttvasnál gondoltam ha jól felmelegszik, akkor meg tudja tartani a hőt, ami a sütéshez kell, szemben egy lemez wokkal, mert itt ugye a nagy hőfok fontos.

 

illetve ha mégsem jön be, akkor az öntöttvas edény a sütőben jól használható rakott cuccok, sültek készítéséhez, így gondoltam kárba nem vész semmiképp a vásárlás.

Előzmény: ZsuR (593)
ZsuR Creative Commons License 2015.08.11 0 0 593

Miert valasztottad az ontottvasat?  Mi volt a szempontod?

Előzmény: SzaLev (589)
nicko Creative Commons License 2015.08.11 0 0 592

tudom, hogy nincs ezért írtam ha gázon 10 perc nálad több idő kell.

Előzmény: SzaLev (591)
SzaLev Creative Commons License 2015.08.11 0 0 591

Én a teraszra tettem ki és bő negyedórát hagytam had melegedjen, így egy fokkal jobb volt mint bent...

De egyértelmű hogy nagy gázégőn a tutti, csak arra nálam nincs lehetőség...

Előzmény: nicko (590)
nicko Creative Commons License 2015.08.11 0 0 590

öntöttvas wokot gáztűzhelyen én vagy 10 percig nagy lángon melegítettem mindig.

ez nyáron nem éppen kellemes érzés a szűk konyhában :)

Előzmény: SzaLev (589)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!