Amúgy Gulyás mindig 2 lábbal a földön jár, nekem szimpatikus mint ember és mint edző is, bevallja, hogy a skandinávok már most jóval előttünk járnak, a kérdés, hogy ez miért alakul így, hisz nálunk is minden adott ehhez, és behozható-e?
A nagy baj az, hogy náluk valószínűsíthetően nem csak egy szűk válogatottnyi játékos van ezen a szinten, hanem kis túlzással majdnem mindenki magasabb fokra jut el, nálunk meg már a kelleténél hamarabb 'kiválogatjuk' az elitnek hitteket és a többieket kábé el is engedjük. Jó példa erre Kardos Marci esete, két éve ő a korosztályos gólkirály, de még nem kerülhetett a válogatott közelébe mert nem a 3-4 kiemelt nagy csapatban játszik. De most állítólag eligazolt a nekába, meglátjuk mi lesz belőle.
Önmagunkhoz képest bravúr, felkészülési meccsen 9el kaptak ki tőlük, a fiúk az eb-n értek csapattá, és egyre javuló játékkal szereztek egy bronzot. Ez szerintem jó szereplés. Annak az irgalmatlan sok pénznek 1 része biztos jó helyre ment az up nevelésben, mégha a neka intézményével nem is értek egyet.
Tök ismeretlen gyerekek többnyire, ez indokolja (szerintem) a viszonylagos érdektelenséget. Egy fél órát láttam belőle gyomlálási szünetnek, a bírók szerettek minket akkor.
Nem tudom miért, de itt a kézilabdás fórumokon nagyon alulreprezentált a férfi szakág, az első 6 topik a csajokról szól, de azért hangozzék el, hogy a sehova várt u18as fiúk hosszabbítás után bravúrbronzot nyertek, óriási gratula!
Mondjuk nem csoda ez az egész. Ritka visszataszító a folyamatosan okoskodó és kioktató, parancsolgató stílusod. Nem kell ahhoz álprofil szerintem , hogy pikk-pakk megkapd a sok mínuszt, már csak a jelenléted miatt is.
Cseppet se törődj vele, van egy (azaz 1) rajongóm, aki nem csinál mást, csak rengeteg nicken kizárólag engem minuszol, az itteni munkásságomat bemutató oldal alapján, akárhova akármilyen témába írok. Minden nap. A fénykorában kb 37-38 nickje volt. Néha esetleg használja őket, aztán rootolják ezt a nickjét.
Hát jó, nekem teljesen mindegy, mikor nem fogok megnézni egy olimpiai kézidöntőt, ha nincs benne csapat, amelyhez érzelmileg ragaszkodnék valamennyire. Biztos, hogy fogok tudni találni magamnak jobb programot helyette.
És NAGYON nehéz elképzelni, hogy Los Angeles ne lenne korszakos shitfest Párizshoz képest, így magának a játékoknak a megtekintése sem vonz számottevően, tévén keresztül sem. Atlantát anno teljesen kihagytam, annyira felháborított, miért nem Athén rendezhetett abban az évben.
Érdekes irányba halad a világ (sportban is) az már biztos! Nekem nehezen veszi be az 50+os gyomrom, hogy megjelentek az olmpián az Xtrém sportok break, gördeszka, bmx. Fiam olvasta vhol, hogy ráadásul itt is van doppingvizsgálat és a legjobbak éppen ezért távolmaradtak, mert ők 'boldogan' szeretnek sportolni.
Arra is kíváncsi vagyok, hogy mik jönnek és mik tünnek el, esélyes eltünni a box, a vizilabdát benntartja az amcsi és ausztrál csapat, de mi lesz pl. a gyeplabdával? Vajon mennyi pénzbe fog kerülni mire Szőlősiék benyomják a teqballt? A 3x3 kosárnak örülök, és jöhet a strandkézi is, meg jöhetne a floorball is.
Amúgy az ausszik szerencsés helyzetben vannak és brazilok meg az argentinok is, amellett, hogy abszolút értékben is jók, de a földrajzi helyzetük miatt gyakorlatilag 'gyárilag' ott vannak minden csapatsportban, nekünk meg itt európában kutyanehéz még bejutni is.
Kézilabda-ügyben LA-ben tuti a norvégok/dánok fognak diktálni, azaz déli 12 órakor (helyi idö szerint) lesz a döntö, utána meg a bronzmeccs... cserébe az úszódöntök reggel 5-kor.
Én amúgy sokkal több mindent láttam Róból, Sydneyböl meg Tokióból, mint most Párizsból, mert amikor dolog volt, akkor dolog volt és nem csinálta meg helyettem senki. Ugyan tudtam a Nemzeti sportrádió appal hallgatni a kézis közvetítéseket, ráadásul a Cseszi kifejezetten a szám íze szerint közvetít (az egriviktor közvetítési stílusának a negálása), de a Bera Emese a legszebb novothnyzoltáni hagyományokat követve mást se csinált, csak folyamatosan károgott, ami elviselhetetlenül hallgathatatlanná tette a közvetítéseket.
Érdekes gondolatok, köszi. (Nem akarok egy kézilabda-közvetítést álló formátumban elképzelni, jelentősen rontaná az élvezeti értékét még a hozzám hasonlóan szerény térlátással rendelkezők számára is.)
És nagy a kísértés, valóban. Én a női kézi nagy részét tudatosan dobtam (miután a fiúk kiestek, javarészt azt is egyes mérkőzéseket háztartási háttértevékenységgé fokozva le), de emlékszem, mennyire észnél kellett lenni még így is, hogy nézzek olyan sportokat, amik érdekelnek, de nem kapnak rendszeres nyilvánosságot és legyen még emellett úgymond életem is, miközben a második héten szabadságon voltam.
Ráadásul mindezt valós időben, hogy még nagyobb legyen a zaj és a kísértés.
Azt gondolom, négy év múlva egyszerűbb (?) lesz az életünk, a kilencórás időeltolódás hatáára a nézők/szurkolók kénytelenek lesznek jobban válogatni a sportágak között. Már persze ha nem rutinból a szokásos sportágakat tekintenék meg.