Keresés

Részletes keresés

nj Creative Commons License 2020.11.02 0 0 26295

"Ezt ki mondta?"

 

Én. Kicsit karikíroztam a mondanivalódat.

 

"Ezt nem értem. Azért nem ír gyakrabban, mert túl sokat vitatkozunk?"

 

Múltkor írta, hogy nagy kedve nincs ide írni, amikor folyton késhegyre menő vitákat folytatunk valami apróságon. Amiben van azért némi igazság.

 

"Még a holnapi korona meccsről. Taylor is hiányzik és Kotarski is."

 

Jó, hát mindenkit nem soroltam fel, Taylor már régebb óta hiányzik - lehet, hogy már előbb megkapta? - Kotarski pedig csak azért lenne fontos, hogy legyen egy kapus a kispadon.

 

"...és Martinez Blinddé."

 

Akkor kicsit sok lesz a ballábas a középpályán és kevés hátul. De az a baj, hogy Ekkelenkampon kívül nincs igazi támadó középpályás a keretben, már, persze Jensenen kívül. Most jól jönne Eiting.

 

"De azért jó lenne, ha reggel még egy kapus és legalább néhány játékos még elrepülhetne."

 

De nem az a szabály, hogy csak olyan léphet pályára, aki az elmúlt 1 hétben csak negatív teszteket produkált?

Előzmény: Gyenyi (26294)
Gyenyi Creative Commons License 2020.11.02 0 0 26294

"Ezeket a "minimum"-okat felejtsd már el, én ilyet nem írtam!"

Igazad van. Szerinted döntetlent érdemeltünk volna. A lényeg az, hogy azt a meccset nem lehet példának felhozni arra, hogy rosszak voltunk. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy nem érdemeltünk vereséget, ami kb ugyanaz. Mert, ha az az öngól nem lett volna, talán még te is elismernéd, hogy döntetlen szagú meccsen kicsit közelebb álltunk a győzelemhez (kapufa, gólvonalról mentett labda, több kapusmunka és mindez a pocsék cserék ellenére). De az öngól megvolt. Így csak az marad, hogy nem voltunk rosszak.

 

"Traore gólpasszt adott oly módon, hogy direkt a kapufára fejelte a labdát"

Ezt ki mondta? Ahogy Brobbey góljához is köze volt Neresnek (sőt, szinte több, mint Brobbeynak), még, ha nem is gólpassznak szánta kapufáját, azzal, hogy Traore nem fölé fejelt, ha nem is tudatosan, de hozzájárult Klaassen góljához. Hivatalosan egyik sem volt gólpassz, mint ahogy Klaassen kapufa 11-ese sem. Pedig milyen szép lenne, hogy góllövő Klaassen, asszist Klaassen. :)

 

"Vagy többen járnának ide, pl. Manoh gyakrabban írna."

Ezt nem értem. Azért nem ír gyakrabban, mert túl sokat vitatkozunk? Szálljak ki 1-2 hónapra, hogy aktívabb legyen? Kipróbálhatjuk.

 

Még a holnapi korona meccsről. Taylor is hiányzik és Kotarski is.
A te kezdőd is elmegy, de lehet, hogy jobb lenne Mazraouit hátul hagyni, Timber legyen Schuurs párja, és Martinez Blinddé. Úgy tudom, Huntelaar edzések után 11-eseknél egész jól szokott védeni. De azért jó lenne, ha reggel még egy kapus és legalább néhány játékos még elrepülhetne. Bár, ha az a kapus Stekelenburg lenne, akkor őt hagynám inkább a kispadon. Mikor védett utoljára tétmeccsen? 2 éve?

Előzmény: nj (26291)
nj Creative Commons License 2020.11.02 0 0 26293

Scherpen, Schuurs, Mazraoui, Blind, Martínez, Tagliafico, Klaiber, Timber, Alvarez, Ekkelkamp, Jensen, Neres, Antony, Promes, Traoré, Huntelaar, Brobbey a névsor.

 

Onana, Klaassen, Tadic, Gravenberch is hiányzik és a cserekapus Stekelenburg is.

 

Egy tűrhető kezdőt azért össze lehet rakni, de a középpálya elég vékony.

 

Scherpen - Timber, Schuurs, Martinez, Tagliafico - Mazraoui, Ekkelenkamp, Blind - Antony, Traore, Neres

 

Előre be lehet cserélni Huntelaart, Brobbeyt és Promest is, hátra és a középpályára minőségromlás nélkül senkit, kapuscsere pedig egyáltalán nem lesz.

 

És akkor ráadásul a hét végén Utrecht... :-(

Előzmény: nj (26292)
nj Creative Commons License 2020.11.02 0 0 26292

Nagyobb baj is van annál, mint amit a mi vitánk jelent, 17 játékossal, köztük 1 kapussal utaztunk Dániába, mivel 11 játékos fertőzött az első csapatból és a Jong Ajaxból összesen!

nj Creative Commons License 2020.11.02 0 0 26291

"Természetesen nem annyira, mint a VVV ellen, de akkor még te is azt mondtad, hogy minimum egyenrangúak voltunk."

 

Ezeket a "minimum"-okat felejtsd már el, én ilyet nem írtam! Azt írtam, hogy a döntetlent megérdemeltük volna. Pont.

 

"Nem tudom, kivel cserélsz össze, mert győzelemről én sem beszéltem..."

 

Hát, te jössz folyton azzal, hogy én egyetértettem veled abban, hogy minimum döntetlent érdemeltünk volna. (Ami nem igaz, lásd feljebb.) Lehet, hogy én értelmezem rosszul, de akkor segíts: ha a döntetlen a minimum, akkor mi a maximum? A győzelem? Mert azt nem érdemeltünk volna, szerintem. Ha meg egyszerűen azt akartad írni, hogy a döntetlent megérdemeltük volna, akkor írd azt, mit kell itt minimumozni?

 

"Azt semmiképpen nem lehet mondani, hogy nem volt köze a gólhoz."

 

Istenem, hagyjuk, jó? Inkább feladom, legyen neked igazad, Traore gólpasszt adott oly módon, hogy direkt a kapufára fejelte a labdát, hogy a visszapattanót Klaassen befejelhesse. Így jó lesz? :-)

 

"A többiben sem értünk egyet, de ilyen már volt. Ha mindenki, mindenben egyetértene, már megszűnt volna topikunk. :)"

 

Vagy többen járnának ide, pl. Manoh gyakrabban írna.

Előzmény: Gyenyi (26290)
Gyenyi Creative Commons License 2020.11.02 0 0 26290

 

"Győzelemről szó sem volt!"

Arról volt szó, hogy jók voltunk-e. Természetesen nem annyira, mint a VVV ellen, de akkor még te is azt mondtad, hogy minimum egyenrangúak voltunk. Nem tudom, kivel cserélsz össze, mert győzelemről én sem beszéltem, bár az tény, hogy több helyzetünk volt, mint nekik. Ők akkor kezdtek feléledni, amikor Ten Hag először lecserélte Klaassent és Nerest, majd a két középhátvédet. Erre persze te azt mondod, hogy jobban bírták erőnléttel, de ilyen cserék után az természetes. Persze azt is mondhatjuk, hogy kispadjuk erősebb, de az is természetes.

 

"Traore pedig kb. 6 méterről fejelhetett kapura "

Futtában, felugorva, háttal a kapunak. Úgy azért nem olyan könnyű irányítani a labdát. Azt semmiképpen nem lehet mondani, hogy nem volt köze a gólhoz. Ha Labyad lett volna ott helyette, biztos vagyok abban, hogy nem lett volna gól. De a két héttel ezelőtti, vagy akár a VVV elleni első kb. 20 percben játszó Traoreval sem lett volna. Talán Huntelaarral igen, ha ő is úgy mozdult volna a labdára, és több szerencséje van. Holnap újabb meccs után vitatkozhatunk azon, hogy jó-e Traore. :)

 

A többiben sem értünk egyet, de ilyen már volt. Ha mindenki, mindenben egyetértene, már megszűnt volna topikunk. :)

Előzmény: nj (26288)
nj Creative Commons License 2020.11.02 0 0 26289

Közben kijött az összefoglaló.

 

A 23. percben volt az egyik momentum, amikor mérges voltam a középső védőinkre, jelesül Blindre, mert ahogy visszavették mellette a labdát az elég ciki volt egy válogatott játékostól. De Schuursnak is volt egy jelenete, amikor simán elmentek mellette, csak az nem került bele az összefoglalóba (gondolom, nem lett belőle helyzet). A 47. percben meg elengedte az emberét, csak Onanán múlt, hogy nem lett belőle gól. Martinez is esett-kelt a gól előtt is, meg máskor is, Mazraoui meg időnként rosszul helyezkedett. Az egész védelem gyenge volt, na.

 

Traore pedig kb. 6 méterről fejelhetett kapura egy elég jó beadást, szerintem, az nagy helyzet volt. Szerencse, hogy végül Klaassen be is talált a támadásból, de a "gólpasszt" a kapufa adta.

 

Ami Promest és Ekkelenkampot illeti, nagy különbséget nem látok közöttük. Mindkettő kihagyott 2-2 helyzetet, aztán a végén Promes - Tadic gesztusának köszönhetően - belőtte a 11-est.

nj Creative Commons License 2020.11.01 0 0 26288

Hát, én meg látok hanyatló tendenciát. A jövő majd eldönti, kinek volt igaza, remélem, neked.

 

"Te mondtad, hogy jól ment, és két legjobbunk nélkül is minimum döntetlent érdemeltünk volna."

 

Azt írtam, hogy 1 pontra bőven rászolgáltunk volna. Győzelemről szó sem volt!

 

"Azóta ezt elfelejtve, csak szidod azért a meccsért is a fiúkat."

 

Nem azért szidtam, hanem ezért a meccsért. És az Atalanta elleniért is, mert ott is gyenge volt a játék. A Liverpool elleniről annyit írtam, hogy az angol csapatok - kevés kivételtől eltekintve: a Chelsea elleni 4-4 - rendre fölénk kerekednek fizikailag. Amit te vitattál.

 

"Most lehet, hogy én nem értem humorodat. Az nem volt olyan nagy helyzet, és mégis majdnem bement."

 

Hát, pedig volt annyira nevetséges, mint amit te írtál, hogy két gólban benne volt. Csak - ezek szerint - azt te komolyan gondoltad.

Nagy helyzet volt, mert emlékeim szerint elég közelről fejelhetett. Ő egyszerűen elhibázott egy helyzetet, nem rajta múlt, hogy Klaassen helyzetbe került, hanem a kapufán.

Előzmény: Gyenyi (26287)
Gyenyi Creative Commons License 2020.11.01 0 0 26287

" te is éppen olyan jól tudod, hogy ezeknek a játékosoknak a nagy részét esze ágában sem volt pályára küldeni."

Persze. Azt hittem vicces leszek ezzel az irreális kezdővel, de te túl komolyan vettél, így, legalább is nálad, ez nem jött be. :(      Meg kell komolyodnom.

 

"Az nem mindig a védőkön múlik. Van hogy mellé-fölé megy,"

Azért a Liverpool és az Atalanta ellen minden szögletnél a mieink fejelték ki a labdát. Kisebb ellenfelek ellen is ugyanilyen koncentrációval kéne játszani. Egy hete sikerült, most nem.

 

"Ha ez lenne az első, nem szólnék semmit, de az igazság az, hogy igazán jól legfeljebb a Heerenveen és Venlo ellen játszottunk. "

Amióta nem játszik Alvarez és Labyad. És azóta van Klaassen. De nekem játékunk a Liverpool ellen is tetszett, és akkor még azt mondtad, hogy neked is. Az első félidőben Bergamóban is jók voltunk. És egyik meccstől sem vártad, hogy méltó ellenfelek leszünk. Viszont 14 napon belül a tegnapi volt az 5-ik meccsünk, köztük kettő a kontinens élcsapatai ellen. Akkor elképzelhető, hogy két BL meccs között többen kicsit, tudat alatt, lazítanak. Ha az is elég a biztos győzelemhez, akkor ezt megbocsátom nekik.

 

"egyre több játékos formája esik vissza. Blind is, Schuurs is, Mazraoui is, Gravenberch is, a nem állandó kezdők közül Martinez és Ekkelenkamp is gyenge volt, Promes sem javul. Antony is szürkébb egy picit"

Schuurs és Blind tegnap nem voltak rosszak. Blind szívmegállása után egy ideig tényleg gyengébb volt, de most már szerintem a régi. Gravenberch éppen, hogy egyre jobb. Ma már talán ő szerzi meg a legtöbb labdát, és azzal jól is megy fel. Néha még túlcipeli, de tegnap azt sem tette. Martinez és Ekkelenkamp eddig, ha játszhattak, mindig jók voltak. Tegnap nem. Ez még nem formahanyatlás. Promes szerintem javul. Mezőnyben egyre jobb, de helyzeteit még kihagyja. Antony nem volt rossz. Volt már jobb, és lesz is. A formákban nem látok hanyatló tendenciát. Tegnap nem voltunk jók, de így is a Fortuna idei legnagyobb veresége volt ez. Pedig már játszottak a PSV és az AZ ellen is.

 

" A Liverpool ellen még védhető volt hogy nem ment annyira jól a csapatnak"

Te mondtad, hogy jól ment, és két legjobbunk nélkül is minimum döntetlent érdemeltünk volna. Azóta ezt elfelejtve, csak szidod azért a meccsért is a fiúkat. Néha sok múlik az edzőn is. Különösen a miénken. A Liverpool meccset idióta cseréivel tette tönkre, míg az Atalanta ellen túl későn és rosszul cserélt.

 

===========================================================

"nagy helyzetben rontott, mert a kapufára fejelt a 2. gól előtt."

Most lehet, hogy én nem értem humorodat. Az nem volt olyan nagy helyzet, és mégis majdnem bement. Nélküle az nem lett volna gól. Még mindig nem törődtél bele, hogy Traore jó. # meccsen játszott eddig, és összesen 12 gólban volt komoly szerepe.

Előzmény: nj (26285)
nj Creative Commons License 2020.11.01 0 0 26286

"Traore megint két gólt harcolt ki."

 

Így is lehet nézni, meg úgy is, hogy nagy helyzetben rontott, mert a kapufára fejelt a 2. gól előtt. Mert azt azért - gondolom -, még te sem gondolod komolyan, hogy szándékosan fejelt a felső lécre, hogy a kipattanót Klaassen bestukkolhassa. :-)

Előzmény: Gyenyi (26284)
nj Creative Commons License 2020.11.01 0 0 26285

"Tényleg úgy értetted, hogy arra számítok, hogy ami választása lesz Ten Hagnak, abból mindig a rosszabbikat fogja választani?"

 

Nem, nem úgy értettem, de te is éppen olyan jól tudod, hogy ezeknek a játékosoknak a nagy részét esze ágában sem volt pályára küldeni. Akkor meg minek beírni? Csak a hangulatkeltés érdekében, hogy szidjuk egy kicsit Ten Hagot, hogy milyen béna összeállításban is pályára küldhetné a csapatot? Igaz, hogy nem teszi, de sebaj...

De, persze, abban igazad van, hogy ide mindenki azt ír be, amit akar, akkor is, ha nincs semmi értelme, hiszen nem kötelező, hogy legyen. És az is igaz, hogy nekem sem kötelező minden - egyébként felesleges - hozzászólásra reagálni. A jövőben igyekszem elkerülni.

 

"Ez speciel nem tűnt fel."

 

Nem a gólokra gondoltam elsősorban.

 

"Szerencsére a válogatottban nem középhátvéd."

 

És? Az engem nem vigasztal, az Ajaxban az. Csak nem tudom, miért...

 

"De nagyon ritkán kapunk gólt pontrúgásból, azaz valahogy mégsem lehet olyan rossz a védelem."

 

Az nem mindig a védőkön múlik. Van hogy mellé-fölé megy, Onana véd stb. És az is igaz, hogy akármilyen magas Schuurs, alig-alig tudtunk kifejelni egy-egy beadást. 

 

"Olcsó őket szidni."

 

Nem csak őket szidtam, ha elolvastad az értékelésemet. Onanán és Klaassenen kívül szinte mindenkit kritizáltam, mondjuk talán még Antonyt és Traoret kevésbé. És akiket kritizáltam, azok rá is szolgáltak. A két középső védővel kapcsolatos mondatot még korábban írtam be, amikor párszor elég simán átfűzték őket. Alapvetően noname támadók.

 

"Ilyen zsúfolt program mellett, becsúszhat egy-egy gyengébb meccs is."

 

Ha ez lenne az első, nem szólnék semmit, de az igazság az, hogy igazán jól legfeljebb a Heerenveen és Venlo ellen játszottunk. Ahol azért egyik ellenfél sem élete meccsét játszotta. Az első meccseken a kiállítások miatt én is azt mondtam, hogy nem a játék a lényeg, hanem a 3 pont. De utána 11 emberrel sem lett jobb semmi, sőt, egyre több játékos formája esik vissza. Blind is, Schuurs is, Mazraoui is, Gravenberch is, a nem állandó kezdők közül Martinez és Ekkelenkamp is gyenge volt, Promes sem javul. Antony is szürkébb egy picit, de nála egy ilyen kis a formaingadozás még érthető, meg jobban is készülnek rá. Talán Tagliafico az egyetlen, aki egy kicsit jobb, mint az első meccseken, de amilyen mélyről indult, ez nem nagy fegyvertény. És esetleg Traore, de meglátjuk, meddig tart ki ez a lendület. A Fortuna ellen azért már ő sem tudta hozni az előző két meccs szintjét (mielőtt belekötsz, játékban gondolom, nyilván nem 5 gólt várok tőle meccsenként!). A Liverpool ellen még védhető volt hogy nem ment annyira jól a csapatnak, végül is a 2019-es győztes, az angol bajnok ellen játszottunk. De a többivel elég nehéz elszámolni.

Előzmény: Gyenyi (26283)
Gyenyi Creative Commons License 2020.11.01 0 0 26284

" nem működnek az automatizmusok még azok között sem, akik már tavaly is együtt játszottak"

Kik voltak ezek? A tegnapi védelemből csal Blind játszott tavaly is a védelemben. Klaassen, Ekkelenkamp és Gravenberch egyike sem volt tavaly középpályánkon. Elől Traore és Antony sem.

 

"Az, hogy a játékosok jó része formán kívül van, az szintén elgondolkodtató"

Ez sem igaz a legtöbbre. Martinez eddig jó volt, a legtöbb meccsen Schuurs is. Klaassen jó, Gravenberch még néha kihagy, de az nem formáján múlik. Eddig Ekkelenkamp is kimondottan jó volt. Remélem, tegnap csak rossz napja volt. Antony jó volt, Neres hosszú kihagyás után szépen javul, Traore megint két gólt harcolt ki. Rá sem mondanám, hogy nincs formában.

 

"A BL-ben lehet, hogy ha valahogy meglesz 6 pont a dánok ellen az sem lesz elég csak az EL-re."

Lehet. De az is lehet, hogy ellenük 4 pont is elég lesz a BL-re. Semmi értelmük nincs az ilyen kijelentéseknek. Persze 6 pont a dánok ellen jó lenne, mert akkor az EL már biztos. Igaz, 4-gyel is valószínű.

Előzmény: Manoh (26282)
Gyenyi Creative Commons License 2020.11.01 0 0 26283

"Ezt tök felesleges volt beírni, mégcsak nem is hasonlít a kezdőcsapat a tiédre."

Tényleg úgy értetted, hogy arra számítok, hogy ami választása lesz Ten Hagnak, abból mindig a rosszabbikat fogja választani? Talán nem kellett volna a "rém"-et zárójelbe tennem. Hiszen ez csak egy rémálmom volt. Persze, ha nem vitatkozni akarsz, hanem csak azt keresed, mibe köthetsz bele, akkor az sem segített volna. De való igaz, tetszett a kezdőcsapat.

 

"a nem éppen bombaerős Fortuna csatárai úgy játsszák át a válogatott(jelölt) védelmünket (Blind és Schuurs), ahogy akarják."

Ez speciel nem tűnt fel. Az első gól Ekkelenkamp labdavesztésével kezdődött, majd Gravenberch, Martinez és Klaassen egyike sem tudta elvenni a labdát Felmmingtől, Mazraoui pedig levegőt védett. A gólhoz semmi közük nem volt középhátvédjeinknek. Mazraoui és Martinez még sokat ügyetlenkedtek, míg két helyzetnél Schuurs annyira zavarta a támadót, egyszer azt hiszem Seuntjenst egyszer pedig Fleminget, hogy nem tudtak rendesen kapura lőni. A végén szögletből volt két veszélyes fejes. Az egyiknél a jobbhátvéd fejelt. Nem hinném, hogy középhátvédjeink egyikének kellett volna fognia. A másodikat valóban a középcsatár fejelte Blind mellől. Az hiba volt. Szerencsére a válogatottban nem középhátvéd. De nagyon ritkán kapunk gólt pontrúgásból, azaz valahogy mégsem lehet olyan rossz a védelem. A második kapott gólért senki sem felelős. Pályafutása során egyszer mindenkinek elsülhet így a lába.

Különben is, ha egy kontránál a középpálya nem szűr, akkor a védelem mindig kisebbségben van. Olcsó őket szidni. Ezzel együtt Schuursnek volt néhány jó közbelépése.

 

Tegnap a baj a bekkek voltak. Martinez és Mazraoui nagyon rossz napot fogtak ki. Ehhez jött, hogy, sajnálatomra, Ekkelenkamp eddigi legrosszabb meccsét (félidejét) játszotta az első csapatban. Ha megismétli múlt heti játékát 6-7 góllal nyerünk. Lecserélése jogos volt. Ten Hag választhatott Tadic és Promes között. Gondolom, Promesnek akart lehetőséget adni, hogy formába jöjjön. Nem volt rossz, de már nincs meg az önbizalma, hogy helyzetben higgadt legyen. Most is lőhetett jó helyzetben, de gyengén lőtt. Ekkelenkampnál kevesebb hibája volt, ami sajnos nem nagy szó. Talán gólja, még, ha csak 11-esből is esett, segíti. Mindenesetre örültem, hogy ő ment be, és nem Labyad. Ő legalább már volt hosszabb periódusban jó is nálunk. Alvarez beküldésének nem volt értelme, de kit küldhetett volna be, hogy Gravenberch pihenhessen? Taylor nem ült a kispadon. De egyetértek Ten Haggal abban, hogy egy fiatal ne üljön kétszer egymásután a kispadon, hanem legalább minden második meccsen játsszon teljes meccset a Jongban. És végeredményben Alvarez semmi rosszat nem csinált. Klaiber magabiztosabb volt, mint Bergamoban. Lassan csak megszokja, hogy most az Ajaxban játszik. Egy jó Mazrouinak nem vetélytársa, de jó Mazraoui, amióta Dest elment, nincs. Traore megint tetszett és Neres és Antony is. Gravenberch megfelelt, de mint leghátsó középpályásnak, kontráknál jobb lenne, ha hátrébb lenne. Mondjuk pont az első gólnál volt, de akkor nem csak ő nem tudott segíteni. Klaassen is hibázott az első gól előtt. Emellett kihagyott egy nagy helyzetet, de azért kétszer betalált, és általában jó volt. Jó egy olyan középpályás, aki nem veszti el a labdát. Azért abban lehet, hogy hibás, hogy kontráknál nem segítette a védelmet.

 

Ilyen zsúfolt program mellett, becsúszhat egy-egy gyengébb meccs is. A lényeg, hogy nyertünk, megvan a 3 pont, és megmaradt az első hely. És még mindig jobb főpróbánk volt, mint a Midtjyllandnak, mely 4:1-re kikapott. Biztos nem kutyaütők, de kedden nyernünk kell. Amióta Ten Hag az edzőnk, BL (selejtezőben) idegenben még nem kaptunk ki. Persze, mint mondtam, az most csak minimális követelmény. Gondolom, ők is fognak kontrázni. De BL meccsen koncentráltabban szoktunk játszani, mint bajnokikon.

Előzmény: nj (26279)
Manoh Creative Commons License 2020.10.31 0 0 26282

Sajnos alacsony színvonalú meccs volt a kiesőjelölt ellen, akiknek sok helyzetük is volt, így még baj is lehetett volna. A 2 kapott gól valóban sok egy ilyen gyenge csapat ellen és ráadásul Onananak köszönhető, hogy nem lett több. A helyzetek kimaradtak és a büntetőknek köszönhetjük, hogy legalább számszakilag magabiztos volt a győzelem.

Nem játszunk jól, nem működnek az automatizmusok még azok között sem, akik már tavaly is együtt játszottak, ami meglehetősen furcsa. Az, hogy a játékosok jó része formán kívül van, az szintén elgondolkodtató. Pedig a szezon hamarabb is ért véget, így kisebb volt a terhelés, utána volt edzőtábor és lement már jópár forduló is. Egyenlőre a bajnokságban még jönnek legalább az eredmények és volt egy kifutott eredmény múlthéten, de a nehezebb meccsek még csak most jönnek és rengeteg forduló van még hátra. A BL-ben lehet, hogy ha valahogy meglesz 6 pont a dánok ellen az sem lesz elég csak az EL-re.

 

nj Creative Commons License 2020.10.31 0 0 26281

5-2-re nyertünk, egy alacsony színvonalú meccsen, gyenge játékkal.

 

2 gólt kapni egy ilyen ellenféltől... és még kaphattunk volna többet is... Igaz, lőttünk ötöt, de hármat 11-esből, pontosabban az elsőt 11-es után bepofozva a kipattanót.

Nehéz bárkit is kiemelni. Onana védései kellettek, hogy ne legyen nagyobb baj 0-1, vagy 2-1 után. Klaassen egy hibától eltekintve jó volt, Brobbey bemutatkozásképpen gólt lőtt, nagyjából ennyi a pozitívum. Antony és Traore megfelelt, de egyikük sem volt kiemelkedő. Tadic beállítása viszont jót tett. Lehet őt szidni, de ha (valamelyik) posztján játszik, akkor mindig jobb vele a csapat.

De a védelem borzasztó volt, különösen a két középső ember. Gravenberch is légüres térben mozgott. Amikor ő játszik a középpályán, mindig átszaladnak rajtunk. Ekkelenkampot nem láttam annyira rossznak, hogy elsőnek őt kelljen lecserélni, ha Tadic nem engedi át az utolsó 11-est, akkor a helyére beálló Promes talán nem is ér labdához. Mennyivel jobb lett volna, ha az egyik center helyett Taylor ül a kispadon, bemehetett volna inkább ő. Neres is több rosszat csinált, mint jót, azért az alattomos utánrúgásért pedig nyugodtan ki is állíthatták volna. Klaiber még talán a rossz Mazraouinál is rosszabb volt. Alvarez pedig elégedett lehet a csapategységgel, mert most már ott tartunk, hogy annyira visszaesett mindenki, hogy egyáltalán nem lóg ki a csapatból.

 

Nagyon úgy néz ki, hogy a formaidőzítés nem sikerült. Az előkészületi meccseken, azon belül is a Salzburg ellenin volt a csúcs, azóta csak romlunk. Szó se róla, akkor eleinte még volt Van de Beek, egészséges volt Kudus, nagy formában volt Antony. Klaassen visszahozatala is jó húzás volt, ő talán azért jobb a többieknél, mert nem nálunk készült fel a szezonra, hanem a Werdernél.

nj Creative Commons License 2020.10.31 0 0 26280

Na, kezdődik, Ekkelenkamp helyett Promes. Ha nem sérülés miatt hozta le, akkor érthetetlen.

Előzmény: nj (26279)
nj Creative Commons License 2020.10.31 0 0 26279

Ezt tök felesleges volt beírni, mégcsak nem is hasonlít a kezdőcsapat a tiédre.

 

Nagyobb baj, hogy a nem éppen bombaerős Fortuna csatárai úgy játsszák át a válogatott(jelölt) védelmünket (Blind és Schuurs), ahogy akarják.

Előzmény: Gyenyi (26278)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.31 0 0 26278

Ten Hag biztos ma is többeket pihentet. Ez a (rém)álom kezdőm:

 

Stekelenburg

Klaiber, Schuurs, Martinez, Tagliafico 

Alvarez, Promes, Gravenberch/Ekkelenkamp

Neres, Labyad, Tadic

 

Talán még ezek is nyernének, de sok örömünk nem lenne a játékból. De, remélem, Ten Hag kellemesen meg fog lepni.

Gyenyi Creative Commons License 2020.10.28 0 0 26277

"Melyik meccseinken?"

10-esnek jött, azért is követelte azt a mezt. Első idényében 4-5-ször volt is 10-es, de az idény nagy részében Van de Beek volt az. Kicsit utánanéztem, milyen volt 10-esnek. Annyira rossz általában valóban nem volt. De legjobb meccseit szélsőként és középcsatárként játszotta. Talán, ha sokszor lenne 10-es talán belejönne, de gondolom egyetértünk abban, hogy inkább Ekkelenkamp legyen 10-es. (Gondolom, szombaton lesz is.)

 

"Akkor kit vegyünk elő, ha Tadicot már "nem lehet","

Gondolom viccelsz. Mert ennyire nem érthettél félre. Nem azt mondtam, hogy Tadicra többé nincs szükség, hanem, hogy ebben a formájában a rendelkezésre állókból Traore az igazi. Ha Traore sérült, el van tiltva vagy rossz formában van, akkor mért ne jöhetne szóba Tadic? Persze van még Huntelaar is, de igazad van, Brobbey ugyanaz a típus, ő lenne a legjobb Traore backupjának. Csak írjon már végre alá! Mielőtt ebbe is belekötsz, ez Brobbeyre vonatkozik. :)

Előzmény: nj (26276)
nj Creative Commons License 2020.10.28 0 0 26276

"Nem. Korábban is volt már 10-es, és akkor sem voltam oda tőle."

 

Melyik meccseinken?

 

"Nem két jobban sikerült meccse volt, hanem két jó meccse."

 

Részletkérdés.

 

"Ez több, mint biztató."

 

Ha csak ennyit írtál volna, nem szóltam volna semmit. De te már azonnal kijelentetted, hogy Tadicra nincs többé szükség centerként. Miközben te magad is írod, hogy Traorénak is lesznek még neki rossz meccsei. Akkor kit vegyünk elő, ha Tadicot már "nem lehet", Brobbey meg nagyjából ugyanolyan típus, mint Traore (csak talán valamivel gyorsabb)? Vagy jöjjön helyette Labyad újra? :-)

Előzmény: Gyenyi (26273)
nj Creative Commons License 2020.10.28 0 0 26275

Ja, és egyébként a szögleteink is teljesen veszélytelenek...

Előzmény: Gyenyi (26272)
nj Creative Commons License 2020.10.28 0 0 26274

"Tegnap a gólokon kívül az első félidő legveszélyesebb mozzanata Mazraoui 20-25 méteres lövése volt. Antony minden lövése, gólja a 16-oson kívülről megy. Gravenberch is mindig a 16-oson kívülről lő. Schuursnek is nagy bombái vannak, bár nálunk eddig azt nem nagyon láttuk."

 

Mazraoui hány bombagólt lőtt már életében? Antony távoli lövései erőtlenek, Gravenberch nagyon ritkán találja el a kaput, Schuurs mindent fölé lő, vagy középre a kapus kezébe. Az, hogy van benne erő, nem sokat ér, ha a lelátóra lövi. 

 

"Schöne utolsó évében 70 meccsen 7 gólt szerzett szabadrúgásból és távoli lövésekből. Ezt sírod vissza?"

 

Nemcsak ezt, de ezt is. Mondjuk, idén már nem, amióta Klaassen visszajött, de tavaly igen. Tekintve, hogy idén, szerintem az egész csapat nem szerez 7 gólt 20 méternél messzebbről.

Előzmény: Gyenyi (26272)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.28 0 0 26273

"Tadicról ezt 1 meccs alatt jelentetted ki"

Nem. Korábban is volt már 10-es, és akkor sem voltam oda tőle. Promes, amikor jó volt, akkor 10-esnek is, hátvédnek is jó volt. Most nincs formában. Még labdaszedőnek sem lenne jó.

 

"Traorenak volt két jobban sikerült meccse, az egyik egy ellenállást alig tanúsító ellenfél ellen, de máris benne látod a jövő nagy centerét"

Nem két jobban sikerült meccse volt, hanem két jó meccse. A jövő nagy centerét nem látom benne, de jelenlegi legjobbunkat igen. A VVV elleni meccs jó volt Traorenak, hogy önbizalmat szerezzen. Most pedig akárhogy is nézzük, egy komolyabb védelem ellen is legjobb csatárunk volt. Ez több, mint biztató. Lesznek még rossz meccsei is, de most 1-2 meccsen át éreznie kell Ten Hag bizalmát. Szombaton talán csak az első félidőben játsszon, de a dánok ellen is ő kezdjen! Azok ellen végképp nem látom, miért lenne Tadic jobb középen. Érte kár, mert kezdett formába jönni. Remélem a tegnapi meccs nem veti vissza. Mert egy jó Tadicra szükségünk van.

 

A bajnokság most érdekes lesz, mert bár sok csapat ellenünk eddig is beállt a kapuja elé, most már 1-2 kivételtől eltekintve, mindegyik azt fogja csinálni. Persze, ha olyan gyorsan kombinálunk, mint a Heerenveen és a VVV ellen, akkor holland kiscsapat nem tud megállítani minket. Szombaton lesz az első teszt. Szerencs, hogy a kispadosok is hajtanak, mert bizonyítani akarnak.

Előzmény: nj (26271)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.28 0 0 26272

"Amióta nincs Schöne és Ziyech, nincsenek távoli lövések sem. "

Tegnap a gólokon kívül az első félidő legveszélyesebb mozzanata Mazraoui 20-25 méteres lövése volt. Antony minden lövése, gólja a 16-oson kívülről megy. Gravenberch is mindig a 16-oson kívülről lő. Schuursnek is nagy bombái vannak, bár nálunk eddig azt nem nagyon láttuk. Labyad egész jól lő messziről. Játsszon többet? :) Klaiber az Utrechben szép távoli gólokat lőtt. Rá sem várok. De két gól idegenben egy BL meccsen nem rossz, akármilyen közelről is estek. Nem kell állandóan visszasírni az eltávozottakat. Most mások vannak, más tulajdonságokkal. Schönét soha nem sírtam vissza. Hasznos volt, de annál nem több. Ha tavaly helyén Van de Beekkel jobbak voltunk. Most Klaassen játszik hasonló szerepben. Schöne utolsó évében 70 meccsen 7 gólt szerzett szabadrúgásból és távoli lövésekből. Ezt sírod vissza? De Ziyech sem távoli lövései miatt hiányzik. Bár Antony lehet, hogy nagyon jó lesz. Neki is nagyszerű passzai vannak és jól is lő.

Előzmény: nj (26269)
nj Creative Commons License 2020.10.28 0 0 26271

"Én mindig mondtam, hogy ő nem 10-es, de hogy annak ilyen rossz, azt nem hittem volna."

 

Majdnem olyan rossz, mint Promes volt 10-esnek, annyi a különbség, hogy Tadicról ezt 1 meccs alatt jelentetted ki, Promes meg már vagy féltucatszor betlizett és még akkor is erősködtél, hogy ő jó 10-esnek. És az is különbség, hogy Tadicnak több érzéke van az összjátékhoz, mint Promesnek. De ez nem elég. Régebben, amikor még Bosman, vagy Bergkamp játszott 10-est, az valójában egy második center volt, viszonylag kevés védőfeladattal, inkább csak az elrettentés céljából. De Litmanen óta egy 10-essel szemben az is elvárás, hogy megfelelő futómennyiséggel a mezőnymunkából, védekezésből is kivegye a részét, amit a finnen kívül egy Eriksen, egy Klaassen, egy Ziyech és egy Van de Beek tudott is hozni. De pl. Sneijder, vagy Siem de Jong fénykorában sem mindig.

Tadicot és Gravenberchet együtt a középpályán játszatni, azt ugyanúgy nem bírja el a csapat, ahogy Promest és Gravenberchet együtt sem bírta el. Tadic centernek, balszélsőnek jó, 10-esnek nem, vagy maximum két olyan társsal, akik elvégzik a mezőnymunkát egy kicsit helyette is és olyan szélsőkkel, akik visszajönnek védekezni és azt hatékonyan teszik (Promes ilyen volt tavaly).

 

"Még e meccs tanulsága, hogy Tadicra spiccként nincs többé szükségünk. Traore is magánál tudja tartani a labdát, de ő még a kapura is tud veszélyes lenni."

 

Ez butaság! A szokásos túlzásod. Traorenak volt két jobban sikerült meccse, az egyik egy ellenállást alig tanúsító ellenfél ellen, de máris benne látod a jövő nagy centerét, mert "a kapura is veszélyes tud lenni" (Tadic is, szóval ez nem különbség), de szerinted Tadicra ezek után a jövőben többé már nincs és nem is lehet szükség centerként... Jézusom...

Traore szerzett egy gólt, amiben a kapusnak nagyobb szerepe volt, mint neki. Nem mondom, hogy reménytelen eset, de azért az erényei mellett látni kell a hiányosságait is. Nagy darab, jó fizikumú, jól fedezi a labdát, nehéz kibillenteni, de azért technikailag nem tökéletes, elpattannak tőle a labdák, a lövései is szállnak jobbra-balra és a hajrára azért rendesen elfáradt (ekkora testtömeget 90 percen keresztül cipelni elég fárasztó lehet). Nem lassú, de nem is túl fordulékony. Olyan váratlan finom megoldásokat, amiket Tadic tud, tőle nem várhatunk. Két teljesen különböző játékos, mindkettőre szükségünk van, mivel olyanunk, sajnos, nincs, aki egy személyben ötvözné mindkettő erényeit.

Abban igazat adok Ten Hagnak, hogy Tadic nem minden ellenfél ellen alkalmas center, de Traore sem az, Labyad pedig egyetlen ellenfél ellen sem az, de talán erre már ő is rájött. Tadic helye a csatársorban van, ott lehet kevergetni, Traoreval, Antonyval és Neresszel szinte bármilyen felállásban be tudják tölteni a 3 helyet: a jobbszélen Antony és Neres, középen Tadic és Traore, a bal szélen Neres és Tadic is tud játszani. Tehát - ha mindegyikük egészséges -, akkor ellenféltől és pillanatnyi állástól függően lehet négyük közül választani hármat és akkor nagyon nem fogunk mellé. Promes az, akinek nem látom a helyét, azazhogy látom: a cserepadon.

Előzmény: Gyenyi (26270)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.28 0 0 26270

Nem volt igazam, hogy jobbak vagyunk, mint az Atalanta, igaz, az sem derült ki, hogy ők jobbak. A 11-esig kicsit veszélyesebbek voltak, utána a félidő végéig jobbak voltunk.

A másodikban ők voltak jobbak, de végül az eredmény igazságos. Kapusuknak több dolga volt, mint Onananak, de veszélyes támadásuk nekik volt több. "Ha" nem létezik, de, ha Schuurs fantasztikus szólója után kicsit higgadtabb, akkor 3:0 lett volna, ami az egész meccset megváltoztathatta volna. Mindenesetre az volt a meccs legnagyobb kihagyott helyzete. De "ha" nincs, így megint kiadtunk egy győzelmet a kezünkből.

Amikor megláttam a kezdőcsapatot örültem, hogy Ten Hag ilyen merész volt. Aztán lassan rájöttem, hogy túl merész volt. Szó se róla, ennek köszönhettük a 2:0-t, de már akkor is sok volt a labdavesztés. Mintha a 3 csatár és Tadic versenyben lettek volna, hogy melyikük veszti el többször a labdát. Nem számoltam, de úgy érzem, Tadic nyert. Mindig nagy a hibaszázaléka, de ez csatárként elmegy, és a meccsek után már csak azt nézzük, hogy megint volt egy gólja vagy gólpassza. Gólja most is volt, de mint 10-es szinte csak kárt okozott. Legjobb lett volna meghagyni a Schuurs - Martinez párt hátul, és a Klaassen, Blind, Gravenberch középpályát. Persze, ha Traore a spicc, amire nem számítottam, de nagyon jó húzás volt, akkor döntenie kell Ten Hagnak, ki legyen a két szélső. Mivel Tadicnak mindig kezdenie kell (?), a két brazil közül kellett volna választania. Ezt nem akarta, és félek, ezért keverte fel a középpályát és kicsit a védelmet. Egy ilyen sok hibával játszó 10-es, 3 ugyancsak sok labdát elvesztő csatárral nem megy. Ehhez jön, hogy Gravenberch is sokszor túlzásba viszi a cselezést a flegmaságot. Egy jól kontrázó csapat ellen erre rá lehet fázni, és rá is fáztunk. Legkésőbb a szünetben valaki helyett be kellett volna küldeni Ekkelenkampot. Leglogikusabb áldozat Tadic lett volna. Én mindig mondtam, hogy ő nem 10-es, de hogy annak ilyen rossz, azt nem hittem volna. A Mazraoui - Klaiber cserét nem értettem. Mazraoui rosszul kezdet, de egyre jobban belejött. Nam látszott, hogy megsérült vagy elfáradt volna. Ten Hagnak megint sikerült kétszer is úgy cserélnie, hogy attól rosszabbak lettünk. Szó se róla, Blind és Schuurs ügyetlenkedtek a gólok előtt, de az is igaz, hogy egy jól kontrázó csapat ellen, minden a pálya tengelyében elvesztett labda után gyors veszélyes támadás jön, melynél védőink kisebbségben vannak.

Pozitív, hogy játszottunk két legkomolyabb konkurensünkkel, és bár csak 1 pontot szereztünk, még van esélyünk továbbjutni a BL-ben. Ezzel kapcsolatban az is pozitív, hogy e két konkurens egyike sem volt jobb nálunk. Még pozitív, hogy Traore, miután a VVV ellen meghálálta a bizalmat, most is jó volt, és a második félidőben már sokkal labdabiztosabb is volt.

Negatív, hogy ez sok szempontból a Spurs elleni amszterdami meccs másolata volt. Igaz, akkor az első félidőben egyértelműen jobbak voltunk, de a győzelmet most is azzal adtuk ki a kezünkből, hogy esztelenül a 3:0-ra mentünk, ahelyett, hogy közben vigyáztunk volna a 2:0 tartására. Persze az is negatív, hogy edzőnk ismét bebizonyította, hogy hülye.

A szünetben Neres/Tadic helyett Ekkelenkampot, Gravenberch helyett pedig Martinezt kellett volna beküldenie. Jobb lett volna a védelem, labdabiztosabb a középpálya.

Nem értem, miért nem volt Huntelaar a keretben. Szombaton még semmi baja nem volt. Brobbeyt kedvelem, szurkolok neki, de ugyanaz a típus, mint Traore. Egy Traore - Brobbey cserének semmi értelme nem lett volna. Igaz, azt sem értem, hova lett Timber. Azt mondják nem kész a játékra. Az mit jelent? Sérült? Azt megmondanák. Ha ilyen sokáig van koronája, akkor az nagyon komoly. Vissza Brobbey-ra. Tárgyalunk vele, de Raiola biztos követel garanciát arra, hogy van perspektívája nálunk. Annak Traore egyszerre komoly akadálya lett. Talán rá tudjuk beszélni, hogy hosszabbítson, és januárban kölcsönadjuk egy komolyabb Eredivisie csapatnak; pl az Utrechtnek. Viszont, ha januárig nem hosszabbít, akkor januárban el kell adnunk, amit sajnálnék. Mindenesetre most meccsenként nem szabad spiccet cserélnünk, mert az egyiküknek sem használna. Még e meccs tanulsága, hogy Tadicra spiccként nincs többé szükségünk. Traore is magánál tudja tartani a labdát, de ő még a kapura is tud veszélyes lenni. Bár lett volna a VVV meccs a Liverpool meccs előtt!

nj Creative Commons License 2020.10.28 0 0 26269

Amióta nincs Schöne és Ziyech, nincsenek távoli lövések sem. Ez a játékelem valóban hiányzik, pedig hasznos lenne.

Előzmény: AFCA 4 LIFE (26268)
AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2020.10.28 0 0 26268

A tegnapi meccshez részemről annyit, hogy továbbra sem értem,hogy egy betömörülő védelem ellen miért kell a 16oson belül még 3-4 kényszerítőt megjátszani.Simán át kéne őket lőni,aztán akkor onnantól tudják,hogy ki kell lépni.Akkor már kicsit több tér lenne,és nem ennyire kiszámítható a támadás.Egy VVV ellen ez még belefér,bár az eredmény ellenére ott is fogtam a fejem,csak az ugye más kávéház. Nem voltunk jók tegnap,Ten Hag a felállással több hibát is vétett (Tadic,mint 10es pl.) de ezeket már leírtátok előttem,és nagyjából egyet is értek vele.Nehéz lesz innentől,mert a "kötelező" 6 pontot hozni kell a dánoktól,ami nem lesz könnyű.Reménykedni kell,hogy a Pool oda-vissza veri az Atalantát,de erre sem mernék nagy tétben fogadni azért.Realitás a 3.hely a csoportban,szerencse/jó eredmények esetén talán a 2.

nj Creative Commons License 2020.10.28 0 0 26267

Most úgy látom, hogy - ellenféltől függően - az alábbi összeállítás lenne a legjobb:

 

Onana - Mazraoui, Schuurs/Timber, Martinez, Tagliafico - Klaassen, Kudus/Ekkelenkamp, Blind - Antony, Tadic/Traore, Neres/Tadic

 

Martinez nálam a legfontosabb játékosok egyike, kb. ugyanúgy, mint Onana, Klaassen, Blind, Kudus, Antony és Tadic, akiknek a csapatba állítását senki - még Ten Hag sem! - kérdőjelezi meg. Kudushoz hasonlóan Martinez is ritkán veszít labdát, harcos, jó fizikumú, Blindnél biztosan gyorsabb. Ha a felsoroltak egészségesek, akkor ők fontos meccseken mindig legyenek a pályán. Remélem, lassanként Nerest is közéjük sorolhatom. Még messze van valós tudásától, de talán lépésről-lépésre javul. Még több vállalkozókedv, önbizalom kellene. Blind lassan ugyanott tart, mint a lassúsága miatt itt annyit szidott Schöne, de a középpályán kevesebb kárt okozna ez a hiányossága, amit viszont - a dánhoz hasonlóan - a játékintelligenciájával, helyezkedésével, jó passzaival kompenzálni tud.

Mazraoui és Tagliafico helyett jelenleg egyszerűen nincs jobb. Schuurs helyett újra kipróbálnám Timbert, ha egészséges lenne, még azon az áron is, hogy akkor nagyon alacsony lenne a védelmünk közepe. Bár, ha egy ekkora ló, mint Schuurs, csak úgy tessék-lássék ugrik fel fejelni, mint az első kapott gól előtt, akkor ő sem sokat ér ebből a szempontból. Ekkelenkamp azért kell, mert Van de Beek távozásával ő maradt az egyetlen vérbeli 10-es, Traore pedig az egyetlen klasszikus center (ha Brobbey-val egyelőre nem számolunk).

Promes és Gravenberch egy kicsit kiesett nálam a pikszisből, de azért csereként használhatók. Klaiber soha be sem került a pikszisbe, nekem úgy tűnik, hogy ő is az Alvarezek, Marinok sorába tartozik. Utrecht szint. És, persze jöjjenek a fiatalok: Scherpen, Rensch, Taylor, Brobbey. Nekem Taylor játékstílusra jobban is tetszik, mint Gravenberch, aki körül sokkal nagyobb a felhajtás, számomra kicsit érthetetlenül. 

nj Creative Commons License 2020.10.28 0 0 26266

Gravenberch, sajnos, még mindig nem szokott le arról, hogy feleslegesen cipelje a labdát. A legtöbb ilyen esetben már sokkal előbb passzolni lehetett (és kellett!) volna, de ő ezt láthatóan nem érzékeli, mert mindig viszi tovább, amíg körbeveszik és szerelik. És ami különösen feltűnt, hogy nem tud sprintelni. Korábban is megfigyeltem ezt és először azt hittem, hogy azért kocog, mert annyira nemtörődöm, hogy nem is érdekli, hogy visszaszerzi-e a labdát és dühöngtem a hozzáállásán. De lehet, hogy nem erről van szó, hanem egyszerűen nem tud (!) gyorsan futni. Amikor a gólt is kaptuk a labdavesztéséből, látszott, hogy vissza akar érni, de egyszerűen képtelen közelebb kerülni a meglóduló ellenfélhez. De akkor legalább arra figyeljen, hogy ne veszítsen el annyi labdát, mert egy lassú, sok labdavesztéssel játszó középpályás nem egy főnyeremény.

Előzmény: nj (26265)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!