Szerintem meg most lehet, hogy jobb ez így (jó, a meccsek alatt nem ezt érzem) ahol vagyunk, mert ha most meg hirtelen robbanunk, az lehet, hogy félrevihetné a dolgokat. Lehet, hogy furcsán hangzik, de szerintem így egészségesebb, mint hirtelen egyik pillanatról a másikra a hosszú rossz időszak után egyből dominálni.
Mert igen, volt olyan, hogy egy valamekkora pénzből a belga középcsapatot hozott össze. De aztán ezt a pénzt folyton csökkentette és vizsgálta, hogy így is sikerül-e. Egyre veszélyesebben játszott a tűzzel!
+ a jó játékosokat MINDIG eladta!
Neki egyetlen célja volt: hogy a csapatot lélegeztetőgépen tartsa. De egyesek még így is boldogok voltak, mert szezon előtt top 3-at hazudtatott a stábbal a top 6 helyett :D
Most valóban nem vagyunk jobbak, mint egy középcsapat, de bátran feltételezhetjük, hogy a folyamat FORDÍTOTT lesz! Vagyis KÖLTENI fognak a csapatra és nem a vegetáció a cél. Persze nem tudjuk pontosan, hiszen egy átigazolási szezon van mögöttünk még csak. És azt sem tudhatjuk, hogy kiket fognak eladni, hiszen egyetlen átigazolási szezon van mögöttünk még csak.
Természetesen mindettől függetlenül mindenki azért lehet hálás a belgának, amiért csak szeretne
A 27. fordulóban tavasszal 13 ponttal volt a vonal felett a Dózsa, a 30. forduló után 6 ponttal és ez meg is maradt a végéig.
a 22/23-s szezonban 8 pont volt a legjobb kieső és az Újpest közt, előtte is 8 pont volt, korábban meg 9.
Rohadtul nem voltak az Újpestnek valós kiesési gondjai, stabil középcsapat volt az elmúlt években. A tavalyi év persze gyengébb lett a korábbiaktól, de valós kiesési gondok ott se voltak. A generált kieséses hiszti, már az adásvétel részét képezte. És szerintem emiatt lett néhány ponttal kevesebb is, a belga már részben kint volt, a ner már részben bent, ez hozott egy stabil 10. helyezést.
maribortól, elnézést a sok számért, képeket lusta voltam készíteni
Nekem az rémlik, hogy Vig (és mások alatt) is meglegyintett bennünket a kiesés szele, és az utolsó fordulókban kúsztunk fel max a 6.helyig szerencsével.
Itt kezdődtek a bajok. Amikor egy rakás fiatalt meg "Gergényiket" összeigazoltunk. Gergényivel nincs különösebb bajom. Középszerű játékos középszerű csapatba. Valaki nagyon megtalálta a BVSC elleni meccsen. Végig egy "borízű" hangot lehetett hallani a lelátóról hogy "Gergényi mozogj már!".
Az 5-6. helyezettnek reszketni kell ugyanúgy a kieséstől, mint a 9. helyezettnek, ez a 12 csapatos NB1 pikantériája. Kb. az 5-11. helyezések a daráló kategória, a 12. hely a biztos kieső, az 1-4. hely a kiemelkedő. Ezért is értelmetlen vállalás a 6. hely.
Én nem felejtek, nem a tavalyi évről beszélek hanem előtte levő 10+ évről. Amikor stabil középcsapat voltunk. És most újabb 3 évig nézhetjük ezt. Már aki, én nem vagyok kíváncsi rá. A belgát szidjátok amikor ugyanezt csinálta, csak kevesebb pénzből. A belgának hálát kell adni, elnézve a Honvéd utolsó helyét az NB2-ben :-)
Teljesen jogos ,én is ezt próbáltam magyarázni a múltkor. Vannak a keretben hibák , erről is megvan a véleményem , de azt gondolom a téli szünet lesz az első mérföldkő. Ha kijavítjuk , új szintre lehet helyezni a keretet . Persze addig azért meg kell nyerjünk 1-2 meccset ,nincs elegendve az ősz , hogy pl 4 vereségnek tapsoljunk , de millió dolgot kell ilyenkor helyrerakni. Nem lesz Grzelak a kedvenc edzőm , nekem sem ez a stílus az ami tetszik , de részemról még él a bizalom ,amit persze el is lehet baszni , de szerintem a helyünkön vagyunk a keret összetételét nézve. Azért gondoljunk bele hogy kurva nehéz dolga van .
20 játékosból csapatot gyúrni akkora lutri , hogy csak na , a védelem abszolút felül teljesít az mtk meccset leszámítva , a középpályán , és támadásban azok teljesítenek alul , akiktől a legtöbbet vártuk , illetve vannak játékosok akiktől abszolút nem vártunk semmit ,és tényleg fölöslegesen vannak itt. Ezeken az arányokon kell javítani , hogy a csere valóban minőséget hozzon , bővüljön a variációs lehetőség.
Pl szerintem a középpálya összetétele nem jó , az Onovo-Geiger páros azért nem rossz , sőt vannak nagyon bíztató dolgok , de oda kéne még rutin a padról , mert a Helmich, Lacoux páros nem feltétlen minőségi csere , és rutin híján is vannak . Tajti nálam létszám feletti . Oda egy 26 éves Mitrovics kéne , és akkor tökéletes , fejlődés is adva van a srácoknak a 2 rutinos mellett.
Elöl pedig Brodicot tehermentesíteni kellene , szélsők híján nincs alapvonalig játszott labda , és érkezés a második hullámban , így ő a csapat eleje . Harcol ő , de döglassú. Kell egy nagy disznó center , és egy mozgékonyabb csatár , Karamokonak akár meg is lehetne köszönni. Teljesen felesleges .
3-4 igazolással szerintem a körönként 17-20 pont hozható , ez a 3-6. helyek közé elég lehet .
Ha nincs a játékban fejlődés , és nem jönnek ezek a számok , akkor pedig meg kell vizsgálni Grzelak munkáját.
Az ETO, Nyíregy , Fehérvár , Dió négyes (középmezőny)feljött játékban , ráadásul a második körben mindegyikhez látogatunk , szóval lesz itt kihívás , nehezebb lesz mint az első kör . Kiváncsian várom , de egyenlőre nem ég a ház .
Az idő eldönti, hogy mi a jó eredmény. De az, hogy a “darálóba” bekerülünk és 6-ik helyen végzünk majd, tök átlagos. Nekem akkor lesz jó edző Grzelak ha nemzetközi kupaselejtezőben indulhatunk
Megkövetem magam a Grzelakkal kapcsolatban leghamarabb ha a következő 3 meccsen legalább 7 pontot szerzünk, de akkor biztos ha nemzetközi kupa selejtezőbe visz minket idén
Így szokott a tippmixem is bejönni. Most nem bánom, az volt az érzésem, hogy kikapunk. Az első félidőben határozottan jobbak voltunk a másodikban nagyon nem. Ebben szerintem nagy szerepet játszott a Horváth is, akin a támadásaink nagy része a második félidőben elakadt. Szerintem a hatvanaik perc tájékán le kellett volna cserélni. Inkább mint a Mucsányit. A védelmünk most is szétesett néhányszor. Majd lesz még jobb is.