Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Sport és hobby célú légpukkancs topik. Ilyen fegyverekkel élő állatra a -magyar törvények szerint- tilos lőni. Aki ilyesmit propagál, a MM szerinti törlést-tiltást kapja.
A rugósok külsejét-belsejét milyen sűrűn és mivel szoktátok tisztítani-karbantartani? Értsd, azt vágom, hogy a külsejét használat után illik áttörölni olajjal, de megbontani illetve a csövet milyen sűrűn és mivel szoktátok?
Két videót néztem a témában, az egyik szilikont használt a dugattyúnál és a rugónál, a másik tapadóolajat. Ezekhez teljesen felesleges a Brunox vagy a többi cucc?
Lehet, hogy láma kérdés, de nekem a vadász nagybátyám valaha azt mondta fegyverolaj mindenhova és kész.
Mindkettő volt a kezemben, furcsa módon semmi gondom nem volt a 30s-el. Lőni persze nem tudtam vele, csak a boltban megfogtam. Viszont van most itt egy FÉG egy hónapig, kiderül, hogy kell-e gondolkodnom a gyerekekben is....
Jó lenne kézbe fognod mindkét fegyvert és csak azután döntened. Nekem volt 30S és az istennek sem szerettem meg a tusa kialakítása miatt! Túl kicsi volt és a tusanyak fogása is kényelmetlen volt! Ellenben az 50S-el már nem volt ilyen jellegű gondom! (Spori fegyverét próbáltam ki.) Ezt akár egy 12 éves gyerek is kényelmesen lőheti! Én az 50S mellett teszem le a voksomat!
Adokveszekben Tomics Tibi árul egy 2001SA-t 115-ért a 18847-es hozzászólásban. Ami ugyan nem 100e, de azzal el is fogod találni a 30-40-50 méterre lévő célpontot. És ha megunnád, lecserélnéd, amennyiért vetted, el is megy.
Tiszteletem! Újszerű, jóformán csak pár lövéses Hammerli Hunter Combo 800-as a Magnum Vadásztól és annak a kirakatában is látható 69900 Ft-ért de én mindössze 45000 Ft-ot kérek érte. Kispesten napközben kipróbálható nagyon vagány és szerintem elegáns jó sütésű légpuska. A telefonszámom.: 0620 5432 052 Faragó, Kispest. / a fegyver hossza 1130 mm, csőhossz 480 mm, súlya Kb.: 3220 gram. fekete polimer tusa /
Én is elkeseredem, amikor a régmúltra, vagy csak a nálunk szerencsésebb külhoni kollégák körülményeire gondolok.
Nálunk még (már) lőlapcserélő sincs, kint meg azért drága a lőlap, mert lassan mindenki elektronikussal lő.
És itt a mindenki - mindenkit jelent. A 800 lakosú kis falu lőterét látogatókat is.
Mert VAN nekik. Lőterük is, SIUS rendszerük is. 50-re is, nem csak a 10 m-re.
Vasárnap, a déli mise után kitolják a tolókocsis nagymamát a lőtérre, begurul a lőállásba, és lő. Kiskaliberrel, diopterrel, 50 m-re, feltámasztva. Addig a papa a melegedőben-klubhelyiségben beszélget, sörözik.
Ha nem magam látom - nem hiszem el!
Az élmény-lövészetet kár kihagyni a számításból.
Az HOZZA a pénzt. A klub-lövészet VISZI.
Addig ok, ha van mit. De ha nincs? Ez nem foci, hogy tolják bele az állami milliárdokat.
A keserűség elöntött kicsit, látva azt, hogy tesznek tönkre mindent, amihez csak hozzányúlnak. :-(
Nem rád vetítem ezt a részét - a többire céloztam, hogy messze állsz a valóságtól.
Nincs az a pénz - pl. nálunk se. Mivel nincs rá fölös ember sem. Emlékezz: hány ember kell egy mezei 10 m - és edzéshez, és mennyi, ha van mellette még tüzes is.
A korrekt tályékoztatás hiánya más tészta. Azt én sem vitatom.
Az ún. élmény lövészetet meg ne keverd ide. Az teljesen más tészta.
minden tiszteletem a tiéd, de nem én irányítom a kormány lövészettel - és pláne a sportlövészettel - kapcsolatos tevékenységét.
Mondjuk ez meg is látszik rajta.
Szóval ne rajtam akard leverni a jogos frusztrációkat.
Sportvezetőként te felesz, hogy kinek, milyen feltételekkel biztosítasz lehetőséget a sportág kipróbálására.
Elfogadom, hogy nem engedsz még légpuska közelébe sem akárkit.
De abban egyetérthetünk, hogy egy korrekt tájékoztatást mindenki megérdemel.
Például János esetében el kellett volna a betérőnek magyarázni, hogy egy más profilú lőtér, itt szituációkat gyakorolnak éles fegyverekkel, ezért nincs mód arra, hogy ő a légpuskájával gyakoroljon.
Ez udvariasság, jóneveltség kérdése.
Egy sportlövő esetében ez alapkövetelmény :)
Üzletileg meg azért elfogadhatatlan szerintem, mert "van az a pénz".
Ha úgy ítéli meg az illetékes, hogy megfelel a törvényi előírásoknak a jelentkező, akkor rendelhet mellé akár 3 jogosult lövészetvezetőt, akik felügyelik.
Az összes "élmény-lövészet" így működik, és megélnek, köszönik.
Úgy kell a számlát kiállítani.
Ha erre az adott klub nincs felkészülve, nincs akarat se rá, akkor jön megint az első pont...
Szóval kurtán-furcsán elhajtani a betérőt - nem jó.
Ez most komoly??? Megkérdezném, hogy hol élsz, de nem akarok kötözködni!
Az adott egyesület alapszabálya rendelkezik pl. az új tagok felvételéről. Lehet elnökségi, vagy akár közgyűlési hatáskörbe is adva a döntés joga.
Több olyan klubot/vezetőt ismerek, akiknél ilyen tag eltanácsolás többször előfordul. Nálunk is, de ott ránézésre, mentális okokból történt - amihez szintén jogunk/kötelességünk van.
Magyarázd már meg nekem azt, hogy miért rossz gazdasági döntés az, ha az egylet eltanácsol olyan lövészeket, akik csak értelmetlenül lekötnék a klub erőforrásait?
(Például: 10 m légfegyverre gyúrunk, de az új tag airsoft IPSC-t akar rambózni a nagy pályán) A világon nincs annyi lövészetvezető, hogy ezt bírja a klub.
Az egyszeri belövési lehetőséget mi sem tagadtuk meg szinte sosem, senkitől.
A tagság meg akkor él, ha a jelentkező elképzelése beleillik az adott klub, és lőtér profiljába.
S ha már lőtér: írtad nemrég, hogy várod már a beígért, de eddig meg nem épített "lőterek" megépítését. Kérdezem nagy tisztelettel: miért?
Mi fog változni akkor a sportlövészetben? Tudom: én is naiv voltam addig, amíg meg nem épült az első komplexum( a Fehér útit leszámítva, de az külön állatfaj)
Sehol nem lőtereket építettek eddig, hanem Honvédelmi sportkomplexumokat, lőtérrel. Honvég kadét oktatás biztosítására.
Ne gondold, hogy oda civilként beszédülsz, és kedvedre lövöldözhetsz! Persze bemehetsz, és lőhetsz is, ha ne jó neked az, hogy töredék pénzből a saját klubod tagjaként a klubod lőterén
ugyanezt megtehetnéd....
Arról nem beszélve, hogy az oda ejtőernyőzött bukott tisztek se lőtérvezetőnek ( bohócok, nem gazdasági- menedzseri géniuszok) se oktatónak nem alkalmasak.
Meg ne kérdezd, honnan tudom! Privátban elmondom, milyen paraméterek alapján kell értékelni a lőtérre beszédülő, elméleti képzésem már átesett lövők felkészültsége alapján a kiképzőiket,
akik semmi munkáért komoly fizetéseket markolnak fel az iskolákban...
Az, hogy a kadétképzés budin értelmetlenül lehúzott milliárdok története, az meg nem kérdés! :-( Sajnos, már most látszik az egész)
Mondanám azt, hogy ettől már a fociakadémiáknak is több értelme van. Az is a mi pénzünk értelmetlen elszórása persze, de legalább a gyerekek rendszeresen megizzadnak edzéseken a focimezben, és az legalább tényleg egészséges...
Az OBI áruháztól nem messze a sarkon jobbra. Nem lehetett meggyőzni őket. Azóta vettem és eladtam jó pár puskát de egyikkel sem lőttem lőtéren csak odahaza. Heló..