Keresés

Részletes keresés

nj Creative Commons License 2021.03.21 0 0 26756

A Den Haag, Emmen, Venlo otthon, az RKC idegenben papíron nem kellene, hogy gondot okozzon. De abszolút nyerhető meccs a Heerenveen elleni idegenbeli és a jelenleg még dátum nélküli Utrecht hazai is. Marad még az AZ (otthon) és a Feyenoord, Vitesse (mindkettő idegenben).

És ha az AZ és a PSV még veszít pontokat, akkor még ennyi sem kell. A PSV-nek nincs már rangadója, az Utrecht idegenben a legkeményebb meccse, ill. hagyományosan a Heerenveen a mumus. Az AZ-nek is csak egy nehéz meccse van hátra: az ellenünk vívott idegenbeli, de azért a Groningen elleni idegenbeli is presztízsmeccsnek számít.

De elég, ha csak a saját meccseinkre figyelünk, akkor nagy baj már nem lehet.

Előzmény: nj (26755)
nj Creative Commons License 2021.03.21 0 0 26755

Ahogy reméltük, az AZ megverte a PSV--t. A hátralévő 9 fordulóban elég 14 pontot szerezni ahhoz, hogy matematikailag is bajnokok legyünk. Ez 4 győzelem és 2 döntetlen, csak nem bénázzuk el!

Gyenyi Creative Commons License 2021.03.21 0 0 26754

"Azt írtam, hogy én egy sima győzelemmel is elégedett lennék"

Szó sem volt simáról. Ezt írtad: "A Young Boys ellen én bármilyen különbségű győzelemnek örülnék" Én két gólosban bíztam, de túl pesszimista voltam.

 

"két teljesen más csapat egymás elleni csoportmeccséből vonsz le konzekvenciákat? "

Arra nem találtam az utolsó évekből példát, hogy az olasz bajnokság 6-7-ikje jobb lenne, mint a holland 2-4-ikje. Arra többet, hogy nem jobb. 

 

"Csak a végén álltunk továbbjutásra."

Akkor még nem így láttad. Az első meccsről azt írtad, hogy közelebb álltunk a győzelemhez, a másodikról, hogy nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Mindkettőben egyetértettünk.

 

"abból a csapatból nem lesz ott Onana, Mazraoui, Veltman, De Ligt, De Jong, Schöne, Van de Beek, Ziyech. Elég veretes névsor."

Miért olyan biztos, hogy Mazraoui nem lesz ott? De Timber is jó. Veltman és Schöne most nem lennének kezdők. Blind helyett Martinez van hátul. De Ligt jobb, mint Timber vagy Alvarez, de e kettő olyan hibákat nem követ el, mint De Ligt a Tottenham ellen. Szerintem védelmünk jobb, mint akkor volt. Klaassen más, de van olyan, mint Van ed Beek. Ziyech hiányzik, de azért nem úgy érzem, hogy most sokkal rosszabbak lennénk, mint akkor voltunk. Védelmünk jobb, ami rengeteget számít. De az is számíthat, hogy most nem a leendő bajnok ellen játszunk.

 

"Hát, ehhez képest a két PSV-meccsen elég harmatos teljesítményt nyújtottunk, pedig ők gyengébbek, mint a Roma."
Sem a Romával sem annak idei ellenfeleivel mostanában nem játszottak. Miért gondolod, hogy rosszabbak?

Az első meccs első 20 percében lerohantak minket. Utána már csak kontráztak, és még Schmidt is azt mondta, hogy 90 perc alapján elégedett a döntetlennel. A második félidőben olyan jók voltunk, hogy annak alapján megállapítottam, mint utóbb kiderült, joggal, hogy bajnokok leszünk. Akkor már csak kontrázni próbáltak. Az utolsó 60 percben nagyon jók voltunk. A második félidőben 93 támadásunkból 49 volt veszélyes, míg az ő 30-ukból 15. A második meccsen valóban nem voltunk jók, de akkor már a döntetlen, a Lille visszavágó és a kupa elődöntő között elég volt ahhoz előnyünk behozhatatlan maradjon. A két bajnoki között viszont simán kivertük őket a kupából. Ha szerinted nem vagyunk most jobbak, mind ősszel voltunk, akkor vagy nem nézed meccseinket, vagy elfogultságod vakká tesz. Ha csak a játékosokat hasonlítod össze sem lehet kétséged. Onana jobb kapus, mint Stekelenburg, és szerintem Steek első meccsein kaptunk is gólt, melynél úgy éreztem, hogy Onanaval az nem lett volna gól (szerinted nem volt igazam), de Stekelenburg egyre jobb, így ma már nem hiányzik annyira Onana. Eleve jobbak a kirúgásai és jobban irányítja a védelmet. Egy jó Mazraoui jobb, mint Timber, de olyan sokszor ősszel nem volt jó. Viszont Timber olyan rossz nem tud lenni, mint egy rossz Mazraoui. Alvarez vagy Timber jobbak, mint Schuurs, és hátul Martinez is jobb, mint Blind. Tagliafico ősszel nem volt formában, most van. Blind középen jobb, mint hátul. Gravenberch sokkal jobb, mint ősszel volt és Klaassen is. Antony ősszel volt jobb, de mintha javulna. Tadic ősszel nem volt túl jó, most nagyon jó. Neres gyakorlatilag visszanyerte formáját. Sajnos Traore visszaesett, viszont Brobbey jó.

 

"ez elég nagy váltás! :-)"

Akarod, hogy felsoroljam nagy váltásaidat? Akkor Tadic a szélen sem volt jó, míg Traore jó volt. Mindketten dicsértünk már játékosokat, akik később arra nem szolgáltak rá, és szidtunk olyanokat, akik később jók lettek. Lassan nálam Ten Hag is ilyen lesz, de erről nem kezdek vitatkozni.

 

Úgy néz ki, hogy a Roma is jobb, mint ősszel volt, így valószínűleg izgalmasabb meccsek lesznek, mint az eddigiek voltak. Én bízom a fiúkban, de mint mondtam, gyakorlatilag nincs egyértelmű esélyes. Különben vicces, hogy akár 65-35 %-nál is, továbbjutásunkat csodának tartanád. 35% azt jelenti, hogy háromból egyszer mi jutnánk tovább. Az még nem csoda. Ha ma este nyer az ADO, az csoda. De néha csodák is vannak.

Előzmény: nj (26753)
nj Creative Commons License 2021.03.20 0 0 26753

"Még a Young Boys ellen is le akartál beszélni arról, hogy két gólos hazai győzelemben bízzak."

 

Akart a halál lebeszélni. Azt írtam, hogy én egy sima győzelemmel is elégedett lennék.

 

"A nálunk gyengébb AZ ősszel a két csoportmeccsen jobb volt, mint a Románál jobban álló Napoli."

 

Ne komolytalankodjunk, két teljesen más csapat egymás elleni csoportmeccséből vonsz le konzekvenciákat? De jó, mi lett a csoportmeccsek vége? Melyik csapat jutott végül tovább a kettő közül?

 

"És legutóbb elég simán kivertük az akkori olasz bajnokot."

 

Hát, az, hogy simán, enyhe túlzás! Csak a végén álltunk továbbjutásra. És abból a csapatból nem lesz ott Onana, Mazraoui, Veltman, De Ligt, De Jong, Schöne, Van de Beek, Ziyech. Elég veretes névsor.

 

Az egy marhaság, hogy jobbak lettünk volna mint az Atalanta. Az első meccsen az első félidőben jól alakult minden, aztán a végén örühettünk az x-nek. A második meccsen nekik a döntetlen is elég lett volna, ehhez képest még nyertek is és végig az történt a pályán, amit ők akartak. Ha éjfélig játszunk, sem lőttünk volna gólt. Semmi elképzelés nem volt a játékunkban.

 

"Jelenleg sokkal jobbak vagyunk, mint akkor voltunk."

 

Hát, ehhez képest a két PSV-meccsen elég harmatos teljesítményt nyújtottunk, pedig ők gyengébbek, mint a Roma. Majd áprilisban az EL-ben kiderül, hogy tényleg jók vagyunk-e nemzetközi szinten is.

 

"Most is úgy néz ki, hogy jók vagyunk vele középen."

 

Mondjuk, ahhoz képest, hogy ősszel azt írtad, hogy már nincs szükség rá többé centerként, mert itt van nekünk Traore, ez elég nagy váltás! :-)

Előzmény: Gyenyi (26751)
Gyenyi Creative Commons License 2021.03.20 0 0 26752

"Nem a 6-ikat vertük simán ki."

Hanem a vezető Lillet, amelyik ellen a roppant erős olasz bajnokság másodika két meccsen csak egy pontot szerzett.

Előzmény: Gyenyi (26751)
Gyenyi Creative Commons License 2021.03.20 0 0 26751

Számodra mindegy, ki az ellenfél. EL-ben, BL-ben soha nem tartasz minket esélyesnek. Még a Young Boys ellen is le akartál beszélni arról, hogy két gólos hazai győzelemben bízzak.

 

"szerintem annyival erősebb az olasz bajnokság, hogy a 6.-7. is simán kiverhet bennünket."

A nálunk gyengébb AZ ősszel a két csoportmeccsen jobb volt, mint a Románál jobban álló Napoli. És legutóbb elég simán kivertük az akkori olasz bajnokot. Pedig akkor sokkal nagyobb volt a ranglistán különbség a két bajnokság között. A francia bajnokság is sokkal jobb, mint a holland. Nem a 6-ikat vertük simán ki.

 

Egy gyakorlatilag kétesélyes meccsen, mindkét csapat kiverheti a másikat. Persze, nem valószínű, hogy simán. Szerintem most nagyon kevés csapat verne minket simán ki.

 

Valóban nem értek veled egyet abban, hogy két meccs alapján jobb volt nálunk az Atalanta. A döntő meccsen egyetlen egy lövés ment kapunkra, amivel nyertek. És az is csak azért, mert 10 emberrel is mi támadtunk, mert mindegy volt, hogy döntetlen marad-e vagy kikapunk. Minden statisztika alapján mi voltunk jobbak. A focit gólra játsszák, de ezért nem mindig a jobb csapat nyer. Míg a mi kétszer annyi passzunk 83%-a jó volt, náluk ez 70% volt. Jobbak voltunk, de mivel nem elég helyzetet dolgoztunk ki, nem érdemeltünk győzelmet. De ők még kevesebb helyzetet dolgoztak ki. Nálad, ha nyerünk, az gyakran szerencsés, de roppant ritka, hogy nem megérdemelten kapunk ki. Közvetlenül a hazai Liverpool meccs után még azt írtad, hogy 1 pontra bőven rászolgáltunk volna, ma már ott tartasz, azzal jellemzed gyengeségünket, hogy tőlük is kétszer kikaptunk.

De e meccsek mind ősszel voltak. Jelenleg sokkal jobbak vagyunk, mint akkor voltunk. Az Atalanta ellen Labyad és Schuurs (aki az ottani 2 gólért felelős volt) is játszottak, és azt reméltük, hogy az akkor roppant gyenge Alvareztől meg tudunk télen válni. Jelenleg Alvarez egyik legjobbunk, olyan nincs, aki rosszabb lenne, mint akkor volt, viszont nem egy olyan van, aki jobb. De legfontosabb, hogy a csapat sokkal jobb. És akkor még van Brobbey, aki az utolsó percekben rendre betalál. A mai csapat a BL-ben jutott volna tovább.

 

"És azért Onana, Mazraoui és Haller hiánya is okozhat még problémákat."

Bár Liverpoolban is Stekelenburg védett volna! Akkor elég lett volna Amszterdamban egy döntetlen az Atalanta ellen. Egy jó  Mazraoui valóban jó lenne, de jelenleg inkább Timber hiányzik. Viszont több, mint három hét alatt, mindketten felépülhetnek. 2019-ben sikereink egyik legfontosabb oka az volt, hogy Tadic volt a középcsatár. Most is úgy néz ki, hogy jók vagyunk vele középen. Különösen, hogy Neres már majdnem a régi, és Antony is csütörtökön végre jó volt. Még az is lehet, hogy szerencsénk van azzal, hogy Hallert nem nevezték be.

Előzmény: nj (26750)
nj Creative Commons License 2021.03.20 0 0 26750

Korábban hivatkoztál mér a megérzéseidre is. De, egyébként, szerintem annyival erősebb az olasz bajnokság, hogy a 6.-7. is simán kiverhet bennünket. Az Atalanta is jobb volt 2 meccs alapján, bármennyire nem akarod ezt elismerni.

És azért Onana, Mazraoui és Haller hiánya is okozhat még porblémákat. Bár, abban azért reménykedem, hogy minél több meccsen véd Stekelenburg, annál jobban visszatér a meccsrutin.

Előzmény: Gyenyi (26749)
Gyenyi Creative Commons License 2021.03.19 0 0 26749

"Amire te is: a megérzésre! "

Én csak tényekre hivatkoztam. Annak alapján mi inkább vagyunk esélyesek. Érzésem szerint én is 50-50-et, talán javunkra 55-45-öt mondanék.

Előzmény: nj (26747)
AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.03.19 0 0 26748

Nem vagyok képben a Rómával,mert rosszul vagyok az olasz bajnokságtól,nem is követem.Azért nem becsülöm le őket, bár a múltbéli eredmények meg nem jelentenek semmit a jövőre nézve(ugye,2019ben a Realnak is papíron le kellett volna mosni minket,aztán nem így lett).

 

Sejthető volt,hogy a svájciak után már kemény lesz a dió,de jelenlegi formánkban én bizakodó vagyok. 50-50%ot érzek.

Amíg a MU nem játszotta le mindkét meccsét  Granada ellen,abban sem lehetünk biztosak,hogy ők jutnak tovább.

Ha mindenki odateszi magát,és hozza a maximumot,továbbjuthatunk szerintem.

 

nj Creative Commons License 2021.03.19 0 0 26747

"Ezt mire alapozod?"

 

Amire te is: a megérzésre! :-) Egyébként, 65-35-öt akartam írni oda, de nem akartam, hogy pesszimistának tarts! :-) 

Előzmény: Gyenyi (26746)
Gyenyi Creative Commons License 2021.03.19 0 0 26746

" a Roma ellen az esély kb. 40-60 oda."

Ezt mire alapozod?

1. Az olasz bajnokság jobb, mint a holland, de nem annyival, hogy az olasz bajnokság jelenlegi 6-ikja, mely 15 ponttal  van lemaradva az elsőtől, esélyesebb legyen, mint a holland bajnokság elsője, mely minimum 8 ponttal vezet.

2. A Roma előtt álló Napoli ősszel 2 csoportmeccs alapján kiesett volna az AZ-től.

3. A Roma most kiverte az ukrán bajnokság jelenlegi másodikát, mi a svájci elsőjét. Előtte kiverték a portugál bajnokság harmadikát, mi a francia elsőjét.

4. Ők is nyertek ebben az idényben kétszer a Young Boys ellen, mi is, de mi mind a kétszer jobban.

5. Azt se lehet már mondani, hogy olasz csapatok ellen nem megy nekünk. A Cruijff forradalom kitörése óta 7-szer játszottunk olasz csapat ellen. 2 győzelem, 4 döntetlen, és ősszel kikaptunk az Atalantatól. De jelenlegi formánkban, úgy érzem, nem vert volna meg minket az Atalanta. Sőt! Ha az a két meccs kieséses lett volna, azt hiszem, mi jutunk tovább, mert nem hiszem, hogy a továbbjutáshoz elegendő 0:0-nál, Gravenberch kiállítása után is támadtunk volna a győzelemért. Pedig az Atalanta jobb náluk.

6. Hazai eredményeiket nézve nincsenek nagy formában.

 

Nem találok olyan tényt, mely alapján kicsit is ők lennének esélyesebbek. Kicsit mi vagyunk esélyesebbek, de maradjunk annyiban, hogy kétesélyes a továbbjutás. Vagy ők vagy mi. :)

Előzmény: nj (26745)
nj Creative Commons License 2021.03.19 0 0 26745

Szerintem, a Roma ellen az esély kb. 40-60 oda. A Manchester Unitednek kötelező lenne a továbbjutás a Granada ellen, ha valami csoda folytán mégis valahogy tovább vergődnénk az olaszok ellen, akkor az elődöntő lenne számunkra a végállomás.

Előzmény: AFCA 4 LIFE (26744)
AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.03.19 0 0 26744

Na,király,Róma lett,és ha tovább megyünk,akkor várhatóan a MU.Hát sikerült a nehéz ágra kerülni. :)

Gyenyi Creative Commons License 2021.03.19 0 0 26743

Végeredményben kb. 15 percig volt izgalmas a meccs. Miután nagy rohamaik még kapura lövést sem eredményeztek, és a mi első ellentámadásunk már majdnem gól lett, biztos volt, hogy nem lesz baj. Felfoghatatlan, hogy rúghattak ezek annyi gólt a Leverkusennek. Eszerint ennyivel jobbak vagyunk Bosz csapatánál. Az is biztos, hogy a Lille sokkal jobb ezeknél. Mindenesetre 4 győzelemmel kezdtük az EL szereplést. Szerintem ez a csapat jobb, megbízhatóbb, mint a 2017-es volt, mely ebben a szakaszban sokkal nehezebben verte ki a Legia Varsót és a Koppenhágát. (Gondolom, a mai Schalke-t is könnyebben kivernénk, de ez most vicces megjegyzés.) Tulajdonképpen kár, hogy a Tottenham kiesett. Jó lett volna visszavágni nekik és Mourinhonak. Persze, ha megint nem sikerült volna, az még fájóbb lenne. :) Akárhogy is, most jók vagyunk. Nagyon együtt van a csapat, jó a mix a tapasztalat és a tehetség között, és a kispad is erős. Gyenge pontunk nem nagyon van. Még edzőnk sem cserél annyira idiótán, mint régebben. Bár tegnap az Antony - Brobbey cserét nem értettem. Antony végre egész jó volt. Miért nem maradhatott végig a pályán? És miért kell Brobbey nem szép viselkedését akkor is játékkal jutalmazni, amikor semmi szükségünk nincs rá? Ha Ten Hag azt akarja, hogy, ha szüksége van rá ritmusban legyen, játszassa a Jong Ajaxban! Azt még hajlandó vagyok megérteni, hogy, ha szükség van rá, akkor bemenjen, de, ha nincs szükség rá, maradjon a kispadon!
Igazán senki nem volt kiemelkedő, de rossz sem. A csapat volt nagyon jó.

 

Nemsokára sorsolnak. Most már könnyű ellenfél nincs, legfeljebb nagy nevek és kisebbek. Senki ellen nem vagyunk esélytelenek, és a legtöbb potenciális ellenfelünknél azon a listán vagyunk, akiket legszívesebben elkerülnének. A Lille sima kiverése nagyszerű teljesítmény volt, a Young Boys viszont nem volt komoly ellenfél. A következő ellenfél valószínűleg az lesz.

 

"Jövőre ugyanis kiesik a 2016-17-es idény, amikor EL-döntősök voltunk és az nagy veszteség."

Szerencsénkre a mögöttünk álló oroszok és belgák nálunk is jobbak voltak 16-17-ben, így a jövő idény indulásakor előnyünk még nagyobb lesz. A 17-18-as évünk ritka pocsék volt, így az jó, hogy majd kiesik. Az utolsó három évben jobbak voltunk, mint az oroszok és a belgák, így, ha továbbra is tartjuk ezt a szintet, és talán még 1-2 klub be is segít, a 7-ik hely megőrizhető. A 6-ik viszont túl messze van. Pedig annak lenne igazán jelentősége. De azért még szerezzünk idén pontokat!

Előzmény: nj (26741)
nj Creative Commons License 2021.03.19 0 0 26742

Jó lenne, ha idén tudnánk még szerezni pontokat, hogy megerősítsük az UEFA koefficiens listán a holland bajnokság 7. helyét.

Jövőre ugyanis kiesik a 2016-17-es idény, amikor EL-döntősök voltunk és az nagy veszteség.

Szerencsére, orosz, belga és osztrák csapat már nem volt versenyben a nyolcaddöntő előtt sem és most kiesett az utolsó skót és utolsó két ukrán is, ők már nem fognak több pontot szerezni.

nj Creative Commons License 2021.03.18 0 0 26741

Jobbak voltunk, megérdemelten nyertünk idegenben is.

 

A skót, elég érdekesen vezette a meccset, nem adott 11-est, amikor Antony-t lerántották a nyakánál fogva, akkor sem, amikor Alvarez kezéről vágódott le a labda (a jelenlegi szabályok szerint ez még kezezés és 11-es), de megadta, amikor a svájci védő kezezett. És aztán visszavonta a góljukat, azt érzésem szerint jogosan, mert Elia leshelyzete nem volt passzív, ütközött a felugró védővel. Azt a szituációt, amikor Rensch kapott sárgát, én pont fordítva láttam.

 

Stekelenburg kapott néhány lövést, de magabiztosan védte valamennyit.

Rensch megfelelt, de semmi különös. Alvarez jól játszott középhátvédként is, bár, majdnem kaptunk miatta egy 11-est. Martinez és Taglaifico egyenletes, jó teljesítményt nyújtott.

Gravenberch a jobb oldalon is otthon érezte magát, kicsit több előre játéknak örültem volna, bár, azon a poszton nem ez volt az elsődleges feladata. Klaassen sokat futott, sokat dolgozott, de a nagy helyzetét kihagyta. Blind hozta magát, nem látszott rajta, hogy sérült volt.

Antony sokkal agilisebb volt, mint az utóbbi időben, jobban játszott, de még mindig elég nagy hibaszázalékkal, viszont sokkal önzetlenebbül. Tadic hozta a szokásost, felvállalta a kockázatos passzokat és jó részük nem is jött be, viszont megint egy gól, egy gólpassz. Neres fontos gólt lőtt, voltak jó beadásai is, rendben volt.

A cserék közül Klaiber az ügyetlen, Kudus a technikás megoldásaival tűnt ki, Idrissi nagyon aktív volt, de kevés húzása jött be. Schuurs és Brobbey kevés időt kapott.

nj Creative Commons License 2021.03.18 0 0 26740

Cserélni kellene, a továbbjutás már úgyis eldőlt.

nj Creative Commons License 2021.03.18 0 0 26739

A klub 121. születésnapján illene jó játékkal továbbjutni a Young Boys ellen.

nj Creative Commons License 2021.03.17 0 0 26738

Nem tudom, hol említettem a hozzászólásomban hálát, vagy erkölcsöt, közös érdekekről írtam és ésszerűségről! 

Ezt az "azért ment Lipcsébe, mert több játéklehetőséghez jut" dolgot pedig felejtsük már el, mert nagyon gyenge érv. Brobbey már akkor sem írt alá, amikor még a Jong Ajaxban sem volt állandó kezdő és képben sem volt a Lipcse, ott még Werner volt a center. Ha csak a több játéklehetőség lett volna a cél, akkor mehetett volna kölcsönbe az Eredivisie számos klubjához is. Itt a pénz volt a fő mozgatórugó, arról pedig már leírtam a véleményemet.

2-3 év az Ajaxban nem elvesztegetett idő, hanem egy lépcsőfok, amit, ha kihagysz, akkor könnyen orra bukhatsz. Attól, hogy nem 19,  hanem 21-22 évesen szerződsz külföldre, még nem törik derékba a karriered. Pláne, hogy sokkal felkészültebben teszed.

 

Mindegy, ez van, tőlem te megértheted a döntését, de ne várd már el, hogy én is azt tegyem!

Előzmény: Gyenyi (26737)
Gyenyi Creative Commons License 2021.03.16 0 0 26737

Mi elhozzuk a 16 éveseket a többi holland klubból, mielőtt szerződést köthetnének, azaz pénzt lehetne értük kérni. A Jong Ajaxban alig van játékos, aki már 15 évesen is a miénk volt. Ne legyünk egyszerre erkölcsösök! Fogadjuk el, hogy mások, nálunk gazdagabbak, jobb bajnokságban játszók, is ezt teszik a mi játékosainkkal! És játékosainktól se várjunk el hálát vagy hűséget. Ez a mai foci. Egy játékosnak van 10-12 éve, hogy mindent kihozzon karrierjéből. 2-3 éveket nem veszthet ebből el. (Ebből a szempontból talán van remény arra, hogy Gravenberch hosszabbít. Neki máshol sem lenne több játéklehetősége. Sőt! Úgy is járhat, mint az utolsó évek, Frenkie de Jongon kívüli, összes Ajax középpályása.)

Brobbey különben kb. kétszer annyit fog keresni, mint amennyit mi ajánlottunk neki. Legalább is, mindenfelé ezt olvasom. Természetesen én is örültem volna, ha még marad. De meg tudom érteni. Jelenleg Lipcsében több lehetősége van játékra, mint nálunk lenne, és anyagilag is sokkal jobban jár. 

Nem tudjuk, hogy folytak a tárgyalások, de nehéz elképzelni, hogy novemberben még sok alapja volt még Overmarsnak abban bíznia, hogy Brobbey még aláír. Furcsa.

Előzmény: nj (26736)
nj Creative Commons License 2021.03.16 0 0 26736

"Hol élsz? Lehet elvárni valakitől, hogy 2-3 év alatt milliókat veszítsen hálából? Pontosabban csak azért, hogy azokat a milliókat inkább mi keressük? Ha azért neveltük fel, hogy keressünk rajta, akkor egy szavunk sem lehet. Ha azért, hogy jó játékos legyen, akkor örülhetünk, mert sikerült. :)"

 

Rosszul gondolkodik ő is és te is. Az, hogy játékosokat nevelünk, jó nekünk, mert:

- ha jó játékost nevelünk, akkor sikeres csapatot tudunk kialakítani

- ha eladjuk, jó pénzt kapunk érte, amit vissza tudunk forgatni az utánpótlásnevelésbe és ezáltal újabb jó játékosokat tudunk nevelni

És jó neki is, mert:

- olyan alapképzést kap, amivel el tud szerződni topligákba

- tapasztalatot szerez egy európai szubtop csapatban

- ha nálunk sikeres lesz, akkor nő az ázsiója és később magasabb fizetést tud majd kérni.

 

Lehet, mondani ilyen hangzatos lózungokat, hogy "milliókat keresünk rajta", csak éppen azt felejted el, hogy korábban milliókat is invesztáltunk bele. Ami most nem térült meg. És ha nem éri majd meg játékost nevelni, mert ingyen elmennek, akkor nem fogunk (annyi) játékost nevelni. Az jobb lesz? Akkor a Barcelona és a Manchester United nem fog tudni tőlünk középpályást igazolni, a Juventus pedig védőt. Ha nem lesznek nevelőklubok, akkor nem lesz kit elvinni sem. A topklubok már régóta nem nevelnek, hanem vásárolnak, egyes dél-amerikai, francia (persze nem a PSG) és portugál klubok, valamint az Ajax, a Dinamo Zagreb, a Partizan Beograd stb. látják el a nagyokat futballistákkal. Ezek a klubok ebből élnek, de csak addig, amíg kifizetik a játékosok árát. Ha kirúgod a piramis alját, akkor összeomlik.

 

Ha Brobbey türelmesebb lett volna és nem rövid távon gondolkodna, akkor maradt volna, mert most ugyan ingyen el tudott menni, de ha valóban beváltja a reményeket, akkor 2-3 év múlva 1-2 bajnoki címmel (OK, egy valószínűleg most is lesz neki), esetleg néhány jó BL-meccsel a lábában nem 6 milliós játékosként menne el az RB Leipzigbe, hanem, mondjuk 30-40 milliósként a Milanba, a Dortmundba, vagy a Tottenhambe. És jóval többet kereshetne, mint így, hogy nem azt mondják, hogy nekünk ő kell, kerül amibe kerül, hanem ő kell, mert ingyen van és nincs benne kockázat, ha mégsem jön be. Az az anyagi "veszteség", ami ezalatt a 2-3 év alatt érte volna, pillanatok alatt megtérült volna az első komoly szerződés aláírásával. A Bundesligában bajnok aligha lesz, a keret erőssége alapján legutóbbi BL 4 közé jutás, szerintem, egy kicsúszott eredmény volt a Lipcsének. Ahogy a miénk is 1 évvel korábban. Most pedig simán kiestek egy gyengélkedő Liverpool ellen. Jelenleg ez egy szervezett, fegyelmezett, de meglehetősen szürke csapat, egyéniségek nélkül. (Bár, Szoboszlai sérült és tőle várják, hogy majd szervezi a játékot.)

 

"Én bizony el tudom képzelni, hogy nagyon sok pénzt kap a Lipcsétől azért, mert ingyen ment oda. Sokkal többet is fog ott keresni, és szerintem több esélye is lesz játékra, azaz tovább fejlődésre."

 

Többet fog keresni? Mennyivel? És ha többet keres, akkor mi van? Azért az Ajaxnál sem halt volna éhen. Akinek a pénz az elsődleges cél, az nem viszi sokra, ez régi tapasztalat. Ugyanis, abban a pillanatban, hogy megvan a nagy pénz, elveszíti minden motivációját. Aki a "szakmáját" szereti, aki jobb játékos akar lenni, aki sikerre éhes, az viszi sokra. A pénz pedig úgyis jön majd magától, mivel aki jó játékos és sikeres, azt mindig jól meg is fizetik.

De Ligt, De Jong, Van de Beek és első körben Gravenberch is megértette, hogy előbb invesztálni kell és utána lehet majd learatni ennek a gyümölcsét. A kis Kluivert és Brobbey nem. De még a kis Kluivert is pénzért ment el.

 

"Eszembe jutott valami. Miután lejárt az UEFA-nál a benevezési határidő, egy benevezett játékosunk, Promes, elment. Ilyenkor nem lehet helyébe valakit benevezni?"

 

Nem.

 

"Nem ez a lényeg, hanem az, hogy adjunk neki egy dátumot, melynél tovább nem várunk rá. És az a dátum, ne fél vagy egy évvel szerződése lejárta előtt legyen! Ha ezt nem vezetjük be, akkor még sok "Brobbey-nk" lesz."

 

Ezzel teljesen egyetértek. Mondjuk, azt nem gondoltam volna, hogy Overmarst ennyire meg tudják vezetni, hogy különösebb alap nélkül is bizakodik abban, hogy hátha mégis aláír.

Előzmény: Gyenyi (26735)
Gyenyi Creative Commons License 2021.03.15 0 0 26735

"az EL-ben, szerintem, azért center, mert nincs Haller és Brobbey nem írt alá,"

Haller igaz, Brobbey nem. Ha Ten Hag az utolsó 10 percekre beküldi Brobbeyt, akkor, ha úgy érezné, hogy 90 percre is jobb Brobbeyval, miért ne kezdene vele? Vagy akarja büntetni vagy nem. Látjuk, hogy nem akarja. Azzal a 11-gyel kezd, amelyikkel szerinte legsikeresebb tud lenni. De lehet, hogy szerinte akkor a legjobb, ha az ellenfél már fáradt.

 

"Miért ne játszhatna jövőre Haller? "

Ha nem értettél meg, akkor, mint annyiszor, rosszul fogalmaztam. Úgy értettem, hogy, ha Haller valamilyen okból egyszer nem játszhat, akkor a BL-ben Tadic, a bajnokságban Brobbey kezdene.

 

"saját bevallása szerint ő maradni akar. De hát itt van még Raiola is"

Valóban ezt hoztad fel ellenérvnek. És erre mondtam, mondom, hogy, ha ő nem a sajtónak, hanem Raiolanak mondja, hogy maradni akar, ahogy Gravenberch is tette, akkor marad, mint ahogy Ihattaren és Malen is hosszabbítottak a PSV-ben.

 

"És mivel indokoltad te, hogy Brobbey mégiscsak el fog menni?"

Azzal, hogy akkor már egy éve tárgyaltunk vele. Minden kortársa már szeptemberben aláírt. Más okát nem láttam e lassúságnak, mint azt, hogy nem akar aláírni, illetve talán irreális kívánságai vannak.

 

"Akkor járt volna el korrekt módon, ha hosszabbít, nálunk produkál 2-3 jó idényt és utána el tudjuk adni jó pénzért."

Hol élsz? Lehet elvárni valakitől, hogy 2-3 év alatt milliókat veszítsen hálából? Pontosabban csak azért, hogy azokat a milliókat inkább mi keressük? Ha azért neveltük fel, hogy keressünk rajta, akkor egy szavunk sem lehet. Ha azért, hogy jó játékos legyen, akkor örülhetünk, mert sikerült. :)

Én bizony el tudom képzelni, hogy nagyon sok pénzt kap a Lipcsétől azért, mert ingyen ment oda. Sokkal többet is fog ott keresni, és szerintem több esélye is lesz játékra, azaz tovább fejlődésre.

 

Eszembe jutott valami. Miután lejárt az UEFA-nál a benevezési határidő, egy benevezett játékosunk, Promes, elment. Ilyenkor nem lehet helyébe valakit benevezni? Nem ismerem a szabályokat, de remélem, nem felejtettük el másodszor is Hallert benevezni.

 

 "Az még kb. 15 hónap. "

Én ugyan azt szeretném, hogy legkésőbb januárig hosszabbítson, és, ha nem akkor már januárban adjuk el, de igazad van, addig is sok minden történhet. Blind mindenképpen tudja pótolni, talán Eiting is. Valóban Taylor is összeszedheti magát és persze befuthat egy (vagy két) másik fiatal is. Nem ez a lényeg, hanem az, hogy adjunk neki egy dátumot, melynél tovább nem várunk rá. És az a dátum, ne fél vagy egy évvel szerződése lejárta előtt legyen! Ha ezt nem vezetjük be, akkor még sok "Brobbey-nk" lesz.

Előzmény: nj (26734)
nj Creative Commons License 2021.03.15 0 0 26734

"Kevés esélye így is van. Ha aláírt volna se lenne több."

 

De ezt miből gondolod? Érzed? :-)

 

"Ősszel még Ten Hag azt mondta, hogy Tadic nem középcsatár, de ebben is meggondolta magát."

 

Aha. De furcsa módon a bajnokságban, ahová beneveztük Hallert is mégsem Tadic a center! Tadic az EL-ben, szerintem, azért center, mert nincs Haller és Brobbey nem írt alá, továbbá, mert Neres játékra kész.

 

"Ha nem játszhat, akkor a BL-ben Tadic, a bajnokságban, ha maradt volna, valóban lehetne Brobbey."

 

Ezt nem értem. Miért ne játszhatna jövőre Haller? Kétszer csak nem követjük el ugyanazt a hibát.

 

"Azt valóban mondtam, hogy butaság lenne részéről és Raiola részéről, ha ingyen menne el, de azt nem mondtam, hogy nem így lesz."

 

Én még mindig nem értem, hogy ez miért lenne butaság.

 

-------------------------------------------------------------------

 

"Azt már októberben megmondtam, amikor te még hittél Brobbeynak, hogy maradni akar."

 

Ezt rövid időn belül már másodszor írod le és hiába írtam, hogy ez nem igaz, újra megismételted. Idézd már, légy szíves, hogy mikor írtam azt ősszel, hogy elhiszem, hogy maradni akar? 

Nem szeretem, ha olyasmit adnak a számba, amit nem is mondtam és ráadásul, amikor cáfolni próbálom, akkor újra megismétlik!

 

Valójában mit írtam szeptember-októberben erről? Nem azt, hogy hiszek neki, hogy maradni fog, hanem először azt, hogy

 

"És Brobbey-val is folynak a tárgyalások, saját bevallása szerint ő maradni akar. De hát itt van még Raiola is." 

 

Ebben semmiféle állásfoglalást nem látok arra vonatkozóan, hogy én azt gondolom, hogy ő maradni akar, vagy fog. Közöltem a tényt. És a második mondattal is inkább csak a kétségeimet fejeztem ki.

 

Utána te az alábbiakat írtad:

 

"Olyan ügynök nincs, aki valakit akarata ellenére elvisz egy csapattól. Ha Raiola telebeszélte a fejét, és meggyőzte, hogy nincs értelme maradnia, akkor, akármit is mond, nem hiszem, hogy maradni akar."

 

Ez, szerintem, önmagában is ellentmondás, mert most vagy a játékos dönt és akkor hiába próbálja Raiola telebeszélni a fejét, vagy ha Raiola mégis meggyőzte, akkor valójában tulajdonképpen Raiola döntötte el, hogy mi legyen. Mindegy.

 

És utána azt írtad még, hogy szerinted sincs perspektívája, mivel Ten Hag Labyaddal és Promessszel próbálkozik.

 

Később újra előkerült a téma, akkor még mindig nem azt írtam, hogy hiszek neki, hanem azt, hogy a többi fiatal esetében is arra számítottál, hogy nem fognak aláírni és remélem, Brobbey esetében is tévedsz!

 

És mivel indokoltad te, hogy Brobbey mégiscsak el fog menni? Most már azzal, hogy Traore olyan jó, hogy nem Brobbey lát esélyt a kezdőhelyre!

Azóta Labyad, Promes már kegyvesztett lett, Huntelaar elment, Traore a Jong Ajaxban próbálkozik, de Brobbey annak ellenére sem írt alá, hogy 4 rivális is eltűnt a képből. Most, ugye, az az indok, hogy jött Haller. Igen, de ha nem jött volna, akkor most centergondjaink lennének! Haller azért jött, mert nem várhattunk tovább, hogy mi lesz ha Brobbey nem ír alá és esetleg az új klubja megveszi télen (más kérdés, hogy jelek szerint a Lipcse inkább vár nyárig, minthogy pár ezer eurót kifizessen érte) és akkor itt állunk center nélkül, Tadic mehet be középre és ha Traore egészséges és jó formába is lendül, akkor majd játszhat ő is. Így nekifutni a tavasznak, ahol még 3 fronton harcolunk, felelőtlenség lett volna.

 

------------------------------------------------------------

 

 

"Ha ebbe nem megy bele, mondhatja a Leipzig, hogy akkor nem is kell nekik, mert idiótákra nincs szükségük."

 

Azért, szerintem, ott is komoly emberek ülnek a vezetőségben, tehát ilyet biztosan nem mondanak.

 

"Remélem, hogy tovább fejlődik, büszkék lehetünk arra, hogy nálunk tanult meg focizni, és jobb lesz vele a válogatott. Egyelőre a pályán mindent megtesz értünk."

 

Szerintem, te félreértesz. Engem egyáltalán nem érdekel, hogy fejlődik-e valahol máshol, vagy sem. Az egyéni sorsa teljesen hidegen hagy. Akkor járt volna el korrekt módon, ha hosszabbít, nálunk produkál 2-3 jó idényt és utána el tudjuk adni jó pénzért. Mivel nem ezt tette, semmi okom arra, hogy büszke legyek arra, hogy nálunk tanult meg focizni és csak és kizárólag mások élvezik ennek a gyümölcsét. Ha pedig mégsem lesz olyan jó, akkor meg azért nincs okom, hogy büszke legyek rá.

Nem mondom, hogy azért fogok szorítani, hogy ne kerüljön sínre a karrierje, mert annyira azért nem érdekel a dolog, de ha történetesen úgy alakul, hogy megbukik, akkor egy pillanatig sem leszek szomorú. Ahogy akkor sem, hogy ha teszem fel Nagelsmann a közeljövőben otthagyja a klubot és Brobbey ott ragad még pár évig egy másik edzővel, aki esetleg nem őt favorizálja.

A válogatottságot pedig hagyjuk egyelőre, még messze nem tartunk ott, hogy ez aktuális legyen, ráadásul azt sem tudjuk, hogy holland válogatott akar-e lenni egyáltalán. Az pedig, hogy mindent megtesz, az a minimum.

De erről nincs is értelme vitatkoznunk, én tudom, hogy te hogy állsz hozzá, te is tudod, hogy én hogy állok hozzá, úgysem fogjuk tudni meggyőzni egymást.

 

"Biztos vagyok abban, hogy Gravenberch, ha meg nem sérül, ott lesz az EB-n. De már a kerettagság is növeli értékét. És akármilyen jó is, ½ vagy 1 évvel szerződése lejárta előtt kevés klub hajlandó sok pénzt fizetni egy játékosért, akit nem sokára ingyen megkaphat. Nem várnék az utolsó évig."

 

A "nem sok pénz" azért nem a valós érték fele. Egyébként, Ziyechért is korrekt árat kaptunk.


"Taylor nagyon visszaesett. Már nagyon régen volt jó."

 

2022 nyaráról beszéltem. Az még kb. 15 hónap. 

Előzmény: Gyenyi (26733)
Gyenyi Creative Commons License 2021.03.15 0 0 26733

„ha Brobbey aláírt volna, akkor szerintem lehet, hogy esélye lett volna egy EL-kezdőhelyre”

Kevés esélye így is van. Ha aláírt volna se lenne több. Ősszel még Ten Hag azt mondta, hogy Tadic nem középcsatár, de ebben is meggondolta magát. (Akkor még Blind sem volt középpályás).

Szerintem ebben az idényben Tadic marad az EL középcsatár és Brobbey a jégtörő (pinch-hitter). Ten Hag szerint, és úgy néz ki, igaza van, így vagyunk a legjobbak. Csütörtökön legalább egy félidőre kipróbálnám Antony helyén Idrissit. Eddig a Zwollenél jobbak ellen nem volt meggyőző. Talán vasárnapi játéka feldobja. De Antony is visszanyerheti formáját.

Jövőre, ha visszajön Haller formája, ő lesz a BL-ben is a 9-es. Ha nem játszhat, akkor a BL-ben Tadic, a bajnokságban, ha maradt volna, valóban lehetne Brobbey. De ennél, a jelenlegi kerettel, több esélye van játékra Lipcsében. Abban bíztam, hogy aláír, és egy évre kölcsönadjuk a Twentenek, Heerenveennek vagy valami hasonlónak.

 

Azt valóban mondtam, hogy butaság lenne részéről és Raiola részéről, ha ingyen menne el, de azt nem mondtam, hogy nem így lesz. Azt már októberben megmondtam, amikor te még hittél Brobbeynak, hogy maradni akar. Más kérdés, hogy be kell látnom, tévedtem, és ebben az esetben talán nem is olyan butaság ingyen elmennie. El tudom képzelni, hogy a Leipzig megmondta neki, hogy szeretnék, és döntse el, hosszabbít-e nálunk, és akkor nyáron megveszik, vagy nem hosszabbít, és akkor nagyobb lesz a fizetése, kap pár milliót az aláírásért, és Raiola is többet kap a közvetítésért. Ha ebbe nem megy bele, mondhatja a Leipzig, hogy akkor nem is kell nekik, mert idiótákra nincs szükségük. Az marad hátrány, hogy ingyen jött fiatalok a sorban hátul állnak.

Továbbra is úgy érzem, ha már elment, a legjobbat választotta, ami Raiola gyerekeinél ritka. Egy komolyabb bajnokság egyik élcsapatában, melynek pont spicce nincs, szépen fejlődhet tovább. És miért ne kívánnám ezt neki? Azért mert saját érdekeit a klub érdekei fölé tette? Ma már mindenki ezt teszi. A régi időkben, 25-30 évvel ezelőtt, nem voltak ekkora fizetés különbségek. Akkor volt olyan, hogy klubhűség. Ma már az csak a 30 felettieknél illetve a leggazdagabb kluboknál létezik. Remélem, hogy tovább fejlődik, büszkék lehetünk arra, hogy nálunk tanult meg focizni, és jobb lesz vele a válogatott. Egyelőre a pályán mindent megtesz értünk. Sajnálom, hogy elment, lehet, hogy (még) jobb lett volna neki, ha még marad, de ez van.

 

„ha jól alakul minden és nő a piaci értéke, akkor, ha tartja a formáját nem fog felére csökkenni az ára.”

Biztos vagyok abban, hogy Gravenberch, ha meg nem sérül, ott lesz az EB-n. De már a kerettagság is növeli értékét. És akármilyen jó is, ½ vagy 1 évvel szerződése lejárta előtt kevés klub hajlandó sok pénzt fizetni egy játékosért, akit nem sokára ingyen megkaphat. Nem várnék az utolsó évig.

"Játszhat azon a poszton Blind, ha kell, akkor még Kudus is, addigra Taylor is készen fog állni erre, sőt, lehet, hogy még Eiting is nálunk lesz."

Taylor nagyon visszaesett. Már nagyon régen volt jó. Ez járhat korral is, és remélem arról van szó. Egyelőre Blind és Eiting a jelöltjeim. Kudus más típus, bár lehet, hogy egy Gravenberch szerepben is jó lenne. De ki tudja ki milyen lesz, mire Gravenberch elmegy?

Előzmény: nj (26731)
nj Creative Commons License 2021.03.14 0 0 26732

Különösebb mgerőltetés nélkül győztünk egy mérsékelt tudású elenfél ellen. Az első félidő még nagyjából rendben volt, de a másodikban már nagyon visszavettünk. Valószínűleg a játékosok is érezték, hogy a 3 pont már nincs veszélyben, ezért úgy gondolták, hogy jobb, ha a Young Boys elleni visszavágóra tartalékolnak. Ismerve a feszes menetrendet, ez végül is megbocsátható.

 

Stekelenburgnak nem volt dolga.

Rensch nem igazán tetszett. Sokat megy fel, de nem a szélen, hanem befelé törve, ahol már amúgy is sokan vannak. Emiatt ritkán kapja meg a labdát és a védőmunkát is más végzi el helyette. Ebből eddig nem lett nagy baj, de jó lenne beszélni vele, mert nem jó felfogásban játszik. Schuurs hozta magát, egy nagy hiba, amit megúsztunk kapott gól nélkül, de egyébként nem jött zavarba. Martinez ott folytatta, ahol csütörtökön abbahagyta, megbízható, sallangmentes védőmunkát végzett. Tagliafico jól is védekezett, sokat is ment fel, lőtt egy gólt is, ez rendben volt.

Alvarez megint nagyon jó volt, ha nem is annyira, mint hét közben, de most nem is volt annyira szükség. Klaassen sokat volt játékban, de a kapura nem sok veszélyt jelentett. Gravenberch egyre jobb, mind védekezésben, mind támadásban átlagon felüli volt.

Neres gólt szerzett és egyébként is veszélyesen játszott, ő volt a legjobb csatárunk. Ha ezt satbilizálni tudja, akkor ismét a 2018-19-es Nerest idézi majd. Haller újabb gyenge meccset játszott, semmi sem sikerült neki. Pedig, ha valahol, most megjöhetett volna az önbizalma, ha betalál. Jövő héten a Den Hag ellen otthon már tényleg gólt kellene lőnie, máskülönben nem fog tudni egykönnyen kikerülni ebből a negatív spirálból. Tadic, mint mindig, most is sokat volt játékban, sokat próbálkozott, amiből kevesebb előny származott, mint az EL-meccsen, de egy gólpasszra így mérsékeltebb formában is jó volt.

 

A cserék közül Klaiber semmi pluszt nem tudott hozzátenni a játékhoz, Ekkelenkamp nagy lendülettel kezdett, de az gyorsan alábbhagyott, Kudus csinált szép dolgokat, Idrissi jobb benyomást keltett, amíg a jobbszéeln volt, mert akkor voltak jó beadásai, Antony kevés időt kapott.

 

Mivel a PSV otthon ikszelt a Feyenoord ellen, az előnyünk 8 pontra nőtt, plusz van egy elmaradt meccsünk is. Jövő héten AZ-PSV, Ajax-Den Haag ha érvényesül a papírforma, akkor 1 hét múlva még nagyobb lesz az előnyünk, mert nehezen tudom elképzelni, hogy ez a PSV idegenben nyer a feljövőben lévő AZ ellen (akik egy győzelemmel eléjük kerülhetnének és a BL-selejtezőt érő 2. helyen végeznének), nekünk pedig a kiesőjelölt (és remélem az idény végén tényleg búcsúzó) Den Haag ellen kötelező a győzelem. Ha így lesz, akkor már nagyon bénának kell lennünk ahhoz, hogy elbukjuk a bajnokságot, hiszen akkor még az is belefér, ha csak a kötelezőket hozzuk és kikapunk a 3 rangadón, az AZ, a Feyenoord és Vitesse ellen. 

nj Creative Commons License 2021.03.14 0 0 26731

"De Haller már van, és azóta az EL-ben Tadić, máshol Haller a középcsatár, és nem hiszem, hogy ez jövőre, még, ha Brobbey maradt volna is, másképp lenne. Egyrészt, mert Hallert is Ten Hag hozta, másrészt, mert Haller jobb, még, ha az utolsó két meccsen nem is volt jó."

 

Abban egyetértek, hogy valószínűleg Haller kezdene. De az EL-ben nem kezdhet, mert nem neveztük. Viszont, ha Brobbey aláírt volna, akkor szerintem lehet, hogy esélye lett volna egy EL-kezdőhelyre, különösen, hogy Antony ennyire visszaesett. Tadic most, szerintem, csak kényszerből center. Ha aláírt volna, akkor nyilván nem lett volna állandó kezdő Brobbey, de több játéklehetőséget kapott volna, szerintem.

Hogy Lipcsében mennyit fog játszani, nem tudom. A centereiktől finoman szólva nem vagyok elájulva. Viszont, ugyanakkor elgondolkoztató, hogy a kis Kluivert, aki rutinosabb, felnőtt válogatott is volt és EL-döntős, plusz van 2 év topligás tapasztalata is, (még?) nem tudott állandó kezdőhelyet kiharcolni ott.

 

"Erre nem emlékszem."

 

2021.01.10.:

 

Én: "Viszont tök ingyen. Szerintem, nekik ez többet ér.”

Te: "Ez nem igaz. Ha mint rendszeres cserejátékosunk vagy egy Eredivisie csapat gólerős kölcsöncsatára megy el, sokkal többet fizetnek érte, azaz több jut Raiolanak, és nagyobb fizetést is kap."

 

Mondjuk, mivel Ovarmars nem írta elő, hogy ki kell őt hagyni a keretből és Ten Hag sem mondott le róla, így a rendszeres cserejátékos státusz is megvalósult és ingyen is mehet el. Raiola mindent elért, amit csak lehetett.

 

"Arra igen, hogy már októberben megjósoltam, hogy nem fog aláírni, amit nem hittél el nekem. Te idézgetted mondásait, hogy mennyire akar maradni."

 

Én csak azt mondtam, hogy ne írjuk le, mert még aláírhat. December óta én sem hiszek ebben. 

 

"Brobbeyval kapcsolatban én is ezt mondtam, de most már másképp látom."

 

Én viszont továbbra sem látom másképp.

 

"Ha nyáron vagy legkésőbb januárban eladjuk, miután az EB-is játszott, 30-40 milliót kapunk érte. Ha várunk még egy évet, akkor már csak kb. a felét."

 

Egyrészt, egyelőre nem ment ki az EB-re. Ha ki is megy, nem biztos, hogy a válogatott és azon belül ő is jó lesz. Másrészt, szerintem, ha jól alakul minden és nő a piaci értéke, akkor, ha tartja a formáját nem fog felére csökkenni az ára. Sőt, ha nem tartja, akkor sem. Ilyen mértékű visszaeseést még akkor sem tapasztalunk, ha a jáétkos hosszú időre kiesik a játékból. Pl. Onana ára tavaly októberben 36 millió volt, most 30 millió, pedig jelen állás szerint 1 évig egyáltalán nem játszhat és nem is eddzhet a klubnál. És nem lett ettől mg az ára 15-20 millió. Én mindenképpen várnék az eladásával 2022 nyaráig. De az igaz, hogy fogjuk tudni pótolni. Játszhat azon a poszton Blind, ha kell, akkor még Kudus is, addigra Taylor is készen fog állni erre, sőt, lehet, hogy még Eiting is nálunk lesz. Brobbey jobban fog hiányozni, attól tartok.

Előzmény: Gyenyi (26730)
Gyenyi Creative Commons License 2021.03.14 0 0 26730

az igaz, hogy nem vesznek sztárokat, inkább fiatalokba ruháznak be.

És a játékstílusuk is kb ugyanaz, akárki is az edző. Az azért furcsa, hogy saját neveltjük kevés jut el az első csapatig.

 

Ezt miből gondolod? Eleve Haller ide sem került volna, ha aláír. 

Ten Hag hozta már hozzánk Hallernél rosszabb volt játékosait is. Hallert már nyáron is akartuk, csak akkor túl drága volt. De Haller már van, és azóta az EL-ben Tadić, máshol Haller a középcsatár, és nem hiszem, hogy ez jövőre, még, ha Brobbey maradt volna is, másképp lenne. Egyrészt, mert Hallert is Ten Hag hozta, másrészt, mert Haller jobb, még, ha az utolsó két meccsen nem is volt jó. Még az lesz érdekes, ha Neres és Antony egyszerre lesznek jók, annak nem Haller lesz-e az áldozata. Bár Ten Hag egyhamar nem fogja ejteni.

 

Én azóta vagyok biztos abban hogy megy, amióta a téli átigazolási idényig nem írt alá. Mondtam is neked, hogy az ingyenes távozásra hajtanak, de te nem hittél ebben.

Erre nem emlékszem. Arra igen, hogy már októberben megjósoltam, hogy nem fog aláírni, amit nem hittél el nekem. Te idézgetted mondásait, hogy mennyire akar maradni. Az továbbra is igaz, hogy egy 19 éves, ingyen szerzett játékos státusza új klubjában nem túl erős, de ez már végképp nem a mi gondunk.

 

 Akkor már ne legyen a keretben.

Brobbeyval kapcsolatban én is ezt mondtam, de most már másképp látom. Ha egy játékost Overmars elad, akkor az edző azokkal játszik, akik maradtak. De, ha az alá nem író marad, akkor az edzőnek joga van használni. Ő nem hosszú távon gondolkozik, neki ma kell sikeresnek lennie. Kudarc esetén nehéz felelősségre vonni, ha főnöke megtiltja neki, hogy bizonyos játékosokat bevethessen.

 

Biztos vagyok benne, hogy nem fogja meghosszabbítani, de az azért túlzás lenne, hogy 2 évvel korábban adjuk el.

Biztos nem vagyok benne. Ha megint megmondja Raiolanak, hogy maradni akar, akkor hosszabbít. Meglátjuk. Ha nyáron vagy legkésőbb januárban eladjuk, miután az EB-is játszott, 30-40 milliót kapunk érte. Ha várunk még egy évet, akkor már csak kb. a felét. Nagyon jó, óriási tehetség, de senki sem pótolhatatlan.

Előzmény: nj (26729)
nj Creative Commons License 2021.03.13 0 0 26729

"Kíváncsi lennék, mit válaszolna, ha visszakérdeznék, hogy ezért választott-e őt, Ten Hag helyett."

 

Nyilván ezért, hiszen ezt mondta! :-)

 

"Mindig komolyan veszed a nyilatkozatait. :) Most mondja azt, hogy ott kétszer annyit fog keresni, mint nálunk keresne?"

 

Ha hülyének nézi az embereket, akkor komolyan veszem. Ezért leszek kíváncsi, hogy mi lesz, ha esetleg Nagelsmann elmegy. Akkor mit fog mondani?

 

"Ennyire azért ez nem ilyen egyszerű. A Leipzig egyike azon kevés kluboknak (velünk együtt), melyeknél a klubfilozófia szent, és ahhoz minden edzőnek tartania kell magát."

 

Ne beszéljünk már egy pár éves klubnál "filozófiáról", mert hülyén hangzik! De az igaz, hogy nem vesznek sztárokat, inkább fiatalokba ruháznak be.

 

"Más kérdés, hogy Brobbeynek a jelenlegi Leipzigben sokkal több esélye lenne játékra, mint nálunk. Nálunk Haller és Tadic előtte vannak."

 

Ezt miből gondolod? Eleve Haller ide sem került volna, ha aláír. Másrészt Tadic Haller érkezte óta nem volt center, de előtte sem gyakran. Többnyire balszélső, ami jobban is fekszik neki. Az EL-ben főleg azért kezd ő, mert nincs Haller. Aki egyébként éppen formválságban van, tehát, ha valamikor, akkor most lenne esélye Brobbey-nak.

 

A Lipcse egyébként, hiába dobogós a Bundesligában és volt elődöntős tavaly a BL-ben, nem egy attraktív klub. Fegyelmezettek, szervezettek, de nincsenek olyan játékosaik, akik valami váratlant tudnának húzni. Ezért nem is fognak soha BL-t nyerni, bajnokságot is csak akkor, ha a Bayern nagyon elbénáz valamit. De azért, mert ők annyira jók, aligha.

 

"De ez már nem a mi gondunk."

 

Így van. Ettől függetlenül nem lennék szomorú, ha pofára esne Lipcsében.

 

"Félek, hogy, akármit is mondott még januárban is, már az ősszel tudta, hogy nem ír alá, így az sem igaz, hogy, ha nem sérült volna meg az Atalanta ellen, illetve nem vettük volna meg Hallert, akkor maradt volna."

 

Ez egészen biztosan így van. Én azóta vagyok biztos abban hogy megy, amióta a téli átigazolási idényig nem írt alá. Mondtam is neked, hogy az ingyenes távozásra hajtanak, de te nem hittél ebben.

 

"Amit ebből Overmars tanulhat, az az,hogy, ha egy játékos több, mint fél év tárgyalás után nem ír alá, azonnal el kell adni."

 

Vagy inkább úgy, hogy az utolsó átigazolási időszakban mindenképpen pénzzé kell tenni. Még akkor is, ha nem kapunk érte sokat. Akkor már ne legyen a keretben.

 

"Még két évre van szerződése, de jó lenne azt meghosszabbítani. Ha az nyárig vagy legkésőbb decemberig nem megy, eladnám."

 

Biztos vagyok benne, hogy nem fogja meghosszabbítani, de az azért túlzás lenne, hogy 2 évvel korábban adjuk el. 2023-ig szól a szerződése, tehát jövő nyáron el kell adni, ha addig nem hosszabbít.

Előzmény: Gyenyi (26728)
Gyenyi Creative Commons License 2021.03.13 0 0 26728

"Azt mondja, hogy Nagelsmanntól sokat lehet tanulni, ami biztosan így van"

Kíváncsi lennék, mit válaszolna, ha visszakérdeznék, hogy ezért választott-e őt, Ten Hag helyett. Mindig komolyan veszed a nyilatkozatait. :) Most mondja azt, hogy ott kétszer annyit fog keresni, mint nálunk keresne? Különben azt is mondják, hogy Nagelsmannnál jó dolguk van a fiataloknak. A Leipzig utolsó meccsén a keretben csak egy 20 éven aluli volt.

 

" kivéve, ha esetleg nyártól ő lesz a Barcelona (vagy egy másik topklub) edzője."

Ennyire azért ez nem ilyen egyszerű. A Leipzig egyike azon kevés kluboknak (velünk együtt), melyeknél a klubfilozófia szent, és ahhoz minden edzőnek tartania kell magát. Így, ha ahhoz Brobbey jó lesz, akkor az új edző sem fogja egyből dobni.

 

Más kérdés, hogy Brobbeynek a jelenlegi Leipzigben sokkal több esélye lenne játékra, mint nálunk. Nálunk Haller és Tadic előtte vannak. Lipcsében nincs egyetlen gólerős csatár sem. Márpedig ő annak látszik. Persze, miután őt ingyen megkapták, lehet, hogy nyáron, a megspórolt pénzen vesznek egy drága csatárt, és Brobbey ott is kispados lesz. De ez már nem a mi gondunk. Félek, hogy, akármit is mondott még januárban is, már az ősszel tudta, hogy nem ír alá, így az sem igaz, hogy, ha nem sérült volna meg az Atalanta ellen, illetve nem vettük volna meg Hallert, akkor maradt volna.

 

Amit ebből Overmars tanulhat, az az,hogy, ha egy játékos több, mint fél év tárgyalás után nem ír alá, azonnal el kell adni. Abból Raiola is tanulna. A következő Gravenberch lesz. Még két évre van szerződése, de jó lenne azt meghosszabbítani. Ha az nyárig vagy legkésőbb decemberig nem megy, eladnám.

Előzmény: nj (26727)
nj Creative Commons License 2021.03.12 0 0 26727

Azt mondja, hogy Nagelsmanntól sokat lehet tanulni, ami biztosan így van, kivéve, ha esetleg nyártól ő lesz a Barcelona (vagy egy másik topklub) edzője.

Előzmény: nj (26726)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!