Sziasztok! Tavaly voltunk Egyiptomban, Hurhada-n. A Giftun-szigetek és a környenző korallok élővilága fantasztikus volt! Itthonról vittünk párszáz forintos eldobhatós fényképezőket..., az eredmény természetesen iszonyatos lett. Idén is megyünk, most Sharm El Sheik-be. Idén szeretnék elfogadható, színes, fényes és éles vízalatti képekkel hazatérni! Van egy Sony DSC-S600 digitális gépem. Nagyon meg vagyok vele elégedve. A víz alatt is megállná a helyét ha lehetne hozzá vízalatti tokot venni. Valamilyen megoldás létezik? Vagy mit ajánlotok ha esetleg erre nincs lehetőség? Hol szerezhetek be elfogadható áron komplett gépet tokkal együtt?
koszonom koszonom!!! labam ismet erinti a foldet egy rovid idore, es kihasznalva e pillanatnyi allapotot bedobom a ket kepet, egyik macro novice first place (aki meg nem nyert nemzetkozi versenyen kettonel tobb elso helyet - na ennek megfelelek :) - ez a sarga csikohal, a masik ami nem helyezes de nagyon nagyon orulok neki egy "honorable mention" azaz "kulon dicseretes" az OB-n is jol szerepelt grunersee feles kep...remelem azert hamarosan egy emailben is ertesitenek a szervezok (eddig csak az oldalon lattam a press release-ben a jo hireket!)
Ja, és tesztelték az oly sp550-et. Ezen az oldalon az igazság, amit úgy látszik az oly képtelen megoldani. Csiga lassú RAW mentés, és fókuszálás. Innentől tudhat bármit a ketyere...
miven az illető hihetetlenül szerény (itt őrjöng nekem a skype-on, hogy yippe meg ilyenek) gondoltam fájó szívvel, és szinte fizikai fájdalommal, de gratulálok zook papának az elért eredményeihez, és felrakom helyette ezt itten:
Tudsz erről a versenyről valamit mondani? Kicsit el vagyok hamuzva, de beküldenék pár képet. Mondjuk 2*30 percet ültem a maklérák közepén. (Ritka türelmes nejem van. :) ) Lett vagy 100-120 fotó róluk. De kép is talán 10-12. Szóval nem lesz egyszerű válogatni köztük úgy, hogy azt érzem lehetnének jobbak. :)
Ajánlom figyelmedbe a Canon S1 IS gépet gyári tokkal és ha tudsz vegyél vagy bérelj hozzá INON 180-as szinkron vakut ! Sok szépet lehet vele fotózni, a zoomja 10-szeres optikai és amellet 32-szeres digitális és ráadásként videózhatsz vele nagyon jókat vele víz alatt és felett egyaránt ! Én most adtam el, de már kicsit sajnálom a videózás miatt !
Olympus 750 C -fel fotóztam fenn és vízalatt egyaránt. Később vettem hozá egy külső vakut. Sajnos, rájöttem, nem lesz belőlem a világ legjobb búvárfotósa, ráadásul nem is tudom ezt a sportot elég gyakran űzni. A kamera is jó nagy, a búvártok pedig böhöm nagy. Szeretnék venni egy kisebb kompakt gépet, amihez a tok is kellően kicsi, és nem lehetelen beszerezni. Szempontom még, hogy azért normális optikai zoomja legyen, még ha nem is 10x -es, mint az Oly-é, továbbá jó lenne ha legalább VGA ninőségű filmet készítene. Ugyanis vannak (lennének majd) útjaim, amikor egy országot akarok megnézni, és ha lehet, mellékesen búvárkodnék és ott fotóznék is. Egy ilyen jellegű, hátizsákos útra a böhöm nagy Olyt + tokot nem vinném el, egy kompaktabb gépet viszont igen. Van-e tippetek, ajánlásotok, milyen gép (és hozzávaló tok) jöhetne szóba?
A hosszú hallgatás jól állt neked Lima, mi meg kipihenhettük magunkat. :-) A képeken nem látszik egyébként a hosszú felkészülés. :-) Most már tudom miért voltál hétvégén beteg: 2 hete az Adrián-én is belebetegedtem volna! Vagy ott is elmaradt a tél és 25 fok volt? Hiányoltunk azért a partyról! (De csak az illendőség kedvéért!)
HP 817-es, külső Sealife vakuval: http://www.divecenter.hu/modules.php?name=coppermine&file=thumbnails&album=120 http://www.divecenter.hu/modules.php?name=coppermine&file=thumbnails&album=121
Ja, és hogy ne csak genyázzak tényleg élvezetes a film, főleg így gyors lejátszásban. Ahogy látom és emlékszem azért voltak hullámok rendesen. Tetszik, hogy van némi összhang a zene és a téma között, bár a kép váltásokat én még jobban ráidőzítettem volna a zenére (lásd M2 film), volt ahol pár tizeden múlt csak. Nekem ez így sokkal jobban bejön, hogy van eleje, vége mégsem az a katalógusszerű felosztás, mint régen. Alakulsz, mint púpos gyerek a prés alatt, bárcsak ezt mondhatnám el magamról is fotós ügyben :-/
A gyorsítást pedig tényleg próbáljátok ki! Isteni zene, peregnek az események, esküszöm ezerszer jobb úgy. Én a következő filmet így csinálnám a helyedben.
Te garf, megtaláltam a megoldást a filmjeidre. Ha mediaplayer-t használsz, CTRL-SHIFT-G. Izgibb zene, pörgősebb cselekmények ... HEHE, meg ne sértődj! Amúgy nem semmi, jó messziről indítasz az elején :)