Keresés

Részletes keresés

A birka Creative Commons License 2004.02.06 0 0 71
tegnap jött meg a legújabb katalógus
nahhh Creative Commons License 2003.10.08 0 0 70
akatalógusukat nekem kb 2 hónap után küldték el,minden visszajelzés nélkül!!!!!
hát ennyit a nagy cégről!
Előzmény: Dun Ringill (67)
Tozatu Creative Commons License 2003.09.09 0 0 69
Ne mérgelődj,vannak olcsóbbak,jobbak,mert árt az áramkörödnek!
Előzmény: Hálózati Adapter (68)
Hálózati Adapter Creative Commons License 2003.09.09 0 0 68
Megjött az idei katalógus. Ez alapján bárcsak igaz lenne a topic címben a "volt egyszer". Rohadt rablók. Az a tulipánhagyma, amit most vettem 350Ft-ért (minőségi, 10db-os), náluk 900...
Gondolom, a többi termék árát is hasonlóan kalkulálják.
Dun Ringill Creative Commons License 2002.04.04 0 0 67
Eredetileg talán érdekelt volna, de nem bírom rávenni őket, hogy küldjenek katalógust... Az elmúlt néhány hónapban többször is megadtam az adataimat (1-2 hete is, akkor már ment az új weboldal), próbálkoztam más családtagok nevével is, hátha az enyém nem tetszik nekik... Minden hiába. Úgyhogy felőlem most már működhet bárhogyan.
Előzmény: Scai (66)
Scai Creative Commons License 2002.04.03 0 0 66
Működik a honlapjuk, ha érdekel valakit.
Komárom- Creative Commons License 2002.03.01 0 0 65
Sziasztok
Megfogadva totyakos medwe tanácsait
- Csomagolási költség (csak egyfajta ár)
- Bizonyos rendelési érték fölött nincs plussz csomagolási költség.
- Ajándék növények + visszatérő rendelőknek árengedmény !
--- Most már öröm nézni a csomagküldés oldalakat..
Előzmény: Vidovszky (64)
Vidovszky Creative Commons License 2002.02.28 0 0 64
Nincs ez így jól kedves komárom, bár a kerted komálom :)))
A civilek miért vannak kizárva? Sose fogok arizonai ciprust szerezni, ha a kertészek mind ilyen gonoszak. Na most képzelj el abból 50-100 darabot az én 800 négyszögölemen(mínusz a ház)
Na szia, azért kedvellek nézegetni. Kívánom magunknak hogy minél több ilyen szép nagy kertészet legyen hazaiból, és igény is rá persze.
Komárom- Creative Commons License 2002.02.28 0 0 63
totyakos medwe !
Köszönöm a véleményed.
-- Azt nem értem, hogy 300 Ft- tól 450 Ft-ig. miért oly nagy különbség?, hogy gondot okozzon.
Igyekszünk minden rendelést 1 csomagban teljesíteni. Ha ez nem sikerülne, akkor azt jelezzük a megrendelő felé.
--- A fenyőcsemetékből már 20-20 darabonként lehet csak rendelni. Hamarosan kivesszük a listából, mivel fogyóban vannak - és aki rendel, az 50-100 db-ot kér általában (2-3 éves magcsemeték).

Igyekszünk alacsony árakat feltüntetni. Össze kell vetni az árakat a növények méretével is.
Kösz.

Előzmény: totyakos medwe (62)
totyakos medwe Creative Commons License 2002.02.27 0 0 62
Kedves Komárom!
Ugyan nem engem kértél, de körülnéztem Nálatok.
Sokat kellett keresnem, mire megtaláltam az árlistát
és még többet, mire összeszedtem, hogy az extra
költségekkel együtt összesen mennyit kellene fizetnem, ha rendelnék.
A "Tekintse meg fényképes stb" lehetne egyben link,
és a verhetetlen árakat ígérő sor is.
Amúgy az árak a csomagolási és postaköltséggel együtt
nekem nem tűnnek verhetetlennek.
Nincs olyan összeg, ami felett átvállaljátok a
pluszköltségeket? (plusz egy sz!)

Nem korrektúráztam végig az oldalakat, csak
annyit javítanék ki, hogy a hirdetés az nem
hosszú í, a nyitva tartás két szó, a csomagküldő oldalakon a napi frissítést
jelző kockából pedig hiányzik egy t.

Jó lenne tudni, hogy mennyi lesz pontosan a csomagolási ktsg.

A fenyőkből miért kell egyszerre 10 darabot venni?

Ha mondjuk nekem elég lenne 3-3 db is?

A növénykereső oldal nagyon jó és szépek a képek!

Gratula az oldalhoz, Tőletek inkább vásárolnék,
mint a labanctól, aki megint elküldte a katalógust,
de már nem dőlök be neki többet.

Előzmény: Komárom- (61)
Komárom- Creative Commons License 2002.02.07 0 0 61
RKata
--- Teszteld le az oldalunkat es mondj róla véleményt.
Egyértelmű, vagy zavaros, átlátható,
Csomagküldés oldalak www.tuja.hu
Kosz
Előzmény: RKata (58)
ensingmosing Creative Commons License 2002.02.07 0 0 60
Szia Vidovszky!

Igen, beindítják a 2002-es évet, és gondolom megy ezerrel a frissítés. Én már meg is kaptam a katalógust. Rengeteg újdonság van benne: lobélia, teltvirágú petúnia, fügefa, mandarin, golgota, mandevilla, papagájvirág (!) ... Ezek a nekem szembetűnőbbek, de még van egy csomó. Lehet, hogy majd rendelek egy pár apróságot.
Na cső!
Ensingmosing

Előzmény: Vidovszky (59)
Vidovszky Creative Commons License 2002.02.07 0 0 59
Nem a rokonom, de azt hiszem most készülnek valamire, mert a web-lapjukon szinte semmi nem látszik.
Amúgy egyszer vettem tőlük muskátlit, hát életem legszebb futómuskátlija volt. Igaz két piros eleinte rózsaszín volt, de valahogy következő évre meggondolták magukat és azok is piros virágot hoztak. Azóta sem értem. Tuti hogy nem kevertem el, mert nem veszem ki a ládából.
Előzmény: RKata (58)
RKata Creative Commons License 2001.09.07 0 0 58
Érdemes (?) megnézni a honlapjukat az őszi kínálattal. Ember legyen a talpán, aki kibogozza az árakat és a mennyiséget! A nárciszoknál a rendelhető virágokat felsoroló lista egyetlen elemében sem egyezik meg az ár a termék részleteinél feltüntetett árral!!! Eltérnek a listában és a részletek között szereplő darabszámok is. Teljesen átláthatatlan számomra az egész, most mi mennyibe is kerül? De ha - jóindulatúan :o) - az alacsonyabb árat veszem alapul, akkor is botrányosan drága, még a konkurrenciához képest is. Nagyon tetszik nekem a Téte-a-Téte nárcisz: Starkl (alacsonyabb ár) 690 Ft/10 db, Sieberz 472 Ft/10 ft.
(Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a múlt héten voltam a Corában: a nárciszok-tulipánok max. 329 Ft-ba kerültek, és most lesznek akciósok...)

Hát, asszem egyszeri vásárló voltam a Starkl-nál.

pireisz Creative Commons License 2001.08.14 0 0 57
Helló! Én úgy tudom, hogy a katalógusokat nem a kertészeti cégek csinálják, hanem az ezzel foglalkozó fényképészek, nyomdászok. Tehát mondjuk a növényenciklopédia képeit beszerkesztik egy prospektusba. A nyomdának könnyebb, hogy ugyanazt a fajt ugyanazzal a képpel illusztrálják. A virágzással meg az van, hogy ezek irtóra feltápozott növények, illetve nem egy van beültetve, hanem például három. A Starkról nekem nagyon vegyesek a tapasztalataim. A postán elküldött növények néha nem ütik meg a "növény " mértéket. Szerintem a vizesség is baj. Agyonöntözik feladás előtt, hogy biztosan ne száradjon ki, ezt meg is mondtam nekik. Ha probléma van, akkor viszont kicserélik, másikat adnak. A Sieberzhez viszont el szoktam menni és akkor én választok. Természetesen azt, ami a legfejlettebb. A saját választás ezért jobb. De ha egyszer messze vagy és egy különlegességet kaphatsz, akkor kockáztatsz. Én jobban hiányolom a lebontott, részletes kezelési útmutatót.
Előzmény: Nyócaska (55)
Tozatu Creative Commons License 2001.08.10 0 0 56
Feltűnt nekem is a sok egyforma kép,sőt pl. a fútóepernél,őszibaracknál egymás fölé ugyanazokat a fürtöket másolják kis eltolással.Azért ez gyanús,ha már vevőcsalogatásnál átbuciznak.Bevallom az elején én is rendeltem,mert kényelmesebb,de sokat csalódtam.Nem olyan színt küldtek,2-3 év múlva derül ki,mit reklamáljak.Olyan satnyát kaptam,hogy sírva fakadtam,elvált a törzse a gyökerétőlstb.Rájöttem,megéri a fáradtságot,sőt anyagilag is,ha faiskolai lerakatban veszem.Sokkal nagyobbat,szebbet,gondozottabbat kapok,nem zötykölődik napokat.Tozatu
Előzmény: Nyócaska (55)
Nyócaska Creative Commons License 2001.08.10 0 0 55
Nos, mi az idén tavasszal először rendeltünk a STARKL-től, a honlapjukon keresztül (ekkor kapcsiból 5% kedvezményt kapsz). A növények között havasi eukaliptusz, ibolyafa, abutilon, gránátalma volt(1-1 tő). Szállításkor ezek kb. 20 cm-esek voltak, most pl. az eukaliptusz már 1 m. Szóval a szállítással, növényekkel gond nem volt, bár mintha az egyik földjének a teteje kissé penészes lett volna, de ezt a csomagban történt befülledésnek tudtam be. A föld minden tőnél még nedves volt, amikor megkaptuk a csomagot.

Két dolog van, ami viszont kissé bosszant a két nagy postán növényeket küldözgető cég esetében (STARKL és Sieberz):
1. Miért van az, hogy mindkettőjük katalógusában néha dettó ugyanazok a képek vannak? De totál dettó! Lehet, hogy a német-osztrák tulaj ugyanaz???
2. Valaki már régebben írta: "Tényleg, pl. olyan leánder van a fotón, hogy az már nem is lehet, mert annyi virág nem fér rá."
Nos, ez azért van így, mert a katalógus képeit néha digitálisan retusálják, és több virágot, kapósabb színt, más arányokat (ld. "alpesi ház erkélyéről lóg a 3 méteres muskátli" c. kép) tesznek rá. Ugye, hogy így már ráfér a sok virág?

Kkukka Creative Commons License 2001.04.27 0 0 54
Én is megosztom Starklos tapasztalataimat. Szintén újdonsült kert és háztulajdonos lévén lelkesen rendeltem balkonnövényeket és virágos sövénykollekciót 6 hete interneten. A rendelés után kb. 2-3 héttel érdeklődtem telefonon, hogy mi van, azt mondták, hogy balkonnövények húsvét után jönnek, akkor küldik az egészet. újabb 2-3 hét múlva érdeklődtem, akkor már megjöttek a balkonnövények, viszont addigra kifogyott a virágzó sövénykollekcióból 2 bokor, és csak 1-2 hét múlva jön. Mivel a bokrok szabadgyökerűek mostmár nem lehet elültetni. Ezen felül, meg még Budapested is azért a 700 Ft-t amit a Stakl kér 40/60-as konténerel bokrokat lehet kapni a 20/30-as szabadgyökerűekkel szemben.
Szóval szépen lemondtam a rendelést.
Előzmény: RKata (53)
RKata Creative Commons License 2001.04.26 0 0 53
Sziasztok!

Még csak ma fedeztem fel ezt a lapot, de nagyon hasznosnak találom, hogy mindenki hozzáadja egy témához a maga tapasztalatait. Újdonsült kerttulajdonos lévén már én is alig várom, hogy elültethessem a Starkl-tól (is) rendelt muskátlikat és virághagymákat - ezért eléggé rámijesztettek az eddigi hozzászólások. Mindegy, (még) optimista vagyok, majd egy-két hónap múlva kiderül, hogy én is jobban jártam volna-e, ha személyesen vásárolok kertészeti árudákban. (Feltételezem, hogy anyagilag mindenképpen.)

Jó kertészkedést mindenkinek!

Kata

Tracy Mills Creative Commons License 2001.04.13 0 0 52
Most van a kiállítás Syombathelyen. Tavaly voltunk. Először is fizetni kell a belépőt. Persze várárolni nélküle is lehet, de a készletek akár egy útszéli kertészetben. Szóval nem nagyon éri meg elmenni.

ja és parkoló az tavaly még ó'ne.

Előzmény: medwe (1)
PECSKEKE Creative Commons License 2001.03.29 0 0 51
Sziasztok!

Tavaly mi is rendeltunk a Starkl-tol novenyeket, 95%-ban mindegyik egeszseges volt es meg is eredtek. Ami nem azt kicsereltek vagy visszaadtak az arat.

Iden ismet rendeltunk, de meg nem kaptuk meg.

Pecskeke

Előzmény: kicsi emma (50)
kicsi emma Creative Commons License 2001.03.28 0 0 50
Nekünk már többéves tapasztalatunk is van: anyukám rendelt tőlük tüskétlen szedret, nagyon bevált, rengeteget és gyönyörűeket terem, sérülés nélkül érkezett, és három éve boldogitja a családot.
Ezenkivül idén megpermeteztem anyukámék barackfáit (két db), megkérdeztem, mióta is nőnek ezek itt, és akkor mondta a mamám, hogy három éve rendelte azokat is a Starkl-tól, és első évben nyolc szem barack volt rajta, tavaly nyolc kiló, idén meg mind a kettő telistele volt virágrügyekkel. ráadásul a három év alatt úgy megnőttek, megerősödtek, alig hittem e, hogy csak három évesek, biztosan egy picit már előnevelt csemeték voltak. Szóval nálunk bejött.

ke

Kenderice Ákos Creative Commons License 2001.03.26 0 0 49
Úgy látom, hogy már régen felé sem néztek ennek a topic-nak.
Most, hogy már küldözgeti a cég a rendeléseket, biztosan többen látogatnak el ide, ki jó, ki rossz tapasztalatokkal.
Én is rendeltem kb. 15k HUF értékben, ami ma meg is érkezett.
Hadd tegyem hozzá, hogy eléggé kukacos és bizalmatlan ember vagyok ilyen és hasonló dolgokban.
Azomban kellemesen csalódtam. A megrendelt növények mérete, állaga, életképessége, csomagolásának minősége maximálisan megfelelt az igéreteknek és a támasztott követelményeknek. Most már csak abban bízhatok, hogy az itteni talaj is megfelel majd a növényeknek.

Kenderice Ákos

Megyesi Éva Creative Commons License 2001.03.07 0 0 48
Szerintem mormál eperrel nem az igazi, mert itt az új hajtások csak a következő évben teremnek, a csüngő fajtáknál pedig már viszonylag rövid idő alatt eheted a csüngő hajtások termését.
Előzmény: Maci (46)
Komárom- Creative Commons License 2001.03.06 0 0 47
Megkaptam a katalógust!
-És szemet szúrt nekem, a sárga folytontermő málna ára. Egy helyről vesszük és én igen nagy haszonnal árulom, mégis ez a fele annak, amiért .... kínálja.
--- Ami a fotókon szerepel, az szerintem nem mindig mérvadó. Színek, + egy-egy csodás beállítás, - csak reklámértékű. Házikerti körülmények között a legritkább esetben lesz egyező a fényképpel, de hasonló az lehet.
Előzmény: Maci (46)
Maci Creative Commons License 2001.03.06 0 0 46
Megkaptad a katalógust? Mi a véleményed a futó eperről, ami a képen látható? Meg lehetne-e csinálni normál eperrel is, hiszen az is hasonló módon fut, csak a földön.
Előzmény: Komárom- (41)
Crash Test Dummy Creative Commons License 2001.02.12 0 0 45
Én is környékbeli vagyok, hallottam ilyesmiket...:)
Előzmény: barnetto (44)
barnetto Creative Commons License 2001.02.08 0 0 44
Hmmm...mintha kicsit elfogult lennél.
Előzmény: műláb (43)
műláb Creative Commons License 2001.02.08 0 0 43
Üdv mindenkinek!

A címre ráakadva kicsit csodálkoztam.

Magamról annyit:
1.Eredetileg kertészmérnök valák, majd miután rájöttem, hogy a szakma szépségeiből nem lehet megélni ha nincs pénz vállalkozni, továbbképeztem egy másik pályán magam.
2.Szombathelyi vagyok
3.Volt szerencsém a céghez még tanuló koromban (a '90-es évek elején), és diploma után is(3 hétig).
4.Egy jóbarátom több,mint 1,5 évet húzott le náluk egyfolytában

Szóval, etikátlan lehet, így egy céget megnevezni, és a renoméját rontani, de ha már meg lett nevezve, akkor mindegy.

A lényeg: Teljesen egyetértek a topic indító kartárssal, oda NEM szabad menni, nem szabad tőlük vásárolni.
Hosszú oldalakon írhatnám a szemétségeiket, pedig tuti, hogy csak töredékéről tudok.
A "Garantáltan Tiroli Futómuskátliról", amit Izraelből importáltak, a Gorelláról, amit Elsantának adtak el- már akit át tudtak ...ni, stb....
Mégegy példa: x.y. bejön, kéne neki pl Canis merga convarietas Zámbójimmy.Az árudás szóvaltart, addig a másik átszalad a Prenorhoz, ott megveszi xxx. pénzért, és már van is a Kedves vevőnek 1,8-2 xxx. áron egy akármi.
A Starkl a Prenortól kb. 200 méterre van.....

Szal az üzleti korrektség és etika messze elkerüli őket.

Uff, én beszéltem

Megyesi Éva Creative Commons License 2001.02.04 0 0 42
A folytontermő epret Rapella néven keresd. Tálcásan 100Ft/db áron volt a Silvanusban az ősszel. Ezek kis tövek. A nagyobbak, termők, függő cserépben áprilistól már 600 Ft-tól kaphatóak. S látod, kiválaszthatod őket.
Előzmény: Maci (38)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!