Keresés

Részletes keresés

Málik Creative Commons License 2000.10.02 0 0 87
Szerintetek van olyan épeszű, mégha szöszi is ;-) sportoló, aki csak egy kicsit visszafogja magát egy olimpiai aranytól azért, hogy kibaltázzon a csapattársával?
Aki aranyat nyer, az a mennybe megy, forintokra válthatja, bevésik a nevét márványtáblába, stb.
El nem tudom képzelni, hogy visszafogták magukat.
Azt is nehezen tudom elképzelni, hogy ezt a fotelból, kajakos múlt nélkül észre lehetne venni.
szomi_szomi Creative Commons License 2000.10.02 0 0 86
Ja, azt elfelejtettem írni, hogy nem láttam a futamot és a nyilatkozatot sem, de igyekszem elcsípni valahol, és akkor majd leírom a véleményem.
Fraz Creative Commons License 2000.10.02 0 0 85
Elképesztően rosszindulatú feltételezésnek tartom, hogy "a másik kettő nem hajtotta ki magát", Kőbántól is és tőletek is. Fújjj!
Előzmény: zizi (81)
tunderilona Creative Commons License 2000.10.02 0 0 84
sziasztok
Azzal kezdeném, hogy ez nem álnick, egyelőre ez van, most regisztráltattam magamat, mert ez az első téma, amihez szeretnék hozzászólni.
A topic címét látva meg kell mondanom azt gondoltam, hogy hál’ istennek nem csak nekem tűnt fel. Aztán kicsit meglepett az indulat, ami a topicindítót jellemezte, de őszintén megvallva: meg tudom érteni. Kajakanyó már valóban nem először ragadtatja magát ilyesmire, igaz, eddig ennyire sértő nem volt.
Egyébként látta valaki a Duna TV műsorában azt a sportolót (férfi és világbajnok és szőke) sajnos nem emlékszem a nevére, aki a kajak-kenu eseményeket kommentálta? Aki nem, annak leírom, hogy mit mondott, amikor a női kajak négyes „kudarcáról” kérdezték. „Az is szép, hogy második helyezést tudtak elérni egy 38 éves kapitánnyal.” Valószínűleg nem teljesen ezekkel a szavakkal mondta, de a lényeg ez volt. Én az ő hozzáértő véleményéből indultam ki és gondoltam arra, hogy Kőbán Rita nem kifejezetten erősítette a hajót. Aztán hallottam a Kőbán féle nyilatkozatot.

Másfelől nem emlékszik arra valaki, hogy már Atlanta előtt sem volt minden rendben a lányok háza táján. Akkor is széthúzásról lehetett hallani és Kőbán Rita akkor is lesújtóan nyilatkozott a csapattársairól. Pontosan nem emlékszem a részletekre, de többen akkor is a csapat többi tagjának adtak igazat.

szomi_szomi Creative Commons License 2000.10.02 0 0 83
Tehát mégegyszer: a négyesnek az első ember (a sztrog) az agya és a hátsó két ember a motorja. A hátsóember hiába dönti el, hogy gyorsabban kéne evezni, a ritmust csak a sztrog válthat. Néha megbeszélnek egy jelszót, amit a hátsó előreordíthat, ha túl gyorsnak, vagy lassúnak érzi a tempót. De ha a hátsó ember egyénileg változtat az ütemen, akkor a hajó csak lassabb lesz. Ez egy csapatverseny, össze kell szokni.

Üdv:
SZOMI

Kilroy Creative Commons License 2000.10.02 0 0 82
Tudod, ezt jól félreértetted, mert még ha nem is volt teljesen nyilvánvaló, hogy mit akartam mondani (nem volt, beismerem), a kipontozott végű megjegyzés akkor is csak és kizárólag vélemény-nyilvánítás volt. Tekintve, hogy mire válaszoltam az inkriminált hozzászólásomban és mit válaszoltam, a három pont csak ennek a ténynek szólt, tehát hogy tzuiop Tasztaltárs három, hasonló tartalmú hozzászólására sem válaszoltál. Semmi több, tehát nem zárom ki, hogy jó okod volt rá (pl. dolgoztál).

Kilroy

Előzmény: Solt (76)
zizi Creative Commons License 2000.10.02 0 0 81
"Ha viszont más emberek hülyeségén (nem hajt, önző, lusta, stb) kikapunk, üvöltve küldöm el a b*dös fenébe, mert én kiteszem a lelkem/csúszok-mászok a győzelemért, és nagyon fel tud húzni, ha valaki elrontja a játékomat. "

erről beszélek én is :-)))

Előzmény: viktor a takarító (80)
viktor a takarító Creative Commons License 2000.10.02 0 0 80
Érdekes dolgok hangzottak el itt, de a lényeg szvsz az, hogy van egy versenyző, akinek a pályafutása a végéhez közeleg, utolsó olimpiáján vesz részt egy ABSZOLÚT esélyes hajóban, és egy fél élet munkáját vágja haza kettő másik, mert nem hajlandó apait-anyait beleadni.
Rita ezt biztos, hogy jól látta belülről, és NEM véletlen mondta, amit mondott, hanem azért, mert LÁTTA, mi történik a hajóban.

Elér régóta focizom kispályán, de amikor úgy veszítünk, hogy mindenki kiad magából mindent, azt mondom "gyerekek, ez van, jók voltunk, ők pedig jobbak".
Ha viszont más emberek hülyeségén (nem hajt, önző, lusta, stb) kikapunk, üvöltve küldöm el a b*dös fenébe, mert én kiteszem a lelkem/csúszok-mászok a győzelemért, és nagyon fel tud húzni, ha valaki elrontja a játékomat.

Ehhez képest KR az életét tette fel a maga játékára.

Aki pedig azt mondja, hogy a csapattársakat nem szokás lehúzni, gondolkodjon el azon, hogy a csapattársaknak pedig MINDENT meg szokás tenni a csapat győzelméért. És én igenis elhiszem, hogy tartalékoltak, mert egy dupla hajóban (KR nélkül) elért arany biztos, hogy többet jelent, mint egy négyesbeli, ahol ott evez KR, tehát a győzelemről is ő nyilatkozik elsőnek, stb.
(nekem is többet jelentene egy ilyen siker)

vat

tzuiop Creative Commons License 2000.10.02 0 0 79
Solt én nem így értelmezném a hozzászólásomat.
Sajna már nincs itt az a néhány szösziéltető hozzászólás, amelyekben a szösziség ill. a csinosság volt nyerőbb egyeseknél és nem a sportolói mivolt.Ezekre céloztam,de máshova találtam.:-(
Válaszolva az értelmezésedre.
Én arra céloztam,hogy kicsi a valószínüsége annak, hogy a két szöszke ott lesz 16 év múlva egy olimpián.
Az biztos, hogy én a kicsik helyében megfogadnám amit a tapasztaltabb tanácsol és belehalnék a győzelembe és ha azt mondják húzzunk bele akkor megtettem volna!
Nem arról beszélt KR,hogy a többiek nem bírtak gyorsítani,hanem hogy ő akart de nem változott semmi és így kaptak ki.

A sportéletben a kutyát nem érdekli ki milyen nyilatkozatot ad, ha már letett valamit az asztalra lásd. Prince Naseem Hamed,Charles Barkley...

Ha megnézed a lassítást közeli képeken a futmról
talán fel fog tünni ki mennyire szakadt bele a munkába,KR negyedik olimpiáján is bebizonyította,hogy nem véletlenül volt még mindig ott.

Előzmény: Solt (75)
szomi_szomi Creative Commons License 2000.10.02 0 0 78
Sziasztok!

Ifiukoromban kajakoztam. Nem voltam igazán jó ezért főleg négyesben párosban indultam. Aztán így se voltam elég jó és a tanulás miatt is abba kellett hagynom. Szóval van egy kis személyes tapasztalatom, de azért nem kell hanyattesni a szaktudásomtól.
tzuiop megfigyeléséhez akarok hozzászólni:

"A lassításon látszott,hogy ő nagyon nyomta előre a hajót,míg a második hölgy előlről csak a ritmust tartotta, negyed annyira beledőlve,mint KR! "

Szóval a négyesben különböző feladatok vannak:
1. hely (másnéven sztrog):
Elég bonyolult feladat. Amellett, hogy minden erejét beleadja az evezésbe, ő kormányozza a hajót és ő adja meg a csapásszámot.
2. hely: tulajdonképpen húzza a hajót (a súlypont előtt ül), így az ő erőkifejtése nem a leghatékonyabban tevődik át a hajóra. Amellett, hogy természetesen teljesen beleadja az erejét, nagyon fontos, hogy hajszálpontosan kövesse a sztrog csapását, mert a négy kajaklapátcsapás akkor a leghatékonyabb, ha hajszálra egyszerre történik. És ha ő elrontja a ritmust, akkor a mögötte lévő kettő is rosszul fog evezni. Ezt a pozíciót néha utazópozíciónak is hívtuk, mert mint már írtam itt a legkevésbé hatékony az evezés és egyébbként meg nincs sok dolga a versenyzőnek.
3.,4. hely: A tolóemberek. Általában kétszer akkorák mint az elsők, az ő erejük számít a legjobban.

Hogy ki mennyire dől bele az evezésbe, az egyéni technika kérdése. De úgy is lehet szépen és hatékonyan kajakozni, hogy alig dől meg valaki . A magyar férfi kajak négyesek általában így eveznek, öröm nézni őket.

Szóval észrevételeid úgy általában igazak egy négyesre.

KR kifakadása:
Ha egy négyesben/párosban az elsőember szidja a másikakat akkor vagy az a baj, hogy nem tartották az ő általa diktált csapásszámot, vagy az, hogy nem tolták eléggé erősen a hajót. A hátsó emberek, pedig általában azért szídják az elsőt, mert nem jó csapásszámot diktált. Kisebb versenyeken volt néha, hogy futam közben leállt egy egész négyes veszekedni. :-) Ilyenkor szokott az edző feje teljesen elvörösödni...
A jó sztrog tudja, hogy milyen ritmust kell diktálni, hogy a legtöbbet kihozza a négyesből, a másik három dolga az, hogy tartsa a ritmust és olyan erővel húzzon, hogy még a takony is kifollyon az orrán. Ha mindenféle veszekedések vannak, akkor vagy rosszul vannak kiosztva a pozíciók, vagy nem elég összeszokott a csapat.
De hogy az első kettő direkt ne hajtson egy olimpiai döntőn, hogy kitoljon a hátsókkal, azt el nem tudom képzelni. Egy kajakversenyen egy nap általában tobb futamon is indul egy versenyző. Ha egy nap valaki kiad magábol mindent, szerintem másnapra bőven kipiheni magát és megint csúcsformában versenyezhet.

Üdv:
SZOMI

zizi Creative Commons License 2000.10.02 0 0 77
Solt,
nem állítottam, hogy tartalékoltak, csak felvetettem, mint lehetőséget, mert erre is volt már bevallottan néhány példa (lásd pl. évekkel ezelőtt Csipesék, Gyulayék eseteit). Valóban lehetett volna Rita megfontoltabb, de dP-vel egyetértve csak annyit mondhatok : ha az én csapatomban valaki nem teszi ki a szívét-lelkét, annak én is megmondom a véleményemet, mert az a minimális igény, hogy a többiekért is megszakadok és ezt elvárom visszafelé is. Más kérdés, hogy én _nekik_ mondom meg, ha bajom van és nem kifelé. Ez valóban nem volt fair. Szintén köztudott, hogy Ritával nem volt senki jó viszonyban (akkor sem, amikor nyertek), mert munkamániás a nő, de ez akár érdem is lehet.

(csak halkan : a sílusodra viszont nem reagálnék, mindössze annyit : segget csinálni a szájból - ebben a szövegkörnyezetben nem igazán értem, hogy mit akar jelenteni)

Solt Creative Commons License 2000.10.02 0 0 76
"...meg is lepődtem, mennyire kezdenek elszabadulni az indulatok."

Akkor talán nem kellene kipontozott végű megjegyzésekkel csinálni a feszültséget.

Előzmény: Kilroy (74)
Solt Creative Commons License 2000.10.02 0 0 75
"Kifejtenéd bővebben mi a problémád a hozzászólásommal?"

Ezzel a mondatoddal van bajom: "Majd megnézem a csinos szösziket 16 év múlva a negyedik olimpiájukon!"

Ez így azt jelenti, hogy akik csak először szerepelnek olimpián, azokba nyugodtan bele lehet úgy rúgni, ahogy azt a 4. olimpiás K.R. tette, örüljenek, hogy ennyivel megúszták.
Majd ha ők is a 4. olimpiájukon szerepelnek, nyugodtan arcon köphetik a velük egy hajóban evező 1. olimpiás csapattáraikat, és akkor jó lesz, mert ez a dolgok rendje.

A dolog ezzel szemben szerintem nem arról szól, hogy ki hanyadik olimpiáján indul, hanem arról, hogy ki mennyire viselkedik, nyilatkozik sportolóhoz méltóan. És ebben K.R. megbukott. Kétségtelenül nehéz tételt húzott (szituáció + riporter), de megbukott.
Ha a "kis szöszik" akár ma egy ilyet nyilatkoznak, akkor már a következő versenyükön sem fogom őket megnézni. Pont úgy, és amiért K.R.-t sem nézem ezután egyesben (olyan csapat meg úgysem lesz, amelyik ezután befogadja), hacsak nem szívja vissza ezeket a szavait.

"Esetleg te vagy olimpiai aranyérmes?"

Nem.

"Vagy kajakedző?"

Nem.

"Esetleg egyéb sportmultadról tennél némi ismertetőt,hogy tudjam kivel álljak le vitázni!"

Irreleváns.

Kilroy Creative Commons License 2000.10.02 0 0 74
És egyszer se válaszolt neked...
Előzmény: tzuiop (73)
tzuiop Creative Commons License 2000.10.02 0 0 73
Bocs mindenkitől a sok önismétlésért!
Előzmény: Kilroy (72)
Kilroy Creative Commons License 2000.10.02 0 0 72
Egyetértek. Azt hiszem, tényleg túllihegjük a témát, és én meg is lepődtem, mennyire kezdenek elszabadulni az indulatok. Szvsz ebből felesleges ekkora ügyet csinálni. Minek?

Kilroy

Előzmény: Gergo1 (69)
81713 Creative Commons License 2000.10.02 0 0 71
Gyerekek! Ha engem akartok basztatni, itt vagyok.
dP
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9018970
tzuiop Creative Commons License 2000.10.02 0 0 70
Solt

Kifejtenéd bővebben mi a problémád a hozzászólásommal?
Esetleg te vagy olimpiai aranyérmes?
Vagy kajakedző?
Esetleg egyéb sportmultadról tennél némi ismertetőt,hogy tudjam kivel álljak le vitázni!

Eddig zizi,bigyó és én is csak szerény észrevételeinknek adtunk hangot és nem szóltunk be másoknak!
Ha valamiről van véleményed leírod és mindenki eldönti szerinte ez mit jelent(azaz hogy TE segget csináltál a szádból vagy tudsz valami meggyőzőt mondani a felvetésekkel szemben),de semmi értelme átmenni személyeskedésbe!
Kösz!

Előzmény: Solt (59)
Gergo1 Creative Commons License 2000.10.02 0 0 69
Önmagában én is túldimenzionáltnak érzem a kérdés ilyen részletes tárgyalását, a törzsasztalon található többi témához képest viszont nem. Amúgy én sem szeretem azt, hogy rengeteg negatív topik van, például a DakotaPress topikjai, meg a kisszerű emberek híres embereket fikázó topikjai. Ebben a Kőbán kérdésben viszont elég egyszerű lenne a képlet, ha nem menne el személyeskedésbe a vita.
Előzmény: chromax (62)
tzuiop Creative Commons License 2000.10.02 0 0 68
Solt

Vagy kajakedző?
Esetleg egyéb sportmultadról tennél némi ismertetőt,hogy tudjam kivel álljak le vitázni!
Kösz!

Kilroy Creative Commons License 2000.10.02 0 0 67
A nyilatkozat valahol tényleg kifogásolható, de persze ez értelmezés kérdése, és ki tudjatja, egészen pontosan mire is gondolt KR. Na meg persze egy verseny után rögvest nyilatkozni sem könnyű, mikor még úgymond benne van a verseny az emberben, ebből a szempontból végülis a riporter is sáros. Igaz, a riporter aligha gondolt erre, csak arra, hogy az interjú meglegyen...
Valaki írt valami olyasmit, hogy vmelyik másik lány nem húzott annyira. Nem tudom, mennyire igaz ez, nyilván azért a másik három lány is nyerni akart. Mindenesetre szvsz ezt egymás közt kell letárgyalni, ezért nem kell ilyen személyeskedően nyilatkozni. Ilyen szempontból ez így egyszerűen inkorrekt a többiekkel szemben, akikkel ugye elvileg azonos csapatot alkotna.

Kilroy

tzuiop Creative Commons License 2000.10.02 0 0 66
Solt

Vagy kajakedző?

bogyó Creative Commons License 2000.10.02 0 0 65
Bocs, én nem fikáztam, hanem leírtam, hogy mit láttam, esetleg azt is, hogy mit gondoltam. De nem írtam, hogy pfuj, meg ilyenek.

Amúgy meg űztem élsportot, igen, legmagasabb helyezésem országos 11 (nem Magyarországon, Kosárlabda). Nem szeretem az élsportot, nem tartom normális dolognak. Nézz meg egy 35 éves tornásznőt, jobb esetben nem alkoholista. De ez off.

b.

81713 Creative Commons License 2000.10.02 0 0 64
Elnézést kérek azoktól, akiket kihagytam a felsorolásból. A topicnyitóra vagyok kikattanva. Ha nem használ trágár szavakat, én sem tettem volna.
Mégegyszer: Sorry!
dP
Előzmény: 81713 (61)
bogyó Creative Commons License 2000.10.02 0 0 63
Jóvanna, én csak fantáziálgattam :-)))))))
Előzmény: Gergo1 (58)
chromax Creative Commons License 2000.10.02 0 0 62
Most komolyan ez a témátok? Nem tökmindegy mit mondott, majd a csapattársaival megbeszéli. Lehet hogy kudarcában más se mondott volna különbet...

chro

Előzmény: Gergo1 (58)
81713 Creative Commons License 2000.10.02 0 0 61
Szép Nap Drágám!
Most mondd meg: lehet ezekkel másképp beszélni? Ott van pl. oregmedve hozzászólása. Az teljesen korrekt, miként a Tiéd is. És ezt tiszteletben is tartom.

Ezek meg azt kapják tőlem, amit megérdemelnek.
dP

Előzmény: nso csi (56)
Chavo Creative Commons License 2000.10.02 0 0 60
Muszál több helen is hozzászónom, mer' annyira b@ssza a csőrömet!

Hogy kinek ki a szinpatikus versenyző, az a szíve joga, DE:

Kőbán Rita nagy múltú, jelenű és jövőjű versenyző, akinek ez az utolsó olimpiája és érthető, hogy képes lett volna akár meghalni is az aranyért. Megértem, hogy amikor néhány centivel kikaptunk a németektől, el volt keseredve és úgy érezte, ha a csapattársak is "kiteszik a lelküket" ők győznek. Mellesleg nekem is ez volt a benyomásom.

A probléma gyökere viszont nem itt van, hanem amikor az elkeseredett, esetleg örömteljes versenyző pofájába belenyomják a mikrofont és kimondantnak vele olyant is fondorlatos módon, amit 10 perccel azután már senkinek nem mondana el. Ráadásul az első kibökött szó után tovább szekírozzák, hátha nagyobb baromságokat is mond és mindezek után megkérdezik minderről a többieket is. Bravó!

Egyébként a két szöszi ezüstérme nekem Kőbán okfejtését bizonyitja. Ők a rajt után nyilvánvalóan az ezüstre utaztak. Meg sem fordult A fejükben, hogy megszoritsák Fischeréket. Tán még meg sem izzadtak.

Hogy miért lenne valaki nagy sportember, ha ilyen kirohanás után valamilyen formában visszaszívná, amit mondott? Nem értem! Rita biztos meg fogja tenni, de ő már több nagy versenyen nem indul. Viszont a sikeres kajak-kenuban a légkört felelőtlen újságírók bármikor tönkretehetik. (Lásd: Parti-Storcz-Tipp-mix)

Chavo

Solt Creative Commons License 2000.10.02 0 0 59
Visszaolvasva, tényleg elég zavaros volt a második gondolatom, tekintsük azt piszkozatnak, íme a talán érthetőbb:

zizi, bogyó, tzuiop: Az olimpiai ezüstrémes kajak kettesünk tagjairól szóló fikciók szerzői legyenek kedvesek nem segget csinálni a szájukból. Attól, hogy K.R. fikázza a csapattársait, csak a sprtolói nagyságát kérdőjelezem meg, de ha esetleg egy senki teszi ezt, attól hánynom kell. (Ha valamelyik nickkel legalább egyszeres aranyérmes olimpikonunk nyomul, akkor mély tisztelettel elnézését és azt kérném, viselkedjen az általa elért eredményekhez méltóan.)

Előzmény: oregmedve (51)
Gergo1 Creative Commons License 2000.10.02 0 0 58
Ilyen hülyeséget írni! Elképesztő!
Különben Kőbán emberileg nem először bukott meg.
Előzmény: bogyó (45)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!