Keresés

Részletes keresés

Csilla Creative Commons License 2000.11.23 0 0 25
Köszike mindenkinek. Na és a csirke szívvel, zuzával mit kezd a tisztelt társaság? Ha már csirke meg társai akkor legyen szó minden tarozékáról :)))
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2000.11.23 0 0 24
Velencei recepthez engedélyt megadom! :))

A könyökbe biggyesztett májat én is imádom...

Combhoz recept:

Mexikói csirkecomb

4 db csirkecombhoz 4 evőkanál - lehetőleg jó csípős - ketchup, 4 kávéskanál méz, 4 mokkáskanál mustár, 1 gerezd fokhagyma, bors.
A ketchupból, mézből, mustárból és fűszerekből mártást keverünk. A besózott combokat bekenjük, kiolajozott tepsibe rakjuk és fólia alatt puhára pároljuk. Végül levesszük róla a fóliát és ropogós pirosra sütjük. Kukoricás rizst adunk mellé, de salátával kitűnő fogyókúrás vacsorának is alkalmas.

Előzmény: Mulan (21)
L. W. Creative Commons License 2000.11.23 0 0 23

Xcsók, Csilla!

Hátha kevés a combos 5let ;-) :

A qkta aljába:
Kábé 20 szem szép egészséges feketebors, ua boróka 1 szép szál babérlevél, 1 kk mustár, két gerezd fokhagyma, egy 20Ft-osnyi darab szerecsendióvirág, 1 ek kaqkkfűkivonat (ha oly' lusta vagy, mint én, de jobb egy szép szál üde [mifelénk macerás a beszerzése]).
Rá qktarács, és annyi víz, hogy a párolás során biztosan ne száradjon ki a qkta alja.
Arra a szép 10ta-guszta combikák (mondjuk vagy 2 kiló, ha étkes a tschapat) úgy helyezve, hogy el tudjon köztülk szaladgálni a gőz. Minden combot kissé megsózol, mikor berakod.
A combkazal tetejére egy egész vereshagymama héjastul, egy fél bácskai (borsózöld színéről és kissé tolakodó illatáról ismerszik meg, ha 1általán lelsz olyat) zöldpaprika és egy szép szem paradics.
Fedő rá, nagy tűz alá, 1/4 óra masszív párolás.
Eközben - ha nem riadsz vissza egy kis koleszterintől - kisütsz úgy 15..20 dkg házi füstöltszalonnát, a tepertőjét félreteszed a tálalásig. a zsírt a tepsibe öntöd (ha probléma a koleszterin, akkor is kell egy kevés valamiféle zsíradék, de csak csöppnyi, és plö mogyoróolaj, vagy hasonló).
A paprikát-paradicsomot (a hagymát nem) szűrőn átnyomod, bele a tepsibe, ugyanoda átrakod a madáralkatrészt, megkenegeted a zsíradékoddal (nem a sajátoddal!), majd a visszamaradt párolólét rászűröd.
Közéduggatsz kevéske gyökérzöldséget, majd uccu a középmeleg sütőbe.
Fél óra elteltével kihúzod a pakkot, és rákanalazol vagy 2 dölö söröt a jobbikból, majd visszadugod, de már csak módjával fűtöd vagy 1/4 órát.

Ajánlott köret:
Krumplipüré ananásszal, vagy ősziberekkbefőttel, aminek a tetejére szórsz néhány kocka füstitepertőt vagy zsöldséges pirított-párolt rizs.

Hódolatvel:
Laczy

Előzmény: Csilla (15)
kicsi emma Creative Commons License 2000.11.23 0 0 22
Szabad hát. Sőt megtiszteltetés.
Előzmény: Mulan (21)
Mulan Creative Commons License 2000.11.23 0 0 21
Rémesek vagytok, még messze nem volt itt az ideje, de kénytelen voltam beszalonnázni.

Na akkor a nemes bosszú: májas rántott csirkeszárnyat szoktatok csinálni? (Márhogy a könyökébe biggyesztett májjal együtt kirántani.) Gyerekkorom egyik kedvenc kajája volt, de a nagymama csirkéinek csak két szárnya. Manapság viszont ugye lehet alkatrészenként venni a csirkét:-))

A kacsamájat én legjobban morzsával szeretem: Az ember kacsazsíron (nem baj, ha egy kis tepertő is marad benne) hagymát pirít, ha van vér azt is, beleülteti egészben a májat, és szépen megsüti. Azután a májat kivesszük, a zsírba belemorzsolunk két-három szelet szikkadt kenyérbelet, azt is ropogósra pirítjuk, és kész is.

Ps: Kérek szépen közlési engedélyt a mexikói meg a velencei recepthez, meg a hagymás májhoz. Szabad?

Törölt nick Creative Commons License 2000.11.23 0 0 20
Mi sok combot eszünk, de sajnos nem tudok sokféle receptet. Inkább fűszerkeverékekkel bolondítom meg, így az íze eltér. Mostanávan igaz mellfilébőlis készítek, erre írtam le egy barackos szerecsendiós ötletet.

Mellhusi besózva betesszük egy tepsibe őket szépen egymás mellé. Kicsit sütjük, majd ráteszünk mindegyikre egy fél barackot, megszórjuk őrölt szerecsendióval és összesütjük. Nagyon finom :)

A sütőzacskót én is nagyon szeretem, gyors, tiszta és finom kajcsi jön ke belőle. van hogy beledobálom fűszerezve a csirkecombokat, mellé pár krumplit félbevágva (volt hogy héjastul), amiket előtte vagy szintén befűszereztem vagy megsóztam, és összesütöttem. Egyszerre kész a köret és a husi is.

Előzmény: kicsi emma (18)
Csilla Creative Commons License 2000.11.23 0 0 19
Köszi a recepteket. Ilyen zacsisat és is csináltam csak és a köretnek való krumplit is bele raktam, és pici olajos páclét is öntöttem rá, isteni volt.
A zöldséges rakott si fincsi lehet, majd kipróbálom. Mi mellé a köret? Vagy annyi rajta a zöldség hogy olyan lecsószerűség a köret?
A citromos nem vonz, egyszer csináltam francia csirkét sé citromos volt, nem voltunk tőle elragadtatva. De azért köszi. Az almás csibe combi sem lehet rossz a NőkLapjában.
Köszi és várom a folytatást :)))
kicsi emma Creative Commons License 2000.11.23 0 0 18
A mostani Nők LApájban van egy elég jól mutató almás csirkecomb diómártással. Na?
szamoca_1 Creative Commons License 2000.11.23 0 0 17
szia csilla!

sok van... ha nem akarsz sokat vesződni, vegyél sütőfóliát (zacskót). A combokat sózd meg, szórd meg grillfűszerrel, bazsalikommal, pici oreganoval (+tetszés szerint). kicsit hagyd állni, majd dobd be a fóliába (előtte egy kanál lisztet szét kell rázni a fóliában!) és tedd be sülni. Tökéletesen megsül. (ja, a fóliát be kell kötni!)

más: sózott combokat lerakod sütőbe, rá hagymakarikákat, friss paradicsomot, paprikát, petrezselyemzöldet, vegetát, vizet, olajat, alufóliát rá, oszt be a sütőbe. mikor megpuhult, fólia nélkül süsd pirosra. ez anyukám receptje, én a párolt zöldséget leszedem róla, mikor puha, mert az a legjobb az egész kajában! :)

majd még írok, csak most sok a meló.

Előzmény: Csilla (15)
kicsi emma Creative Commons License 2000.11.23 0 0 16
Mi ritkán eszünk combot, F-et kirázza haideg a csontos-porcos húsoktól, szóval sajna filére vagyunk beállva (én imádom pedig a rillcsirkét. mondjuk...).
De: citromos csirkét szoktam combokból csinálni.
Kivajazott jénaiba leteszem a besózott, borsozott combokat, szorosan egymásmellé, mindegyikre teszek egy jó vastag citromszeletet (magokat érdemes kiszedni), és az egészet lekenem tejföllel. Aztán lefedve puhára párolom, a végén picit fedés nélkül is sütöm.

Rizzsel és citromos mártással az igazi. ja igen, egy kis mentával, citromfűvel, bazsalikommal lehet bolondítani, ki melyiket kedveli.

Előzmény: Csilla (15)
Csilla Creative Commons License 2000.11.23 0 0 15
Sziasztok!
Csirke combra nincs valami szárnyaló ötletetek?
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.22 0 0 14
A barátom papája a következőt készíti:

vesz csirkemájat, szétszedi a sziveket, csak a májat használja fel. Hagymát olajon megfonnyaszt, rá bors, kis fokhagyma és beleteszi a májat. Megsózza, felengedi vízzel, és mintegfy pörköltet készít belőle, de nem paprikásan, hanem scupán borsosan. Ezt aztán mindenféle körettel eheti az ember.

kicsi emma Creative Commons License 2000.11.22 0 0 13
Igen, igen.
Nagyon szeretjük például a hagymás kacsamájat. Kínai recept eredetileg, de azóta sokat európaisodott...
Szóval úgy csinálom, hogy megtisztítom,kmisebb darabokra vágom a kacsamájat, és egy kis mézzel megkenegetem. Bors, gyömbér.
A hagymákat megtisztítom (sokat), négy cikkre vágom, majd ezeket is félbevágom keresztben. A kapott kis félcikkeket szétszedem, tudod, ahogy ahagyma héjai egmásra borulnak, na azokat szedem szét, és így sok kis háromszögeltű csónakocskát kapok.
Na, egy kis szalonnán elkezdem pirítani ezeket a hagymadarabkat, majd rádobom a májat, megpirítom, aláöntök egy deci testes vörösbort, kis sót, és ráteszema tetejét, hogy párolódjon egy picit. ha már jó, a levét besürítem szósszá (keményítővel szoktam), és a végén megsózom, amennyire kell.
Rizzsel az igazi. A hagymák maradjanak ropogósak azért, ne főjenek puhára!

Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.22 0 0 12
szeretem a kacsát, de nem tudom megcsinálni, így aza mindennapi étkeinkből kimarad...

Ja! esetleg valaki májjal is szokott finomságokat készíteni?

Előzmény: eMM (5)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.22 0 0 11
Valakitől van az alábbi recept:

Csirkemelleket (vagy combokat) egy jénai tálba beletesszük, mindegyiknek a tetjére egy egy sonkát és rá egy egy szelet sajtot teszünk.Húsleveskockát feloldunk vízben, és azzal meglocsoljuk. Lefedve megsütjük.

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2000.11.22 0 0 10
Erről eszembe jutott egy másik rakott husi recept. Eredetileg sertéskarajból készül, de mivel én csak szárnyast eszem, pulykamellből v. combból szoktuk sütni. Előző nap ajánlatos egy kis fűszeres, fokhagymás tejbe áztatni a húst.

Velencei hús

8 kisebb szelet hús
20 dkg Lajta v. Óvári sajt szeletelve
5 dkg reszelt Trappista v. Parmezán
1 kis doboz sűrített paradicsom
1-1 mokkáskanál rozmaring (vagy oregáno), kakukkfű és bazsalikom
só, bors
3 dl víz
2 gerezd fokhagyma

A sűrített paradicsomot felengedjük a vízzel, a fokhagyma kivételével beletesszük a fűszere-ket, és 25 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön. A végén beletesszük az összetört fokhagymát.
A hússzeleteket a szokott módon panírozzuk, kirántjuk. Tűzálló tálba belerakunk 4 szelet húst, teljesen betakarjuk sajtszeletekkel, majd újra hús és sajt következik. Ráöntjük a paradicsomszószt és megszórjuk a reszelt sajttal. Letakarva forró sütőben 20-25 percig sütjük. Vajon párolt alma és rizs, vagy főtt tészta illik hozzá.

Előzmény: kicsi emma (9)
kicsi emma Creative Commons License 2000.11.22 0 0 9
A mi kedvencünk a sajtos egybesült csirke. Csirkemell darabokat (csont nélkül), lisztben tojásban és reszeltsajtban (füstölttel a legjobb) panírozok ki, és vajjal kikent jénaiban egymásra rakom, megtöltöm a jénait. Amaradék sós tojást meg reszelt sajtot összekeverem, ráöntöm, be a sütőbe. Közepes lángon ropogós pirosra sütöm, aztán szeletelem, mint a tortát. Iszonyú finom.
Borssal, sóval, szerecsendióval szoktam fűszerezni.
szamoca_1 Creative Commons License 2000.11.22 0 0 8
klassz! imádom a csirke-pulyka kajákat! akkor leírok egy gyorsat: csirke v. pulyka ananászos sajtmártással.

csirkemellet csíkokra vágunk, sózzuk, borsozzuk, vajon megsütjük, kiszedjük a vajból, félrerakjuk. Besamelmártást főzünk (jó sűrűt) - /gondolom ismeritek, vajon lisztet pirítunk, hideg tejjel felöntjük, sűrűre főzzük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük./ A mártást ananászlével hígítjuk, (konzerv) ananászdarabokat teszünk bele, reszelt sajtot (én trappistával szoktam), és belekeverjük a csirkét. Rizzsel kiváló. Nagyon finom, bár lehet, hogy furcsának hangzik.

Sajna nem tudom a pontos hozzávalókat, én mindig találomra szoktam főzni...:)

Előzmény: outdownS (7)
outdownS Creative Commons License 2000.11.22 0 0 7
Amint azt tegnap este megigértem:

Mexikói korianderes csirke

4 kis csirkemellfilé nagyobb kockákra vágva
1 kis fej hagyma finomra vágva
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 ek olívaolaj vagy vaj (vagy a 2 keveréke)
só, bors
4 ek finomra vágott korianderzöld

A serpenyőben forrósított zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a csirkét. 5 - 10 perces állandó kevergetés mellett aranysárgára pirítjuk, de a hagyma ne égjen meg. Sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a korianderzöldet. Párolt rizzsel tálaljuk.

(Koriander helyett nyugodtan csinálhatjuk petrezselyemmel, a rizshez keverhetünk mexikói vagy azték mirelit zöldséget, így sokkal vidámabb - és mexikóibb - lesz.)

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2000.11.22 0 0 6
A karácsonyi receptklubban tavaly már beírtam, most ide kopipasztázom. Nekem ez a kedvencem...

Aszaltszilvás pulykamell

4 szép nagy szelet pulykamellet előző nap pulyka-fűszeres tejbe, 8 szem aszaltszilvát pedig vörösborba áztatok. Másnap a húsról leitatom a tejet, besózom. A szilvát kimagozom. Minden szeletre 2 szem szilvát és egy darab Camemebert rakok, összegöngyölöm, és hústűvel összetűzöm. Panírozom, kisütöm. Mogyorókrumplival (apró golyókká formált krumplifánk) és Cumberland mártással kínálom.

Cumberland mártás: Egy narancs héját vékonyan lehámozom és vékony csíkokra aprítom. Vörösborban puhára főzöm. Fele-fele arányban pirosribizli- és áfonyadzsemet keverek hozzá. Fehérborssal, kevés mustárral ízesítem és kevés konyakot is öntök hozzá. Hidegen kínálom a húshoz. (Bármilyen vadpecsenye mellé is kiváló!)

eMM Creative Commons License 2000.11.21 0 0 5
A kacsát nem szereted?
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.21 0 0 4
Az rendben van, de megosztanád velünk azt is, hogy ezeket hogyan készíted?
Előzmény: anastasia (2)
L. W. Creative Commons License 2000.11.21 0 0 3

Naszépisvagyámmond6om!!!
Osztán a tekkknolódzsijját elterjeszteni ki fogja???

(L.)

Előzmény: anastasia (2)
anastasia Creative Commons License 2000.11.21 0 0 2
Sajtmártásos csirkemell,csípős csirkemell...?
Ezek a kedvenceim.
Ana
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.21 0 0 1
az biztos finom lesz :))
Előzmény: Vanek (0)
Vanek Creative Commons License 2000.11.21 0 0 0
Nullával töltött pulyka!
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.21 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Nagyon szeretem a csirke és pulykahúsból készült ételeket, gondoltam gyűjthetnénk ide párat, akkor egy helyen lennének. Ötletekkel, újításokkal elő! :))

cicafül

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!