spacemantra:
Megnéztem az animot, érdekes. (Viszont nem győzött meg.)
Persze, vannak benne jó kis "ötletek", ezek nagyon szépen össze vannak fonva, hogy a végén még az is belépjen (elvileg) aki nem akarna ;)
Mit mondanak a termék áráról?
Olcsóbb lehetNE... De persze nem lesz, mert a "különbséget" (kereskedelmi-MLM árelőny) "visszaforgatják" a termékfejlesztésbe, kutatásba.
"Nesze semmi fogd meg jól". Szóval feltételezhetjük, hogy azt a "pár" százalékot valaki lenyúlja (mondjuk az Amway-gyár, vezetők).
Hol van a sok emlegetett cég az MLM-ben?
Emlegetik a Microsoftot, IBM-et, stb-t, de van-e erre konkrét példa, bizonyíték? Kik árulnak és mit ezektől a cégektől?
A szokásos "jó, ha valaki vevő, de _sokkal_ jobb, ha inkább be van szervezve" szöveg is előjött.
Értem. Igazad van, a termékek használatával kapcsolatos tapasztalatok , valóban másoknak is hasznosak lehetnek. Föleg ha azok számszerüsítve vannak. Nézd, én egyszer termékek árát kiszámoltam az én szokásaimhoz mérten ezt is azt is. Mint mondottam , nem vagyok számszakember és ezért nem számolok ki minden dkg-ot és ml-ert.
Ami érdekel azt összehasonlitom a magam szokásai szerint és az eredmény alapján döntök.
Mások szerint is érdekes lehet egy termékhasználati tapasztalatcsere lírás itt a topicon ? Mivel Network Marketing a topic neve elég off-nak tünhet. Mi a véleményetek ?
Őszintén szólva nem hiszek abban, hogy a network marketinget fel lehet támasztani. A korábbi években alaposan lejáratódott, meg aztán az így forgalmazott drága termékekre nincs is igény.
Inkább valami jó ötleten gondolkozom, amiből aztán pénzt lehet csinálni.
Nincs Amway know-how könyv, pontosabban van is, nincs is.
Amire te gondolsz, az a N21 oktatási rendszere, ahol természetesen rengeteg könyv és hanganyag foglalkozik az ilyen témákkal. Ez viszont az Amway-től teljesen független.
Az Amway a termékskálát és a jutalékrendszert biztosítja, a N21 a know-how-t. A nem N21 háttérrel működő Amway csoportok nagy része erősen visszaesett, pont e know-how hiánya miatt.
Megsúgom: nem csak az amway-esek, hanem rengeteg MLM és NM rendszer tagjai használják a N21 anyagait, sőt egyesek még rendezvényekre is eljárnak, pedig abból végképp nem származik közvetlen hasznuk.
A N21 által ajánlott könyvek egy része (pl. a fórumon is már többször emlegetett Szegény papa - gazdag papa, Cash-flow négyszög és jópár egyéb) kereskedelmi forgalomban kapható, és hidd el, nem csak MLM-mel foglalkozó emberek olvassák.
Ezek a könyvek általában nem tartalmaznak konkrét kérdés-válasz gyűjteményt. Volt ilyen anno (N21: A siker útja), de ez ma már nem kapható. Az embernek legyen önálló gondolkodás- és kifejezésmódja. Ha valaki végképp nem tudja másként, a felsővonalától tanulhat ilyen kérdés-válasz párokat, de sokat éppen az ez által kiváltott ellenszenv miatt nem ér vele, az ilyenekre szokták a "beszippantotta a(z) xxx MLM rendszer" skatulyát húzni.
kb. elmagyarazza, uzleti szempontbol a NM lenyeget, ez nem egy ceg reklamja, csak tisztan a NM lenyege.
ha van itt olyan ember aki az egesz strukturajat tekintve nem ert egyet a NM koncepcioval, szeretnem ha megneznek..
tovabba nem csak bemutato, hanem minden part vegen ottvannak a tipikus kerdesek, es tipikus rekaciok "nem noveli a termek arat a kiosztott %?" "mit gondolnak a tobbiek" "vannak akik elbuktak?" "kinek sikerul?" "kell hozza hogy az elejen benne legyel?" "biztos fizetes kell inkabb?"
aki tenyleg szeretne kepviselni az allaspontjat, a vita erdekessege miatt van itt, es nem csak dobalozik (piramisjatek agymosas stb), tenyleg ajanlom. ha megneztetek, gyertek vissza, es folytassuk.. ok? :)
en se szolok bele olyan dolgokba, amihez nem ertek.. elobb utananezek, aztan van eszkozom hogy kemenyen visszavagjak, a masik terfelet is ismerve..
mas..
ami az agymoasast illeti. ha azt mondom: KORMANY?
a magyar azt mondja: bohockodas.
az orosz azt mondja: agymosas.
a del-amerikai azt mondja: uzlet.
a kozepafrikai azt mondja: diktatura.
ki hogy valositja meg, a NM csak egy ESZKOZ, egy rendszer, amely az alkalmazott es a cegtulajdonos kozti hatart osszemossa.. de konyorgom, ne kapcsoljuk mar az elvhez a cegeket es modszereiket!
ha a NM-et uzletkent nezem, akkor eleg vilagos, hogy egy gyerek kirakosjatek, mindent a kezedbe adnak, hogy uzletet epitsel, mint a "nagyok" , persze nem szukseges hozza hogy millioid legyenek. egyetlen szabaly, hogy tartsad be a jatekszabalyokat, es ne talald fel ujra a kereket, ahogy valaki itt mondta..
es hogy miert jo ez? mert nem kell olyan dolgokkal foglalkoznod mint: tokesites, adminisztrativ feladatok, szamvitel, adatfeldolgozas, termekfejlesztes, beszerzes, a termeles minden terulete, a csomagolas, a marketing (termektervezes, dijazasi rendszer alkalmazasa, reklamanyagok eloallitasa, raktarozas, szallitas).. ez mind-mind a ceg feladata, es nem a tied!
bele gondoltal mar (vagy tapasztaltad mar?) hogy milyen egy ceget osszerakni? egy IGAZI ceget?
itt ugyanerrol van szo, csak kapsz egy kifestokonyvet, nem kell megrajzolnod az abrat, csak kiszinezned...
ilyen szempontbol egyszeru dolga van az embernek..
de ez nem azt jelenti, hogy nem kell DOLGOZNI.. a sikerert mindenhol meg kell dolgozni, csak itt konnyebb elerni, mert egy mintat kell kovetni.. persze erre nem mindenki hajlando, aztan meg szitkozodik, es mindenki masba keresi a hibat..
meg ahogy sok minden masra, erre sem kepes mindenki.. a tapasztalatom: 50 emberbol 5 lesz eros (tehat 50 emberen kell vegigmenni hogy 5 vezetot talaljal)
a masik 45 evvel tisztaban van.. en alairatok az emberekkel egy papirt, egy ketoldali megallpodast, ahol leirjuk, hogy o mit rak bele az uzletbe, naponta hany orat foglalkozik vele, mennyi ideig, kotelezettsegek, stb.. es en is ugyanezt. ha o a checklist minden pontjaban megfelelt, es vallalja is, csak akkor kezdek el vele dolgozni. nincs olyan, hogy "bepalizok" 100 embert hogy aztan 90 kiessen.. rogton az elejen tisztazzuk, hogy mit hajlando tenni erte, es ha nem teszi meg, akkor ne engem hibaztasson.. ha megteszi, (ahogy sok 100ezer mas ember is), akkor meg lesz a jutalma.. szerintem ez tisztesseges, es nincs ebben semmi agymosas.
furcsa, hogy pl. kozgazosok, vagy amugy uzletemberek, nem azzal kezdik hogy ez most manipulalas, hanem egybol ramennek a marketingtervre.. ok tudjak mirol van szo, esetleg az egyetemen is tanultak..
ehhez kepest, az "atlagpolgar", aki azt hiszi hogy mindenkit manipulalnak csak ot nem , egybol elfogjak a ketsegek, es egy informacio toredekre tamaszkodik, ami raadasul erzelmi alapon nyugszik a legtobbszor, .. azt hiszem mindenki tudja mirol beszelek. ok a "70%", akikkel en pl. nem torodok, nem akarom megvaltoztatni senkinek a szurojet amin keresztul nezi a vilagot..
ezek azok az emberek (sajat tapasztalat) akik a leheto legjobban benne vannak a "kakiban", es masokon rohognek hogy szarosak.. kb :) elnezest, nem vagyok kolto lelek, azt hiszem.
Hmm.. szerintem akkor is lennie kell egy Amway-es know-how könyvnek...
Olyan jól el tudok benne képzelni ilyen részeket, hogy:
Q: Mit tegyünk, ha az agymosást emlegetik?
A: Mondjuk azt, hogy "Szerintem a a televízió, rádió és az egyéb média végzi a legnagyobb agymosást. S ha már döntenem kell a pozitív és a negatív manipuláció között, akkor inkább ezt választom. "
Szóval sablonválasz ;)
Bár lassan ebből a fórumból is fel lehetne építeni egy ilyen könyvet ;)
"A Teszt magazin tud neked ilyen szamokat adni."
Vasarolom is rendszeresen. :-))
"...probakeppen vegyel meg valamit."
Nem veletlen a fogkremrol kerdeztem. NM-eset hasznalok, de az altalam kert informaciokat onnan sem kaptam meg.
"ki tudod deriteni NEKED mennyire felel meg."
Amig nem ismerem a szines TV-t ,tokeletesen megfelel a fekete-feher is. Ezert talaltam volna hasznosnak az adatokat. A legjobb adatokkal rendelkezoeket kiprobalni, es utana lehet valasztani. Es mindemellett ha valoban annyira kimagaslo minosegu a termek, a rendszertagok is felhasznalhatnak az adatokat.
"Kiprobalod a termeket, lesz sajat tapasztalatod,..."
Ugy gondolom, hogy kozel egy tubus elhasznalasa utan allithatom azt, hogy van ne'mi tapasztalatom a termekrol.
bocs, barna!
Szerintem a a televízió, rádió és az egyéb média végzi a legnagyobb agymosást. S ha már döntenem kell a pozitív és a negatív manipuláció között, akkor inkább ezt választom.
"és nem csak engem izgat az , hogy "Középalsó" rétegből hogyan lehet kibujni, másképpen élni mint a munkásszemlééet. "
Pont ez a kérdés foglalkoztat mostanában nagyon! Még 28 évem van a nyugdíjig, és azt ugyanígy szeretném-e "eltölteni". Hajtok, másod- és harmadállásban is hajnaltól késő éjszakáig dolgozok... De van-e így értelme? - Nincs! Meddig birom ezt a tempót? - Nem sokáig! S mi lesz, ha már besokallok? - ?? Van-e előrelépési lehetőségem ugyanezen a pályán? - Nincs.
Valóban "keresek" valamit, s ebben az állapotomban, az ébredés küszöbén kaptam kölcsön a "Szegény papá"-t. Apropó! Ez a könyv Bp-ről is eltűnt? Hétfőn meg megy fel ismerősöm Bp-re, s többen kértünk belőle. Hol, melyik könyvesboltban lehet most kapni? Segítsetek ebben! Kösz.
Nézd , te igy látod. Egy egy gondolat a két utsó bekezdésedre.
- A Mc-i ahogy látható frankón eladja az érzést hogy jó ott neked.Ha neked nem jó , nyugodt lehetsz, lesznek akik örömmel bemennek hejetted .) Mondjuk jó a reklámja ? Lehet. Vagy csak az a jó , hogy 1-2 perc alatt kapsz valamit amit beburkolhatsz, annélkül hogy haza kellene menned, vagy túl sokat kellene azon gondolkodni mi is kerüljön a pocóba. Ez amint látható - hisz virágzik a biznisz - van néhány ember ainek jól jön és fizetnek érte. Kvázi gyors - elméletileg 1 perc alatt kellene kiszolgálnia , de nálam még senknek nem sikerült. Bár amijen sürün járok oda .)))
- A mókusok ... Ha jó marketinget emlitesz, akkor maguk az emberek jók ebben. A reklám és marketing nagyrészét Ők végzik .Ök is kapják érte a lét. Teljesítményre fizetnek. Mindenki annyit kap amennyit dolgozik. Ez van.
>Észrevettem , de van értelme egy stilisztikai vagy fogalmazási hibára véleményt irni ?<
Érdekes, számodra a gondolatmentben lévő hiba stilisztikai v. fogalmazási...hm (hogy értsd, miről van szó: az érvelésemben található vitatható pontok)
>idegenszavak és kifejezések régebben kedvenc eszközeim voltak arra , hogy amihez nem értek azokat palástoljam. Késöbb rájöttem , jobb ha inkább jólinformált vagyok és tisztában vagyok a tényekkel és azokkal érvelek, mint holmi kifejezésekkel kelljen takaróznom és avval palástolnom a hozzánemértésemet.<
Sajnos ezeknek nem ismerem jó magyar megfelelőjét (az egyik szakkifejezés, de a másik is széles körben használt). Csak nehogy úgy tűnjön, hogy egyszerűen csak nem érted ezeket a kifejezéseket és nem veszed a fáradtságot, hogy utána is nézz...
>Csodák valóban nincsenek , de csoda számba megye egy 40 éves folyamatosan fejlődő vállalkozás ha nem lenne a termékei mögött megfelelö tartalom, minőség ?<
A McDonalds is virágzik és fejlődik, de a hamburgeréről nem a minőség szó jut az eszembe...hacsak nem az a minőség, hogy mindenütt egyforma.
>Megvennék e és akarnának e használni olyan termékeket amik sem olcsóbbak sem jobbak mint a boltiak ?<
Nap mint nap megteszik, vakulnak a mókusok, mert jó a marketing. Ennek azonban a termék minőségéhez sok köze nincs...
Az egyetlen érzékeny pontom a pénztárcám.
Ha beszélnék avval a sok emberrel arról, mennyire nem a pénz mozgatja öket akkor szerintem igy vagy ugy de az derülne ki , hogy bizony bizony nekik is érzékeny pontjuk ugyan ez. Itt igazából a tenni akarás válik el a "nem csak a pénz mozgat" elmélettől .
Eleinte én is arra gondoltam hogy ha akarnám sem tudnám Ezt csinálni. Utána el kellett döntenem mit nem szeretek jobban. Robotolni , vagy valamivel foglalkozniu ami hosszutávon ugyan de megoldás lehet a problémámra. Az életcélom nekem sem ez . De ha ez egy megoldás akkor ez van. Tudom vannak más megoldások is . Magamnak is számtalan ötlete van arra nézve , milliókból hogyan lehet jó vállalkozást csinálni. Aztán utána kiderülhet hogy nem is a pénz a fontos hanem a tudás, és ha az is megvan és mégsem megy akkor be lehet vallani , hogy nem való az embernek .Végül is.
Másnál nem tudom mire redukálódnak az életcélok, de biztos vagyok nem arra, hogy csak annyi pénze legyen amiből minden hónapban kifizeti a szükséges dolgokat. A többihez viszont rendszerint kevés a havi fizu. Tisztelet a kivételnek.
3. A reagálásod pedig érdekesen minősít téged. A gondolatmenetemben ugyanis vannak hibák, te azonban szerintem nemigen fedezted fel őket s ezért
nem reflektáltál. Észrevettem , de van értelme egy stilisztikai vagy fogalmazási hibára véleményt irni ?
Igazából azért voltam ironikus , hogy kicsit éreztessem . Számomra az olyan ködös kifogások amiket fogalmaztál alkotják ebben atémában az ellenvéleményt . Nem az a baj hogy ellenvélemény , hanem hogy ködös. Mindig az egyszerüségre törekedtem . Az idegenszavak és kifejezések régebben kedvenc eszközeim voltak arra , hogy amihez nem értek azokat palástoljam. Késöbb rájöttem , jobb ha inkább jólinformált vagyok és tisztában vagyok a tényekkel és azokkal érvelek, mint holmi kifejezésekkel kelljen takaróznom és avval palástolnom a hozzánemértésemet. Mivel én is tanulok a hibáimból , már rég könnyebb egyenesen és egyszerüen beszélnem bonyolult dolgokról is , mint elötte, amikor azt hittem , akkor tartanak majd komolynak és hozzáértönek ha egy csomó idegen kifejezést tudok és használok.
Ma már a piacon nem lehet megélni a handabandából .
2. Az "ez az üzlet mindenki számára nyitott út a meggazdagodáshoz" szöveget veszélyes hazugságnak tartom (illetve pontosan annyira igaz mint
bármely más üzlet esetén). A vége az ami igaz .Az az ember aki naivan elhiszi , hogy itt "lazán" lesz gazdag annélkül hogy "sokat" kelljen dolgozni . Az magát csapja be. Annyiban mégsem és ez a külömbség , hogy a bármi más üzlethez sujjos pénzek kellenek. Ez nem adatik meg bárkinek . MÁs vállalkozásban ha azt akarod hogy menjen , aprópénzből nem tudod elinditani . Minden üzlet annyira jó mint amennyire jól csinálják.
1. nem hiszem, hogy a vásárló számára ugyanazt a minőséget alacsonyabb áron kínálja. Csodák ugyanis nincsenek, van viszont hatalmas profit. A marketingkonstrukció szerintem az évszázad ötlete, bár az előző hozzászólásaimból kiderül, hogy személy szerint több tekintetben is etikátlannak tartom. 1.
Most nem hiszed, vagy nem tudod ? Csodák valóban nincsenek , de csoda számba megye egy 40 éves folyamatosan fejlődő vállalkozás ha nem lenne a termékei mögött megfelelö tartalom, minőség ? Észrevennék e az emberek ha valami nem stimmelne ? Megvennék e és akarnának e használni olyan termékeket amik sem olcsóbbak sem jobbak mint a boltiak ? Kiborulna e a liszt ha etikátlanság ütné fel a fejét akármijen üzleti vonalon ? És mostmár bátran mehetünk akár nemzetközi vizekre is , hisz nem csak magyarországon van jelen ez a vállalkozás.
Miért nem akarnak Ausztráliában amerikában , Kanadában , Új-zélandon etikátlan üzleti tevékenységért pert inditani ? Ha szerinted megannyi szakember a vizsgálatai alapján nem talált ijent akkor valóban létezik ? Végül is igaz . Te tartod etikátlannak .És nem azt mondod , hogy Etikátlan az egész. Elmondod mijen pontokban ?
Megértem az ellenérveket is. Hiszen ez valahol a hagyományos kereskedelemtől veszi el a pénzt. Minnél többen találják meg a számitásukat itt , annál nagyobb a hang arról hogy miért nem jó! Ha egymásmellé ülnénk és csak néznénk a fejleményeket ,semmit nem téve akkor is menne minden a mag autján , Nélkülünk. Akkor inkább én is csinálok valamit. Inkább velem mint nélkülem .. ..
Olvass figyelmesen ("gondolatkísérlet:"), egyébként nagyon sziven találni látszik téged a hozzászólás...érzékeny pontot érintettem?
Különben pedig azt hiszem, félreértesz. Én nem gondolom, hogy ez nem jó üzlet de: 1. nem hiszem, hogy a vásárló számára ugyanazt a minőséget alacsonyabb áron kínálja. Csodák ugyanis nincsenek, van viszont hatalmas profit. A marketingkonstrukció szerintem az évszázad ötlete, bár az előző hozzászólásaimból kiderül, hogy személy szerint több tekintetben is etikátlannak tartom.
2. Az "ez az üzlet mindenki számára nyitott út a meggazdagodáshoz" szöveget veszélyes hazugságnak tartom (illetve pontosan annyira igaz mint bármely más üzlet esetén). Valóban van egy kis kör akinek ez bejön, de a rendszer szelektálja ki ezt a típust (ami még a jobbik eset, mert ha olyan hatékony lenne az oktatás, hogy mindenkit ilyenné lehetne tenni, akkor az súlyos agymosás lenne).
3. A reagálásod pedig érdekesen minősít téged. A gondolatmenetemben ugyanis vannak hibák, te azonban szerintem nemigen fedezted fel őket s ezért nem reflektáltál. Pedig szívesen elvitatkoztam volna ezeken a pontokon (ezért hívon felvetésnek). Ehelyett durva csúsztatásokkal tarkítva ironizálni próbálsz rajta (bár nem éppen kifinomult módon) Úgy látszik erre nem vagy partner...
4. Nem hiszem, hogy az ember életcélja redukálható legyen a "legyen saját házam autóm" problémakörre. Tudod, sok ember van még kis hazánkban is, akit nem annyira a pénz mozgat...éppen ezért tanácsot sem tudok adni.
Amit leirtál azt magad is elhiszed ? Merrt ha igen akkor gratulálok! Egyszeméjben sikerült megoldanod az évtizedek óta keresett rejtéjt, az amvaj piramis-beszervezősdi hálózatoskereskedelmi netvökmarketing dillemmát. Mitől megy és miért fog - vagy már - bukott is meg! Tök szarul érzem magam hogy ez mind kiderült. És pont itt ? Eddig tök jól mentek a dolgok! Mióta tart a topic nyilvánosan is volt aki bejelentette , belépett ! És most ? Jösz te és tönkreteszed az egészet. Pedig abban reménykedtem hogy ez a kognitív disszonancia nem kerül napvilágra. Az elitizmusról ne is beszéljek .Az hogy mennyi pénzt öltem eddig szociálpszichológiábasem még magamnak sem akartam bevallani. Ráadásul ennek ellenére nem is kapok érte cserébe semmit tőlük .Szoval tisztára letargába estem.
Komolyan mondom , ha nem lennél DECKARD ......de vagy !
Kész, ennyi. Szerintem keresek valami mást.
Ha már azért ezekre a dolgokra felnyitottad a szemem, akkor adj tanácsot kérlek .
Mihez kezdjek . Mivel keressek annyi pénzt hogy legyen saját házam autóm? A kormánytól már kértem, a fönököm megveregette a vállam. Teljesen tanácstalan vagyok .
Kérlek segits .... !
Üdv a Topicban. Érdekes volt a sztorid. Számomra tanulságos. Kösz hogy csatlakoztál.Nem kis terjedelem de megérte elolvasni.
Mikor az első jegyezetk bekerültek a topicban a magam számára is kezdett világossá válni amiket kifejtettél, ugyan ugy tettem mint dejó . Megnéztem miről beszélgetnek az emberek itt az indexen.Általában nem a pénzről és lehetőségekről :) Hogy miért ? Kitudja . Minden más jobb téma. Ez nem baj . Nekem ez volt a fontos! Pénz , lehetőség, egy eszköz arra, hogyan szabadulhatnék magam is ki a mókuskerékből. És ha ezt Amwaynek hijják ? akkor mi van ?! Levetette gyerekruháját és felöltözött. Szépen üzletiesen. De a Network Marketing az MLM - és nyugodtan ideirhatom az Amwayt is hisz ugy látom ez már összenött:) - minduntalan a pult alatt maradt és amojan ciki téma. Sokaknak még az is. A sok hangadó és lehurrógó már régebben kifejezte véleményét, hogy felesleges ez a Topic. Pedig engem csak néhány infó érdekelt.Hogyan reagálnak MA az emberek .HÁT IGY ! Ugyan ugy , mint máskor , mint általában az emberek. Tudom mi volt régen ! Ma sem jobb a hejzet ? Talán annyival , hogy Van néhány olyan Trend, ami nyilvánvaló és kézzel fogható .De ettől a "munka" része nem változott.Egyszerübb lett és profibb ,de a MUNKÁT igy is el kell végezni. Ami régebben lehet nem volt mindenki számára igy.Azokhoz akik felvették a szemellenzőt nem fog eljutni. Régebben sem , most sem. Lesznek akik kinéznek mögüle, lesznek akik elbujva, jólérzik majd magukat.
Engem nem zavar!
De az igen hogy valótlanokat , vagy képzelt dolgokat állítsanak olyan dologról aminek a valósághoz vajmi kevés vagy semmi köze sincs. Ezeknek a félreértéseknek , tévhiteknek a tisztázására, dafke módjára jegyzeteltem továbbra is a topicban.
Azért bíztam abban , hogy nem vagyok egyedül a kérdéseimmel és nem csak engem izgat az , hogy "Középalsó" rétegből hogyan lehet kibujni, másképpen élni mint a munkásszemlééet. Jollehet magam legtöbbször csak válaszokat atam,- de bizony volt olyan is akinek a kérdéseire számomra sem könnyüek a válaszok. Miért ? Mert nekem más a fontos, mint másoknak , ami tök természetes. Pl:
TZiky
Szerintem a Teszt magazin tud neked ijen számokat adni. Én nem vagyok összehasonlító szakember. Sajnálom hogy ebben szakszerüen nem tudok választ adni és számokkal szolgálni. Azt ismerem és tapasztaltam amit én használok.Ezeket leirtam. Ha viszont ezt használom akkor a bolti megfelelöjéről nincs hiteles infóm. Igy meg szerintem nem ül az összehasonítás. Persze az Én minőség ár és mennyiség arányom is más mint a tiéd. Ezért nagyon örülnék, ha Kedves TZiky részére elökerülnének azok a jegyzetek amik alapján a különböző termékek össze vannak hasonlitva. Ha ebben tudnának azok segiteni akiknek hiteles , saját tapasztalataik vannak , vagy egyszerüen csak számszakemberek és számukra is csak igy lett meggyözö a használata ezeknek a termékeknek, akkor már eggyel több embernek tudtunk segiteni. :)
Bár szerintem , ha valódi eredményt és számokat hallani ,és ennyire bizonytalan vagy az elemzésekben is , próbaképpen vegyél meg valmit . A három hónap alatt biztos ki tudod deriteni hogy NEKED mennyire felel meg. A TE elvárásaidnak A TE minőségérzetednek és a TE pénztárcádnak . Bárki elmondhatja az általa számoltakat. Az akkor is, igy vagy úgy a saját tárcájához lesz mérve . 90nap !. Evvel akár két legyet is üthetsz egycsapásra. Kipróbálod a terméket , lesz saját tapasztalatod, össze tudod hasonlitani avval amit eddig használtál , ha nem smakkol valami , szépen visszaviszed (90napon bellül. segiteni fog akitől veszed) és evvel arról is meggyözödsz hogyan müködik a pénzvisszafizetési garancia . Ez már három ? Nem baj, egy a ráadás. :))
Tegnap hallottam egy idézetet. ( Openen) :))
"Életünkeben mindig van két út ami közt választhatunk. Mindenki maga dönti el merre megy. Az egyik út könnyebb!"
Én választottam. A nyugdijas éveimben nem a postást akarom várni a nyugdijjal .De addig is sok időt akarok a szeretteimmel eltölteni. Többet mint a munkahelyen.
Nem ez az egyetlen választási lehetőség. De nekem igy a jobb! Hogy nektek hogyan, arról mindenki MAGA dönt.
>Hallottál már ilyet, hogy "ez nem nekem való?", "én nem vagyok ilyen típusú ember" stb. Ezek az emberek mind önigazolásból mondják ezt, de sajnos saját magukat is becsapják ilyenkor. Az NM-hez olyan adottságra van szükség, ami mindenkiben genetikailag megvan: a kapcsolat teremtés adottságára!<
Ez így ahogy van, hülyeség, ismerek olyan embert akinek, ha a lábát levágnák sem tudná jól csinálni...
Meg olyat is akinek a gyomra nem venné be soha az ügynökösdit.
>Szerintem a 174-ben és 186-ban tett megállapításaid nagyrésze sajnos helytálló lehet...<
A biztonság kedvéért végigolvastam mégehyszer őket...hát rendkívül sok csacskaság van benne...de erre spacemantra is rájött...
Egy felvetés:
A topiclakók egy része a fogkrém ár/érték arányáról vitatkozik. Az érték (minőség) pedig objektíven, kémiai ill. élettani hatásvizsgálat nélkül roppant nehezen megfogható valami (különösen egy olyan terméknél ami alapvetően a MEGELŐZÉST szolgálja).
Kis gondolatkísérlet: A cég, hogy versenyképes maradjon előállít egy teljesen átlagos fogkrémet (ami már lejárt szabadalmú anyagokat ill. teljesen közönséges alkotóelemeket tartalmaz), mivel kutatás-fejlesztésre nem költ, a fejlesztési költségek roppant alacsonyak, az anyagköltség szintén. Nade ezt el is kell adni, tehát beviszi egy olyan rendszerbe, ahol a vásárlók (akik maguk is tovább akarják adni) alapvetően érdekeltek pszichológiai szinten (ld. kognitív disszonancia), hogy az érte kért, egyébként magasabb árahoz jobb minőséget véljenek társítani (plusz a "ez bárki számára nem elérhető" elitizmusa). Mivel a minőség adott esetben sohasem mérhető objektíven, a cég sohasem fog lebukni...Te pedig a fogrém fejlesztésébe ölt tudás és pénz végeredménye helyett az utóbbi idők szociálpszichológiájába ölt kutatások végeredményét kapod. A fogadat a szociálpszichológia viszont nem érdekli...
Vajon miért van az, hogy mégis ilyen jellegű termékekkel találkozol a hálózatokban...
Ajánljon valaki szórakoztató elektronikát (ismert márka, objektív tesztekben részt vett típusok) a bolti árnál jóval alacsonyabb áron, és én készséggel elhiszem a, hogy a terjesztés módja jelentős árcsökkenést okozhat és ezen az úton fogom megvenni. De addig ez csak mókusvakítás...
dejó:
Talán azért nincsenek pozitív lapok, mert akik benne vannak az NM-ben, azok inkább a rendezvényeken tartják a kapcsolatot. A NM elsősorban az emberi kapcsolatokra épül, és egy weboldal egyoldalú kapcsolat, nem úgy, mint pl. ez a topic.
Hogy miért van sok negatív lap? Azt hiszem, már írtam az előző hozzászólásomban is: vannak, akik nem tudnak túllépni bizonyos, őket érintő problémákon és így szükségképpen csalódnak a NM-ben. Ilyenkor aztán önigazolás miatt az összes vélt, vagy valós (igen, ilyen is van!) negatívumot felhozzák. Hallottál már ilyet, hogy "ez nem nekem való?", "én nem vagyok ilyen típusú ember" stb. Ezek az emberek mind önigazolásból mondják ezt, de sajnos saját magukat is becsapják ilyenkor. Az NM-hez olyan adottságra van szükség, ami mindenkiben genetikailag megvan: a kapcsolat teremtés adottságára!
Visszatérve a valós problémákra: ezek igenis vannak, az Amway-nél is emberek dolgoznak, akik hibáznak időnként, stb. Egy dolog a fontos: a problémák nem állíthatnak meg! Ha probléma van, meg kell oldani, és nem feladni az egészet! Ha valaki ilyen szemléletű, akkor menni fog a biznisz!
PAM-PAM:
Nos, nálam 1-2 óra úgy jön ki, hogy többre sajnos nincs időm. Általában 8-kor kelek, 9-re megyek dolgozni, lenyomom a 8-9 órát és általában hat és hét között érek haza. Hetente 2-5 alkalommal wing tsun tréningre járok, ez fél nyolc és kilenc között van. Ez azt jelenti, hogy hetente 0-3 estém szabad amiből nem is mindet vállalkozásra fordítom, hogy mennyit foglalkozom vele, az nem terv szerű, hanem adja magát. Mivel, házas vagyok, a feleségem is foglalkozik az üzlettel, kisegítjük egymást. Így lényegesen könnyebb, egyedülállóként nehezebb csinálni. A kazettákat a kocsiban szoktam hallgatni, a könyveket lefekvés előtt olvasgatjuk negyed-fél órányit. De nem is csak a vállakozás könyveit olvasom ilyenkor, hanem mást is. Telefonálgatni a munkahelyemről, vagy az esti munkából hazaérés-edzésre indulás között szoktam. Személy szerint több időt töltenék a vállalkozással, mert tisztában vagyok vele, hogy minél több időt fektetek most bele, az annál jobban megtérül a gyorsabb fejlődéssel!
A lényeg az, hogy mindenki annyit dolgozik, amennyit akar - nyilván ez meglátszik majd az előmenetelben is.
Egyébként ismerős a probléma, amiről írtál: mikor másodszor vágtam bele az üzletbe, én is "kitanultam" mindent, csak éppen soha nem alkalmaztam a gyakorlatban, nem indultam neki, ahogy Te fogalmaztad. Viszont most azt látom, hogy legjobban akkor tanul az ember, ha csinálja. Csinálja a meghívást, a bemutatókat stb. Ha elront valamit, legközelebb már kisebb a valószínüsége, hogy újra elköveti a hibát. És ezzel időt is spórolhatsz, mivel nem külön tanulod meg a dolgokat, hanem a gyakorlatban tanulod meg, ami amúgy is hatékonyabb, mint könyveket olvasni, vagy kazettát hallgatni.
Szerintem a könyvek és a kazetták a lelkesedés fenntartására valók, és olyan alapgondolatokat adnak, amin ha elgondolkozik az ember, rájöhet sokmindenre!
spacemantra:
Szerintem a 174-ben és 186-ban tett megállapításaid nagyrésze sajnos helytálló lehet...
174 es 186-os levelemet tekintsetek semmisnek, hulyeseget beszeltem, csak kifordult belolem, felment a pumpa, ennyi, egy szavam sem igaz, sorry meg egyszer, nem mondtam semmit.
Részemről nagyon örültem a hozzászólásodnak.
Valahogy nekem nem fér a fejembe, hogy tényleg csak napi 1-2 óráról lenne szó. Írd már le léci egy korrekt heti időbeosztásodat! A telefonálásokkal, utazásokkal, bemutatók időtartamával, önképzéssel meg úgy mindennel együtt. Mondjuk a kazettahallgatást bármilyen holt időben lehet végezni, ezt tapasztaltam. Évekkel ezelőtt (még az infó-centrumok idejében) rendszeresen képeztem magam a N21 anyagaival. Könyvek, kazetták, rendezvények, minden, ami volt! Na én vagyok az, aki doktorit tudna írni az egészről, de igazából soha nem indultam neki. Mindezel együtt egy fillért sem bántam meg, amit ezekre költöttem! Milliomos nem lettem, de hasznos volt, annyi szent! Szóval napi 1-2 óra?! De hogy?????
Köszike
PAM
irod:
"Az erdekelne - es evvel lehet jobban megertem amit szeretnel -, hogy neked mi a fontos?"
Mi a fontos? Amennyiben mod es lehetoseg van ra, tisztan latni. Amennyire lehetoseg van ra, tisztan a pro es a kontra indulatoktol. Arra gondoltam - mivel nem talaltam korrekt, tenyeken alapulo termekosszehasonlitast, - ez megfelelo hely lenne egy ilyen osszehozasahoz. ( Lehet, hogy rosszul gondoltam? )
"Szerinted mi a lenyeg? Ar, mennyiseg, minoseg?"
A harom jellemzonek valamilyen viszonya. Meg erre a viszonyra sincs kialakult elkepzelesem, de a lenyege az, hogy az eredmeny legyen egy szam, es ha a ket szamot osszehasonlitom, egyertelmuen deruljon ki, hogy melyik termek a megfelelobb.
"De neked mik az elvarasaid. A boltival es mas forrasbol szarmazo termekekkel szemben?"
Legyenek osszehasonlito adataim a termekrol, a gyartotol fuggetlen helyrol is. Tudsz ilyen helyet irni? Megkoszonnem.
( Gondolok itt olyan tablazatoszlopokra,hogy: ar, mennyiseg, adott mennyisegre szamitott ar ( Pl.:ml ), a gyarto altal javasolt hasznalati mennyiseg, a megfelelo hatas eleresehez szukseges minimalis mennyiseg, iz,illat,stb. Jelezve, hogy bizonyos iz, illat kedvelese szubjektiv, es a termek hasznalati erteket csak szubjektiven befolyasoljak. )
Ligu! Üdv a fórumon!
Köszi az értelmes, intelligens hozzászólásod. Sok mindenben megerosítettél. Maradj velünk, oszd meg valünk további gondolataidat"
Rákerestetek már a MLM, Network21, Amway szavakra?
tegnap éjjel ezzel szórakoztam. Roppant érdekes, hogy egyetlen pozitív lap sincs ezekkel kapcsolatban. Vajon miért?
Végigolvastam az egést fórum anyagát, és azért írok, mert szerintem nem esett szó, vagy nem elég szó esett az általam fontosnak tartott kérdésekről, arról, hogy mi is az igazi lényege a NM-nek.
Hogy jobban érthető legyen, saját "történetemet" írom le először, utána pedig annak fényében fejteném ki a lényeges gondolatokat.
Először 1992 nyarán, az érettségi után kerültem kapcsolatba a NM-el Győrben, az egyik osztálytársam révén, akinél házi marketingterv bemutató volt, és engem is meghívott. A szponzor egy pécsi illetőségű kerámikus művész volt. Persze egyből tetszett a dolog, 18 éves fejjel egyből bele is vágtam. A nő persze visszament Pécsre, egyedül maradtam, eladtam pár terméket, de a környezetemből senkit nem érdekelt a dolog, mindenki hülyének nézett. Nem is ez okozott gondot, mivel én voltam az iskola legjobb tanulója ( alsó középosztálybeli család, elvált szülők, anyu mindig azt mondta, tanulj fiam, akkor lesz belőled valaki, kyosaki könyvet olvasók előnyben :-) ) emiatt nyaggattak is eleget, ezért idejekorán kifejlődött bennem a védekező mechanizmus, tudniillik leszartam az ilyen piszkoskodó embereket. Aztán ősszel elkerültem Budapestre, egyetemre, így teljesen hamvába halt a dolog. Az egyetem egy darabig király volt, távol a családi otthontól a syabadság, fizikus szakra jártam, jól tanultam, sok ösztöndíjat kaptam, jól éltem. Aztán kezdett begyűrűzni a rendszerváltás miatti gazdasági visszaesés, el kellett kezdenem dolgozni. Tanítottam, interaktív tudományos játszóházban dolgoztam, az egyetemen, a hallagatói önkormányzatnál dolgoztam. Rájöttem, hogy a fizika nem fog beválni, váltottam informatikára, mivel középiskolában is ilyen szakra jártam, és az is érdekelt, és követtem is a fejlődést folyamatosan. Hiába volt meg a tudásom, senki nem akart alkalmazni mellékállásban és diploma nélkül... Amíg végre láttam egy hirdetést az újságban "jól jövedelmező, mellékállású munkára keresünk embereket, előképzettség nem feltétel, szakmai továbbképzés" stb... Na, fel hívtam, elhívtak, önéletrajz, meghallgatás, közben nagy hallgatás arról, mi is a munka, menjek el az eligazításra. Na, ez volt az Infó Centrum, ha még emlékszik valaki erre, és újra az Amway. Itt már volt N21, könyvek, kazetták, stb. Persze az egyetemista ismerőseimet szintén nem érdekelte a dolog, hülyének néztek. Pár terméket eladtam erre-arra, aztán szép lassan elment a kedvem, a szponzorok sem nagyon foglalkoztak vele, hogy lelkesítsenek. Így aztán megint abbamaradt a dolog. Újabb munkakeresés, egy informatikai cég alkalmazott, persze bagóért, és ráadásul olyan pofátlanok voltak, hogz még azt sem titkolták, hogy a munkámat 10-20-szoros áron adják el. Na ekkor döntöttem el, hogy inkább egyéni vállakozó leszek, szerződéssel dolgozom, saját magam által megszabott vagy kialkudott pénzért, főnök nélkül. Így is lett, közben megkeresett a volt szponzorom egy másik, ingatlan vásárlói klub vállalkozással, az is NM szisztémával értékesített. Tetszett, belekezdtem, de ahogy jobban beleláttam, rájöttem, hogy nagyon kockázatos a dolog, annak ellenére, hogy elvileg nincs buktatója, így kiszálltam. Dolgoztam tovább programozóként, egyetem, polgári szolgálat, megismerkedtem életem párjával, eljegyzés, összeköltöztünk. Közben az egyik cég, akinek dolgoztam, rávett, hogy dolgozzyk bent náluk. Ugyan papíron vállalkozó maradtam, de valójában főnököm lett és ugyanmolyan "bérrabszolga" lettem, mint a nagy átlag. Múlt nyáron befejeztem az egyetemet, megnősültem és elkezdtem teljes munkaidőben dolgozni. Na, ekkor kezdődött a mókuskerék... Úgy kifacsartak, mint egy rongyot. Átlagosan het 50-60 órát dolgoztam, a vasárnap is munkanapnak számított... Korán mentem, későn jöttem haza. Igaz, nagyon jól megfizettek, de viszont munka után, fáradtan nem sok mindenhez volt már kedvem, és energiám, és kezdett elegem lenni a dologból. Az esküvőn a feleségem egyik rokona kezembe nyomott egy névjegykártyát, hogy internet bevásárlóközpont. Nászút után felhívtam, megkérdeztem, mi ez, elhívott egy Nyílt Elektronikus Kereskedelmi Tájékoztatóra, na megint az Amway-be csöppentem... Nászajándékként felajánlotta a regisztrációt. Erre elgondolkoztunk a dolgon feleségemmel, kicsit jobban utánanéztem a dolgoknak, és rájöttem, hogy ebbe most tényleg érdemes belevágni, azt is leírom, hogy miért:
-A munkám miatt folyamatosan figyelem az informatikai híreket, és lehet tudni, hogy az USA-ban az internetes kereskedelem már robbanásszerű fejlődésben van, viszont Európában még nem kezdődött meg ez a gyors fejlődés, hanem ezután fog kezdeni. Ez azt jelenti, hogy jó helyen vagyunk, a jó időben, a trend adja magát, nosza használjuk ki!
-Nincs szükség nagy költségű technológiai és infrastruktúra beruházásra, hiszen ezt biztosítja számunkra az Amway és az Amtel, adaptálva A Quickstar rendszert kishazánkba. Olyan konstrukció ez, ami jó mindenkinek(gyártó, kereskedő, eladó), csak a hagyományos kereskedelemnek és reklámiparnak nem... Ennek részletesebb kifejtését lásd a topic korábbi hozzászólásaiban és a Chip magazin októberi számában...
-Bő termékskála: 600 exkluzív Amway-termék, csúcsminőségben, garanciával, 120.000 más termék, mindenféle kategóriából. Ezek közül kiemelném az élelmiszert, ami mindig a legjobb üzlet, mert erre folyamatosan költenek az emberek! Az Amway termékért PÉ jár, a Pontplaza termékért pontplazas pont. Figyelem, legújabb hír: pár hónapon belül a Pontplaza pontokat Amway PÉ-re lehet majd váltani, és ez egy óriási plusz jövedelemhez fogja juttatni a forgalmazókat!
-A vezetők vérprofik lettek. Nincsen lámázás, erőszakos beszervezés, mint a kezdeti időszakokban. A kezdetekben beözönlő sok szálhámos meg dilettáns eltünt, kihullott a férgese, csak az igazán profik maradtak benn. Sokkal letisztultabb az egész, a képzési rendszer és az üzletépítő eszközök sokkal profibbá váltak. Az egész kinőtt már a gyerekkorából! Sőt, azt állítom, hogy most sokkal könyebb az üzletet építeni, mint korábban! És ez pont azért van, mert a vezetők sokkal profibb segítséget tudnak nyújtani, mint régebben. Ezt én a saját bőrömön tapasztaltam, a korábbi két esetem fényében. Most biztos van, aki úgy gondolja, hogy ugyan már, nem érdemes már ezzel foglalkozni, leszerepelt a dolog mert már mindenki csinálja, ( a topicban is voltak ilyen hangok...), pedig nem így van. Az internet által megújult, kiszélesedtek a lehetőségek, új perspektívák nyiltak. Sőt, aki korábban próbálkozott már, mint én is, annak most sokkal könnyebb dolga van, mert ismeri a rendszert, viszont sokkal jobb képzésben részesül, minőségi segítséget kap a szponzoroktól. Ez személyes tapasztalat. Ha nem változott volna ilyen sokat a rendszer pozitív irányba, ha maradt volna a 1997-es hozzáállás, akkor nem kezdtem volna bele újra.
dejó, a lehető legjobbkor kezdtél bele új vállalkozásodba! Yag, Te meg úgyis tisztában vagy ezzel úgy vettem észre....
A legfontosabb pedig az, hogy rájöttem a dolog lényegére, értelmére! Azért is írtam le, hogyan történtek a dolgok, velem, mert ennek fényében könnyebb megérteni a lényeget. Nos, a lényeg az, hogy elegem lett az egészből, a sok hajtásból, ami kilátástalan, abból, hogy nincs időm semmire, ki akarok törni jelenlegi életemből, helyzetemből, és ez itt egy LEHETŐSÉG a kitörésre!!!! Ezt csak az tudja megérteni, aki szintén hasonló dolgokon ment keresztül, szintén elege lett a dolgokból, szintén keresi a lehetőséget, hogy lehetne változtatni! Az olyan ember, aki meg van elégedve a helyzetével, nem fogja ezt soha megérteni, és csak lefikáz majd, hogy "mosószerügynök", meg "bukott ügy" stb. De igazából az emberek nagy része kényszerhelyzetben van, nincs megelégedve az életével, csak elhiteti magával, hogy neki így is jó, és inkább tűr és lemond a dolgokról, ahelyett, hogy tenne valamit. Kifogásokat keres, problémázik. Aki pedig a kifogásokat keresi és nem a megoldásokat a problémákra, aki nem áll fel újra, ha elesik, annak nem fog semmi jól sikerülni az életében, többek között a NM sem! Az ilyen emberek örökké ott fognak poshadni a pocsojában, eltengetik az életüket annélkül, hogy igazán boldogok lennének. Én nem akarok ilyen életet élni! Én azt szeretném, hogy azzal tölthessem az időmat, amivel szeretném: szeretteimmel, művelődéssel, kikapcsolódással, olyasmivel foglalkozni, amit azért csinálsz, mert szereted csinálni, és nem a pénz miatt. Mivel tanár vagyok, szeretnék pl. tanítani az iskolában, de kinek van kedve havi nettó 30ezerért ott rohadni? Nem! Napi 1-2 óra az üzlettel, minden nap, kitartóan, nem problémázva, kifogásokat keresve, és megvan a jó megélehtéshez szükséges pénz, valamint temérdek szabadidő. Akkor aztán taníhatok, nem a pénzért, hanem kedvtelésből, vagy hogy másokon segítsek! És ha ez a cél, a boldogságom, akkor az a lényeg, hogy ez itt egy LEHETŐSÉG, hogy megvalósítsam az elképzeléseimet. Nem az a lényeg, hogy mennyibe kerül egy adag ruha kimosása, vagy egy fogmosás! A lehetőség a lényeg, ami ott van minden ember kezében. Van aki él vele, van aki nem! Lehetőséged van kiemelkedni a "bérrabszolga" sorsból, a szürke hétköznapokból, a szürke embertömegből, a sok negativitásból és pesszimizmusból, ami sokunkat körülvesz. Az sem mellékes, hogy minderre olyan módon nyílik lehetőség, hogy nem mások kárára, másokon taposva törekedsz felfelé, hanem másokon segítve, másokat magaddal emelve. Semmi okom nincs szégyenkezni emiatt, nyíltan felvállalom. Hogy miért? Mert én senkit nem szervezek be, agitálok, vagy kényszerítek. Én elmondok pár dolgok gondolatébresztőnek a fentiekből. Aki nem jön rá, hogy ezzel érdemes foglalkozni, azzal én nem foglalkozom. Minek győzködni bárkit is. Ha nem jön rá magától, nem lesz hajtóereje, aztán ette a fene az egészet. A termékek miatt sincs szégyellnivalóm. Nem bóvlit árulok, hanem minőséget, garanciával, sok esetben gazdaságosabbat vagy környezetkímélő, kitüntetett terméket is. A kedvencem a méz+glicerin szappan, 3 darab 1.500 Ft, de nem érdekel, mert ez a legkirályabb. Aki már kipróbálta, tudja hogy miért, és újra meg újra használni fogja! Nem véletlen, hogy karácsonykor kifogyott belőle a raktárkészlet! Ha valakinek nem tetszik valami, visszadja mondjuk 2 hónap után a félig üres mosószeres dobozt, és visszakapja a teljes vételárat! Ha nem volna 99% vevő megelégedve a termékkel, már rég csődbe ment volna a cég, mégis már 40 éve virágzik és nő!
Még egy gondolat a lehetőségről! Én alsó középosztályból származom. Mikor volt arra lehetőség a történelemben, hogy egy alsó társadalmi rétegből jövő, vagy akárhonnan jövő személy saját erejéből felemelkedhessen? A magyarság történetében 1990 előtt erre nem volt még elvi lehetőség sem... A rendszerváltás meghozta ugyan az elvi lehetőséget, de pénzt azt nem hozott hozzá... Itt egy olyan lehetőség kínálkozik mindenki előtt, hogy minimális befektetéssel, viszont maximális szorgalommal kitörhet helyzetéből, és ez itt a lényeg az az egész dolog üzenete. Ehhez képest minden más csak technikai részletkérdés. Ha az agyaddal fel bírod fogni ezt, akkor arra is rájössz, hogy a NM egy eszköz arra, hogy elérd a célodat, de nem akármilyen eszköz, egy kitűnő eszköz. Kitartással párosítva verhetetlen eszköz!
A kulcs a problémamegoldásban rejlik. A sikeres, gazdag emberek felkutatják és megoldják a problémákat, a lúzerek menekülnek a problémák elől és nem oldják meg őket. Tipukus példa, hogy valaki nem meri megmondani, hogy itt az amway-ről van szó, vagy egyenesen letagadja... Én kimondottam örülök, ha valaki megkérdezi tőlem, hogy figyelj csak, ez nem az amway? Ez a teszt, hogy erre hogyan reagál valaki, amikor azt mondom, hogy igen. Ha valaki nem hajlandó végighallgatni egy olyan ember véleményét aki benne van és csinálja, hanem az előítéleteire hallgat, azzal úgysem lehet semmire menni, az a lúzer kategória sajnos, ezek azok az emberek, akik saját tapasztalat nélkül kígyót-békát fröcsögnek az egészre. Ellenben, ha az illető értelmes és nyílt, akkor meg fogja hallgatni az én véleményemet, és elemi érdekem, hogy az igazságot mondjam el, mert ha félrebeszélek, az úgyis kiderül előbb-utóbb, és veszett az illető.
Va egyébként még egy típus, aki benne volt, de nem sikerült neki, és azért fikázza az egészet, hogy nehogy kiderüljön, mekkora lamer is valójában ő. Ez remélem tiszta sor, ez egy jó példa volt.
Lehetne sorolni a nagy neveket, aki többször elvesztették egész vagyonukat a pályafutásuk során, és mindig fel tudtak álni, és továbbmenni, újra felépíteni a birodalmukat! Az ilyen embereket aztán fikázza a nép, hogy szélhámosok meg minden, pedig csak jobban használják az eszüket, ennyi az egész. A lényeg az agyunkban van, nem a pénztárcánkban!
Gondolkozzatok el ezen!
Külön szeretném megköszönni Yag-nak, hogy létrehozta a topicot, mert így ez egy csatorna lehet arra, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba!
Ha segitenél egy kicsit. Próbálom nem a magam szemszögéből érteni amit szertnél. Az egy dolog hogy én hogyan vélem , hasonlitom és minősitem a termékeket, boltit - rendszerit.
Az érdekelne - és evvel lehet jobban megértem amit szeretnél - , hogy neked mi a fontos ?
Mivel mindenkinek vannak saját érdekei és ezeket megpróbálja szolgálni.Max mi ketten odáig juthatunk hogy : Te tudod mire van szükséged,vannak kérdéseid amire máshol még esetleg nemkaptál választ !? Én megpróbálok erre megválaszolni.
Itt lelirtunk számokat, érveket , termék árról , minőségről. Próbáltunk hasonlatokat irni.
Lassan a lényeg mellett csúszunk el.Nekem ez a fontos , neked nem - és forditva.
Szerinted mi a lényeg ? Ár, mennyiség, minőség ?
Valószinű mindkettőnknek más a határ. Mások a kondicióink. Akkor honnan induljunk ki ?
Az egy dolog , hogy nekem árban megfelel - minőségben megfelel és mennyiségre is.
De neked mik az elvárásaid . Boltival és más forrásból származó termékekkel szemben?