vasarhely, bandula vendelgol. anno a 90-es evek elejen ez meg egy olajpdalos kiskocsma volt, ahova naponta jartunk ebedeli. mara kikupalodott. a batyus leves nagyon bejott. ez egy zoldsegleves husos derelyevel. a baranycsuloknek egy nagy problemaja volt, kiszaradt.
Igen. Ez nem lehetet rossz ötlet, bár az ázsiaiak már régen kitaláltak hasonlót. Az asztalon rotyog a fűszeres lé, alatta ég a tűz, na meg ebben a lében lehet különféle tengeri herkentyűket, halat, rákot megfőzni, ott az asztalnál.
Én csak 12+ éve járogatok oda. Vagy több is? Nekem közel van, pontosabban ez a legközelebbi hasonló színvonalú hely.
Szinte állandóan változik az étel, csak egy dolog nem változik, a minőség.
Lehet beszélni róla, hogy egyik-másik ételük miért jó, miért nem, de egyetlen dolog biztos: minőségi alapanyagokból, jól készített ételekre számítson, aki betér.
És Eger legjobb boraira, a tulajdonosi kör miatt, ha jól tudom.
Ilyen finom rántott borjúlábat régen ettem! Sajnos a tárkonyos húsleves egy csalódás volt, mert tele volt rántással, zöldbabbal és krumpligombóccal, de a borjúláb miatt megbocsátottam. A petrezselymes krumpli kemény és ízetlen. Férj halfatányérosa finom, előétel rántott velő szintén nagyon finom. Vendéglátó báránycsülke jól nézett ki.
igy utolag belegondolva, az etelekrol pici velemeny. a hal nem igazan jon ossze a gombaval. bar finom volt, de egy pisztrangot nem biztos, hogy varganyaval eresztenek ossze. a masik a veres hurka. ugyan, csak ket kis krokettnek csomagolt gomboc volt a baranycsulok melle, de szerintem nem illenek ossze. fel sem bontottam. a zasszony elkert egyet, de amint meglatta a belso veres anyagot, vissza is adta. igy en egy felet kostoltam, de nem ide valo. illetve a gombat sem igazan eroltetnem a barany melle. najo, rokagombat mar en is csomagoltam baranycomb melle :)
macok bisztro, eger. a kkovetkezo menusort ettem. a tobbiek is meg voltak elegedve az etelekkel (marhahusleves, roze kacsamell, rantott mangalicakaraj, supreme csirkemell, madartej, turogomboc).
Vargányás vadmalacleves szalonnás áfonyával. Na itt mar kezdtem jolakni :)
Báránycsülök véres hurkakrokettel, tavaszi zöldségekkel (spárga, svédrépa, zöldborsó, gomba). Ezt talan egy picit sosnak ereztem, de tudni kell, ogy en alapvetoen sotlanul eszem. szerintem betomenyedhettek az izek a suteskori redukciotol. ettol fuggetlenul finom volt.
Szerintem afrikai harcsa volt, mivel az étlapon nem volt megemlítve, hogy melyikről van szó. A helyi halászcsárdában évek óta nem jártunk, amikot utoljára voltunk, akkor azt mondták, hogy csak afrikai harcsájuk van. Szürkeharcsát tavaly ettem Baján a Sobriban.
...Lehet, hogy összefügg azzal, hogy éppen szakácsot keresnek...
Az is lehet, bár a halászlén kívül (amihez nyilván megvan a bejáratott receptjük) sok tudomány nem kell a halak korrekt elkészítéséhez. Mostanában nem néztem az étlapjukat, folyami harcsa van?
(egyébként a dunabogdányi Forgó évek óta keres szakácsot, legalább is a liftreklámon mindig kint van a hirdetésük)
Százhalombatta, Harcsa Csárda. A szokásos kiváló minőség, tisztességes adagok és kedves kiszolgálás. Az étlapjuk viszont rüvidebb lett, legalábbis halas ételekből biztosan. Lehet, hogy összefügg azzal, hogy éppen szakácsot keresnek ... (?)
Épp azért (lenne) jó a multi, mert ott pörög a készlet. Nyilván egy borszaküzletben figyelnek erre, de egy sarki kisboltban bármikor belefuthatsz egy olyan palackba, ami két éve fent áll a polc tetején, 25 fokban, kiszáradt dugóval.
A budaörsi Auchanban látszólag elég nagy a borválaszték, de amikor célirányosan kerestem Takler Shiraz-t, nem volt. Ennyire nem széles a palettájuk. Kénytelen leszek beugrani a Takler pincészetbe, ha leközelebb arra járok :-)
Hyperben (Auchan) csak a Varga Aranymetszést vettem, amíg volt, a többi említettet 'ab gyár' szerzem be. Hó végén járok Szentgyörgy-hegy környékén, Szászin kívül a Horváth pince is jó, de figyelni kell, mert nem biztos, hogy az üvegbe is az kerül, amit kóstoltál...(kis magyar csibészség)
A Tesco pár éve nagyon lecsúszott mindenben, valahol a Penny Market szintjén van. A "bort a hiperből" teszt szerintem egy részvevős: Auchan. Esetleg Spar, de azért ott már mázli is kell.
Huh. 4 éve nem voltam Tescoban. Bort meg talán sohasem vettem ott, talán egyszer egy Figula ócsó palackot.
Máshol még annyi bort sem.
Evvan.
Értem, amit írsz, hogy ki lehet fogni.
Csak mi nem fogyasztunk annyit, hogy megérje oda járni.
Inkább ritkábban, termelőnél közvetlenül.
Azzal szoktam viccelni, és itt sem sokan értik, hogy borból jó nekem a kannás is.
(Nálunk olyan nem volt, egy év sem, hogy nagyapámnak vagy apámnak ne lett volna saját bora. Olyan szar volt amilyen, de ők megitták. De legalább láttam, gyerekkortól kezdve, hogy mi a pálya, mitől rossz, mitől jó.)
Tescót kerülöm, legutóbb két ünnep közt voltam kénytelen bemenni Keszthelyen (hévízi lakásunkban kiégett néhány spéci égő, persze nem kaptam) Valamikor Colman's mustárt vettem itt, de már azt sem kapni. :(
Tegnap voltam Tescóban (legalább 5 éve nem történt ilyen hál' istennek) és megnéztem a borválasztékot, miután a pékáruban nem találtam olyat, amit hajlandó lettem volna megvenni.
Borban akadt néhány magyar tétel, amit vennék, az ilyen hangárokban kötelezők (pl. Varga és Ostoros) mellett. Végül a tesco Finest sorozatból választottam egy moseli rizlinget, amire a termelője valószínűleg saját névvel nem lenne büszke, de 2100 forintért tisztességes ajánlat.
...az remélem tiszta, hogy én sem a multinál veszem a tömegbort...
Pedig néha bele lehet futni elfogadható minőségű/árú borba, mostanában nem látom, de a sokat köpködött badacsonyi Varga pincészet Aranymetszés Olaszrizlingje teljesen korrekt volt.
Amúgy a liebling Szászi olaszrizlingje, de a Szivek (Kesztölc) fehérborai is kedvesek. Anno szerettük Stefán (Spiegelberg) olaszrizlingjét is.